Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbrekers slaan toe

Bij een inbraak in een appartement op Brouwershof in Lanaken verdwenen woensdagnamiddag juwelen, geld, kledij en kerstgeschenken. (ppn)

Politie en veiligheid

Fietsers gewond

Een fietser (15) uit Lanaken raakte woensdag om 18.30 uur gewond bij een botsing met een auto op de Maastrichterweg. De hulpdiensten brachten de tiener over naar het ziekenhuis.Bij een botsing tussen een fietser en auto vrijdag om 12.30 uur op de 2de Carabinierslaan in Lanaken raakte de fietser gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)

Wegen en verkeer

Twee gewonden bij ongeval

Bij een kop-staartbotsing op het kruispunt Keelhoffstraat-Staatsbaan (N78) in Lanaken raakten dinsdag om 18.30 uur twee personen gewond. Het gaat om een man (67) en vrouw (70) van het Nederlandse Urmond. De hulpdiensten brachten hen over naar het ziekenhuis. (ppn)

Wegen en verkeer

VIDEO. N-VA betreurt naamsverandering Cyriel Verschaevestraat in Lanaken

In Lanaken verdwijnt de Cyriel Verschaevestraat. Ook al zijn de inwoners het er niet mee eens. De N-VA verwijt burgemeester Marino Keulen populisme en heeft het over Spaanse toestanden in Lanaken.

Nieuws

Controles op zwaar vervoer in Lanaken en Maasmechelen

Bij controles op zwaar vervoer aan het afrittencomplex van de E314 in Maasmechelen en op de Europalaan in Lanaken zijn donderdagnamiddag twee buitenlandse truckers aan de kant gehaald die niet in orde waren met de rij- en rusttijden Een voertuig werd getakeld omdat het niet ingeschreven en verzekerd was. In totaal werden 30 transporten zwaar vervoer aan de kant gehaald. 181 bestuurders werden op alcohol getest. Geen enkele bestuurder reed onder invloed van alcohol. (mm)

Nieuws

Lanaken verbiedt als eerste gemeente in Vlaanderen het gooien van snoepen tijdens een carnavalsstoet. En daar heeft het een hele goede reden voor

De carnavalsstoet van Gellik bij Lanaken verbiedt als eerste van Vlaanderen het gooien van snoepen en karamellen. “Mensen rapen ze toch niet meer op. En er zullen nog stoeten volgen. Tien jaar geleden was het confettiverbod zogezegd ook een nationale ramp, nu mag het nergens meer en is niemand daar nog rouwig om.”

Nieuws

Inbraak in appartement

Bij de politie kwam woensdag om 11 uur een melding binnen van een inbraak in een appartement aan de Staatsbaan in Lanaken. De buit was op het moment van de vaststellingen niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Hier staat de carnavalsstoet niet langer gelijk aan snoep rapen

De carnavalstoet in Gellik bij Lanaken verbiedt het uitgooien van los snoepgoed. Dat heeft het bestuur de stoetcommissie van de Gelliker Galliaren beslist.

Nieuws

Nederlander plaatst valse kledingcontainers in Limburg om winst te maken

Een 39-jarige Maastrichtenaar kreeg dinsdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren een geldboete van 12.000 euro, waarvan 9.000 euro met uitstel, voor het onwettig plaatsen van kledingcontainers in Limburg. Het ingezamelde textiel probeerde hij nadien door te verkopen.

Nieuws

Lanakense valt met elektrische fiets

Een vrouw (76) uit Lanaken kwam zondag om 16 uur met haar elektrische fiets ten val op de Geulerweg in Rekem. Ze raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis. (ppn)

Nieuws
Download