Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Woninginbraak

Maandagmorgen is een inbraak vastgesteld in een huis in de Woudweg in Grote Heide. De dieven haalden een vliegenraam uit het raam van het washok. Binnen werd een handtas gestolen. De daders gooiden die buiten weer weg.

Alert

Klacht van ouders over WICO-hervorming gegrond verklaard

Een groep ouders van leerlingen van WICO Campus Sint-Hubertus die een klacht had ingediend bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur, heeft gelijk gehaald. Ze pikten het niet dat de beslissing over de geplande hervorming is genomen zonder overleg met de schoolraden. De commissie geeft de ouders gelijk en het schoolbestuur heeft tot 1 september om dit recht te zetten.

News

Riante villa van vermoorde zakenman te koop, inclusief binnenzwembad en bioscoopzaal

De riante villa van de vermoorde Marcel Van Hout (51) aan de Ganzenpas in Neerpelt staat te koop. De Nederlandse zakenman werd op 22 november vorig jaar geliquideerd in de wijk Grote Heide. Het is niet de villa waar hij het leven liet die te koop staat, maar wel zijn nog groter optrekje even verderop in Neerpelt. Zijn 45-jarige ex, die nog altijd een moordverdachte in het onderzoek is, zet de woonst, inclusief wellness, bioscoopzaal, vier slaapkamers en autolift, te koop voor 4.750.000 euro.

News

300 fietsers de weg op voor benefiethappening 20 jaar Palliovik in Overpelt

Om de 20ste verjaardag in de kijker te zetten organiseert Palliovik vandaag een grote benefiethappening. Rond de klok van negen begon die en klikte een peloton van 300 wielertoeristen - geëscorteerd door politie en motards en opgedeeld in twee groepen - zich in de pedalen voor de fietstocht Overpelt-Leuven-Overpelt. Tussen 17 en 18 uur worden de fietsers terug verwacht op het marktplein van Overpelt. Daar is een grootse ontvangst voorzien.

Traffic

Volkswagen gestolen

Onbekenden gingen er dinsdag tussen 8.15 en 12 uur vandoor met een Volkswagen. Deze stond geparkeerd in de Kruisstraat in Neerpelt. (ppn)

News

Kleutertje verbrand na val in pas aangelegd asfalt

Een kleuter van 2,5 jaar oud heeft donderdagmiddag in de Lepelstraat in het Neerpeltse Boseind ernstige brandwonden opgelopen aan de handen. Het jongetje was in pas aangelegd asfalt gevallen. Hij was samen met zijn moeder onderweg naar de basisschool van Boseind. Ze zouden hierbij door een werfzone van wegenwerken zijn gewandeld. Het kindje werd preventief naar het brandwondencentrum gebracht.

Traffic

Neerpeltse grijpt net naast New Scientist Wetenschapstalent 2018

UHasselt-onderzoekster Hannelore Bové heeft donderdagavond nipt naast de prijs van New Scientist Wetenschapstalent 2018 gegrepen. De 27-jarige Neerpeltse zat in de top vijf, maar moest de overwinning laten aan VUB-onderzoekster Damya Laoui.

News

Sp.a en Open VLD starten samen voor Pelt een nieuwe politieke beweging: “Geen kartel”

Opmerkelijk politiek nieuws uit Overpelt en Neerpelt. Sp.a Pelt en Open VLD Pelt zullen samen een politieke beweging vormen en als ‘Samen Pelt’ op 14 oktober naar de kiezer trekken. De ambitie is om mee het beleid te vormen in fusiegemeente Pelt.

Alert

Onkruidprobleem op kerkhof door ‘vergetelheid’

Op het kerkhof van de Neerpeltse deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille tiert het onkruid welig. Bezoekers vinden het een teken van weinig respect voor de overledenen die er begraven liggen. “Dit is te wijten aan een vergetelheid van een onderaannemer”, luidt het bij de gemeente.

News
Download