Alles wat je zegt, ben je zelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Lichamen nabij jachthaven zijn van moeder en zoon

De twee dode lichamen in het autowrak dat woensdagnamiddag uit het Albertkanaal nabij de jachthaven in Kanne werd gehesen, zijn vermoedelijk door zelfdoding om het leven gekomen.

Nieuws

Levensloze lichamen gevonden in geborgen autowrak bij Riemst

Net voorbij de jachthaven in Kanne bij Riemst, op Waals grondgebied, is woensdagnamiddag een autowrak uit het Albertkanaal gehesen waarin twee lijken lagen. Dat gebeurde tijdens de opruimactie van het parket van Limburg in het kader van onderzoeken naar vermiste personen en voertuigen. De wagen vertoonde Nederlandse kentekens. De identiteiten zijn nog niet bekend.

Nieuws

2.750 euro boete voor vrachtwagenchauffeur

Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdag een boete van 2.750 euro gekregen omdat hij zich niet aan de rij- en rusttijden had gehouden. Een collega kreeg een gepeperde rekening van 1.500 euro omdat hij geen vervoervergunning kon voorleggen. Een derde vrachtwagenbestuurder moet 300 euro betalen en is het keuringsbewijs van zijn lichte vrachtwagen kwijt omdat hij ruim 20% overladen was. De drie liepen tegen de lamp bij controles op de N700 in Bilzen en de afrit van de E313 in Riemst. De agenten hadden extra aandacht voor het zwaar vervoer. Bij de controles werden nog 10 andere overtredingen vastgesteld. Die gingen van het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet overeenkomen van de kentekens op de aanhangwagen en het trekkende voertuig tot het besturen van een buitenlands voertuig terwijl men in België staat ingeschreven. (mm)

Wegen en verkeer

Twee motorfietsen en een auto botsen in Riemst

Twee motorfietsen en een auto zijn donderdag rond 16.15 uur gebotst op de Tongersesteenweg. Een persoon werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Nieuws

Wielertoerist rijdt tegen verkeersgeleider

Een wielertoerist reed zaterdag om 10 uur tegen een verkeersgeleider op de Krijtstraat in Riemst en kwam daarbij ten val. De ambulanciers brachten hem voor verzorging over naar het ziekenhuis van Tongeren. (ppn)

Nieuws

Twee gewonden bij botsing in Riemst

Twee auto’s zijn donderdag rond 14.15 uur op de Maastrichtersteenweg gebotst. Een auto slingerde door de klap tegen een wagen van wegenwerkers. Annie V. en Mathieu M., beiden uit Riemst, raakten lichtgewond. (mm)

Nieuws

VIDEO. F16's boven brug in Vroenhoven herdenken WO II

Woensdag, precies 77 jaar geleden, werden in Kanne en in Veldwezelt de bruggen over het Albertkanaal gebombardeerd. En dat is herdacht aan de brug in Vroenhoven. Een dag eerder waren waren de Duitsers ons land binnengevallen. De strijd, die enkele dagen duurde, eiste een grote tol. 1740 mensen kwam om het leven: militairen, maar ook veel burgers.

Vroeger en nu

Twee bestuurders moeten rijbewijs inleveren bij alcoholactie

Twee bestuurders hebben zondagochtend hun rijbewijs moeten inleveren na een positieve alcoholtest in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Nog eens 7 bestuurders moesten hun auto 3 of 6 uur laten staan. In totaal werden tijdens de actie in de nacht van zaterdag op zondag 181 bestuurders aan de kant gehaald voor een ademtest. Bij een passagier werd op het ogenblik van de controle een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen.Verder werden nog twee pv’s voor het rijden met een onaangepaste snelheid en twee voor het rijden zonder veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een waarschuwing omdat het rijbewijs niet meer voldeed en twee voor technische mankementen aan de auto. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. Riemstenaar getuigt hoe gewapende overvallers hem onder schot hielden

Het gerecht is op zoek naar twee daders die minstens 19 bijzonder brutale gewapende overvallen pleegden op kleine gokkantoren en nachtwinkels in Limburg en Luik. Ze gingen daarbij erg driest te werk. Opvallend is dat de overvallers geen schrik hebben om zich te laten filmen.

Politie en veiligheid
Download