Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Pelt is geen optelsom”

Het was een goed idee om de eerste gemeenteraad van Pelt te verplaatsen naar cultuurcentrum Palethe. De belangstelling was zo groot, dat er zelfs extra stoelen moesten worden bijgezet. “Belangrijk voor mij is dat de Peltenaren deze fusie vanaf het eerste moment vanzelfsprekend vonden”, aldus burgemeester Frank Smeets (CD&V).

News

400 kinderen geëvacueerd uit kerk na enorme knal: “Het was zeker geen klein bommetje”

Meer dan 400 kinderen van basisschool De Linde moesten vrijdag een gebedsdienst in de kerk in het centrum van Overpelt verlaten na een luide knal. Volgens getuigen gooiden hangjongeren een zware voetzoeker via een keldergat naar binnen. Die ontplofte vlakbij de gasketel en deed het alarm afgaan.

News

400 kinderen moeten kerk in Overpelt verlaten na enorme knal: “Geen klein schraapbommetje, maar zwaar kaliber”

Meer dan 400 kinderen van de basisschool De Linde moesten vrijdag een gebedsdienst in de kerk in het centrum van Overpelt verlaten na een luide knal. Volgens getuigen hebben hangjongeren een zware voetzoeker via een keldergat naar binnen gegooid. Die ontplofte vlakbij de gasketel en deed het alarm afgaan.

News

Gewapende overvallers blijken veertienjarigen met nepwapens: “Ik heb gevochten met een kind zonder dat ik het wist”

Twee veertienjarigen zijn woensdag opgepakt nadat ze in het Overpeltse centrum een gewapende overval hadden gepleegd in krantenwinkel Rob’s Shop. Ze bedreigden de winkelhulp en zaakvoerder Rob Kuyken met een wapen, dat achteraf een BB gun bleek te zijn. De zaakvoerder wist een van de daders te overmeesteren en gaf hem een pak rammel. “Op dat moment had ik er geen benul van dat het kinderen waren. Die gast was zo breed als ik en riep dat hij me wilde doodschieten.”

Alert

Burgemeester Lowet geeft over drie jaar sjerp al door

De eed afleggen is al een bijzondere gebeurtenis, maar voor Frank Smeets (CD&V) was het gisteren ook echt historisch. Hij werd officieel aangesteld als eerste burgemeester van fusiegemeente Pelt. Zijn collega uit Herstappe bracht nog verrassender nieuws: over drie jaar geeft Leon Lowet (Gemeentebelangen) de sjerp door aan eerste schepen Marlutje Jackers.

News

Afscheid nemen in stijl: dit schepencollege neemt het wel erg letterlijk

Het Overpelts schepencollege heeft haar laatste leden op wel erg originele manier vereeuwigd. Schepen van Cultuur Carine Van Gerven maakte een foto van haar collega’s in 17de-eeuwse stijl. De attributen vonden ze in het archief van het gemeentehuis. En bij Ikea.

News

Inbraak zonder buit in Overpelt-Fabriek

Dieven hebben zondag in de vooravond ingebroken in de Populierenstraat in Overpelt-Fabriek. Ze namen geen buit mee.

Alert

Bouw van twee windturbines vergund

De provincie heeft het licht op groen gezet voor de bouw en exploitatie van twee 170 meter hoge windturbines in Overpelt, op industriegronden ten noorden van het kanaal Bocholt-Herentals en vlak aan de grens met Neerpelt en Lommel.

News

Acht wildcrossers betrapt in natuurgebieden van Limburgse Kempen

Acht wildcrossers zijn tegen de lamp gelopen bij controles in de natuurgebieden Hoge en Lage Kempen. Hun motorfietsen werden ook in beslag genomen. Nog twee overtreders zijn intussen geïdentificeerd.

News

Zes miljoen voor nieuw recyclagebedrijf in Pelt

Vanaf januari is op het Overpeltse Nolimpark het nieuwe recyclagebedrijf BNE Trading & Recycling actief. Het legt zich toe op het gescheiden verwerken van metalen uit afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Er is een investering mee gemoeid van 6 miljoen euro. In eerste instantie gaan er twintig mensen aan de slag.

News
Download