Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Broer en zus uit Zonhoven veroordeeld voor terrorisme

Op het eerste Limburgs terrorismeproces in Hasselt zijn vrijdagochtend een 21-jarige jongeman en zijn 19-jarige zus (allebei uit Zonhoven) veroordeeld tot elk twee jaar cel. Ze worden gestraft voor deelname aan een terroristische groepering en het verspreiden van propaganda.

Nieuws

Vaste gevangenisklanten kunnen het inbreken niet laten

Een Hasselaar van 23 en een 32-jarige Zonhovenaar zijn woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor een tiental inbraken en inbraakpogingen. Het was alvast geen onbekend terrein voor het aangehouden duo. De Zonhovenaar is eerder al veroordeeld voor onder meer gewapende overvallen in het Hasseltse en diefstal van een kluis uit brasserie The 5th Avenue aan de Kinepolis in Hasselt. De Hasselaar doet niet onder en is bekend voor een 70-tal feiten inzake diefstal en inbraken.

Politie en veiligheid

Droogkastbrand in Zonhoven

De brandweer is dinsdag in de vooravond opgeroepen voor een brand op de Maexhofweg. Een droogkast was er oververhit geraakt. Het vuur was snel geblust. In de woning is er wel wat rookschade. (mm)

Politie en veiligheid

Inbrekers forceren deur in Zonhoven

Nadat ze een deur hadden opengebroken zijn dieven in een huis in de Klapstraat binnengeraakt. Alle kamers werden doorzocht. Het juiste nadeel is nog niet gekend. De feiten werden maandag rond 15.15 uur vastgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

Reconstructie van bizarre moord op Zonhovenaar: gedood voor amper 80 euro

Zonhovenaar Marino Sborzacchi (52) zou vorig jaar in september voor amper 80 euro zijn gedood. Ter hoogte van de Watergrasstraat in Waterschei lieten de 40-jarige Genkenaar Najib N. en de 28-jarige Maasmechelaar Mehdi R. de man met zijn bromfiets tegen hun autodeur knallen. Beide mannen toonden gisteren tijdens de reconstructie hoe ze te werk waren gegaan. Hun versies over hun specifieke rol blijven wel nog uiteenlopen.

Nieuws

Albanezen riskeren tot 30 maanden cel voor inbraken tijdens vredevolle kerstperiode

Twee Albanezen, beiden twintigers, riskeren celstraffen van 24 en 30 maanden voor vijf inbraken eind vorig jaar in Heusden-Zolder en Zonhoven. De mannen hadden vooral interesse in televisietoestellen en juwelen. Ook in Italië zijn ze geen onbekenden.

Nieuws
Download