Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ortwin Geebelen voorzitter UNIZO Pelt

Het bestuur van ondernemersorganisatie UNIZO Pelt heeft Ortwin Geebelen (45) verkozen tot nieuwe voorzitter. UNIZO Pelt is, in navolging van de gemeentelijke fusie, een samenvoeging van UNIZO Neerpelt en UNIZO Overpelt. Paul Jannis, tot voor kort voorzitter UNIZO Overpelt wordt ondervoorzitter. Ortwin Geebelen is de gedelegeerd bestuurder van het verzekerings- & immokantoor Geebelen in Neerpelt. Paul Jannis ziet de fusie tussen de twee UNIZO-afdelingen als een stap voorwaarts. “Door de fusie tussen UNIZO Neerpelt en UNIZO Overpelt krijgen we nu meer mogelijkheden met een groter team van bestuursleden. De vele talenten samenbrengen zal voor een extra dynamiek zorgen”, aldus Paul Jannis.

Nieuws

Ontsnapt paard zorgt voor beroering op Noord-Zuidverbinding

Op de Noord-Zuidverbinding (N74) tussen Overpelt en Neerpelt heeft een ontsnapt paard bijna twee uur voor beroering gezorgd. Het dier had zich rond 16 uur weten los te maken uit een paardenwagen, en begon over een zestal kilometer op de middenberm te lopen, en vervolgens over de rijstroken. De politie kwam snel ter plaatse en maakte de N74 gedeeltelijk verkeersvrij door het verkeer van de baan af te leiden. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vzw kwam ter plaatse om het dier op te vangen.

Melding

Duo probeert 72 kg cocaïne op te halen in Overpelt: “We waren in de buurt aan het joggen”

Een Nederlander (24) en een Fransman (27) zijn vrijdag in Hasselt veroordeeld voor bendevorming en poging bezit van liefst 72 kilogram cocaïne. Op 26 september 2016 werd het goedje in twee sporttassen aangetroffen bij een transportbedrijf in Overpelt dat vervolgens de politie erbij haalde. De agenten kwamen uiteindelijk snel uit bij de twee daders.

Melding

Achttien maanden cel voor duo dat in Overpelt 72 kilo coke wilde ophalen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een Nederlander en een Fransman tot 18 maanden celstraf en 6.000 euro boete veroordeeld voor een poging om in Overpelt 72 kilo cocaïne op te halen. Voor de man uit Frankrijk gaat het om een effectieve boete en celstraf, de Nederlander kreeg uitstel voor de celstraf voor de duur die de voorhechtenis overschrijdt.

Nieuws

Luchtmachtcommandant bezoekt Mariaziekenhuis in Overpelt

De commandant van de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, Geert De Decker - die wij misschien wel (her)kennen uit de serie F16 op VTM - en kapitein Bart Knockaert een bezoek aan het Mariaziekenhuis. Ze werden vergezeld door de voorzitter van de vzw Boemerang, de burgemeester en een schepen van Overpelt en een schepen van de stad Peer.

Nieuws

Nederlander steelt 40 batterijen uit cabines van zendmasten

Een 41-jarige Nederlander zit sinds donderdag in de gevangenis op verdenking van een 40-tal diefstallen van batterijen of loodaccu’s uit technische cabines en kasten van zendmasten van telecombedrijven. De man werd al een tijdje in het oog gehouden en kon gisteren worden opgepakt op de Maastrichtersteenweg in Riemst.

Nieuws

Regenpijpen hersteld aan Martinuskerk in Overpelt

Einde december waren koperdieven aan de slag in Overpelt en gingen met bijna 30 meter koperen regenafvoerbuizen van de Sint-Martinuskerk aan de haal. Dat deden ze ook in Kaulille. De vermoedelijke daders zijn inmiddels gekend. Aan de Martinuskerk werden gisteren door een Overpeltse aannemer de regenpijpen in de oorspronkelijke staat hersteld. Het kleurverschil is er nu nog, maar zal binnen een paar maanden niet meer te zien zijn.

Nieuws

Fietser gewond na val in Overpelt

Een 41-jarige Lommelaar is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Europalaan en de Haltstraat. De fietser werd door een auto gehinderd en viel. (mm)

Wegen en verkeer

VIDEO. Overpelt installeert eerste Bringme Box voor wegenwerken

Overpelt is de eerste gemeente in Vlaanderen, die de Bringme Box in gebruik neemt om de hinder bij wegeniswerken te verzachten. Dat beweert althans de producent van het slimme postkantoor om pakjes en zendingen af te halen. De box staat in cultureel centrum Palethe en is een service voor de bewoners van de Breugelweg. Die zitten een jaar lang in de miserie omdat hun straat afgesloten is door rioleringswerken.

Wegen en verkeer

Auto botst op Noord-Zuid tegen auto, gaat over middenberm en botst tegen busje

Op de Noord-Zuidverbinding (N74) botsten donderdagnamiddag twee wagens die in de richting van Overpelt reden. Een voertuig ging hierbij over de middenberm en raakte op de rijbaan in de andere richting nog eens een busje. Hierin raakte niemand gewond, maar de twee bestuurders van de wagens werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws
Download