Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tot drie jaar cel voor lossen van schoten op wagen met gezin tijdens achtervolging

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 45-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een effectieve celstraf van 3 jaar en een boete van 8.000 euro voor het lossen van twee schoten naar een voertuig met een gezin aan boord. De man kreeg uitstel voor drie vierde van de geldboete. Zijn passagier, een 35-jarige man uit Beringen, kreeg 2 jaar cel met uitstel en 8.000 euro boete, waarvan drie vierde met uitstel. De dertiger viseerde einde juli vorig jaar zijn ex-partner en haar nieuwe vriend. In de auto zaten verder twee kinderen van 2,5 jaar en 4 jaar oud van het nieuw samengestelde gezin.

Melding

Sluikstorter vier keer op 24 uur tijd betrapt in Lummen

De mobiele camera’s in Lummen blijken nogmaals hun nut aan te tonen. Op 24 uur tijd werd dezelfde sluikstorter maar liefst vier keer betrapt. Hierbij ging het telkens om het weggooien van flesjes en blikjes. De sluikstorter mag zware GAS-boetes verwachten en krijgt de opruimkosten ook voor zijn rekening gepresenteerd.

Melding

Motorhelm verontrust voorbijgangers

Voorbijgangers verwittigden dinsdag om 6 uur de brandweer nadat ze op de Industrieweg ter hoogte van de club Lumma-Ski een motorhelm in het water hadden zien drijven. Een duikteam kwam ter plaatse voor de controle, maar zijn troffen geen drenkeling of andere betrokkene aan. (ppn)

Melding

Vanaf 12 mei start aanleg Limburgse spitsstrook

De voorbereidingen zijn al een tijdje bezig, maar vanaf 12 mei start de aannemer met de aanleg van de eerste Limburgse spitsstrook.

Nieuws

Inbraak in woning

Inbrekers sloegen toe in de Schalbroekstraat waar ze een huis binnendrongen, maar niets buitmaakten. De melding dateert van woensdag 12.30 uur. (ppn)

Melding

Inbrekers riskeren na straffen in 4 landen nu ook cel in ons land

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt vijf jaar cel gevraagd voor twee Albanese inbrekers van 43 en 45 jaar oud. Twee andere landgenoten (27 en 30 jaar oud) van de verdachten riskeren 40 maanden cel. Het parket acht ze verantwoordelijke voor de inbrakengolf tussen 30 maart en half mei vorig jaar die vooral Halen en Lummen teisterde.

Melding

Tractor rijdt door na aanrijding

Een tractorbestuurder is zondagavond doorgereden na een aanrijding in de Meldertsebaan in Meldert. Het was al laat, rond 23.30 uur, toen een auto via de Meldertsebaan richting Diest reed. Plots kwam er een tractor de baan opgereden, die kwam uit een veldweg. De tractor reed zonder omkijken de weg op. De automobilist kon niet meer tijdig afremmen en reed tegen de tractor. Het landbouwvoertuig reed door. Het is niet duidelijk of de tractorbestuurder heeft beseft dat de auto tegen zijn voertuig reed. De automobilist Gunther V. (43) uit Diest raakte gewond.

Wegen en verkeer

Rijverbod voor 90 snelheidsduivels aan Klaverblad Lummen

De Hasseltse politierechter heeft vrijdag 90 bestuurders een rijverbod van minstens 8 dagen opgelegd nadat ze afgelopen zomer ter hoogte van het Klaverblad in Lummen geflitst werden.

Wegen en verkeer

Limburger met mobilhome krijgt boete in Brussel, “maar daar ben ik nooit geweest”

Begin maart viel bij Lummenaar Romain Maes (71) een boete van 110 euro in de bus. “Volgens die boete stond mijn mobilhome op 2 maart om 11.29 uur fout geparkeerd in het centrum van Brussel. Alleen stond mijn wagen toen thuis in Lummen”, vertelt Romain. “Ik ben zelfs nog nooit met mijn mobilhome in Brussel geweest.”

Nieuws

90 snelheidsduivels Klaverblad Lummen voor de rechter

In de politierechtbank in Hasselt passeerden woensdag 90 automobilisten die afgelopen zomer ter hoogte van het Klaverblad in Lummen geflitst waren. De flitscamera stond opgesteld aan de wegenwerken op de E314 in de buurt van de brug van Viversel in Zolder. De betichten reden er ruim 40 km/u te snel op de plek waar maar 70 km/u toegelaten was.

Wegen en verkeer
Download