Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

’s-Gravenvoeren en Teuven geven tradities door

In de gemeente Voeren is Sacramentsdag nog een hoogdag zowel op kerkelijk als folkloristisch vlak. ’s-Gravenvoeren is op zondag 18 juni in de ban van de ‘bronk’. In Teuven trekt de processie op zaterdagavond naar Sinnich.

Nieuws

Voerense burgemeester Broers: “ben ik opgelicht?”

Huub Broers (N-VA), burgemeester van de Vlaamse gemeente Voeren, heeft donderdag voor de onderzoekscommissie Publifin toegegeven dat hij niet wist dat de aansluiting van zijn gemeente bij Publifin ervoor zorgde dat de Luikse intercommunale aan de Waalse voogdij ontsnapte en dat de aansluiting niets opleverde.

Nieuws

“Wij zijn vandaag allen bij de brandweer”

120 jongeren, mensen met een mentale beperking (BUSO De Wissel Zwartberg en TEVONA Genk) en leerlingen van het 6de jaar van het Sint-Jan Berchmans College van Genk en van de Provinciale school van Voeren, brandweerlieden van de zone Oost-Limburg (Post Voeren) en de zone Zuid-West (kazerne Hasselt) beleefden op de sportterreinen van de provinciale campus van ’s-Gravenvoeren een fantastische en intensieve ‘integratiedag’.

Politie en veiligheid

VIDEO. Proefproject in Voeren moet overlevingskansen bij ongevallen verhogen

De brandweerpost in Voeren krijgt als eerste gemeente in ons land een First Responder Team. Dit team moet ervoor zorgen dat de brandweer sneller de eerste zorgen kan toedienen bij branden of ongevallen. Omdat Voeren een grensgemeente is, moeten de MUG en de ziekenwagens vandaag vaak uit Wallonië of Nederland komen. Maar dat zorgt voor veel te lange aanrijtijden terwijl net elke seconde van levensbelang is.

Politie en veiligheid

Brandweerdag motiveert jongeren

Tijdens een speciale ’brandweer doedag’ voor de jeugd trok de brandweer van de Post Voeren op locatie naar een spelnamiddag van de Chiro aan het Heem in Sint-Martens-Voeren.

Politie en veiligheid

VIDEO. Nergens goedkoper wonen dan in Voeren

Het is nergens in Limburg goedkoper wonen dan in Voeren. Gemiddeld betaal je voor een huis in Voeren 149.000 euro. Dat is 25 procent minder dan 5 jaar geleden.

Nieuws
Download