Put your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Peter Vanvelthoven neemt ontslag als voorzitter SP.A Limburg

Peter Vanvelthoven stapt op als voorzitter van SP.A Limburg. “Ik heb zelf mijn ontslag gegeven”, zegt hij aan Het Belang van Limburg.

News

Limburgse kopstukken van N-VA en CD&V over de voorbije verkiezingen: “Socialisten pleegden woordbreuk”

Of hij de woordbreuk van de socialisten in Hasselt als verraad ervaart? “Ja, en daar hou ik echt niet van”, geeft CD&V-voorzitter Wouter Beke onomwonden toe over de oppositiekuur die zijn partij daar te wachten staat. Steven Vandeput (N-VA) zegt zonder aarzelen dat hij zowel op basis van inhoud als manier van werken vrij snel meer vertrouwen voelde bij socialisten en liberalen. Opvallend: 24 uur na het sluiten van de stemhokjes zijn beide winnaars erg hoffelijk voor mekaar. De felicitaties en complimentjes zijn zelden ver zoek. Samen zingen ze zelfs een strofe van het Limburgs volkslied.

News

Politieke toekomst Peter Vanvelthoven onduidelijk: “Ik begrijp het nog steeds niet”

“Ik heb zeker niet beslist om te stoppen met gemeentepolitiek.” Daar is Peter Vanvelthoven duidelijk over. Maar hij geeft toe dat hij deze uitslag niet had zien aankomen, en voor andere uitspraken over zijn politieke toekomst is het nog veel te vroeg. “Ik begrijp het nog steeds niet. De Lommelaar leek tevreden.”

Alert

Bob wie? Nieuwe burgemeester is grote verrassing in Noord-Limburg: “Ik lig er niet wakker van dat ze me niet kennen”

“Blijf zoals je bent.” Dat was de boodschap die de nieuwbakken Lommelse burgemeester Bob Nijs zondagavond meekreeg van de kiezers. Bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen blijkt hij de populairste politicus in Lommel. “Ik besef dat ik nieuw ben, maar dat stoorde de Lommelaren niet”, zegt Nijs. “Samen met mijn ploeg wil ik de komende 6 jaar laten zien dat we die stemmen waard zijn. Daarom ga ik ook opnieuw studeren, voor januari hoop ik de politieke academie te hebben afgerond. Want de ambitie is groot, we willen het minstens even goed doen als mijn voorganger.”

Alert

ANALYSE. Vanvelthoven verliest sjerp maar wil toch coalitie met CD&V

Na dertig jaar komt er in Lommel een einde aan de Vanvelthoven-dynastie. Lijst Burgemeester van Peter Vanvelthoven verliest maar liefst vier zetels en houdt er nog 11 over. De partij wordt voorbijgestoken door CD&V die maar liefst 13 zetels binnenhaalt, 6 meer dan in 2012.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Lommel

In 2012 haalde SP.A net geen absolute meerderheid. Voor 14 oktober zijn er echter kapers op de kust, vooral dan in de vorm van grootste oppositiepartij CD&V.

News

Carwashuitbaters voor 2 jaar naar de cel voor mensenhandel: “Gevaar voor elektrocutie was reëel”

De Tongerse correctionele rechter stuurde woensdag twee Indiërs voor twee jaar naar de cel omdat zij drie illegale Indische vluchtelingen tewerkstelden in hun carwashes in Genk, Lommel en Aarschot. Ze moeten bovendien een geldboete van elk 18.000 euro ophoesten. De werkkrachten kregen nooit centen te zien voor hun geleverde diensten. “Ze waren al blij dat ze eten en een slaapplaats hadden”, staat in het vonnis te lezen.

News

Alle dokters onder één dak op zorgcampus

Na een bezoek aan de huisarts rechtstreeks met uw voorschrift de apotheek binnenwandelen, en als de afspraak bij de oogarts is afgelopen meteen met uw nieuw voorschrift een bril oppikken bij de opticien. Over enkele jaren kan het in Lommel, dat met Mudhoven als eerste Belgische stad een zorgcampus krijgt pal in het centrum. “Dit maakt het leven gewoon eenvoudiger, voor de patiënten en de dokters”, zegt huisarts en initiatiefnemer Jos Vanhoof.

News

Natuurbegraafplaats aan crematorium

News

VIDEO. Lommel krijgt zorgcampus van de toekomst

Een primeur voor Lommel, dat een gloednieuwe, toekomstgerichte zorgcampus krijgt. Nooit eerder werden er zoveel zorgdiensten in één gebouw samengebracht. Op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter zal een uiteenlopend aanbod aan zorgverleners, zorgwinkels, revalidatiecentra en verschillende andere medische diensten terug te vinden zijn. Zo kan de Lommelaar binnenkort in hetzelfde gebouw naar de dokter, de kinesist en de opticien gaan.

News
Download