Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ruim drie jaar extra cel voor vaste gevangenisklanten

Een 23-jarige Hasselaar en een Zonhovenaar (32) hebben woensdag in Hasselt respectievelijk 38 en 37 maanden cel gekregen voor een tiental inbraken en inbraakpogingen.

Nieuws

VIDEO. Spectaculaire stijging van drugs achter het stuur in politiezone LRH

In de politiezone Limburg regio Hoofdstad is het aantal drugsgebruikers in het verkeer spectaculair gestegen. Zo pakte de politie de eerste maanden van dit jaar al 172 bestuurders op die reden onder invloed van drugs. In 2016 waren dat er meer dan 220, verspreid over een heel jaar. Tijdens een recente controle betrapte de politie van LRH zelfs meer bestuurders onder invloed van drugs dan onder invloed van alcohol.

Politie en veiligheid

Voetganger en fietser botsen

Een voetganger en fietser kwamen zondag om 15 uur met elkaar in botsing in de Zwanenstraat in Zonhoven. Paula G. (74) uit Zonhoven was lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Limburger vindt grote larven in wc-pot: “Wat is dit?”

Een Zonhovenaar deed een vreemde ontdekking toen hij woensdagochtend zijn wc-pot opende. Twee grote larven met een lange ‘staart’ zwommen vrolijk rond in het toiletwater. “Wat is dit?”, klonk het bij de inwoner, “En hoe geraak ik er van af?”

Nieuws

Brits oorlogsvliegtuig 75 jaar na crash gevonden

Meer dan zeventig jaar nadat een Brits oorlogsvliegtuig — met twee inzittenden — van de aardbodem leek verdwenen, is het terecht. Kevin Follong van de Koninklijke Heemkundekring van Zonhoven wil de herinnering levendig houden en de twee Britse soldaten eren. “Zij hebben er aan gedaan om een grotere ramp in Zonhoven-centrum te vermijden.”

Nieuws

Werkmateriaal weg in Zonhoven

Donderdag in de late namiddag is een inbraak op de Schutenseweg vastgesteld. Indringers forceerden een voordeur van een gebouw en namen een laspost en een compressor mee. (mm)

Nieuws

Zonhovenaar gewond in Hasselt

Ruben J. (17) uit Zonhoven is woensdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Vaartstraat. Rond 16.30 uur botsten daar een auto en een bromfietser. (mm)

Wegen en verkeer

Inbraak in garage

Dieven pleegden een inbraak in een garage naast de Grote Hemmenweg in Zonhoven. De vaststellingen gebeurden maandag rond 18.30 uur. De precieze buit is niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

84-jarige fietser gewond in Zonhoven

Guillaume C. (83) uit Zonhoven is zaterdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Engstegenseweg. Rond 14 uur werd de fietser er door een auto geraakt. (mm)

Wegen en verkeer

Inbraak in loods

Onbekenden drongen een loods op de Kruisheideweg in zonhoven binnen. Of ze ook iets konden stelen is niet bekend. De melding dateert van dinsdag 9.30 uur. (ppn)

Politie en veiligheid
Download