Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Buitenbeenpop tilt festivalgangers de hoogte in

Buitenbeenpop, een muziekfestival voor mensen met een beperking pakt op vrijdag 25 augustus uit met de Sky-Watch, een platform dat festivalgangers 50 meter in de lucht kan tillen.De laatste jaren bleef het openluchtfestival gestaag groeien. Hierdoor durft Buitenbeenpop voor de 18de editie zelfs mikken op 7.000 festivalgangers. Het organisatieteam zelf gaat van zes naar elf leden. "We zetten in op randanimatie met de Sky-Walk als kers op de taart. Ook rolstoelgebruikers kunnen genieten van deze aparte festivalervaring. Er zijn uiteraard heel wat aanpassingen voor mensen met een beperking: een rolstoelvriendelijk pad van 6.000 meter, een verzorgingsruimte, voelkussens, een trilvloer, doventolken en blindentolken enz.. Zo proberen we een drempel weg te nemen die mensen belet naar het festival te gaan. Ook de samenwerking met Inter is nieuw. Dankzij die organisatie kunnen we nu ook mensen met een beperking die nog thuis verblijven, bereiken, en niet alleen mensen in een instelling of centrum”, weet organisator Theo Bellemans ." Defensie engageerde zich om nog zeker tot en met editie 2018 het Vredesplein ter beschikking te stellen en beperkte logistieke steun te voorzien. “Daarna zullen politici bepalen welke rol Defensie in Buitenbeenpop nog kan spelen”, verduidelijkt provinciecommandant Danny Bijnens. Op de affiche van de komende editie alvast Opening Doors, Festeyn, Swoop, Frimout, De Romeo's, Bart Kaëll, Sam Gooris en Gene Thomas. Jelle Cleymans tekende voor de presentatie.

Nieuws

Dorpscafé De Lindeboom verdwijnt uit Heppens straatbeeld

Een sloopbedrijf is gestart met de afbraak van Café De Lindeboom tegenover de Heppense parochiekerk. Het pand dat vroeger eigendom was van een brouwerij is ondertussen verkocht aan een projectontwikkelaar die de goedkeuring kreeg voor de bouw van 14 appartementen.De lindeboom die decennialang schaduw leverde op het terras van het gelijknamige dorpscafé pal tegenover de Heppense kerk werd jaren geleden al geveld, maar nu wordt de sloopkogel ingezet om het gebouw af te breken. Hiermee verdwijnt het voorlaatste authentieke bruine dorpscafé dat aan een hele rist verenigingen, clubs of trouwe tooghangers een vaste stek bood. Kortom een pand dat zorgde voor leven in het Heppense dorpscentrum, zeker toen deze bruine kroeg nog gekoppeld was aan een tankstation en een garage. Renovaties heeft het café amper gekend, zodat het een stille dood stierf nadat de laatste huurder enkele jaren geleden op vraag van de eigenaar moest vertrekken.

Nieuws

VIDEO. Veel volk op 33ste Harleytreffen in Leopoldsburg

In Leopoldsburg ging dit weekend de 33ste editie van het Harley-treffen door. Voor duizenden motorliefhebbers is het de uitgelezen kans om zich te verwonderen aan de 2600 Harley Davidson motors die er rondrijden. De organisatie, die de laatste jaren haar best doet om diefstallen te beperken, spreekt alvast van een zeer geslaagde editie.

Nieuws

74 bijkomende sociale woningen

Als voorbereiding op het afsluiten va een sociaal woonbeleidsconvenant heeft de gemeente een bijkomend aantal van 74 sociale huurwoningen gevraagd. Dit getal is gebaseerd op de projecten die effectief in de pijplijn zitten en minstens een schetsontwerp hebben.

Nieuws

Camera's en wijkagenten zorgen voor spectaculaire daling criminaliteit in Leopoldsburg

Door het inzetten van wijkagenten, straathoekwerkers en camera's is de criminaliteit in Leopoldsburg sterk gedaald. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die vanavond op de gemeenteraad worden voorgesteld. In vier jaar tijd daalde de criminaliteit in Leopoldsburg met 34 procent. Eén derde dus. Het gaat dan over grotere criminaliteit zoals diefstal en inbraken. De gemeente gaat nu ook GAS-boetes invoeren tegen kleine overlast.

Politie en veiligheid

Criminaliteitscijfers dalen spectaculair na nieuwe aanpak

Door het inzetten van wijkagenten, straathoekwerkers en camera's is de criminaliteit in Leopoldsburg sterk gedaald. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers die vanavond op de gemeenteraad worden voorgesteld. In vier jaar tijd daalde de criminaliteit in Leopoldsburg met 34 procent. Eén derde dus. Het gaat dan over grotere criminaliteit zoals diefstal en inbraken. De gemeente gaat nu ook GAS-boetes invoeren tegen kleine overlast.

Politie en veiligheid

Woensdagavond gemeenteraad

Op woensdag 5 juli om 19:30.u buigen de gemeenteraadsleden zich onder meer over de nieuwe gemeentelijke administratieve sancties (GAS-boetes). en de veiligheidsmaatregelen tijdens het komende HD-treffen.

Nieuws

VIDEO. Deze gemeenten gaan samen GAS-boetes uitschrijven

Lommel, Peer en Leopoldsburg gaan samenwerken rond Gemeentelijke Administratieve Sancties, kortweg GAS-boetes .

Nieuws

Militair kweekt cannabis om Bosnië-missie te vergeten

Een 39-jarige militair uit Leopoldsburg heeft zich donderdag samen met zijn vriendin voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de kweek van cannabis. De geëmotioneerde man verklaarde in een joint de uitweg te vinden voor de nachtmerries die hij overgehouden had aan zijn missie in Bosnië en de bijhorende gruweldaden.

Nieuws

Vijfhonderdtal gezinnen tijdlang zonder stroom door storing bij Infrax

Door een defecte kabel van energienetbeheerder Infrax heeft een vijfhonderdtal gezinnen in het centrum van Leopoldsburg een tijdlang zonder stroom gezeten. Dat zegt woordvoerder Björn Verdoodt. “De problemen zijn rond 16 uur begonnen, maar het grootste deel van de gezinnen heeft nu al opnieuw stroom. Tegen 17 uur zou alles weer normaal moeten zijn.”

Nieuws
Download