Too many emails? You can easily turn them off in your settings
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Op zoek naar een fiets? Politie HANO doet uitverkoop

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan kan je zaterdag 1 september terecht in Neerpelt waar de politiezone Hamont-Achel / Neerpelt / Overpelt een verkoop van gevonden fietsen organiseert.

Alert

Werken Breugelweg worden dinsdag hervat

Vanaf dinsdag 7 augustus wordt opnieuw gewerkt in de Breugelweg. Dan begint men aan de laatste fase van de drukke verbindingsweg van Overpelt naar Kleine-Brogel (Peer). De Breugelweg dateert van begin de jaren 50 van vorige eeuw. Toen werd een zandweg een betonweg in functie van het vliegveld van Kleine-Brogel.

Traffic

Twee verdachte vuurhaarden in bossen

Op nauwelijks een paar honderd meter van elkaar ontstonden gisternamiddag twee vuurhaarden in de bosrijke omgeving van de rotonde aan Overpelt-Fabriek. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

News

Aangifte droogteschade tot 3 augustus in Overpelt

Als gevolg van de aanhoudende droogte hebben in de landbouw een aantal teelten heel wat schade opgelopen of zijn teelten zo goed als verloren. Op vraag van een aantal landbouwers roept de gemeente Overpelt een landbouwcommissie samen om de schade officieel vast te stellen.

News

Twee brandjes in Overpeltse bossen

In Overpelt zijn woensdag twee vuurhaarden ontstaan in de bossen aan de Fabrieksstraat en de Haagdoorndijk. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar was nog geruime tijd bezig met nablussen. De oorzaak is nog niet duidelijk, maar kwaad opzet is niet uitgesloten.

Alert

Kwarteeuw 'fietsslinger' in Overpelt

Van vandaag maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus heeft in Overpelt de Fietsslinger plaats, een vijfdaagse fietshappening op maat van iedereen. De fietsslinger viert zijn zilveren jubileum en dat wordt op de slotdag feestelijk in de kijker gezet. De slotrit staat ook in het teken van de fusie

News

Dommelslag vandaag open tot na middernacht

Bezoekers die hun vakantiedag nog wat willen verlengen, stippen vandaag LAGO Pelt Dommelslag aan. Op vrijdag 27 juli blijft het zwembad en buitenbad open tot 01.00 's nachts. Dommelslag wil zijn bezoekers zo op de warmste dag van het jaar extra verfrissing brengen. "Omdat de nachten amper afkoelen, wil LAGO Pelt Dommelslag iedereen uitnodigen om een late avondduik te nemen in het zwemparadijs."

News

Chiromeisjes Zele ruimen laatste afval Peltrovski in Overpelt

De voetbalsite van Peltrovski is sinds deze week volledig opgeruimd. De laatste loodjes - lees plastic - werden geruimd door de chiromeisjes van Zele, die in de buurt van 't Pelterke op bivak waren en iets wilden doen voor het milieu. Als dank werden zij door de organisatie van Peltrovski getrakteerd op een ijsje en dat kwam in deze tropische temperatuur wel van pas.

News

Brandweerkorpsen uit heel Limburg rukken uit naar zware bedrijfsbrand

Het recyclagebedrijf Multi Continental, op het industrieterrein in Overpelt, is zondagnamiddag getroffen door brand. Dat zorgde even voor grote onrust. Brandweerkorpsen uit heel Limburg werden opgeroepen om te helpen bij watertransporten. Onder meer via BE-Alert werd aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Alert

Maximum 50 km per uur op Ringlaan

De Overpeltse Ringlaan krijgt een grondige opknapbeurt, dat werd besloten in de gemeenteraad. De trottoirs worden aangepakt, de kruispunten extra beveiligd voor voetgangers en de fietspaden verbreed. Tegelijk zal Infrax de riolering en de nutsleidingen onder handen nemen. De kostprijs voor dit alles wordt geraamd op iets meer dan 2,1 miljoen euro, waarvan Infrax 865.000 euro betaalt.

Traffic
Download