Hoplr is no Facebook, be polite!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Gezien wat ik wilde zien”

Met een strafschop in de slotminuten maakte Mandel een einde aan het bekeravontuur van Wellen. Beide doelmannen leken hun netten negentig minuten schoon te houden tot de hand van Kardes roet in het eten gooide. “Geen man overboord”, verteerde trainer Hamers de uitschakeling vliegensvlug. “Ik heb gezien wat ik wilde zien. We zijn klaar voor de competitiestart.”

News

“Fel overdreven cijfers”

Eendracht Aalter kon op het veld van VK Wellen, een ploeg uit derde amateurklasse, niet met een stunt uitpakken. De rood-witten verloren met zware 5-1 cijfers, wat niet in verhouding was met de waardeverhoudingen. “We hielden gedurende meer dan een uur gelijke tred met een hoger spelende ploeg”, aldus coach Yves Van Acker.

News

Fietser komt onder vrachtwagen terecht

Op het kruispunt met de Overbroekstraat en de Veerstraat is donderdagvoormiddag een 83-jarige fietser uit Alken verongelukt. Het slachtoffer Jean V. was onderweg naar de winkel in het dorpscentrum toen hij onder een dieplader van de firma MTS terechtkwam. Hij overleed ter plaatse.

Traffic

Schepen Benny Maes komt met nieuwe partij VAW

Schepen van Financiën Benny Maes trekt in oktober met zijn nieuwe partij Voor Alle Wellenaren (VAW) naar de kiezer. Hij blijft evenwel als onafhankelijk schepen zetelen. In maart trok Maes de deur van SP.A-ROB achter zich dicht uit onvrede met het gevoerde beleid van burgemeester Els Robeyns.

News

Rapport concludeert: wanbeleid in politiezone

Het politiecollege van de zone kanton Borgloon heeft een actieplan klaar om het personeelsbeleid binnen de organisatie te verbeteren. Dat plan komt er na een formele individuele klacht van commissaris Vansimpsen tegen waarnemend korpschef Rohnny Maes. Idewe, dat de klacht onderzocht en ongegrond heeft verklaard, stelt in een eindrapport dat er sprake is van ‘wanbeleid op het vlak van people management’. Vansimpsen wordt nu overgeplaatst, en dat pikken enkele vakbonden niet.

Alert

Tuinhuis van notaris door brand verwoest

Dinsdag omstreeks 23u30 heeft een uitslaande brand het tuinhuis van notaris Jean Wilsens in de Molenstraat in Wellen totaal verwoest. Het waren de buren die de brand opmerkte en de hulpdiensten verwittigden. Al snel was duidelijk dat het om het tuinhuis van de oude notaris ging. Korte tijd later was de brandweer ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle,” zeggen ooggetuigen Peter Verheem en Eric Wynacker.

Alert

Wellense fietser gewond in Rullingen

Maandag rond 9.30 uur zijn op Rullingen een auto en een fietser gebotst. Chris V. (39) uit Wellen raakte lichtgewond. (mm)

News

Fietser en bromfietser botsen in Wellen

Zaterdag rond 17 uur zijn in de Tervoortstraat een fietser en een bromfietser gebotst. Een persoon raakte gewond. (mm)

Traffic

Motorrijdster zwaargewond

Maandagmorgen rond 3 uur is een zwaar motorongeval gebeurd in de Hamelstraat in Wellen. De 38-jarige Caroline L. uit Sint-Truiden viel er met haar motor. Ze raakte zwaargewond.

Traffic

Brand vernielt fruitloods in Wellen

Maandagmorgen omstreeks 1 uur heeft een brand grote schade aangericht in een loods aan de Russeltweg in Wellen. De loods was ingericht met ULO-koelcellen voor opslag van fruit. In de loods stonden houten fruitkisten opgestapeld. Het brandweerkorps van de Hulpverleningszone Zuidwest Limburg kon de woning van de brand vrijwaren. De vuurhaard begon bij de houten fruitkisten maar de oorzaak was niet duidelijk.

Alert
Download