Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nederlanders met 10 kg vuurwerk in auto aan de kant gehaald

De politie Maasland heeft donderdag op de Gremelsloweg 9 kilogram vuurwerk in beslag genomen. De auto werd bij een toevallige controle aan de kant gehaald.

Alert

Politie helpt radeloze dames auto zoeken

De politie is woensdag even voor 15 uur opgeroepen voor een diefstal aan de Hepperpoort. Twee wenende dames van in de zeventig zeggen dat ze hun auto op de gehandicaptenparking hebben achtergelaten. Toen de 72-jarige eigenares uit Kinrooi enkele uren later terugkwam, was de auto weg. Na controle bleek de wagen op het Kerkplein te staan. (mm)

Alert

Agenten controleren verdachte in automatenhal van KBC

Op de Markt heeft de politie woensdag even na 22 uur een man aangesproken. Hij stond in de automatenhal van de KBC van de wifi gebruik te maken. De agenten wijzen de man erop dat die niet de bedoeling is waarop de man vertrekt. (mm)

Alert

Honderden euro's uit tas van Maaseikse dokter gestolen

Tijdens het spreekuur van een dokter in een praktijk op de Maastrichtersteenweg zijn enkele honderden euro’s uit de dokterstas gestolen. De feiten gebeurden woensdagavond. (mm)

Alert

Fiets uit fietsenstalling Cultureel Centrum gestolen

Uit de fietsenstalling van het Cultureel Centrum langs de Van Eycklaan is een fiets gestolen. De feiten werden donderdag bij de politie gemeld. (mm)

Alert

Paarden breken uit weide in Neeroeteren

Vanuit de Kleinbeekstraat in Neeroeteren heeft de politie woensdagnamiddag een oproep gekregen dat er paarden waren ingebroken. De dieren werden door de eigenaar opnieuw achter de omheining gezet. Hij liet de politie ook weten dat hij stroom op de omheining gaat zetten. (mm)

Alert

Politie gaat controleren op bezit van vuurwerk

De politie Maasland waarschuwt nog maar eens voor controles op het bezit van vuurwerk. Ze benadrukken dat de in België geldende wet ook van toepassing is op Nederlanders. De toegelaten netto hoeveelheid explosieve massa die een consument in de auto mag vervoeren is 1 kg PTS. Bij een koffer worden de verschillende volumes bij elkaar geteld. Het teveel aan explosieve massa wordt bij een controle - die naar aanloop van oudejaar zeker worden uitgevoerd - in beslag genomen en er zal een proces-verbaal worden opgesteld. (mm)

Alert

Hasseltse maakt opnieuw amok op café

De Hasseltse vrouw (33) die maandag voor problemen zorgde in een café in de Pelserstraat deed hetzelfde opnieuw in een café in de Bosstraat. Ze had waanvoorstellingen en werd opgenomen in het psychiatrisch centrum in Asster bij Sint-Truiden waar ze haar verder zullen begeleiden.

News

Autistische man (23) breekt in bij buren en vernielt interieur met bijl

Een 23-jarige man uit Maasmechelen moet een werkstraf van tachtig uren uitvoeren omdat hij inbrak bij zijn toenmalige buren in Maaseik, het interieur vernielde met een bijl en keukenmes en een slipje van de dochter des huizes stal. De jongeman lijdt aan een zware vorm van autisme en ADHD en kon geen logische verklaring geven voor de feiten. De zaak sleepte al meer dan drie jaar aan, maar woensdag kreeg hij dan toch zijn straf te horen.

News

VIDEO. Filmmaker onderzoekt ondergronds gangenstelsel onder het centrum van Maaseik

Loopt er een eeuwenoud gangenstelsel onder het centrum van Maaseik? Volgens documentairemaker Rocky Grispen werden de gangen tweeënhalve eeuw geleden gebruikt door de mythische roversbende De Bokkerijders. Die maakte Limburg onveilig. Grispen doet onderzoek naar de mythische roversbende, en dat onderzoek bracht hem tot in de tunnels van Maaseik.

Ask for help
Download