We vliegen erin vandaag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

VIDEO. Geen milieuvergunning voor windmolenpark in Tongeren

Het windmolenpark in Vreren bij Tongeren krijgt geen milieuvergunning van de Limburgse deputatie. De aanvraag ging over de bouw van 6 windturbines van 180 meter hoog. Nog nooit zouden er zulke hoge zeewindmolens zo dicht bij huizen gebouwd zijn.

Nieuws

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws

Onbekend beroep: Amelie traint blindengeleidehonden

De 41-jarige Amelie Driesmans werkt al 12 jaar bij het Belgisch Centrum voor Blindengeleidehonden in Tongeren. Ze stoomt de honden klaar om in de toekomst mensen met een visuele beperking te helpen, en krijgt heel veel voldoening van haar ongewone job: "Het is heel fijn om te zien hoe belangrijk zo'n hond wordt voor een persoon met een visuele beperking."

Nieuws

Politie bevrijdt hond

Op de parking van het winkelcentrum T-Forum in Tongeren heeft de politie donderdagnamiddag een hond bevrijd uit een snikhete auto. Het dier snakte naar adem. De agenten zagen de hond zitten. Het raampje van de auto was een beetje open gelaten maar het was duidelijk dat de temperatuur hoog was opgelopen. Agenten hebben het raampje ingeslagen om de hond eruit te halen. De vrouw kwam pas later toe aan haar wagen.

Politie en veiligheid

Luikenaars opgepakt bij inbraakpoging

In de Wijkstraat in Tongeren zijn woensdagmorgen rond 2 uur twee Luikenaars opgepakt. Ze waren aan het inbreken. De politie betrapte de kerels. Ze zijn gisteren overgedragen aan de politie van Luik voor verder onderzoek

Politie en veiligheid

“Speciaal naar dit EK toegewerkt”

De Landelijke Rijverenigingen, kortweg LRV, heeft dit jaar opnieuw de eer om de organisatie van een EK voor Landelijke Ruiters op zich te nemen. De Galgenberg in Tongeren fungeert van 27 tot 30 juli als decor voor deze titelstrijd. LRV Riksingen, dat de organisatie kreeg toegewezen, heeft met Sarah Vandenzavel en Dirk Smeets twee ruiters op de shortlist van deelnemers staan.

Nieuws

Man riskeert 10 maanden omdat hij dreigt zoontje van onderzoeksrechter te vermoorden

De procureur eist een celstraf van tien maanden en een geldboete van 1.200 euro voor een gevangene die dreigde het zoontje van de onderzoeksrechter in Tongeren ‘kapot te maken’. Hij moest beslissen over het feit of de man zijn eigen kind nog mocht zien.

Politie en veiligheid

Motorbendes palmen Limburg in: crisisoverleg over mogelijke komst Satudarah

De motorbende Satudarah wil zich in Hasselt vestigen. Dat melden verschillende bronnen aan de redactie van de regionale zender TV Limburg. Ze zouden een lokaal op het oog hebben aan de Hasseltse Kanaalkom.

Nieuws

VIDEO. Hippodroom in Tongeren is opnieuw Ascot aan de Jeker

Op de drafrenbaan in Tongeren was het maandag weer uitkijken naar de mooiste hoeden. Tijdens de paardenwedstrijd werd de hippodroom even omgetoverd tot ‘Ascot aan de Jeker’. Mannen en vrouwen kwamen volledig uitgedost met hun favoriete exemplaar naar de hoedendag. En dat leverde enkele mooie beelden op.

Nieuws

Nederlandse carjacker gevat na achtervolging net voor grens

Een oplettende patrouille van de zone Lanaken-Maasmechelen kon gisteren in de vroege avond een Nederlandse carjacker klissen. De man had even daarvoor in Tongeren een Mercedes gestolen door zich als potentiële koper van de wagen voor te doen.

Nieuws
Download