Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Siem Theelen wint nu ook Vlaamse houtproef

Leerling Siem Theelen van het 4de jaar Hout heeft zich voor Mosa-RT in Sint-Niklaas tot algemeen winnaar van de Vlaamse houtproef gekroond. Nadat hij in Limburg al de hoogste score over alle studieniveaus heen haalde, liet hij nu ook de deelnemers uit de andere provincies achter zich.

News

Controles drugs

De politie heeft zaterdagmiddag in de Misweg een 27-jarige man gecontroleerd. Die verstopte zich toen de politie passeerde. Dat was toch verdacht. De man werd meegenomen naar het commissariaat. Daar bleek dat hij drugs op zak had. In Bleumerhoven is zaterdag rond middernacht een auto gecontroleerd die op het terrein van Dragetra stond. De 19-jarige inzittende uit As had cannabis bij. Een pv is opgesteld.

Alert

Frontaal gebotst

Twee auto’s zijn frontaal gebotst in de Stationsstraat in As. Bij dat ongeval vrijdag rond 16.45 uur is de 45-jarige Bianca D. uit Maaseik gewond geraakt.

News

VIDEO. Revolutie na 33 jaar: Noliko Maaseik verandert van naam

Na 33 jaar verandert volleybalclub Noliko Maaseik van naam. De club zal voortaan VC Greenyard heten. De rood-witte kleuren maken ook plaats voor rood-groen. 'De nieuwe naam zal niets veranderen aan het volleybal dat ze spelen', klinkt het bij de club.

News

Kasteel zkt. erfgenamen

“Beste, zoals jullie wellicht weten, zijn jullie destijds door het overlijden van Frans Cardinaels aandeelhouder geworden van kasteel De Schans BVBA in Opoeteren.” Zo begint een mail van de penningmeester van het cursuscentrum in het kasteel, die vervolgens vraagt om meer aandelen te kopen of het eigen aandeel te verkopen. De bestemmelingen van de mail weten echter van geen erfenis en vermoeden kwaad opzet.

Then and now

Tegen paal

De 42-jarige G.N. uit Bree is dinsdag rond 17 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Breeërweg in Maaseik. In de bocht richting Bree belandde hij in de berm tegen een verlichtingspaal.

News

Politie treft 2.000 wietplanten aan en verricht 6 arrestaties bij 9 huiszoekingen

De politie van de zone CARMA heeft bij negen huiszoekingen tweeduizend wietplanten aangetroffen en zes arrestaties verricht. Van de zes verdachten zijn vier personen aangehouden door de onderzoeksrechter. Samen met het Limburgse parket voerde de lokale politie een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. De reeks huiszoekingen vond plaats tussen 22 en 31 mei. Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt.

Alert

Problemen met druggebruikers

De politie heeft maandag een ambulance verwittigd voor een 29-jarige die bewusteloos op het veld naast de moskee lag. De jongeman is een gekend druggebruiker. Rond 11.30 uur kwam er een melding van de bewusteloze man in de Sportlaan binnen. Hij is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur een druggebruiker opgehaald op het Kerkplein in Maaseik. De man kraamde wartaal uit en zorgde voor moeilijkheden.

Alert

Brommobiel van snelweg gehaald nabij grens met Maaseik

Een bestuurder van een brommobiel is zondagmiddag van de A2 in Nederlands Limburg gehaald. Het 45-kilometerkarretje reed ter hoogte van Echt, dicht bij de grens met Maaseik, richting het zuiden over de snelweg. Een team van de Rijkswaterstaat, dat de wegen van onze noorderburen beheert, zette de bestuurder aan de kant en haalde het wagentje van de weg.

News
Download