Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

ANPR-camera’s moeten zwaar verkeer uit centrum weren

Naar een voorstel van OCMW-voorzitter Ward Lambrechts (Samen Zutendaal) heeft het gemeentebestuur plannen om slimme camera’s te plaatsen. Samen met een tonnagebeperking moeten die leiden tot een daling van het zware vrachtverkeer doorheen het centrum. “ANPR-camera’s kunnen detecteren welke vrachtwagens er wel en welke er niet mogen zijn”, zegt Lambrechts. “Zo kan je actief en heel gericht overtreders aanpakken.” Er komt nog een mobiliteitsstudie die de plaatsing van de toestellen voorafgaat.

Traffic

“Kinderen moeten geen twee keer meer oversteken”

Op tweehonderd meter na is het omstreden fietspad in Zutendaal klaar. De deining die er rond was ontstaan, is inmiddels wat gaan liggen. Tegenstanders blijven wel boos omdat ze geen inspraak hadden. Voorstanders bejubelen de maatregel die voorkomt dat kinderen die van scholencampus Bret komen, geen twee keer de weg moeten oversteken.

Traffic

Milieuvriendelijke tuinier komt met de bakfiets

Hij heeft het tot nu gratis gedaan als bachelorproef (en om te testen of er wel klanten waren) maar in oktober start Glen Vanhove (25) met een eigen bedrijf waarvoor hij op de bakfiets rondrijdt om stadstuintjes, kleine hagen en overgroeide balkons te onderhouden. “Mijn eerste investering? Een elektrische fiets. Tot nu ging alles mee in een aanhangwagen aan mijn gewone fiets maar dat is fysiek erg zwaar”, zegt de afgestudeerde PXL-student groenmanagement uit Zutendaal.

News

Politie rolt cocainewasserij op in Zutendaal

De politie heeft in de Langendijkstraat in Zutendaal een grote hoeveelheid materialen gevonden die kunnen gebruikt worden om cocaïne te zuiveren. Drie personen werden gearresteerd en moeten in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen.

Alert

Lab voor productie synthetische drugs opgerold in Zutendaal

In Zutendaal op de industriezone aan de Langendijkstraat in Zutendaal trof de politie van de zone CARMA donderdag in een gebouw van groothandel in stoffen een labo aan voor het vervaardigen van synthetische drugs.

Alert

Alle werken liggen stil op luchtmachtbasis Kleine Brogel na ongerustheid over kankerverwekkende verf

Alle werken liggen al drie weken stil op de vliegbasis van Kleine Brogel. En dat na ongerustheid over het gebruik van kankerverwekkende chroom-6 verf. Eerder was er al onrust is over kankerverwekkende verf in de legerkazerne van Zutendaal.

News

Diefstal uit tuin

Bij de politie kregen ze dinsdagochtend een melding van een diefstal uit een tuin in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Zutendaal. Daar stalen onbekenden een waterpomp, parasol en voetbalgoal. (ppn)

Alert

Motorfietser gewond

Een automobilist botste dinsdag om 10.45 uur op de rotonde van de Hoogstraat en Dorpsstraat in Zutendaal tegen twee andere auto’s en een motorfietser. Die raakte lichtgewond. Het gaat om Giuseppe L. (57) uit Lanaken. (ppn)

Traffic

Replica van ophaalbrug herstelt eer Dalerschans

Er is een replica gemaakt van het ophaalbrugje waarmee de inwoners van Zutendaal zich in de zeventiende eeuw toegang verschaften tot de veilige schans. Daarmee is de Dalerschans in eer hersteld. Ook het hele gebied werd opgewaardeerd tot een bezoekwaardige toeristische site.

News
Download