Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Schoolkinderen leren schaapscheren in Kortessem

Dinsdag was het de schaapscheerdag. Op boerderij de Alverberg leren leerlingen van de Tuinbouwschool in Sint-Truiden om schapen te scheren. Een unieke belevenis, want de schapen worden maar een keer per jaar geschoren. Nu met dit warme weer zijn de schapen wel blij dat ze hun wol kunnen afgeven.

Nieuws

Vier gewonden bij botsing in Herk

Vier personen zijn gewond geraakt bij een ongeval op de Diestsesteenweg in Herk. Zondag rond 19 uur botsten daar twee voertuigen. De gewonden zijn Dries K. (20) uit Kortessem, Livio P. (23) uit Houthalen-Helchteren, Sofie V. (20) uit Genk en Luka H. (20) uit Herk-de-Stad. (mm)

Wegen en verkeer

Ruit van zaak ingeslagen

Onbekenden probeerden dinsdag in de vroege ochtend de deur van een zaak te forceren en sloegen vervolgens een ruit in. Het feit gebeurde in de Luimertingenstraat in Kortessem en op het eerste gezicht is niets verdwenen. (ppn)

Nieuws

Twee gewonden bij botsing in Diepenbeek

Vrijdag rond 9.30 uur zijn op de Grendelbaan een auto en een vrachtwagen gebotst. Kevin V. (31) uit Genk en David S. (49) uit Kortessem liepen lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Inbraakpoging

Bij een huis in de Tongersesteenweg in Kortessem is dinsdagmiddag een inbraakpoging vastgesteld. Dieven probeerden een deur te openen. Dat lukte niet.

Melding

Gevlucht

Inbrekers zijn er zondagnamiddag niet in geslaagd om binnen te dringen in een huis in de Sint-Jansstraat in Kortessem. Ze probeerden een deur te forceren. Mogelijk werden ze opgeschrikt en zijn ze zonder buit gevlucht.

Melding

Al voor derde keer inbraak in dezelfde auto Wit-Gele Kruis in Kortessem

Maandagochtend is er opnieuw een inbraakpoging geweest in een auto van het Wit-Gele Kruis op het Kerkplein van Kortessem. Het was al de derde keer sinds augustus dat er in dezelfde auto werd ingebroken.

Melding

Dorpspartij wordt vijfde lijst in Kortessem

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komt voor het eerst de onafhankelijke lijst Dorpspartij Kortessem op. Marc Van Asch wordt voorzitter.

Nieuws

Motorrijder zwaargewond in Kortessem

Een motorrijder is maandagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Winkelstraat en de Industrieweg.

Wegen en verkeer
Download