Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bewoner ontsnapt uit brandend appartement

In het Peerse centrum brandde woensdag even na middernacht een gelijkvloers appartement uit aan de Nieuwstraat. Toen de brandweer arriveerde was het al een uitslaande brand. De bewoner was een half uur eerder gaan slapen toen hij wakker werd door de hevige rookontwikkeling. “Hij heeft geluk gehad dat hij de bovenverdieping heeft kunnen verlaten voordat de trap was weggebrand”, klinkt het bij de brandweer. “Omdat hij heel wat rook heeft geïnhaleerd, werd hij naar het ziekenhuis gebracht.” De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het aanpalende appartement, dat wel wat rookschade opliep. Het getroffen appartement is volledig vernield en de man zocht gisteren naar een ander onderkomen. De oorzaak wordt nog verder bekeken.

Alert

VIDEO. Appartement in Peer verwoest na uitslaande brand

In het centrum van Peer brandde even na middernacht donderdag een appartement uit aan de Nieuwstraat.  De bewoner die net was gaan slapen, werd tijdig wakker door de brandgeur. Hij kon veilig naar buiten vluchten, maar ademde heel wat rook in en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Al snel was er sprake van een uitslaande brand. De brandweer kon tijdens het blussen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een aanpalend appartement.

Alert

Beschermde hoeve wordt kinderopvang

Midden op de nieuwe scholencampus in Peer staat nog een vervallen hoeve. Het gaat om een beschermd monument. De stad wil het gebouw restaureren en uitbreiden om er de kinderopvang in te huisvesten. De gemeenteraad buigt zich woensdagavond over de lastenvoorwaarden en gunningswijze.

News

Bestuurder gewond na klap tegen elektriciteitspaal

Zondagnacht raakte iets na middernacht een wagen van de baan in Peer in de Laarderweg. Het voertuig raakte hierbij een elektriciteitspaal die omviel. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Infrax kwam met een ploeg ter plaatse voor de nodige herstellingen.

News

Acht activisten opgepakt na ‘weghalen’ kernwapens uit Kleine-Brogel

Acht militanten van de campagne “Nuke free zone” zijn zondag opgepakt nadat ze de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel binnengedrongen waren. Ze hebben er symbolisch Amerikaanse kernwapens “die er al meer dan 60 jaar illegaal liggen” ‘weggehaald’.

News

Bakker ziet zijn omzet kelderen door herinrichting van dorpskern

Bakker Patrick Janssen (49) zag zijn omzet kelderen door wegenwerken in Linde. In tegenstelling tot ander zaken krijgt hij geen compensatie. De stad zegt dat ze regels moet volgen.

News

Kraanwagen rijdt achter op personenauto in Peer

In Peer reed een kraanwagen achter op een personenauto die stilstond om af te slaan. De kleine wagen schoof door de klap op het andere rijvak en raakte daar een wagen uit de andere richting. De twee bestuurders van de wagens werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

News

Hevige brand legt woonhuis met schrijnwerkerij volledig in de as

Een hevige brand heeft gisternamiddag een schrijnwerkerij met aangebouwd woonhuis compleet vernield in het Peerse Klein-Brogel. Het vuur moet rond 16.30 uur zijn ontstaan in de werkplaats.

News

Cedric Honings (19) stelt alles in teken van zijn gitaar: “Afwassen doe ik niet: slecht voor mijn handen”

Tot negen uur per dag zit hij met een gitaar genaamd Sneeuwwitje op schoot. En als zijn moeder vraagt om de afwas te doen, bedankt hij vriendelijk wegens “slecht voor de handen”. Cedric Honings uit Peer is op zijn negentiende goed op weg om een stevige carrière als klassiek gitarist bij elkaar te tokkelen.

News
Download