Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Leerlingen Sint-Hubertus in Neerpelt staken opnieuw tegen geplande hervormingen

De leerlingen van het Wico Sint-Hubertuscullege in Neerpelt staken opnieuw tegen de geplande hervormingen. De twee Wico-campussen in Overpelt en in Neerpelt worden samengevoegd. Het Sint-Hubertuscollege wordt omgevormd tot een autonome eerstegraadschool. Daarna verhuizen de leerlingen naar een domeinschool. De stakende leerlingen kregen aan de schoolpoort de steun van tientallen ouders.

Nieuws

Restjes op je bord? Dat is dan 2 euro boete

Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel.

Nieuws

VIDEO. Bewoners Sint-Oda vieren carnaval in rolstoel

Een unieke carnavalsstoet is het in Overpelt. De stoet bestaat daar namelijk uit bewoners en medewerkers van het dienstencentrum Sint-Oda.

Nieuws

Vrouw gewond na ongeval op Noord-Zuidverbinding in Overpelt

Op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt raakte dinsdagmiddag een wagen die uit de richting kwam van Nederland, van de baan. Het voertuig ging over de middenberm en kwam uiteindelijk in de tegenovergestelde richting tot stilstand.

Nieuws

Zware brand op Overpelts industrieterrein

Er heeft dinsdagochtend een zware brand gewoed bij Aerotrim op het industrieterrein in Overpelt. Het bedrijf specialiseert zich in het vullen van spuitbussen en sprays. De brandweer kwam ter plaatse en de straat werd afgesloten.

Politie en veiligheid
Nieuws

Morgen carnavalstoet Sint-Oda in Overpelt

Als het weer het toelaat is er morgen op Vette Dinsdag weer de carnavalstoet van Sint.-Oda;Wegens de werken aan de Breugelweg wordt van het gebruikelijk parcours afgeweken. De stoet vertrekt vanaf de campus via de Kapelstraat en zo de Langstraat in, Ballaststraat en terug Kapelstraat naar Sint-Oda.De stoet vertrekt om 13.00 uur en is gratis.

Wegen en verkeer
Nieuws

Zo zien de nieuwe gemeentehuizen van Zonhoven en Overpelt er uit

In Overpelt wordt zondagmiddag het vernieuwde gemeentehuis voor de inwoners opengesteld, terwijl in Zonhoven de plannen voor de renovatie van het gemeentehuis zijn bekendgemaakt. Zonhoven zit nog steeds met een energieverslindend gemeentehuis uit de jaren ‘70, maar daar komt straks verandering in. Hoogrendementsglas en buitenisolatie moeten de energiefactuur drastisch naar beneden halen. Bovendien krijgen de buitengevels een volledige facelift, zodat het zal lijken alsof er straks een volledig nieuw gemeentehuis staat.

Nieuws

Patrick Van Baelen trekt lijst sp.a Pelt

Sp.a Pelt heeft huidig schepen Patrick Van Baelen (41) uit Overpelt voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen in oktober. Provincieraadslid Kelly Linsen (37) uit Neerpelt komt op plaats twee.

Nieuws

Gedumpte zetel in brand gestoken in Overpelt

Woensdag rond 20.30 uur is de brandweer opgeroepen voor een brandje op de Industrielaan. In de berm stond een zetel in lichterlaaie. De brand was snel geblust. Wie de zetel er had gedumpt en in brand had gestoken, is onduidelijk. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. In dit gemeentehuis heeft zelfs de burgemeester geen eigen bureau

Een gemeentehuis waar niemand, ook niet de burgemeester en schepenen, een eigen bureau hebben. Met dat concept start de gemeente Overpelt in hun vernieuwde gemeentehuis.

Nieuws
Download