Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbraak via veranda

Onbekende inbrekers gooiden een raam van een veranda op de Dommellaan in Kleine-Brogel in. Dat werd vrijdag om 6.30 uur vastgesteld. De daders doorzochten vervolgens het huis, maar de buit is niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

Kop-staartbotsing

Drie voertuigen waren vrijdag om 7.20 uur betrokken bij een kop-staartbotsing op Kiezel Kleine Brogel in Peer. Een vrouw (21) uit Maasmechelen was lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Autobestuurder rijdt tegen tractor

Een autobestuurder (53) uit Peer raakte dinsdag om 19.30 uur gewond bij een aanrijding op de Industrieweg in Peer. De vijftiger week van zijn rijweg af waarna hij tegen een tractor reed. (ppn)

Nieuws

VIDEO. Geen asbestvervuiling aan skipiste in Peer

Er is geen asbestvervuiling gemeten aan de skipiste in Peer. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het VITO. Het was oppositiepartij Appel die de asbestproblemen rond de site aankaartten. Ook de volgende weken blijven er metingen gebeuren.

Nieuws

Alarm

Bij een meubelzaak op de Baan naar Bree in Peer is maandagmorgen een alarm beginnen loeien. Een glazen zijdeur was stuk. Er werd niets gestolen.

Nieuws

VIDEO. Snow Valley Peer wordt grootste en steilste van Benelux

In Peer is gestart met de uitbreiding van Snow Valley. De indoor skipiste wordt er verlengd tot 350 meter. Als de werken rond half augustus klaar zijn dan heeft Limburg zo de langste en steilste skipiste van de Benelux. Omdat de piste wordt opgebouwd met modules van 40 meter lang, zijn de werken een huzarenstukje. En dan moet het weer ook nog meezitten.

Nieuws

“Nog één puntje nodig voor WTA-ranking”

Voor de zusjes Luna (18) en Zoi (16) Meers uit Peer is het einde van de tunnel weer in zicht. Vooral Luna (KTC Diest), B-15/1) is goed weg om een plaats op de WTA-ranking te veroveren.

Nieuws

“Koeien zijn veel gezonder sinds ik ze hennep voer”

Met zeven zijn ze al, de landbouwers in Limburg die hennep als voer voor koeien verbouwen. Al drie jaar kweken ze cannabis sativa, goed voor een areaal van 25 hectare. De resultaten zijn veelbelovend. “Mijn koeien zijn veel gezonder en geven meer melk”, zegt veeboer Ivo Evens (50) uit Erpekom (Peer).

Nieuws

Dieven gaan aan de haal met 1.000 euro uit mini-botsauto’s

Gisteren beleefde de centrumkermis van Overpelt zijn slotdag, maar vlak voor aanvang hebben dieven ingebroken in controlecabine van de mini-botsauto’s. Ze gingen aan de haal met een tablet en geld. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag, toen de kermis stond opgesteld om zondag open te gaan.

Politie en veiligheid

Vrachtwagen in berm hindert verkeer in Peer

In Peer is een vrachtwagen langs de Vliegveldlaan in de berm gezakt en helt over.

Wegen en verkeer
Download