Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Riemstenaren krijgen reflecterende huisnummers

Op verzoek van de hulpdiensten en bpost zal het gemeentebestuur van Riemst in september alle woningen voorzien van reflecterende huisnummers. Dat moet het terugvinden van een adres bij duisternis vergemakkelijken.

Nieuws

Plopsaland reageert op uithaal van man met beenprothese: “Hij beweerde gratis tickets te hebben, maar kon ze niet voorleggen”

Een man met een beenprothese gaat een klacht indienen tegen Plopsaland. “Na dertig jaar moest ik plots opnieuw bewijzen dat ik een handicap heb”, verklaarde hij. Het pretpark uit De Panne reageert donderdag met een heel ander verhaal. “Hij verklaarde dat hij gratis tickets had, maar kon ze niet voorleggen. Desondanks verwachtte hij dat onze medewerkers hem gratis toegang zouden verlenen. Met nog een parkingticket en lunchvouchers erbovenop.”

Vrije tijd en hobby

Man zonder been moet bewijzen dat hij niet in wachtrij kan staan in Plopsaland

Alweer krijgen de pretparken van Plopsa zware kritiek voor de manier waarop ze omgaan met mensen met een beperking. Een man met een beenprothese gaat een klacht indienen omdat hij geen voorrangspas kreeg. Plopsa vraagt daarvoor bovenop een invalidenkaart een extra doktersattest. “Na dertig jaar moet ik plots opnieuw bewijzen dat ik een handicap heb.”

Nieuws

Nieuwe getuige brand grotten van Kanne geeft opvallende info over mogelijke daders

Nadat de politie er de hele tijd van uitging hun hoofdverdachten te hebben gevonden bij twee volwassen mannen, komt een vrouwelijke getuige nu met een ander verhaal aanzetten over de mogelijke oorzaak van de brand in de grotten van Kanne.

Politie en veiligheid

VIDEO. Politie heeft vrouwelijke getuige brand grotten Kanne in vizier

De politie van Maastricht is een getuige op het spoor, die mogelijk meer kan vertellen over wat zich precies op de avond van de brandstichting in de grotten van Kanne in Riemst heeft afgespeeld. Het gaat om een vrouw, vermoedelijk uit Kanne zelf.

Politie en veiligheid

VIDEO. Dit zijn de eerste beelden na de bluswerken in de grotten van Kanne

In Riemst is het vuur in de mergelgrotten van Kanne geblust en de rook verdwenen. De geëvacueerde bewoners zijn teruggekeerd naar hun woningen en proberen de draad weer op te pakken.

Nieuws

“Al 80 tot 85 procent brandend hooi uit mergelgrotten gehaald”

De brandweermannen van het Nederlandse Zuid-Limburg en van de hulpverleningszone Oost-Limburg hebben in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met de gespecialiseerde diensten vlot kunnen doorwerken voor het blussen van het smeulend hooi en stro in de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne (Riemst). Tot nu toe is tachtig tot vijfentachtig procent van het hooi en stro uit de grotten verwijderd, maakte de gemeente Riemst donderdagvoormiddag bekend.

Politie en veiligheid

Druggebruiker

Een 47-jarige Luikenaar is dinsdag op de Maastrichtersteenweg in Riemst betrapt met alcohol en heroïne in het bloed. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De Luikenaar was een uur eerder nog op het politiekantoor geweest om zijn auto op te halen. Die werd in mei getakeld nadat de politie er 250 gram heroïne in vond bij een drugscontrole. De druggebruiker heeft er dus maar een uurtje in kunnen rondrijden en nu is hij zijn rijbewijs kwijt door druggebruik aan het stuur.

Politie en veiligheid

Rookoverlast na hooibrand: dertien personen geëvacueerd

Tijdens het blussen van de resterende 700 kubieke meter hooi aan de Muizenberg in Kanne (Riemst) zijn woensdagnamiddag wegens rookoverlast dertien personen uit hun huis geëvacueerd. Dat heeft burgemeester Mark Vos (CD&V) van Riemst bekendgemaakt. De bewoners kunnen terecht in hotel Limburgia of bij familie. Een oudere persoon, die hulpbehoevend is, werd naar een woonzorgcentrum overgebracht.

Nieuws

Brandweer gestart met smeulend hooi uit de mergelgrotten te halen

De Nederlandse brandweer Zuid-Limburg is woensdag rond de middag in samenwerking met de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg gestart met het smeulend hooi uit de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne (Riemst) te halen. Het hooi wordt naar buiten getransporteerd en op een plek verderop afgeblust.

Politie en veiligheid
Download