Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

13 boetes voor niet dragen van gordel

13 bestuurders hebben woensdag een boete gekregen omdat ze hun veiligheidsgordel niet om hadden. Bij de controles werden nog 9 onmiddellijke inningen opgesteld voor het gebruik van de mobiele telefoon en geen fietslicht. Zes jongeren kregen nog een jongeren-pv. Er werden twee processen-verbaal opgeteld voor niet verzekering en keuring van een aanhangwagen.

Nieuws

Neerpeltenaar beste leerling van de klas in onderzoek naar darmkanker

Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen maakt vanochtend de resultaten van de screenings naar borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker bekend. Steeds meer mensen nemen deel aan de onderzoeken. Neerpelt scoorde in 2016 het best in het darmkankeronderzoek want daar stuurde meer dan 70 procent hun stoelgangtest terug voor onderzoek.

Ik zoek een...

Inbrekers betrapt in Neerpelt

Dieven hebben vrijdagavond in een huis op de Roosendijk proberen in te breken. De indringers gingen lopen toen de bewoner even na 20 uur thuiskwam. Er is niets gestolen. (mm)

Politie en veiligheid

“Ik wil altijd winnen”

Junior Ebobo neemt het vanavond op tegen zijn ex-club. De centrumspits hoopt dan te doen waarvoor hij is binnengehaald: scoren. De Nederlander die zijn jeugdopleiding kreeg bij NAC Breda maar ook al bij Kapellen en Lille aan de bak kwam, scoorde vorig seizoen dertien keer voor Houtvenne. Bij Pelt had hij dat graag vijftien keer gedaan, maar momenteel staat zijn teller slechts op twee.

Nieuws

Inbraak in appartement op Marktplein

Tussen dinsdag 17 oktober en vrijdagvoormiddag zijn dieven in een appartement op het Marktplein binnengedrongen. Het slot van de deur werd geforceerd. Alle kamers werden doorzocht. Wat er werd gestolen, is voorlopig nog niet duidelijk. (mm)

Politie en veiligheid

Marco Vernooy: “We mikken op top vier”

NeLo en Sasja maken zich weinig begoochelingen over deelname aan de Final Four van de BeNeleague. Een plaats bij de beste vier Belgische clubs staat wel op het verlanglijstje. Kwestie van op het einde van het seizoen mee te kunnen bikkelen voor de Belgische titel.

Nieuws

Juwelen weg bij inbraak in Sint-Huibrechts-Lille

Dieven hebben woensdagavond bij een inbraak in de Lillerheidestraat in Sint-Huibrechts-Lille juwelen buitgemaakt. De indringers raakten binnen via de achterkant van het huis. (mm)

Politie en veiligheid

Lezing "De Klimaatzaak" in CC Palethe

Woensdag 18 oktober houdt Francesca Vanthielen in CC Palethe een lezing over "De klimaatzaak". De avond is een organisatie van de werkgroep Think Global, Act Local. Vzw Klimaatzaak startte een rechtszaak om de overheden te wijzen op hun verantwoordelijkheden op het vlak van ons klimaat. Francesca Vanthielen is mede-oprichter van de VZW Kli;qqtwqqk en vertelt wat de rechtszaak betekent voor ons en voor diegenen die de planeet van ons erven. Er is gelegenheid tot vraagstelling. Er wordt gezorgd voor lekkere en duurzame hapjes.Begint om 20 uur en de toegang in gratis.

Nieuws

Sjoemelende Neerpeltse kippenboer krijg 10 maanden cel

Een 50-jarige Neerpeltse landbouwer is in Hasselt veroordeel tot tien maanden cel voor diverse faillissementsmisdrijven. De man geraakte in de penarie toen een kortsluiting in 2007 het leven kostte aan bijna 5.000 kippen in zijn stal in Bocholt.

Nieuws

“De stress van de leidersplaats”

Diegem heeft tegen het laag geklasseerde Esperanza Pelt de kans gemist om alleen leider te worden (1-1). Het had voor de rust nochtans kansen te over om het verschil te maken, maar alleen Mirko Gajanovic kon met een mooi doelpunt de bezoekende doelman verschalken.

Nieuws
Download