Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kinderen verloren hun papa, maar deze motorbinken toveren opnieuw een lach op hun gezicht

De Crusaders for Justice uit Diest bezorgden Kenji, zijn broer en zijn halfzusje, zondag een erg leuke dag. De kinderen verloren hun vader in 2012 na een tragisch ongeval in Engsbergen. Kenji, nu acht, hield er een hersenletsel aan over.

Nieuws

"Geen concrete ambities meer"

Sofie Oyen (A. nationaal nr. 16) is goed op dreef. Na het tornooi van Tenkie won ze zaterdag ook de dames 1-reeks op haar eigen club G.T. Tessenderlo. In de finale vloerde ze Cloë Ruette met twee keer 6-2.

Nieuws

Laurens wint broederduel van Maxim Verboven

Op het sterrentornooi van GT Tessenderlo stonden de broers Verboven voor het eerst tegen elkaar. De drie jaar oudere Laurens won in de halve finale van zijn broer Maxim.

Nieuws

Twee gewonden bij ongeval in Looi

Een auto en een bestelwagen zijn donderdag rond 14.45 uur in de Groenstraat gebotst. Een 89-jarige vrouw uit Tessenderlo en een 19-jarige Hasselaar raakte gewond. (mm)

Nieuws

Werfcontainers opengebroken

De politie kreeg zaterdag om 1.40 uur een melding van een inbraak in een achttal werfcontainers aan de Hyundailaan in Tessenderlo. Slechts eentje konden de daders openbreken en hieruit stalen ze werkmateriaal. (ppn)

Politie en veiligheid

Looise firma staat terecht voor sociale dumping Bulgaarse truckers: “211 euro loon per maand”

Voor de arbeidsrechtbank in Hasselt is donderdag een transportfirma uit Tessenderlo met maatschappelijke zetel in Tessenderlo moeten verschijnen op verdenking van sociale dumping. Met hun Bulgaarse dochterfirma stelde het Bulgaarse truckers te werk in België. Volgens vakbond BTB-ABVV streken de zeven vrachtwagenbestuurders 211 euro per maand op en verbleven ze in erbarmelijke omstandigheden. Met hun hulp vragen ze een vergoeding van 236.000 euro.

Nieuws

Brandweer rukt massaal uit voor brand in natuurgebied Gerhagen

In het natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo woedt donderdagavond een brand. De omvang is nog onduidelijk. Rond 18.30 uur werd het vuur gemeld. Drie brandweerkorpsen rukten massaal uit. Ook een helikopter werd opgeroepen, maar die werd later afgemeld. Gerhagen is een immens natuurgebied van bijna 1.000 hectare.

Politie en veiligheid

Brandje in Tessenderlo

Donderdag rond 16.30 uur is een brand op de Diesterstraat opgemerkt. Ter hoogte van Solveld hadden dennenbomen vuurgevat. De brandweer doofde de vlammen. (mm)

Politie en veiligheid

Ongevallen

Een 14-jarige jongen uit Tessenderlo is zaterdagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval. De fietser kwam rond 17.15 uur in aanrijding met een auto op het kruispunt van de Olmsesteenweg en de Lossingstraat in Beringen. Zondagmiddag rond 12.30 uur zijn twee auto’s gebotst in de Koolmijnlaan in Beringen. Daarbij viel een gewonde.

Wegen en verkeer

Opnieuw dierenbeul actief: elf zwerfkatten verdwenen of uit rivier gehaald

De politie gaat extra patrouilleren in de buurt van de Verversgracht in Diest. De voorbije maanden werden daar al een aantal dode poezen uit de Demer gevist. “Een aantal mensen haalden donderdag weer een dood dier uit de Demer”, zegt Anja Maes.

Politie en veiligheid
Download