Tournée Générale
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ledlampen voor 195 Limburgse verlichtingspalen in 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf januari 2019 ledlampen installeren in 195 verlichtingspalen. Het gaat in totaal over zo’n 12 kilometer snelweg op de E313 en E314. Aan het Klaverblad in Lummen worden richting Halen en Hasselt de lampen vervangen. Ook tussen Tessenderlo en Ham wordt de middenbermverlichting omgebouwd. Het prijskaartje: zo’n 550.000 euro. Alle werken gebeuren ’s nachts.

News

Trio beraamt moordplan op Beringenaar in ruil voor 5 gram wiet

Een trio uit Diest, Lummen en Tessenderlo heeft zich dinsdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor het beramen van een moordplan op een 49-jarige Beringenaar. De voormalige partner van het slachtoffer was de hardhandige aanpak en het seksueel misbruik door de man beu. Samen met de Lummense vriend (38) van haar dochter bedacht ze een plan om de veertiger om te brengen. Ze schakelden daarvoor een 28-jarige Diestenaar in die de klus moest klaren in ruil voor vijf gram cannabis.

News

Stemmen moeten worden herteld in Lummen en Kortessem

Zowel in Kortessem als in Lummen komt er een gedeeltelijke hertelling van de stemmen uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat heeft de Raad voor Verkiezingsbetwistingen vrijdag beslist. De hertelling voor Lummen vindt woensdag plaats en die voor Kortessem vrijdag. Over de verzoekschriften in Nieuwerkerken (GBL) en Bilzen (Groen) is nog geen uitspraak gedaan.

News

eigenaar schrikt inbrekers op

Onbekenden braken zondag om 21.30 uur de deur van een huis in de Hamelstraat in Lummen open, maar wellicht werden ze opgeschrikt door de eigenaar want ze sloegen zonder buit op de vlucht.

Alert

Superflitspaal flitst 512 hardrijders

Van 26 oktober tot donderdag 1 november stond een superflitspaal opgesteld in de Molemstraat. Die flitste uiteindelijk 512 hardrijders (1,5 procent). In Sint-Truiden werd de flitspaal al vijf keer gebruikt sinds juli en daar werden 6.770 hardrijders (2 procent) betrapt.

News

Een op 100 fietsers in fout

In het kader van de thema-actie rond fietsverlichting controleerde de politie dinsdag 20 fietsers in Herk-de-Stad en 80 in Lummen. Daar was een jongere in overtreding. Die zal naar de verkeersklas moeten gaan.

Alert

Achtergelaten handschoen verraadt dief met dertig aliassen: “Nodig voor mijn oogoperatie”

Een 39-jarige Algerijn heeft woensdag in Hasselt 30 maanden cel gekregen voor twee inbraken op oudejaarsavond 2017, een inbraakpoging en bendevorming. Hij sloeg toe in Lummen en Herk-de-Stad.

News

VIDEO. Vrachtwagen ramt signalisatiewagen op E313

Dinsdagavond rond 23.30 uur heeft een vrachtwagen een signalisatiewagen geramd op de E313 tussen Beringen en Lummen richting Hasselt. Dat gebeurde op de nieuwe spitsstroken. Op het moment van de botsing waren er werken bezig, meer bepaald de aanlegging van bekabeling. De chauffeur werd gewond afgevoerd.

News

Poging inbraak

Dieven hebben proberen inbreken in een gebouw in de Genenbosstraat in Lummen. Ze kregen de deur niet open.

Alert

Brandweer rukt massaal uit naar woon-zorgcentrum voor schildersstof

Afgelopen zaterdag waren er schilders aan het werk in het Frederickxhof aan de Ringlaan. Door hun schuurwerken kwam er stof vrij en zondag belandde dat via de ventilatie in de branddetectoren. Om iets voor 13 uur ging het brandalarm af en de hulpdiensten rukten uit met de grote middelen. “Van brand was er dus geen sprake, maar het systeem heeft wel goed gewerkt”, aldus kapitein Werner Van Kerckhove van de hulpverleningszone Zuid-West-Limburg.

Alert
Download