Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cash geld uit café gestolen

Inbrekers sloegen woensdag rond 3.20 uur toe bij een café op de Lindelsebaan in Overpelt. Ze drongen de zaak via de achterdeur binnen en maakten 500 euro aan cash geld buit. Dat haalden ze uit de kassa. (ppn)

Politie en veiligheid

Jan Vlemmix wint hoofdrubriek: “Beloning voor veel geduld”

De Lommelse ruiter Jan Vlemmix (31) heeft in Meerdonk een hoofdrubriek van de Gold Leagueconcours gewonnen. Vlemmix triomfeerde met de achtjarige Jadetta van het Mettenhof. De tweede zege op een maand tijd voor dit duo. Eerder zegevierden ze in Valkenwaard.

Nieuws

Vrouw gewond na botsing tegen bomen in Overpelt

Op de Napoleonweg in Overpelt raakte een wagen van de baan en raakte hierbij twee bomen. De brandweer bevrijdde de bestuurster.

Politie en veiligheid

Frontale botsing

Een man (46) uit Lommel hield donderdag om 17.40 uur lichte verwondingen over aan een frontale botsing ter hoogte van een tankstation op de Astridlaan in Overpelt. (ppn)

Wegen en verkeer

Muntencollectie gestolen

In de Leopoldlaan op Haspershoven drongen onbekenden een huis binnen. Ze sloegen een raam in en openden de kasten. De buit bestaat uit een muntencollectie. De melding dateert van woensdag 9.45 uur. (ppn)

Nieuws

Deur stuk

Een glazen toegangsdeur is verbrijzeld bij een gebouw op de Industrielaan in Overpelt. Dat werd maandag rond 1.15 uur vastgesteld. De deur is dichtgemaakt. Het is niet duidelijk of er iets werd gestolen.

Nieuws

Danae redt gewonde kauw van gewisse dood in Overpelt

Het alert optreden van Danae Vaes (17) heeft een gewisse dood van een gewonde vogel voorkomen. Het meisje was zaterdag op speelplein 't Pelterke en zag daar eerder toevallig aan de fietsenstalling dat een jonge vogel zich in de problemen bevond. "Ik heb hem een kwartier in het oog gehouden en zag dat hij nog amper bewoog. Ik hem dan met mijn smartphone het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gecontacteerd en gevraagd wat ik moest doen. Ze beloofden mij iemand te sturen om de vogel op te halen", doet dierenvriend Danae het verhaal.

Vrije tijd en hobby

Bestuurster crasht tegen gevel

In het centrum van Overpelt is donderdagmorgen rond halfvijf een bestuurster met haar wagen tegen de gevel van een huis geknald op de hoek van de Dorpsstraat met de Ringlaan. De bestuurster van 26 uit Overpelt bleef ongedeerd. Ze had te veel gedronken, zo wees de ademtest uit. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Wegen en verkeer

Wagen brandt uit in Overpelt

Donderdagavond is in de Haspershovenstraat in Overpelt een wagen helemaal uitgebrand. Het voertuig, dat geparkeerd stond aan een garage, vatte omstreeks 23.30 uur vuur, waarschijnlijk door een technisch defect.

Nieuws

Inbraak via ramen

Een inwoner uit de Houtmolenstraat in Overpelt meldde dinsdag bij de politie dat bij hem tussen maandag 19 en dinsdag 9.30 uur werd ingebroken. Braaksporen waren er niet, maar twee ramen stonden open en er verdween gereedschap, verf en een schakelkast. (ppn)

Politie en veiligheid
Download