Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

Nieuws

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer

Hoeselaar (64) dealt drugs om boete te kunnen betalen

Een 64-jarige man uit Hoeselt kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.000 euro met uitstel, voor de handel in cocaïne. De zestiger was geen onbekende bij het gerecht. Amper twee maanden voordien werd hij vrijgelaten voor een eerdere veroordeling voor drugshandel. “Ik schoot in paniek toen ik zag dat ik bij mijn eerste veroordeling 6.000 euro boete moest betalen”, gaf hij als reden voor zijn herval.

Politie en veiligheid

58 euro boete voor keren van bestelwagen op kruispunt

Een bestuurder heeft op de Bilzersteenweg een boete van 58 euro gekregen omdat hij met zijn bestelwagen op het kruispunt van het industrieterrein aan het keren was. (mm)

Nieuws

Vrachtwagens beschadigd op parking langs E313

Op de parking langs de E313 richting Luik in Hoeselt zijn twee vrachtwagens beschadigd. De feiten werden vrijdagochtend bij de wegpolitie Limburg gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

Romershovenstraat loopt dood tot 2018

Romershoven is via de gebruikelijke weg onbereikbaar vanuit Hoeselt. Elke automobilist die van Hoeselt naar Romershoven wil of omgekeerd kan omrijden via Hombroek en Paneelstraat . Een alternatieve omleiding voor wie vanuit Schalkhoven komt gaat via Vliermaal (Coutjoul- en Gulmerstraat) naar de Sitsingenstraat.

Wegen en verkeer

6.000 euro boete voor drugsdealen, Hoeselaar verkoopt opnieuw om som te kunnen betalen

Een 64-jarige man riskeert een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro voor de handel in cannabis en cocaïne. De zestiger was nog maar twee maanden op vrije voeten na een eerdere veroordeling toen hij opnieuw tegen de lamp liep. “Ik schoot in paniek toen ik zag dat ik bij mijn eerste veroordeling 6.000 euro boete moest betalen. Op deze manier raakte ik makkelijk aan geld om dat af te lossen.”

Nieuws

Drie boetes voor vervallen keuring

Bij verkeerscontroles dinsdagnamiddag werden binnen de politiezone drie boetes van 58 euro opgelegd voor een vervallen keuring. Zes bestuurders kregen een waarschuwing omdat de foto op hun rijbewijs verouderd was. In totaal werden 75 voertuigen gecontroleerd. (mm)

Wegen en verkeer

Inbraak in Alt-Hoeselt

In de Molenstraat in Alt-Hoeselt is maandagmiddag een inbraak vastgesteld. Over de buit werden geen mededelingen gedaan. (mm)

Politie en veiligheid

Avondklok van vriendin geldt niet als excuus voor roekeloos rijgedrag

“Ik ben te laat om min vriendin thuis te brengen”, was de uitleg van een jonge bestuurder toen hij op de Alden Biesensingel aan de kant was gezet voor roekeloos rijgedrag. De politie zag dat de jongeman in zijn sportauto op de rotonde in Hoeselt bijna de vangrail raakte. De chauffeur was met alles in orde. Voor zijn onverantwoord rijgedrag kreeg hij een boete van 116 euro. (mm)

Politie en veiligheid
Download