Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dealer krijgt 190 uur werkstraf nadat hij drugs verkocht aan afkickcentrum

Een 52-jarige man uit Maasmechelen moet een werkstraf van 190 uur uitvoeren en een geldboete van 6.000 euro, waarvan de helft effectief, betalen omdat hij speed en cannabis dealde aan een psychiatrische instelling in Rekem.

Nieuws

VIDEO. Waterpeil Maas extreem laag: je kan te voet naar Nederland.

Door de aanhoudende droogte staat de Maas op haar laagste peil in 48 jaar. Het water staat zelfs zo laag dat je dwars de rivier kan oversteken van België naar Nederland. Al is dat wel niet zonder gevaar.

Nieuws

Bromfietsster gewond aan schouder

Een bromfietsster raakte gewond aan de schouder bij een botsing met een fietser in de Stationsstraat in Lanaken. Dat gebeurde vrijdagmiddag om 12 uur. De hulpdiensten brachten haar over naar het ziekenhuis. (ppn)

Wegen en verkeer

Massale zoektocht naar vermiste persoon in Lanaken

In Lanaken is de politie sinds vanochtend massaal op zoek naar een vermiste persoon. Gezocht wordt in de omgeving van de Bessemerstraat en in de Molenbergstraat. De zoekactie gebeurt onder leiding van de federale gerechtelijke politie.

Politie en veiligheid

Lanakense gewond bij ongeval in Genk

Maandag rond 11 uur zijn op het kruispunt van de Europalaan en de Eerste Cyclistenlaan een bromfietsster en een auto bij een ongeval betrokken geraakt. Daisy T. (25) uit Lanaken raakte lichtgewond.

Nieuws

Bromfietser tuimelt in kanaal

Een 20-jarige Maasmechelaar is woensdagmiddag rond 12.30 uur in het kanaal beland in Lanaken. De jongen zou op Sluishuis tegen een paaltje zijn beland. Hij sloeg over de kop en tuimelde in het water. Zijn verhakkelde scooter lag nog op de oever. Zijn kameraad sloeg alarm. Een ambulance, duikers en mug-team snelden toe maar bij aankomst was de jongen al op het droge. Zijn 18-jarige vriend uit Maasmechelen hielp hem uit het water. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had een hoofdwonde. De jongen wist zelf ook niet meer wat er was gebeurd

Nieuws

VIDEO. Autowrakken uit kanaal gehaald in Lanaken

Dinsdag startte de federale gerechtelijke politie van Limburg samen met de Civiele Bescherming met een grote zoekactie naar wrakken in het Albertkanaal. In de buurt van Lanaken werden drie wagens en een bromfiets boven gehaald. Ook de volgende twee dagen wordt er in het kanaal gezocht naar wrakken. Zo wil de politie vermiste personen terugvinden, of criminele feiten oplossen.

Politie en veiligheid

Koperen leidingen en kranen gestolen

De politie kreeg zaterdag om 15 uur een melding van een woninginbraak binnen. Het feit gebeurde op de Kiezelweg in Veldwezelt. Het ging om een leegstaand huis waar de koperen leidingen waterkranen gestolen werden. De diefstal gebeurde tussen 4 en 10 juni. (ppn)

Politie en veiligheid

Cannabisplantage ontdekt in Maasmechelen

In Maasmechelen heeft de politie woensdag tijdens een huiszoeking een cannabisplantage gevonden in een woning. De agenten van de zone CARMA ontdekten ongeveer 700 oogstrijpe planten. De stroom daarvoor werd illegaal afgetapt.

Politie en veiligheid

VIDEO. Jaguar uitgebrand in centrum Lanaken nadat buurtbewoners schoten horen

In de Bodestraat in Lanaken is in de nacht van zaterdag op zondag een Jaguar volledig uitgebrand. Getuigen beweren dat ze in de buurt van het pleintje waar de cabriolet geparkeerd stond drie schoten hebben gehoord en vervolgens een BMW zagen wegrijden in de richting van de Broekstraat. Die wagen zou zondagochtend op zijn beurt uitgebrand teruggevonden zijn in Smeermaas (Lanaken).

Nieuws
Download