Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Benny Bamps stopt als burgemeester

Eindelijk is er duidelijkheid over wie de CD&V-lijst trekt in Nieuwerkerken. Tegen de verwachting in is het niet huidig burgemeester Benny Bamps die de lijst trekt, maar wel schepen van Cultuur Dries Deferm. Hij is meteen ook kandidaat voor het burgemeesterschap.

Nieuws

Vansimpsen nieuwe lijsttrekker voor sp.a Nieuwerkerken

Partij sp.a, die in Nieuwerkerken in de oppositie zit, heeft zaterdag haar nieuwe kopman, of eigenlijk kopvrouw, voorgesteld. Dat wordt de 36-jarige Sandra Vansimpsen, die nu al voor de partij in de OCMW-raad zetelt.

Nieuws

Inbraakpoging

In de Kerkstraat in Nieuwerkerken hebben dieven proberen inbreken in een gebouw. Dat lukte niet. De braaksporen werden donderdagmorgen vastgesteld.

Politie en veiligheid
Nieuws

Opmerkelijk: Baby’s krijgen muziekles met papfles

Jong geleerd is oud gedaan, zo luidt het spreekwoord. Dirk-Jan Kerris, muziekdocent in zowel de Academie van Lanaken als de hogeschool PXL, neemt dat wel heel letterlijk. In zijn kelder, omgedoopt tot The Music Cave, organiseert hij muzikale sessies voor peuters en zelfs voor baby’s jonger dan 1 jaar.

Nieuws

Twintiger uit Nieuwerkerken overleden aan gevolgen van wurgspel

De 24-jarige Wesley Denivel uit Nieuwerkerken is vorige week overleden aan de gevolgen van een wurgspel. De man werd op 20 december bij zijn grootmoeder aangetroffen, waarna hij naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven werd overgebracht. Daar is hij op 24 december bezweken.

Nieuws

VIDEO. Honderden gezinnen plukken zelf appels omdat die anders toch maar wegrotten

Driehonderd gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten.

Nieuws

Diefstal

Zondagavond rond 18 uur heeft de politie een dief betrapt aan een kledingcontainer in de Diestersteenweg in Nieuwerkerken

Politie en veiligheid
Nieuws

Vrouw (28) staat terecht voor verbranden kind (3)in bad

Een 28-jarige vrouw uit Nieuwerkerken moest zich donderdag in de Hasseltse rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van brandwonden aan haar stiefzoon van 3,5 jaar.

Nieuws

Twee inbraakpogingen in Wijer

Donderdag in de vooravond zijn in Wijer twee inbraakpogingen in handelszaken vastgesteld. De feiten gebeurden in de Weyerstraat en in de Grotestraat. De dieven raakten niet binnen. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Inbraak en poging diefstal in Wijer

Bij de politie is donderdagochtend een inbraak in een huis in de Grotestraat in Wijer gemeld. De buit bestaat uit geld, een laptop en gsm’s. In dezelfde straat probeerden dieven ook nog een auto te stelen. Die lieten ze staan. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download