Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Drie miljoen euro voor vijf kunstwerken “met allure van het doorkijkkerkje”

De Vlaamse regering heeft vrijdag het masterplan en de financiering goedgekeurd voor een omvangrijk beeldenproject. Van Kinrooi tot in Lanaken zullen er langs de Maas verschillende kunstwerken worden gerealiseerd die de verbinding maken met het landschap en Nederlands-Limburg. Het project is goed voor een investering van 3,025 miljoen euro.

News

Werkmateriaal gestolen in Kinrooi

Op een werf in de Heinestraat is donderdagochtend een inbraak vastgesteld. Er werd werkmateriaal gestolen. (siol)

Alert

Autodiefstal in Kinrooi

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben dieven een Fiat Abarth gestolen op de Venlosesteenweg in Ophoven. De auto stond geparkeerd langs de rijbaan.

Alert

Politie helpt radeloze dames auto zoeken

De politie is woensdag even voor 15 uur opgeroepen voor een diefstal aan de Hepperpoort. Twee wenende dames van in de zeventig zeggen dat ze hun auto op de gehandicaptenparking hebben achtergelaten. Toen de 72-jarige eigenares uit Kinrooi enkele uren later terugkwam, was de auto weg. Na controle bleek de wagen op het Kerkplein te staan. (mm)

Alert

Sint breekt enkel bij schoolbezoek

Het langverwachte bezoek van de Sint aan basisschool Icarus in Kessenich is woensdag voor de goedheilig man geëindigd met een ambulanceritje naar het ziekenhuis van Maaseik. “Van de koets gevallen”, jammert pechvogel van dienst Carel Noldus (69) uit Weert, die donderdag met spoed aan zijn enkel werd geopereerd. “Maar dankzij de hulp van mijn pieten hebben alle kinderen hun cadeautjes op tijd gekregen.”

News

Batterij uit zendmast gestolen

Uit een zendmast in de Toekomststraat in Kinrooi verdween een batterij. Die diefstal werd woensdag vastgesteld.

News

Poetins trollenleger misbruikt tekening van Chris (34): “Ik dacht dat ze gewoon een domme, Amerikaanse koe was”

De tekening van een Limburgse illustrator is tegen zijn wil een wapen geworden in de strijd van het Russische trollenleger om verdeeldheid te zaaien in ons land. “In het begin ben je natuurlijk blij dat je illustratie wordt gedeeld, maar daarna ging het een richting uit waar ik niet achter stond.”

News

Gevaarte van 600 ton met succes verplaatst

Negen betrokken instanties en bedrijven, twintig mensen louter voor het transport en elf politiewagens begeleidden in de nacht van zaterdag op zondag een logistiek huzarenwerk in Kinrooi. Honderden kijklustigen posteerden zich langs het elf kilometer lange traject om het uitzonderlijke vervoer van een 600 ton zware transformator te bewonderen. 

Alert

Met 5 km/uur van Maasplassen naar onderstation Van Eyck

Een uitzonderlijk transport zet van zaterdag 21 uur tot zondag 10 uur Kinrooi en omgeving danig op z’n kop. Er gelden dan serieuze omleidingen voor het vervoer van een bijna 600 ton zware nieuwe transformator voor het onderstation Van Eyck. Netbeheerder Elia laat op het hele traject alle obstakels verwijderen, grote invalswegen worden afgesloten en er worden zelfs nieuwe bruggen gebouwd.

News

Yacon verovert plaatsje op de markt

De Tasty Yacon, het merk gecreëerd rond het gelijknamige knolgewas dat in Kinrooi wordt verbouwd, krijgt traag maar zeker een plaats in de Belgische groentemarkt. Met veiling Belorta en groothandel Euro Gijbels zetten nu twee grote spelers hun schouders onder het product. Zij zorgen vanaf dit jaar voor de distributie.

News
Download