Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Brand op schietterrein in Meeuwen en Houthalen

Zowel op het militair schietterrein van Meeuwen als dat op het grondgebied van Houthalen is de brandweer zaterdagnamiddag moeten uitrukken voor een brand. Het vuur was snel onder controle. Hoe de brandhaard is ontstaan, is nog niet geweten.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Twee vrachtwagens en auto botsen op E314 in Zolder

Op de E314 in Zolder, richting Leuven, zijn woensdagnamiddag twee vrachtwagens en een personenwagen gebotst. Een 31-jarige trucker uit Bilzen moest worden bevrijd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is in levensgevaar. Bij de andere voertuigen was er alleen materiële schade.

Wegen en verkeer
Nieuws

Telefoonhijger (45) uit Houthalen krijgt straf met uitstel

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een 45-jarige Houthalenaar negen maanden cel met volledig uitstel opgelegd voor het hardnekkig stalken van een tiental vrouwen over heel Vlaanderen.

Nieuws

Patrick (55) kroop door het oog van de naald: “Tien minuten langer en ik zou volledig zijn opgeslokt door het moeras”

“Ik heb de dood in de ogen gekeken.” Dat Patrick Dejeneffe (55) zijn bevrijding uit het veenmoeras van Laak (Houthalen-Helchteren) van afgelopen zondag nog kan navertellen, mag volgens de Helchtenaar een klein wonder weten. “Ik zat muurvast. Bij elke beweging zakte ik dieper weg.”

Nieuws

Brandweer redt vijftiger uit moeras in Laak

Een mobiele telefoon heeft zondag in de vooravond het leven van een vijftiger uit Laak gered. De man was binnendoor naar zijn huis aan het wandelen toen hij ter hoogte van de Rafnusstraat een beetje van het pad afweek en in het moeras terechtkwam. Hij kon gelukkig nog bij zijn gsm om zijn familie te alarmeren. De brandweer groef met zeven man sterk de man vrij. Het slachtoffer had al onderkoelingsverschijnselen. Hij werd meteen naar het Jessaziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid
Nieuws

Politie waarschuwt voor goed nagemaakte biljetten van 50 euro

Er zijn in onze provincie namaakbiljetten van 50 euro in omloop die van “uitstekende kwaliteit” zijn. Dat meldt de politiezone Carma, die al meerdere meldingen heeft ontvangen over het vals geld. “Zelfs een valsgelddetectorstift ontmaskert deze biljetten niet”, klinkt het.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Houthalense bakker maakt gezicht van klant in chocolade

Een bakker uit Houthalen experimenteert met een 3D-printer om zo goed mogelijk je gezicht in chocolade uit te printen. Het neemt ongeveer een uur in beslag.

Nieuws

VIDEO. Bakker in Houthalen bakt met 3D-printer gezicht van klant in taart

Een bakker uit Houthalen experimenteert met een 3D-printer om zo goed mogelijk je gezicht in chocolade uit te printen. Het neemt ongeveer een uur in beslag. Een reporter van TV Limburg ging een kijkje nemen in het atelier.

Nieuws

Vier Limburgse cultuurcentra verenigd in CultuurCentraal

CultuurCentraal is een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, Casino Cultuurcentrum Houthalen en Cultuurcentrum Leopoldsburg. Deze vier cultuurpartners ondersteunen elkaar in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent. Deze week ontving CultuurCentraal de erkenning van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Nieuws
Download