Vind eenvoudig en snel naar een betrouwbare babysit
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Commotie om bomenkap voor nieuwbouw Syntra

In het Neerpeltse centrum zijn aan Syntra de voorbereidende werken gestart om na het bouwverlof te starten met de geplande nieuwbouw. Hiervoor werden aan de kant van de Hoekstraat deze week heel wat bomen gerooid. “Onverantwoord”, verzucht Ludo Meylaerts (62). De gemeente laat verstaan dat op vlak van vergunningen alles in orde is.

Nieuws

“Trots dat mijn overgrootvader honderd jaar geleden het land hielp bevrijden”

Exact honderd jaar nadat zijn overgrootvader Martinus P. Evers tijdens de Eerste Wereldoorlog streed tegen de Duitse bezetter, doet Neerpeltenaar Ward Faes (21) zijn tocht richting het front over. Faes trok een week lang door Engeland en Frankrijk, waar zijn overgrootvader werd opgeleid als soldaat, om te eindigen in Diksmuide, waar Martinus maandenlang in de loopgraven lag.

Nieuws

Drie finales voor Damon en Aidan Gielkens

Net als vorig jaar was de familie Gielkens erg succesrijk op het jeugdsterrentornooi van Neerpeltse. Vorig seizoen speelden ze twee finales en dit jaar drie.

Nieuws

Neerpeltenaar krijgt gevangenisstraf van acht jaar voor neersteken buurman

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft de 34-jarige B.N. uit Neerpelt veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de moordpoging op zijn onderbuur. Aan zijn slachtoffer moet de Neerpeltenaar ook een schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

Nieuws

Fietser valt op brug in Neerpelt

Op de brug over het kanaal - de Hamonterweg - is woensdag even voor 23 uur een fietser gevallen. De man viel over een plank die over het fietspad lag. De 38-jarige Neerpeltenaar raakte gewond aan zijn been en heup. (mm)

Wegen en verkeer

Schoolboeken in brand gestoken, politie vindt naam

De brandweer rukte maandag om 14.20 uur uit voor een opzettelijke brandstichting in het speelbos aan de Rozendijk in Neerpelt. Daar vatte een zitbank vuur nadat iemand er schoolboeken had gelegd en deze vervolgens in brand had gestoken.

Politie en veiligheid

Neerpelt en Overpelt keuren intentie tot fusie goed

De gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt hebben maandagavond hun goedkeuring gegeven aan het principieel voorstel tot een fusie van beide gemeenten. Het gaat om een intentieverklaring met de bedoeling om uiterlijk 31 december dit jaar een definitieve beslissing te nemen over de fusie. Zo meldden beide burgemeesters in een persbericht.

Nieuws

Vanavond historische gemeenteraadszitting over de fusie in Overpelt en Neerpelt

Vanavond komt de gemeenteraad zowel in Neerpelt als in Overpelt bijeen voor een historische zitting. Er staat slechts één punt op de agenda, nl. de principiële beslissing tot samenvoeging van Neerpelt en Overpelt en dat met ingang van 1 januari 2019. De gemeenteraad begint in beide gemeenten om 20.00u. In Overpelt is dat in de Valentijnszaal van dienstencentrum Pelle Melle; in Neerpelt in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nieuws

Rechtbank Hasselt gaat deskundigen aanstellen in proces over moordpoging met riek

In het proces over de moordpoging met een riek gaat de Hasseltse correctionele rechtbank deskundigen aanstellen om onder meer de geestestoestand van de 63-jarige beklaagde Gerard J. uit Neerpelt te onderzoeken. Ook aan de zijde van de burgerlijke partijen zal een deskundige worden aangesteld. Het tussenvonnis wordt op 7 juli uitgesproken. Gerard J. was zelf in de rechtbank aanwezig, net als de echtgenote en de zoon van het slachtoffer.

Nieuws

Beschoten kat moet verderleven met tientallen hagelbolletjes in haar lijf

Maandagnamiddag is een kat in het Neerpeltse Herent beschoten met een hagelgeweer. Het dier heeft het gehaald, maar moet de rest van haar leven verder met tientallen hagelbolletjes in haar lijf. “Haar grote geluk is dat de hagel haar vitale organen nipt heeft gemist. Ik hoop dat de dader zich op zijn minst komt excuseren”, stelt de eigenaar.

Nieuws
Download