Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Hevige brand in garage

Een hevige brand in een garage naast een woning heeft gisteravond de Driesstraat in Nieuwerkerken opgeschrikt. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het huis zelf. De twee bewoners, een ouder echtpaar, werden preventief naar het ziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid

83 boetes voor niet dragen van gordel

De politie heeft afgelopen week in de zone 83 onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Nog eens vier bestuurders kregen een boete voor het gebruik van hun gsm achter het stuur. Er werden nog 7 andere overtredingen genoteerd. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. 2017 wordt rampjaar voor fruitboeren

Voor de fruitboeren in onze provincie dreigt 2017 een rampjaar te worden. Voor de appels zal het de slechtste oogst in 25 jaar worden. Vorig jaar strooide de juni-storm roet in het eten, dit jaar is de late vrieskou de boosdoener. Vooral Jonagold krijgt klappen. Er hangt nog amper 10 procent aan de bomen.

Nieuws

Opnieuw uitstel van beroep tegen doodrijder, familie slachtoffers zijn verontwaardigd

De familie van Johanna Van Damme (31) en haar dochtertje Axelle (3) is razend nadat woensdag het proces van hun doodrijder in beroep opnieuw werd uitgesteld. “We worden zelf nog maar eens het slachtoffer”, klonk het verontwaardigd.

Nieuws

Juwelen gestolen

Bij een woninginbraak in de Opperstraat in Nieuwerkerken namen de daders onder andere juwelen mee. De feiten werden dinsdag om 16.30 uur bij de politie gemeld. (ppn)

Politie en veiligheid

Truienaar (44) dumpt afval in fruitplantage: “Totaal gebrek aan respect voor het milieu”

Een 44-jarige Truienaar is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot het betalen van 900 euro boete voor sluikstorten. Eind mei kieperde de man zijn aanhangwagen leeg in een fruitplantage langs de Diestersteenweg in Nieuwerkerken.

Nieuws

Inbraak met onbekende buit

Bij de politie kwam dinsdag om 12.15 uur een inbraakmelding binnen van mensen uit de Verlaerstraat. Wat de onbekenden konden stelen is nog niet duidelijk. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Smog boven Limburg door anti-vriesvuren van fruittelers

Het zuiden van Limburg werd vanochtend wakker onder een stevig rookgordijn. Dat kwam omdat de fruittelers er vannacht alles aan deden om hun bloesems te redden.

Nieuws
Download