Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man racet tegen 102 km/u voorbij controleploeg in zone 50

De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo neemt tijdens het weekend van 13 en 14 januari deel aan de actie ‘een weekend zonder alcohol’, een aangekondigde actie die toch de nodige boetes opleverde.

Politie en veiligheid
Nieuws

Bijna 200 bestuurders te snel in Tessenderlo

Bijna 200 bestuurders zijn donderdag bij snelheidcontroles op de Sparrenweg, de Vorsterweg, de Hulserweg en de Paalseweg geflitst. In totaal passeerden 2.381 voertuigen de camera. Op de Paalseweg reed ruim 15% van de gecontroleerden sneller dan de toegelaten 70 km/uur. Een bestuurder haalde zelfs 141 km/uur, dubbel zo snel als toegelaten. Op de Hulsterweg werden procentueel gezien het minste overtredingen vastgesteld. (mm)

Nieuws

Metaaldiefstal bij chemische bedrijf op industrieterrein Schoonhees

De politie is een onderzoek gestart naar een zware metaaldiefstal op de terreinen van chemisch bedrijf in de Fabrieksstraat. Daar werden bronzen kabels, steeksleutels en ringsleutels en koperen koppelingen gestolen. De feiten werden woensdag in de namiddag vastgesteld. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Fietser gewond

Een voertuig reed maandag om 12.50 uur fietser E.S. (76) uit Ham aan in de Neerstraat in Tessenderlo. De zeventiger was lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer
Nieuws

As van hond gestolen op graf van baasje: "Dankzij urne waren Darco en Nikita herenigd"

De familie Vandermaesen uit Tessenderlo is hopeloos op zoek naar het as van hun overleden hondje Darco die gestolen zijn op het graf van hun dochter Nikita op kerkhof Hoogveld in Tessenderlo.

Nieuws

Tessenderlo Group onteigend in China

De Belgische groep Tessenderlo wordt onteigend in China. Een gelatinefabriek moet er plaats ruimen voor een nieuwe weg. Dat heeft de groep dinsdag bekendgemaakt.

Nieuws

Vrouw niet schuldig aan dood fietser

Een 23-jarige vrouw uit Tessenderlo is in de Leuvense politierechtbank vrijgesproken van onopzettelijke doodslag op fietser Francois Celis (84) bij een ongeval in Diest op 9 januari 2016.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Truckers E313 geviseerd

Bij de Limburgse wegpolitie kregen ze vrijdagochtend een dubbele melding binnen van inbraken in vrachtwagens in Tesenderlo. Zowel de parking van de E313 richting Antwerpen als die richting Luik werd geviseerd. In beide gevallen maakten de daders een grote scheur in het zeil van de aanhangwagen, maar op het eerste gezicht is niets van de vracht verdwenen. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Zetel in brand

Zondagavond is brand uitgebroken in een huis in Ter Beemden. Een zetel vatte vuur. De aanwezigen konden het vuur zelf doven en de bomma werd tijdig naar buiten gebracht. Niemand raakte gewond.

Nieuws

Arduinen tabletten gestolen

Dieven gingen voorbije weekend aan de haal met negen arduinen tabletten die op een bouwwerf in een nieuwe wijk in Tessenderlo lagen. Dat werd maandag vastgesteld en woensdag bij de politie gemeld. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download