Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Genkse hoofdrolspeler benzinefraude krijgt nu ook 3 jaar cel voor smokkel 147 kg heroïne

De 40-jarige voortvluchtige Genkenaar S. M. heeft vrijdag in Hasselt drie jaar cel gekregen voor de invoer van 147 kg heroïne uit Turkije. De man is momenteel spoorloos omdat de justitie hem ook verdenkt van grootschalige brandstoffraude in een tankstation in Opglabbeek.

Nieuws

Tot veertig maanden celstraf voor drie Poolse inbrekers

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 32-jarige Pool veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf voor het plegen van inbraken. Zijn twee Poolse kompanen van 21 en 20 jaar kregen elk 30 maanden effectief. Het drietal zit momenteel nog vast in de Hasseltse gevangenis. Ze wisten onder meer in Bree en Opglabbeek twee opleggers te stelen met in totaal 61 ton staal. Voor de buit hadden ze al een afnemer in het Duitse Mönchengladbach gevonden.

Melding

Bende ontkleurde meer dan 7,1 miljoen liter rode diesel in loodsen in Opglabbeek en Genk

De leden van een bende die op grote schaal rode gasolie ontkleurde en als gewone diesel verkocht, riskeren gevangenisstraffen van 6 maanden tot 5 jaar. Tegen de twee broers die aan het hoofd van de bende stonden, vroeg het openbaar ministerie respectievelijk een gevangenisstraf van vier en vijf jaar, een boete van 60.000 euro en een beroepsverbod van tien jaar. Op een dikke drie jaar tijd ontkleurden ze 7,1 miljoen liter rode gasolie en ontdoken zo 1,6 miljoen euro aan accijnzen en btw. De ontkleurde diesel werd verkocht in tankstations in Hechtel-Eksel, Genk, Zwartberg, Beringen en Maasmechelen.

Nieuws

Frieda Gijbels voorzitter N-VA Limburg

De 43-jarige Frieda Gijbels uit Meeuwen-Gruitrode volgt als provinciaal ondervoorzitter voormalig voorzitter Bart Schepens op. Die legde zijn functie neer. Frieda Gijbels is lijsttrekker voor N-VA Oudsbergen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Frieda krijgt opdracht de partij en haar lokale afdelingen goed te leiden naar succesvolle gemeente- en provincieraadsverkiezingen.”, luidt het bij N-VA.

Nieuws

Nieuwe borstelwagen

Het gemeentebestuur van Opglabbeek investeert in een nieuwe borstelwagen. “De vorige wagen is 8 jaar in gebruik en was dringend aan vervanging toe”, legt burgemeester Benny Spreeuwers uit.

Nieuws

Weg afgesloten voor feestje

De Weg naar Opoeteren is vanaf vandaag tot zaterdag 5 mei 12 uur 's middags gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kruisstraat. De afsluiting gebeurt in het kader van de viering van Mieke Boem/ Mieke runt immer al 60 jaar het café Moonlight en mag gelijktijdig 80 kaarsjes uitblazen.

Wegen en verkeer

Zeventienjarige bromfietser in Bree omgekomen na aanrijding met auto

Bij een verkeersongeval in Bree is donderdagmorgen een zeventienjarige man uit Opglabbeek om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie aan onze redactie.

Melding

Poolse bende aan de haal met 60 ton staal en Louis Vuittonhandtassen

Drie aangehouden Polen tussen 20 en 32 jaar zijn woensdag voor de Hasseltse rechtbank verschenen voor het plegen van acht diefstallen op anderhalve maand tijd in Limburg. In juli en augustus vorig jaar sloegen ze onder meer toe in Bree, Hasselt, Maaseik en Opglabbeek.

Nieuws

Oudsbergen krijgt goedkeuring Vlaams parlement

In het Vlaams Parlement is het decreet inzake de fusie van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek tot de fusiegemeente Oudsbergen goedgekeurd. 92 parlementsleden stemden allemaal vóór de fusie.

Nieuws

Brandweer Oost-Limburg lanceert Snel Interventie Voertuig

Brandweerzone Oost-Limburg neemt als eerste een Snel Interventie Voertuig (SIV) in gebruik. De wagen bevat technisch materiaal, bijvoorbeeld om personen te bevrijden, maar ook een watertank van 500 liter. Het medisch pakket met een reanimatiekit vervolledigt de uitrusting. “Het eerste in Limburg en voor zover wij weten zelfs het eerste van het land. Bij zware verkeersongevallen en hartstilstanden telt elke minuut. We zijn ervan overtuigd dat het voertuig levens gaat redden”, aldus de zonecommandant Dominic Knapen.“De SIV kost 150.000 euro en wordt in de omgeving van Opglabbeek centrum gestationeerd”, zegt burgemeester Spreeuwers.

Melding
Download