Zonder dwarsliggers geen rails
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Zes voertuigen branden uit in één nacht

Liefst zes voertuigen zijn maandagnacht uitgebrand in Beringen, Genk en Lommel. In alle gevallen is er sprake van brandstichting. Het gerechtelijk labo vond tijdens de eerste vaststellingen geen aanwijzingen voor een link tussen de branden.

Nieuws

“Honing droop van de muur”

Jarenlang had Muriel Driessen (45) uit Kattenbos zonder het te beseffen ongewenste gasten in huis. Een enorme bijenzwerm had zich genesteld in een smalle spouwmuur van haar huis. “De jongste jaren droop de honing van de muur in onze badkamer.”

Nieuws

“Grote held gemist omdat ik dutje deed”

Voor hij ’s avonds met ZZ Top voor een hoogtepunt zorgde op Blues Peer, ging frontman Billy Gibbons zaterdagnamiddag nog even shoppen in Lommel. In de Kerkstraat viel zijn aandacht op de winkel Kobra van kunstenaar en fotograaf Koen Brans. Gibbons kocht er prompt een sieraad met een echte apenschedel. “Helaas deed ik net thuis een dutje toen mijn grote held mijn winkel binnenwandelde”, zegt Koen Brans. “Mijn vrouw, die hem niet meteen herkende, heeft hem verder geholpen.”

Nieuws

6-jarige in levensgevaar na klap tegen boom met quad

In de Toekomststraat in Kerkhoven (Lommel) is donderdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Een jongen van 6 reed rond 21 uur met een quad de oprit van zijn huis af en kwam tegen een boom terecht.

Nieuws

Zandtapijt als eerbetoon aan tien jaar Glazen Huis

Nog de hele zomer kan je in het cultuurcentrum De Adelberg een groot zandtapijt van 50 vierkante meter bewonderen. Vier zandstrooiers hebben meer dan twee weken elke dag uren op hun knieën gezeten om het tapijt te leggen, een eerbetoon aan tien jaar glazen huis.

Nieuws

Juwelen weg bij inbraak in Lommel-Barrier

In Lommel-Barrier is woensdag in de namiddag een inbraak in een huis gebeurd. De dieven forceerden een raam van de zijgevel om binnen te komen. Alle kamers werden doorzocht. Er zijn juwelen weg. (mm)

Politie en veiligheid

Jongeren maken vuurtje aan vuilnisbakken

Bij politie en brandweer kregen ze dinsdagavond meldingen binnen van jongeren die vuilnisbakken in vuur staken. Dat gebeurde onder meer op het Adelbergpark en het Kerkplein in Lommel. De politie en brandweer kwamen ter plaatse. (ppn)

Politie en veiligheid

Albanees pleegt 4 inbraken op 5 dagen in Noord-Limburg

Het openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen een 24-jarige Albanees die in vier woningen in Lommel en Overpelt zou ingebroken hebben.

Nieuws

Hij overleefde een bomaanslag en trotseerde huurmoordenaars. Niks lijkt de ‘Harry Potter’ van camping Parelstrand klein te krijgen. Nu heeft hij ruzie met Tom Waes

Janus Van Wesenbeeck doet er alles aan om te voorkomen dat ‘Undercover’, de nieuwe fictiereeks met Tom Waes gebaseerd op zijn leven, het scherm haalt. De drugsbaron probeert al decennialang zo discreet mogelijk door het leven te gaan. De crimineel klom op die manier op tot een van de grootste drugssmokkelaars van de Lage Landen. In zijn gloriejaren verkocht hij één ton coke per week. Twee jaar geleden werd hij uit de cel vrijgelaten en sindsdien is hij spoorloos.

Nieuws

“Leven is te kort voor revanchegevoelens”

Het zijn drukke tijden bij Lommel SK. De club nam zopas afscheid van Toon Lenaerts en haalde gisteren twee nieuwelingen in huis. Eerste aanwinst is de al langer aangekondigde Michaël Clepkens. De 31-jarige doelman wordt door Beerschot-Wilrijk voor één seizoen uitgeleend aan de Noord-Limburgers. Tweede aanwinst die gisteren voorgesteld werd, is Jordan Renson.

Nieuws
Download