Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbraakpoging

In Vitschen in S’-Graven-Voeren is woensdag een inbraakpoging vastgesteld.

Politie en veiligheid

In het spoor van de das met Frederik Thoelen

Wist je dat de Voerstreek de grootste dassenpopulatie heeft van Vlaanderen? Hoe ziet een das er uit? Waar woont hij, wat eet hij en hoe vult hij zijn dagen? Op deze en nog veel meer vragen, krijgen de deelnemers van een bijzondere wandeling (29/07) in ‘-s-Gravenvoeren uitgebreid antwoord van Frederik Thoelen.

Nieuws

Nieuwe cursus Streekverkenning Voerstreek

De vereniging 'Streekverkenning Voerstreek' gaat in het najaar nieuwe een cursus 'Streekverkenning Voerstreek' organiseren.

Nieuws

Hapje-tapje op Teuvenement

Zondag organiseerde de carnavalsvereniging de Böschuule van Teuven het traditionele ‘Teuvenement‘ op het plein voor het Dorpshuis aan de Gieveldstraat. Vanaf 12.00 tot 20.00 uur konden de Voerenaars en de bezoekers onder de feesttent en in de Dorpszaal genieten van lekkere hapjes en kleine gerechten proeven, specialiteiten uit acht verschillende landen.

Nieuws

Super verwendag voor mantelzorgers

Thuis-Zorg-Saam Voeren heeft de vrijwilligers en mantelzorgers van de Voerstreek in de watten gelegd. Wie zich inzet voor de medemens en alle vrijwilligers die bij Thuis-Zorg-Saam aangesloten zijn werden lekker verwend in het Paviljoen van het Cultureel Centrum van Sint-Martens-Voeren.

Nieuws

’s-Gravenvoeren en Teuven geven tradities door

In de gemeente Voeren is Sacramentsdag nog een hoogdag zowel op kerkelijk als folkloristisch vlak. ’s-Gravenvoeren is op zondag 18 juni in de ban van de ‘bronk’. In Teuven trekt de processie op zaterdagavond naar Sinnich.

Nieuws

Voerense burgemeester Broers: “ben ik opgelicht?”

Huub Broers (N-VA), burgemeester van de Vlaamse gemeente Voeren, heeft donderdag voor de onderzoekscommissie Publifin toegegeven dat hij niet wist dat de aansluiting van zijn gemeente bij Publifin ervoor zorgde dat de Luikse intercommunale aan de Waalse voogdij ontsnapte en dat de aansluiting niets opleverde.

Nieuws

Diefstal in Teuven

Bij de politie is donderdagavond een diefstal in de Gieveldstraat in Teuven gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

“Wij zijn vandaag allen bij de brandweer”

120 jongeren, mensen met een mentale beperking (BUSO De Wissel Zwartberg en TEVONA Genk) en leerlingen van het 6de jaar van het Sint-Jan Berchmans College van Genk en van de Provinciale school van Voeren, brandweerlieden van de zone Oost-Limburg (Post Voeren) en de zone Zuid-West (kazerne Hasselt) beleefden op de sportterreinen van de provinciale campus van ’s-Gravenvoeren een fantastische en intensieve ‘integratiedag’.

Politie en veiligheid

Inbraak in 's Gravenvoeren

Op de Dalhemerweg in ’s Gravenvoeren is zaterdagavond een inbraak in een huis ontdekt. De dieven kwamen binnen via de achterdeur. (mm)

Politie en veiligheid
Download