Soon it will be spring again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fusiegesprekken Zuid-Limburg zitten in het slop

Welke gemeentes in Limburg stappen binnenkort met elkaar in het huwelijksbootje? In het zuiden van Limburg zijn Hasselt en Sint-Truiden alleszins bijzonder onpopulaire bruidegoms. “We willen geen aanhangsel worden”, klinkt het bij de buurgemeentes.

News

Geld weg bij inbraak in Nieuwerkerken

Bij een inbraak in het Dennenbos is geld verdwenen. De feiten werden woensdag in de vooravond vastgesteld. (mm)

Alert

Verwaarloosde teef met zeven jonge puppy’s in beslag genomen

Na een oproep van buurtbewoners heeft de hondenvanger van het dierenasiel dinsdagavond in Nieuwerkerken een loslopende teef gevangen. De wijkdienst van de politie had eerder al een dossier opgestart van dierenverwaarlozing na meldingen van bezorgde buurtbewoners.

Alert

11 honden in beslag genomen

Op aanvraag van de wijkdienst heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken de nodige stappen ondernomen om 4 volwassen honden en 7 puppy's in beslag te laten nemen in Nieuwerkerken. De wijkdienst had een dossier opgestart van dierenverwaarlozing na meldingen van bezorgde buurtbewoners. De dieren dwaalden regelmatig rond in de straten en zagen er erg onverzorgd uit.Op woensdag 1 augustus werden de honden dan door de Inspectiedienst Dierenwelzijn in beslag genomen en naar het dierenasiel overgebracht. De honden waren niet gechipt of gevaccineerd en de nodige documenten konden niet voorgelegd worden."De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken neemt dierenwelzijn zeer serieus en grijpt dan ook in wanneer er tekenen van verwaarlozing zijn.", zegt burgemeester Benny Bamps.

Alert

53,5 miljoen euro voor sociale woningbouw

Sociale bouwmaatschappij cvba Nieuw-Sint-Truiden gaat meer dan 53 miljoen euro investeren in bestaande en nieuwe sociale woningen de komende vijf jaar in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken. Op de Bloesemlaan en Tulpstraat in Sint-Truiden zijn 20 bungalows uit 1964 afgebroken om plaats te maken voor 28 appartementen en 7 woningen. De bouwmaatschappij steekt voorts 3,7 miljoen euro in nieuwbouwprojecten in de Mouveldstraat in Nieuwerkerken en de Pater Cuypersstraat in Gingelom. De sociale bouwmaatschapij trekt ook 36,2 miljoen euro uit voor nieuwbouwprojecten in Nieuwerkerken op de hoek van de Kerkstraat en de Vleminckstraat en in Gingelom in de Mgr. Keesenstraat. Beide projecten omvatten 25 appartementen en 12 woningen. En dan is het omstreden bouwproject in de Dellingweidestraat en Jan Van Xantenlaan aan de beurt. Daar komen drie woontorens met 24 huurappertementen, 19 koopappartementen en 6 sociale koopwoningen.

Traffic

Inbraak in Kozen

In de Opcosenstraat in Kozen is maandagnamiddag een inbraak in een huis ontdekt. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)

Alert

VIDEO. Criminaliteit in Sint-Truiden daalt dankzij cameranetwerk

De criminaliteit in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is het afgelopen jaar met 12 procent gedaald in vergelijking met 2016. Vooral de diefstallen kenden een sterke daling van meer dan twintig procent. Volgens de zone is de uitbreiding van het cameranetwerk een belangrijke oorzaak van de daling.

Alert

Benny Bamps stopt als burgemeester

Eindelijk is er duidelijkheid over wie de CD&V-lijst trekt in Nieuwerkerken. Tegen de verwachting in is het niet huidig burgemeester Benny Bamps die de lijst trekt, maar wel schepen van Cultuur Dries Deferm. Hij is meteen ook kandidaat voor het burgemeesterschap.

News

Vansimpsen nieuwe lijsttrekker voor sp.a Nieuwerkerken

Partij sp.a, die in Nieuwerkerken in de oppositie zit, heeft zaterdag haar nieuwe kopman, of eigenlijk kopvrouw, voorgesteld. Dat wordt de 36-jarige Sandra Vansimpsen, die nu al voor de partij in de OCMW-raad zetelt.

News

Inbraakpoging

In de Kerkstraat in Nieuwerkerken hebben dieven proberen inbreken in een gebouw. Dat lukte niet. De braaksporen werden donderdagmorgen vastgesteld.

Alert
Download