Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Vorstschade van 20 april geraamd op 1,8 miljoen euro

De eerste resultaten van de Landbouwcommissie die op het terrein de vaststellingen van schade aan fruitteelten op het grondgebied van Sint-Truiden gedaan heeft zijn bekend. De controles waren er naar aanleiding van de vorstschade van 20 april 2017. "Tot op heden hebben 180 tuinbouwers aangifte en/of melding gedaan van vorstschade aan de commissie voor vaststelling van schade aan teelten, stelt Hilde Vautmans, schepen van Landbouw. .

Nieuws

Ursulinenschool heeft plaats gemaakt voor sociaal woonproject

Wat eens de bakermat was voor het katholiek onderwijs in Sint-Truiden is vandaag omgevormd tot een sociaal woonproject. Een woonproject waar de nog enkele overgebleven zusters Ursulinen nog steeds hun kloosteroptrekje hebben samen met hun Museum van Hedendaagse Kantwerken, dat zich in enkele ruimtes van het oude refugiehuis bevindt. Het toont werken die de zusters Ursulinen in de jaren 70 van de 20e eeuw hebben vervaardigd. Ook een collectie oudere kantwerken van de zusters wordt er tentoongesteld.

Wegen en verkeer

Paardenbeul verwondt merrie in Truiense weide

De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en het parket van Limburg onderzoeken een geval van een mishandeld paard in Sint-Truiden. Een onbekende verwondde een merrie in een weide langs de Tongersesteenweg.

Politie en veiligheid

Buurtprotest om volle stinkende afvalcontainer

Buurtbewoners van de Krokusstraat ergeren zich aan de overvolle container die er nu al meer dan een maand op straat staat. Over het waarom de container door het verhuurbedrijf niet wordt opgehaald zijn de meningen verdeeld gaande van onwil tot wanbetaling klinkt het.

Nieuws

Treinverkeer onderbroken tussen Hasselt en Landen door aanrijding in Sint-Truiden

Het treinverkeer is donderdagmiddag onderbroken tussen Hasselt en Landen. Dat meldt Frédéric Petit van Infrabel. Vlak bij het station van Sint-Truiden reed de trein Genk-Blankenberge er rond 13.50 uur een persoon aan. Het is nog niet duidelijk of die het ongeval overleefde.

Wegen en verkeer

Eerste publieke laadpalen voor elektrische auto’s in binnenstad geïnstalleerd

Het centrum van Sint-Truiden is uitgerust met publieke oplaadpalen voor elektrische wagens. Elke paal heeft twee oplaadpunten. Vandaag kan dat op vijf openbare plaatsen in het centrum. Naarmate de noodzaak zich opdringt volgt er in de toekomst nog een stapsgewijze uitrol van extra laadpalen in functie van de behoeftes van de gebruikers

Nieuws

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws

Man in levensgevaar na val uit raam van derde verdieping

Een 18-jarige man is donderdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een val uit het raam van een appartement op de derde verdieping aan de Tiensesteenweg in Sint-Truiden. De lokale politie verwittigde het parket van Limburg.

Politie en veiligheid
Download