Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mobiele bewakingscamera moet sluikstorters afschrikken

Om de overlast van onder meer sluikstorten en vandalisme aan te pakken gaat de gemeente weldra een verplaatsbare camera inzetten.

Alert

Een op drie te snel op Taunusweg

Bij snelheidscontroles op de Taunusweg in Bilzen zijn afgelopen zaterdag 111 bestuurders geflitst. Ze reden sneller dan 70 km/u. Eén van hen haalde 136 km/u en moest het rijbewijs meteen inleveren. De politie controleerde er 308 wagens. Met 111 snelheidsboetes ligt het overtredingspercentage op 36 procent.De politie heeft ook geflitst op de Maastrichterweg in Riemst. Van de ruim 1.000 gecontroleerden reden er 21 sneller dan 70 km/u. Op de Tongersesteenweg in Hoeselt werden 22 snelheidsovertredingen vastgesteld op 224 gecontroleerden.

Traffic

Genk en Riemst horen bij nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten in Vlaanderen

Aarschot, Beersel, Brugge, Denderleeuw, Genk, Halle, Hoogstraten, Riemst en Sint-Katelijne-Waver mogen zich de komende zes jaar kindvriendelijke stad of gemeente noemen. Het label wordt toegekend aan steden en gemeenten die kinderrechten hoog in het vaandel dragen.

News

‘Het Mergelland van Vlaanderen’ gaat uniek erfgoed van Riemst promoten

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed hebben Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zopas een financiële ondersteuning toegezegd aan twintig erfgoedprojecten verspreid over heel Vlaanderen. Eén daarvan is het unieke project van de gemeente Riemst om zich als ‘Het Mergelland van Vlaanderen’ te profileren.

News

Kleindochter (53) ereburgemeester Mathieu Dewalque krijgt plaatsje op lijst Open VLD

De appel valt niet ver van de boom. De familie Dewalque is sinds mensenheugenis een liberaal bastion in Zichen-Zussen-Bolder.

News

Pas aangelegd Rode Kruisplein moet alweer op de schop

De herinrichting van het Rode Kruisplein in Zichen loopt niet van een leien dakje. De afwerking die voorzien was deze maand moet noodgedwongen worden uitgesteld omdat de onlangs aangelegde betonstroken ontelbare barsten en scheuren vertonen.

News

Geduld is een schone deugd voor slachtoffers onweer: twee jaar na storm amper 15 van 43 schadedossiers afgehandeld

Precies twee jaar na het hevige onweer dat een ongekende overstroming veroorzaakte in onder meer Vroenhoven en Kanne, zijn er nog maar 15 van de 43 erkende schadedossiers volledig afgehandeld door het Vlaams Rampenfonds. Voor de overige benadeelden is er hoe dan ook goed nieuws: alle claims zullen tegen het einde van dit jaar afgehandeld worden.

News

“Telkens als er onweer wordt voorspeld, houden we ons hart vast”

Als er onweer wordt voorspeld, zoals vanavond, houdt Marc Lenaerts uit het Limburgse Vroenhoven zijn hart vast. Zondag was het precies twee jaar geleden dat zijn woning volledig onder water liep. “120.000 euro schade. We zijn correct betaald door de verzekering, maar verlies doe je daar altijd aan. Omdat bepaalde zaken nu eenmaal niet kunnen vergoed worden”, zegt hij.

News

Lijnbus raakt vuilniswagen maar passagiers ongedeerd

In de Sint-Stefanusstraat in Millen is zaterdag een bus van De Lijn in aanraking gekomen met een vuilniswagen van Suez.

News
Download