Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Natuurpunt laat 300 ganzen vergassen: “We doen dit niet van harte”

Natuurpunt heeft in het Schulensmeer in Limburg 300 ganzen laten vergassen omdat ze schadelijk zijn voor de natuur en inheemse soorten. Lokaal ontstond er commotie rond de vergassing omdat jagers in de toekomst bij de vangst betrokken willen worden.

Vrije tijd en hobby

Opnieuw blauwalgen in Schulensmeer

Sinds dinsdag is het voor iedereen verboden om op het Schulensmeer te surfen en te suppen omdat er blauwalgen op het water drijven. Wie ouder is dan 12 jaar mag onder strikte voorwaarden zeilen, kajakken en vissen.

Nieuws

Brand in petanquelokalen in Genenbos

Dinsdagavond rond 17.20 uur brak er brand uit in de petanquelokalen van Genenbos. Achterburen die aan het eten waren roken een brandgeur en sloegen dadelijk alarm.

Vrije tijd en hobby

Vuurgevecht tijdens wilde achtervolging in Limburg

De politie is zondag in de vooravond binnengevallen in een huis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Twee tot drie personen werden bij de inval ingerekend. De aanleiding zou een conflict binnen de familiale sfeer zijn.

Politie en veiligheid

Keukenbrand zorgt voor nodige schade

Om 10 uur ontstond er vandaag brand in een frigo van een woning aan de Goeslaerstraat in Lummen. De keuken liep schade op en heel de woning hing vol rook. De brandweer van Zuid-West Limburg moest nadien heel de woning verluchten met een ventilator.

Politie en veiligheid

Diefstal

In Genebos in de Jantenstraat is een aanhangwagen gestolen. Die stond op de oprit voor het huis. De diefstal werd woensdagmorgen rond 4.45 uur vastgesteld.

Nieuws

Vrijwilligers houden oogje in ‘t zeil aan Schulensmeer

Aan het Schulensmeer worden sinds deze week tien vrijwilligers ingezet door de politie en de gemeentebesturen van Lummen, Herk-de-Stad en Halen. Zij dienen als aanspreekpunt voor bezoekers van het natuurgebied.

Politie en veiligheid

Vrachtwagen rijdt in op file E313 en richt ravage aan

Maandagmiddag is de E313 ter hoogte van het klaverblad van Lummen versperd geweest na twee ongevallen. Door een ongeval kort voor twaalf uur was er een korte file ontstaan. Die werd te laat opgemerkt door een vrachtwagenbestuurder.

Wegen en verkeer

E313 in Lummen volledig versperd na zwaar ongeval

De rijbanen op de E313 ter hoogte van Lummen zijn volledig versperd richting Antwerpen na een zwaar ongeval. Kort na de middag vloog eerst een auto in de vangrails. Daardoor ontstond een korte file in de richting van Antwerpen. Een vrachtwagenbestuurder merkte die file te laat op en knalde vervolgens aan hoge snelheid op enkele auto’s. Drie personen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Één van hen verkeert in levensgevaar.

Wegen en verkeer

Drie auto's botsen in Lummen

Drie auto’s zijn vrijdag rond 14 uur bij een ongeval in de Dellestraat betrokken geraakt. Nadia P. (53) uit Houthalen-Helchteren raakte lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer
Download