Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mislukte diefstal met list in Zonhoven

Twee personen probeerden vrijdagmiddag een diefstal met list te plegen in een woning in Zonhoven. De vrouw belde aan en vroeg om een glas water om de bewoner af te leiden. Intussen sloop een tweede persoon de woning binnen. Die kon uiteindelijk niets stelen. Het duo sloeg op de vlucht.

News

21-jarige bestuurder vervolgd voor dodelijk ongeval met zijn vriend: “Auto werd gebruikt als een discotheek”

De openbare aanklager in de Hasseltse politierechtbank heeft woensdag een celstraf van zes maanden en een effectieve geldboete gevorderd voor een 21-jarige man uit Zonhoven. De jongeman staat terecht voor een verkeersongeval waarbij een vriend omkwam en een tweede kameraad zwaargewond raakte. Volgens de openbare aanklager toonde een filmpje van vlak voor de feiten aan dat de “auto gebruikt werd als een discotheek”.

Alert

VIDEO. Zonhovenaar vangt everzwijntje in zijn tuin

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek kon dinsdag opnieuw op pad gaan om een tam everzwijn op te pikken. Deze keer in Zonhoven. Nog geen maand geleden vingen zij een groep tamme everzwijnen in het centrum van Lommel. Wat er nu met het everzwijn uit Zonhoven moet gebeuren is nog niet duidelijk. In Opglabbeek vragen zij zich wel af waar plots al die tamme everzwijnen vandaan komen.

News

Zonhovenaar door het lint na betrappen van vrouw op overspelsite

Een 48-jarige Zonhovenaar hangt acht maanden cel boven het hoofd nadat hij zijn vrouw, zijn ex inmiddels, tot twee keer toe klappen gaf.

News

Bouw van extra bergruimte evenementenhal begonnen

De aannemer is begonnen met de funderingswerken voor de bouw van een extra bergruimte aan evenementenhal Den Dijk.

News

VIDEO. Bedrijf uit Zonhoven biedt exclusieve rode kiwi aan klanten aan

De Zonhovense fruithandel Fruit at Work biedt deze week rode kiwi's aan haar klanten aan. Deze wel zeer exclusieve vrucht is zoeter dan de groene- en zuurder dan de gele kiwi. Slechts 1 palet werd overgescheept vanuit Italië, waardoor het aanbod zeer beperkt is. En dat zie je ook aan het prijskaartje. Je betaalt 1 euro het stuk. Het is nog maar de vraag of deze rode kiwi uiteindelijk zal doorbreken in de Belgische markt.

News

Een van de grootste plantages van de afgelopen jaren in Limburg opgerold: Zonhovense cannabiskwekers zijn 180.000 euro vermogensvoordeel kwijt

Een vijfkoppige Bulgaarse familie is vrijdag in Hasselt veroordeeld voor hun aandeel in een cannabisplantage in de Herestraat in Zonhoven. De daders, tussen 27 en 53 jaar oud, kregen straffen tussen 20 en 30 maanden effectief. Daarnaast verklaarde de rechter een bedrag van 180.000 euro verbeurd. Het parket had een maand geleden de opbrengsten nog op 1.166.000 euro geschat.

News

Jordy en Wietse hebben nog geen middelbaar diploma, maar haalden wel al grote onderscheiding aan unief

Ze krijgen wekelijks acht uur wiskunde in het Sint-Jan Berchmansinstituut in Zonhoven, maar toch kan dat zesdejaars Jordy Carolus en Wietse Vaes nog niet voldoende uitdagen. Daarom kregen ze de unieke kans om al één vak te volgen aan de UHasselt, in de opleiding Wiskunde. Hun eerste examen aan de unief bewijst hun talent.

News

Motorcrosser opent café ingebouw dat tegen de vlakte gaat

De 21-jarige motorcrosser Bryan Engelen heeft sinds vorige week het legendarische café Quint in de Heuvenstraat heropend. Nochtans is het algemeen bekend dat het pand binnen enkele jaren gesloopt wordt om plaats te maken voor een nieuwbouw. Maar Engelen heropent het café met een duidelijke reden: “Ik heb nu enkele jaren de tijd om uit te proberen of ik wel geschikt ben als cafébaas.” 

News

Brand in schuur in Zonhoven

In de Hasseltse Beverzakstraat in Zonhoven is maandagmorgen even over tweeën brand uitgebroken in een schuur. De brandweer van Hasselt heeft het vuur gedoofd. De schuur lag achter een huis. De woning werd gevrijwaard.

Alert
Download