Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wereldleider in medische apparatuur wil Belgisch distributiecentrum sluiten: 380 banen bedreigd

Het Amerikaanse bedrijf Medtronic, gespecialiseerd in medische technologie, wil zijn distributiecentrum in Opglabbeek sluiten. Er staan 380 banen op de tocht, zo hebben directie en vakbonden vrijdag samen aangekondigd.

Nieuws

Politie waarschuwt voor goed nagemaakte biljetten van 50 euro

Er zijn in onze provincie namaakbiljetten van 50 euro in omloop die van “uitstekende kwaliteit” zijn. Dat meldt de politiezone Carma, die al meerdere meldingen heeft ontvangen over het vals geld. “Zelfs een valsgelddetectorstift ontmaskert deze biljetten niet”, klinkt het.

Politie en veiligheid
Nieuws

Glabbik ten grave gedragen

Twee en twintig mooi verzorgde feestwagens, geen confetti, wel veel snoepgoed en ook een vrachtwagen met ballen voor de kinderen. Ook de laatste Opglabbeekse carnavalstoet van De Bollekes in hun Glabbik. Volgend jaar is het Oudsbergen. Tim I en prinses Sandra III en het jeugdprinsenpaar Sem en Anouk hadden de weergoden mee, de donkere wolken dreven weg en de zon zorgde dat het een aangenaam Glabbiker feestje werd. Jeank en Moke zorgden voor animatie en een Brabantse trekker met huifkar leverde de hangbangende beatniks af aan de feesttent. De gemeentefusie leverde stof voor de stoet. Ook de kloosters van Mieve-Roy en Opglabbik gaan fuseren, paters en nonnen trekken bij elkaar in. Bovendien kon iedereen een laatste groet brengen aan Mieve-Roy en Glabbik. Wijwatervat en een bidprentje maakten het helemaal af. En de Ouw Prinsen waren traditiegetrouw erg gul zodat de jeugdige carnavalisten met volle snoepzakken naar huis konden.

Nieuws

Spaarpot en juwelen weg na inbraak in Opglabbeek

In de nacht van zaterdag op zondag zijn dieven in een huis op de Stegerweg binnengedrongen. Ze stalen een spaarpot en juwelen. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Rolls Royce van hoofdverdachte grootschalige Limburgse dieselfraude onderschept in Bulgarije

Het parket van Limburg maakte woensdag bekend dat een luxevoertuig Rolls Royce van de hoofdverdachte van een grootschalige dieselfraude in Opglabbeek onderschept is aan de grens tussen Bulgarije en Turkije. Verdachte S. M. is echter nog voortvluchtig.

Politie en veiligheid
Nieuws

Man in scootmobiel die vrouw neerschoot, zelf overleden in gevangenis

In zijn cel in de Hasseltse gevangenis is zaterdagavond de 66-jarige Mart P. dood aangetroffen. De man zat sinds eind oktober in de cel op verdenking van poging tot moord op de 47-jarige Sabine Grondelaers in Opglabbeek. De zestiger sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid en stierf een natuurlijke dood.

Nieuws

Bewaker betrapt inbrekers bij bedrijf

Een bewakingsagent betrapte zondag rond 0.30 uur twee inbrekers bij een bedrijf op de Weg naar Meeuwen. Toen het duo de bewaker zagen toekomen vluchtten ze weg op een motorfiets. Vermoedelijk konden ze niets stelen. De politie Carma voerde een sporenonderzoek uit. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Controles

Tijdens SLim-controles voor veilig weekendverkeer in As, Genk, Houthalen-Helchteren en Opglabbeek zijn vorig weekend vier auto’s in beslag genomen. Ze waren niet verzekerd. Zeven bestuurders kregen een boete voor rijden zonder gordel, zonder kinderzitje of zonder verlichting. De controles waren zondag tussen 13 en 21 uur. De politie controleerde ruim duizend bestuurders op alcohol. Acht bestuurders hadden te veel gedronken. In Houthalen probeerden twee bestuurders zich aan de controle te onttrekken. Een van hen werd nog ingehaald, een tweede kon ontkomen.

Politie en veiligheid
Nieuws

FOTO. Natuurhulpcentrum vangt nu al eerste haasje op

Het Opglabbeekse Natuurhulpcentrum heeft vrijdag al het eerste jonge haasje van het jaar binnen gekregen. Dat is twee weken vroeger dan vorig jaar. “Normaal worden de eerste haasjes geboren tussen februari en april”, klinkt het. “Het diertje wordt hier grootgebracht en uiteindelijk vrijgelaten.”

Nieuws
Download