Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vrouw gewond bij ongeval in Lommel

In de Stationsstraat zijn vrijdag rond 12.45 uur een auto en een bromfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Een vrouw raakte gewond. (mm)

Wegen en verkeer

Dealer verstopt drugs in geheime opbergplaats in drankblik

Het openbaar ministerie heeft donderdag een jaar cel gevorderd tegen een Lommelse drugsdealer. Volgens het parket verhandelde de verdachte tussen augustus en oktober 2015 xtc en cocaïne. De man, die verstek gaf, liep tegen de lamp tijdens een fouillering in een Lommels park.

Nieuws

Koperdief betrapt op site van Emgo op Balendijk

In de late namiddag zal een koperdief bij de Hasseltse onderzoeksrechter worden voorgeleid. De man werd de voorbije nacht op heterdaad betrapt bij een diefstal op de site van Emgo op Balendijk. De interventieploegen van de politie werden opgeroepen en omsingelden de terreinen. Bij de interventie was ook een politiehond. Dankzij de viervoeter kon de verdachte worden gevat in in de boeien worden geslagen. (mm)

Politie en veiligheid

“Vuile joden” kan man uit Ham 15 maanden cel kosten

Een 33-jarige Turkse man, woonachtig in Ham, is donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen voor inbreuken op de racismewet. Op 3 augustus 2014 zag de verdachte een groep van 21 kinderen tussen 0 en 14 jaar samen met twee begeleiders in Lommel over straat wandelen toen zijn stoppen doorsloegen.

Nieuws

Lommel mag winkelprojecten niet uitvoeren van Raad van State

De Raad van State trekt een streep door het Lommelse Adelberg - Dorp West. Dat is een nieuw winkelcentrum dat de stad wou realiseren. Het gaat om de zone aan De Kroon, vlakbij het marktplein, die ruimte moest bieden aan grotere en middelgrote handelszaken. Het stadsbestuur is teleurgesteld dat één enkele persoon een belangrijke ontwikkeling in het handelscentrum kan tegenhouden.

Nieuws

“Kansen waren heel schaars”

Lommel SK liet gisteren twee punten liggen bij promovendus Berchem, maar - eerlijk is eerlijk - op meer dan een gelijkspel mocht de Limburgse titelpredentent ook geen aanspraak maken. En dus blijft het fiere record van de Antwerpse promovendus, al anderhalf jaar ongeslagen op eigen veld, overeind.

Nieuws

Motorrijder uit Zoersel zwaargewond in Lommel

Een 56-jarige man uit Zoersel is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Luikersteenweg. De motorrijder raakte rond 1 uur een slagboom. Het slachtoffer had een zware hoofdwonde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was woensdag in de loop van de namiddag stabiel. (mm)

Wegen en verkeer

Zeven jaar cel voor Limburgse leiders van grote cannabisbende

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdag de twee leiders van een 26-koppige drugsbende veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Jean-Marie V.M. (48) uit Lommel en Bjorn V.B. (37) uit Genk moeten ook boetes van respectievelijk 30.000 euro en 45.000 euro betalen.

Nieuws

Plooiwapen uit kanaal gevist in Gelderhorsten

Maandagavond is bij het magneetvissen in het Kanaal van Bever een plooiwapen bovengehaald. De gelukkige vinders waren in Gelderhorsten aan het vissen. De politie is een onderzoek gestart. (mm)

Politie en veiligheid
Download