Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VoetbalBeker van BelgiëHEIST 1 - PATRO 1 (strafschoppen 4-2)

“Vechten en winnen!”, schreeuwden de Patro-fans zaterdagavond luidkeels in het Heist-stadion. Voor het eerste werden ze ruimschoots op hun wenken bediend, het tweede lukte net niet. “Jammer, we waren er zo dicht bij”, zuchtte kapitein Francesco Carratta.

News

Vlaams gezin wil pechvogels met panne langs snelweg helpen, maar trapt zo in de val

Een gezin uit Heusden-Zolder, dat onderweg was naar Duitsland om er te gaan shoppen, wilde dinsdagavond op de E314 in Maasmechelen mensen helpen die in panne waren gevallen met hun auto. Een gebaar van hulpvaardigheid dat ze zich achteraf zouden beklagen.

Leisure and hobby

Metaaldief in cel

Bij een bedrijf in de Slakweidestsraat in Maasmechelen is vrijdagavond rond 23 uur een metaaldief betrapt. De agenten merkten de dader op. De 30-jarige verdachte uit Roemenië werd gearresteerd. De Roemeen werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet de man aanhouden en overbrangen naar de gevangenis.

Alert

Auto in beslaggenomen: geen boorddocumenten en vader en kinderen zonder gordel

Politie Maasland heeft vrijdag een auto in beslag genomen. De 35-jarige bestuurder uit Maasmechelen kon zijn boorddocumenten niet voorleggen. Hij droeg ook geen veiligheidsgordel en ook zijn drie kinderen op de achterbank niet.

Alert

Twee drugsdealers uit Maasmechelen aangehouden

De Tongerse onderzoeksrechter heeft twee mannen uit Maasmechelen laten aanhouden en opsluiten op verdenking van het dealen van verdovende middelen. Dat maakten het Limburgse parket en de lokale politie Lanaken-Maasmechelen (LaMa) vrijdag bekend. Het team opsporingen van de politie LaMa viel woensdag binnen in een woning op de Bloemenlaan in Maasmechelen. De speurders troffen er drugs, een handvuurwapen, diverse gsm-toestellen en cash geld aan.

Alert

Populaire rapper (28) plots overleden

De populaire rapper Aziz Özel (28) uit Maasmechelen is zaterdagmiddag plots overleden. De hulpdiensten werden opgeroepen naar zijn huis in Eisden-Tuinwijk, maar ze konden de jonge vader niet meer redden. Uit de eerste vaststellingen blijkt een natuurlijke dood, waarschijnlijk het gevolg van hartfalen.

News

Populaire Limburgse rapper (28) onverwachts overleden

De populaire Maasmechelse rapper Aziz Özel is zaterdagmiddag op 28-jarige leeftijd overleden. Hulp mocht niet meer baten.

News

Bouwheer ziet af van woonproject

Mazenhoven, een woonkern van vijftien huizen die alle uitgeven op de Maas haalt (even) opgelucht adem. Een ontwikkelaar die vijftien nieuwe woningen wilde bouwen op een perceel van 34 are heeft zijn project zelf ingetrokken. “Dus halen we ook de zwarte vlaggen weg langs de straat”, zeggen de buurtbewoners in Mazenhoven. “Maar we blijven waakzaam, want we verwachten een nieuw project.”

News

Voor de derde keer in twee weken brandt een leegstaand pand in Maasmechelen

Voor de derde keer in twee weken is er donderdag brand uitgebroken in leegstaande panden in Maasmechelen. Onderzoek moet uitwijzen of er een pyromaan aan het werk is. Deze keer werd er brand gesticht in een groots complex op de hoek van de Rijksweg en Jozef Smeetslaan. Ooggetuigen zagen hoe onbekenden uit het pand wegvluchtten.

News

Stroomkabel gestolen en juwelen verdwenen

Bij de politie kregen ze maandagochtend een melding van een diefstal op een werf aan de Eisdenweg in Eisden. De daders stalen 20 meter stroomkabel.Inbrekers sloegen maandag om 3 uur toe op de Prinses Paolalaan. De dieven drongen een huis binnen en maakten juwelen buit.

Alert
Download