Introduce yourself to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brandende houtstapel

In Molenbeersel langs de Weerstersteenweg heeft donderdagmorgen rond 4 uur een houtstapel gebrand. Zo’n 30 kubieke meter hout is opgebrand.

News

Drie fietsen op kampplaats gestolen

Op een kampplaats van een jeugdvereniging in de Grootbroekstraat werd maandag vastgesteld dat onbekenden drie van hun fietsen konden stelen. (ppn)

News

310.000 euro voor logies die investeren in kindvriendelijkheid

Toerisme Vlaanderen investeert 310.000 euro in negen Limburgse logies die hun infrastructuur kindvriendelijk en toegankelijk willen uitbouwen of camperplaatsen willen aanleggen.

News

Houtstapel vat vuur langs paardenstal in Molenbeersel

Bij de brandweer is donderdag even voor 2.30 uur een oproep van een brand op de Weertersteenweg in Molenbeersel binnengekomen. Aan een paardenstal sloegen de vlammen uit een stapel hout. De brandweer kon voorkomen dat het vuur naar de stal oversloeg. De buitenkant en wat coniferen zijn wel beschadigd. (mm)

Alert

VIDEO. OLS gestart in Ophoven

Een hoogdag zondag in Kinrooi. Want daar vindt het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats. En dat begon traditioneel met een folkloristische optocht, die u vandaag ook live kon volgen op TV Limburg. Na de optocht ging het richting schietterrein waar er zondag een eerste schifting plaatsvindt. De beste schutterijen zullen volgend weekend strijden voor de overwinning.

News

OLS komt voor 9de keer ‘thuis’

Heel Kinrooi heeft er een jaar lang reikhalzend naar uitgekeken en aanstaande zondag is het dan zover: zo’n 1.000 vrijwilligers staan klaar om het Oud Limburgs Schuttersfeest in goede banen te leiden. “We zijn op alles voorzien”, aldus ceremoniemeester Mark Hoedemakers.

News

VIDEO. Oud Limburgs Schuttersfeest wordt feest van het jaar in Kinrooi

In Kinrooi worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het Oud Limburgs Schuttersfeest. De komende twee weken zullen 144 schuttersverenigingen naar Kinrooi afzakken, voor het grootste volksfeest van beide Limburgen. De weide die wij twee weken geleden bezochten, is ondertussen uitgegroeid tot een waar OLS-dorp.

News

Albanese misdaadbestrijder die mensen arresteerde en zich uitgaf voor politieagent krijgt werkstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag een 48-jarige Albanees uit Kinrooi veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur omdat hij zich in ons land als politieagent uitgaf en mensen arresteerde.

Alert

VIDEO. Kunstenaar Bruno Plaghki maakt kunstwerk van 3 meter hoog

Het is klaar. Het monumentale kunstwerk De Reiziger van Bruno Plaghki, beeldend kunstenaar uit Kinrooi. Het gaat om een beeld uit cortenstaal van 3,5 meter hoog. Bij de opening van zijn nieuwe atelier vier maanden geleden zei Plaghki dat het een hele uitdaging ging worden. Hij heeft er al die maanden bijna onophoudelijk aan gewerkt.

News
Download