Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. N-VA betreurt naamsverandering Cyriel Verschaevestraat in Lanaken

In Lanaken verdwijnt de Cyriel Verschaevestraat. Ook al zijn de inwoners het er niet mee eens. De N-VA verwijt burgemeester Marino Keulen populisme en heeft het over Spaanse toestanden in Lanaken.

Nieuws

Controles op zwaar vervoer in Lanaken en Maasmechelen

Bij controles op zwaar vervoer aan het afrittencomplex van de E314 in Maasmechelen en op de Europalaan in Lanaken zijn donderdagnamiddag twee buitenlandse truckers aan de kant gehaald die niet in orde waren met de rij- en rusttijden Een voertuig werd getakeld omdat het niet ingeschreven en verzekerd was. In totaal werden 30 transporten zwaar vervoer aan de kant gehaald. 181 bestuurders werden op alcohol getest. Geen enkele bestuurder reed onder invloed van alcohol. (mm)

Nieuws

Lanaken verbiedt als eerste gemeente in Vlaanderen het gooien van snoepen tijdens een carnavalsstoet. En daar heeft het een hele goede reden voor

De carnavalsstoet van Gellik bij Lanaken verbiedt als eerste van Vlaanderen het gooien van snoepen en karamellen. “Mensen rapen ze toch niet meer op. En er zullen nog stoeten volgen. Tien jaar geleden was het confettiverbod zogezegd ook een nationale ramp, nu mag het nergens meer en is niemand daar nog rouwig om.”

Nieuws

Inbraak in appartement

Bij de politie kwam woensdag om 11 uur een melding binnen van een inbraak in een appartement aan de Staatsbaan in Lanaken. De buit was op het moment van de vaststellingen niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Hier staat de carnavalsstoet niet langer gelijk aan snoep rapen

De carnavalstoet in Gellik bij Lanaken verbiedt het uitgooien van los snoepgoed. Dat heeft het bestuur de stoetcommissie van de Gelliker Galliaren beslist.

Nieuws

Nederlander plaatst valse kledingcontainers in Limburg om winst te maken

Een 39-jarige Maastrichtenaar kreeg dinsdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren een geldboete van 12.000 euro, waarvan 9.000 euro met uitstel, voor het onwettig plaatsen van kledingcontainers in Limburg. Het ingezamelde textiel probeerde hij nadien door te verkopen.

Nieuws

Lanakense valt met elektrische fiets

Een vrouw (76) uit Lanaken kwam zondag om 16 uur met haar elektrische fiets ten val op de Geulerweg in Rekem. Ze raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis. (ppn)

Nieuws

Zes arrestaties in onderzoek naar handel in xtc, speed en GHB in Limburg

Bij zes huiszoekingen zijn donderdagochtend zes arrestaties verricht in een lopend drugsonderzoek. Dat heeft het parket van Limburg vrijdag bekendgemaakt.

Politie en veiligheid

Deze koppels nemen het tegen elkaar op in nieuw seizoen ‘Ons Eerste Huis’

Bartel Van Riet springt in een nieuw seizoen van ‘Ons Eerste Huis’ opnieuw in een verbouwavontuur met drie jonge koppels en hun (schoon)ouders. Nieuw element dit jaar: de aanwezigheid van gast-bv’s, onder wie Roel Vanderstukken en Marcel Vanthilt.

Nieuws

Marino Keulen over Nederlandse legalisering wietteelt: “Overlast in Lanaken zal weer toenemen”

De nieuwe Nederlandse regering wil een proefproject lanceren om de wietteelt te legaliseren. In 10 gemeenten zal er wiet worden verkocht die geteeld werd onder overheidstoezicht. De Lanakense burgemeester Marino Keulen (Open Vld) is niet blij met de beslissing. “Het drugstoerisme was net weg, nu zal de overlast en criminaliteit weer toenemen”, vertelde hij aan VRT.

Nieuws
Download