Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ook Beringen deelt nu GAS-boetes uit

Beringen zal vanaf 1 oktober dan toch GAS-boetes uitdelen, samen met Ham en Tessenderlo. “We kunnen niet anders”, zegt burgemeester Maurice Webers. Door de gerechtelijke achterstand kan het parket kleine inbreuken op de politiereglementen niet meer vervolgen.

Alert

Nachtelijke snelheidscontroles: snelheidsduivels geflitst

Tijdens de zomermaanden bindt de politie Beringen/Ham/Tessenderlo de strijd aan met snelheidsduivels. Er zijn dan ook nachtelijke snelheidscontroles. In de nacht van donderdag op vrijdag was dat het geval. Op de Sparrenweg in Tessenderlo zijn toen 10 bestuurders geflitst die meer dan 100 km/u reden waar maximaal 70 km/u mag. Enkelen haalden snelheden van 129 en 135 km/u. In totaal zijn 86 overtreders geflitst in de Sparrenweg. Ook in Ham werden hoge snelheden gehaald op de Heppensesteenweg (70 km/u). Daar zijn 45 van de 266 gecontroleerden beboet. Drie reden er sneller dan 100 km/u. Op de Diestersteenweg in Beringen werden donderdagnacht snelheden gehaald van 127 en 130 km/u. Die bestuurders mogen zich aan een rijverbod verwachten. Daarnaast waren er nog boetes voor 43 snelheidsovertreders. 186 wagens werden er gecontroleerd. Tenslotte werd nog een snelheidsduivel geflitst aan 158 km/u op de Koolmijnlaan in Beringen. Die reed meer dubbel zo snel dan de toegelaten 70 km/u. Drie andere bestuurders haalden snelheden van 100 tot 113 km/u. In totaal werden er 37 overtreders geflitst op een totaal van 151 gecontroleerden.

Traffic

Vluchtelingen opgepakt na klopjacht, maar ze mogen waarschijnlijk gewoon beschikken

Op de E313 tussen Beringen en Tessenderlo zijn vrijdagochtend vijftien vreemdelingen uit een vrachtwagen gesprongen. Na een intense klopjacht kon de politie negen personen inrekenen, die allemaal aangaven afkomstig te zijn van Eritrea.

Alert

Vluchtelingen springen uit vrachtwagen in Tessenderlo: tien personen opgepakt

Ploegen van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo en van de Limburgse wegpolitie hebben vrijdagochtend negen vluchtelingen gevat. Ze maakten deel uit van een groep van vijftien vluchtelingen die uit een vrachtwagen gesprongen waren. Dat meldt de politie.

Alert

Ergernis om dubbelzinnige parkeercampagne

Onder de noemer ‘Jij draait door’ wil het gemeentebestuur voorkomen dat kortparkeerders hun parkeerschijf ‘doordraaien’. Maar er is nogal wat onduidelijkheid over de dubbelzinnige boodschap.

Leisure and hobby

Werktuigen gestolen

Bij een bedrijf op de Industrieweg in Tessenderlo is woensdagmorgen rond 2 uur ingebroken. De daders zijn weg met werktuigen zoals diamantzagen.

Alert

Dieven aan de haal met 150.000 bijen: "De overgebleven dieren zijn bijzonder getraumatiseerd"

Aan de Oude Molen in Tessenderlo zijn dieven aan de haal gegaan met 150.000 bijen uit drie kasten. Dit gebeurde wellicht tijdens de nacht van zondag op maandag. “De overgebleven bijen zijn getraumatiseerd en erg agressief”, zegt de zoon van imker Patrick.

Alert

Nederlandse bende met zes cannabisplantages opgerold

Een Nederlandse bende die panden huurt in België om cannabisplantages onder te brengen is opgerold. In totaal kon de politie meer dan 5000 plantjes in beslag nemen. De vrouwelijke hoofdverdachte zit in voorlopige hechtenis.

Alert

Afvaloven groeit twaalf centimeter per uur

Met normale bekisting zou het minstens zes maanden duren, maar nu wordt in Beringen een gebouw van 36 meter hoog en tot een halve meter dikke betonnen muren rechtgetrokken in twee periodes van twaalf dagen. Tegen half augustus zal de ruwbouw van de nieuwe afvaloven op industrieterrein Ravenshout klaar zijn.

News

VIDEO. Muzikant-ondernemer Daalman komt met nieuwe plaat

Muzikant-ondernemer Daalman komt met een nieuwe plaat. Het derde album van Davy Macquoi moet de plaat van de doorbraak worden. Zijn vrouw Natalie Vanderschaeghe werd in maart Limburgs Jonge Ondernemer van het Jaar en neemt bij ingenieursbureau Macobo in Tessenderlo meer en meer verantwoordelijkheid op zich. Zo krijgt Daalman meer tijd voor zijn geliefde hobby.

News
Download