Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Lood van dak voetbalkantine gestolen

De mensen van voetbalclub Lanaken VV stelden woensdagnamiddag vast dat dieven bij hen lood konden stelen. Dat lag op het dak van hun kantine in de Sportstraat. Tijdens de diefstal werd ook het dak beschadigd. (ppn)

Alert

Controles

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag controles gehouden op drie plaatsen in Lanaken en Maasmechelen. De politie controleerde 327 wagens. In één wagen werden hasj en cocaïne gevonden. Twee bestuurders reden onder invloed: een automobilist had een glas te veel op en de ander drugs. De Vlaamse belastingdienst nam ook deel aan de actie. Van de 167 wagens die werden gescand waren er 3 die nog onbetaalde boetes of belastingen hadden. Er werd voor 1.377 euro geïnd.

Alert

Mercedesdieven proberen onherkenbaar te blijven door auto zwart te spuiten, maar tevergeefs: nu veroordeeld tot 20 maanden cel

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een Lanakenaar (45) veroordeeld tot 20 maanden cel plus 6.000 euro boete voor de diefstal van een Mercedes, een poging tot diefstal, drugsbezit en weerspannigheid tegenover de politie. Zijn 29-jarige kompaan, die momenteel in de cel zit, zag zijn verblijf in de Zwarte Brugstraat met 18 maanden verlengd worden.

Alert

Kettingbotsing in Rekem zorgt voor file

Even voor vijf uur gisterennamiddag vond in Rekem een kettingbotsing plaats waarbij vier personenwagens werden betrokken.  Het ongeval vond plaats op de Rijksweg, op de ritsstrook vlakbij de rotonde N78 - Daalbroekstraat/Groenstraat.  Gezien het spitsuur ontstond vanuit de richting Maasmechelen meteen een file. Op de ritsstrook net voor de kruising van de Rijksweg en de Daalbroekstraat/Groenstraat in Rekem gebeurde gisterennamiddag even voor 17 uur een kettingbotsing.  Om een onbekende reden ging een bestuurder van een Jeep SUV in de remmen en kon door de bestuurder van een Proximus-bestelwagen niet meer worden ontweken.  Ook de twee volgende personenwagens reden in op hun voorliggers, waardoor er vier wagens betrokken waren bij de kettingbotsing.  Vooral de twee laatste voertuigen liepen behoorlijk wat averij op.  Gelukkig bleef alles beperkt tot blikschade.  De politie kwam vrij snel ter plaatse en deed onmiddellijk de nodige vaststellingen.  Omdat het ongeval gebeurde net bij een drukke rotonde, midden in het spitsuur, ontstond er vrijwel meteen een file vanuit de richting Maasmechelen.

Traffic

Eerste processie in honderd jaar voor kapel

De kapel van het Heilig Hart in het Neerharense gehucht Herbricht wordt vandaag 100 jaar en dat wordt gevierd met een processie. “De eerste in die honderd jaar”, klinkt het. Bij de kapel aan de oevers van de Maas houden immers nog altijd heel wat wandelaars, fietsers en gelovigen halt voor een dankgebedje of Weesgegroet.

News

Grensoverschrijdend fietspad tussen Lanaken en Maastricht

Na vier jaar is het dossier van het grensoverschrijdend fietspad tussen Lanaken en Maastricht rond. Wellicht nog dit najaar begint de aanleg. Het verleggen van fietspaden en buurtwegen in functie van de leemontginning was een van de projecten die in de engagementsverklaring tussen Lanaken en Maastricht waren opgenomen.

Traffic

Lanakenaar krijgt 10 maanden cel voor aanvallen van agent

Een 45-jarige man uit Lanaken werd dinsdag veroordeeld tot een celstraf van tien maanden en een geldboete van 600 euro voor een vechtpartij met een politieagent. De agent wilde met de man praten nadat hij vluchtmisdrijf pleegde na een ongeval. De Lanakenaar had hier echter geen zin in en viel de politieman aan.

Alert

Dit is het eerste en enige Vlaamse hotel met vijfsterren superior

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken krijgt vandaag op zijn hotelgevel het beste sterrenbordje van heel Vlaanderen: vijf sterren gevolgd door de S van superior. Daarmee behoort het luxehotel – omgeven door groen, met uitgebreide wellness én een tweesterrenrestaurant – tot de absolute top van Europa.

News

Lanakense vrouw veroordeeld voor moord die ze zich niet herinnert

De Lanakense vrouw die haar man vermoordde, maar beweert daar niets meer van te weten, is veroordeeld tot vijf jaar celstraf. De feiten speelden zich af in 2016 in de Bodestraat in Lanaken. De vrouw belde de hulpdiensten en zei dat haar man dood in het appartement lag. De toen 54-jarige man werd in het bovenbeen gestoken, en overleed.

Alert

Vrouw moet vijf jaar naar gevangenis voor messteek in de lies waarmee ze haar man doodde

De vrouw die in 2016 haar man in Lanaken met een messteek in de lies om het leven bracht is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

News
Download