Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rolstoelgebruiker even vast in Sahara

Een rolstoelpatiënt heeft zondag even een bang moment beleefd in de Lommelse Sahara. Samen met zijn begeleiders was hij aan het genieten van een wandeling, tot een technisch defect aan zijn elektrische rolstoel optrad. Het loodzware toestel blokkeerde volledig. De groep verwittigde de hulpdiensten en werd met brandweerwagens overgebracht naar de eigen auto.

Melding

Onweer zet straten blank

Het onweer dat donderdagavond over delen van Limburg trok, zorgde in Lommel en vooral Tongeren voor ondergelopen kelders en straten. Toch bleef de schade beperkt.

Nieuws

Babysitter riskeert drie jaar cel voor verkrachten van meisje (9): “Haar broek zakte af tijdens het ravotten”

Een 63-jarige man uit Hasselt riskeert een celstraf van drie jaar voor het jarenlang verkrachten van het dochtertje van zijn nicht. De man misbruikte haar elke keer hij op haar ging babysitten. Het meisje was amper negen jaar oud en werd drie jaar lang misbruikt.

Babysitten

VIDEO. Honderden scholieren in Lommel leren omgaan met sexting

350 scholieren leerden dinsdag in Lommel omgaan met sexting. Sexting is het versturen van naaktfoto's via het internet of een smartphone. Sexting is vooral bij jongeren een steeds groter wordend probleem. Omdat velen de risico's ervan nog te vaak voor lief nemen of onderschatten. Soms met dramatische gevolgen.

Nieuws

Volkszanger en superfan Eugene (72) componeert promotielied voor Lommel SK

Al van kindsbeen is de 72-jarige Eugene Verheyen fan van Lommel SK. En nu de ploeg zeker is van een promotie naar het profvoetbal, componeerde hij een lied dat nu zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Knokke door het Soevereinstadion zal schallen. “We zijn er zo blij mee dat we Eugene willen vragen om een echt clublied voor Lommel te schrijven”, reageert manager Greet Vanbrabant.

Nieuws

Stefan Everts tijdens laatste groet aan Geboers: “Eric was voor mij een echte held”

Voormalig motorcrosskampioen Eric Geboers kreeg dinsdagavond op het circuit van Lommel een laatste vaarwel. Honderden mensen schoven aan om gedag te zeggen en of bloemen neer te leggen. Onder hen ook collega en vriend Stefan Everts. “Het leven ligt soms in een klein hoekje en dat hebben we nu nog maar eens gezien”, aldus Everts.

Nieuws

Honderden mensen brengen op circuit van Lommel laatste groet aan voormalig motorcrosser Eric Geboers

Honderden mensen namen dinsdagavond afscheid van voormalig motorcrosskampioen Eric Geboers. Supporters en sympathisanten van over heel België brachten een laatste groet aan de vijfvoudige wereldkampioen op het circuit van Lommel.

Nieuws

Chalet in brand gestoken

In het vakantiepark Parelstrand in Lommel is maandag een chalet in brand gestoken. Rond 15.30 uur merkte een voorbijganger dat er braak was aan het raam. Vrij snel werd duidelijk dat er meerdere brandhaarden waren. Er zou enkel rookontwikkeling zijn geweest. De chalet van een 48-jarige eigenaar is niet volledig vernield. De eigenaar was niet aanwezig. Het gerechtelijk labo heeft een sporenonderzoek gedaan. Er zouden tien brandhaarden zijn gevonden. De politie onderzoekt de brandstichting.

Melding

Ergste buurvrouw van Lommel moet ‘maar’ 5.700 euro betalen

Een 63-jarige gehoorgestoorde vrouw die haar buren al zes jaren terroriseert, is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel met volledig uitstel. Daarnaast moet ze aan het gezin met twee kinderen een schadevergoeding van 5.781,5 euro betalen of aanzienlijk minder dan de 100.000 euro die gevraagd werd. Om van het uitstel van straf te kunnen genieten, is ze verplicht een cursus te volgen die haar gedragsprobleem aanpakt.

Nieuws

Dieven stellen kassa en gereedschap bij bedrijf op Balendijk

Vrijdagvoormiddag is een inbraak in een bedrijf in de Kardinaal Cardijnstraat vastgesteld. Onbekenden hadden de deur aan de achterkant van het gebouw geforceerd. Uit het magazijn werd gereedschap meegenomen. Ook de kantoorruimte werd doorzocht. Daar is de kassa met daarin een paar honderd euro verdwenen.  (gvb/mm)

Nieuws
Download