An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bouwrock in Voeren in de Wandelaar

Op vrijdag 13 juli staat ‘Bouwrock’ op het menu in café de Wandelaar in ’s-Gravenvoeren. Dit evenement dat reeds jaren een traditie is in de Voerstreek markeert het begin van het bouwverlof van de plaatselijke bouwvakkers.

News

Hoevefeesten op grens met Voeren

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli worden de traditionele Hoevefeesten in Libeek gevierd. Libeek is een Nederlands gehucht van Sint-Geertruid op de grens met ’s-Gravenvoeren. Op zaterdag wordt een zeer interessant programma geboden voor de hele omgeving. Er staat een heuse taptoe op het menu met een aantal gerenommeerde korpsen uit de omgeving.

News

Opdrachtgever wist niet dat Albanezen geweld zouden gebruiken bij brutale home-invasion

In Tongeren hebben woensdagvoormiddag de advocaten van de Albanezen die in 2015 een brutale en gewelddadige home-invasion in ‘s Gravensvoeren pleegden en hun vermoedelijke Nederlandse opdrachtgever hun pleidooien gehouden. In april eiste het openbaar ministerie al gevangenisstraffen van 4, 7 of 9 jaar voor de Albanezen. Voor de Nederlander, die de procureur toen omschreef als “de spin in dit web” vroeg hij 9 jaar.

News

Albanezen ontkennen gijzeling van Nederlander en zijn gezin: “Ze gingen op de koffie”

Nadat de procureur in april negen jaar opsluiting eiste voor de Nederlander T. H. die als vermeende opdrachtgever terechtstaat in het proces rond de home invasion op een rijk koppel in Voeren, kwamen woensdag de advocaten van de beklaagden aan het woord. Een bende Albanezen zou de overval uitgevoerd hebben. Ondertussen worden ze ook door T. H. beschuldigd van gijzeling van zijn gezin, maar zelf beweren ze enkel op de koffie te zijn geweest. De Nederlander ontkent op zijn beurt aanstoker te zijn van het geweld op het bejaarde koppel, overigens zijn ex-schoonouders.

News

Wilde orchideeën in volle bloei na grootschalig natuurherstel

De aantallen wilde orchideeën zijn sterk toegenomen in Voeren. Recent werden in dit gebied ook enkele zeldzame vlindersoorten gespot. Dit alles is het resultaat van Europese natuurherstelwerken en inspanningen van de vrijwilligers in de Voerstreek.

News

VIDEO. Voor het eerst in 60 jaar groeien er nieuwe wilde orchideeën in Voerens natuurgebied Altenbroek

Goed nieuws uit Voeren. Na een afwezigheid van meer dan 60 jaar bloeien er weer orchideeën in natuurgebied Altenbroek. Dit is het resultaat van natuurherstelwerken en de inspanningen van vrijwilligers. Bij Natuurpunt zijn ze blij dat hun graslanden weer opgefleurd worden door deze 'ambassadeurs van topnatuur'.

Leisure and hobby

Jonge moeder die bijna verdronk aan beterhand

De 27-jarige Damla T. uit Brugge is opnieuw wakker. De jonge vrouw verdronk eind vorige maand bijna in een kinderbadje op een camping in Voeren.

News

Binnen spelen, buiten spelen spelen van 1900 tot nu

Tot en met 11 juni plaatst vtbKultuur de ‘binnen en buiten’ spelen-tentoonstelling in de bib van Voeren. Tijdens een officieel openingsmoment en een workshop Broekzakgoed van door Creatief ErfgoedBemiddelaar Marcel Daerden konden de kinderen hun fantasie gebruiken. De jeugdraad organiseerde er doorlopende spelactiviteiten.

News

Inwoners van “oorlogsgebied” Moelingen likken hun wonden na overstromingen

De inwoners van de Voerense deelgemeente Moelingen hebben afgelopen weekend de schade opgemeten na de overstromingen van vrijdag. En dat viel niet mee. Zaterdag al moest de gemeente zes volle containers leegmaken, die ze in de zwaarst getroffen straten hadden opgesteld. “Moelingen is een oorlogsgebied”, zegt burgemeester Huub Broers, die verwacht dat de schade zal oplopen “tot in de honderdduizenden euro”. “In 1998 hadden we dit al eens meegemaakt, maar dit was veel en veel erger”, is de teneur bij de bewoners.

News
Download