Too many emails? You can easily turn them off in your settings
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Campus Nachtegalenpark opent met gekibbel

Gisteren is de nieuwe campus Nachtegalenpark aan de Blookbergstraat in Zutendaal officieel voorgesteld. Daarin komt het Huis van het kind en is er ruimte voor een kinderdagverblijf. Voor de uitbating is de gemeente op zoek naar een externe partner. En daar is aftredend OCMW-voorzitter Ward Lambrechts (Samen Zutendaal) niet blij mee. Hij noemt het een politieke keuze.

Alert

Man wil wapens van overleden vader niet afgeven: 5.200 euro boete en wapens inleveren

“Ik betaal nog liever een boete van 5.200 euro dan de wapens van mijn overleden vader in te leveren”, zo klonk het bij de 54-jarige man uit Zutendaal die vorige maand voor de Tongerse rechter moest verschijnen omdat hij tien vergunningsplichtige wapens in zijn bezit had. Toen de politie de wapens eerder al wilde ophalen, waren ze verdwenen. De man gaf toe dat hij ze verstopt had. Dinsdag veroordeelde de rechter hem uiteindelijk tot de immense geldboete... en het alsnog inleveren van de wapens.

Alert

Inbraak in jeugdlokaal

Onbekenden gingen aan de haal met cash geld dat ze uit een jeugdlokaal in de Schoolstraat in Zutendaal konden stelen. Dat werd dinsdag vastgesteld.

News

Troep everzwijnen loopt fietser ondersteboven: "Ze kwamen plots tevoorschijn uit het hoge gras"

Davy Janssen uit Maasmechelen is tijdens een fietstrip naar zijn werk helemaal overhoop gelopen door een troep, everzwijnen. Hij is minstens een week arbeidsongeschikt.

News

Man wil wapens van overleden vader niet afgeven: “5.200 euro boete? Dat is het me waard”

Een 54-jarige man uit Zutendaal riskeert een geldboete van 5.200 euro omdat hij tien vergunningsplichtige wapens niet wil inleveren of onklaar maken. De vijftiger erfde de wapens van zijn vader die in 2001 overleed maar de vergunningen werden ondertussen ingetrokken. Toen de politie de wapens wilde ophalen, waren ze verdwenen. “Ik heb ze verstopt, ja. Ik geef ze niet af.”

Alert

Dertiger test positief op cocaïne bij wegcontrole

Een 32-jarige man uit Zutendaal is donderdag rond 11.30 uur in de Romeinsestraat in Waltwilder aan de kant gezet voor een controle. Uit een speekseltest bleek dat hij cocaïne had gebruikt. Zijn rijbewijs moest hij meteen inleveren. Eind 2016 speelde de bestuurder uit Zutendaal ook al eens zijn rijbewijs kwijt wegens sturen onder invloed van cocaïne. Op het commissariaat van Bilzen werden bloedstalen afgenomen. De bestuurder zal zich opnieuw moeten verantwoorden bij de politierechter.

Alert

Bromfietsster botst tegen bladkorf

Madeleine J. (62) uit Zutendaal is woensdagavond bij een ongeval op de Genkerweg gewond geraakt. De bromfietsster botste er rond 18.15 uur tegen een bladkorf. (mm)

News

Jaagpad is illegale sluipweg

Het jaagpad aan de brug van Zutendaal is tijdelijk ingericht als omleidingsweg voor fietsers, maar nog vaker maken auto- en truckbestuurders er gebruik van als sluipweg. Nochtans is dat verboden en niet zonder risico’s.

News

Speurders doen bijzondere vondst van drugssmokkel: cocaïne in de ovenschaal en in kleding

De speurders van politiezone CARMA (Limburg) stootten vrijdagavond op een bijzondere vondst van cocaïne. De drugs werden gesmokkeld door ze te verstoppen in kledingstukken. De agenten sloegen drie verdachten in de boeien, van wie er twee zijn aangehoudenen.

Alert

Belgisch leger moet weg uit Zutendaal

De honderd Belgische militairen die nog werken in de kazerne van Zutendaal, hebben donderdag vernomen dat hun basis eind 2020 sluit. Het kwartier wordt intussen deels gebruikt door het Amerikaanse leger als vooruitgeschoven legerdepot. En de Amerikaanse inkwartiering is nog niet afgerond.

News
Download