60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hevige wind beschadigt huis van bejaard echtpaar

Zondagavond heeft een hevige windvlaag twee huizen beschadigd aan de Broekstraat net buiten het centrum van Peer. De wind beschadigde vooral de woning van een hoogbejaard koppel dat enkele angstige minuten beleefde.

Nieuws

Oplossing voor door werken ingesloten rolstoelgebruiker

Nadat hij geen kant meer op kon door wegenwerken aan zijn voordeur in de Peerse Nieuwstraat, is er een oplossing uit de bus gekomen voor rolstoelgebruiker Erik Thijs (57). Een speciaal aangebrachte verhoging met een egaal oppervlak maakt dat de man via zijn voordeur zijn woning kan verlaten.

Wegen en verkeer

Organisator boos: “Blues Peer heeft geen financiële problemen”

In een Facebookpost die maandag de ronde deed, klaagt iemand in de entourage van Saron Crenshaw and Blind B’ & The Visionairs dat de band nog altijd niet is betaald voor hun concert op het Bluesfestival in Peer van afgelopen juli. Dat zorgt voor heel wat gespeculeer.

Nieuws

Druivenpluk begonnen in wijngaard in Peer

De druivenpluk is begonnen. Niet in Spanje, Frankrijk of Italië, maar in Peer. Franco Candreva, de eigenaar van het Italiaanse restaurant L'Uno Coll Altro in Peer, heeft vorig jaar zijn eigen wijngaard aangelegd en vandaag waren de druiven klaar om geplukt te worden. Franco hoopt zijn eigen champagne te kunnen serveren.

Nieuws

Twee wagens en bestelwagen betrokken bij ongeval in Peer: bestuurder bevrijd

In Peer raakten drie voertuigen betrokken bij een ongeval. Twee auto’s botsten op de Baan naar Helchteren. Een wagen komt hierbij tegen een bestelwagen terecht die kwam aangereden uit Bovenlinde. Een bestuurder moest door de brandweer uit zijn wagen worden geholpen. Hij bleek lichtgewond. Het ongeval zorgt voor verkeershinder.

Wegen en verkeer

Gevangenisstraf dreigt voor gepensioneerde commissaris

Het openbaar ministerie heeft woensdag in de Hasseltse rechtbank acht maanden cel gevorderd tegen een gepensioneerde politiecommissaris uit Peer. De zestiger kreeg het regelmatig aan de stok met zijn partner en deelde daarbij meerdere klappen uit.

Politie en veiligheid

VIDEO. Vernieuwde piste van Snow Valley is langste en steilste van Benelux

Skiën alsof je op een piste in de Alpen staat. Het kan voortaan in Snow Valley in Peer. De indoorpiste werd verlengd tot bijna 350 meter en is daarmee nu de langste en de steilste van de Benelux. De vernieuwde piste wekt de interesse van heel wat internationale toppers, maar in de eerste plaats verhoogt het uiteraard ook het skiplezier van de recreatieve wintersporter.

Nieuws

Bromfietser uit Peer gewond in Meeuwen

In de Dorpsstraat in Meeuwen zijn dinsdag rond 14.15 uur een auto en een bromfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Michaël G. (24) uit Peer liep lichte verwondingen op. (mm)

Wegen en verkeer

Fietser komt ten val en raakt gewond

Fietser Mathijs S. (21) uit Peer is zaterdagnacht gewond geraakt bij een val op de Boschelweg.

Nieuws

Auto tegen vrachtwagen in Wijchmaal

In de Dijkerstraat in Wijchmaal is donderdag rond 8 uur een auto tegen een stilstaande vrachtwagen gebotst. De bestuurster had moeten uitwijken voor een ander voertuig. De vrouw uit Bocholt werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Wegen en verkeer
Download