For me the daily special!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Liesbeth Maris, voorzitter Vrouw & Maatschappij, stapt in de politiek

Voorzitter van Vrouw & Maatschappij Liesbeth Maris zal voor het eerst deelnemen aan de verkiezingen. In oktober is ze kandidaat voor CD&V Houthalen-Helchteren en staat ze op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

Alert

Oeps! Zesduizend vakantiewensen belanden in verkeerde gemeente

De lokale afdeling van de N-VA in Heusden-Zolder liet onlangs 12.000 postkaarten met vakantiewensen drukken voor de inwoners van hun gemeente. Dat gebeurde via het ontwerpbureau dat hun verkiezingscampagne beheert. Alleen zijn die postkaarten nog altijd niet in Heusden-Zolder aangekomen.

News

Duiker haalt verdronken hond uit water: “Nu kan ik hem tenminste begraven”

Hasselaar Micha Schoofs (35) is voortaan een held voor Joke Luts (33) uit Beringen. Maandagavond dook hij haar verdronken hond Tyson, een American Stafford, op uit De Plas van Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren. “De brandweer wou pas in actie schieten als het dier kwam bovendrijven. Niemand wil zo zijn hond terugvinden”, zegt Micha.

Alert

Botsing tegen lantaarnpaal

Mustafa I. (37) uit Genk liep maandag om 21.20 uur lichte verwondingen op bij een botsing tegen een lantaarnpaal op de Donderslagweg in Houthalen. (ppn)

News

Auto van Houthalenaar in Dilsen getakeld

Zondag is op de Rijksweg in Dilsen een auto getakeld. De 41-jarige chauffeur uit Houthalen kon geen geldig inschrijvingsbewijs, verzekering en keuringsbewijs voorleggen. (mm)

News

Bewoner heeft lichte brandwonden in gezicht na slaapkamerbrand in Houthalen

In de Leliestraat in Houthalen moest de brandweer uitrukken voor een slaapkamerbrand. De kamer werd helemaal vernield. Een bewoner werd met lichte brandwonden in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De woning moet grondig gereinigd worden, maar is niet onbewoonbaar verklaard.

Alert

Inbraak in drie caravans

Afgelopen weekend zijn er drie inbraken in caravans vastgesteld. In de Tulpenstraat in Houthalen-Oost werd in twee woonwagens ingebroken. Daar zijn drie fietsen en een portefeuille verdwenen. Het derde feit gebeurde in de Binnenvaartstraat in Houthalen. Daar werd geld buitgemaakt. (mm)

Alert

Vrouw gekneld in bestelwagen na zware botsing

Rond 18.30 uur vond vrijdagavond een zwaar verkeersongeval plaats in Houthalen-Helchteren, waarbij een personenwagen en een bestelwagen betrokken waren. Een vrouw raakte gekneld in de bestelwagen, waardoor de brandweer ter plekke moest komen.

Traffic

Buren speuren naar stank Remostort

De gemeenten Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder hebben een actieplan uitgewerkt om zo snel mogelijk oplossingen te vinden voor de geuroverlast van het Remo-stort. Bij het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek werd in samenspraak met Remo alvast een geuraudit besteld. Ook zullen buren ingeschakeld worden om elke geur te rapporteren.

News

Houthalenaar gearresteerd na ontdekking van 420 cannabisplanten

Politie CARMA heeft woensdagvoormiddag een huiszoeking uitgevoerd in de Berkenstraat. In een achterbouw van een woning werd een cannabisplantage met 420 planten aangetroffen.

Alert
Download