hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Criminaliteit in Sint-Truiden daalt dankzij cameranetwerk

De criminaliteit in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is het afgelopen jaar met 12 procent gedaald in vergelijking met 2016. Vooral de diefstallen kenden een sterke daling van meer dan twintig procent. Volgens de zone is de uitbreiding van het cameranetwerk een belangrijke oorzaak van de daling.

Alert

Benny Bamps stopt als burgemeester

Eindelijk is er duidelijkheid over wie de CD&V-lijst trekt in Nieuwerkerken. Tegen de verwachting in is het niet huidig burgemeester Benny Bamps die de lijst trekt, maar wel schepen van Cultuur Dries Deferm. Hij is meteen ook kandidaat voor het burgemeesterschap.

News

Vansimpsen nieuwe lijsttrekker voor sp.a Nieuwerkerken

Partij sp.a, die in Nieuwerkerken in de oppositie zit, heeft zaterdag haar nieuwe kopman, of eigenlijk kopvrouw, voorgesteld. Dat wordt de 36-jarige Sandra Vansimpsen, die nu al voor de partij in de OCMW-raad zetelt.

News

Inbraakpoging

In de Kerkstraat in Nieuwerkerken hebben dieven proberen inbreken in een gebouw. Dat lukte niet. De braaksporen werden donderdagmorgen vastgesteld.

Alert

Opmerkelijk: Baby’s krijgen muziekles met papfles

Jong geleerd is oud gedaan, zo luidt het spreekwoord. Dirk-Jan Kerris, muziekdocent in zowel de Academie van Lanaken als de hogeschool PXL, neemt dat wel heel letterlijk. In zijn kelder, omgedoopt tot The Music Cave, organiseert hij muzikale sessies voor peuters en zelfs voor baby’s jonger dan 1 jaar.

News

Twintiger uit Nieuwerkerken overleden aan gevolgen van wurgspel

De 24-jarige Wesley Denivel uit Nieuwerkerken is vorige week overleden aan de gevolgen van een wurgspel. De man werd op 20 december bij zijn grootmoeder aangetroffen, waarna hij naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven werd overgebracht. Daar is hij op 24 december bezweken.

News

VIDEO. Honderden gezinnen plukken zelf appels omdat die anders toch maar wegrotten

Driehonderd gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten.

News

Vrouw (28) staat terecht voor verbranden kind (3)in bad

Een 28-jarige vrouw uit Nieuwerkerken moest zich donderdag in de Hasseltse rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van brandwonden aan haar stiefzoon van 3,5 jaar.

News
Download