You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Wonen op de Aldi: luxe penthouses met tuinen en bomen op het dak

Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem zijn de voorbereidende werken gestart voor de bouw van de nieuwe Aldi. De winkel wordt geïntegreerd in een uniek woonconcept langs de Hasseltsesteenweg, dicht bij de grens met Wimmertingen.

News

Binnenkort kan je wonen in straat op nieuwe Aldi

Op de Hasseltsesteenweg in Kortessem zijn de voorbereidende werken gestart voor de bouw van de nieuwe Aldi. De winkel wordt geïntegreerd in een uniek woonconcept langs de Hasseltsesteenweg, dicht bij de grens met Wimmertingen.

News

Stemmen moeten worden herteld in Lummen en Kortessem

Zowel in Kortessem als in Lummen komt er een gedeeltelijke hertelling van de stemmen uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat heeft de Raad voor Verkiezingsbetwistingen vrijdag beslist. De hertelling voor Lummen vindt woensdag plaats en die voor Kortessem vrijdag. Over de verzoekschriften in Nieuwerkerken (GBL) en Bilzen (Groen) is nog geen uitspraak gedaan.

News

Pastoor A.B. met dubbelleven reageert: “Hier zal ik alleszins nooit meer priester zijn”

Pastoor A.B. (53) uit Kortessem, die woensdag door het bisdom Hasselt preventief geschorst werd omdat hij een intieme relatie had met een persoon zonder hem te vertellen dat hij priester is, heeft voor het eerst zelf gereageerd op de feiten. “Ik denk niet dat het mogelijk is dat ik in Kortessem nog ooit opnieuw priester wordt."

News

Zelfs zijn lief dacht dat hij verpleger was, bisdom schorst priester na jarenlang dubbelleven

De pastoor van Kortessem is preventief geschorst nadat aan het licht was gekomen dat hij een ­dubbelleven leidde. A.B. (53) had al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man. “Op de rouwbrief van zijn overleden moeder stond een andere naam, met de letters E.H. ervoor. Toen wist ik wat er aan de hand was.”

News

Internationale dag van de Vrijwilliger: Annick Creten en Rudi Knapen vangen al 8 jaar kinderen op via crisispleegzorg

Al acht jaar vangen Annick Creten en haar man Rudi Knapen uit Kortessem pleegkinderen liefdevol op in hun gezin. Hoewel het koppel ongelofelijk veel voldoening haalt uit het pleegouderschap, is het hard werken. Op deze Internationale dag van de Vrijwilliger worden ze in de bloemetjes gezet voor hun inspanningen en goede zorgen.

News

Verschillende scholen ontruimd door … rottende bladeren

In Borgloon en Kortessem werden vrijdagochtend leerlingen geëvacueerd en ook in Hasselt heerste even later paniek bij twee scholen omdat ze gas meenden te ruiken. De brandweer rukte met de meettoestellen uit, maar de teller bleef stil. Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden bij … een herfstverschijnsel.

Alert

Grote middelen tegen sluipverkeer

De gemeenten Kortessem en Wellen nemen maatregelen omdat heel wat bestuurders de voorziene omleidingsweg bij de wegenwerken aan de Zonneveldweg negeren en door de zone voor plaatselijk verkeer rijden. “Buurtbewoners klagen over drukte in hun straat”, aldus hoofdcommissaris Emiel Vanelderen van politiezone Borgloon.

Alert

Twee scholen even ontruimd wegens vermeende gasgeur

Vrijdagvoormiddag zijn een school in Kortessem en een school in Borgloon tijdelijk ontruimd geweest nadat er een vermeende gasgeur was waargenomen. De onbekende geur was ook in Hasselt opgedoken. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg deed allerlei metingen, maar van gas was er geen sprake. Er was dus geen gevaar.

Alert

Nieuwe kerkhofhaag afgebrand met onkruidbrander

Bij het wegbranden van onkruid is donderdag een haag afgebrand op de begraafplaats van Lanaken. In mei van dit jaar vatte de haag aan de ingang van de begraafplaats ook al vuur op die manier.

News
Download