Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Militair kweekt cannabis om Bosnië-missie te vergeten

Een 39-jarige militair uit Leopoldsburg heeft zich donderdag samen met zijn vriendin voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de kweek van cannabis. De geëmotioneerde man verklaarde in een joint de uitweg te vinden voor de nachtmerries die hij overgehouden had aan zijn missie in Bosnië en de bijhorende gruweldaden.

Nieuws

Vijfhonderdtal gezinnen tijdlang zonder stroom door storing bij Infrax

Door een defecte kabel van energienetbeheerder Infrax heeft een vijfhonderdtal gezinnen in het centrum van Leopoldsburg een tijdlang zonder stroom gezeten. Dat zegt woordvoerder Björn Verdoodt. “De problemen zijn rond 16 uur begonnen, maar het grootste deel van de gezinnen heeft nu al opnieuw stroom. Tegen 17 uur zou alles weer normaal moeten zijn.”

Nieuws

Voetgangster lichtgewond na aanrijding op zebrapad

Een voetgangster (59) uit Leopoldsburg kwam dinsdag om 10.50 uur ten val tijdens het oversteken van de Koningsstraat in Leopoldsburg. Halverwege het zebrapad reed een auto haar aan en de vrouw raakte lichtgewond. Ze moest naar het ziekenhuis voor verzorging. (ppn)

Nieuws

Leopoldsburg is pleegzorggemeente

Eind mei ondertekende de gemeente het charter om voortaan pleegzorggemeente te worden. Leopoldsburg is hiermee een van de 35 Limburgse gemeentes die zich engageert om op deze manier de pleegzorg actief te ondersteunen en bekend te maken bij de inwoners. Men wil op die wijze helpen om pleeggezinnen te vinden om zo de kwetsbare jongeren een warme thuis te geven.

Nieuws

VIDEO. Leger houdt anti-terreuroefening in Leopoldsburg

Wie donderdag in Leopoldsburg rondliep, kon in het stadscentrum nog meer militairen dan normaal spotten. Defensie organiseerde er een anti-terreuroefening op urgerterrein.

Nieuws

400 oldtimers palmen Kamps centrum in

Vorige zondag leek het wel of in de centrumstraten de klok een halve eeuw werd teruggedraaid. Ruim 400 eigenaars van een oldtimer gingen in op de uitnodiging van de plaatselijke club Leo Classics om met hun voertuig te komen pronken in de afgesloten centrumstraten. “We zijn tevreden met dit debuutoptreden en vooral het opdelen van de auto’s in verschillende zones waarbij we de voertuigen ingedeeld hebben volgens de landen van makelij, viel blijkbaar in de smaak. In totaal stonden er een 400-tal voertuigen opgesteld en ongeveer de helft van hen maakte de uitgestippelde rit die voor een deel over het militair domein liep”, weet voorzitter Rudy Van de Kerkhove.

Wegen en verkeer

Zwanger of niet: man (26) blijft echtgenote mishandelen

Twee jaar cel is het verdict voor een 26-jarige Nederlander die zijn vrouw van 27 meermaals rake klappen verkocht. De feiten speelden zich hoofdzakelijk in Leopoldsburg af. Het koppel, dat twee kinderen heeft, had een relatie van elkaar aantrekken en weer afstoten. Volgens het slachtoffer stond ze vanaf dag 1 onder zijn controle.

Nieuws

Werkstraf voor Leopoldsburgse bodybuilder met doping in de auto

Een 29-jarige fitnessfreak uit Leopoldsburg moet een werkstraf van 46 uur afleggen omdat hij betrapt is op het bezit van spierversterkende middelen waaronder testosteron.

Nieuws

Muziekfestival voor mindervaliden krijgt nieuwe look

Buitenbeenpop, een openluchtfestival voor mensen met een beperking, is voor haar 18de editie in een nieuw jasje gestoken. Met een nieuw logo, nieuwe inkleding en nieuwe randanimatie wil het festival deze zomer zowat 1.000 bezoekers meer naar Leopoldsburg lokken.

Nieuws
Download