The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Rechter geeft Roemeense dieven zwaardere straf om dievenbendes te ontmoedigen om naar België te komen

Drie Roemenen die eind oktober ervandoor gingen met een rits juwelen uit een juwelierswinkel in Maasmechelen moeten de kerstdagen en de komende vijftien maanden in de gevangenis doorbrengen. Ook moeten ze elk een boete van 400 euro betalen.

Alert

Drie miljoen euro voor vijf kunstwerken “met allure van het doorkijkkerkje”

De Vlaamse regering heeft vrijdag het masterplan en de financiering goedgekeurd voor een omvangrijk beeldenproject. Van Kinrooi tot in Lanaken zullen er langs de Maas verschillende kunstwerken worden gerealiseerd die de verbinding maken met het landschap en Nederlands-Limburg. Het project is goed voor een investering van 3,025 miljoen euro.

News

Maasmechelse vader dealt coke en verstopt geladen wapen in spelletjesdoos: 29 maanden cel en 10.000 euro boete

Een 31-jarige man uit Maasmechelen moet in totaal voor 29 maanden naar de cel en een geldboete van 10.000 euro betalen voor het bezit en de verkoop van cocaïne, voor het bezit van een revolver en bijbehorende patronen en voor het illegaal aftakken van elektriciteit. De dertiger verstopte het geladen wapen in een spelletjesdoos in de woonkamer, de coke lag in de oven. Klein detail: de jonge vader had twee kindjes van amper zes en zeven jaar oud in huis. “Hallucinant”, aldus de rechter.

News

Vier arrestaties bij vijf huiszoekingen

Afgelopen donderdag heeft de politie Lanaken-Maasmechelen vier personen gearresteerd bij vijf huiszoekingen in het kader van diefstallen en drugs. Er waren huiszoekingen in Maasmechelen, Bocholt, Maaseik en Kelmis. Eén gearresteerde, een dertiger uit Maasmechelen, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Hij werd na verhoor in verdenking gesteld maar terug in vrijheid gesteld.

Alert

Dit jaar al 22 cannabisplantages ontmanteld in Lanaken en Maasmechelen

In de politiezone Lanaken-Maasmechelen zijn in 2018 22 cannabisplantages ontmanteld. Daarbij werden 41 mensen gearresteerd voor drugshandel en -teelt. 7 van de plantages bevonden zich in Lanaken, 15 in Maasmechelen. De politie voerde afgelopen jaar ook vijf specifieke grenscontroles uit. 7 personen werden daarbij betrapt met drugs.

Alert

Wateroverlast en omgewaaide boompjes door noodweer

De brandweerdiensten in Limburg hebben vrijdagvoormiddag enkele tientallen oproepen binnengekregen door het noodweer. In veel gevallen ging het over wateroverlast door een verstopte riolering of een boom die op de weg was gewaaid.

Alert

Vier inbraken op 24 uur

Voor de vierde keer op amper 24 uur is in de tuinwijk ingebroken. Donderdagavond rond tien voor zeven werd een inbraak vastgesteld in een huis op de Oude Baan. De inbraak moet hebben plaatsgevonden na 10.30 uur. Er was grote wanorde maar de buit is nog niet gekend. Woensdagavond werd al ingebroken op de Reihaag, de Dennenlaan en de Brandheide. (siol)

Alert

Luikenaars beramen ripdeal in Maasmechelen maar slaan op de vlucht met Kalasjnikov op achterbank

Drie mannen uit Luik riskeren celstraffen van drie jaar en geldboetes van 4.000 euro omdat ze een gewapende overval beraamden op een cannabisplantage in Maasmechelen. Het drietal werd gestoord door een toevallige passage van een politiepatrouille. Toen de agenten hen wilden controleren, sloegen de mannen met hun wagen op de vlucht. Uiteindelijk reden ze zichzelf vast toen ze een doodlopend straatje insloegen. Nadat ze de politiecombi tevergeefs van de baan probeerden rijden, konden ze gearresteerd worden.

Alert

Drie inbraken in zelfde Maasmechelse wijk

Bij een inbraak in een huis in de Reihaag zijn juwelen gestolen. De feiten werden woensdag rond 21 uur vastgesteld. In de woning is er veel schade. De inboedel werd ook overhoop gehaald. In de buurt werd enkele uren later werden in de buurt nog twee inbraken gemeld. Telkens met veel schade en wandorde. Op de Dennenlaan is geld weg. Wat de buit op de Brandheide is, werd niet bekendgemaakt. (mm)

Alert

Celstraf voor autodief die politie van weg maaide

Een 48-jarige Antwerpenaar kreeg gisteren een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 4.800 euro omdat hij een politievoertuig in volle snelheid op de E314 in Maasmechelen ramde tijdens een helse achtervolging. De man had eerder die dag een voertuig gestolen aan het station in Tongeren.

Alert
Download