Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“In de hoek waar klappen vallen”

Een gehandicapt Kivola Riemst heeft niet kunnen bevestigen tegen leider Haasrode-Leuven. Zonder enkele sterkhouders kon het eigenlijk nooit een vuist maken. “We wisten vooraf dat het heel moeilijk zou worden om onder meer de afwezigheid van Laurine Klinkenberg op te vangen. Zelf kenden we dan ook nog eens een offday. Haasrode-Leuven was simpelweg een klasse te sterk”, bekent Tamara Adriaens.

Nieuws

Gewonde na crash tegen paal

In de Groenstraat in Zichen-Zussen-Bolder is zondag rond 3 uur een auto tegen een paal terechtgekomen. Een persoon raakte gewond.

Nieuws

Nederlandse brandweer redt Riemstenaren van vergiftiging in eigen woning

De brandweer van Maastricht heeft bewoners van een huis in Riemst gered van een mogelijke vergiftiging. De mensen raakten dinsdagavond omstreeks 21.30 uur onwel, waarschijnlijk door gaslucht uit een kachel. Een persoon is met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid

Twintiger verstopt drugs in zijn onderbroek om politie te ontlopen

Een 26-jarige automobilist uit Riemst zal zich binnenkort voor de rechter mogen verantwoorden omdat hij zijn marihuana op een wel heel intieme plaats probeerden te verstoppen voor de politie. Tijdens een verkeerscontrole maandag op de Alden Biesensingel in Bilzen gingen de agenten over tot het fouilleren van de twintiger en zij stootten daarbij op vijf gram cannabis die de Riemstenaar in zijn ondergoed had gestoken. De speekseltest was eveneens positief op het gebruik van wiet en de agenten namen hem mee naar het bureau voor een bloedproef, het nemen van vingerafdrukken en stelden de nodige pv’s op. De automobilist moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Politie en veiligheid

Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

Nieuws

Aantal inbraken stijgt, politie rekent op WhatsAppgroepen

Het wordt weer sneller donker buiten, en dus neemt ook de kans op woninginbraken toe. De politie houdt een extra oogje in het zeil en rekent daarbij meer dan ooit op de WhatsApp-buurtpreventiegroepen. Burgers waarschuwen elkaar én de politie als ze iets verdachts opmerken. In Riemst heeft de politie zelfs drie inbrekers kunnen oppakken, mede dankzij de hulp van een WhatsApp-groep.

Politie en veiligheid

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer

Kortsluiting zorgt voor steekvlam in douche in Kanne

In een huis in de Bovenstraat in Kanne hebben ondergrondse elektriciteitsleidingen gisteren kortsluiting gemaakt. De bewoners hadden al de hele dag problemen met de stroomtoevoer.

Nieuws

Inbrekers in cel dankzij WhatsApp-groep

In Riemst zijn drie Poolse inbrekers ingerekend. Een groot deel van de buit werd teruggevonden in een vakantiewoning in Riemst. Midden september werd een Mini Countryman met Poolse nummerplaat onderschept. De drie Poolse inzittenden konden worden gelinks aan minstens drie inbraken in huizen in de politiezone. Bewoners hadden de wagen kort voor en tijdens de inbraken opgemerkt. De politie kreeg meerdere meldingen over dit verdachte voertuig. Zo kon overgegaan worden tot actie. “Deze arrestatie bewijst het nut van een goed werkende WhatsApp-groep”, zegt korpschef Dirk Claes. De Mini Countryman werd in beslag genomen. In de wagen lag 1.200 euro. De drie Polen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hen opsluiten in de gevangenis.

Politie en veiligheid

Inbraak in tuinhuis in Herderen

In de Daalstraat in Herderen is vrijdagochtend een inbraak in een tuinhuis vastgesteld. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)

Politie en veiligheid
Download