Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezocht

Dinsdagmiddag rond 13 uur heeft de politie een gezochte man aangetroffen in de Burgemeester Philipslaan in Maaseik. Hij moest nog een gevangenisstraf uitzitten. Agenten brachten hem naar de gevangenis.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hangjongeren

De politie is maandagavond twee keer opgeroepen voor hangjongeren. Op het Kolonel Aertsplein hingen drie jongeren rond in de Albert Heijn. Ze werden gecontroleerd. Op Kloosterbempden werden twee jongeren in een winkel opgemerkt terwijl ze snoep stalen en ze aten ook heel wat gratis nootjes. De politie heeft de jongeren duidelijk gemaakt dat een winkel er niet is om in rond te hangen en te snoepen. De agenten hebben de jongeren naar huis gebracht en een gesprek gehad met hun ouders.

Politie en veiligheid
Nieuws

Dronken bestuurder met auto in de gracht

Op de Breeërweg in Maaseik is zaterdagnacht kort voor 2 uur een 41-jarige autobestuurder uit Opitter uit de bocht gegaan en in de gracht beland. De bestuurder legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Nieuws

83-jarige rijdt over uitgestapte bestuurder. Resultaat: viervoudige bekkenbreuk en verbrijzelde heup

Een gevangenisstraf met uitstel van twee jaar, een boete van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden en nadien opnieuw slagen voor het rijexamen en een psychologische test. Die straf eiste de procureur donderdag voor de 83-jarige chauffeur die vorig jaar tijdens een geval van verkeersagressie een dertigjarige bestuurder van een Mini Cooper overreed in Maaseik. Aan het ongeval hield de dertigjarige W.K een viervoudige bekkenbreuk en een verbrijzelde heup over.

Nieuws

Everzwijn doodgereden in Opoeteren

Op de Neeroeterenstraat in Opoeteren is donderdagmiddag een dood everzwijn gevonden. Het dier is vermoedelijk door een vrachtwagen geraakt. Het voertuig reed verder. Het kadaver werd opgehaald. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

VIDEO. Noliko Maaseik stuurt Russen met 3-0-nederlaag terug naar Siberië

Het sprookje van Noliko Maaseik in de Champions League volleybal blijft duren. De Maaseikenaren wonnen woensdag in de Play Off 12 met 3-0 van het Russische topteam Novosibirsk. Als Maaseik volgende week 2 sets kan pakken in Siberië, dan is het bij de beste 6 teams van Europa. En dat is iets wat hen de voorbije 10 jaar maar 1 keer lukte.

Nieuws

Bejaarde man riskeert 2 jaar cel voor bewust overrijden van Maaseikenaar: “Aan motorkap proberen vast te klampen”

Een 83-jarige man uit Maaseik moest zich donderdag voor de rechtbank van Tongeren verantwoorden voor zware feiten van verkeersagressie op de Rotemerlaan in Neeroeteren. De bejaarde man schepte na een discussie de 30-jarige Maaseikenaar W. K. op, remde bruusk en overreed hem. De dertiger overleefde de klap maar hield er zware verwondingen aan over.

Nieuws

VIDEO. Noliko Maaseik is klaar voor Final 12

Woensdagavond neemt Noliko Maaseik het in eigen huis op tegen Lokomotiv Novosibirsk. Maaseik is underdog tegen het nummer drie van de Russische competitie vorig seizoen. Maar er zijn kansen zeggen zowel spelers als coach. De dubbele Champions League-confrontatie zal Noliko straks ook ongetwijfeld helpen in de play-offs.

Nieuws

Politieman knock-out gemept na carnavalstoet in Maaseik

Het carnaval in Maaseik is zondag in mineur geëindigd door een geval van zware agressie tegen de politie Maasland. Een agent werd knock-out gemept, en daarna raakten een aantal andere agenten ernstig gewond toen familie en omstaanders probeerden om de dader uit het politievoertuig te bevrijden. Dat maakte politie Maasland maandag bekend.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws
Download