Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dieven slaan op vlucht in Zonhoven

Vrijdag rond 22.15 uur is bij de politie een inbraak in een huis in de Kortestraat gemeld. Dieven hadden daar een deur geopend en sloegen dan meteen zonder buit op de vlucht. (mm)

Politie en veiligheid

Bromfietsster gewond in Zonhoven

Een auto en een bromfiets zijn donderdag rond 18.45 uur op de Ballebroekweg gebotst. Autumn D. (19) uit Zonhoven liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Celstraf voor Zonhovense vechtsportleraar na verkrachting leerlinge

Een Zonhovenaar (45) is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot 37 maanden cel en voor vijf jaar uit de rechten ontzet voor de verkrachting van een autistisch meisje in 2011.

Nieuws

Bestelwagen belandt in voortuin

Op het kruispunt van de Waardstraat met de Pleinstraat in Zonhoven zijn dinsdagmiddag een auto en een bestelwagen gebotst.

Nieuws

Motorrijder (57) komt om het leven bij aanrijding met wagen

In Geel is zaterdagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen op de Rauwelkoven. Het slachtoffer had met zijn motor net de spoorweg overgestoken, toen hij werd aangereden door een auto, die van links kwam.

Nieuws

Geseind

Bij de controle van eena uto in de Elstrekenweg in Zonhoven heeft de politie zondagmorgen gebruikershoeveelheden drugs gevonden. In de wagen zaten drie personen. Een van hen werd gezocht. Hij werd aangehouden omdat hij nog verhoord moest worden in meerdere dossiers.

Politie en veiligheid

Zonhovenaar naar ziekenhuis voor CO-vergiftiging

Vrijdagochtend is een bewoner naar het ziekenhuis gebracht, na een geval van CO vergiftiging aan de Molenweg op Termolen in Zonhoven.

Nieuws

‘Madam confituur’ stapt in de politiek

Katrien Hoebers, beter bekend als ‘madam confituur’, stapt in de politiek. Dat heeft haar kersverse partij Open Vld laten weten. “Mijn positivisme wil ik nu in de politiek inzetten.”

Politie en veiligheid

Een op vijf te veel gedronken

Tijdens de SLim-actie voor veilig weekendverkeer zijn vorig weekend 21 bestuurders geverbaliseerd voor dronken sturen. Een op vijf gecontroleerden testte positief. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. De weekendcontroles SLim waren in de politiezone Maasland, Limburg Regio Hoofdstad en op de E314 in Maasmechelen. Tijdens de actie zijn nog 19 andere overtredingen vastgesteld zoals rijden zonder gordel. Zes bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt door een zware overtreding. Vorig weekend zijn op de Limburgse wegen 9 ongevallen gebeurd waarbij slachtoffers vielen.

Wegen en verkeer

Twintig wanbetalers betrapt

Tijdens een verkeersactie in Diepenbeek en Zonhoven zijn twintig wanbetalers uit het verkeer gehaald. Ze hadden hun verkeersbelasting niet betaald. De controleurs konden de wagens detecteren via de nummerplaatherkenner, ANPR-camera. In totaal zijn duizend wagens gecontroleerd. De politie liet 470 bestuurders blazen. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. Nog eens vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. In totaal zijn 50 pv’s opgesteld. Zo waren er ook nog boetes voor rijden zonder gordel en gsm-gebruik aan het stuur.

Politie en veiligheid
Download