Tournée Générale
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Fruittelers niet rouwig om komende koudegolf

Er is een extreme koudegolf op komst. De komende week worden temperaturen tot -10 graden voorspeld in Vlaanderen, en tot zelfs -20 in de Hoge Venen. Slecht nieuws voor wie de lente al voelde kriebelen, maar de fruittelers wrijven zich in de handen. Want door de vorst komen de bloemknoppen nog niet uit, en start het bloeiseizoen dus ook niet te vroeg.

Nieuws

Nieuwe politieke partij Welzijn, Mens & Dier voorgesteld in Sint-Truiden

De partij WM&D profileert zich als een linkse partij, maar met een focus op dierenrechten. “Een dier is geen gebruiksvoorwerp, maar moet zoals in Wallonië als een levend wezen met gevoelens erkend worden”, zegt ondervoorzitter Lily Schelfhaut. “We zijn ook voorstander van een voedselbank voor huisdieren. Voor ons heeft elke inwoner recht op een huisdier als gezelschap, ongeacht zijn portefeuille”, aldus voorzitter David Vanroelen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Sint-Truiden: Sp.a hekelt opmaak nieuw bomenbeleidsplan

Op de gemeenteraad maandagavond stond de opmaak van een beleidsplan voor alle bomen op het grondgebied van Sint-Truiden. Dat bomenplan zou 105.000 euro kosten. Volgens schepen van Groen Hilde Vautmans (Open Vld) is dit plan noodzakelijk om in fases tot een kwalitatief beheer van de bomen in Sint-Truiden te komen. Sp.a-fractieleider Filip Moers is geschokt.

Nieuws

Voetbalmatch heeft dramatische gevolgen voor Anderlechtsupporter Geert (53): “Dit zijn geen supporters maar hooligans"

Tweedegraadsbrandwonden aan hals en oor en een ernstig beschadigd trommelvlies. Dat houdt Geert De Jaeger (53) uit Ottergem over aan de woelige voetbalmatch Sint-Truiden-Anderlecht. “Een hooligan gooide een voetzoeker, die in de kap van mijn jas bleef hangen en ontplofte.”

Nieuws

Vrouw veroordeeld tot 1 jaar cel voor diefstal bij haar werkgever

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige vrouw bij verstek veroordeeld tot 1 jaar cel en een boete van 1.200 euro wegens diefstal bij haar werkgever. Ze werkte bij Punch Powertrain in Sint-Truiden, dat versnellingsbakken produceert. Tussen juni en november 2016 had ze daar een stofzuiger, handdoeken, wc-papier, frituurvet en een computeronderdeel gestolen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Fietser omgekomen na aanrijding met personenauto in Sint-Truiden

Bij een verkeersongeval in Sint-Truiden is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. Rond 18.45 uur kwam een fietser op de Tongersesteenweg (N79) in aanrijding met een personenwagen. De 54-jarige fietser wilde de rijbaan oversteken en werd daarbij door de auto gegrepen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Een blik achter de schermen: 140 medewerkers garanderen veiligheid bij Truiens carnaval

Carnaval, dat is plezier voor velen. Maar ook hard werken voor anderen. De hulpdiensten staan deze dagen massaal paraat om ervoor te zorgen dat alle carnavalstoeten veilig kunnen verlopen. In Sint-Truiden, waar men zo een 20.000 bezoekers verwachtte, staan 140 medewerkers garant voor de veiligheid van de stoet. Wij kregen een blik achter de schermen bij de hulpdiensten tijdens carnaval.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Een blik achter de schermen: 140 medewerkers garanderen veiligheid bij carnaval Sint-Truiden

Carnaval, dat is plezier voor velen. Maar ook hard werken voor anderen. De hulpdiensten staan deze dagen massaal paraat om ervoor te zorgen dat alle carnavalstoeten veilig kunnen verlopen. In Sint-Truiden, waar men zo een 20.000 bezoekers verwachtte, staan 140 medewerkers garant voor de veiligheid van de stoet. De collega's van TV Limburg kregen een blik achter de schermen bij de hulpdiensten tijdens carnaval.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hondenliefhebbers waarschuwen voor vergif in Sint-Truiden

Onbekenden hebben vergif gestrooid op de wandelpaden in domein 't Speelhof in Sint-Truiden. Dat meldt de Sint-Truidense hondenschool. Waarom en om welk soort vergif het gaat, is niet duidelijk. Hondeneigenaars worden aangeraden om op te letten wanneer ze met hun viervoeter gaan wandelen in het domein.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Na alle commotie: mag ‘negerkop’ nu toch blijven?

Behoudt bakkerij Vangrootloon dan toch de naam ‘negerkop’ voor hun romige chocoladegebakje? Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia heeft besloten om geen dossier te openen, na een klacht van een Looise vrouw. De Truiense bakkerij kondigde na die klacht een naamsverandering aan, maar zo ver komt het mogelijk niet. Volgende week wordt de knoop doorgehakt.

Nieuws
Download