By the way, have you heard?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

De wraak van Wouter Beke

Toen het roodgroene kartel in Hasselt zondag besliste om met N-VA en Open Vld in zee te gaan en CD&V naar de oppositie verbande, was dat het begin van een dominospel dat ook de blokjes in Lommel, Beringen en het provinciebestuur plots anders deed vallen. Hoewel hijzelf hierop geen commentaar wil geven, zien velen hierin de wraak van nationaal voorzitter en Limburgs kopstuk Wouter Beke.

News

Limburgse kopstukken van N-VA en CD&V over de voorbije verkiezingen: “Socialisten pleegden woordbreuk”

Of hij de woordbreuk van de socialisten in Hasselt als verraad ervaart? “Ja, en daar hou ik echt niet van”, geeft CD&V-voorzitter Wouter Beke onomwonden toe over de oppositiekuur die zijn partij daar te wachten staat. Steven Vandeput (N-VA) zegt zonder aarzelen dat hij zowel op basis van inhoud als manier van werken vrij snel meer vertrouwen voelde bij socialisten en liberalen. Opvallend: 24 uur na het sluiten van de stemhokjes zijn beide winnaars erg hoffelijk voor mekaar. De felicitaties en complimentjes zijn zelden ver zoek. Samen zingen ze zelfs een strofe van het Limburgs volkslied.

News

Mobilhomes moeten plaats ruimen voor woonproject

Het bouwproject Wonen aan het water langs de Kampse kanaalkom staat in de startblokken. Projectontwikkelaar JBCOR plant er een woonproject met veel water en groen. Het gaat in totaal om een negentigtal woongelegenheden die op het voormalig bedrijfsterrein worden opgetrokken. De plaatselijke jachtclub moet de afspuitplaats verhuizen en voor de huidige 26 staanplaatsen voor mobilhomes wordt een alternatief gezocht.

News

ANALYSE. CD&V wint nipt in Leopoldsburg, N-VA grote verliezer

CD&V van Wouter Beke blijft de sterkste fractie in Leopoldsburg. De partij behaalt 9 zetels, dat is er eentje meer dan 6 jaar geleden. Ook coalitiepartner SP.A doet het goed en gaat van 7 naar 8 zetels. Grote verliezer is N-VA, de partij moet twee zetels inleveren en telt nu nog 4 verkozenen in de gemeenteraad. Pro Leopoldsburg en Vlaams Belang blijven beide status quo met 2 zetels. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de coalitie CD&V-SP.A verdergezet en blijft de sjerp in handen van Wouter Beke.

News

Kiezers in Leopoldsburg vergeten massaal hun oproepingsbrief

De start van de verkiezingen verliep vlot zonder noemenswaardige technische storingen en alle stembureaus waren volledig bemand zodat vanaf 8 u de stroom op gang kwam.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Leopoldsburg

De hamvraag wordt wellicht of Wouter Beke trouw blijft aan coalitiepartner SP.A. Tekenen van een nakende scheiding duiken niet meteen op, zodat de kans reëel is dat het huwelijk standhoudt.

News

Verkiezingsdebat jeugdraad

De jeugdraad van Leopoldsburg organiseert vrijdag 12 okt om 20 u in het CC een verkiezingsdebat. Iedereen is welkom.

News

Crash in Heppen blijkt geen vluchtmisdrijf: bestuurster verzon verhaal omdat ze rijverbod had

De bestuurster van de wagen die crashte in de Grootdonckstraat in het Limburgse Heppen heeft gelogen over wat er zaterdagavond echt gebeurd is. Ze verzon dat ze een passagier was in de wagen omdat ze een rijverbod heeft en dus eigenlijk niet achter het stuur mocht plaatsnemen.

Traffic

Garage in brand

In de Martelarenstraat in Leopoldsburg is zondagmorgen een garage vernield door brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

News

Zo hard mist de dochter van Wouter Beke haar papa

Het is nog een weekje campagne voeren voor de verkiezingen. Intussen moeten de kinderen van politici hun moeder en vader vaker missen dan hen lief is. Kijk maar naar de dochter van CD&V-voorzitter en de burgemeester van Leopoldsburg Wouter Beke.

News
Download