Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Eerste diamantfabriek van België komt in Lommel

Het Indiase bedrijf Heyaru Engineering investeert in een eerste fase 26 miljoen euro in een bedrijf dat in Lommel synthetische diamant zal maken. Vlaanderen steunt de investering met twee miljoen euro. Heyaru heeft de ambitie om de komende vijf tot tien jaar haar site in het Lommelse Kristalpark uit te bouwen tot de grootste ‘diamantfabriek’ van Europa.

News

Van Sportpaleis naar Kristalpark

Liefhebbers van stevige beats kunnen 26 en 27 juli nu al vrijmaken in hun agenda. Dan strijkt Rampage – dat vorig jaar twee keer het Sportpaleis wist te vullen – voor het eerst met een festival neer in Lommel. Voor de eerste editie aan het Kristalpark verwacht de organisatie niet minder dan 20.000 bezoekers.

News

Eerste asielzoekers op Parelstrand aangekomen: “Alleen kinderen en ouders”

Vrijdag is rond 15 uur de eerste bus met 50 asielzoekers, onder wie ook 21 kinderen, aangekomen op het Parelstrand in Lommel. Fedasil opent in het park een tijdelijke opvang voor gezinnen met kinderen en kwetsbare mensen.

Babysitting

Vandalisme in Lommel

Vrijdagochtend hebben vandalen een garagepoort beschadigd in de Lepelstraat. (siol)

News

Inbrekers stelen multimedia

In Kattenbos is vrijdagochtend ingebroken in een huis. De dieven namen multimedia mee. (siol)

Alert

Auto rijdt tegen garagepoort in Lommel

Vrijdagochtend tussen half negen en half tien is een auto tegen een garagepoort op het Kerkplein gereden. De bestuurder is weggereden. (siol)

News

Voetganger aangereden

In de Norbert Neeckxlaan is vrijdag rond 14.00 uur een voetganger aangereden door een auto. Lisa C. raakte lichtgewond, maar mocht na verzorging het ziekenhuis verlaten. (siol)

News

Vijf jaar met uitstel voor Lommelaar die vriendin probeerde te wurgen

Een 24-jarige Lommelaar die op 11 september 2016 zijn vriendin probeerde te wurgen, heeft vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank 5 jaar cel met uitstel gekregen. De man greep de jonge vrouw bij de arm en probeerde haar te versmachten door een kussen op het gezicht te drukken. Het slachtoffer wist te ontkomen door een mes te grijpen en de man vijf keer oppervlakkig te steken. “Ik heb gevochten voor mijn leven.”

News

Wateroverlast en omgewaaide boompjes door noodweer

De brandweerdiensten in Limburg hebben vrijdagvoormiddag enkele tientallen oproepen binnengekregen door het noodweer. In veel gevallen ging het over wateroverlast door een verstopte riolering of een boom die op de weg was gewaaid.

Alert

Multimedia gestolen in Lommel

Later die woensdagavond, rond half tien, hebben dieven ingebroken in een huis op Kolonie. Ze namen multimedia mee. (siol)

Alert
Download