Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vier Brabantse clubs in nationale finales

Maandag worden de nationale finales van de 46ste Jeugdcup Het Nieuwsblad afgewerkt op het eerste terrein van eersteklasser RC Waasland-Beveren. De 32 finalisten blijven over van 1.659 teams (goed voor ruim 20.000 spelers) die inschreven.

Nieuws

Nationale finales op RS Waasland-Beveren

Op maandag 21 mei worden de nationale finales van de 46ste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad afgewerkt. De zestien wedstrijden worden afgewerkt op het eerste terrein van eersteklasser RC Waasland-Beveren.

Nieuws

Medicijn verlengt leven van progeriapatiënt Michiel met 2 jaar

Goed nieuws voor de Vlaamse progeriapatiënten Michiel en Amber. De universiteit van Boston heeft namelijk bewezen dat het medicijn dat de twee nemen, hun leven met twee jaar verlengt. Het bewijs is nu ook te vinden in een medisch rapport samen met de nodige onderzoeksresultaten.

Nieuws

Cokedealende ober uit Truiens café krijgt 30 maanden cel

Een 59-jarige Truienaar is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel voor het dealen van cocaïne, bendevorming en witwas. De man regelde zijn zaakjes vanuit een horecazaak in het centrum van Sint-Truiden. Hij was er actief als ober en schakelde een keukenhulp (29) in als koerier die 150 uur werkstraf kreeg. De rechter legde een 29-jarige Genkenaar, die de drugs aan de ober leverde, 20 maanden cel op waarvan 14 met uitstel.

Nieuws

VIDEO. Ronde van Haspengouw is unieke koers in België

In Zuid-Limburg werd dit weekend de vierde editie van de Ronde van Haspengouw gereden. Dit is een koers voor mannen en vrouwen die nog wel aan wielrennen willen doen, maar niet de tijd of mogelijkheden hebben om zich aan te sluiten bij de KBWB. Daarmee is deze Ronde van Haspengouw uniek in België en trekt teams aan uit Nederland, Polen, Duitsland en Engeland.

Nieuws

VIDEO. Zware voetzoeker veroorzaakt gehoorschade tijdens Antwerp-STVV

14 voetbalsupporters belandden zaterdagavond in het ziekenhuis door een zware voetzoeker. Dat gebeurde op De Bosuil bij de wedstrijd tussen Antwerp en STVV.

Nieuws

Oplichter doet zich voor als weldoener en zamelt geld in ten voordele van ziek jongetje: “Héél triest”

De Limburgse Kenrick is nog maar 4 jaar maar vecht al twee jaar tegen kanker. Hij heeft een tumor in zijn tong en krijgt momenteel een peperdure behandeling in een Zwitserse kliniek. Een onbekende man maakt nu misbruik van deze situatie om van deur tot deur te gaan en mensen om geld te vragen. Zogezegd voor de zieke Kenrick.

Nieuws

Kleding weg bij winkeldiefstal

In de Schepen Dejonghstraat is woensdagvoormiddag een winkeldiefstal vastgesteld. De dieven maakten kleding buit. (mm)

Melding

18 maanden cel voor verduisteren zes ziekenwagens

Een 31-jarige Truienaar van Pakistaanse komaf is maandag in Hasselt veroordeeld tot 18 maanden cel en 3.000 euro boete voor meerdere faillissementsmisdrijven en valsheid in geschrifte.

Nieuws

Twee vrouwen gewond bij ongeval in Sint-Truiden

Maandagmorgen om 8 uur raakten twee vrouwen gewond bij een ongeval. Vermoedelijk heeft een van beide bestuursters op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden een verkeerd of te laat een verkeersmanoeuvre uitgevoerd waarbij de twee wagens met de zijkant tegen elkaar reden. De slachtoffers werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wegen en verkeer
Download