Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Neerpeltenaar (63) staat terecht voor moordpoging met riek

De Hasseltse correctionele rechtbank buigt zich vrijdag over de 63-jarige Gerard J. uit Neerpelt die terechtstaat voor moordpoging in Wijchmaal bij Peer. Op 6 augustus 2015 stak hij de 60-jarige Alex Koster uit Borgerhout met een riek in het gezicht. Gerard J., een vrijwilliger en medewerker van Natuurpunt en het slachtoffer leefden al een tijdje op gespannen voet. Het gaat vrijdag om de eerste verschijning voor de zetel van drie rechters in Hasselt. De Antwerpse Kamer van inbeschuldigingstelling had hem naar de correctionele rechtbank doorverwezen.

Politie en veiligheid

Jongedame gewond na val met fiets

Een jongedame (21) uit Neerpelt reed dinsdag om 21.45 uur tegen een fietsbareel in de Stationsstraat in Neerpelt. De twintiger kwam hierbij ten val en liep verwondingen op. De hulpdiensten brachten haar voor verzorging over naar het ziekenhuis. (ppn)

Nieuws

Inbraken in auto's

In Herent is ingebroken in een Mercedes bestelwagen. De dieven hebben de boorddocumenten en gps mee. Een auto die in een open garage stond geparkeerd aan een huis in de Lepelstraat is ook leeggeroofd. De daders sloegen het achterruitje van de BMW in. Ze namen de middenconsole mee, net als de gps en de boordcomputer.

Politie en veiligheid

Neerpeltse inbreker gevat door oorspoor

Inbrekers kunnen maar beter hun oor niet te luister leggen als ze plannen hebben om ergens binnen te dringen. Een 22-jarige Neerpeltenaar is immers dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen nadat hij zo zijn spoor achterliet bij twee inbraken in Lommel. Op basis van zijn oorafdruk - net zo uniek als een vingerafdruk - op het glas langs de voordeur konden de speurders hem klissen. Hij riskeert 16 maanden cel.

Politie en veiligheid

Wie was de Neerpeltse vader die in Budelse plas verdronk?

Een zwempartijtje met vrienden in natuurplas De Hoort in het Nederlandse Budel-Dorplein, net over de grens met Hamont-Achel, is zondagnamiddag fataal afgelopen voor Claudio Fanelli (37)uit Neerpelt. De man raakte tijdens het zwemmen in het koude water in de problemen en ging onder. Pas na lang zoeken kregen toegesnelde vrienden en omstaanders de Neerpeltenaar op het droge. Reanimatiepogingen konden niet meer baten. De dertiger, vader van een zoontje van bijna zeven, stierf ter plaatse.

Nieuws

Neerpeltenaar (37) verdronken in Nederlandse natuurplas

In de Nederlandse gemeente Cranendonck (Budel-Dorplein, Noord-Brabant) is zondagavond laat een zwempartij van een 37-jarige Neerpeltenaar fataal afgelopen. Hij raakte in de problemen in de natuurplas aan natuurgebied De Hoort. Zowel omstanders als politieagenten, ambulanciers als mensen van de brandweer probeerden het water in te duiken, maar omdat de plas slecht toegankelijk is, kwam alle hulp te laat. Dat meldt de regionale website ‘Weertdegekste.nl’.

Politie en veiligheid

Dertiger uit Neerpelt verdronken in waterplas net over de grens in Nederland

In een natuurlijke waterplas in de Nederlandse gemeente Cranendonck is zondagnamiddag een 37-jarige man uit Neerpelt verdronken. Dat heeft de Nederlandse politie Brabant-Oost laten weten. De zwemmer kwam in de problemen tijdens een duik in de plas aan de Hoortweg in Budel-Dorplein. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar de dertiger overleed ter plaatse.

Politie en veiligheid

Fietser in kanaal

Een fietser is zondagavond rond zes uur in het kanaal gesukkeld in Neerpelt. Omstanders hebben de fietser uit het water geholpen. Toen de man op het droge was is hij in zijn nat pak op de fiets gesprongen, huiswaarts. Bij aankomst van de politie was de man al weg.

Wegen en verkeer
Download