Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Afsfalteringswerken gemeentewegen

Momenteel krijgen volgende wegen in Kortessem een nieuw asfaltlaag: de Oorsprongstraat, de kleine Omstraat, de Nieuwstraat, De Sint Elooi-laan en de Roterlaan.

Wegen en verkeer

Kerkplein afgesloten door plaatsing GSM-mast voor G4-netwerk

Vandaag 21, morgen 22 juni en op 4 juli is het Kerkplein en de parking rond de kerk, tussen 7 en 19 uur grotendeels afgesloten voor alle verkeer. Er geldt die dagen ook volledig parkeerverbod.

Nieuws

Ondergrondse riolering zorgt voor nieuwe wandel- en fietsverbinding in Wintershoven

In opdracht van het gemeentebestuur heeft Infrax zopas de open riolering tussen de Boschelsstraat en de Oude Tramverbinding te Wintershoven ingebuisd en ondergronds aangelegd. Hierdoor sluit de vuilwaterafvoer vanuit Vliermaal voortaan rechtstreeks aan op de collector in Wintershoven. Dankzij de realisatie van deze ondergrondse riolering kon er ook een mooie wandel- en fietsverbinding worden aangelegd en dit doorheen het plaatselijk erg pittoresk landschap.

Wegen en verkeer

Gouverneur vraagt aanpassing huishoudelijk reglement gemeenteraad

De gouverneur heeft de gemeente Kortessem gevraagd om haar huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad aan te passen, zodat de notulen van de gemeenteraad voortaan de essentie van de mondelinge vragen en de essentie van de antwoorden daarop zouden vermelden. In het kader van het algemeen bestuurlijk toezicht wenst de gouverneur echter niet straf-rechterlijk op te treden tegen het gemeentebestuur.

Nieuws

Eckelmans fractieleider CD&V binnen gemeenteraad

Het afdelingsbestuur van CD&V- Kortessem heeft gewezen schepen van financiën Ernest Eckelmans aangeduid als de nieuwe fractieleider van de partij binnen de gemeenteraad.

Nieuws

‘Levensboom’ en geboortepremie voor borelingen 2016 op kind-beurs

Voor de kindjes die geboren of geadopteerd werden in 2016 hield de gemeente in het cultureel centrum en het kasteelpark de Fauconval een gezellig samenzijn. In het kasteelpark werd één boom geplant, die symbool staat als levensboom voor alle kinderen die in 2016 geboren of geadopteerd werden.

Vrije tijd en hobby

15 maanden voor Roemeen die gestolen spullen “op rommelmarkt kocht”

Een 29-jarige Roemeen kreeg vrijdag een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 3.000 euro voor verschillende huisdiefstallen in Kortessem. In Duitsland werd hij nadien betrapt met een wagen vol gestolen spullen. “Gekocht op een rommelmarkt”, beweerde hij voor de rechter.

Rommelmarkt

Eerste Kortessemse Kindergids officieel voorgesteld

Zaterdag 3 juni werd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de gemeentelijke geboortepremie en de onthulling van de Levensboom voor de borelingen van 2016, in het cultureel centrum, de Kortessemse ‘ Kindergids’ officieel voorgesteld.

Nieuws
Download