Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wat met de straten genoemd naar collaborateur Cyriel Verschaeve? De ene gemeente schrapt ze, de andere houdt ze

Na de rellen in Vir­ginia over het al dan niet weghalen van een standbeeld van een ‘foute’ generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog, laait ook in ons land het debat over beelden en straatnamen die verwijzen naar een donker verleden op.

Nieuws

Limburgse (39) krijgt superjob: achtbaantester

Nadat Uitmetkorting.be enige tijd geleden een vacature had uitgezet voor de functie Achtbaantester, is inmiddels de uitslag bekend. De 39-jarige Melanie Kengen uit Lanaken gaat dit jaar voor de website achtbanen testen!

Nieuws

Metalfans geven elkaar ja-woord bij metalburgemeester en bruidsmeisjes in leder

Metalfestival Alcatraz vierde zijn tiende verjaardag, en dat zal iedereen geweten hebben. Bijna 25.000 bezoekers konden genieten van zo’n veertig topacts. Dit jaar zette de organisatie, met onder meer drie huwelijken, nog meer in op randanimatie.

Nieuws

HEMA-keten bouwt filialen om naar nieuw internationaal concept

De Nederlandse warenhuisketen HEMA bouwt al haar winkels om naar het voorbeeld van haar internationale winkels in Barcelona, Parijs en Londen. Het nieuwe winkelconcept slaat aan en rolt nu ook uit in Nederland, België en Luxemburg. De keten vormde alvast haar winkel in de Koninginnelaan in Maasmechelen om naar het nieuwe winkelconcept, en vierde dit vorige week met een feestelijke opening. In de loop van de komende weken krijgen andere HEMA-filialen in de regio - zoals Genk, Maaseik, Lanaken en Bilzen - een make over.

Nieuws

Jongeren krijgen 30 maanden cel voor afpersen van kotgenoot in Lanaken

De Tongerse strafrechter heeft donderdag drie jongeren tussen 19 en 23 jaar veroordeeld tot dertig maanden cel waarvan de helft met uitstel nadat ze een ‘vriend’ 7.800 euro afgeperst hadden. Een vierde verdachte, die taxichauffeur voor het trio speelde, kreeg bij gebrek aan voldoende bewijzen de vrijspraak.

Nieuws

Uber-chauffeur vrijgesproken na bewust vervoeren van drugsdealers

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft drie mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden voor een uit de hand gelopen drugsdeal die eindigde met een afpersing. Een Nederlandse Uber-chauffeur die twee van de drie mannen naar Lanaken vervoerde, werd vrijgesproken. In totaal werd een bedrag van 9.215 euro, waaronder de 7.800 euro die de mannen buitmaakten, verbeurd verklaard.

Nieuws

VIDEO. Buurtbewoners boos over verwaarlozing recreatiedomein

De oppositie in Lanaken begrijpt de verwaarlozing van recreatiedomein Krieckaert niet. CD&V-gemeenteraadsleden spreken over de kankerplek van Gellik. Het zwembad ligt er verloederd bij en de kleedkamers aan het voetbalplein staat op instorten. De burgemeester is gepikeerd over de heisa. Hij onderhandelt met drie kopers. Binnen vier maanden is het probleem opgelost, klinkt het.

Vrije tijd en hobby

Viertal riskeert jaar cel voor gewapende afpersing van kotgenoot

Vier jongeren tussen 19 en 23 jaar riskeren celstraffen van 30 maanden en een jaar en geldboetes van 800 euro omdat ze een vriend van een van hen bedreigden met een wapen in een studentenhome. Ze eisten 7.800 euro geld nadat een van hen ontdekte dat de jongen een grote soms geld op zijn spaarrekening had staan.

Nieuws

VIDEO. Cel Vermiste Personen doet zoekactie naar vermiste Genkenaar

De federale gerechtelijke politie van Limburg houdt samen met de Cel Vermiste Personen opnieuw een zoekactie naar de vermiste Ronald Vandereycken. De Genkenaar is sinds 3 juni spoorloos. Er zijn aanwijzingen dat de 53-jarige man om het leven is gebracht. Donderdag zoeken de speurders in Lanaken.

Politie en veiligheid

Cannabisplantage aangetroffen in Lanaken

De politie Lanaken-Maasmechelen heeft bij het bijstaan van een deurwaarder in de Reistraat in Lanaken een cannabisplantage ontdekt.

Politie en veiligheid
Download