Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vrouw bedreigt personeel gemeente Kortessem met nepwapen

De gemeentesecretaris van Kortessem heeft een klacht ingediend bij de politiezone Kanton Borgloon tegen een vrouw die regelmatig voor problemen zorgt op het gemeentehuis. Het gaat om de ex-partner van een ambtenaar.

Politie en veiligheid
Nieuws

Loods in brand in Zammelen

In Zammelen (Kortessem) woedt momenteel een hevige brand in een loods. Het zou gaan om een opslagplaats van een tuinaannemer. De brandweer is ter plaatse. Het is nog niet geweten hoe het vuur is kunnen ontstaan.

Politie en veiligheid
Nieuws

Weinig asbest vrijgekomen bij hoevebrand in Guigoven

De asbestverspreiding bij de uitgebrande vierkantshoeve in Guigoven is beperkt gebleven tot het terrein zelf. Dat is gebleken uit onderzoek van een asbestdeskundige. Zo maakte burgemeester Tom Thijsen (CD&V) van Kortessem maandag bekend.

Nieuws

VIDEO. Asbest vrijgekomen tijdens brand in Guigoven

Bij een uitslaande brand in een vierkantshoeve in Guigoven bij Kortessem is er asbest vrijgekomen. Uit de eerste vaststellingen blijkt het om een kleine hoeveelheid te gaan. Het gemeentebestuur heeft uit voorzorg extra asbeststalen laten nemen. De resultaten worden in de loop van de avond verwacht.

Nieuws

Natuurgebied Nietelbroeken breidt uit

Natuurreservaat Nietelbroeken in Diepenbeek, Hasselt en Kortessem wordt uitgebreid met 20,9 hectare. Dankzij de erkenning komt er nu ook extra Vlaams geld vrij voor het beheer dat door eigenaar Natuurpunt gebeurd.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Auto over de kop in Kortessem

Zondag rond 17.45 uur is in de Luyssenstraat een auto beginnen slippen en over de kop gegaan. Jolien J. (22) uit Hoeselt gaar voor controle naar het ziekenhuis. (mm)

Nieuws

VIDEO. In Kortessem gaan buurtbewoners zorg dragen voor oudere inwoners

Het OCMW in Kortessem wil 75-plussers in de gemeente langer in hun eigen woning laten wonen. Het OCMW start daarom met het project "Buurtgezellen." Bedoeling is dat de senioren kunnen rekenen op enthousiaste buurtbewoners die een deel van de klusjes uitvoeren zoals bijvoorbeeld de planten water geven of de rolluiken optrekken.

Nieuws

Twintiger komt met auto in wei tot stilstand

Stef H. (22) uit Wellen verloor maandag om 22.45 uur de controle over zijn stuur in de Gauwerstraat in Vliermaalroot. Hij ging van de baan, ramde een omheining en kwam vervolgens met zijn wagen in een weide tot stilstand. De twintiger hield er verwondingen aan over. (ppn)

Nieuws
Download