Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drugscontroles

Donderdagnamiddag heeft de lokale politie Voeren een aantal controles uitgevoerd ter bestrijding van het drugstoerisme in de grensregio.Tijdens deze controles werden een tiental voertuigen uit het verkeer gehaald. Twee bestuurders bleken in het bezit van een hoeveelheid drugs en één man had een bijl in handbereik in zijn auto liggen. De drugs, allemaal cannabis, en het wapen werden in beslag genomen en de nodige processen verbaal werden opgemaakt. Omstreeks 19.00 uur werd er dan een VW golf uit het verkeer gehaald met daarin een man en een vrouw uit de provincie Namen. Bij deze controle werd een grote hoeveelheid speed (200 gram) en kleinere hoeveelheden cannabis gevonden. Beide personen werden ter plaatse gearresteerd en de drugs in beslag genomen. Na contact met het bevoegde parket werd de man overgebracht naar de provincie Namen waar hij werd overgedragen aan de collega's van de politiezone "Entre Sambre et Meuse" waar het onderzoek verder gezet wordt. (nm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Mogelijk asbest vrijgekomen bij stalbrand in Voeren

Een kortsluiting veroorzaakte donderdagochtend in de Varnstraat 8 in Teuven een stalbrand. De landbouwer probeerde zelf het vuur nog te blussen in afwachting van de interventie van de brandweer. Er wordt gevreesd dat er bij de brand asbest vrijkwam.

Politie en veiligheid
Nieuws

IN BEELD. Waggelerre vieren uitbundig Vastenavond in ’s-Gravenvoeren

Het was bijzonder zonnig maar ook ‘lekker’ koud in ’s-Gravenvoeren op Vastenavond. Dus zakten meer dan duizend liefhebbers van het genre af naar het grootste Voerdorp om er een frisse ‘zonnige’ (feest) neus te halen en er carnaval te vieren samen met prins Geert, jeugdprins Jonas en de Waggelerre. Veertig praalwagens en groepen kleurden de carnavalsstoet en het aansluitend feest in de Kursaal.

Nieuws

Auto op z'n kant in Remersdaal

Zondag rond 6 uur is het First Responder Team van de brandweer van Voeren opgeroepen voor een ongeval in de wijk Hagelstein (Remersdaal-Sint-Martens-Voeren). Een automobiliste had er de controle over het stuur verloren. De auto belandde op de zijkant tegen een paal. De vrouw werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse met een signalisatiewagen en maakte het wegdek schoon. (nm)

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Kind gewond bij ongeval in 's-Gravenvoeren

In de wijk Schophem in ’s-Gravenvoeren is ter hoogte van de bushalte aan de Ketten donderdagochtend een jonge voetganger door een auto geraakt. Het kind wilde de straat nog oversteken om de lijnbus naar school te halen en liep tegen een auto. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (nm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Brandweer Bilzen moet omweg maken naar brand in Voeren door omhooggekomen brug

Het wegdek van de brug over het Albertkanaal in Hallembaye (Wezet) is zo'n 40 centimeter omhooggekomen, waardoor de brug uiteraard is afgesloten voor alle verkeer. De brandweer van Bilzen die vanochtend werd opgeroepen om een brand in Voeren te blussen, moest door het omhooggekomen wegdek een omweg maken.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Sleepboot Atlas V bracht 100 personen naar neutraal Nederland

Op initiatief van de Nederlandse gemeente Eijsden-Margraten, een buurgemeente van Voeren, en Memorial Eijsden 1918-2018 wordt er op zaterdag 3 februari in Eijsden (NL) aan het Bat (om 14.00 uur) een informatief herdenkingsbord onthuld dat de heldhaftige gebeurtenissen uit WO I herdenkt: de vlucht uit bezet België met een sleepboot naar neutraal Nederland.

Vroeger en nu
Nieuws

Limburgse burgemeester: “De everzwijnen lopen hier gewoon over de straat. Doe er iets aan”

Het Agentschap Natuur en Bos heeft dinsdag in Voeren een drukjacht georganiseerd op everzwijnen. 6 dieren werden doodgeschoten. “Een succes”, wordt gezegd. Maar volgens de burgemeester van Voeren, Huub Broers (Voerbelangen), is dit allesbehalve een succes en moet er meer gebeuren. De streek heeft al maanden te kampen met een everzwijnenplaag.

Nieuws

Helm op en met fluo top veilig naar school

‘Gezien worden op weg van en naar school en dus meer veiligheid inbouwen voor de kinderen’ is de doelstelling van het oudercomité van de provinciale basisschool van ’s-Gravenvoeren. Alle kinderen van de lagere school en de kleuterafdeling, ook van de wijkscholen (kleuters) van Sint-Martens-Voeren en Moelingen kregen tijdens een geanimeerd evenementje, de kinderen hadden een liedje en een dansje geleerd, in aanwezigheid van de ouders hun persoonlijk fluo hesje overhandigd.

Babysitten
Nieuws

Hond vermist na wandeling in bos: “Ik vrees dat ze doodgeschoten is”

Moos mocht vrijdagmiddag even los lopen in een bos in het Limburgse Voeren. Maar toen hoorde haar baasje twee schoten en gejank. Sindsdien is de hond spoorloos.

Nieuws
Download