Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw Agnetencollege nu al te klein

Het Peerse Agnetencollege, dat in 2016 een gloednieuwe scholencampus in gebruik nam, lijkt slachtoffer te worden van het eigen succes. Bezorgde ouders van de nabijgelegen basisschool De mAgneet zijn met een petitie gestart. Ze willen voorrang voor hun kinderen.

Nieuws

Inloophuis voor kankerpatiënten en hun omgeving in Bree

Na het Huis Erika Thijs in Hasselt krijgt onze provincie er binnenkort een tweede ‘inloophuis’ bij voor mensen die met kanker geconfronteerd worden. Dat komt er in Bree, waar initiatiefnemer Andy Vrolijkx -met steun van het stadsbestuur- nog voor de zomer op De Houborn de deuren van ‘Het Vergeet-mij-nietje’ gaat openen.

Nieuws

Hond dumpen kost Peerse 600 euro

Een 38-jarige Peerse vrouw moet van de Hasseltse strafrechter een boete van 600 euro betalen nadat ze in september 2015 haar hond op straat gedumpt had.

Nieuws

Kansspelcommissie verbiedt zelfs bingospelletjes, Center Parcs sluit speelhal helemaal

“Center Parcs moet zijn speelhallen voor kinderen helemaal sluiten, in al zijn Belgische parken. Ook de kien- en bingospelletjes moeten stoppen.” Dat stelt de Kansspelcommissie in een brief die ze verstuurd heeft naar het vakantiepark. De brief was gisteravond nog niet aangekomen, maar Center Parcs liet wel weten dat het in afwachting van ‘duidelijkheid’ zijn speelhallen sluit voor het publiek. “En ook de bingospelletjes worden gestaakt.”

Nieuws

Twintiger uit Peer in Kaulille met drugs betrapt

Een 26-jarige man uit Peer is afgelopen weekend in de boeien geslagen toen in zijn auto een kleine hoeveelheid speed, knijpzakjes en een aanzienlijke som geld werden gevonden. De passagier had een kleine hoeveelheid wiet bij. De politie merkte het verdachte voertuig aan Kaulillerdorp op. De man uit Peer werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. Even later werd op de Cooppalweg in Kaulille een huiszoeking uitgevoerd. Dat leverde geen extra informatie op. De verdachte mocht enkele uren na zijn arrestatie naar huis. Hij zal later nog in deze zaak worden verhoord. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Vier “illegale kinderjackpots” verzegeld in Centerparcs: “Je kan er 216 euro per uur op verspelen”

De Kansspelcommissie heeft na een inval vier speelautomaten verzegeld in twee ­vestingen van Center Parcs België: De ­Vossemeren en Erperheide. “De toestellen die bedoeld zijn voor kinderen, slokten ­te veel geld op. Tot 216 euro per uur kan een minderjarige eraan verliezen. Dat is niet volgens de wet”, zegt Marjolein De Paepe van de commissie. Center Parcs ­belooft de speelautomaten aan te passen, zodat ze wél in regel zijn.

Nieuws

Voor ruim 12.000 euro aan boetes en achterstallige belastingen geïnd

Bij een bovenzonale verkeersactie in Lommel, Overpelt en Peer is donderdag voor ruim 12.000 euro aan boetes en achterstallige belasting geïnd. Bij de controles - die liepen van 8 tot 16 uur - werden in totaal 1.421 voertuigen gecontroleerd. Ruim de helft van het geld werd door de Vlaamse Belastingsdienst geïnd omdat 25 bestuurders hun verkeersbelasting niet hadden betaald. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Peerse stadsdiensten gesloten tijdens begrafenis Rudi Vanhees

Op vrijdag 9 maart wordt de Peerse schepen Rudi Vanhees begraven. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de Sint-Trudokerk om 10.30 uur. Vanaf 9.30 uur kan er een laatste groet gebracht worden in ’t Poorthuis. Daardoor zijn de diensten van ’t Poorthuis gesloten op vrijdagvoormiddag.

Nieuws

Peers schepen Rudi Vanhees vannacht onverwacht overleden: “Gewaardeerde collega”

Peers schepen Rudi Vanhees (52) is vannacht onverwacht overleden ten gevolge van een hartfalen. Vanhees behoorde tot de Sp.a en was schepen voor onder andere milieu en mobiliteit. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

Nieuws

John Hiatt, Sonny Landreth en Kenny Neal keren terug naar Blues Peer

Blues Peer heeft vandaag de eerste twee namen bekendgemaakt voor de editie van komende zomer. Op zaterdag 14 juli keert Kenny Neal na bijna twintig jaar terug naar de weide van Peer. Een dag later staat John ‘Have a Little Faith in me’ Hiatt op het podium. Hij laat zich begeleiden door The Goners, mét Sonny Landreth.

Nieuws
Download