Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietser aangereden

Fietser Jean V. (70) uit Borgloon hield woensdag om 14 uur verwondingen over aan een aanrijding met een wagen in de Lievehereboomstraat in Kortessem. (ppn)

Wegen en verkeer

Diefstal

Dieven hebben proberen inbreken in een huis in de Loosstraat in Kortessem. Ze prutsten aan een raam. De schade werd donderdagavond rond 22.45 uur vastgesteld.

Politie en veiligheid

Twee verdachten opgepakt na inbraken in Vliermaal

De politie heeft twee verdachten opgepakt na inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen in Vliermaal (Kortessem). Het gaat om twee mannen uit Alken. Een van hen mocht na verhoor door de onderzoeksrechter onder strikte voorwaarden beschikken, de andere werd opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

Politie en veiligheid

Tiener knalt tegen verlichtingspaal

Larissa T. (19) uit Landen verloor maandag om 3.45 uur de controle over het stuur van haar auto toen ze over de Tongersesteenweg in Guigoven reed. De Landense belandde tegen een verlichtingspaal en liep daarbij lichte verwondingen op. (ppn)

Nieuws

Pastoor Vandermeulen gevierd na laatste zondagsmis Vliermaal

Bij gelegenheid van de laatste weekend-mis, die in de Sint-Agapituskerk van Vliermaal plaats vond, nam de parochiegemeenschap, met de krop in de keel, afscheid van hun 85 jarige parochiepriester Paul Vandermeulen. Na de mis klonken er niets dan ontgoochelende stemgeluiden, nu Vliermaal geen zondagsmis meer heeft. De leden van het kerkkoor hadden deze gelegenheid met beide handen aangegrepen om, na de laatste zondagsmis, hun stichter en weldoener, pastoor Vandermeulen, uitbundig te vieren.

Nieuws

Particulier ingeschakeld om erosie tegen te gaan

Er wordt door particulier Peter Reweghs een grasbuffer aangelegd als maatregel om de bodemerosie en de water- en modderproblemen in de Eeuwfeeststraat te verminderen, met daarenboven een verbetering van de milieukwaliteit.

Nieuws

Drugsbroers verraden omdat concurrent sms’je stuurt naar politie

Twee broers uit Kortessem kregen donderdag celstraffen van 18 maanden en drie jaar met uitstel voor het dealen van cannabis en cocaïne. De mannen werden verraden door een concurrent uit het milieu. Die stuurde per sms een tip naar de politie.

Politie en veiligheid

Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan streeft naar verdere verdichting Kortessem-centrum

Dinsdag 27 juni werd op een hoorzitting, in het cultureel centrum het ontwerp van het nieuw gemeentelijk structuurplan voorgelegd aan de bevolking. Het vorig structuurplan dateert van 2003. In Kortessem–centrum komen er in de nabije toekomst meer dan 150 woningen en flats bij. De deelgemeenten blijven hoofdzakelijk landelijk. Een aantal vroeger geplande woonuitbreidingen worden zelfs geschrapt. Het centrum wordt verder verdicht en dient om te wonen en is er plaats voor kleinschalige winkels. De 4 ha grote industriezone in Vliermaalroot verdwijnt en wordt verschoven naar de KMO-zone Herbroek die 4ha uitbreidt. Dat zijn de grote lijnen van het nieuwe ruimtelijke structuurplan. “Samen met het studiebureau Antea heft het gemeentebestuur hier meer dan 4 jaar gewerkt”, aldus Luc Dullaers N-VA schepen van ruimtelijke ordening. .

Nieuws

Strodammen moeten wateroverlast in erosiegevoelig Kortessem indijken

De gemeente Kortessem kampt met een aantal zones die erg erosie-gevoelig zijn, waardoor er bij hevige regen wateroverlast is en er modderstromen ontstaan. Om hieraan een einde aan te stellen heeft de gemeente een erosieplan opgesteld en een erosiecoördinator aangesteld. In de Driesstraat – Overbeekstraat werd, zopas, een eerste project uitgewerkt. Er werd hier een strodam gebouwd, een eerste in haar soort binnen Kortessem.

Wegen en verkeer

Afsfalteringswerken gemeentewegen

Momenteel krijgen volgende wegen in Kortessem een nieuw asfaltlaag: de Oorsprongstraat, de kleine Omstraat, de Nieuwstraat, De Sint Elooi-laan en de Roterlaan.

Wegen en verkeer
Download