Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Honderden gezinnen plukken zelf appels omdat die anders toch maar wegrotten

Driehonderd gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten.

Nieuws

Vrouw (28) staat terecht voor verbranden kind (3)in bad

Een 28-jarige vrouw uit Nieuwerkerken moest zich donderdag in de Hasseltse rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van brandwonden aan haar stiefzoon van 3,5 jaar.

Nieuws

Twee inbraakpogingen in Wijer

Donderdag in de vooravond zijn in Wijer twee inbraakpogingen in handelszaken vastgesteld. De feiten gebeurden in de Weyerstraat en in de Grotestraat. De dieven raakten niet binnen. (mm)

Politie en veiligheid

Inbraak en poging diefstal in Wijer

Bij de politie is donderdagochtend een inbraak in een huis in de Grotestraat in Wijer gemeld. De buit bestaat uit geld, een laptop en gsm’s. In dezelfde straat probeerden dieven ook nog een auto te stelen. Die lieten ze staan. (mm)

Politie en veiligheid

Twintiger uit Nieuwerkerken zwaargewond na klap tegen boom

Een 23-jarige man uit Nieuwerkerken is donderdagochtend met zijn auto tegen twee bomen terechtgekomen. Het ongeval gebeurde rond 1 uur op de Agoralaan. In de auto zaten nog twee passagiers. De bestuurder zat in het wrak gekneld en werd door de brandweer bevrijd. Een mug-arts diende de eerste zorgen toe. Later werd Olivier P. naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde toen in levensgevaar. In de loop van de dag verbeterde zijn toestand. De twee inzittenden raakten lichtgewond en werden ook voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. (mm)

Politie en veiligheid

Twee inbrekers gevat tijdens grootschalige actie in Nieuwerkerken

Twee Albanezen van 30 en 39 jaar hangt respectievelijk een straf van 30 en 20 maanden cel boven het hoofd voor een inbraak in Nieuwerkerken.

Politie en veiligheid

Gauwdiefstal in Kozen

Bij de politie is zondagavond een gauwdiefstal in Kozen gemeld. De feiten gebeurden rond 23 uur in de Dorpsstraat. Een zakkenroller stal er een portefeuille. (mm)

Politie en veiligheid

Hevige brand in garage

Een hevige brand in een garage naast een woning heeft gisteravond de Driesstraat in Nieuwerkerken opgeschrikt. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het huis zelf. De twee bewoners, een ouder echtpaar, werden preventief naar het ziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid

83 boetes voor niet dragen van gordel

De politie heeft afgelopen week in de zone 83 onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Nog eens vier bestuurders kregen een boete voor het gebruik van hun gsm achter het stuur. Er werden nog 7 andere overtredingen genoteerd. (mm)

Politie en veiligheid
Download