Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Jongeren hebben niet veel bijgedragen”

Voor de lastige trip naar Ternesse heeft trainer Steve Hoste niet veel spelers op overschot. “Als Dupain niet speelklaar geraakt, dan moet ik nog iemand uit de reserves opvissen. Normaal hanteer ik de regel dat ik jongens kies die een selectie verdienen, maar van dat principe moet ik noodgedwongen afwijken”, aldus Hoste, ontgoocheld in de jongeren in zijn kern. “Op enkelen na verlaten ze allemaal de club. Door van de ene in de andere blessure te sukkelen, hebben die jonge gasten dit seizoen niet veel bijgedragen.” “Gelukkig kan ik weer beschikken over Baccarella en François. Zij krijgen nu de kans om te bewijzen dat ze terecht deel uitmaken van onze kern en een meerwaarde kunnen bieden.”

Nieuws

Aanhouding van 23-jarige vrouw bevestigd voor doden van eigen baby

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 23-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem, die verdacht wordt van doodslag op haar eigen baby.

Nieuws

Tongeren en Jaraco As tonen ambitie: “Graag meedoen voor de eerste plaats”

Datovoc Tongeren neemt het vanaf dit weekeinde in Play-off 2 op tegen Zoersel en Jaraco As. De Limburgse volleyballiefhebber krijgt zo nog twee boeiende derby’s op zijn bord. Met managers Pieter Walbers (Datovoc) en Jo Santermans (As) maken we de balans op.

Nieuws

Tongeren pakt overlast duiven aan met automatische voederdispencer

Stad Tongeren heeft een voederdispencer geplaatst op het dak van het Gallo-Romeins Museum om de stadsduiven verder onder controle te houden. De maïs in het toestel wordt vermengd met een product dat de vruchtbaarheid beïnvloedt.

Nieuws

“Ik was heel even van de wereld”

Termien heeft Heur-Tongeren zaterdag een serieuze tik verkocht in de strijd om de titel. Met dank aan Ramon Voorn, die optimaal profiteerde van het geklungel in de thuisdefensie. “We hebben onze revanche voor de heenwedstrijd (0-4, nvdr) beet”, lachte de Nederlander zijn tanden bloot. Heur-trainer Hoste kon enkel groen lachen. “Wij hebben doelpunten weggegeven op een presenteerblaadje en daar hou ik niet van.”

Nieuws

Schoolpuppy voor leerlingen met autisme

Leerlingen met autisme die hem spontaan komen aaien, kinderen met ADHD die rustig worden. Sinds enkele weken haalt ‘schoolpuppy’ Qurieux het beste uit de leerlingen van Sibbo in Tongeren, een buitengewone middelbare school. “Leerlingen die normaal in een hoekje op de speelplaats staan, bloeien helemaal open dankzij Qurieux”, vertelt directeur Erwin Bogaers.

Nieuws

Vermassen reageert na proces-Hardy: “Deze straf op Vrouwendag heeft grote symboolwaarde

De levenslange celstraf voor Renaud Hardy, uitgesproken op internationale Vrouwendag, heeft een “grote symboolwaarde” voor Jef Vermassen. De advocaat verdedigde actrice Veerle Eyckermans, die een moordpoging door Hardy overleefde. “Deze man werd gedreven door extreme vrouwenhaat.” Zijn cliënte is “zeer opgelucht, bevrijd”. “De afgelopen drie weken is ze veranderd: ik heb echt op haar moeten inpraten om te komen, maar uiteindelijk heeft ze het aangedurfd om hem in de ogen te kijken.”

Nieuws

Twaalf maanden cel voor vrouw die inreed op douaneagenten

De Tongerse strafrechter heeft woensdag een 48-jarige vrouw uit Bocholt bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 1.200 euro. Ze had een slag gegeven aan een wijkagente en was ingereden op enkele douaneambtenaren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Openbaar aanklager keihard voor Renaud Hardy: “Linda was 2,5 uur overgeleverd aan zijn seksueel sadisme”

Openbaar aanklager Alexandra Van Kelst op het proces van Renaud Hardy overliep voor de jury alle tenlasteleggingen waaraan ze Hardy schuldig verklaard wil zien. “Met zijn massale, destructieve agressie heeft Hardy Linda Doms afgeslacht. We hebben op de film haar gekrijs gehoord. Linda heeft gevochten en gegild voor haar leven. Ze heeft die geweldpleging bewust meegemaakt.” Hardy zelf kon het niet laten om storende geluiden te maken tijdens haar requisitoir, waarop voorzitter Dirk Thys hem vroeg om er onmiddellijk mee te stoppen.

Nieuws

Wie herkent deze daders? Politie verspreidt video van brutale home invasion op restaurant

Het parket van Limburg, afdeling Tongeren, is op zoek naar de daders van een zware overval op een restaurant in Tongeren. Met een video hoopt de politie extra tips binnen te krijgen van het incident.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download