Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Genekt door blessures

De bezoekers, die met Lormans en Thierie twee spelers verloren door blessures en geen beroep konden doen op Verjans en Diels, mogen met opgeheven hoofd het bekertornooi verlaten. De thuisploeg uit 2de amateurs kon pas in de slotminuten na de 2-0 rustig ademhalen.

News

“Nu nog hagel en dan stop ik”

Voor de fruittelers is het nog bang afwachten hoe groot de schade uiteindelijk zal zijn. Sint-Truiden ontving wel veel meldingen van afgestorven bomen. Anderzijds hangt er voldoende fruit, maar de gemiddelde maat is kleiner, waardoor er lagere prijzen worden verwacht.

News

50.000 euro schade na brand op atletiekpiste

Een brand heeft gisteren voor ruim 50.000 euro schade aangericht aan de atletiekpiste op de sportpleinen Nieuw-Sint-Truiden. Ana Smets hoorde in haar woning een harde ontploffing en enkele tellen later sloegen de vlammen al hoog op. Ze belde de hulpdiensten en zag ook twee jongeren wegvluchten.

News

Politie maakt jacht op dieventrio

Drie gemaskerde mannen probeerden dinsdagmiddag binnen te breken bij Peter en Petra Vanderyt-Malcorps in de Lenaertstraat in Brustem. De politie zette de hele buurt af en begon een klopjacht met steun van een helikopter, zonder resultaat.

Alert

Truienaar krijgt jaar met uitstel voor neerslaan 71-jarige moeder

Een 49-jarige Truienaar is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot een jaar cel met volledig uitstel nadat hij zijn moeder op het hoofd getimmerd had. Het was al de tweede keer dat de man zich moest verantwoorden in de rechtbank voor gelijkaardig geweld.

News

‘Narcist’ slaat eigen moeder ziekenhuis in

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 49-jarige man uit Sint-Truiden wegens geweld tegen zijn eigen moeder veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijke celstraf en een boete van zeshonderd euro met uitstel. De man heeft volgens de gerechtspsychiater een narcistische persoonlijkheid en moet zich daarvoor laten behandelen.

News

Prinsenwagen Zonneridders gered door vereniging

Na een lange zoektocht is er een onderkomen gevonden voor de prinsenwagen van de Zonneridders. De wagen wordt voortaan gedeeld met de bevriende carnavalsgroep de Orde van de Commeduur van Sint-Truiden.

News

Zeventien chemosessies van zes dagen op één jaar tijd

Zaterdagavond was het verzamelen geblazen in het parochiecentrum in Velm voor een benefietavond voor de vierjarige Kenric Enckels. De kleine Kenric is al meer dan tweeënhalf jaar in behandeling voor kanker. Volgende maand wordt hij vijf.

News

Winkelier in Sint-Truiden voert siësta in vanwege de hitte: “Een service naar onze klanten toe”

Babyspeciaalzaak Ciao Bambino in Sint-Truiden neemt maatregelen tegen de hitte: op dagen dat het kwik de 30 graden bereikt, gaat de zaak ’s middags enkele uren dicht, maar ’s avonds blijft de winkel langer open. “Jonge mama’s komen in die warmte niet buiten.”

News
Download