Euhm, what did I want to say again...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee jaar cel voor brieven schrijven vanuit de gevangenis

Een 27-jarige Nederlander is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf omdat hij zijn ex-vriendin uit Leopoldsburg zelfs vanuit de gevangenis bleef belagen.

News

OCMW vraagt neutraliteit

Volgens burgemeester Wouter Beke (CD&V) hanteert Leopoldsburg die neutraliteitspolitiek al veel langer. “Dat heeft tot nu toe nooit problemen veroorzaakt. Er is ook geen expliciet hoofddoekenverbod voor het gemeentepersoneel, maar we vragen wel neutraliteit voor wie front-office werkt. Dat beleid heeft mensen nooit tegengehouden om voor gemeente of OCMW te werken.”

Alert

“Ik mocht beginnen, als ik mijn hoofddoek maar thuisliet”

De Kampse orthopedagogiestudente Betül Baslik (24) is deze week geweigerd als jobstudente in woonzorgcentrum Reigersvliet in Leopoldsburg. “Normaal gezien mocht ik vandaag vrijdag beginnen, maar enkel als ik mijn hoofddoek tijdens het werk zou afnemen”, vertelt Baslik, die zeer teleurgesteld is in het beleid van de gemeente waar CD&V-voorzitter Wouter Beke burgemeester is. De zorginstelling wordt immers door het OCMW van Leopoldsburg beheerd.

News

Jonge vrouw mag niet werken in woonzorgcentrum door hoofddoek: "Geef iedereen gelijke kansen"

Een vrouw van Turkse origine die solliciteerde voor een vakantiejob in een woonzorgcentrum in Leopoldsburg, is naar eigen zeggen geweigerd omdat ze een hoofddoek draagt. Volgens haar moeten er in "het multiculturele België" aanpassingen gedaan worden om iedereen gelijke kansen te geven. De OCMW-voorzitter ontkent met klem dat ze geweigerd werd op basis van haar hoofddoek.

News

Blauwalgen in kanaal van Beverlo

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft blauwalgen vastgesteld in het kanaal naar Beverlo en het kanaal Bocholt-Herentals. Captatie en zachte recreatie zijn er daarom verboden. Blauwalgen zijn immers schadelijk voor de gezondheid.

News

Vroem vermaakt dagelijks 100-tal kids

De speelpleinwerking Vroem draait weer op volle toeren. Gemiddeld melden zich dagelijks een 100-tal kids aan de poorten van jeugdcentrum Moorslede. “We werken met 4 leeftijdsgroepen en dagelijks is er een nieuw thema aan de orde. Samen met een 15-tal animatoren wordt alles in goede banen geleid en naast de mix aan activiteiten voorzien we ook wekelijks een uitstap. Gezien de hittegolf krijgen de waterspelletjes dit jaar extra aandacht”, weetjeugdwerkster Lotte Snijers.

News

Deel van Leopoldsburg zit tijdlang zonder televisie, telefoon en internet

Sinds deze middag zitten enkele Leopoldsburgse gezinnen, die aangesloten zijn bij Telenet, zonder televisie, telefoon en internet. Het probleem ontstond toen Infrax in de voormiddag een kabel raakte tijdens werken. Het gaat onder meer om de gewestweg Beringsesteenweg. Er zijn ook problemen in de Hamsesteenweg, de Heidestraat en de Burgemeester Hendrickxstraat. Telenet kan nog niet bevestigen wanneer de werken zullen worden afgerond.

Traffic

Fietser gewond na botsing met auto

Ter hoogte van de spoorwegovergang op de Heppenstraat is zaterdag een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde rond 10.15 uur.

Traffic

VIDEO. Caféuitbaters Leopoldsburg reageren op verplichte sluiting: "Pure discriminatie"

Dit is pure discriminatie. Dat zegt cafébazin Christelle Coupillie van de Roadhouse in Leopoldsburg. Sinds donderdag moest ze haar café sluiten op bevel van de burgemeester. Ze zegt er ook niet te kunnen aan doen dat er leden van motorclubs bij haar op het terras komen zitten. Ook café Cosmo moet dicht. Het gemeentebestuur zegt dat de horecazaken clubhuizen zijn omdat ze regelmatig door 'full colors' bezocht worden.

News

Kamp Swingt op zaterdagavond

Op zaterdag 4 augustus geven talloze bands en dj's weer het beste van zichzelf tijdens Kamp Swingt! Aan een 10-tal horecazaken verspreid in het centrum vinden van 19.00 tot 02.00 uur optredens plaats.Als gevolg van kamp Swingt worden vanaf zaterdag 17.00 uur tot zondagmorgen 06.00 uur de centrumstraten afgesloten.Kamp Swingt is een organisatie van de adviesraad lokale economie samen met de horecazaken van Leopoldsburg.

News
Download