Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Zware bosbrand in Opglabbeek: brandweer bluste hele nacht door

Dinsdagavond en –nacht kreeg ons land af te rekenen met hevige onweders. Ook in Limburg kregen we te maken met onweersbuien en rukwinden. In Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek woedde er een zware bosbrand. Door de rukwinden laaiden de vlammen al snel hoog op. De brandweer heeft de hele nacht moeten blussen. Er is ruim vier hectare bosbrand vernield.

Alert

Biathlon is spectaculaire hindernissenloop en ultieme test voor baasje en hond

Zaterdag wordt in Opglabbeek voor de eerste keer een honden­biathlon voor burgers gehouden. De honden leggen samen met hun baasje een hinder­nissenparcours af. “Dit bestaat al voor politiehonden, maar het is de eerste keer dat een burgerbaasje met zijn hond kan deelnemen aan dit hindernisparcours. Een gek idee en ook speciaal, maar zeker de moeite om het eens uit te komen proberen”, vindt Miranda Vermeiren van HWD Oudsbergen.

Alert

Duo richt spoort van vernieling aan met kalasjnikovs op luchtdruk

Veertien beschadigde voertuigen, drie bushokjes en twee huizen. Twee vandalen hebben het maandagavond- en nacht wel heel bont gemaakt. Gewapend met nepkalasjnikovs en ijzeren bolletjes trokken ze op pad. Vanuit hun auto namen ze talloze doelwitten onder vuur in Opglabbeek, As en Bilzen. Ze werden gespot door getuigen en dankzij een slimme camera kon het duo vlak na de feiten al worden gevat.

Alert

Eendracht Louwel investeert 350.000 euro in kunstgrasveld

Hoewel er vanuit de sportwereld almaar meer weerstand komt tegen synthetisch sportgras, heeft KFC Eendracht Louwel een nieuw kunstgrasveld aangelegd. “Deze investering moet een boost geven aan het voetbal in Oudsbergen”, verwacht bestuurslid en jeugdvoorzitter Stefan Hendriks

News

Twee mannen richten ravage aan met luchtdrukpistool: 14 voertuigen, 3 bushokjes en 2 woningen beschadigd

Afgelopen nacht zijn in Limburg twee mannen gearresteerd nadat ze met een luchtdrukpistool beschadigingen aanbrachten aan voertuigen, bushokjes en woningen. Er is voorlopig sprake van negentien schadegevallen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Alert

Baby lichtgewond

Twee auto’s botsten maandag om 17 uur op de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek. Bij dat ongeval raakten Debbie C. (28) en een baby uit Opglabbeek lichtgewond. Ook Hilderink B. (63) en Yvonne K. (61) uit Nederland hielden aan de botsing lichte verwondingen over.

Traffic

Twee mannen met luchtdrukpistool richten ravage aan in Bilzen, As en Opglabbeek

Twee mannen zijn afgelopen nacht gearresteerd nadat ze met een luchtdrukpistool beschadigingen aanbrachten aan voertuigen, bushokjes en woningen. Er is voorlopig sprake van negentien schadegevallen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Alert

Alweer boze buizerd gespot aan rand Duinengordel

Wie de komende dagen langs de Weg naar Dorne in Louwel fietst, moet oppassen van een boze buizerd. De gemeente Opglabbeek waarschuwt voor de vogel, die het voornamelijk op fietsers en wandelaars heeft gemunt. Waarschijnlijk heeft de vogel een nest in de buurt en reageert hij daarom agressief op voorbijgangers.

News

Bewel investeert 10 miljoen euro

Het Scania Parts Center voorziet een nieuwbouw. Bewel investeert hiervoor eveneens 10 miljoen euro, Scania huurt het gebouw integraal. Het project is goed voor 25 extra arbeidsplaatsen.

News

Gesmokkelde vogels, aapjes en stinkdieren uit busje gered

Het Natuurhulpcentrum heeft er zaterdagnamiddag in een klap ongeveer 150 extra dieren bijgekregen. De vogels, stinkdieren en doodshoofdaapjes zaten in een Ierse bestelwagen die door de douane in Mol aan de kant was gezet. “Dit is simpelweg dierensmokkel”, zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.

Leisure and hobby
Download