Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Arduinen tabletten gestolen

Dieven gingen voorbije weekend aan de haal met negen arduinen tabletten die op een bouwwerf in een nieuwe wijk in Tessenderlo lagen. Dat werd maandag vastgesteld en woensdag bij de politie gemeld. (ppn)

Politie en veiligheid

Inbraakpoging in Hulst

Bij de politie is maandag een inbraakpoging op de Hulsterweg in Hulst gemeld. Onbekenden hadden een deur proberen te forceren. Ze raakten niet binnen. (mm)

Politie en veiligheid

Dieven dringen binnen in leegstaand huis

In de Sint-Barbarastraat zijn dieven in een leegstaand huis binnengedrongen. De zijdeur was er geforceerd. De feiten werden zondagvoormiddag ontdekt. De recherche van de politie voerde een sporenonderzoek uit. (mm)

Politie en veiligheid

Beide automobilisten gewond bij ongeval

Twee wagens botsten woensdag om 12.40 uur op de Geelsebaan in Tessenderlo. Bij dat ongeval raakten automobiliste G.G. (60) uit Heist-op-den-Berg en bestuurster M.S. (24) uit Tessenderlo lichtgewond. De ambulanciers brachten beide vrouwen over naar het ziekenhuis van Diest voor verdere verzorging. (ppn)

Wegen en verkeer

Knock-out na discussie over loslopende hond aan Paalse Plas

Een 26-jarige Looienaar moet vrezen voor tien maanden cel met uitstel nadat hij twee keer zijn vuisten heeft laten spreken. Op 9 juli 2015 kwam hij in aan de Paalse Plas in Beringen in aanraking met een vader die op een terras zat.

Nieuws

Fietser en bestuurder zwaargewond in Tessenderlo

Op de Sparrenweg in Tessenderlo zijn zondagnamiddag een fietser en een automobiliste zwaargewond geraakt bij een ongeval. De autobestuurster week uit voor de fietser de rijbaan overstak.

Wegen en verkeer

“Er is nog plaats voor een beker”

De 25ste editie van ons jeugdsterrencircuit krijgt dit weekend zijn bekroning op de velden van GT Tessenderlo. Enkel de vier eersten van de eindstand mogen deelnemen aan deze Masters. Ook de nichtjes Marie en Kaat Bongaers van TC Basveld zijn van de partij. Vooral voor Marie zijn de Masters een jaarlijkse afspraak.

Nieuws

VIDEO. Na een storm moesten ze er zeven jaar op wachten, maar nu is standbeeld terug

In Engsbergen bij Tessenderlo staat er opnieuw een standbeeld aan de rotonde. Het vorige monument was beschadigd geraakt door een zware storm 7 jaar geleden. De inwoners van Tessenderlo wilden graag opnieuw een herkenningspunt in hun gemeente.

Nieuws

Zaakvoerders Loois zonnepanelenbedrijf verduisteren 1 miljoen euro

De Hasseltse strafrechter heeft de onmiddellijke aanhouding bevolen van de twee Nederlandse zaakvoerders van bvba Euro Solar in Tessenderlo. Het duo van 38 jaar maakte zich schuldig aan meerdere faillissementsmisdrijven. Tussen januari 2012 en april 2013 haalden ze bijna 1,3 miljoen euro van de rekening waarvoor ze geen bedrijfsmatige verantwoording hadden.

Nieuws

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer
Download