Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Controle

In de Industrielaan in Hoeselt is een auto uit het verkeer gehaald wegens bumperkleven en onverantwoord rijgedrag tijdens het drukke schoolverkeer. De bestuurder negeerde ook een oranje verkeerslicht. Bij die controle vrijdag bleek dat de boorddocumenten niet in orde waren. De bestuurder weigerde een speekseltest en bloedtest om te controleren of hij onder invloed van drugs reed. Het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder werd ingetrokken. Alles wees erop dat hij onder invloed van drugs was.

Nieuws

Inbrekers halen kasten open

Inbrekers sloegen dinsdag overdag toe in de Lindekapelstraat in Hoeselt. Ze betraden de woning en doorzochten de kasten en lades, maar op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (ppn)

Politie en veiligheid

Twee inbraken in Hoeselt

Nadat ze een hor van een slaapkamerraam hadden weggenomen, zijn dieven in een huis op de Sparrenlaan binnengedrongen. Er is een portefeuille met inhoud weg. De inbraak werd maandag rond 13.15 uur ontdekt. De middag voordien was ook in de Droogbroekstraat ingebroken. De indringers hadden daar een raam geforceerd. Het pand werd doorzocht. Op het eerste gezicht was daar niets verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

Ruim een op tien te snel

Afgelopen weekend werden bij snelheidscontroles 602 van de in totaal 4.581 gecontroleerde voertuigen geflitst. Vijf bestuurders riskeren hun rijbewijs voor een tijdje te moeten inleveren. Ze reden 146 en 135 km/uur waar een maximum snelheid van 70 km/uur geldt en 100 en 87 km/uur (2) binnen de bebouwde kom. De controles gebeurden in de Tipstraat, de Rode Kruislaan, de Riemsterweg, de Maastrichterstraat, de Zutendaalweg en de Hasseltsestraat in Bilzen, De Tongersesteenweg, de Burgemeester Marresbaan, de Visésteenweg en de Bitsingerweg in Riemst en de Bilzersteenweg en de Pasbrugstraat in Hoeselt. (mm)

Wegen en verkeer

Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

Nieuws

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer

Hoeselaar (64) dealt drugs om boete te kunnen betalen

Een 64-jarige man uit Hoeselt kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.000 euro met uitstel, voor de handel in cocaïne. De zestiger was geen onbekende bij het gerecht. Amper twee maanden voordien werd hij vrijgelaten voor een eerdere veroordeling voor drugshandel. “Ik schoot in paniek toen ik zag dat ik bij mijn eerste veroordeling 6.000 euro boete moest betalen”, gaf hij als reden voor zijn herval.

Politie en veiligheid

58 euro boete voor keren van bestelwagen op kruispunt

Een bestuurder heeft op de Bilzersteenweg een boete van 58 euro gekregen omdat hij met zijn bestelwagen op het kruispunt van het industrieterrein aan het keren was. (mm)

Nieuws

Vrachtwagens beschadigd op parking langs E313

Op de parking langs de E313 richting Luik in Hoeselt zijn twee vrachtwagens beschadigd. De feiten werden vrijdagochtend bij de wegpolitie Limburg gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

Romershovenstraat loopt dood tot 2018

Romershoven is via de gebruikelijke weg onbereikbaar vanuit Hoeselt. Elke automobilist die van Hoeselt naar Romershoven wil of omgekeerd kan omrijden via Hombroek en Paneelstraat . Een alternatieve omleiding voor wie vanuit Schalkhoven komt gaat via Vliermaal (Coutjoul- en Gulmerstraat) naar de Sitsingenstraat.

Wegen en verkeer
Download