Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Let’s make it Heppen: dorp zet zich in om 140.000 euro te verzamelen voor Seppe (5) die aan zeldzame ziekte lijdt

Let’s Make it Heppen. Onder die vlag zet de deelgemeente van Leopoldsburg dezer dagen de schouders onder een steunactie voor de 5-jarige Seppe Moons. Ze hopen zo 140.000 euro bijeen te zamelen, waarmee Seppes ouders zijn chemotherapie kunnen betalen. “Dat doen we met een piramidespel”, zeggen Ludo Gielen en Nathalie Riga. “Maar wel een heel nobel piramidespel.”

News

Duizenden warme harten voor Seppe (5)

Let’s Make it Heppen. Onder die vlag zet de deelgemeente van Leopoldsburg dezer dagen de schouders onder een steunactie voor de 5-jarige Seppe Moons. Ze hopen zo 140.000 euro bijeen te zamelen, waarmee Seppes ouders zijn chemotherapie kunnen betalen. “Dat doen we met een piramidespel”, zeggen Ludo Gielen en Nathalie Riga. “Maar wel een heel nobel piramidespel.”

News

Wegenwerker belandt op motorkap door hoogdringend toiletbezoek

Een man uit Leopoldsburg heeft zich dinsdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden nadat hij een 30-tal meter met een wegenwerker op zijn motorkap rondreed. Dat gebeurde op 13 oktober 2016 in Leopoldsburg. De verdachte is een zelfstandig aannemer en moest hoogdringend naar het toilet. Probleem: geen mobiel toilet op de pas opgestarte werf aanwezig waardoor hij in allerijl naar huis reed en stootte op de wegenwerken. De verdachte riskeert acht maanden cel met mogelijk probatie-uitstel.

News

Nieuwe kindergemeenteraad uit startblokken

Voor de Kampse kindergemeenteraad is de nieuwe legislatuur al aangebroken. Tijdens de installatievergadering werd het bestuurscollege aangeduid en hierin zetelen burgemeester Hannah Deleenheer die geflankeerd wordt door de schepenen Loïc Gielen en Joty Singh. De voltallige raad bestaat uit 30 raadsleden. “De opening van het Huis van het Kind was een eerste actiepunt en vorige woensdag bogen zij zich over het project Generatie Rookvrij. Hierbij werden slogans en infobordjes ontworpen die het roken moeten ontraden.

News

Poetsvrouw (61) uit Leopoldsburg steelt van bejaarden

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een 61-jarige poetsvrouw uit Leopoldsburg twaalf maanden cel, waarvan acht effectief, opgelegd voor diefstallen bij twee bejaarden. De vrouw was er aan de slag als gezinshulp en vervulde vooral huishoudelijke taken bij slachtoffers met wie ze zelfs een vriendschapsband opbouwde.

News

Duo steelt 123 pakken scheermesjes uit de Colruyt

Een 35-jarige Let en een Georgiër van 41 hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd voor de diefstal van scheermesjes in meerdere Colruyt-vestigingen. In juni sloegen ze in negen winkels over het hele land toe. Ze passeerden onder meer in Beringen, Geel, Grobbendonk en Leopoldsburg. Op 17 juni liep het mis in Hasselt.

News

Drie rode brievenbussen verdwijnen in Leopoldsburg

Bpost begint volgende week met het verwijderen van van een aantal rode brievenbussen. In Leopoldsburg verdwijnen er drie bussen.Dit geldt voor de bussen in de Caimolaan, de Delannoylaan en het Koning Albert I-plein.

News

Auto achtergelaten

Op de Hamsesteenweg in Leopoldsburg is dinsdagnamiddag een voertuig achtergelaten. Een inzittende ging lopen. Het is niet duidelijk om welke reden. De politie heeft de wagen laten takelen en doet verder onderzoek naar de wagen en de eigenaar.

Alert

Veertig rijbewijzen ingetrokken tijdens weekendcontroles

De Wegpolitie Limburg en de politiezones Kempenland en LRH hebben vorig weekend SLim-controles gehouden voor veilig weekendverkeer. Van de 372 bestuurders die moesten blazen, hadden er 24 te veel gedronken. Dat is 6 procent. Bijna 1 drugstest op 3 was positief. Achttien bestuurders reden onder invloed van drugs. Bij de snelheidscontrole van 9.569 wagens reden er 170 te snel. Die 2 procent krijgt een boete. Tijdens de controles werden 40 rijbewijzen ingetrokken voor zware overtredingen. Tijdens het voorbije weekend zijn op de Limburgse wegen tien ongevallen met gewonden vastgesteld. Bij een van de ongevallen, zondagavond in Sint-Truiden viel een dodelijk slachtoffer. (maw)

Alert

Diefstal uit garage

De politie kreeg zondag om 22.30 uur een melding van een diefstal uit een garage in de Jozef Jacobsstraat. Maandagvoormiddag volgde een tweede melding van een diefstal, ditmaal bij een school op de Acacialaan. De lokale politie kon maandag voor beide feiten niet meer info verschaffen.

Alert
Download