Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Limburgse werkgeversorganisaties niet akkoord met compromis tussen LRM en Natuurpunt

De Limburgse werkgeversorganisaties VKW Limburg en Voka Limburg zijn niet akkoord met het compromis dat de Limburgse Reconversiemaatschappij LRM en Natuurpunt donderdag hebben gesloten. LRM verkoopt 48 hectare van haar bedrijventerrein Kristalpark III in Lommel aan Natuurpunt, zodat die laatste de zeldzame diersoorten die er leven, kan verhuizen naar een groenbuffer. LRM kan op haar beurt een zonnepark bouwen op het bedrijventerrein. Beide werkgeversorganisaties vinden dit “een economisch gevaarlijk precedent”, zo melden ze in een persbericht.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. Fietsatelier voor moeilijke jongeren in Lommel

In Lommel opent een opvallend fietsatelier de deuren. Het is namelijk gevestigd in een oude schuur die volledig versleten was. De vzw Profo nam het gebouw samen met enkele probleemjongeren onder handen en renoveerde het op twee jaar tijd. De jongeren zullen hier fietsen repareren voor onder ander vzw akindo, een vakantiehuis voor kansarme kinderen. De trotse jongeren toonden ons vandaag het eindresultaat.

Nieuws

Natuurpunt koopt Lommels industriegebied om zeldzame spin te beschermen

Natuurpunt, de stad Lommel en LRM hebben een oplossing gevonden voor de natuur en zonnepanelen op industrieterrein Kristalpark.

Vrije tijd en hobby

Twee camera's gestolen

Dieven brachten een bezoek aan een huis op de Anton Philipsweg in Balendijk. Ze konden er het slot van een poort forceren en maakten twee camera’s buit die buiten tegen de gevel hingen. De vaststellingen gebeurden dinsdagnamiddag. (ppn)

Politie en veiligheid

“Geen sprake van dip”

Lommel heeft zich zaterdag niet kunnen herstellen van de oplawaai in Geel en bleef tegen een goed georganiseerd en scherp counterend Knokke op een 1-1-gelijkspel steken. “Dit had ons na vorige week niet mogen overkomen”, vond redder in nood Glenn Neven, die in de slotfase nog een quasi gemaakt doelpunt van de bezoekers verhinderde. “Om onze ambities waar te maken, moeten we twintig procent beter spelen.”

Nieuws

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand

Zaterdag rond 21.30 uur is in een keuken van een appartement op Dorp de vlam in de pan geslagen. Het vuur sloeg over op de dampkap. De brandweer had de vlammen snel geblust. De keuken is wel volledig vernield. En in de rest van de woning is er veel rookschade. De bewoners gingen bij vrienden slapen omdat hun thuis voorlopig onbewoonbaar is. (mm)

Politie en veiligheid

Inbraak in Konijnenpijp

Donderdag rond 22.15 uur is in de Konijnenpijp een inbraak in een huis ontdekt. De dieven forceerden een raam. Ze gingen aan de haal met twee televisies, een playstation en een laptop. (mm)

Politie en veiligheid

Lommelse ‘killerclown’ dealde drugs met behulp van verborgen opbergvak in drankblik

Een 24-jarige Lommelse drugsdealer is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden cel en 6.000 euro boete. Tussen 14 augustus en 21 oktober 2015 verhandelde de jongeman xtc en cocaïne.

Nieuws

Veertiger schakelt zijn kinderen in om gsm te stelen

Een 44-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek hangt 15 maanden cel boven het hoofd voor twee diefstallen in Lommel.

Nieuws

“Geen cannabisplantage maar homosauna”

Een Lommelaar (37) en twee Nederlanders hebben zich donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het opzetten van een cannabisplantage in Lommel. Die kwam in september 2015 aan het licht nadat een brand, als gevolg van een oververhitte frietketel, de woning en een achterliggende loods langs de Kerkhovensesteenweg verwoestte.

Nieuws
Download