Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst op Facebook

Onder de naam “Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst” zit de lokale politiezone sinds vorige week op Facebook waar zij meer actualiteitsgebonden info plaatst.

Politie en veiligheid

Containerpark al drie jaar zonder milieuvergunning

Het Hoeseltse containerpark in de Goosstraat werkt al sinds 2014 zonder milieuvergunning. “Een privébedrijf had men al lang gesloten”, aldus gemeenteraadslid Fons Capiot (CDH). Schepen van Milieu Bert Vertessen (N-VA) bekent schuld, maar stelt alles in het werk om alsnog een tijdelijke vergunning te krijgen zodat het park open kan blijven.

Vrije tijd en hobby

Gewonde bij botsing

Op het T-kruispunt van de Gansterenstraat met de Bergstraat in Hoeselt botsten woensdag om 15 uur twee voertuigen. Daarbij raakte T.M. uit Hoeselt lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Hoeselt betaalt schoolparking IKSO

Hoeselt gaat de aanleg van 60 parkeerplaatsen voor de toegangspoort van de secundaire school IKSO betalen. Twintig parkeerplaatsen op parking A, naast de Bruiloftstraat zijn vrij te gebruiken voor iedereen. Parking B voor veertig wagens, dieper op het schoolterrein, mag de gemeente gebruiken bij evenementen buiten de schooluren.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. 88-jarige kapper uit Hoeselt stopt na 72 jaar

In Hoeselt gaat dorpskapper Julien Debing, beter gekend als Bingske, met pensioen. 88 jaar is hij en hij knipt nog iedere dag het haar van heel wat klanten. Na 72 jaar als kapper te hebben gewerkt, moet hij noodgedwongen zijn deuren sluiten. Zijn enthousiasme kan niet langer op tegen de ouderdom. Daarmee verdwijnt een legende uit het Hoeselts straatbeeld.

Nieuws

Machines en werkmateriaal van firma gestolen

Inbrekers brachten voorbije weekend een bezoek aan een bedrijventerrein op de Industrielaan in Hoeselt. Ze knipten de omheiningsdraad door, beschadigden ramen en onder meer een bestelwagen en gingen aan de haal met verschillende machines en werkmateriaal. (ppn)

Politie en veiligheid

Bromfietser wordt onwel en belandt in beek

Een bromfietser die maandag rond 13.10 uur onwel werd tijdens het rijden belandde met zijn voertuig in de beek naast de Aanlofstraat op Dries. De man raakte lichtgewond en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)

Wegen en verkeer

Ongeval

Zaterdagmiddag is een ongeval gebeurd op de Hernerweg in Hoeselt. Een gewonde werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws

Passagier van lijnbus gewond bij noodstop

Bij een noodstop van een bus van De Lijn in de Ginderoverstraat is vrijdagvoormiddag een passagier gewond geraakt. Maria V. (71) uit Hoeselt viel door het bruusk manoeuvre. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond 10.15 uur. (mm)

Nieuws

Twee bestuurders moeten rijbewijs inleveren bij alcoholactie

Twee bestuurders hebben zondagochtend hun rijbewijs moeten inleveren na een positieve alcoholtest in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Nog eens 7 bestuurders moesten hun auto 3 of 6 uur laten staan. In totaal werden tijdens de actie in de nacht van zaterdag op zondag 181 bestuurders aan de kant gehaald voor een ademtest. Bij een passagier werd op het ogenblik van de controle een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen.Verder werden nog twee pv’s voor het rijden met een onaangepaste snelheid en twee voor het rijden zonder veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een waarschuwing omdat het rijbewijs niet meer voldeed en twee voor technische mankementen aan de auto. (mm)

Politie en veiligheid
Download