Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Komt er hertelling in Nieuwerkerken?

Er is bezwaar ingediend tegen het verkiezingsresultaat in Nieuwerkerken, zo bevestigt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Maar de Raad wil niet ingaan op wie achter deze klacht zit en welke reden wordt aangehaald om een hertelling te vragen.

News

De straat in Vlaanderen waar ze de herfst nu al beu zijn. “We hebben nooit gekozen voor die bomen”

Met een petitie hopen de ­inwoners van de Louis ­Calleboutstraat in Nieuwerkerken af te raken van hun kleurrijke voetpaden, vol bladeren van de esdoorns voor hun deur. “Het is glad en bovendien iets waar we niet voor hebben gekozen”, klinkt het. “Help elkaar een beetje”, reageert de schepen voor Openbare Werken.

News

In Essen maakte één enkele stem het verschil

Het is een huizenhoog cliché: elke stem telt. En het klopt nog ook. In heel wat gemeenten was een handvol stemmen genoeg om de uitslag te doen kantelen.

News

ANALYSE. CD&V herovert de absolute meerderheid in Nieuwerkerken

Ook in Nieuwerkerken zijn alle stemmen geteld. CD&V herovert de absolute meerderheid: 9 op 17 zetels. Het is nu wachten op voorkeurstemmen om te weten wie burgemeester wordt: lijsttrekker Dries Deferm, lijstduwer Luc Vaes ... of wie weet toch nog oud-burgemeester Benny Bamps?

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Nieuwerkerken

Wie wordt in 2019 de nieuwe burgemeester van Nieuwerkerken, dat is een vraag die bij velen speelt. Huidig burgervader Benny Bamps (CD&V) heeft aangegeven dat hij het na deze legislatuur en na achttien jaar voor bekeken houdt. Zijn partij schuift daarom schepen Dries Deferm naar voren als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Maar wat als collega-schepen en lijstduwer Luc Vaes meer voorkeurstemmen haalt?

News

Inbraakpoging in Wijer

In de Schansstraat in Wijer is woensdagnamiddag een inbraakpoging in een gebouw ontdekt. De dieven raakten niet binnen. (mm)

Alert

Auto tegen geparkeerd voertuig in Nieuwerkerken

Zondag is in de Driesstraat een auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Het ongeval gebeurde rond 2.45 uur. Niemand raakte gewond. (mm)

Traffic

Fusiegesprekken Zuid-Limburg zitten in het slop

Welke gemeentes in Limburg stappen binnenkort met elkaar in het huwelijksbootje? In het zuiden van Limburg zijn Hasselt en Sint-Truiden alleszins bijzonder onpopulaire bruidegoms. “We willen geen aanhangsel worden”, klinkt het bij de buurgemeentes.

News

Geld weg bij inbraak in Nieuwerkerken

Bij een inbraak in het Dennenbos is geld verdwenen. De feiten werden woensdag in de vooravond vastgesteld. (mm)

Alert

Verwaarloosde teef met zeven jonge puppy’s in beslag genomen

Na een oproep van buurtbewoners heeft de hondenvanger van het dierenasiel dinsdagavond in Nieuwerkerken een loslopende teef gevangen. De wijkdienst van de politie had eerder al een dossier opgestart van dierenverwaarlozing na meldingen van bezorgde buurtbewoners.

Alert
Download