Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Controles zwaar vervoer

In de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zijn dinsdag controles gehouden op het zwaar vervoer in de gemeenten. Vier automobilisten kregen 116 euro boete omdat ze geen gordel droegen. Een trucker die de verboden doortocht van Munsterbilzen negeerde, moest 174 euro betalen. Er waren ook nog boetes voor fouten in de banden (58 euro) en het rijden zonder inschrijving (116 euro). Twee wagens waren niet gekeurd. Een bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs. Een chauffeur die een rijverbod van een maand had, zat toch achter het stuur.

Politie en veiligheid
Nieuws

Pool met bijna 3 promille alcohol beëindigt dolle rit in Bilzen op drie wielen

De politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft zondagavond rond 20 uur op de Rode Kruislaan in Bilzen een dronken automobilist onderschept, die eerder op de avond betrokken was bij een aanrijding met vluchtmisdrijf in Veldwezelt (Lanaken).

Politie en veiligheid
Nieuws

Twintiger test positief op cocaïne na kop-staartbotsing

Een 24-jarige bestuurder uit Riemst is zondagnamiddag zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld nadat hij positief op cocaïne testte. De man was rond 14.30 uur bij een kop-staartbotsing op de Visésteenweg in Zichen-Zussen-Bolder betrokken. Toen de politie de papieren controleerde, bleek de keuring al twee jaar niet meer geldig te zijn. Na de positieve speekseltest werd op het commissariaat van Bilzen een bloedproef afgenomen.Voor het rijden met een niet-gekeurd voertuig werden een apart proces-verbaal en een waarschuwing opgesteld. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Buurt tegen komst van 70 windmolens in Riemst

Halt aan de landschapsverminking. Het gemeentebestuur van Riemst gaat in het verzet tegen de komst van liefst 70 windmolens en vraagt overleg tussen Vlaanderen en Wallonië. Want een deel van de gigantische turbines, van wel 200 meter hoog, ligt op Waals grondgebied. Ze zullen het unieke uitzicht van de streek vernielen. Het protest groeit, ook bij de buurt, die zich verenigd heeft in de Verontruste Burgers van Riemst en Ver Daarbuiten.

Nieuws

Lichtstoet brengt massa op de been in Vlijtingen

In tegenstelling tot de vorige jaren hadden de organisatoren van de jaarlijkse Lichtstoet in Vlijtingen zaterdagavond de winterse weergoden wél aan hun kant. Dat zorgde ervoor dat er duizenden belangstellenden kwamen opdagen voor het kleurrijke spektakel.

Nieuws

VIDEO. Verpleegster Jessa mag gaan dineren met koning Filip

Nu dinsdag ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde een groep jonge verpleegkundigen voor een diner op het koninklijk paleis. Eén van hen is Ilse Heedfeld uit Riemst, drie jaar verpleegster in het Jessa-ziekenhuis. De koning wil van haar te weten komen voor welke uitdagingen verplegend personeel tegenwoordig staat. En hoe ze zelf naar hun beroep kijken.

Nieuws

Parkeren op stoep kost 174 euro boete

In het centrum van Zichen zijn twee auto’s geverbaliseerd omdat ze op het voetpad stonden geparkeerd. De eigenaars krijgen elk een boete van 174 euro.

Wegen en verkeer
Nieuws

Druggebruiker rijdt rond met lekke band

Een 40-jarige bestuurder uit Valmeer is zondagmorgen zijn rijbewijs kwijtgespeeld omdat hij onder invloed van heroïne rondreed. De politie had de auto opgemerkt omdat die met een lekke achterband reed op de Tongersesteenweg in Riemst. De keuring van de auto was ook al bijna een maand overschreden. De bestuurder was in 2015 ook al eens betrapt voor rijden onder invloed van drugs. Hij zal voor de politierechter moeten verschijnen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Baasje op zoek naar wandelaar die zijn hond vergiftigde met koekje: “Hij lag voor dood in huis”

In de Limburgse gemeente Vlijtingen werd zondag een hond vergiftigd. Een onbekende man gaf de viervoeter een koekje, maar enkele uren later kreeg baasje Maurice Lejeune in de gaten dat zijn huisdier zich niet goed voelde. Hij roept buurtbewoners op tot waakzaamheid.

Nieuws

IN BEELD. Carnavalstoet Vroenhoven trekt grens over

Vandaag vond in Vroenhoven bij Riemst de jaarlijkse carnavalstoet plaats. Dat klinkt niet zo bijzonder, ware het niet dat de stoet even de grens overstak naar Maastricht.

Nieuws
Download