Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Controles

e politie onderzoekt een incident in het zwembad van Maaseik van dinsdagavond. Een Riemstenaar sloeg een personeelslid in het gezicht tijdens een discussie. De Riemstenaar reed weg in een wagen zonder keuring. De politie heeft een pv opgesteld voor de verkeersinbreuken die de vluchtende man dinsdagavond beging en voor de slagen en verwondingen rond 19 uur. dilsen-stokkemVandalen hebben een raam van het OCMW ingegooid in de Arnold Sauwenlaan in Dilsen.De politie Maasland heeft maandag een verkeersactie gehouden. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Een automobilist uit Nazareth en een Dilsenaar moesten het rijbewijs inleveren. Een Maasmechelaar die onder invloed van drugs reed, speelde zijn rijbewijs ook kwijt. Hij testte positief op cocaïne en amfetamines. Daarnaast waren er nog 15 verkeersboetes, 6 pv’s voor verkeersovertredingen en 1 pv voor drugsbezit.

Melding

Maasmechelaar krijg 10 maanden cel met uitstel voor bedreigen drugsdealer: “Hij had een obsessie”

Een 42-jarige Maasmechelaar kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel en een geldboete van 600 omdat hij zijn drugsdealer bedreigde met een mes. De man gedroeg zich bovendien ook uiterst weerspannig tijdens zijn arrestatie.

Melding

VIDEO. Maas in Maasmechelen dreigt droog te vallen door werken in Maastricht

In Maasmechelen dreigt de Maas droog te vallen door vijf dammen die werden aangemaakt om het grondwaterpeil te doen stijgen. Ook zorgen de werken in Maastricht ervoor dat het water in de Maas lager komt te staan en dat tot ergernis van de vissers.

Nieuws

Parijzenaar steelt met magneten vrouwenbroeken uit Maasmechelse winkel

Een 42-jarige man uit Parijs moet voor vijftien maanden de cel in en een geldboete van 2.400 euro betalen voor de diefstal van zes vrouwenbroeken. Hij jatte ze uit de Diesel-winkel in Maasmechelen.

Nieuws

Elektriciteitskabel weg op werf in Tuinwijk

Op een werf op de Bevrijdingslaan in de Tuinwijk is 60 meter elektriciteitskabel gestolen. De feiten werden dinsdag bij de politie gemeld maar dateren van in het weekend. (mm)

Melding

Baby na ongeval naar ziekenhuis voor controle

Dinsdag rond 14.15 uur zijn in de Heirstraat twee auto’s bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. Een drie maanden jonge baby werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Wegen en verkeer

Cassatie spreekt zich op 29 mei uit over drugsbende rond Aquino’s

Het Hof van Cassatie beslist op 29 mei of het arrest van het Antwerpse hof van beroep over het drugsdossier rond de Maasmechelse familie Aquino verbroken moet worden. Het Antwerpse hof had 15 beklaagden veroordeeld tot celstraffen die gingen van 3 maanden tot 10 jaar, maar vijf verdachten waren in cassatie gegaan. Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om het arrest te verbreken, behalve op één enkel punt, de verbeurdverklaring die drie verdachten kregen opgelegd.

Melding

Politie vindt cannabisplantage in kelder van woning

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen heeft maandag een cannabisplantage ontmanteld in een woning aan de Ganzenpoel in Maasmechelen. Agenten vonden er in de kelder 210 plantjes. De bewoner, die op het moment van de inval niet aanwezig was, wordt opgespoord.

Melding

Knokpartij in Maasmechelse parochiezaal: “Hij zei dat ik seks had met mijn dochter”

Een 61-jarige man uit Dilsen-Stokkem moest zich verantwoorden voor het organiseren van een vechtpartij tijdens een optreden in de parochiezaal in Maasmechelen. Hij zou zijn zoon, schoonzoon en een kameraad hebben opgetrommeld om een oude vriend waarmee hij al jaren ruzie heeft een lesje te leren. De mannen riskeren celstraffen tussen de zeven en de twaalf maanden.

Nieuws

Controles op overlast op Pauwengraaf

De politie heeft bij een controle op de Pauwengraaf in Eisen verschillende processen-verbaal opgesteld. Vastgestelde overtredingen waren gevaarlijke rijgedrag, het niet dragen van de gordel, gsm’en aan het stuur, fout parkeren en geluidsoverlast. Enkele niet verzekerde voertuigen werden getakeld. De controle kwam er op vraag van de bewoners. (mm)

Wegen en verkeer
Download