Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Autosleutels gestolen

Bij de politie kwam dinsdagnamiddag een melding binnen van een inbraak in de Deusterstraat in Peer. volgens de eerste berichten waren er autosleutels verdwenen. Een ploeg ging ter plaatse voor de vaststellingen. (ppn)

Politie en veiligheid

Basis Kleine Brogel haalt wachttoren neer 

Woensdagmorgen omstreeks 10u30 wordt er in het depot ‘CAS’ van de luchtmachtbasis van Kleine Brogel ter hoogte van de Steenweg op Kleine-Brogel 36, op de grenslijn Peer-Kaulille, een oude wachttoren opgeruimd.

Nieuws

VIDEO. Willy Claes roept op om kernbommen weg te halen uit Kleine Brogel

Voormalig secretaris-generaal van de Navo, Willy Claes wil de kernbommen weg uit Kleine Brogel. Hij lanceert deze opmerkelijke oproep, samen met oud-premier Yves Leterme.

Nieuws

Scholencampus Peer inspiratiebron voor Gezonde Scholen

Op woensdagnamiddag 6 december zette de scholencampus Peer zijn deuren open voor het “Centrum voor Gezonde Scholen”, dat in het Agnetencollege een inspiratiesessie organiseerde voor schoolbesturen, facilitair managers, architecten, advies- en studiebureaus, aannemers, steden en gemeenten.

Nieuws

Er komen eindelijk veilige fietspaden langs N747 van Eksel tot in Kaulille: 213 percelen moeten deels worden onteigend

Het traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Over een afstand van 6,5 kilometer liggen immers 213 percelen waarvan een stukje moet worden overgekocht door het Vlaams Gewest.

Nieuws

Imkers opleiding voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.

Nieuws

Hevige wind beschadigt huis van bejaard echtpaar

Zondagavond heeft een hevige windvlaag twee huizen beschadigd aan de Broekstraat net buiten het centrum van Peer. De wind beschadigde vooral de woning van een hoogbejaard koppel dat enkele angstige minuten beleefde.

Nieuws

Oplossing voor door werken ingesloten rolstoelgebruiker

Nadat hij geen kant meer op kon door wegenwerken aan zijn voordeur in de Peerse Nieuwstraat, is er een oplossing uit de bus gekomen voor rolstoelgebruiker Erik Thijs (57). Een speciaal aangebrachte verhoging met een egaal oppervlak maakt dat de man via zijn voordeur zijn woning kan verlaten.

Wegen en verkeer

Organisator boos: “Blues Peer heeft geen financiële problemen”

In een Facebookpost die maandag de ronde deed, klaagt iemand in de entourage van Saron Crenshaw and Blind B’ & The Visionairs dat de band nog altijd niet is betaald voor hun concert op het Bluesfestival in Peer van afgelopen juli. Dat zorgt voor heel wat gespeculeer.

Nieuws

Druivenpluk begonnen in wijngaard in Peer

De druivenpluk is begonnen. Niet in Spanje, Frankrijk of Italië, maar in Peer. Franco Candreva, de eigenaar van het Italiaanse restaurant L'Uno Coll Altro in Peer, heeft vorig jaar zijn eigen wijngaard aangelegd en vandaag waren de druiven klaar om geplukt te worden. Franco hoopt zijn eigen champagne te kunnen serveren.

Nieuws
Download