Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Verschillende arrestaties in drugsonderzoek in Lummen en Beverlo

Politie Limburg Regio Hoofdstad heeft vanavond een aantal arrestaties verricht in het kader van een drugsonderzoek. De actie vond plaats in de Linkhoutstraat in Lummen en op de Koolmijnlaan in Beverlo. Het onderzoek is nog volop bezig. Meer gegevens volgen later.

Alert

Alweer honderden dode vissen op Demer

Van Hasselt tot Lummen, en zelfs in Diest, zijn honderden vissen gestorven op de Demer. Twee weken geleden was er ook al een vissterfte in de rivier. De oorzaak is nog onbekend.

News

Honderd kilometer stappen voor een deugddoende vakantie

Ten voordele van de vzw IE-Limburg, voor jongeren met hersenverlamming met thuishaven in Leopoldsburg, stappen vandaag 42 personen mee in de beroemde Dodentocht in Bornem. De 42 deelnemers, bijna de helft meer dan vorig jaar, kwamen in Lummen hun documenten voor de tocht ophalen. In vier deelnames hebben de stappers voor IE al meer dan 50.000 euro bij elkaar gebracht.

News

Geen asbestvervuiling vastgesteld na schuurbrand in Lummen

Bij de brand in de Sint-Lugardisstraat in Lummen is geen asbestvervuiling vastgesteld in de omgeving. Dat heeft een asbestdeskundige vastgesteld.

News

VIDEO. Asbest vrijgekomen bij stalbrand in Lummen

Kort voor 19 uur dinsdag brak er een hevige brand uit in een boerderij in de Sint Lutgardisstraat in Lummen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak van de schuur. Mogelijk was het hooi in de stal beginnen smeulen door zelfontbranding, door de hitte van de afgelopen weken. Op het dak van de schuur lagen golfplaten die asbest bevatten, de brandweer heeft daarom gevraagd aan buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden. Een gespecialiseerde firma ruimt woensdag het asbest op.

Alert

Honderdste sluikstorter betrapt in drie maanden

Met mobiele camera’s zijn in Lummen in drie maanden liefst honderd sluikstorters op heterdaad betrapt. Vier op de vijf overtreders zijn mannen.

Alert

VIDEO. Werken spitsstroken E313 bijna afgerond, kostprijs 15,5 miljoen euro

De aanleg van de spitsstroken op de E313 tussen Lummen en Beringen loopt stilaan op zijn einde. De nieuwe spitsstroken moeten ervoor zorgen dat de doorstromingen op het klaverblad in Lummen zal verbeteren. De totale kostprijs van het project bedraagt 15,5 miljoen euro. Eind augustus zal de eerste auto over het wegdek rijden.

News

Huis doorzocht

Inbrekers drongen dinsdag overdag een huis in de Dikke Eikstraat in Lummen binnen. De daders doorzochten verschillende vertrekken, maar het is nog niet duidelijk of ze ook iets konden stelen.

Alert

Cashloos postkantoor opent maandag in container

Bpost opent maandag een tijdelijk postkantoor in een container in de Pastoor Frederickxstraat, vlakbij het vernielde kantoor. Dat werd op 21 juni volledig verwoest door een plofkraak. Als alles normaal verloopt, zal het herstelde postkantoor op 27 augustus heropenen.

News

Tijdelijk postkantoor opent twee maanden na plofkraak

Bijna een maand na de plofkraak in het postkantoor in het centrum van Lummen zijn de sporen nog altijd goed zichtbaar. In de ochtend van 21 juni raakte het kantoor zwaar beschadigd. Vier daders hadden gas in de geldautomaat gespoten en lieten alles ontploffen. Vermoedelijk gaat eind augustus een tijdelijk postkantoor open in een container.

News
Download