We vliegen erin vandaag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. In Kortessem gaan buurtbewoners zorg dragen voor oudere inwoners

Het OCMW in Kortessem wil 75-plussers in de gemeente langer in hun eigen woning laten wonen. Het OCMW start daarom met het project "Buurtgezellen." Bedoeling is dat de senioren kunnen rekenen op enthousiaste buurtbewoners die een deel van de klusjes uitvoeren zoals bijvoorbeeld de planten water geven of de rolluiken optrekken.

Nieuws

Twintiger komt met auto in wei tot stilstand

Stef H. (22) uit Wellen verloor maandag om 22.45 uur de controle over zijn stuur in de Gauwerstraat in Vliermaalroot. Hij ging van de baan, ramde een omheining en kwam vervolgens met zijn wagen in een weide tot stilstand. De twintiger hield er verwondingen aan over. (ppn)

Nieuws

Dieven doorzoeken huis in Kortessem

Nadat ze de deur hadden geforceerd, zijn dieven zaterdagochtend in een huis in de Daaleindestraat binnengedrongen. Alle kamers werden doorzocht. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

23 nieuwe assistentiewoningen in Residentie Groenpark

VBK Real Estate gaat midden in het centrum van Kortessem een residentieel woonproject realiseren voor bewoners met zorg op maat. Residentie Groenpark ligt in de Omstraat, de inplanting is uniek, gezien de parkligging met groene vergezichten gecombineerd met de centrale ligging van het project waardoor de bewoners de gelegenheid hebben om alles op wandelafstand te bereiken.

Vrije tijd en hobby

Sluikstorters geïdentificeerd door middel van mobiele camera’s

De agenten van de politiezone van het kanton Borgloon hebben drie sluikstorters kunnen identificeren dankzij het gebruik van mobiele camera’s.

Politie en veiligheid

Botsing

De 59-jarige Tsoghik G. uit Kortessem is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee fietsers. Het ongeval gebeurde in de Brandstraat in Kortessem.

Wegen en verkeer

Terwijl zijn vriendin het bed deelde met allerlei mannen ging hij ervandoor met hun geld

Een koppel uit Kortessem heeft van de Tongerse strafrechter gevangenisstraffen van dertig maanden en achttien maanden (met uitstel) gekregen omdat ze mannen beroofden tijdens seksdates.

Nieuws

Limburgs koppel besteelt mannen tijdens seksafspraakjes

Een 38-jarige vrouw uit Kortessem kreeg donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 18 maanden met uitstel nadat ze samen met haar vriend verschillende mannen bestal tijdens seksafspraakjes. Ze lokte de slachtoffers via schunnige sms’jes op een TMF-chat. Terwijl zij met de slachtoffers in bed dook, haalde haar partner de portefeuilles leeg. Hij verdwijnt 30 maanden achter de tralies.

Nieuws

“Ik had last van een serieus dipje”

Verrassende ontknoping bij de heren 2 waar Dries Vandebrouck (B-2/6, Tenniscentrum Alken) afgelopen weekend Limburgs kampioen werd. Daarmee kon hij toch een mooi einde breien aan een wisselvallig seizoen. Vandebrouck eindigde vierde in de ranking maar omdat David Waligora de voorkeur gaf aan heren 3 boven heren 2 mocht hij toch deelnemen aan de masters.

Nieuws

Inbraak in tuinhuis in Wintershoven

Dieven hebben donderdag even na middernacht proberen in te breken in een tuinhuis in de Bronstraat in Wintershoven. De bewoners hoorden rond 0.30 uur verdachte geluiden. De deur van het tuinhuis bleek te zijn geforceerd. De dieven sloegen zonder buit op de vlucht. (mm)

Politie en veiligheid
Download