Do you know any nice places?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inbraakpoging in Genoelselederen

Dieven hebben maandag proberen in te breken in een huis in de Sint-Maartenstraat in Genoelselderen. Er zijn braaksporen op de achterdeur gevonden. Ze raakten niet binnen. (mm)

Alert

17-jarige uit verkeer geplukt omdat hij valhelm niet droeg

De politie heeft vrijdag op de Maastrichtersteenweg een 17-jarige bromfietser uit het verkeer geplukt omdat hij geen valhelm droeg. Het was al de 3de keer dat de jongeman voor dezelfde overtreding tegen de lamp liep. Er werd een proces-verbaal opgesteld. (mm)

Alert

63-jarige test positief op cocaïne en heroïne in Kleine-Spouwen

Op de Riemsterweg in Kleine-Spouwen is zondagochtend een auto aan de kant gehaald omdat de keuring reeds drie maanden vervallen was. De 63-jarige bestuurder uit Riemst kon al de nodige papieren voorleggen. Maar omdat de checklist voorafgaand aan een drugstest positief was, kreeg de zestiger een speekseltest opgelegd. En die wees op het gebruik van cocaïne en heroïne. Hij is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. En dat is niet de eerste keer. De man speelde vorig jaar voor dezelfde reden al eens twee keer zijn rijbewijs kwijt. Hij zal het mogen gaan uitleggen voor de politierechter. (mm)

Alert

578 euro boete meteen te betalen na positieve alcoholtest

Een bestuurder die zaterdag positief op alcohol testte, heeft meteen een boete van 578 euro moeten betalen omdat hij niet in België woont. Nog eens zes andere bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur. Drie bestuurders moesten hun auto 3 uur aan de kant laten staan. Het rijbewijs van een bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken. De man was zo dronken dat hij in de doorgangscel werd opgesloten om daar te ontnuchteren. Drie bestuurders speelden hun rijbewijs 2 weken kwijt na een positieve test op drugs. Vijf foutparkeerders kregen ook een boete. De controles gebeurden op de Tongersesteenweg in Riemst, de Bilzersteenweg in Hoeselt, de Sint-Lodewijkstraat in Beverst en de Waterstraat in Bilzen. Bij de controle liepen nog twee geseinde personen tegen de lamp. Eentje voor een rijverbod. De tweede omdat hij zich niet had gehouden aan de opgelegde voorwaarden van zijn voorwaardelijke in vrijheidsstelling.

Traffic

Tot 10 jaar cel voor cannabisbende met 13 plantages in heel Limburg

Het Antwerps hof van Beroep heeft donderdag de gevangenisstraf van Maaseikenaar M.F. die aan het hoofd stond van een 29-koppige cannabisbende, opgetrokken van 6 tot 10 jaar. De rechter tilde vooral zwaar aan het feit dat de man al vijf eerdere veroordelingen opliep voor gelijkaardige misdrijven en er niets uit leerde.

News

Vernieuwd Rode Kruisplein officieel in gebruik genomen

In Zichen is het vernieuwde Rode Kruisplein officieel in gebruik genomen. De troosteloze grijze vlakte van weleer onderging een metamorfose. 

News

Na grote instorting in Zussen, nu kleine instorting in Zichen

Na de grote instorting in Zussen, drieëneenhalve week geleden, deed zich dinsdagavond in de Piepestraat in Zichen een kleine instorting voor.  De gemeentelijke diensten, die meteen na het gebeuren de site met veiligheidslint afgeboord hebben, zoeken op dit ogenblik uit wat de oorzaak kan zijn.

News

Zwemplas in groeve wordt nu al dichtgegooid, maar provincie moet nog goedkeuring geven

In Maastricht is er onenigheid ontstaan over de herbestemming van de zogenaamde ‘zwemplas’ in de ENCI-groeve aan de Lage Kanaaldijk. Na de sluiting ervan wegens grote overlast vorig jaar wil de Stichting Ontwikkelings Maatschappij ENCI-gebied (SOME) - die de herinrichting van het hele gebied bepaalt - de natuurlijke zwemvijver in de groeve omvormen tot een ondiepe plas van zo’n 30 centimeter diep. En daar is niet iedereen het mee eens.

Leisure and hobby

Banden lek gestoken in Millen

In de Sint-Stefanusstraat in Millen zijn vier banden van een auto stuk gestoken. De feiten werden dinsdagvoormiddag bij de politie gemeld. (mm)

Alert

Eddy (51) zwaargewond na val van acht meter door dak: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Dakwerker Eddy Coenegrachts (51) is zwaargewond geraakt na een val van maar liefst acht meter door het dak van een bedrijfshal in Millen (Riemst). De man trapte door een golfplaat en viel op de betonnen vloer. “Vermoedelijk heeft hij meerdere gebroken ribben en wellicht ook een doorboorde long”, zegt broer en collega Jos Coenegrachts. “Maar dit had zo veel erger kunnen zijn.”

News
Download