Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

340 voorstellen voor nieuwe naam voor 54 straten in fusiegemeente Pelt

Pelt, de toekomstige fusiegemeente van Overpelt en Neerpelt, heeft 340 unieke voorstellen gekregen om een nieuwe naam te bedenken voor 54 straten. Tot zondag kon iedereen voorstellen binnensturen voor de straten in Overpelt en Neerpelt die vanaf 1 januari 2019 een nieuwe naam krijgen. Een werkgroep zal nu de voorstellen doornemen, zo maakte Pelt maandag bekend.

Nieuws

“Het beste moet nog komen”

Vuurwerk was er wel voor de aftrap, maar te weinig op het veld om van een echte topper te spreken. Toch hielden Pelt en Heur het spannend op De Roosen, waar de thuisploeg uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok.

Nieuws

Inbrakenreeks in Neerpelt en Hamont

Inbrekers hebben vrijdag toegeslagen op verschillende plaatsen in Neerpelt en Hamont-Achel.

Politie en veiligheid
Nieuws

Koplampen gestolen

Dieven stalen twee voorlichten van een BMW die op de oprit aan de Toekomstlaan in Neerpelt geparkeerd stond. Dat stelde de eigenaar woensdagochtend rond 9 uur vast. Bij de diefstal werd de carrosserie zwaar beschadigd. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Vier radiatoren gestolen

Dieven stalen tussen vrijdagavond en maandagochtend vier radiatoren die op een werf van een renovatie in de Plataanstraat in Neerpelt stonden. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Gemeenteraden Overpelt en Neerpelt stemmen unaniem voor fusie

Een historisch moment in Noord-Limburg, want de gemeenteraden van Overpelt en Neerpelt hebben unaniem de fusie tussen beide gemeenten goedgekeurd.

Nieuws

Koperdief snijdt 370 meter kabel in ruim 100 stukken en laat buit dan liggen

Op een werf op de Hamonterweg is maandag een ietwat merkwaardig feit vastgesteld. Momenteel zijn firma’s er nutsleidingen aan het leggen. In het weekend heeft een onbekende een rol van 370 meter koperen kabel afgewikkeld en in stukken van ongeveer 3 meter geknipt. De buit liet hij liggen.  ()

Nieuws

Bromfietser gewond bij aanrijding

Maandag rond 7.15 uur is op het kruispunt van de Fabrieksstraat en de Tennislaan een bromfietser door een auto geraakt. Een 54-jarige man uit Neerpelt raakte gewond aan het been. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

NeLo op een zucht van Belgische play-offs

NeLo-Hasselt: in handbalkringen nog altijd de derby der derby's. Initia vertrok zaterdag als de uitgesproken favoriet maar kwam van een kale kermis thuis.

Nieuws

Geld weg bij inbraak in Herent

Bij de politie is donderdag rond 21.30 uur een inbraak in een huis in de Breughelstraat op het Herent gemeld. Dieven hadden een ruit aan de achterzijde verbrijzeld. De inboedel werd overhoop gehaald. Er is geld verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download