Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Nergens zoveel natuurlijke bevallingen als in het Mariaziekenhuis in Overpelt

Het Mariaziekenhuis in Overpelt scoort bijzonder goed op het aantal natuurlijke bevallingen. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van het SPE, het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie. Slechts bij 16,2% van de bevallingen was er een keizersnede nodig. Het Mariaziekenhuis behaalt zo de beste score in Limburg.

News

Schadevergoeding van bijna 1,4 miljoen voor nagemaakte werkbroeken

Een Nederlander die twee jaar lang exclusief ontworpen werkbroeken namaakte en die via het internet verkocht moet aan de patenthouder Biest bvba uit Overpelt een schadevergoeding betalen van bijna 1,4 miljoen euro, vermeerderd met intresten en de gerechtskosten. Daar bovenop krijgt de Nederlander nog een gevangenisstraf van acht maanden, een boete van 5.500 euro en een beroepsverbod van vijf jaar. Een aangestelde stroman die het bedrijf van de Nederlander overnam en failliet liet gaan werd door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, een boete van 5.500 euro en een beroepsverbod van drie jaar.

News

Totale schadevergoeding van 1,3 miljoen euro voor namaken werkbroeken van Overpeltse firma

De Tongerse strafrechter legde dinsdag een 46-jarige man uit Maaseik, zijn firma en twee kompanen een totale schadevergoeding op van maar liefst 1.388.000 euro voor het namaken van werkbroeken op basis van patronen die ontworpen waren door de Overpeltse kledingfirma Biest BVBA. De veertiger kreeg bovendien ook een celstraf van acht maanden, een geldboete van 5.500 euro en een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. De twee kompanen moeten enkel een geldboete betalen al moet een van hen ook vier maanden naar de cel.

News

Rechter mild voor man die meisjes lastigvalt: “Geen seksuele remmingen meer na arbeidsongeval”

Een 41-jarige man uit Overpelt heeft een voorwaardelijke straf gekregen nadat hij seksueel contact probeerde te leggen met minderjarige meisjes. De rechtbank heeft er ­begrip voor dat de man na een arbeidsongeval aan het “frontaal syndroom” lijdt. Als gevolg daarvan vallen bij hem alle seksuele remmingen weg.

News

18 maanden met uitstel voor zelfverklaarde ‘seksgod’

Een 41-jarige Overpeltenaar heeft vrijdag voor de Hasseltse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden gekregen omdat hij twee minderjarige meisjes lastig viel via het internet. Hij intimideerde de slachtoffers met seksueel getinte vragen. Verder probeerde hij de meisjes ook zover te krijgen om naaktfoto’s door te sturen. Op zijn beurt bezorgde hij ze afbeeldingen van zijn naar eigen zeggen fors geschapen geslachtsdeel.

News

Veertiger uit Overpelt krijgt 18 maanden cel voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 41-jarige man uit Overpelt, die terechtstond voor grooming, het bezit van kinderporno en het doen van oneerbare voorstellen aan minderjarige meisjes, veroordeeld tot achttien maanden cel. De man kampt sinds een arbeidsongeval in 2005 met het frontaalsyndroom. Hierdoor vallen bij hem alle seksuele remmingen weg. Wegens een nog blanco strafblad kreeg hij uitstel met probatiemaatregelen voor de volledige celstraf.

News

Halloween verhuist naar Groten Hof in Overpelt

Vzw PeltEvents Lindel-Hoeven organiseert vandaag en morgen het meest spectaculaire en gethematiseerde Halloween event in Limburg. Om organisatorische redenen verhuist men van de Ballastraat naar de site bij de Groten Hof aan de Lindelsebaan (over de brug richting Eksel).

News

Zes kinderen geraken gewond bij frontale klap

Een frontale botsing heeft woensdagochtend even na acht een hoge tol geëist in de Fabrieksstraat (N79) in Overpelt. In een personenbusje waren een moeder en haar vier dochters gewond, waarvan twee kinderen er erger aan toe waren. In de personenwagen raakten twee kinderen, waarvan eentje ernstig, en hun oom gewond.

Babysitting

Auto's crashen frontaal op weg naar school: 5 kinderen en 2 ouders zijn er erg aan toe

Bij een ongeval in Overpelt raakten deze ochtend vijf kinderen en twee volwassenen gewond. Een busje met daarin een moeder en haar vier dochters en een personenwagen met een vader en zoon, botsten frontaal op weg naar school.

News

Virtual reality informeert patiënten over hun hartritmestoornissen in Overpelt

Het Mariaziekenhuis in Overpelt zet volop in op sensibilisatie rond voorkamerfibrillatie (VKF), de meest voorkomende hartritmestoornis die zonder opvolging het risico op een beroerte verhoogt. Om patiënten op het belang te wijzen van een aangepaste levensstijl en het nemen van de nodige medicatie, kregen ze maandag de kans om via een virtual reality bril in een hart met VKF te kijken.

News
Download