Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lichaam op straat gevonden in centrum van Maaseik, parket voert onderzoek

Het parket van Limburg voert een onderzoek naar het overlijden van een man wiens levenloze lichaam dinsdagavond werd aangetroffen in het centrum van Maaseik. De brandweer werd opgeroepen om een tent te plaatsen om het lichaam af te schermen. Het parket vorderde een forensisch team om eventueel een voorlopige doodsoorzaak vast te stellen.

Politie en veiligheid
Nieuws

"Ik doe dit niet voor het geld”

Eksel ziet zijn nummer tien Sandy De Pachter volgend seizoen naar Witgoor Dessel vertrekken. Een serieuze aderlating. Niet alleen voor Eksel maar ook voor het provinciale voetbal in Limburg dat opnieuw één van zijn smaakmakers verliest.

Nieuws

VIDEO. Urbexers bezoeken leegstaand ziekenhuis, of dat dachten ze toch

In Maaseik leeft een oude, verwarde man in een verlaten ziekenhuis. Dat hebben enkele Limburgse urban explorers of urbexers ontdekt. Dat zijn avonturiers die leegstaande gebouwen filmen. Tot hun grote verbazing stootten ze op de tweede verdieping van het ziekenhuis op de bewoner.

Nieuws

Man met slagersmes onder zetel na achtervolging uit verkeer geplukt

De politie Maasland heeft maandag rond 11 uur op de Diestersteenweg een geseinde man aan de kant gezet. Een patrouille werd door de man gekruist. Hij hield zich duidelijk niet aan de maximum snelheid. De agenten maakten rechtsomkeer en zagen hoe de man risico’s nam en zijn auto niet onder controle leek te hebben. Na een korte achtervolging kon hij aan de kant worden gezet. De man werd geboeid nadat bleek dat hij voor verschillende feiten stond geseind. Bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten onder de bestuurderszetel een groot slagersmes. De man werd naar het politiekantoor gebracht.  (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Auto en vrachtwagen botsen op Industrieweg Noord

Roel C. (34) uit Maaseik is maandagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Industrieweg Noord. Rond 14 uur botsten daar een auto en een vrachtwagen. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

“Niet rijp om te degraderen”

AC Tervant heeft woord gehouden. Met droge 3-0-cijfers werd Stal Sport zaterdagavond terug naar huis gestuurd en zo blijkt de derbykoorts alweer de ideale motivatie voor de mannen van trainer Bert Ghys. Niels Vanhoudt en Glenn Laenen waren met hun doelpunten de killers met dienst.

Nieuws

8 rijbewijzen ingetrokken bij alcoholcontroles

Bij de Slim-controles van afgelopen weekend werden in de politiezone Maasland acht rijbewijzen ingetrokken na een positieve alcoholtest. In totaal werden 479 bestuurders aan de kant gehaald. Er werd nog een proces-verbaal voor het bezit van drugs opgesteld. Drie bestuurders kregen een onmiddellijke inning. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Vandalen verplaatsen verkeersbord in Voorshoven

Op de Tismansweg in Voorshoven heeft de politie zaterdag in de late namiddag een feit van vandalisme vastgesteld. Onbekenden hadden een verkeersbord verplaatst. Dat werd teruggezet. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Opnieuw klachten tegen Nederlands incassobureau dat via mail geld eist

Twee Maaseikenaars hebben woensdag klacht ingediend tegen een Nederlands incassobureau. De twee - uit de Verloren Kost en de F. Maldersstraat - hadden een mail gekregen om een snelheidsovertreding te betalen. De laatste tijd worden meer Limburgers bestookt met dit soort mails. Het parket raadt mensen aan de boete niet te betalen en het te melden bij de politie. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Zo wordt de nieuwe brug naar 't Eilandje in Neeroeteren geplaatst

In Neeroeteren hebben ze zopas de nieuwe brug naar ‘t Eilandje op zijn plaats gevaren. De voorbije maanden werd de brug aan de oevers van de Hoogstraat gebouwd en dinsdagmiddag werd het gevaarte op het ponton gehesen en via de Zuid-Willemsvaart richting zijn definitieve bestemming gevaren. Morgen gaan ze de brug draaien en op zijn plaats laten zakken. Volgende maand gaat dan de oude brug afgebroken worden.

Nieuws
Download