Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rik Lavreysen: “Hoogst geklasseerde club mét licentie promoveert”

Leider Lommel trekt vandaag naar Deinze. De Oost-Vlaamse club is een van de vier - naast Lommel, Dessel en Seraing - die een licentie aanvroegen voor profliga 1B. Vermits Deinze er als enige in slaagde om dit seizoen aan de Gestelsedijk te winnen (1-2), zijn zij voor de Noord-Limburgers een te duchten hinderpaal op de weg naar de promotie. Maar hoe zit het nu juist met die licenties?

Nieuws

“De druk ligt bij Lommel”

De verwachtingen voor de topper tussen SK Deinze en leider SK Lommel zijn hoog gespannen. De ploeg van coach Regi Van Acker nestelde zich vorige zaterdag in de top vier van de rangschikking en heeft zeven punten minder dan de ambitieuze Limburgers.

Nieuws

VIDEO. Nieuwe boost voor startende ondernemingen: Noord-Limburg krijgt eigen Corda Campus

Na Hasselt krijgt Noord-Limburg een eigen Corda Campus. De LRM en de provincie starten een haalbaarheidsonderzoek op voor een Corda Noord. Over een locatie spreken ze zich niet uit. Die keuze laten ze aan de burgemeesters en de Noordlimburgse ondernemers. Maar het moet snel gaan, want volgend jaar moet in 2019 al de eerste steen gelegd worden van deze technologische hub voor startende ondernemingen, die vooral richting Eindhoven kijkt.

Nieuws

Lommelse Emma (12) vertelt over haar overleden vader: “Hij is niet echt weg”

De twaalfjarige Emma uit Lommel was maandagavond de eerste gaste in het nieuwe Eén-programma ‘Kinderkopkes’. Daarin laat ex-K3-zangeres Kristel Verbeke 9- tot 13-jarigen aan het woord over hoe zij het leven zien. Het verhaal van Emma, die al op jonge leeftijd haar vader verloor, ging meteen door merg en been.

Nieuws

Restjes op je bord? Dat is dan 2 euro boete

Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee. “Vrijdag nog heb ik 40 euro boete moeten aanrekenen aan een groep klanten die meer dan tien bestelde gerechtjes onaangeroerd liet liggen”, klinkt het bij sushirestaurant Hamachi in Lommel.

Nieuws

VIDEO. Opnieuw vaten met drugsafval gevonden in Lommel

Voor de vierde keer op korte tijd zijn er vaten met drugsafval gedumpt in Lommel. Deze keer lagen ze op een fietspad langs de Boskantstraat. Een passant merkte de vaten op en belde meteen de politie.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Ook Lommel wil batterijfabriek van Umicore

Lommel wil dat onderneming Umicore zijn nieuwe Europese batterijgroep op het Kristalpark vestigt. Umicore plant de bouw van een mega-fabriek tegen 2020 nu de vraag naar herlaadbare batterijen in de lift zit.

Nieuws

Drie everzwijnen doodgereden in Lommel

Drie everzwijnen die de N74 overstaken ter hoogte van de grens van Lommel en Neerpelt zijn maandagochtend doodgereden. Ze werden even voor 6 uur gegrepen door twee auto’s. De voertuigen liepen zware schade op door de klap met de dieren. (mm)

Nieuws

Stuur en middenconsole uit BMW 420i gedemonteerd

Uit een BMW 420 i die aan een huis op de Heidebloemstraat op de Heide stond geparkeerd, hebben dieven het stuur en de middenconsole gedemonteerd. De feiten werden maandagochtend ontdekt. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Bromfietser gewond in Heeserbergen

Op het kruispunt van de Kempensestraat en de Molsekiezel is maandag rond 13 uur een bromfietser door een auto geraakt. Een 23-jarige man uit Lommel raakte lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws
Download