Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Voor wie is de eerste Cultuurpluim?

Met de uitreiking van de Cultuurpluim 2016-2017 zet de cultuurraad van Meeuwen-Gruitrode cultureel verdienstelijke verenigingen, personen of organisaties in de kijker. De cultuurpluim vervangt de tweejaarlijkse cultuurprijs en wordt uitgereikt op vrijdag 23 februari 2018.

Nieuws

Ceyssens terug op post

Lode Ceyssens, burgemeester van Meeuwen-Gruitrode, heeft zijn werkzaamheden het voorbije weekend hervat. Vanwege een operatie was Lode Ceyssens enkele weken niet beschikbaar. Zondagmiddag modereerde Ceyssens nog de straatnaambrunch in Meeuwen. Eerste schepen schepen Kurt Plessers verving tijdens de ziekteperiode, als waarnemend burgemeester, de burgemeester.

Wegen en verkeer

Roesstraat afgesloten

Vanaf donderdag 14 september zal de Roesstraat afgesloten zijn omwille van wegenwerken in Bree. Het doorgaand verkeer zal gedurende tien werkdagen omgeleid worden via de Weg naar Opitter. Plaatselijk verkeer is toegestaan.

Wegen en verkeer

VIDEO. Vijf gewonden bij zwaar ongeval in Meeuwen-Gruitrode

Bij een zware frontale botsing op de Weg naar As in Gruitrode vielen zondagavond vijf gewonden. De brandweer moest een automobilist uit een van de voertuigen bevrijden. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste berichten verkeert niemand in levensgevaar.

Wegen en verkeer

Open monument, Commanderij van Gruitrode

Commanderij van Gruitrode werd geselecteerd voor het project “Dit zien wij” van de provincie Limburg. Het thema draait ook rond de Duitse glas negatieven uit 1914-1918. Alle 44 Limburgse gemeenten selecteerden één foto van Limburgs bouwkundig erfgoed uit de periode rond WO I.Centraal staat de vraag: wat blijft er vandaag over van deze gebouwen en welke veranderingen hebben zij tot vandaag ondergaan? Ontdek het op 10 september.

Vroeger en nu

Bromfietser uit Peer gewond in Meeuwen

In de Dorpsstraat in Meeuwen zijn dinsdag rond 14.15 uur een auto en een bromfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Michaël G. (24) uit Peer liep lichte verwondingen op. (mm)

Wegen en verkeer

Stroomkabels weg op werf in Meeuwen

In de Hoogstraat in Meeuwen zijn op een bouwwerf stroomkabels gestolen. De feiten werden vrijdag bij de politie gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

Fietser gewond na val in Neerglabbeek

Op de Weg naar Opitter in Neerglabbeek is donderdag rond 11 uur een fietser gevallen. Theodorus L. (66) uit Nederland liep lichte verwondingen op. (mm)

Wegen en verkeer

Fietsster gewond in Genk

Hilde B. (34) uit Meeuwen-Gruitrode is woensdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Reinpadstraat. Rond 17.15 uur raakten daar een fietsster en een auto bij een ongeval betrokken. (mm)

Wegen en verkeer
Download