Start het gesprek
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kop-staartbotsing

Drie voertuigen waren vrijdag om 7.20 uur betrokken bij een kop-staartbotsing op Kiezel Kleine Brogel in Peer. Een vrouw (21) uit Maasmechelen was lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Auto knalt door haag en tegen woning

Rond 21.30 uur gisteravond is op de Boogstraat in Maasmechelen een auto tegen een woning gereden. De bestuurster reed eerst door een haag, over een grasvlakte en botste vervolgens tegen een pyloon van een groot dak van een pand. Onder het dak stond een wagen geparkeerd.

Nieuws

VIDEO. Limburgse heide staat nu al in bloei en dat levert prachtige beelden op

We zitten in de tweede helft van augustus, en vroeger dan andere jaren begint de heide in Limburg al in bloei te staan. Dat levert elk jaar weer prachtige beelden op. Al is het niet eenvoudig om dit uniek heidebestand intact te houden.

Nieuws

Twee autobestuurders gewond bij botsing

Twee voertuigen botsten donderdag om 14.50 uur op de Rijksweg in Maasmechelen. Bij het ongeval raakten beide automobilisten gewond. De hulpdiensten brachten hen over naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. (ppn)

Wegen en verkeer

Brommobiel van dronken bestuurder (63) in beslag genomen

De bestuurder van een brommobiel is donderdag tegen de lamp gelopen tijdens een alcoholcontrole in Mechelen. Zijn brommobiel werd in beslag genomen, meldt de politie. De 63-jarige man kon ook alleen maar een kleurenkopie van zijn rijbewijs voorleggen. Hij probeerde zo te verdoezelen dat hij al sinds 2008 geen rijbewijs meer heeft.

Politie en veiligheid

HEMA-keten bouwt filialen om naar nieuw internationaal concept

De Nederlandse warenhuisketen HEMA bouwt al haar winkels om naar het voorbeeld van haar internationale winkels in Barcelona, Parijs en Londen. Het nieuwe winkelconcept slaat aan en rolt nu ook uit in Nederland, België en Luxemburg. De keten vormde alvast haar winkel in de Koninginnelaan in Maasmechelen om naar het nieuwe winkelconcept, en vierde dit vorige week met een feestelijke opening. In de loop van de komende weken krijgen andere HEMA-filialen in de regio - zoals Genk, Maaseik, Lanaken en Bilzen - een make over.

Nieuws

Kris Peeters helpt vrijwilligers van Maasmechelse speelpleinwerking

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft woensdagmiddag geholpen bij het bedelen van het eten voor de tientallen kinderen die aanwezig waren op speelpleinwerking De Saenhoeve in Maasmechelen. Zo toonde hij zijn steun aan de tientallen vrijwilligers, die elke dag in de weer zijn om de kinderen leuke spelletjes en avonturen te laten beleven.

Nieuws

Gewonde bij botsing

Twee wagens botsten dinsdag om 14 uur op de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen. Daarbij raakte een persoon gewond. De ambulanciers brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis. Een van de voertuigen moest ook getakeld worden. (ppn)

Nieuws

VIDEO. Dit weekend Zwart Goud muziekfestival in Maasmechelen

In Maasmechelen maken ze zich klaar voor Zwart Goud. Een muziekfestival volledig georganiseerd door Maasmechelse jongeren. En voor deze derde editie van Zwart Goud hebben zij een unieke locatie gevonden. Connecterra, vlak aan de oude mijnschachten van Eisden.

Nieuws

Brand

In Leut in de Geisterweg is zaterdagnamiddag rond 14.15 uur brand uitgebroken aan een leegstaand appartement. Op het terras stond afval in brand. Hierdoor is een raam gebarsten, door de hitte.

Nieuws
Download