Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jongeman komt met schrik vrij na ongeval op E313

In Tongeren is een ongeval gebeurd op de E313 tussen Luik en Lummen. Daardoor waren twee rijstroken een tijdlang afgesloten. Een lichte vrachtwagen moest uitwijken voor een voorligger en kwam daardoor dwars over de snelweg te staan. De jongeman uit Wallonië kwam er met de schrik vanaf.

Wegen en verkeer

“Gescoord voor dochtertje”

Na drie opeenvolgende nederlagen knoopte een efficiënt Heur-Tongeren zaterdag opnieuw aan met een zege. Wellen was zeker niet de mindere, maar kersverse papa Goyvaerts, het doelhout én een sterke Govoni tussen de palen leverden de thuisploeg de drie punten op. “En hopelijk zijn we nu opnieuw vertrokken voor een reeksje”, klonk het in het winnende kamp.

Nieuws

Bromfietser uit Diepenbeek gewond in Tongeren

Zaterdag rond 14.15 uur zijn op het kruispunt van de Luikersteenweg en de Molenstraat een auto en een bromfiets gebotst. Een 22-jarige man uit Diepenbeek liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Mario Aquino opnieuw veroordeeld voor drugshandel

Donderdag kregen maar liefst elf verdachten, waaronder Mario Aquino – broer van peetvader Raf - de straf voor hun aandeel in een nieuw drugsdossier te horen voor de rechtbank in Tongeren. Nadat de 27-jarige hoofddealer in de zaak slachtoffer werd van een rip deal waarbij er een kilo cocaïne afhandig werd gemaakt, ging de bal aan het rollen. De rechter veroordeelde elk van hen tot celstraffen tussen drie maanden met uitstel en veertig maanden opsluiting.

Nieuws

Datovoc pakt verdiende zege

De Eburons Dome liep gisteren goed vol voor de eerste Limburgse derby van het seizoen. Tongeren en As leverden geen hoogstaande, maar een intense pot volleybal af. Datovoc won met 3-1 en pakte zo ook de eerste punten van het seizoen.

Nieuws

Twee jaar cel voor Nederlander die cannabis kweekt voor “betere samenleving”

Een 44-jarige Maastrichtenaar moet voor twee jaar de cel in omdat hij samen met zijn 59-jarige ex-vriendin uit Tongeren, hennepplantjes kweekte. Zij kreeg een werkstraf van 200 uren. De Nederlander probeerde de rechter met enige arrogantie te overtuigen. “Ik maakte er cannabisolie van, als geneesmiddel voor zieke mensen”, zo klonk het bij de veertiger.

Nieuws

Tongeren en As slijpen de messen voor derby

Het is vanavond tijd voor de traditionele derby in de hoogste vrouwenafdeling. Tongeren krijgt het bezoek van As, een wedstrijd die de Limburgse volleybalharten altijd wat sneller doet slaan. We blikken vooruit met Lotte Schaekers (Tongeren), Aukje Janssen en Leen Guelinckx (beide As). Schaekers verruilde in het tussenseizoen As voor Tongeren, Janssen en Guelinckx maakten de omgekeerde stap.

Nieuws

Bijwerkingen van medicatie mogelijk oorzaak van brandstichting

De advocaat en de bewindvoerder van een 71-jarige man uit Bree, die in april 2014 een boerderij in Dilsen-Stokkem in brand heeft gestoken, vragen de vrijspraak. Volgens hen zorgden de zware medicijnen die de man na zijn hartoperatie moest slikken ervoor dat hij sindsdien te kampen heeft met waanideeën.

Nieuws

Truienaar riskeert 12 maanden cel voor “grapje” met politie

Een 35-jarige man moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor weerspannigheid en slagen aan de politie. De agenten wilden de man na een caféruzie arresteren. Toen ze hem verzochten naar de combi te gaan, zette hij het op een lopen. “Wie is het snelst?”, grapte de man tijdens zijn vlucht. Hij riskeert 12 maanden opsluiting en een boete van 800 euro.

Politie en veiligheid

Behoud lijkt hoogst haalbare voor Tongeren

Bij de beste vier Belgische clubs in de Beneleague eindigen en dus meespelen voor de Belgische titel: dat was volgens Joris Tack de ambitie van Tongeren. Na de thuisnederlaag tegen Visé moet die ambitie allicht bijgesteld worden. Het behoud in de BeNeleague verzekeren lijkt het hoogst haalbare voor Tongeren.

Nieuws
Download