Hoplr is 100% Belgian!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fiets kopen? Eerst een afspraak maken, alsjeblieft

Bij Fietsen Loret Viva Velo in de Stationsstraat in Tessenderlo hebben ze een bijzondere manier bedacht om hun klantenservice te optimaliseren. Vanaf januari kan je op donderdag alleen nog in de winkel terecht als je vooraf een afspraak hebt geregeld. “We merken dat veel klanten behoefte hebben aan uitgebreid advies bij de aankoop van een fiets”, zegt Ann Cuypers, die samen met haar man Ivan Loret de familiezaak uitbaat.

News

De Oude Post gaat weer open

Brasserie De Oude Post in het centrum van Tessenderlo blijft dan toch bestaan. De horecazaak sloot in na bijna veertig jaar nadat de uitbaters het pand noodgedwongen moesten verlaten. Ze raakten het niet eens met de eigenaar over een verlenging van hun huurcontract.

News

Motorrijder gewond bij klap op autosnelweg

Een motorrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de E313 in Tessenderlo. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex werd de motorrijder rond 18.30 uur door een auto geraakt. De motorrijder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Er was even wat verkeershinder op de autosnelweg.

News

VIDEO. Eerste Limburgse burgemeesters leggen de eed af: zo ging het eraan toe

Drie burgemeesters hadden vanmiddag de eer om als eersten de eed af leggen in handen van gouverneur Herman Reynders. Zowel voor Marino Keulen (Open Vld, Lanaken) als Fons Verwimp (sp.a-SPiL, Tessenderlo) en Els Robeyns (sp.a-rob) was het al de tweede of de derde keer dat ze naar het provinciehuis mochten komen voor hun eedaflegging. Van zodra Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) de 39 andere Limburgse burgemeesters heeft benoemd, mogen zij de eed komen afleggen bij de gouverneur.

News

Banden lek gestoken in Tessenderlo

Bij de politie is donderdag de melding binnengekomen van vandalisme op de Hulsterweg. Vier banden van een auto waren er lek gestoken. (mm)

Alert

200 werknemers geëvacueerd door gaslek bij Tessenderlo Kerley Ham “Er was geen impact naar buiten”

Bij chemisch bedrijf Tessenderlo Kerley Ham in de Bergstraat in Ham werden ze in de late voormiddag opgeschrikt door een alarm. Snel bleek dat er op de sulfaatafdeling een kleine gaswolk was ontstaan. Volgens het bedrijf was de impact van het gaslek naar buiten toe minimaal. Tweehonderd werknemers werden preventief geëvacueerd. De politie en de brandweer snelden ter plaatse.

Alert

Veertiger lichtgewond

Twee auto’s botsten donderdag om 5.20 uur op de Industrieweg in Tessenderlo. Een 44-jarige man uit Beringen was lichtgewond.

News

Inbrakenplaag blijft duren

De inwoners van Tessenderlo maken zich grote zorgen over het aanhoudende inbraken. Afgelopen weekend werd in één nacht op acht plaatsen ingebroken in de buurt van voetbalclub Looi Sport. En gisterochtend kwamen er weer verschillende meldingen binnen.

Alert

Acht inbraken in één nacht

De inbrakenplaag in West-Limburg blijft aanhouden. Vorige week maandag werd in acht woningen in Koersel ingebroken. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag was Tessenderlo aan de beurt, opnieuw acht keer. De inbrekers hadden het vooral gemunt op tuinhuisjes.

Alert

Drie inbraken in Tessenderlo

Donderdagavond zijn in Tessenderlo drie inbraken gemeld. Op de Begijnenwinning werd een raam geforceerd. De inboedel werd overhoop gehaald en enkele spullen werden naar buiten gedragen. Op het eerste gezicht lijkt er niets te zijn gestolen. Bij de tweede inbraak, op het Dennenhof, kwamen de indringers binnen via het keukenraam. Ook daar werden kasten en lades geopend. De buit bestaat uit juwelen. Wat er bij de inbraak op de Biesdelle is gestolen, moet nog uit een inventaris blijken. (mm)

Alert
Download