What do you think of collective buying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Klein stalletje uitgegroeid tot volledig kerstdorp

Alken heeft zijn bekende kersthuis, maar één dorpje verder heeft Ulbeek (Wellen) zijn eigen kerstdorp. In miniformaat althans. Wat 30 jaar geleden begon met een eigen gemaakt kerststalletje groeide langzaam maar zeker uit tot een volledig kerstdorp.

News

VIDEO. Eerste Limburgse burgemeesters leggen de eed af: zo ging het eraan toe

Drie burgemeesters hadden vanmiddag de eer om als eersten de eed af leggen in handen van gouverneur Herman Reynders. Zowel voor Marino Keulen (Open Vld, Lanaken) als Fons Verwimp (sp.a-SPiL, Tessenderlo) en Els Robeyns (sp.a-rob) was het al de tweede of de derde keer dat ze naar het provinciehuis mochten komen voor hun eedaflegging. Van zodra Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) de 39 andere Limburgse burgemeesters heeft benoemd, mogen zij de eed komen afleggen bij de gouverneur.

News

’t Bokje viert 30-jarig bestaan

De Wellense natuurvereniging ’t Bokje viert dit jaar haar dertigste verjaardag en kan mooie resultaten voorleggen: de bedreigde kamsalamander is stabiel, er bloeien opnieuw zeldzame bloemen en er vliegen wielewalen en nachtegalen rond. Enkel het handelsmerk van ’t Bokje, het Schotse Hooglandrund, dreigt te verdwijnen. “Limburgs Landschap wil alleen nog Galloway runderen”, zegt Jan Nuijens.

News

Fruitboer zet metershoge rij met bakken naast huis van klagende buren: "Pure pesterijen”

Een burenruzie in Ulbeek, bij het Limburgse Wellen, dreigt uit de hand te lopen. Een fruitteler moest er onlangs een plantage afbranden omdat er bacterievuur was vastgesteld. Dat zorgde voor de nodige overlast. Zeker bij het koppel dat vlak naast de plantage woont. Zij voelen zich nu geviseerd door de fruitboer, omdat die intussen een twintigtal fruitbakken vlak naast hun huis heeft geplaatst.

News

Eerste Limburgse boekenbeurs: “Geen kleppers, enkel pareltjes”

Wat aanvankelijk startte als een ‘bevlieging’, is in enkele dagen tijd uitgegroeid tot een bescheiden eerste boekenbeurs voor Limburg. De beurs in de Bottelarij in Ulbeek op zondag 25 november is al volzet.  

News

Vrolingen boos omdat kerkje geen buurthuis wordt

Het Wellense schepencollege heeft een sloopvergunning afgeleverd voor het kerkje van Vrolingen. “Zonder inspraak van de inwoners. Een regelrechte kaakslag”, klinkt het in het dorp. Het bisdom en de kerkfabriek bouwen er appartementen.

News

Straf met uitstel voor koppel dat met cannabisplantage begon in huis van zieke moeder

Een koppel dat met een cannabisplantage begon in de woning van de gehospitaliseerde moeder van de man, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel en een boete van zesduizend euro elk. Het koppel uit Kortessem stond terecht voor productie en verkoop van cannabis, maar werd van de verkoop vrijgesproken.

News

ANALYSE. Net geen absolute meerderheid voor SP.A-Rob in Wellen

Met 37.8% halen SP.A- Rob 9 zetels op 19. Maar bij de andere partijen blijft het oorverdovend stil. Zij halen samen 10 zetels : Open VLD 4 zetels, CD&V 3, VAW 2 en N-VA 1 zitje. De Wellenaren beleven dit als een thriller.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Wellen

De hamvraag voor Wellen is ongetwijfeld of huidig burgemeester Els Robeyns met SP.A-ROB een volstrekte meerderheid zal halen? Of kiest ze opnieuw voor een coalitie met CD&V?

News

Radio VRW ziet muziek in frequentie Radio Baccara

De lokale radiozender Vrije Radio Wellen (VRW) heeft er een tweede frequentie bijgekregen. VRW zendt al sinds 1980 ononderbroken uit op 104.9 Mhz vanuit het centrum van Wellen. Sinds 1 oktober zijn de programma’s ook te beluisteren op de tweede frequentie 106.3, de vroegere frequentie van het indertijd zo succesvolle Radio Baccara uit Sint-Truiden.

News
Download