Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Hoeselt betaalt schoolparking IKSO

Hoeselt gaat de aanleg van 60 parkeerplaatsen voor de toegangspoort van de secundaire school IKSO betalen. Twintig parkeerplaatsen op parking A, naast de Bruiloftstraat zijn vrij te gebruiken voor iedereen. Parking B voor veertig wagens, dieper op het schoolterrein, mag de gemeente gebruiken bij evenementen buiten de schooluren.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. 88-jarige kapper uit Hoeselt stopt na 72 jaar

In Hoeselt gaat dorpskapper Julien Debing, beter gekend als Bingske, met pensioen. 88 jaar is hij en hij knipt nog iedere dag het haar van heel wat klanten. Na 72 jaar als kapper te hebben gewerkt, moet hij noodgedwongen zijn deuren sluiten. Zijn enthousiasme kan niet langer op tegen de ouderdom. Daarmee verdwijnt een legende uit het Hoeselts straatbeeld.

Nieuws

Machines en werkmateriaal van firma gestolen

Inbrekers brachten voorbije weekend een bezoek aan een bedrijventerrein op de Industrielaan in Hoeselt. Ze knipten de omheiningsdraad door, beschadigden ramen en onder meer een bestelwagen en gingen aan de haal met verschillende machines en werkmateriaal. (ppn)

Politie en veiligheid

Bromfietser wordt onwel en belandt in beek

Een bromfietser die maandag rond 13.10 uur onwel werd tijdens het rijden belandde met zijn voertuig in de beek naast de Aanlofstraat op Dries. De man raakte lichtgewond en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)

Wegen en verkeer

Passagier van lijnbus gewond bij noodstop

Bij een noodstop van een bus van De Lijn in de Ginderoverstraat is vrijdagvoormiddag een passagier gewond geraakt. Maria V. (71) uit Hoeselt viel door het bruusk manoeuvre. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond 10.15 uur. (mm)

Nieuws

Twee bestuurders moeten rijbewijs inleveren bij alcoholactie

Twee bestuurders hebben zondagochtend hun rijbewijs moeten inleveren na een positieve alcoholtest in de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Nog eens 7 bestuurders moesten hun auto 3 of 6 uur laten staan. In totaal werden tijdens de actie in de nacht van zaterdag op zondag 181 bestuurders aan de kant gehaald voor een ademtest. Bij een passagier werd op het ogenblik van de controle een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen.Verder werden nog twee pv’s voor het rijden met een onaangepaste snelheid en twee voor het rijden zonder veiligheidsgordel. Drie bestuurders kregen een waarschuwing omdat het rijbewijs niet meer voldeed en twee voor technische mankementen aan de auto. (mm)

Politie en veiligheid

Materiaal uit werfcontainer in Hoeselt weg

Donderdag even na 7.30 uur is bij de politie een diefstal op het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Weierstraat gemeld. Het hangslot van een werfcontainer was er geforceerd. Er is materiaal verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

Ecopower blijft ijveren voor bouw 3 windmolens naast E313

De firma’s Windvision en Ecopower die drie windmolens willen bouwen langs de E313 op de grens van Beverst (Bilzen) en de Onze Lieve Vrouwparochie (Hoeselt) hebben hun aanvraag voor een milieuvergunning ingetrokken. Wat niet betekent dat de molenbouwers de handdoek definitief in de ring werpen

Nieuws
Download