Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tiental ‘Gele Hesjes’ daagt op voor actie

Zaterdag hebben enkele ‘Gele Hesjes’ actie gevoerd in Tongeren. Het bleek geen groot succes, want amper een dozijn actievoerders daagde op aan Ambiorix.

News

Meer dan 2.000 reacties na oproep van terminaal zieke man: zijn hond heeft nieuwe thuis gevonden

Peter Deruyter uit Berchem heeft vrijdag goed nieuws gekregen. De terminaal zieke 54-jarige man die meer dan 2.000 reacties kreeg op zijn oproep om voor zijn hond Macho te zorgen, heeft een nieuwe thuis voor zijn trouwe viervoeter gevonden. Binnenkort verhuist de hond naar een deelgemeente van Tongeren.

News

Buurjongen blijft in de cel voor poging tot doodslag op inwoner van Eisden

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 19-jarige man die verdacht wordt van een poging tot doodslag op een 45-jarige inwoner van Eisden-Tuinwijk (een deel van Maasmechelen). Vorige week vrijdag was hij samen met een 15-jarige kompaan de woning in de Koninginnelaan in Eisden-Tuinwijk binnengedrongen.

Alert

Immense graffititekening op gevel basisschool Atheneeke

Bij GO! Basisschool Atheneeke in de Tongerse Moerenstraat worden momenteel twee gevels uitgerust met een immense graffititekening van kunstenaar JOACHIM. Voor inspiratie ging hij te rade bij de leerlingen. 

News

VIDEO. Dertig jaar cel voor man die zwangere vriendin in Hasselt doodstak

De 44-jarige Andy O. is veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor de doodslag op zijn zwangere vriendin Naftaly Gorré. Dat is vijf jaar meer dan de aanklager aanvankelijk had gevorderd.

News

"De liefde van dieren is onvoorwaardelijk"

Vijf december is het Internationale Dag van de Vrijwilliger. De studenten journalistiek van de PXL Hogeschool Hasselt gingen op zoek naar opvallende verhalen van vrijwilligers.Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren (BCG) trekt elk jaar meer vrijwilligers aan die zich kosteloos inzetten voor de organisatie. Mensen met een hart voor honden steken hun handen uit de mouwen om de meest uiteenlopende taken uit te voeren. Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld optreden als pleeggezin, waarbij ze een puppy opvangen en hem voorbereiden op zijn training als blindengeleidehond. “De pleegezinnen reageren altijd enthousiast op de ervaring, maar vaak gaat het afscheid wel gepaard met veel tranen”, zegt Josée Ramakers, vrijwilligster bij het BCG .

News

Verdachte dodelijke steekpartij Hasselt: “Ik heb nooit gewild dat ik Naftaly kwijt ben en in de bak zou belanden”

“Ik heb spijt van alles dat er gebeurd is. Ik heb het nooit zo gewild. Dat ik in de bak zou belanden. Dat ik Naftaly kwijt ben, de kinderen, mijn familie. Dat heb ik niet gewild. Ik laat het aan u over wat met mij moet gebeuren“, gaf Andy Olymph (44) de jury van het Tongerse assisenhof als laatste woorden nog mee voor ze zich terugtrokken. De komende uren zullen ze beslissen of de Surinamer schuldig is aan moord op zijn zwangere vriendin Naftaly Gorré (27) in hun Hasseltse flat op 28 december 2015.

News

Tongenaar dreigt met afsnijden penis van liefdesrivaal

Een 50-jarige man uit Tongeren heeft zich woensdag in Hasselt moeten verantwoorden voor het slaan van zijn vrouw en het bedreigen van zijn liefdesrivaal. In april 2016 liep het mis toen hij op een verborgen camera zag hoe zijn vrouw een man oraal bevredigde in zijn zetel.

News

Club-supporter betaalt voetbalticket met cocaïne

News

Moeder en zoon riskeren werkstraf na geval van extreme verkeersagressie

News
Download