The name Hoplr comes from city hopping
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Hevige bosbranden in Lommel en Houthalen-Helchteren

De droogte eist zijn tol in de Limburgse bossen. Dinsdagnamiddag is de brandweer in Lommel en in Houthalen-Helchteren moeten uitrukken voor hevige bosbranden. Het vuur is onder controle, maar de brandweer is nog even bezig met het nablussen.

Alert

Dieven

In de Norbert Neeckxlaan in Lommel hebben dieven dinsdagmorgen vergeefs hun slag proberen te slaan. Een geparkeerde bestelwagen kregen ze niet open en ook op het kerkhof slaagden ze er niet in om spullen mee te nemen. Mogelijk uit frustratie hebben ze twee mobiele verkeerslichten gestolen.

Alert

Brandweer rukt uit voor hevige bosbrand in Lommel

In Lommel is de brandweer moeten uitrukken voor een forse bosbrand. Over tientallen vierkante meters verspreidden de vlammen die soms hoog in de bomen kropen. Het vuur is onder controle maar het nablussen kan nog enkele uren duren. Naar schatting is ruim 250 vierkante meter getroffen. De rookpluim was tot in verre omtrek zichtbaar.

Alert

Brand in Lommel na wegbranden van wespennest

Deze namiddag moest de brandweer uitrukken naar de Stijn Streuvelsstraat in Lommel. Daar had het dak van een woning vuur gevat nadat de bewoner zelf had geprobeerd een wespennest weg te branden.

Alert

Blauwalg in Lommelse Sahara

Wie van plan is om dit weekend naar de putten van de Lommelse Sahara te trekken, kan maar beter uit het water blijven. De stad Lommel meldt dat er blauwalg aangetroffen is in het water. Dat kan zowel bij mensen als bij dieren voor huidirritatie en andere gezondheidsproblemen zorgen.

News

Trainer Tom Van Imschoot: “Niet verstoppen achter budget”

“Aan de vooravond van de competitie worden de budgetten van de clubs altijd met elkaar vergeleken, maar ik vind niet dat wij ons daarachter mogen verschuilen”, zegt trainer Tom Van Imschoot. “Lommel blijft ook dit seizoen zijn visie trouw. Investeren in jong en betaalbaar talent, liefst van Belgische bodem (dePortugese spits Rocha is de enige niet-Belg in de selectie, nvdr.). Wij moeten altijd vindingrijk en creatief zijn in de transferperiode. Het is nu aan ons om te bewijzen dat we wel degelijk een goed figuur kunnen slaan. Na een moeilijke start, waarin we echt onderbemand waren, heeft de intussen flink uitgebreide selectie al belangrijke stappen gezet. Ik kan niet voorspellen hoe de openingswedstrijd tegen Union zal verlopen, maar aan de mentaliteit van onze spelers zal het niet liggen. Iedereen hamert er ook steeds op dat de eerste twee wedstrijden van cruciaal belang zijn. Dat zal best, maar daarna volgen er nog 26 die even belangrijk zijn. We gaan er nuchter tegenaan, stevig en enthousiast.”

News

“Reeks is nog sterker geworden”

Lommel SK trapt vanavond de competitie in 1B op gang met een thuiswedstrijd tegen Union. Of de Noord-Limburgers al voldoende gewapend zijn om een goed figuur te slaan, zal de eerstkomende weken moeten blijken. “Want na Union krijgen we ook nog Tubeke op bezoek”, zegt kapitein Glenn Neven. “Het zou mooi zijn om met minstens vier op zes te kunnen starten. Of dat ook realistisch is, zien we wel.”

News

Soufiane El Banouhi: “Nog maand met Union getraind”

Voor Soufiane El Banouhi wordt het straks een heuglijke wedstrijd. De 26-jarige rechtsback van Lommel speelde vorig seizoen immers voor de tegenstander van vanavond.

News

Extra maatregelen tegen foutparkeerders aan waterplas

Het Lommelse stadsbestuur neemt extra maatregelen om foutparkeerders te weren aan de waterplas achter plezierhaven De Meerpaal. Vorige week vrijdag kwam daar een man om het leven na een duik in het water. Foutgeparkeerde wagens hinderden de hulpdiensten, die kostbare tijd verloren.

Leisure and hobby

Belgische scoutsgroep aangereden aan Nederlandse grens, meisje (15) zwaargewond

In het Nederlandse Bergeijk, vlak over de grens met Lommel, is woensdagavond een Belgische groep scouts aangereden. Een van de ongeveer twintig jongeren, een meisje van vijftien, werd omstreeks 20.45 uur door een auto gegrepen. Ze werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Traffic
Download