Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Genkenaar (25) terroriseerde ex-vriendin vier jaar lang: “Telkens klacht neergelegd, maar werd enkel erger”

Een 25-jarige man uit Genk kreeg maandag voor de correctionele rechtbank van Tongeren een celstraf van twee jaar met uitstel omdat hij brand stichtte in de tuin van de ouders van zijn ex-vriendin in Zutendaal. Verder dreigde hij ook om de vrouw te doden en belaagde hij haar door bewerkte foto’s onder haar ruitenwissers te steken. Zijn nieuwe vriendin en een oude schoolkameraad deden mee met de pesterijen.

Nieuws

Ongeval

Bij een botsing tussen twee auto’s in de Langendijkstraat in Zutendaal is maandagavond rond 19.30 uur de 38-jarige Kathleen V. uit Hoeselt gewond geraakt.

Wegen en verkeer

18 maanden cel voor man die buschauffeur in gezicht slaat

Een 29-jarige Nederlander werd woensdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 600 euro omdat hij een buschauffeur van De Lijn in het gezicht sloeg terwijl hij onderweg was naar Genk. Het slachtoffer kon de bus gelukkig veilig aan kant zetten.

Nieuws

Twintiger slaat buschauffeur in gezicht: al 21 keer veroordeeld voor soortgelijke feiten

De procureur eiste woensdag in de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 14 maanden en een geldboete van 800 euro voor een man die het aan de stok kreeg met een buschauffeur van De Lijn. Ter hoogte van Zutendaal sloeg hij de rijdende chauffeur met zijn vuist in het gezicht. De beklaagde kwam niet opdagen tijdens de behandeling van de zaak.

Wegen en verkeer

VIDEO. Minderjarige van spectaculaire achtervolging ontsnapte uit instelling

De 17-jarige Hasselaar die werd opgepakt na een spectaculaire achtervolging in Lanaken en Zutendaal, ontsnapte twee weken geleden uit een gesloten instelling in Mol. De wagen van de minderjarige stond geseind. De politie kwam hem en zijn twee meerderjarige kompanen op het spoor nadat het trio verschillende ramkraken zouden hebben gepleegd. De jeugdrechter heeft de 17-jarige jongeman opnieuw naar de gesloten instelling gestuurd.

Melding

Minderjarige na spectaculaire arrestatie op grens Zutendaal naar gesloten centrum gebracht

De minderjarige die dinsdag na een zoekactie in de bossen op de grens van Lanaken en Zutendaal in de boeien werd geslagen, is naar een gesloten centrum voor delinquente jongeren gebracht. Van de twee meerderjarigen die bij hetzelfde incident werden gearresteerd, is er eentje in de gevangenis van Lantin opgesloten. De tweede kompaan is vrij onder voorwaarden. Dinsdag even voor 14 uur probeerde het trio op de Maastrichterweg een controle van de politie te ontwijken en sloeg op de vlucht. In de Oud Kantoorstraat kon hun auto na een botsing met een politiecombi tot stilstand worden gedwongen. Er werden enkele waarschuwingsschoten afgevuurd. De twee meerderjarigen konden meteen worden gearresteerd. De minderjarige vluchtte weg in de bossen maar werd even later toch gevat. De drie worden verdacht van diefstallen. (mm)

Melding

VIDEO. TVL-journalist kan arrestatie filmen na dolle achtervolging tot in de Zutendaalse bossen

Een hevige politieachtervolging is dinsdagnamiddag geëindigd in Zutendaal. De achtervolging begon in Lanaken toen een geseinde wagen wegvluchtte van een politiecombi. Die zette de achtervolging in en riep versterking op. Het vluchtende voertuig kon uiteindelijk klem gereden worden in Zutendaal. Twee van de drie inzittenden werden onmiddellijk gearresteerd. Een derde man vluchtte het bos in, waar de politie hem voor onze lens kon arresteren.

Melding

Verwaarloosde honden en konijn in beslag genomen in Zutendaal

In een woning in de Turfstraat in Zutendaal zijn twee honden en een konijn in beslag genomen door de politie wegens verwaarlozing. De woning lag vol uitwerpselen en de dieren waren zeer onverzorgd: zo hadden de konijnen nagels van vier centimeter lang.

Melding

Politie waarschuwt voor goed nagemaakte biljetten van 50 euro

Er zijn in onze provincie namaakbiljetten van 50 euro in omloop die van “uitstekende kwaliteit” zijn. Dat meldt de politiezone Carma, die al meerdere meldingen heeft ontvangen over het vals geld. “Zelfs een valsgelddetectorstift ontmaskert deze biljetten niet”, klinkt het.

Melding
Download