Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee rijbewijzen ingetrokken na positieve speekseltest

Bij de controles op de Maastrichtersteenweg heeft de politie zaterdag de rijbewijzen van twee bestuurders ingetrokken omdat ze positief op drugs testten. De patrouille stond op de parking van de Aldi. Een bestuurder kreeg nog een rijverbod van 3 uur na een alcoholtest. Een bestuurder kreeg een pv voor het bezig van marihuana. Vier bestuurders moeten een boete betalen voor het ontbreken van een sticker LPG-gas en het niet dragen van de gordel. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Verbrijzelde voorruit trekt aandacht: drugs en verboden wapen gevonden bij onderschepping

Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft op 14 januari omstreeks 14u30 een voertuig aan de kant gezet op de Tongersesteenweg in Riemst. De auto trok de aandacht vanwege een verbrijzelde voorruit.

Politie en veiligheid
Nieuws

Twee keuringsbewijzen ingetrokken

De politie heeft donderdag bij controles op de Tongersesteenweg in Riemst en de N700 en Vrankrijk in Bilzen twee keuringsbewijzen ingetrokken. Eentje omdat het voertuig 7 centimeter was verlaagd. Een tweede omdat de vrachtwagen bijna 900 kilogram overladen was. De maximaal toegelaten lading was 3.500 kilogram. De chauffeur moest de lading ter plaatse lossen. De twee kregen ook een boete. Bij de controles werden nog 10 onmiddellijke inningen opgesteld voor een verlopen keuring (2), rijden zonder veiligheidsgordel (3), fout parkeren (2), niet houden aan de rij- en rusttijden, negeren van het verbod om linksaf te draaien en rijden met een sleep zonder de noodkoppeling aan te sluiten. Tien bestuurders op wiens rijbewijs een niet- gelijkende foto stond, kregen een waarschuwing. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Hoe zit het met de vleermuispopulatie na zware brand in grotten Riemst?

In de grotten van Riemst worden rond deze periode traditioneel vleermuistellingen gehouden. En deze keer is het spannend afwachten, want de vraag is in hoeverre de brand van afgelopen zomer een invloed heeft gehad op de vleermuizenpopulatie. De brand in de grotten aan de Muizenberg woedde meer dan een week.

Politie en veiligheid
Nieuws

Zwangere vrouw betrokken bij ongeval in Riemst

Twee auto’s zijn maandag rond 13.30 uur op de Bilzersteenweg gebotst. Een zwangere vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Nieuws

Twee snelheidsovertreders spelen rijbewijs kwijt

Twee bestuurders zijn bij snelheidscontroles in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst meteen aan de kant gezet en hebben hun rijbewijs moeten afgeven. De twee reden respectievelijk 139 km/uur in de Tipstraat in Beverst en 123 km/uur op de Rode Kruislaan in Grote Spouwen. De maximum toegelaten snelheid is er 70 km/uur. De controles gebeurden van zaterdag 18 tot zondag 2 uur op zes locaties, de Tongersesteenweg in Werm (Hoeselt), de Tipstraat in Beverst (Bilzen), de Maastrichterstraat in Waltwilder (Bilzen), de Burgemeester Marresbaan in Lafelt (Riemst), de Tongersesteenweg in Millen (Riemst) en de Rode Kruislaan in Grote Spouwen (Bilzen). Van de 1.279 voertuigen die de camera passeerden, reden er 124 te snel. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Rijbewijs kwijt na positieve test op cocaïne

Een bestuurder heeft zondagochtend zijn rijbewijs voor 15 dagen moeten inleveren nadat hij positief op cocaïne testte. De politie stond die nacht opgesteld aan de afrit van de E313 en de Maastrichtersteenweg. Twee bestuurder moesten de auto zes uur aan de kant laten staan omdat ze over de limiet voor alcohol zaten. Er werden bij de controle nog twee processen-verbaal opgesteld: een voor bezit van cocaïne en een voor het bezit van een geseind rijbewijs. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

VIDEO. Riemst neemt maatregelen om nieuwe overstromingen te voorkomen

In Vroenhoven bij Riemst zijn de werken begonnen om overstromingen, zoals vorig jaar, te voorkomen. De dorpskern liep toen onder water en kreeg een gigantische modderstroom te verwerken uit de hoger gelegen velden.

Nieuws

Geld en juwelen gestolen

Inbrekers drongen maandag een huis binnen op de Liepensweg in Vlijtingen. Ze stichtten wanorde in de hele woning en stalen cash geld en juwelen. De achterdeur vertoonde braaksporen. De melding kwam om 18.45 uur bij de politie binnen. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Inbrekers slaan toe

De politie kreeg vrijdag om 0.20 uur een melding van een inbraak in de Reeckstraat in Riemst. De daders drongen via een raam binnen en maakten geld, juwelen en een laptop buit. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download