Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inbrekers slaan toe in acht scholen

De voorbije drie weken waren dieven actief in liefst acht scholen: vier in Lummen, drie in Hasselt en een in Herk-de-Stad. “We gaan de scholen in onze zone contacteren. De dieven raakten niet overal binnen, maar waar het wel lukte gingen ze aan de haal met geld, laptops en tablets”, aldus LRH-woordvoerder Dorien Baens.

Alert

Bordjes op schoolparking al drie keer uitgetrokken

Op de parking van de Wegwijzer in de Neerstraat werden onlangs een 25-tal bordjes geplaatst met de nummerplaten van de leerkrachten. “Het is een privéparking van de school, maar toch werden de bordjes al drie keer uitgetrokken en in de graskant en het bos gegooid. We denken eraan om camera’s te plaatsen”, aldus directeur Ria Veestraeten.

News

Elf rijbewijzen ingetrokken bij controles

Bij alcohol- en drugscontroles heeft de politie vrijdagochtend elf rijbewijzen voor minimum 3 uur en maximum 15 dagen ingetrokken. Ze hadden allemaal te veel alcohol gedronken. In totaal werden 513 bestuurders aan de kant gehaald. 502 testten er negatief. De controles gebeurden op drie locaties. Bij de controles werden nog verschillende onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het fout gebruiken van de fietsverlichting. (mm)

Alert

69 bestuurders rijden te snel

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft woensdag op vier locaties geflitst. Van de 2.944 voertuigen die een camera passeerden, hielden er zich 2.875 aan de snelheidslimiet. (mm)

Alert

Inbraak op werf

Onbekenden konden woensdagochtend toeslaan op een werf in de Waterburchtstraat in Lummen. Ze gingen aan de haal met een hoeveelheid werkmateriaal.

News

Truck botst tegen wagen op E314

Op de E314 in Lummen is woensdagnamiddag de linkerrijstrook een tijdlang versperd geweest. Een vrachtwagen botste er in de richting van Genk, vlak voor het oprijden van de brug over het Albertkanaal, tegen een auto. Hoe dat is gebeurd, is nog niet geweten. Ondertussen zijn de problemen er van de baan.

News

Lichtgewond na uitwijkmanoeuvre

Jo. J. (38) uit Lummen hield dinsdag om 9.30 uur lichte verwondingen over aan een botsing tegen een paal naast de Dellestraat in Lummen. De dertiger belandde naast de rijweg toen hij moest uitwijken om een aanrijding met een ander voertuig te voorkomen.

News

Auto tegen boom in Dikke Eikstraat

Zondag rond 19.30 uur is in de Dikke Eikstraat een auto tegen een boom terechtgekomen. Wim P. (23) uit Sint-Truiden raakte gewond. (mm)

News

Twee rijstroken op E314 in Linkhout vannacht afgesloten na ongeval met bestelwagen

Vrijdagochtend rond 04.00 uur is er een ongeval gebeurd op de E314 in Linkhout, ongeveer 2 kilometer voor de afrit Halen in de richting van Leuven.

News

CD&V wint verkiezingen, maar vraagt toch hertelling

De Lummense CD&V gaat een klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. “Omdat de CD&V-naamstemmen van een Melderts stembureau niet werden meegeteld”, aldus burgemeester Luc Wouters. De cijfers zijn vooral belangrijk voor de interne machtsverhoudingen binnen de partij.

News
Download