Get to know your neighbours through Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vluchteling

Maandagmorgen rond 6.15 uur heeft een Roemeense trucker de politie gebeld omdat er een vluchteling in zijn laadruimte zat. De transmigrant ging lopen toen de trucker stil stond op de Maastrichtersteenweg in Tongeren.

Alert

VIDEO. Unieke tentoonstelling over Egyptische kopten in Teseum Tongeren

Vanaf morgen 16 juni kunt u in de schatkamer van het Teseum op het museumplein in Tongeren de nieuwe expo over de "Kopten, een ander Egypte" gaan ontdekken. De stad Tongeren kreeg de toelating om deze unieke collectie, afkomstig uit de kunstcollectie van de familie Huts van de katoennatie in Antwerpen, tentoon te stellen.

Leisure and hobby

Zes jaar voor steekpartij met ‘balpen’

De 27-jarige Afghaan Shafiq K. is gisteren in Tongeren veroordeeld tot zes jaar gevangenis voor moordpoging op zijn landgenoot H. (26) op 17 juli 2017 aan de Quick in Genk. Volgens K. was het nooit de bedoeling om zijn werkmakker in de hamburgerzaak te doden. Hij zou uit zelfverdediging gestoken hebben met een pen die toevallig op de grond lag. Onwaarschijnlijk, aldus de wetsdokter.

News

Sigaretten gestolen in krantenwinkel Tongeren

Tabaksdieven zijn woensdag rond middernacht binnengedrongen in de Press Shop in de Maastrichterstraat in Tongeren. Ze roofden er sigaretten. De daders forceerden zich een doorgang via het dak. Ze haalden een raam en traliewerk weg om af te dalen in de winkel. Het is al de derde keer dat de winkel doelwit is van dieven.

Alert

Minderjarigen opgepakt voor inbraken

De politie van Tongeren heeft donderdag even voor het middaguur drie Franse minderjarigen kunnen arresteren. Een alerte burger verwittigde de politie omdat er een verdacht voertuig in zijn straat stond. Het ging om een wagen met Franse nummerplaten. De wagen bleek inderdaad verdacht. Er lag inbrekersmateriaal in de auto. In de buurt was er ook een inbraakpoging. De jongeren worden ook verdacht van inbraken in Bilzen. Het onderzoek is overgedragen aan het korps van Bilzen.

Alert

Overval op dagbladhandel Miranda

Vanmorgen rond 7 uur is een overval gepleegd op dagbladhandel Miranda in de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Twee gemaskerde en gewapende daders kwamen de zaak binnen. Ze bedreigden de uitbaatster. De overvallers zijn weg met de inhoud van de kassa. Niemand raakte gewond. De uitbaatster was enorm aangedaan door de overval. De politie is volop bezig met het onderzoek.

Alert

Plots kudde koeien op terras

Dinsdag rond middernacht zijn in Rutten enkele koeien uit een weide ontsnapt. Ze trokken op pad door het centrum van het dorp. Cafébezoekers kon de kudde uiteindelijk terug naar de weide begeleiden.

News

VIDEO. Tongeren breekt stadsgebouw af voor HBvL-museum

In het centrum van Tongeren zijn woensdag de afbraakwerken van de voormalige Standaard Boekhandel begonnen. De werken staan in het teken van de ontwikkeling van Huis Theelen, waarin een museum komt over de gelijknamige dagbladpionier Nicolaas Theelen.

News

Koeien trekken er ’s nachts op uit in Rutten

De politie heeft dinsdag rond middernacht de melding gekregen dat enkele koeien op straat liepen in Rutten, op Ruttermarkt. Het is onduidelijk hoe de dikbillen uit hun weide zijn geraakt. Even voor 1 uur stonden de dieren weer omheind in de weide.

Alert

Rivaal steekt vermeende minnaar neer met keukenmes

Een 41-jarige Maasmechelaar kon het niet verkroppen dat zijn vriendin hem aan de deur gezet had. Nadat hij haar op een terrasje met een andere man had gezien, ging hij tekeer in hun flat en liet ‘vuile ju’ in haar nagellak achter (er was niet genoeg om junkie af te maken). Wat hij wel nog kon, was zijn rivaal neersteken. “Het was niet mijn bedoeling hem te doden”, klonk de man gisteren voor de Tongerse rechtbank.

News
Download