Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tractordief besteelt werkgever en krijgt straf met uitstel

Een 30-jarige Lummenaar is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 20 maanden cel met volledig uitstel voor het plegen van vier diefstallen en het vervalsen van een nummerplaat.

Nieuws

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

Met de lente voor de deur, duiken er weer allerlei klusjes op die we moeten afwerken. Voor sommige daarvan schakelen we al eens graag de hulp in van zelfstandigen. Maar pas op met wie u in zee gaat voor snoei-, asfalterings- of tuinonderhoudswerken. Daarvoor waarschuwt de politie Limburg Regio Hoofdstad op Facebook.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Bakker Kevin (30) wacht lange revalidatie na ontploffing: “Zodra hij uit coma was, vroeg hij of de bakkerij alweer open was"

Een week na de ontploffing van zijn oven ligt bakker Kevin Vanhamme (30) uit Lummen nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven.“Het eerste wat hij wilde weten toen hij uit coma ontwaakte, was of de winkel open was”, zegt vader Rudi Vanhamme (59).

Nieuws

VIDEO. Danny Vanhamel vertelt gruwelijk verhaal over zijn honden

In de tweede aflevering van het VIER-programma ‘Ex-Gangster’ vertelt Danny Vanhamel donderdag over traumatische gebeurtenissen tijdens zijn jeugd. Zo herinnert de Lummenaar zich nog levendig hoe hij als kind vernam dat zijn vader zijn jonge honden levend begraven had. Het bezorgt hem nog altijd een krop in de keel.

Nieuws

Onderkoelde vrouw met ladderwagen uit appartement gehaald

Zondagvoormiddag heeft een verpleegster in een appartement op de Schulensebaan een onderkoelde patiënt gevonden. De kranige dame was zaterdagavond gevallen en had geen hulp kunnen oproepen.

Nieuws

Bakker zwaargewond na ontploffing aan oven

In een bakkerij aan het Gemeenteplein in Lummen deed zich vrijdagochtend rond 2.15 uur een ontploffing voor aan de oven. Op dat ogenblik was de bakker aan het werk in zijn zaak. De man raakte zwaargewond. Hij verwittigde zijn gezin en andere bewoners in het pand om tijdig buiten te geraken. De bakker liep brandwonden op aan onder meer het gezicht en de armen.

Nieuws

VIDEO. Bakker loopt zware brandwonden op nadat oven ontploft

In bakkerij Van Hamme in Lummen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een hevige brand gewoed. Omstreeks half drie ’s nachts ontplofte één van de ovens in de bakkerij. De bakker liep brandwonden op bij de brand.

Politie en veiligheid
Nieuws

Lummenaar laat kadavers liggen in box met levende stieren

Een 44-jarige Lummenaar mag drie jaar lang geen dieren meer houden na een veroordeling voor zware dierenverwaarlozing. De Hasseltse strafrechter legde hem zopas naast het verbod ook zes maanden cel en 3.000 euro boete op. In de stallen van de man lagen de kaders van drie al sinds geruime tijd gestorven stieren nog in een box met drie levende dieren.

Nieuws

fietser lichtgewond

Fietser Geert B. (50) raakte maandag om 12.20 uur lichtgewond bij een val op de Meldertsebaan in Meldert. De vijftiger kwam ten val na een contact met een voorbijrijdende wagen, maar deze stopte niet. (ppn)

Nieuws

Twee ongevallen

Glenn L. (25) uit Heusden-Zolder raakte zaterdag om 18.10 uur lichtgewond bij een ongeval in de Dellestraat in Lummen. Hij trok op eigen houtje naar het ziekenhuis.Pieter N. (32) uit Leopoldsburg raakte zaterdag om 12.15 uur gewond bij een aanrijding tussen een fietser en autobestuurder. De hulpdiensten brachten hem over naar het ziekenhuis. (ppn)

Wegen en verkeer
Nieuws
Download