Die goede voornemens blijven volhouden he!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verwaarloosde honden en konijn in beslag genomen in Zutendaal

In een woning in de Turfstraat in Zutendaal zijn twee honden en een konijn in beslag genomen door de politie wegens verwaarlozing. De woning lag vol uitwerpselen en de dieren waren zeer onverzorgd: zo hadden de konijnen nagels van vier centimeter lang.

Politie en veiligheid
Nieuws

Politie waarschuwt voor goed nagemaakte biljetten van 50 euro

Er zijn in onze provincie namaakbiljetten van 50 euro in omloop die van “uitstekende kwaliteit” zijn. Dat meldt de politiezone Carma, die al meerdere meldingen heeft ontvangen over het vals geld. “Zelfs een valsgelddetectorstift ontmaskert deze biljetten niet”, klinkt het.

Politie en veiligheid
Nieuws

Burgemeester en school verzetten zich tegen uitwijzing Kenzo (8): “Een kind kan je na zes jaar toch niet terugsturen?”

Met spandoeken en een petitie schreeuwden de kinderen van basisschool De Parel gisteren hun keel schor. Hun vriendje en medeleerling Kenzo (8) moet stante pede het land verlaten, samen met zijn Rwandese moeder Raissa. Uitgeprocedeerd. De jongen was 2,5 toen hij voor het eerst naar school ging in Zutendaal. Ook zijn mama spreekt vlot Nederlands en is helemaal ingeburgerd.

Nieuws

Verdachte van koperdiefstallen

De politie Carma heeft zaterdag in de vroege ochtend een 23-jarige Genkenaar gearresteerd omdat hij een grote hoeveelheid koperen kabels in de auto had. De verdachte werd betrapt tijdens een controle op de Trichterweg in Zutendaal. De Genkenaar werd verhoord omdat het niet gebruikelijk is om tijdens een weekendnacht met zoveel kabels rond te rijden. Na verhoor mocht hij naar huis.Diezelfde nacht heeft de politie nog controles gedaan op de Hamonterweg in Bocholt en de Hoogstraat in Genk. De agenten haalden zo’n 60 wagens naar de kant. In Bocholt is een bestuurder geverbaliseerd omdat die een wapen bij had. Er waren ook pv’s voor alcoholgebruik aan het stuur en drugsbezit. In Genk werden inzittenden van een auto betrapt met cannabis en xtc. Een van de gecontroleerden had een stroomstootwapen bij.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nederlandse wietteler in de cel voor 500 planten in Zutendaal

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft donderdag een 36-jarige Nederlander aangehouden en opgesloten in de gevangenis wegens betrokkenheid bij een professionele cannabisplantage in een woning in Zutendaal.

Politie en veiligheid
Nieuws

Cannabisplantage ontdekt in Zutendaal

De politiezone CARMA heeft woensdag een cannabisplantage aangetroffen in een woning in de Hoogstraat. In totaal ging het om zo’n 500 plantjes.

Politie en veiligheid
Nieuws

Vluchtende bestuurder botst tijdens achtervolging

Een vluchtende bestuurder is woensdagavond tegen een andere auto gebotst op het kruispunt van de Oude Baan en de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen. In de aangereden auto raakten twee vrouwen gewond: een 70-jarige uit Maasmechelen en een Genkse van 30. De veroorzaker van het ongeval probeerde rond 23.15 uur te ontkomen aan een politiecontrole op de Rijksweg. De agenten wilden de bestuurder controleren omdat hij roekeloos reed. De bestuurder stoof weg aan hoge snelheid. De agenten zetten de achtervolging in. Op het kruispunt botste de vluchtende bestuurder met de andere auto. De vluchtende bestuurder en de passagier werden verhoord.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

VIDEO. Vos sterft door grote wolvenklem in Zutendaal

In Zutendaal is een vos omgekomen die vast zat in een grote wolvenklem. Een fietser merkte de vos op, vast in de klem en verwittigde het Natuurhulpcentrum. Het dier heeft daar nog twee dagen geleefd, en is daarna overleden aan zijn verwondingen. Klemmen om dieren te vangen zijn illegaal zegt het Natuurhulpcentrum, maar helaas ze worden nog altijd gebruikt.

Nieuws

Reusachtige wolvenklem wordt vos fataal

In Zutendaal heeft een fietser vorige week een vos met een grote wolvenklem rond de poot aangetroffen. Medewerkers van het Opglabbeekse Natuurhulpcentrum wisten het arme dier te bevrijden en verzorgen. De Natuurinspectie van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) onderzoekt de zaak.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download