For me the daily special!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Lanakense drugsdealer loopt tegen lamp in Rijkhoven

Een 22-jarige Lanakenaar en zijn passagier zijn donderdagochtend in de boeien geslagen bij een controle in de Bammestraat in Rijkhoven. De twee waren door de buurtbewoners opgemerkt. Zij belden de politie dat er een verdachte auto in de buurt rondreed. Toen de auto aan de kant werd gehaald, bleek uit een speekseltest dat de bestuurder onlangs nog marihuana had gebruikt. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.Bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten nog 10 gram marihuana, 40 gram hasj, een weegschaal, lege zakjes en 500 euro cash. Volgens de agenten duidelijk aanwijzingen dat de man drugs dealt. Alle drugs, attributen en geld werden in beslag genomen. De auto werd getakeld en doorzocht door een drugshond. Na verhoor en de nodige vingerafdrukken en foto’s mochten de twee beschikken. Ze zullen later voor de rechter verschijnen.  (mm)

Alert

Koppel riskeert celstraf na oplichting van bouwbedrijven: duizenden euro’s aan dakpannen gestolen

De procureur eiste een celstrafstraf van 16 maanden en een geldboete van 1.200 euro voor een man die samen met zijn vrouw verschillende Limburgse bouwbedrijven zou opgelicht hebben. De man bestelde telkens onder een valse naam voor enkele duizenden euro’s aan dakpannen. Wanneer de goederen geleverd werden op werven in Lanaken, haalde hij ze op. De bedrijven zagen hun centen nooit.

News

VIDEO. Lanaken sensibiliseert jongeren voor gevaren van dode hoek bij vrachtwagens

Elk jaar gebeuren er in ons land gemiddeld 50 dodehoekongevallen met vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers. De meeste slachtoffers zijn tussen 11 en 20 jaar oud. In Lanaken organiseren daarom het Rode Kruis en het gemeentebestuur twee infodagen waarbij 550 lagere schoolkinderen leren over de gevaren van de dode hoek.

Traffic

Laatste groet gebracht aan vermoorde marktkraamster

In de Sint-Ursulakerk van Lanaken is gisteren afscheid genomen van de vorige week vermoorde Inge Verstappen (55) uit de Hoenderbroekstraat. Dat gebeurde tijdens een sobere, ingetogen plechtigheid. “Ze wist haar ellende goed te verbergen.”

News

VIDEO. Verdachte moord Lanaken blijft aangehouden

De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding van de 56-jarige moordverdachte uit Lanaken met een maand verlengd. Hij wordt ervan verdacht zijn 55-jarige partner met verschillende messteken om het leven te hebben gebracht. Volgens het Openbaar ministerie pleegde de man de feiten met voorbedachte rade, al zouden er volgens zijn advocaat elementen zijn die dat mogelijk tegenspreken.

Alert

162 bestuurders geflitst in Lanaken en Maasmechelen

De politie Lanaken/Maasmechelen heeft de afgelopen dagen in de Dorpsstraat en op de Steenweg in Lanaken en de Industrielaan in Maasmechelen geflitst. Van de 1.093 bestuurders die een camera passeerden, reden er 162 te snel. In de Dorpsstraat reed een op drie sneller dan toegelaten. (mm)

Traffic

VIDEO. Verdachte van moord in Lanaken had gespannen relatie met slachtoffer

De 56-jarige man uit Lanaken die in de cel zit op verdenking van moord op zijn 55-jarige vrouw, is in shock. Dat zegt zijn advocaat in een gesprek met onze redactie. De twee hadden een relatie van 35 jaar. De laatste jaren namen de spanningen wel toe. Of de man de feiten heeft bekend, wilde zijn raadsman nog niet kwijt. Vrijdag verschijnt de verdachte voor de raadkamer.

Alert

Celstraffen tot 7 jaar gevraagd voor Limburgse bende die dealers van drugs voorzag

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van achttien maanden tot zeven jaar gevorderd voor zeven personen uit Lanaken, Kortessem en Kerkrade omdat ze zich bezighielden met een grootscheepse handel in cannabis, cocaïne, ghb, xtc en amfetamines.

News

7 jaar cel geëist voor leider van Limburgse bende die kilo’s cocaïne en speed dealde

Een 38-jarige Nederlander riskeert een celstraf van zeven jaar en een geldboete van 40.000 euro voor grootschalige drugshandel in België. Samen met een 36-jarige Lanakenaar, die op zijn beurt zes jaar riskeert, leverde hij allerhande verboden middelen: van speed tot cocaïne. Voor mindere hoeveelheden dan een halve kilo per deal gingen de mannen niet. In garageboxen in Lanaken produceerden ze bovendien zelf GHB. Ondertussen wisten ze ook enkele dolverliefde (ex-)vriendinnen voor hun kar te spannen.

News

Moordverdachte marktkraamster Lanaken aangehouden

Rico C., de partner van Inge Verstappen uit Lanaken, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord op de marktkraamster. De 56-jarige voormalige Fordarbeider is overgebracht naar de gevangenis. Dat zegt Jeroen Swijsen van het parket van Limburg.

Alert
Download