Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ongeval met gewonde op Grote Baan

Donderdag rond 18 uur zijn op de Grote Baan in Houthalen twee auto’s gebotst. Diane B. (57) uit de gemeente liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Voetganger gewond in Helchteren

Haymanot A.B. (27) uit Houthalen-Helchteren is woensdagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Kazernelaan in Helchteren. De voetganger werd rond 9.45 uur door een auto geraakt. (mm)

Wegen en verkeer

Politie vindt drugs in onderbroek van man uit Helchteren

Bij een controle op de Grote Baan in Houthalen heeft de politie woensdagavond in de onderbroek van een man uit Helchteren drugs gevonden. De 30-jarige man van de Kazernelaan had ook een aanzienlijke som geld bij.

Politie en veiligheid

Kop-staartbotsing

Twee voertuigen waren woensdag om 12 uur betrokken bij een kop-staartbotsing op het kruispunt Grote Baan-Sint-Trudoplein in Helchteren. Monique R. (59) en Jozef N. (66) uit Houthalen-Helchteren liepen hierbij lichte verwondingen op. (ppn)

Wegen en verkeer

Motorfietser valt

In de Sportstraat in Helchteren kwam zondag om 17.40 uur motorfietser Désiré C. (57) uit Houthalen-Helchteren ten val. Hij liep lichte verwondingen op. (ppn)

Wegen en verkeer

Dieven stelen broden en kleingeld

Dieven braken een broodautomaat van een bakkerij in de Stationsstraat in Houthalen open en namen naast enkele broden ook de lade met kleingeld mee. (ppn)

Politie en veiligheid

Auto in gracht

Yana P. (19) uit Genk hield lichte verwondingen over aan een ongeval woensdag rond 20 uur op de Weg naar Zwartberg in Houthalen. De jongedame reed met haar wagen tegen een paal en belandde in de gracht. (ppn)

Nieuws

Geeft een slipcursus een vals gevoel van veiligheid?

Minister van Mobiliteit Ben Weyts liet weten dat het volgen van een slipcursus een vals gevoel van veiligheid geeft bij de bestuurders. Deze uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Promove uit Houthalen-Helchteren, die slipcursussen organiseert. Zij reageren nu met een open brief aan de minister.

Nieuws

Brandstofdieven

Maandagmorgen rond 3 uur zijn drie Roemenen betrapt toen ze brandstof stalen een vrachtwagen op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De mannen stonden langs een vrachtwagen, met op de grond enkele jerrycans en een ruberen slang. Toen de politie passeerde, probeerden de mannen nog te vluchten. Maar de agenten konden de dieven in de boeien slaan. De drie Roemenen van 26 jaar, 31 jaar en 44 jaar oud werden meegenomen naar het politiekantoor. Bij de vrachtwagen stond ook een auto klaar waarin nog een Roemeense vrouw van 28 zat. In die auto vonden de agenten nog een ton met 50 liter diesel. Er lagen nog meer materialen voor de diefstal van brandstof. De auto en de materialen zijn in beslag genomen. De politie heeft de vier Roemenen verhoord. De drie mannen zijn door het parket gedagvaard voor toepassing van snelrecht. Ze zullen binnenkort voor de rechter verschijnen. De vrouw mocht beschikken.

Politie en veiligheid
Download