You can also start a private chat with a neighbour
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Lichtgewonde bij botsing tussen drie auto’s in Peer

Op de Peerderbaan in Peer raakten drie wagens betrokken bij een ongeval donderdagochtend. Een auto die van de parking kwam gereden botste met een wagen op de baan, die op zijn beurt weer een ander voertuig raakte.

News

436.000 euro voor restauratie bewoonde historische hoeves

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) kent een premie van 436.000 euro toe voor de restauratie van drie historische hoeves in Limburg.

News

Pieter Bruegel afkomstig van Nederland? Daar denken ze in Peer anders over

Zolang niet zwart op wit bewezen is dat Pieter Bruegel de Oude ergens anders geboren is, blijft de schilder afkomstig van Grote-Brogel. Dat zeggen ze toch in Peer, waar zelfs een Bruegelhuis staat. Ook nu een nieuwe studie aantoont dat een van ‘onze’ grootste schilders eigenlijk in het Nederlandse Son en Breugel geboren werd.

News

Politie valt voor ochtendgloren binnen in huis, maar dat blijkt pijnlijke vergissing: “Mijn dochter is nog altijd bang”

In het kader van een grootschalig Nederlands drugsonderzoek is de politie twee weken geleden binnengevallen bij de onschuldige Linda Van Schaik-Klokgieters en haar twaalfjarige dochter in Peer. Pas nadat zeven agenten het huis drie kwartier doorzocht hadden, werd duidelijk dat het om een pijnlijke vergissing ging. "Ik stond te trillen op mijn benen."

Alert

Afbraak gebouwen op site Agnetendal start in januari

De afbraak van de gebouwen op de oude scholensite Agnetendal zullen starten op 7 januari. Dat is beslist in samenspraak met de betrokken schoolbesturen en de stad. De sloopwerken zullen vier maanden in beslag nemen. Nog voor de kerstvakantie zullen de bewoners geïnformeerd worden over het verloop ervan.

News

Nederlandse politie rolt groot drugsnetwerk op: ook verdachte gearresteerd in Peer

De Nederlandse politie heeft dertien personen aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige productie en export van drugs. Eén van hen werd in België geklist. De verdovende middelen waren bedoeld voor Scandinavië.

Alert

Beloning voor wie te voet of met de fiets naar school komt

Als enige Limburgse gemeente neemt Peer vanaf deze week deel aan een proefproject waarbij schoolkinderen worden beloond met digitale munten als ze met de fiets of te voet naar school komen. Een scanner aan de schoolpoort zal dit automatisch registreren. De virtuele dukaten die de kinderen sparen op een eigen bankkaart, kunnen ze bij lokale partners inruilen tegen iets leuks.

News

Veertig rijbewijzen ingetrokken tijdens weekendcontroles

De Wegpolitie Limburg en de politiezones Kempenland en LRH hebben vorig weekend SLim-controles gehouden voor veilig weekendverkeer. Van de 372 bestuurders die moesten blazen, hadden er 24 te veel gedronken. Dat is 6 procent. Bijna 1 drugstest op 3 was positief. Achttien bestuurders reden onder invloed van drugs. Bij de snelheidscontrole van 9.569 wagens reden er 170 te snel. Die 2 procent krijgt een boete. Tijdens de controles werden 40 rijbewijzen ingetrokken voor zware overtredingen. Tijdens het voorbije weekend zijn op de Limburgse wegen tien ongevallen met gewonden vastgesteld. Bij een van de ongevallen, zondagavond in Sint-Truiden viel een dodelijk slachtoffer. (maw)

Alert

Frontman van legendarische Black Crowes op Blues Peer

Blues Peer heeft vandaag een tweede naam toegevoegd aan de affiche. De legendarische frontman van Black Crowes, Chris Robinson, zakt met zijn ‘Brotherhood’ af naar Peer voor een show vol rootsy bluesrock. Twee weken geleden werd ook al de komst van Beth Hart aangekondigd. Blues Peer vindt plaats van 19 tot en met 21 juli 2019.

News

Tsjech rijdt bijna legerbasis Kleine-Brogel binnen

Een Tsjech is woensdagnacht bijna het militair domein in Kleine-Brogel opgereden. Het is nog niet duidelijk wat zijn bedoeling was.

News
Download