When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Alle pillen weggegooid”

Bijna zes jaar geleden werd Gwenda Gielen in de buurt van Hasselt door een auto van haar fiets gemaaid. De gevolgen waren desastreus: drie dagen coma, twee maanden ziekenhuis en blijvende last van hoofdpijn en evenwichtsstoornissen. Na een lange revalidatie startte ze begin 2017 met lopen. “Ik heb alle pillen weggegooid en trek nu drie keer per week mijn loopschoenen aan. Het veranderde compleet mijn leven en geeft me de kracht om de moeilijke dagen door te komen”, vertelt de medewerkster van Bakkerij Vangrootloon in Tongeren.

News

Inbraak in Hoogstraat

Inbrekers sloegen woensdagochtend toe in de Hoogstraat in Hoeselt. De daders drongen via een raam binnen en doorzochten het huis. De buit is niet bekend. (ppn)

Alert

Een op drie te snel op Taunusweg

Bij snelheidscontroles op de Taunusweg in Bilzen zijn afgelopen zaterdag 111 bestuurders geflitst. Ze reden sneller dan 70 km/u. Eén van hen haalde 136 km/u en moest het rijbewijs meteen inleveren. De politie controleerde er 308 wagens. Met 111 snelheidsboetes ligt het overtredingspercentage op 36 procent.De politie heeft ook geflitst op de Maastrichterweg in Riemst. Van de ruim 1.000 gecontroleerden reden er 21 sneller dan 70 km/u. Op de Tongersesteenweg in Hoeselt werden 22 snelheidsovertredingen vastgesteld op 224 gecontroleerden.

Traffic

Ongevallen

Een 78-jarige vrouw uit Bilzen is woensdagmorgen even over negen gewond geraakt bij een aanrijding. De voetgangster werd geraakt door een fietser. De vrouw is met verwondingen aan de knie overgebracht naar het ziekenhuis.In Eigenbilzen in de Hoefaertweg is een 70-jarige fietser uit Hoeselt gewond geraakt bij een ongeval. Rond 16.15 uur kwam hij er gisteren in aanrijding een auto.

Traffic

Dieven dringen binnen in drie bedrijven tijdens één nacht

Op het industrieterrein in Hoeselt sloegen zondagnacht tegen 1 uur drie inbrekers binnen bij drie bedrijven. De gemaskerde mannen waren duidelijk op zoek naar geld en haalden vooral de burelen van de bedrijven ondersteboven. Bij betoncentrale Coopmans DC sloegen ze een venster op bijna vijf meter hoogte in om naar binnen te kruipen. De politie onderzoekt de videobeelden.

Alert

Een bestuurder test positief op alcohol

De politie heeft afgelopen weekend in de zone 14 bestuurders aan de kant gehaald voor een alcoholtest. Een bestuurder moest zijn auto 6 uur aan de kant laten staan. Hij had 1.5 promille in het bloed. (mm)

Alert

Inbrekers zetten inboedel overhoop in Hoeselt

Bij de politie is vrijdag rond 11.30 uur een inbraak op de De Bormanlaan gemeld. De dieven hadden een venster achteraan geforceerd. Het hele huis werd overhoop gehaald. Wat er precies is verdwenen, moet uit een inventaris blijken. (mm)

Alert

Terras vernield na brand in Hoeselt

Bij een brand in Hoeselt is het terras van een appartement vernield. De bewoners wilden een wegwerp barbeque laten afkoelen, die vuur vatte.

News
Download