Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dealer uit Gruitrode in de cel opgesloten

Een 35-jarige drugsdealer uit Gruitrode is dinsdag door de Tongerse onderzoeksrechter aangehouden en naar de gevangenis gebracht. De politie voerde maandag in zijn huis in de Leemakkerstraat een huiszoeking uit. Daar vond de politie verdovende middelen, weeg- en verpakkingsmateriaal en gestolen goederen. Alles werd in beslag genomen. De man werd gearresteerd op verdenking van drugshandel. De politie CARMA voert het verder onderzoek. (mm)

Politie en veiligheid

Student probeert karton energiedrank met fiets te stelen

Een 19-jarige student uit Meeuwen-Gruitrode werd in nacht van dinsdag op woensdag betrapt toen hij op de 24-urenloop in Leuven een drankkarton met 25 blikjes pepdrank wilde stelen uit de stand van studentenkring Ekonomika.

Nieuws

Imkers opleiding voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.

Nieuws

Aanleg fietspad Neerglabbeek en nieuw asfalt Weg Opoeteren

Vanaf woensdag 25 oktober is zaal Elckerlyc in Neerglabbeek twee weken niet bereikbaar via de Weg naar Opoeteren. In die periode wordt het betonnen fietspad langs de Weg naar Opoeteren ter hoogte van de Elckerlycstraat gestort. De bezoekers kunnen parkeren aan de kerk van Neerglabbeek en te voet naar het zaaltje via de Weg naar Opitter en de Elckerlycstraat. In Gruitrode centrum starten maandag asfalteringswerken op de Weg naar Opoeteren.

Wegen en verkeer

Mieve in ban van de Kermis!

Meeuwen kermis. Dé feestweek bij uitstek voor echte Meeuwenaren. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 oktober 2017 kan jong en oud terecht in alle cafés van Meeuwen om te genieten van muziek, een pintje en heikies. Kinderen kunnen zich uit leven op een tachtigtal kermisattracties.

Vrije tijd en hobby

Meeuwen-Gruitrode neemt deel aan Europese Volksspelen

Als enige Belgische gemeente nam Meeuwen-Gruitrode deel aan de Europese volksspelen in Italie. Deelnemende landen waren: Frankrijk, Spanje, Polen, Belgie en Italie. Met Europese subsidie heeft de groep van Meeuwen-Gruitrode, verbroedering Meeuwen-Gruitrode- Manerba, een ganse week genoten van deze internationale happening.

Nieuws

Avontuurlijk Oudsberg-spel in Duinengordel

De leiding van drie lokale jeugdbewegingen ontwikkelden het Oudsberg-spel. Het Oudsberg-spel is één van de vijf pilootprojecten en werd uitgewerkt door 3 jeugdbewegingen, de Duinengordelpartners en het Agentschap voor Natuur en Bos. “Leuk voor jeugdbewegingen, gezinnen en klassen om op een actieve, speelse manier meer te weten te komen over de unieke Duinengordel en Oudsberg”, zegt schepen Hanne Schrooten.

Nieuws

Ongeval op rotonde in Meeuwen

Omstreeks 14u45 gebeurde er een ongeval op de kruising van de Hoogstraat met de Genkerbaan in Meeuwen. De twee auto’s bevonden zich op de rotonde toen de aanrijding gebeurde.

Wegen en verkeer

Inwoners kiezen nieuwe naam voor hun straat in Meeuwen-Gruitrode

In Meeuwen zijn de inwoners van verschillende straten bij elkaar gekomen om een nieuwe naam voor hun straat te kiezen. Omwille van de nakende fusie met buurgemeente Opglabbeek moeten er enkele straten van naam veranderen. In november worden de nieuwe namen bekendgemaakt.

Wegen en verkeer
Download