Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zware straffen voor mannen die ‘inbreker’ opsluiten in hondenkooi

Vier mannen die in 2015 een Maasmechelaar mishandelden en hem een tijdlang in een hondenkooi opsloten, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee jaar tot veertig maanden. Aan hun slachtoffer, dat sinds de feiten niet meer buiten durft te komen, moeten ze een schadevergoeding betalen van meer dan 6.000 euro, vermeerderd met intresten en gerechtskosten.

Politie en veiligheid

Tongerse vrouw vindt haar 17-jarige zoon dood in bed

Het Limburgs parket is een onderzoek gestart naar de dood van de zeventienjarige Tongenaar E.D. De jongeman lag zaterdagvoormiddag dood in zijn bed. Het slachtoffer woonde samen met z’n moeder in een appartement in de Stationslaan.

Nieuws

VIDEO. Italiaanse kunstenaar maakt kunst met Tongenaren

Deze hele zomer zal de vermaarde Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto kunst maken met Tongenaren. Over de hele wereld werkt de Italiaan rond het idee dat de mens opnieuw in harmonie moet leven met de natuur.

Nieuws

Wagen raakt wandelende vrouw na frontale aanrijding in Piringen

Een vrouw is maandagavond zwaargewond geraakt in Piringen (Tongeren), nadat twee auto’s er frontaal met elkaar waren gebotst. De vrouw van 52, die samen met haar dochter langs de weg liep, werd door een van de wagens geraakt en moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ze verkeert echter niet in levensgevaar.

Wegen en verkeer

Tot 30 maanden cel voor koppel dat op politieblokkade inreed na dolle rit

Een 36-jarige Tongenaar en zijn zes jaar jongere vriendin uit Hasselt, die voor de politie op de vlucht gingen, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk dertig en twintig maanden en een boete van 8.000 euro. Het koppel was ook in het bezit van een geladen wapen en drugs.

Politie en veiligheid

VIDEO. Jeugd krijgt eigen plek in centrum Tongeren

In Tongeren wordt dinsdagavond het vernieuwde jongerencentrum "Hal P" officieel geopend.

Nieuws

Man krijgt 10 maanden cel omdat hij dreigt zoontje van Tongerse onderzoeksrechter te vermoorden

De rechter veroordeelde een gevangene tot een celstraf van tien maanden en een geldboete van 800 euro omdat hij dreigde het zoontje van de onderzoeksrechter in Tongeren ‘kapot te maken’. Hij moest beslissen over het feit of de man zijn eigen kind nog mocht zien.

Politie en veiligheid

Man rijdt in op stilstaande auto’s in Piringen

Op de Sint-Truidersteenweg in Piringen gebeurde zondagmorgen een spectaculair ongeval. Drie auto’s waren betrokken en twee personen raakten gewond.

Nieuws

VIDEO. Geen milieuvergunning voor windmolenpark in Tongeren

Het windmolenpark in Vreren bij Tongeren krijgt geen milieuvergunning van de Limburgse deputatie. De aanvraag ging over de bouw van 6 windturbines van 180 meter hoog. Nog nooit zouden er zulke hoge zeewindmolens zo dicht bij huizen gebouwd zijn.

Nieuws

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws
Download