Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Straf met uitstel voor koppel dat met cannabisplantage begon in huis van zieke moeder

Een koppel dat met een cannabisplantage begon in de woning van de gehospitaliseerde moeder van de man, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel en een boete van zesduizend euro elk. Het koppel uit Kortessem stond terecht voor productie en verkoop van cannabis, maar werd van de verkoop vrijgesproken.

News

ANALYSE. Net geen absolute meerderheid voor SP.A-Rob in Wellen

Met 37.8% halen SP.A- Rob 9 zetels op 19. Maar bij de andere partijen blijft het oorverdovend stil. Zij halen samen 10 zetels : Open VLD 4 zetels, CD&V 3, VAW 2 en N-VA 1 zitje. De Wellenaren beleven dit als een thriller.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Wellen

De hamvraag voor Wellen is ongetwijfeld of huidig burgemeester Els Robeyns met SP.A-ROB een volstrekte meerderheid zal halen? Of kiest ze opnieuw voor een coalitie met CD&V?

News

Radio VRW ziet muziek in frequentie Radio Baccara

De lokale radiozender Vrije Radio Wellen (VRW) heeft er een tweede frequentie bijgekregen. VRW zendt al sinds 1980 ononderbroken uit op 104.9 Mhz vanuit het centrum van Wellen. Sinds 1 oktober zijn de programma’s ook te beluisteren op de tweede frequentie 106.3, de vroegere frequentie van het indertijd zo succesvolle Radio Baccara uit Sint-Truiden.

News

Weekendcontroles

Tijdens weekendcontroles in de Tongersestraat in Bilzen is een bestuurder met vlotte rijstijl naar de kant gehaald. De 43-jarige Wellenaar reed onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Het was al de derde keer in een halfjaar dat hij met drugs aan het stuur zat. Een 27-jarige uit Diepenbeek is in de Renfortstraat zijn rijbewijs kwijtgespeeld. Hij had veel te veel gedronken. Hij bleek 2 promille alcohol in het bloed te hebben.In Riemst in de Maastrichtersteenweg blies een bestuurder uit Riemst positief. Hij had 1,5 promille alcohol in het bloed. De 44-jarige bestuurder van een bestelwagen had nog meer gedonken, 3 promille, bij de controle op de Bitsingerweg.

Traffic

Politiezone Borgloon krijgt externe korpschef

In een persmededeling laten de drie ex-burgemeesters Eric Awouters, Hugo Philtjens en Gerald Kindermans weten dat er een externe korpschef zal worden gezocht voor de politiezone Borgloon. Dat betekent dat de huidige waarnemende korpschef Maes plaats moet maken.

Alert

Juwelen weg bij inbraak in Wellen

Bij de politie is maandag rond 9.30 uur een inbraak in een huis in de Bampstraat gemeld. Er zijn juwelen verdwenen. (mm)

Alert

“Ik ken koffiedames al even goed als trainer”

Kersvers Wellen-aanvaller Kenny Vandebroek schuimde afgelopen zomer een hele resem clubs af voor hij uiteindelijk bij KVK tekende. “Ik voel me hier thuis en heb absoluut geen spijt van mijn keuze”, benadrukt de last-minute aanwinst.

News

Brandweer rukt uit voor chloorlek bij openluchtzwembad in Wellen

Rond 13 uur heeft zich een incident voorgedaan aan het openluchtzwembad Maupertuus in Wellen. Een onderhoudsmedewerker stelde een lek aan de chloorinstallatie vast. De brandweer snelde ter plaatse, sloot de installatie af en voerde controles uit. Er is geen gevaar voor de buurt, dat laat de burgemeester weten via Facebook.

Alert

“Gezien wat ik wilde zien”

Met een strafschop in de slotminuten maakte Mandel een einde aan het bekeravontuur van Wellen. Beide doelmannen leken hun netten negentig minuten schoon te houden tot de hand van Kardes roet in het eten gooide. “Geen man overboord”, verteerde trainer Hamers de uitschakeling vliegensvlug. “Ik heb gezien wat ik wilde zien. We zijn klaar voor de competitiestart.”

News
Download