Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Schoolkinderen verdienen munten door te fietsen

Peerse schoolkinderen kunnen digitale munten verzamelen door te voet of met de fiets naar school te gaan. Als enige Limburgse gemeente zal Peer deelnemen aan dit proefproject van Belfius. De munten kunnen ze bij lokale partners inruilen tegen bijvoorbeeld een theatervoorstelling of een kermisbezoek.

Leisure and hobby

VIDEO. Limburgse wijnboeren klagen niet: druiven zijn vroeger en dikker door warme zomer

In Peer is zaterdag de druivenoogst gestart. Door de aanhoudende warmte zijn de druiven iets vroeger rijp dan andere jaren en de druiven zijn ook opvallend dikker dan anders. Niet iedereen was de afgelopen maanden even blij met de aanhoudende warmte en droogte, maar de Limburgse wijnboeren klagen niet. Integendeel, want 2018 lijkt een goed wijnjaar te worden.

News

VIDEO. 72.000 mensen bezoeken de Belgian Air Force Days

Op de militaire luchtmachtbasis van Kleine Brogel bezochten 72.000 mensen de Belgian Air Force Days. De bezoekers konden genieten van een groot aantal vliegtuigen, maar de meeste aandacht ging naar de mogelijke opvolgers van de F16. De Franse Rafale vloog mee, de Eurofighter en de F35 konden ook van dichtbij bekeken worden. De twee producenten haalden alles uit de kast om zich van hun beste kant te laten zien aan het Belgische publiek.

News

Ruim 2.000 spotters bewonderen historische landing van F-35

In de aanloop van de Belgian Air Force Days dit weekend, waarop zowat 70.000 bezoekers worden verwacht, kregen vrijdag iets meer dan 2.000 vliegtuigspotters al de kans om mooie plaatjes te schieten. Zo maakten ze de historische eerste landing op Belgische bodem van de F-35 mee.

News

Plannen voor slimme ‘mobipunten’ in Wijchmaal

De stad Peer is de voortrekker van een project dat moet uitgroeien tot een netwerk van slimme mobipunten. Dat zijn knooppunten waar verschillende vervoerswijzen op elkaar worden afgestemd. Om het op de rails te zetten krijgt het initiatief een Vlaamse subsidie van 195.504 euro. De voormalige stationsomgeving van Wijchmaal wordt onderzocht als mogelijke locatie.

News

VIDEO. Stad Peer wil aantal auto's op de baan verminderen met nieuw project

Limburg heeft een mobiliteitsprobleem en daar wil de stad Peer iets aan doen. Ze wil in de toekomst gebruik maken van slimme mobipunten, dat zijn knooppunten voor verschillende vervoerswijzen. Een plaats waar bijvoorbeeld deelauto's staan, een fietsenparking en een nabije halte voor het openbaar vervoer. De stad Peer ontvangt daarvoor een Vlaamse subsidie van zo'n 195 000 euro. De stad Genk en Houthalen-Helchteren hebben ook interesse in het project.

Traffic

Buurtprotest tegen masterplan van campus Sint-Elisabeth

Met zwarte vlaggen en protestborden maken buurtbewoners van de campus Sint-Elisabeth in Wijchmaal duidelijk dat ze ongerust zijn. Ze vrezen vooral dat het drukke schoolverkeer verder zal verschuiven naar hun woonstraten.

News

Inbraakpoging in Wijchmaal

Donderdagnamiddag is bij de politie een inbraakpoging in de Dijkerstraat in Wijchmaal gemeld. (mm)

Alert

Kleine Brogel krijgt Belgische première van mogelijke F-16-opvolger

Het gevechtsvliegtuig F-35 van de Amerikaanse groep Lockheed Martin zal binnen een tiental dagen voor het eerst zijn opwachting maken in België. Het toestel, ook wel Lightning II genoemd, zal op 8 en 9 september te zien zijn op de airshow op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel (Peer). Ook de beide andere kandidaten voor de opvolging van de F-16’s van het Belgische leger tekenen er present. Dat is uit goede bron vernomen.

News

Peer plaatst openbare fietspompen

De stad Peer plaatst in elk dorpscentrum openbare fietspompen. Het idee komt overgewaaid uit Nederland.

News
Download