Ier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Neerpeltenaar (63) staat terecht voor moordpoging met riek

De Hasseltse correctionele rechtbank buigt zich vrijdag over de 63-jarige Gerard J. uit Neerpelt die terechtstaat voor moordpoging in Wijchmaal bij Peer. Op 6 augustus 2015 stak hij de 60-jarige Alex Koster uit Borgerhout met een riek in het gezicht. Gerard J., een vrijwilliger en medewerker van Natuurpunt en het slachtoffer leefden al een tijdje op gespannen voet. Het gaat vrijdag om de eerste verschijning voor de zetel van drie rechters in Hasselt. De Antwerpse Kamer van inbeschuldigingstelling had hem naar de correctionele rechtbank doorverwezen.

Politie en veiligheid

Negen jaar cel voor vader die baby misbruikte

Een 36-jarige man uit Oostende moet van het Antwerpse hof van beroep negen jaar de cel in, omdat hij zijn dochtertje jarenlang seksueel heeft misbruikt. De feiten waren kort na haar geboorte begonnen, in juli 2005, toen het gezin nog in het Limburgse Peer woonde. In eerste aanleg had hij zes jaar cel en een terbeschikkingstelling van vijf jaar gekregen.

Nieuws

Geen asbest op site Hoppenest

De Stad Peer ontving vandaag de resultaten van het oriënterend bodemonderzoek van de site Hoppe Nest in Linde. Uit de resultaten blijkt dat er geen sprake is van een bedreiging voor mens of milieu. Dit voor zowel de zware metalen, Polycyclische aromatische koolwaterstoffen, Tolueen als voor asbest. Het onderzoeksrapport geeft aan dat er geen asbestverontreiniging aanwezig is.

Nieuws

Duinengordel en Center Parcs Erperheide werken samen

Wie Limburg en vakantie zegt, denkt spontaan aan natuur, fiets- en wandelroutes. Dan zijn Erperheide en Duinengordel een topbestemming. Het vakantiepark Erperheide en het natuurgebied Duinengordel versterken dit profiel van groene regio en starten met een bijzondere samenwerking om de vakantiebeleving naar een hoger niveau te tillen. Nadat Vossemeren in Lommel met Bosland een alliantie aanging, gebeurt dit nu ook met Duinengordel en Erperheide.

Vrije tijd en hobby

20 maanden cel voor offerblokkraker

Twintig maanden cel is het verdict voor een 25-jarige Hasselaar die een 15-tal diefstallen pleegde en enkele agenten bij zijn arrestatie toegetakeld heeft. Tussen juni 2015 en november 2016 sloeg hij toe in Hasselt, Lommel Peer, Tongeren, Neerpelt en Wellen.

Politie en veiligheid

Auto botst tegen aanhangwagen in Grote-Brogel

Op de Panhovenstraat in Grote-Brogel (Peer) is dinsdagnamiddag een personenwagen achterop een stilstaande aanhangen gebotst. De schade aan het voertuig is groot. Er zijn geen gewonden.

Wegen en verkeer

Defecte koelkast veroorzaakt brand in achterbouw

Aan een woning langs de Baan naar Bree in Peer heeft dinsdagmiddag in brandje gewoed in de achterbouw. Door een defect had een koelkast vuur gevat. De bewoners konden de brand zelf blussen, maar beiden werden voor een medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ze hadden rook ingeademd.

Nieuws

Canned Heat op Blues Peer

Met ZZ Top wist Blues Peer al een klepper van format te strikken voor de editie van deze zomer. Een dag na de bluesrock uit Texas staat opnieuw een Amerikaanse band van formaat op het podium in Peer: Canned Heat, bekend van sixties-hits ‘On The Road Again’ en ‘Going Up The Country’. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Ook The Bros. Landreth en James & Black worden nog toegevoegd aan de affiche

Nieuws

VIDEO. Brand veroorzaakt voor asbestgevaar in Peer, woningen ontruimd

In Peer zijn zondagnamiddag enkele huizen ontruimd nadat er asbest vrij was gekomen bij een brand in een kippenstal. De politie kwam snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

Politie en veiligheid
Download