Op de top kun je geen lange wandelingen maken
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

VIDEO. Voor een keer mag het: chauffeurs in file rijden achterwaarts de snelweg af

De snelweg richting Lummen is volledig versperd door een zwaar ongeval met een vrachtwagen. Honderden chauffeurs stonden een tijdlang in de hitte vast in de file. Het Vlaams Verkeerscentrum deelde water uit aan iedereen in de file. Omstreeks 14.30 uur maandagmiddag mocht iedereen achterwaarts de snelweg afrijden:

Wegen en verkeer

E314 volledig afgesloten nabij Lummen

De E314 nabij Lummen is volledig versperd in de richting van Nederland door een ongeval waarbij een vrachtwagen tegen een signalisatiebord is gereden. Het verkeer moet een omleidingsroute volgen. Er is momenteel een file tot in Halen.

Wegen en verkeer

VIDEO. Paardendokter wil misvormd veulen redden

Meer dan 4.000 euro, dat is de kostprijs voor een levensreddende operatie die het veulen Tom terug moet laten eten en drinken. De eigenaar van het paard kan dat bedrag echter niet zelf betalen en gaat nu samen met Tom Mariën van het paardenhospitaal Equitom op zoek naar een oplossing.

Nieuws

Wagen over de kop op E313

Een wagen die rond 13.45 uur op de E313 reed ging in Lummen, ter hoogte van het Intermotel, over de kop en belandde in de berm. De inzittende bleek lichtgewond en wilde geen ziekenwagen. (ppn)

Nieuws

E314 volledig versperd na zware botsing met stilstaande oldtimer

Op de E314 ter hoogte van Houthalen-Helchteren zijn zondag kort voor de middag vier auto’s betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Daardoor was de autosnelweg even volledig versperd.

Wegen en verkeer

Visser moet honderden zwemmers wegjagen op privéterrein

De afgelopen dagen moeten vissers honderden zwemmers wegjagen in 't Koet, de grote vijver in het natuurgebied de Groene Delle op de grens met Lummen en Hasselt. De vijver is privéterrein en de eigenaar is de overlast van de afgelopen jaren grondig beu. Afval, vuur, er zijn heel wat problemen. Er is nu een nultolerantie aan de vijver. Niemand mag er nog zwemmen.

Vrije tijd en hobby

Lummense veinst overval uit wraak voor bedriegende echtgenoot

Een 56-jarige Lummense heeft zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Hasselt moeten verantwoorden omdat ze een overval zou geveinsd hebben. Dat is alvast de theorie van het parket. De vrouw probeerde immers tot tranen toe bewogen haar onschuld aan te tonen. De vijftiger stapte de bank uit toen de overvaller toesloeg. Er zou 25.000 euro van haar man in haar handtas gezeten hebben. Op die manier probeerde ze wraak te nemen omdat haar echtgenoot haar bedroog met iemand die hij in een parenclub had leren kennen.

Politie en veiligheid

Politieman aangevallen met bijl op snelwegparking

Op de snelwegparking in Lummen is in de nacht van zondag op maandag een politieman aangevallen door een onbekende, gewapend met een bijl.

Politie en veiligheid
Download