Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

23 nieuwe assistentiewoningen in Residentie Groenpark

VBK Real Estate gaat midden in het centrum van Kortessem een residentieel woonproject realiseren voor bewoners met zorg op maat. Residentie Groenpark ligt in de Omstraat, de inplanting is uniek, gezien de parkligging met groene vergezichten gecombineerd met de centrale ligging van het project waardoor de bewoners de gelegenheid hebben om alles op wandelafstand te bereiken.

Vrije tijd en hobby

Sluikstorters geïdentificeerd door middel van mobiele camera’s

De agenten van de politiezone van het kanton Borgloon hebben drie sluikstorters kunnen identificeren dankzij het gebruik van mobiele camera’s.

Politie en veiligheid

Botsing

De 59-jarige Tsoghik G. uit Kortessem is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee fietsers. Het ongeval gebeurde in de Brandstraat in Kortessem.

Wegen en verkeer

Terwijl zijn vriendin het bed deelde met allerlei mannen ging hij ervandoor met hun geld

Een koppel uit Kortessem heeft van de Tongerse strafrechter gevangenisstraffen van dertig maanden en achttien maanden (met uitstel) gekregen omdat ze mannen beroofden tijdens seksdates.

Nieuws

Limburgs koppel besteelt mannen tijdens seksafspraakjes

Een 38-jarige vrouw uit Kortessem kreeg donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 18 maanden met uitstel nadat ze samen met haar vriend verschillende mannen bestal tijdens seksafspraakjes. Ze lokte de slachtoffers via schunnige sms’jes op een TMF-chat. Terwijl zij met de slachtoffers in bed dook, haalde haar partner de portefeuilles leeg. Hij verdwijnt 30 maanden achter de tralies.

Nieuws

“Ik had last van een serieus dipje”

Verrassende ontknoping bij de heren 2 waar Dries Vandebrouck (B-2/6, Tenniscentrum Alken) afgelopen weekend Limburgs kampioen werd. Daarmee kon hij toch een mooi einde breien aan een wisselvallig seizoen. Vandebrouck eindigde vierde in de ranking maar omdat David Waligora de voorkeur gaf aan heren 3 boven heren 2 mocht hij toch deelnemen aan de masters.

Nieuws

Inbraak in tuinhuis in Wintershoven

Dieven hebben donderdag even na middernacht proberen in te breken in een tuinhuis in de Bronstraat in Wintershoven. De bewoners hoorden rond 0.30 uur verdachte geluiden. De deur van het tuinhuis bleek te zijn geforceerd. De dieven sloegen zonder buit op de vlucht. (mm)

Politie en veiligheid

18-jarige drugsdealer in de gevangenis

Een 18-jarige man uit Kortessem zit sinds zondag in de gevangenis van Hasselt. De man dealde drugs vanuit een pand in het centrum van Borgloon. De politie onderschepte er zaterdag nog een klant die even ervoor drugs had gekocht. Toen de recherche van het kanton Borgloon een huiszoeking uitvoerde, werd de 18-jarige in de boeien geslagen. Hij woonde sinds kort in het huis. Er werden dealershoeveelheden cannabis en cocaïne in beslag genomen. De onderzoeksrechter liet de man zondag aanhouden.Het onderzoek was na klachten van overlast door verschillende druggebruikers in het centrum gestart. Het onderzoek wordt door de speurders van de lokale recherche van de Pz kanton Borgloon voortgezet. (mm)

Politie en veiligheid

Diefstal bij voetbal

Inbrekers braken de houten toegangsdeur van voetbalclub FC Vliermaal naast de Valgaërstraat open. Ze namen enkelen lampen en drankboxen mee. De vaststellingen dateren van donderdag 12.15 uur. (ppn)

Politie en veiligheid

Tot 30 maanden geëist voor koppel dat mannen besteelt tijdens seksafspraakjes

Een 38-jarige vrouw uit Kortessem riskeert een celstraf van 18 maanden met uitstel nadat ze samen met haar vriend verschillende mannen bestal tijdens seksafspraakjes. Ze bood haar diensten aan op een TMF-chat. Terwijl zij met de slachtoffers in bed dook, haalde haar partner de portefeuilles leeg. Hij riskeert 30 maanden opsluiting.

Nieuws
Download