Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dieseltank van vrachtwagen leeggemaakt in Maaseik

In de nacht van zondag op maandag is op de Koningin Astridlaan een diefstal gebeurd. Uit de tank van een vrachtwagen werd de diesel gestolen. (mm)

News

Winkeldieven zetten het op een lopen

De politie spoort een koppel uit Genk op dat in aanmerking komt voor een winkeldiefstal zaterdagavond in Maaseik. De twee waren de winkel ‘New Generation’ in de Eikerstraat binnengestapt. De vrouw nam wat kledingstukken mee het pashokje in en verliet even later de winkel zonder iets te kopen. De winkeluitbaatster had snel in de gaten dat er een enkele kledingstukken ontbraken, liep naar buiten en zag het koppel voor een Grieks restaurant staan. Ze sprak de vrouw aan en zag dat zij een vestje uit de winkel onder haar jas wilde verstoppen. De uitbaatster probeerde de goederen te recupereren. Twee stukken wist ze nog terug te nemen voordat het koppel het op een lopen zette. Op de Markt stapten ze in een auto en reden weg. De vermoedelijke verdachten zouden uit Genk zijn. (mm)

Alert

Brand van coniferen in Maaseik

De brandweer is donderdag even na 21 uur opgeroepen voor een brand op de Meidoornweg. Daar hadden enkele coniferen vuur gevat. De politie onderzoekt hoe het vuur kon ontstaan. (mm)

Alert

Tot 10 jaar cel voor cannabisbende met 13 plantages in heel Limburg

Het Antwerps hof van Beroep heeft donderdag de gevangenisstraf van Maaseikenaar M.F. die aan het hoofd stond van een 29-koppige cannabisbende, opgetrokken van 6 tot 10 jaar. De rechter tilde vooral zwaar aan het feit dat de man al vijf eerdere veroordelingen opliep voor gelijkaardige misdrijven en er niets uit leerde.

News

Winkeldieven betrapt in Maaseik

In een supermarkt op Kloosterbempden zijn donderdag even voor de middag twee winkeldieven betrapt. Ze probeerden er multimedia materiaal te stelen. (mm)

News

Nederlandse (60) ontkent diefstallen: “Eerlijk aangeschoven aan kassa”

Een 60-jarige Nederlandse vrouw riskeert een celstraf van zes maanden en een geldboete van 600 euro voor het plegen van enkele winkeldiefstallen in Dilsen-Stokkem en Maaseik. De vrouw moest zich woensdag, samen met een vriendin die niet kwam opdagen, voor de Tongerse rechtbank verantwoorden voor de feiten. “Ik schoof nochtans eerlijk aan aan de kassa!”, hield ze vol.

News

Kunst en satire in Maaseiks straatbeeld

“Kan de politiek Maaseik nog redden? De vraag stellen is ze ook beantwoorden”, zegt kunstenaar Jan Winkels. Hij is kritisch voor het gevoerde beleid en denkt dat de tijd rijp is om ook mensen van buiten het politiek bestel bij het dagelijkse bewind te betrekken.

Alert

Maaseikse pensioenbom barst

Het pensioendebacle in Maaseik, waarbij zestig statutairen van het vroegere ziekenhuis van Maaseik vanaf 1 januari 2019 hun pensioen dreigen te verliezen, is vrijdag voor de Tongerse kortgedingrechter verzand in een rondje zwartepieten.

News

VIDEO. Begin oktober uitspraak in pensioenenproces Maaseik

Wie moet er vanaf volgend jaar de pensioenen betalen van zestig gepensioneerden van het ziekenhuis in Maaseik? De rechter in kortgeding zal op vrijdag 5 oktober al dan niet een antwoord geven op die vraag. De vastbenoemde personeelsleden dreigen vanaf volgend jaar hun pensioen te verliezen omdat de pensioenkas leeg is. Vanmiddag werd de rechtszaak in kortgeding behandeld.

News

VIDEO. Pensioenbom ontploft in Maaseik

In Maaseik staat een pensioenbom op ontploffen. Zo'n 60 gepensioneerden van het ziekenhuis in Maaseik dreigen vanaf volgend jaar hun pensioen te verliezen. Reden: De pensioenkas is gewoon leeg. De vereffenaars slepen nu onder andere de federale overheid, de OCMW's en stadsbesturen van Bree en Maaseik en verzekeraar Ethias in kortgeding voor de rechtbank om een oplossing te zoeken.

News
Download