Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Limburgse thuisverpleegkundige krijgt boete van 320.000 euro voor fraude

Zelfstandig thuisverpleegster M. A. uit Zutendaal kreeg dinsdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren opnieuw een celstraf voor valsheid in geschrifte, fraude en faillissementsmisdrijven. Deze keer stuurt de rechter haar voor 38 maanden naar de gevangenis en moet ze een geldboete van 15.000 euro ophoesten. In totaal moet ze een schadevergoeding van ruim 320.000 euro betalen. De 42-jarige vrouw werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Haar broer, die zich moest verantwoorden voor zijn rol als zaakvoerder in een van de vennootschappen, kreeg de vrijspraak.

Nieuws

Personeel legt werk neer bij wapenfabrikant FN in Zutendaal

Het sociaal conflict bij wapenfabrikant FN breidt uit. Sinds vrijdagochtend staat er ook een stakerspost voor de fabriek in het Limburgse Zutendaal. Daar werken zo’n 70 mensen. In de fabriek worden explosieven gemaakt en munitie geassembleerd.

Nieuws

Schapen uit weide gestolen in Zutendaal

Uit een weide op de Beverstseweg zijn drie schapen gestolen. de feiten werden maandag vastgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

Auto tegen verkeersbord

Steven P. (26) uit Lanaken is donderdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hertenweg. Rond 16.15 uur botsten hij met zijn auto tegen een verkeersbord. (mm)

Nieuws

Hendrikx en Slenders slaan dubbele slag

Op de dressuurwedstrijd van de Kempische Regionale in Bosscherhof Zutendaal hebben Stephanie Hendrikx (foto, Diraky) en Roy Slenders (Ebe van ’t Oeleind) een dubbelslag behaald. Voor Hendrikx vormden deze twee zeges het eindpunt van een sombere periode. “Begin juli heb ik plots afscheid moeten nemen van mijn paardje Oijense Daan en dat heeft zijn sporen nagelaten”, vertelt de 25-jarige Maasmechelse. “Ik was met Daantje goed op dreef, maar moest plots terugvallen op Diraky, die ik aan het klaarmaken was om volgend jaar in wedstrijd uit te brengen. Gelukkig heb ik met de hulp van Carine Monissen de juiste knopjes gevonden om haar in de initiatieproeven naar een hoger niveau te tillen.” In niveau 1 en 2 stond er geen maat op Roy Slenders. “Ebe van ’t Oeleind is eigenlijk het paard van mijn echtgenote Isabelle Vandenborn, maar omdat zij begin april haar knie verbrijzelde, ben ik deze 13-jarige ruin blijven trainen. Maar dit seizoen breng ik hem niet meer uit.”

Nieuws

Cash geld, goud en juwelen weg

Onbekenden pleegden donderdag een inbraak in de Molenblookstraat in Zutendaal. De daders konden aan de haal gaan met cash geld, juwelen en goud. (ppn)

Politie en veiligheid

Vrouw aangereden bij afstappen van bus

Fatimaezzahraa S. (25) uit Zutendaal raakte donderdag om 18.30 uur lichtgewond bij een aanrijding op de Kempenseweg in Zutendaal. De vrouw was van de lijnbus gestapt toen ze door een passerende wagen aangetikt werd. (ppn)

Nieuws

Geld buitgemaakt bij inbraak in Zutendaal

Woensdag is in een huis in de Neereindestraat ingebroken. De dieven maakten geld, spaarpotten met inhouden en juwelen buit. (mm)

Politie en veiligheid

Loos alarm in Zutendaal

De brandweer is dinsdag rond 18.15 uur opgeroepen voor een brand in de Hoogstraat. Ter plaatse bleek dat een buurtbewoner alarm had geslagen nadat hij rook uit het dak van een huis zag komen. In het betreffende huis bleek er niets aan de hand te zijn. De bewoners hadden de kachel simpelweg aangestoken. (mm)

Politie en veiligheid
Download