We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fatale val na ruzie op café

Een 22-jarige man uit Oudsbergen is gisteren onder strikte voorwaarden vrijgelaten in het kader van het onderzoek naar de dood van de 39-jarige Tom Schouteden. Uit dat onderzoek zou gebleken zijn dat de twintiger de vader van twee kinderen een slag gaf nadat hij zelf eerst een klap had gekregen.

News

“Geen sprookje, wel open debat”

Het eerste schepencollege en de raadsleden van Oudsbergen legden gisteravond onder grote belangstelling de eed af in de Ichter. Ze werden door familie en vrienden op luid applaus onthaald.

News

Plaatsnaamborden Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek weggehaald

Met de fusie vervagen ook de grenzen tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. De twee zelfstandige gemeenten verdwijnen vanaf 1 januari 2019. De eer om de gemeentenaamborden te verwijderen liet het Oudbergse schepencollege over aan de twee laatste schepenen van Openbare Werken, Jo Seutens en Marco Goossens.

News

“Dode wolf was het meest triestige hoogtepunt”

Opglabbeek Net geen 8.000 dieren werden vorig jaar in het Natuurhulpcentrum geholpen. En zo staat 2018 meteen geboekt als recordjaar, want het vorige record dateert van 2015 met 7.967 dieren. Ongeveer vier op vijf van de opgevangen dieren is inheems. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige jaren. Vooral de autochtone vogels werden vaker naar Sil Janssen en co gebracht. In de top drie van de meest opgevangen dieren staat wel een nieuwkomer: de wilde eend, met 470 exemplaren. Bovenaan staan als vanouds de houtduif (874) en de egel (791). Sil zelf vat de hoogtepunten van het jaar samen. TEKST: Mireille Maes FOTO’S: hbvl/Natuurhulpcentrum

News

Drie beren in quarantaine in Natuurhulpcentrum

News

VIDEO. ANB biedt excuses aan voor doodschieten tamme everzwijnen: "Wilden ze diervriendelijk euthanaseren"

Het Agentschap Natuur en Bos start een intern onderzoek naar de manier waarop de zeven tamme everzwijnen zijn gedood in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek.

News

Inbraak uit chalet

Dieven sloegen toe in de Zandstraat in Opglabbeek waar ze uit een chalet een fiets en een accu van een vrachtwagen konden stelen. De vaststellingen gebeurden woensdag.

Alert

Kindvriendelijke realisaties ook in Oudsbergen

Oudsbergen zet het project ‘kindvriendelijke gemeente’ verder en wil het label, dat Meeuwen-Gruitrode kreeg, in 2020 verlengen. “De voorbije vijf jaar realiseerden we onder meer het speelstratenproject, schatzoektochten Schatten van Vlieg, een kindvriendelijke zoektocht in archeologisch park De Rieten, het speelterrein in Neerglabbeek en ook eentje in Plokroy. Telkens waren het de kinderen die mee aan de basis lagen van een project. Ondertussen werken we een visietekst uit rond het fenomeen van rondhangende jongeren”, zegt schepen Marco Goossens.

News

130.452.532 euro aan geldboetes voor ontkleuren en doorverkopen rode huisbrandolie in Limburg

Vijf jaar, een geldboete van 21.427.323 euro en een beroeps- en koopmansverbod van tien jaar. Dat is de straf voor de Genkse M. S. (40) die samen met zijn broer maar liefst 7,1 miljoen liter rode brandstof ontkleurde en doorverkocht via tankstations in onder andere Hechtel-Eksel, Genk, Zwartberg, Beringen en Maasmechelen. Ze ontdoken zo 1,6 miljoen euro aan accijnzen en BTW. Bij het miljoenenhandeltje stonden nog dertien andere personen voor de rechter waaronder de ex-president van de Hells Angels, die samen met een andere beklaagde geniet van de vrijspraak. Voor alle overige betrokkenen samen sprak de rechter buiten gevangenisstraffen maar liefst 130.452.532 euro aan geldboetes uit.

News

Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk”

Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was.

Alert
Download