Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

16-jarige betrapt bij winkeldiefstal

Een 16-jarige Luikenaar is woensdagavond op heterdaad betrapt bij een diefstal in de Colruyt op Kloosterbempden. De jongeman probeerde een fles whisky mee te nemen. (mm)

Nieuws

VIDEO. Dit is het eerste energiepositieve gebouw van Vlaanderen

In het Limburgse Maaseik staat het eerste energie-positieve bedrijvencentrum van Vlaanderen. Het gebouw verbruikt zo weinig energie, dat de overschot gestockeerd kan worden.

Nieuws

Werken op zondag stilgelegd na klacht geluidsoverlast

De politie heeft zondagmiddag op het Scholtisplein in Neeroeteren werken stilgelegd. Iemand was met een grijpkraan bouwpuin aan het opruimen en dat zorgde voor de nodige geluidsoverlast. (mm)

Politie en veiligheid

Afvaldumper uit Bree geïdentificeerd na sluikstorting in Neeroeteren

De politie heeft maandag op de Dilserbaan in Neeroeteren een grote hoop afval gevonden. Alles lag op een plastic dekzeil. De sluikstorter is vermoedelijk een man uit Bree. Er werd al een GAS-boete opgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

“We hadden hier met 1-8 moeten winnen”

Met een gelijkmaker die letterlijk uit de lucht viel heeft Lindelhoeven in extremis een punt kunnen pakken in de derby tegen Lutlommel. Dat de bezoekers geen drie punten pakten, hadden ze aan zichzelf te wijten. Meerdere open kansen werden de nek omgewrongen.

Nieuws

Twee ruiten in centrum van Maaseik

Bij de politie zijn zaterdag twee feiten van vandalisme gemeld: in de Bosstraat en de Boomgaardstraat. Telkens werd een ruit verbrijzeld. (mm)

Politie en veiligheid

Dilsense vrouw met vriend betrapt bij koperdiefstal

De politie heeft zaterdag een koperdief kunnen identificeren. Een getuige meldde rond 8.15 uur dat hij op een bouwwerf op de Kempenweg twee personen met stroomkabels in hun handen richting een oude zwarte Ford Fiesta zag lopen. De kabels werd in de koffer gestoken. Aan de hand van de nummerplaatgegevens kon de eigenares van de auto, een vrouw uit Dilsen, worden opgespoord. De gestolen goederen had ze ook nog. De vrouw bekende dat ze de feiten samen met haar vriend had gepleegd. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. Noliko Maaseik mist competitiestart volledig: "Dit sloeg helemaal nergens op."

In het volleybal verloor Noliko Maaseik zaterdag in eigen huis met 2-3 van staartploeg Borgworm. Noliko heeft met 6 op 12 zijn competitiestart gemist en is duidelijk nog op zoek naar zijn beste vorm. Veel tijd om te piekeren hebben de mannen van Joel Banks niet, want zaterdag staat de verplaatsing naar Roeselare op het programma.

Nieuws

Ongeval met vluchtmisdrijf in Voorshoven

Donderdag rond 16.15 uur is op de Breeërweg in Voorshoven een ongeval met vluchtmisdrijf gebeurd. In een bocht reed een motorfietser bij het uitvoeren van een inhaalmanoeuvre tegen een auto die hij kruiste. De motorfiets reed verder. Aan de auto is er aanzienlijke schade. De politie spoort de motorrijder op. (mm)

Wegen en verkeer

Ongeval met everzwijn in Opoeteren

Op de Dilserweg in Opoeteren is donderdag rond 22.45 uur een everzwijn onder een auto gelopen. De auto was licht beschadigd. Het everzwijn overleefde de klap niet. Het kadaver werd door de boswachter opgehaald. (mm)

Nieuws
Download