Just a second, I'm going to get something...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Jaagpad is illegale sluipweg

Het jaagpad aan de brug van Zutendaal is tijdelijk ingericht als omleidingsweg voor fietsers, maar nog vaker maken auto- en truckbestuurders er gebruik van als sluipweg. Nochtans is dat verboden en niet zonder risico’s.

News

Speurders doen bijzondere vondst van drugssmokkel: cocaïne in de ovenschaal en in kleding

De speurders van politiezone CARMA (Limburg) stootten vrijdagavond op een bijzondere vondst van cocaïne. De drugs werden gesmokkeld door ze te verstoppen in kledingstukken. De agenten sloegen drie verdachten in de boeien, van wie er twee zijn aangehoudenen.

Alert

Belgisch leger moet weg uit Zutendaal

De honderd Belgische militairen die nog werken in de kazerne van Zutendaal, hebben donderdag vernomen dat hun basis eind 2020 sluit. Het kwartier wordt intussen deels gebruikt door het Amerikaanse leger als vooruitgeschoven legerdepot. En de Amerikaanse inkwartiering is nog niet afgerond.

News

Gevangenisstraf met uitstel voor broer die koppel geld gaf voor cannabisplantage

Een koppel uit Zutendaal heeft van de Tongerse strafrechter een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 8.000 euro gekregen omdat ze in hun woning in Meeuwen-Gruitrode een cannabisplantage hadden opgezet. De behulpzame broer van de man, die het geld voorschoot en een hielp met het materiaal te versleuren, kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden en een boete van 8.000 euro. Alle drie kregen ze wel uitstel voor de volledige gevangenisstraf en de helft van de boete.

News

Twintigers plegen 15 diefstallen in één nacht tijd maar willen werkstraf: “Gevangenis is de hel”

Een 23-jarige man uit het Waalse Sint-Nicolas riskeert een celstraf van veertien maanden voor het plegen van maar liefst vijftien diefstallen in een nacht tijd in de omgeving van Zutendaal en Lanaken. Samen met een 21-jarige kameraad trok hij van de ene woning naar de andere. Pas na een crash met de wagen, kwam er een einde aan de inbrakenplaag. De vriend riskeert een celstraf van twintig maanden.

News

ANALYSE. ZVP van burgemeester Schrijvers blijft de grootste in Zutendaal

In Zutendaal zijn de resultaten gekend. ZVP van burgemeester Ann Schrijvers blijft met 51,3% de grootste partij in de gemeente. CD&V (30,7%), Vlaams Belang (9,1%), BurgerZU (6,1%) en WARD (1,7%) vervolledigen het lijstje.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Zutendaal

De nipte meerderheid van Nieuw ZVP en Samen Zutendaal stond de afgelopen zes jaar meer dan eens op barsten. Dat zal zich ongetwijfeld ook laten voelen in de stembusgang.

News

Huizen per vergissing op lijst vervuilde grond

Het was even schrikken toen Antonio Picilli uit Zutendaal zijn woning wilde verkopen en bij de notaris te horen kreeg dat die op een oud stort gebouwd zou zijn. De verkoop kon alleen maar doorgaan als er ook een bodemattest mee in de akte zou worden opgenomen. Pas na dat onderzoek – van zo’n duizend euro – blijkt nu dat de woning van Picilli, en nog enkele andere uit de omgeving, per vergissing op die lijst met vervuilde gronden terecht is gekomen. En dus wil het gezin Picilli die rekening niet betalen.

News

Acht maanden omrijden

De brug over het Albertkanaal in Zutendaal wordt in de nacht van zaterdag op zondag afgebroken. Meteen daarop gaan de werken van start voor de bouw van een stalen exemplaar met een hogere doorvaarthoogte en voor de verbreding van het kanaal. Nog tot juni zal het verkeer omgeleid worden. Deels via de brug in Genk-Zuid en deels via die aan Eigenbilzen.

News

Broers riskeren twee jaar cel voor het opstellen van cannabisplantage

Een 46-jarige man uit Zutendaal en zijn 49-jarige broer uit Genk riskeren een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een geldboete van 6.000 euro voor het opstellen van een cannabisplantage van 308 plantjes. De broer uit Zutendaal stelde zijn bovenverdieping ter beschikking en vroeg naar eigen zeggen aan de Genkenaar om het ‘tuinmateriaal’ naar boven te dragen. “Ik had compassie met hem omdat hij zo met zijn rug sukkelt”, antwoordde de drie jaar oudere broer. Ook de vrouw van de eerste beklaagde, stond terecht en riskeert dezelfde straf.

News
Download