Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe hondenloopzone in Leopoldsburg

In Leopoldsburg moeten, net zoals op de meeste plaatsen, honden op openbaar domein steeds aan de leiband gehouden worden. Honden zijn echter heel actieve dieren die zich regelmatig eens moeten kunnen uitleven. Bovendien zijn honden heel sociaal en willen ze graag spelen met soortgenoten. Daarom hebben het gemeentebestuur van Leopoldsburg en het Agentschap Natuur & Bos (ANB) de handen in elkaar geslagen om een hondenlosloopzone aan te leggen. De zone werd aangelegd in samenwerking met De Winning.“De losloopzone bevindt zich in Heppen, in een deel van het openbaar bos aan het kerkhof en de voetbalterreinen. De hoofdingang bevindt zich ter hoogte van het kerkhof, maar er zijn ook twee ingangen gemaakt aan de voetbalterreinen voor het geval dat er een bal over het hek zou vliegen. In de losloopzone kunnen honden vrij rondlopen en spelen onder het waakzame oog van hun baasje. Het is evenwel geen hondentoilet. ‘Ongelukjes’ moeten altijd opgeruimd worden door de eigenaar van de hond.De losloopzone bevordert niet alleen de sociale contacten van de honden. Ook voor de baasjes is dit een ideale gelegenheid om een praatje te slaan met andere hondeneigenaars en ervaringen uit te wisselen. Op Facebook ontstond het voorbije weekend zelfs al een facebookgroep waar hondeneigenaars kunnen afspreken om samen naar de losloopzone te gaan”, besluit schepen voor milieu Guy Legein.

Nieuws

Duo gooit tijdens helse achtervolging autokrik op politiecombi: “Ik sloeg in paniek”

“Alsof het om een scène uit een Amerikaanse actiefilm ging. Het is een hallucinant dossier”, zo omschreef advocate Rachelle Neven een politieachtervolging op 22 maart dit jaar. Een Beringenaar (43) en een man uit Mol (33) sloegen in hun Peugeot Partner in Leopoldsburg op de vlucht nadat de agenten hun voertuig wilden controleren.

Melding

Veertien rijbewijzen ingetrokken tijdens controles Pinksterweekend

Tijdens het Pinksterweekend hebben de Wegpolitie Limburg en de zones Limburg Regio Hoofdstad en Kempenland SLim-controles gehouden. Van de 857 bestuurders die moesten blazen, hadden er 5 te veel gedronken. Negen bestuurders reden onder invloed van drugs. Bij snelheidsmetingen reed 11 procent te snel. 312 van de 2.924 gecontroleerden krijgen een boete. Er waren ook nog pv’s voor rijden zonder gordel (7 pv’s), rijden zonder inschrijving (2) en andere inbreuken.Op de Limburgse wegen zijn 24 ongevallen met gewonden gebeurd. Bij aanrijding waarbij de politie vaststellingen deed, moesten de betrokkenen blazen. Vijf bestuurders hadden gedronken. In totaal zijn veertien rijbewijzen ingetrokken voor zware overtredingen.

Melding

Werkstraf voor kopstoot aan agent

Een 35-jarige man uit Leopoldsburg is in Hasselt veroordeeld tot 80 uur werkstraf voor agressie en weerspannigheid tegenover de politie.

Melding

1000 km Kom op tegen Kanker

Leopoldsburg is morgen 11 mei de Limburgse middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Tussen 12.00 en 12.30 uur worden de eerste pelotons verwacht op het evenementenplein op het Koningin Astridplein. In totaal zullen ongeveer 1.000 renners Leopoldsburg binnenrijden in acht pelotons. Leopoldsburg zal hen warm ontvangen met misschien wel de langste erehaag van deze 1000 km.Voor en na de ontvangst van de renners staat er een groots evenement op het programma met kinderdorp, foodtrucks en optredens van Sam Gooris, Bart Kaëll, Soulbrothers, Fons en Die Van Ons, Sönor en Duas.

Nieuws

VIDEO. Vandalen vernielen pas aangeplante bomen in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen lelijk huisgehouden. Dat gebeurde aan de Vlaanderenlaan, vlakbij het militaire domein. Een reeks aangeplante bomen werd er om zeep geholpen. De politie gaat uit van kwaad opzet. Op het moment van de feiten was er iets verderop een fuif aan de gang.

Melding

Taal & Talent speelde een week met het Nederlands

De laatste week van de paasvakantie zette de plaatselijke integratiedienst dagelijks activiteiten op het programma om via het initiatief Taal en Talent bij de doelgroep het Nederlands op een speelse manier bij te spijkeren. Die doelgroep focuste vooral op kinderen van 4 tot 7 jaar. “ We telden 47 inschrijvingen en er werd voorgedragen, toneel gespeeld en gezongen. Dat alles met steun van 7 begeleiders die het eindresultaat bundelden in een afsluitend toonmoment voor de ouders. De jeugddienst stelde de speelruimte van Moorslede ter beschikking en hoopt langs die weg de drempel naar de verdere speelpleinwerking te verlagen”, besluit integratieambtenaar Samia Chekimi.

Nieuws

Dertiger valt agent aan nadat hond sterft: “Ik had een black-out”

Een 35-jarige man uit Leopoldsburg heeft zich maandag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor agressie en weerspannigheid tegenover de politie. Op 30 september 2015 sloeg hij helemaal tilt in Lommel. De verdachte, die met een alcoholprobleem sukkelt, had die dag diep in het glas gekeken nadat zijn hond overleden was.

Melding

Tweeling viert 18de verjaardag met dubbele gewapende overval in Lidl en Okay

Voor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn maandag drie tieners verschenen voor het plegen van drie overvallen in Leopoldsburg tussen 3 en 17 november vorig jaar. Een 18-jarige uit Heusden-Zolder verblijft momenteel in de gevangenis. Een verdachte zit in een gesloten instelling in Mol, zijn broer is op vrije voeten. De broers, een tweeling uit Leopoldsburg, pleegden de laatste overval net op de dag dat ze 18 jaar werden. Hierdoor moeten ze niet alleen voor de jeugdrechtbank, maar ook voor de correctionele verschijnen waardoor de straf aanzienlijk kan oplopen.

Melding

“Niet kansloos”

Voor Kenny Vandebroek resten er nog drie kansen om te tonen wat hij in zijn mars heeft, want daarna trekt hij naar Spouwen-Mopertingen. “En waarom niet de eindronde spelen met ESK? Ik geloof daar zeker in omdat wij nog tegen Bilzerse-Waltwilder, Heur-Tongeren en Pelt spelen. Drie rechtstreekse concurrenten waarvoor we niet moeten onderdoen”, zegt Kenny Vandebroek zelfverzekerd.

Nieuws
Download