Keep your neighbourhood safe
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Diesel uit vrachtwagen gestolen

Ter hoogte van het bedrijf Rajapack in de Vrijheidweg in Tongeren stal een onbekende diesel uit een geparkeerde vrachtwagen. Dat werd maandag rond 23 uur bij de politie gemeld.

News

Bestuurder taxi-bedrijf schendt voor vierde keer handelsverbod: “Hij wil graag zelfstandige zijn, maar mislukt elke keer”

Een 38-jarige Houthalenaar heeft zich maandag voor de vierde keer in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor het schenden van een beroepsverbod. “Hij wil graag zelfstandige zijn, maar mislukt elke keer”, aldus zijn advocaat Bert Partoens.

News

Inbraak bij apotheek

Gisteren even voor vier uur hebben dieven de glazen deur geforceerd van apotheek Fastré in Vreren. Ze maakten enkele honderden euro’s buit en zijn nog altijd voortvluchtig. “De politie heeft de camerabeelden bij de buren meegenomen. Hopelijk komen ze zo de daders op het spoor”, zegt apotheker Geert Fastré.

Alert

Stad plaatst extra bewakingscamera’s

In Tongeren komen er op veertien nieuwe locaties bewakingscamera’s. De bestaande camera’s worden vervangen door moderne toestellen. Het kantoor van de lokale politie wordt uitgerust met een videowall en er komen flitspalen.

Alert

Man zet cannabisplantage op in huis van ex-vriendin

Een man uit Bocholt moet mogelijk een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten en een boete van 8.000 euro betalen omdat hij een plantage begon in een huurwoning. De eigenares van de woning stapte zelf naar de politie toen ze merkte dat haar ex-vriend zich raar begon te gedragen en de huur plotseling cash betaalde met briefjes van twintig en vijftig euro. Het openbaar ministerie vroeg ook de verbeurdverklaring van de 34.560 euro die de man verdiende met zijn handel.

Alert

PIBO Tongeren oogst 1,5 ton biologische zonnebloempitten

Bij de school PIBO in Tongeren werden voor de eerste keer biologische zonnebloemen gezaaid. Deze namiddag worden ze geoogst met een maïsdorser. De onderzoekers hopen op een opbrengst van 1,5 ton zonnebloempitten.

News

Rus die eerder al 40 diefstallen pleegde, riskeert opnieuw 24 maanden cel: “Hij heeft wel goede smaak”

Een Russische man riskeert een opsluiting van 24 maanden en een geldboete van 4.000 euro voor het plegen van zes diefstallen in verschillende Okay-winkels. In het filiaal in Dilsen-Stokkem werd hij uiteindelijk betrapt. Samen met twee vrienden uit Georgië schuimde hij volgens de procureur het hele land af. Zij riskeren 18 maanden opsluiting. De Rus werd eerder al veroordeeld voor zo’n veertigtal andere diefstallen. “Indruk? Dat maakt de gevangenis niet op hem”, aldus de rechter.

News

Ontslagen verantwoordelijke van Cultureel Centrum De Velinx krijgt gelijk voor Arbeidshof

Het Arbeidshof heeft de stad Tongeren in beroep ongelijk gegeven over het ontslag om dringende reden in 2015 van de cultuurfunctionaris-programmator bij cc De Velinx.

News

Melding van inbraak met diefstal

De politie van Tongeren kreeg dinsdag om 13 uur een melding binnen van een inbraak op de Stationslaan. Bij aankomst van de bewoner stond de deur open en stelde deze vast dat zijn tv en laptop verdwenen waren. (ppn)

Alert

Tractor verliest lading maïspulp onder spoorwegviaduct in Tongeren

Een tractor heeft dinsdagmiddag een lading maïspulp verloren onder het spoorwegviaduct in Tongeren. Dat zorgt voor heel wat verkeershinder in en rond het centrum van de stad. Het is de tweede keer deze week dat een landbouwvoertuig een deel van zijn lading verliest onder het viaduct.

News
Download