Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Neerpeltse gewond bij ongeval in Opglabbeek

Lotte P. (20) uit Neerpelt is donderdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Weg naar Zwartberg. Rond 13.30 uur botsten daar een auto en een bromfiets. (mm)

Wegen en verkeer

Herstelling wegenis

In een 20 tal straten zullen een aantal borduren, weggoten en straatkolken wegens slijtage hersteld worden. De werken worden geraamd op 90.975 euro.

Wegen en verkeer

Houben en Santarlasci grijpen de zege

De voorlaatste manche voor de Hippo Revue Cup jumping is een succes geworden voor Raf Houben (foto, Anais Z) en Selina Santarlasci (Shakira). Op de jumping van de Kempische Regionale in Sentower Opglabbeek bleven zij tweemaal foutloos en legden zij de barrage af in een snelle 35 seconden. “Na een totale off-day in Zonhoven ben ik in de tussenstand van de eerste naar de dertiende plaats teruggezakt”, reageert Houben. “Op de slotmanche in Zepperen wil ik mij weer bij de top zes van het klassement scharen. Al ben ik blij dat ik al zover geraakt ben met Anais Z. In het begin lachte men mij uit dat ik met zo’n sukkelaar nog in piste verscheen. Maar met veel liefde voor een paard en een goede verzorging kan je ver geraken”, aldus de 38-jarige Herkenaar.

Nieuws

Sportterreinen Nieuwe Kempen pesticide vrij

De terreinen van voetbalploeg van Nieuwe Kempen zijn nu deels ingenomen door Rugbyclub Oudsbergen. Deze sportterreinen zijn nu pesticide.

Nieuws

Familie Paulussen viert al 40 jaar feest

Toen moeder Han nog leefde vierden de Paulussen jaarlijks haar naamfeest. "Haar kinderen en kleinkinderen, met het eigen huisorkest, zakten af naar haar café 'op den Hoofkant', "vertelt Alfons. Vorig weekend gebeurde dit voor de 40ste keer, maar dan in Den Ichter. "Een bijzondere feesteditie en misschien wel de laatste", klinkt het bij de familie Paulussen.

Nieuws

Open monument, Commanderij van Gruitrode

Commanderij van Gruitrode werd geselecteerd voor het project “Dit zien wij” van de provincie Limburg. Het thema draait ook rond de Duitse glas negatieven uit 1914-1918. Alle 44 Limburgse gemeenten selecteerden één foto van Limburgs bouwkundig erfgoed uit de periode rond WO I.Centraal staat de vraag: wat blijft er vandaag over van deze gebouwen en welke veranderingen hebben zij tot vandaag ondergaan? Ontdek het op 10 september.

Vroeger en nu

Televisie weg bij inbraak

Uit een huis op de Weg naar Zwarberg is een televisie gestolen. De inbrekers drongen donderdag de woning binnen. (mm)

Politie en veiligheid

Chiro ontvangt kinderen Sint Lambertusschool

De Sint Lambertusschool in het centrum organiseert traditioneel op 1 september een ontmoetingsmoment op de speelplaats. Met een welkomstwoord van de directrice, een dansje en ook een babbel werd de eerste schooldag aangevat. Chiro Opglabbeek kwam de jongeren warm maken voor hun werking. De enthousiaste leiding zorgde dat de leerlingen, na sport en spel, met veel energie de klas binnen stapten.

Nieuws

Twee aanhoudingen in onderzoek naar miljoenenfraude met diesel in Opglabbeek

In het onderzoek naar miljoenenfraude met diesel heeft de onderzoeksrechter in Tongeren donderdag twee verdachten aangehouden en opgesloten in de gevangenis. In Opglabbeek op de Nijverheidslaan werd een werkende ontkleuringsinstallatie aangetroffen, waarmee rode huisbrandolie ontkleurd werd en vervolgens als diesel verkocht werd. De afdeling Financiële Criminaliteit van de federale gerechtelijke politie Limburg arresteerde woensdag vijf verdachten bij verschillende invallen in Limburg en Luik.

Politie en veiligheid
Download