Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Weekendcontroles

Tijdens de politiecontroles voor veilig weekendverkeer (SLim-actie) zijn vorig weekend 21 bestuurders betrapt op dronken sturen. Dat is 5 procent op een totaal van 420 ademtesten. Twee van de 55 drugstests tekenden positief. Bij snelheidsmetingen heeft de politie 247 hardrijders geflitst. Het overtredingspercentage was 17 op een totaal van bijna 1.500 gecontroleerden. De controles gebeurden op de snelwegen door de Wegpolitie Limburg en in de rest van de provincie door de zones Limburg Regio Hoofdstad, Loon, Voeren, Tongeren-Herstappe en LaMa.Op de Limburgse wegen zijn vorig weekend 10 ongevallen met gewonden gebeurd. Alle bestuurders die betrokken waren bij een aanrijding moesten blazen. Daarbij hadden er vier te veel gedronken. Eén van hen moest het rijbewijs inleveren. In totaal zijn tien rijbewijzen ingetrokken voor overtredingen.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Tot twee jaar cel voor twintigers die bendeoorlog uitvochten op parking in Lanaken

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag twee mannen uit Lanaken die vorig jaar de inzittenden van geparkeerde wagen aanvielen met messen, een betonschaar en een ijzeren staaf veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot twee jaar. Twee andere jongeren, een broer en zus, moeten een werkstraf van 159 uur uitvoeren. Als ze die niet binnen het jaar tot een goed einde brengen, moeten ze alsnog dertien maanden de cel in.

Nieuws

Tot twee jaar cel voor twintigers die bendeoorlog uitvochten op parking

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag twee mannen uit Lanaken die vorig jaar de inzittenden van geparkeerde wagen aanvielen met messen, een betonschaar en een ijzeren staaf veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot twee jaar. Twee andere jongeren, een broer en zus, moeten een werkstraf van 159 uur uitvoeren.

Nieuws

Dertiger onder elektronisch toezicht voor vluchtmisdrijf in Lanaken

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft maandag beslist de verdachte van het ongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken aan te houden onder elektronisch toezicht. Het slachtoffer kwam van de bekermatch van Genk tegen Standard.

Politie en veiligheid
Nieuws

Verdachte van vluchtmisdrijf in Lanaken voor onderzoeksrechter

De 33-jarige verdachte van het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken, waarbij een supporter van KRC Genk zwaargewond raakte, moet maandag in de loop van de dag bij de onderzoeksrechter verschijnen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Politie pakt man op die vluchtmisdrijf pleegt na aanrijding Genksupporter: "Dader komt vermoedelijk uit onze supportersclub"

Sam Bruggen (24) uit Lanaken ligt met een schedelfractuur, gebroken hand en zware hersenschudding op de intensieve zorgen van het ZOL in Genk. Voor de ogen van zijn vader reed een auto de jongeman ’s nachts aan in de Pannestraat in Lanaken. De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar is gisteravond gevat. Vader en zoon, supporters van KRC Genk, hadden de bekerfinale bijgewoond. “Vermoedelijk is het iemand van onze supportersclub”, zegt vader Patrick Bruggen (52).

Politie en veiligheid
Nieuws

Verdachte van vluchtmisdrijf na ongeval met Genk-supporter opgepakt

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Jongeman aangereden voor ogen van vader, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Een jonge voetganger is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. De 24-jarige jongeman was samen met zijn vader op weg naar huis na de bekerwedstrijd van KRC Genk. De aanrijder vluchtte weg.

Wegen en verkeer
Nieuws

Transvrouw steelt pruiken van etalagepoppen

Een dief heeft twee pruiken van etalagepoppen gestolen bij boetiek Shanna in Lanaken. Uitbaatster Shanna geeft hem de kans ze terug te brengen, anders dient ze straks een klacht in.

Nieuws

Liefde keert terug bij gescheiden koppel, verloren trouwring ook: “Teken dat we de juiste keuze hebben gemaakt”

Een trouwring die na zes en een half jaar wordt teruggevonden is al opmerkelijk, maar in het geval van Dominic Rogiers (37) en Diana Lahaye (40) uit Lanaken is het dat zeker. Diana verloor haar trouwring in de zomer van 2011 onder een Blankenbergs terras. “Het ging toen slecht met ons huwelijk en we zijn uit elkaar gegaan”, zegt Dominic. Maar nadat het koppel de liefde voor elkaar terugvond, is nu ook hun trouwring weer opgedoken. “We zien het als een teken.”

Nieuws
Download