Boom! The site is down! No, no, it's just a joke...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stroomkabels van voetbalterrein gestolen

Dieven gingen aan de haal met drie stroomkabels van de verlichtingspalen van een voetbalterrein aan de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek. De vaststellingen gebeurden maandag. De daders beschadigden bij de diefstal ook de drie stroomkasten.

Alert

41.167 Limburgers bleven gewoon thuis

Van de 648.900 stemgerechtigden in Limburg, hebben er 67.924 of 10,5% geen (geldige) stem uitgebracht. Het gaat over 41.167 mensen die niet naar het stemhokje zijn gegaan en 26.757 die een blanco of ongeldige stem hebben uitgebracht. In driekwart van de Limburgse gemeenten neemt het blanco/ongeldig stemmen lichtjes toe.

News

Bromfietser lichtgewond

Bromfietser Freek S. (31) uit Opglabbeek liep maandag om 12.45 uur lichte verwondingen op bij een botsing met een auto op de Weg naar Zwartberg.

News

ANALYSE. Fusiegemeente Oudsbergen blijft duidelijk in handen van CD&V

CD&V heeft met 54,2 procent de absolute meerderheid. N-VA haalt 21.9 procent, Open Oudsbergen eindigt op 13,4 en Groen komt op 7,7 procent uit. Hiermee heeft CD&V Oudsbergen deze historische verkiezingen in de eerste fusiegemeente van Vlaanderen gewonnen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Oudsbergen

In Oudsbergen zijn het historische gemeenteraadsverkiezingen. Daar vertrekt de CD&V vanuit twee absolute meerderheden. Lode Ceyssens (CD&V) lijkt als populairste politicus voorbestemd om als eerste de burgemeesterssjerp te gaan dragen in fusiegemeente Oudsbergen.

News

Werknemer Scania steelt geheime miniatuurvrachtwagentjes: “Privédetective onderzocht intern lek van bedrijfsgeheimen”

Twee voormalige werknemers van vrachtwagenbedrijf Scania in Opglabbeek riskeren celstraffen van tien en veertien maanden en geldboetes van 600 euro omdat ze geheime miniatuurmodellen van de allernieuwste truck die op de markt zou komen, gestolen hadden. De schaalmodellen werden verkocht op internet voor een opbrengst van zo’n 5.000 euro. “Mijn cliënt is gewoon een fervent verzamelaar van zo’n wagentjes”, aldus een van de advocaten. De andere man stelt enkel gadgets gestolen te hebben en vraagt een werkstraf.

Alert

N-VA reageert

Tijdens de jongste raadszitting, bijeengeroepen door de N-VA, werden oppositiepartijen N-VA en Nivo 21 door burgemeester Benny Spreeuwers er op gewezen dat ze geen gebruik hadden gemaakt van hun inzagerecht. N-VA reageert nu op uitspraken van burgemeester Benny Spreeuwers.

News

Groen roept oppositie op voorstellen extra gemeenteraad in te trekken

Groen Oudsbergen reageert op het initiatief van de Opglabbeekse oppositie om een extra gemeenteraad bij elkaar te roepen. "Groen apprecieert het dat de oppositie eindelijk initiatief neemt, maar vraagt N-VA en Nivo om hun agendapunten alsnog in te trekken. Sinterklaas is blijkbaar al in Oudsbergen", reageert Vanita Mertens.

Leisure and hobby

Een gedeelde elektrische wagen voor Oudsbergen

Met het project ‘Delen van een elektrische wagen’ wil de gemeente Oudsbergen voldoende stemmen halen om een startbudget te winnen. “Als 1% van de volwassen bevolking van Oudsbergen stemt op ons project, is de uitdaging geslaagd en krijgen we van de Vlaamse Overheid een startbudget tot 1 euro per inwoner”, vertelt Lode Ceyssens, burgemeester van Meeuwen-Gruitrode.

News

Tiener print vals geld en gaat ermee gokken en winkelen: 2 jaar cel

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 19-jarige man uit Opglabbeek veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 16.000 euro omdat hij begin dit jaar ging winkelen en gokken met vals geld.

News
Download