Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

25 extra jobs bij BEWEL

Bewel, Beschermde Werkplaatsen Limburg, breidt haar activiteiten op het industrieterrein in Opglabbeek uit. Daarvoor koopt ze een aangrenzend perceel industriegrond van 1 hectare en 42 are aan voor 597.618 euro. Door de uitbreiding zal Bewel op termijn 25 extra werkplaatsen creëren .

Nieuws

Opglabbeekse camping Wilhelm Tell is beste van Vlaanderen

Recreatieoord Wilhem Tell in Opglabbeek mag zich vanaf nu een vijfsterrencamping noemen. Dat hebben logiesadviseurs van Toerisme Vlaanderen beslist. Wilhelm Tell is de eerste camping in Vlaanderen met vijf sterren.

Nieuws

Kinderen maken kennis met het bos in Duinengordel

In Duinengordel werd zopas een fijne spel- en doenamiddag met tal van toffe activiteiten en workshops georganiseerd. In het Joekelbos en aan Sentower Park konden kinderen onder meer paardrijden, marshmallows maken, kastanjes poffen en leerden ze hoe je een prehistorische speer maakt.

Vrije tijd en hobby

Kopstuk dieselfraude verdacht van smokkel 147 kg heroïne

Genkenaar M. S., die verdacht is van het kopstuk te zijn van een bende die op grote schaal dieselfraude vanuit Opglabbeek pleegde, is vrijdag voor heroïnesmokkel in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen. De voortvluchtige verdachte liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Het parket verdenkt hem van betrokkenheid in een zaak waarbij agenten 147 kg heroïne aantroffen in een vrachtwagen in het Duitse Regensberg.

Politie en veiligheid

Avontuurlijk Oudsberg-spel in Duinengordel

De leiding van drie lokale jeugdbewegingen ontwikkelden het Oudsberg-spel. Het Oudsberg-spel is één van de vijf pilootprojecten en werd uitgewerkt door 3 jeugdbewegingen, de Duinengordelpartners en het Agentschap voor Natuur en Bos. “Leuk voor jeugdbewegingen, gezinnen en klassen om op een actieve, speelse manier meer te weten te komen over de unieke Duinengordel en Oudsberg”, zegt schepen Hanne Schrooten.

Nieuws

VIDEO. Dat is schrikken: medewerkers Hasselts bedrijf stoten op rattenslang

In Kuringen bij Hasselt is opnieuw een Taiwanese rattenslang opgedoken. Medewerkers van verlichtingsgroothandel Sarem vingen de slang in hun magazijn.

Nieuws

Inwoners kiezen nieuwe naam voor hun straat in Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen zijn de inwoners van verschillende straten bij elkaar gekomen om een nieuwe naam voor hun straat te kiezen. Omwille van de nakende fusie met buurgemeente Opglabbeek moeten er enkele straten van naam veranderen. In november worden de nieuwe namen bekendgemaakt.

Wegen en verkeer

Nationaal Park Hoge Kempen uitgebreid met 50 km aan wandelgebied

Het wandelroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen is uitgebreid met 50 kilometer aan wandelpaden, verdeeld over 11 lusvormige wandelingen. De uitbreiding is de eerste stap in een groot project. In 2018 zal het Nationaal Park Hoge Kempen immers uitbreiden met 10 vierkante kilometer in de gemeenten As, Opglabbeek en Genk. Dat laat het Regionaal Landschap Kempen en Maasland weten in een persbericht.

Vrije tijd en hobby

Dit doet Thibaut Courtois in Opglabbeek tussen trainingen van de Rode Duivels

Hoog bezoek voor het Opglabbeekse kebab- en grillrestaurant Efes, waar gisteravond rond 22 uur niemand minder dan Thibaut Courtois binnensprong voor een snelle hap. “Hij was de vriendelijkheid zelve”, glundert zaakvoerder Musa.

Nieuws
Download