Just a second, I'm going to get something...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe kerkhofhaag afgebrand met onkruidbrander

Bij het wegbranden van onkruid is donderdag een haag afgebrand op de begraafplaats van Lanaken. In mei van dit jaar vatte de haag aan de ingang van de begraafplaats ook al vuur op die manier.

News

Straf met uitstel voor koppel dat met cannabisplantage begon in huis van zieke moeder

Een koppel dat met een cannabisplantage begon in de woning van de gehospitaliseerde moeder van de man, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel en een boete van zesduizend euro elk. Het koppel uit Kortessem stond terecht voor productie en verkoop van cannabis, maar werd van de verkoop vrijgesproken.

News

ANALYSE. Thijsen behaalt absolute meerderheid

In Kortessem blijft Tom Thijsen (CD&V) burgemeester. De schepenambten zijn nog niet ingevuld. Open Vld was vast van plan om de oppositiebanken achter zich te laten. Ze blijven er waarschijnlijk opnieuw geparkeerd.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Kortessem

Worden de verkiezingen in Kortessem een maat voor niets, met Tom Thijsen (CD&V) als burgemeester, of beleven we op 14 oktober een grote verrassing met Marie-Paule Vandormael (Open VLD) als eerste vrouwelijke burgemeester in Kortessem of haalt Luc Dullaers de sjerp van Kortessem binnen voor N-VA?

News

Postbode ontslagen die 500 stembrieven deed verdwijnen

Liefst 500 oproepingsbrieven zijn in het Limburgse Kortessem door een postbode achtergehouden. “De reeks brieven was achtergebleven op dezelfde rond”, zegt Barbara Van Speybroeck van Bpost in Het Belang van Limburg. De postbode werd meteen op straat gezet.

News

Twee inbraken en twee inbraakpogingen in Kortessem

Bij de politie zijn van woensdagavond tot donderdagochtend twee inbraken en twee inbraakpoging in Kortessem gemeld. Even voor 22 uur waren in de Graafbeemdenstraat al verdachte handelingen door een buurvrouw opgemerkt. De mannen sloegen op de vlucht. Een half uurtje later werd in dezelfde straat een eerste inbraak vastgesteld. Daar hadden de dieven aan de achterzijde van een huis een raam geforceerd. Ze maakten er juwelen en een gsm buit. Net voor middernacht werd een poging inbraak in de Langenakkerstraat doorgegeven. Daar raakten de dieven niet binnen. Donderdagochtend bleek dat dieven ook in de Boomgaardstraat via een raam een huis waren binnengedrongen. Ook daar zijn juwelen weg. (mm)

Alert

Politiezone Borgloon krijgt externe korpschef

In een persmededeling laten de drie ex-burgemeesters Eric Awouters, Hugo Philtjens en Gerald Kindermans weten dat er een externe korpschef zal worden gezocht voor de politiezone Borgloon. Dat betekent dat de huidige waarnemende korpschef Maes plaats moet maken.

Alert

Unieke collectie oldtimers onder de hamer voor goed doel

In Kortessem worden nog tot en met 25 september acht oldtimers geveild voor het goede doel. “Stuk voor stuk pareltjes die jaren stof hebben liggen happen in een oude schuur”, zegt Frédérique Gouverneur van het Limburgse GT Classic Center.

News

Celstraffen tot 7 jaar gevraagd voor Limburgse bende die dealers van drugs voorzag

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van achttien maanden tot zeven jaar gevorderd voor zeven personen uit Lanaken, Kortessem en Kerkrade omdat ze zich bezighielden met een grootscheepse handel in cannabis, cocaïne, ghb, xtc en amfetamines.

News

Klassieke Mercedes ter waarde van 100.000 euro gestolen op hotelparking

Afgelopen weekend is op de parking van het Eurotel in Lanaken een klassieke Mercedes 280 SL gestolen. Dieven leidden het bewakingspersoneel af met een smoes en maakten van de verwarring gebruik om de auto met een waarde van zo’n 100.000 euro te stelen.

Alert
Download