Goedmorning morning, good day!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Mergelgroeve gevuld met schuimbeton

Om eventuele toekomstige verzakkingen te voorkomen laat de gemeente Riemst de mergelgroeve onder de Misweg in Zussen opvullen. Een Nederlands gespecialiseerd bedrijf doet dat volgens een nieuwe techniek: met schuimbeton. Volgende week woensdag is alles klaar, dan zijn de groeven 900 m2 kleiner.

News

VIDEO. Gemeente Riemst laat groeven opvullen om stabiliteit te verhogen

In Zussen bij Riemst wordt er volop gewerkt om een deel van de ondergrondse mergelgroeve op te vullen. Die opvulling moet zorgen voor een grotere stabiliteit. En dat om bovengrondse wegverzakkingen of ander instortingsgevaar te voorkomen. Het opvullen van sommige gedeeltes gebeurden al eerder. Het gangenstelsel wordt dan ook bijna wekelijks gecontroleerd op instabiliteit.

News

Gemeente Riemst moet oude mergelgroeve opvullen

De gemeente Riemst is vrijdag gestart met de opvulling van een oude mergelgroeve onder de Misweg in deelgemeente Zussen. De groeve moet gedeeltelijk opgevuld worden om de stabiliteit van de ondergrond onder het openbaar domein te garanderen.

News

116 euro boete voor vier stoepparkeerders

Vier stoepparkeerders hebben woensdag een boete van 116 euro gekregen voor foutparkeren. Een vijfde gecontroleerde bestuurder moet 58 euro betalen omdat het keuringsbewijs van zijn auto sinds augustus niet meer geldig was. (mm)

News

Zeventiger gewond bij kop-staartbotsing

Een man (71) uit Riemst liep maandag om 9 uur verwondingen op bij een kop-staartbotsing op de Visésteenweg in Riemst. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken.

News

N-VA bezorgd over uitbreiding cementgroeve: “Invloed op ondergrond is niet onderzocht”

De uitbreiding van de CBR-cementgroeven in Eben-Emael staat maandag op de gemeenteraad in Riemst. N-VA heeft immers vragen bij de plannen. “Wij willen dat CBR onderzoekt welke invloed de verdere ontginning zal hebben op de stabiliteit van de ondergrond in Riemst”, zegt raadslid Jan Peumans (N-VA). Burgemeester Mark Vos (CD&V) zegt dat onrust niet nodig is.

News

Omleiding in Herderen na verkeersongeval

Donderdagochtend rond 8.30 uur botsten een personenwagen en een bestelwagen op het kruispunt van de Tongersesteenweg en de Tolstraat in Herderen. Het verkeer dat van Riemst richting Tongeren moest, werd omgeleid via het centrum van Herderen. Er viel 1 lichtgewonde.

News

Pastoor Harry Vrijens overleden

Dinsdag is priester Harry Vrijens na een slepende ziekte overleden in zijn woning in Vroenhoven. Hij werd net geen 76. Hij was tien jaar weduwnaar toen hij tot diaken werd gewijd in 2008.

News

Zeven pv's voor alcohol en drugs

De politie organiseerde in de nacht van zaterdag een actie waarbij een projectploeg van de lokale zone zeven pv’s opstelde voor sturen onder invloed van alcohol of drugs. Bij de betrapte mensen was ook een man uit Hasselt die in het bezit was van dealershoeveelheden GHB, xtc en speed en veel cash geld op zak had. Hij werd gerechtelijk gearresteerd nadat hij met twee kompanen zes uur lang ter ontnuchtering werd opgesloten.

Alert

Vier maanden na instorting: waterleiding vervangen

Vier maanden na de instorting in de Mgr. Trudo Jansstraat in Zussen gaat de Watergroep de voorlopige noodleiding — die aangelegd werd meteen na het incident — vervangen door een nieuwe definitieve waterleiding. Met de winter voor de deur zal dat bij hoogdringendheid gebeuren ter hoogte van de beschadigde woningen. De vervanging van de leidingen in heel de straat en aangrenzende straten wordt voorzien in het voorjaar.

News
Download