Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Rijbewijs kwijt na positieve drugstest

In de Dorpsstraat is zaterdagavond laat een bestuurder zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld na een positieve drugstest. Hij had recent nog speed gebruikt. Een jaar geleden was de man al eens zijn rijbewijs kwijtgespeeld voor rijden onder invloed van speed. Hij kreeg ook een proces-verbaal van waarschuwing voor een beschadigd rijbewijs. (mm)

Traffic

578 euro boete meteen te betalen na positieve alcoholtest

Een bestuurder die zaterdag positief op alcohol testte, heeft meteen een boete van 578 euro moeten betalen omdat hij niet in België woont. Nog eens zes andere bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur. Drie bestuurders moesten hun auto 3 uur aan de kant laten staan. Het rijbewijs van een bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken. De man was zo dronken dat hij in de doorgangscel werd opgesloten om daar te ontnuchteren. Drie bestuurders speelden hun rijbewijs 2 weken kwijt na een positieve test op drugs. Vijf foutparkeerders kregen ook een boete. De controles gebeurden op de Tongersesteenweg in Riemst, de Bilzersteenweg in Hoeselt, de Sint-Lodewijkstraat in Beverst en de Waterstraat in Bilzen. Bij de controle liepen nog twee geseinde personen tegen de lamp. Eentje voor een rijverbod. De tweede omdat hij zich niet had gehouden aan de opgelegde voorwaarden van zijn voorwaardelijke in vrijheidsstelling.

Traffic

“Leerlingen vinden metal iets voor rare vogels”

De Hoeseltse metalband Hell City stelt vanavond vrijdag haar vierde plaat Flesh & Bones voor in de Muziekodroom. “De druk is van de ketel”, zeggen zangeres Michelle Nivelle (32) en gitarist Vincent Noben (40), in het dagelijks leven een koppel en vakcollega’s aan de middelbare school Kindsheid Jesu.

News

Dertiger speelt rijbewijs kwijt na positieve drugstest

Een 31-jarige bestuurder is donderdagochtend op de Tongersesteenweg zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld. De chauffeur werd aan de kant gehaald omdat zijn achterlichten niet brandden. Uit een speekseltest bleek dat hij recent nog speed en marihuana had gebruikt. Voor zijn versleten rijbewijs werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef afgenomen. (mm)

Traffic

Voetganger overleden na aanrijding met bestelwagen in Bilzen

Een voetganger is dinsdag in de vooravond in de Genkse campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg bezweken aan de gevolgen van een aanrijding in Bilzen.

News

VIDEO. Iedere dag file op pechstrook op E313 in Bilzen

Aan de afrit Bilzen/Hoeselt op de E313 is er dagelijks een fileprobleem. Voertuigen moeten daar op zo’n 800 meter van de afrit al voorsorteren op de pechstrook en dat levert levensgevaarlijke situaties op. Voor de burgemeesters van Bilzen en Hoeselt is de maat vol. Ze eisen dringend een oplossing.

Traffic

Brandweer van Hoeselt krijgt oproep… om eigen oefening te blussen

De brandweer van Hoeselt kreeg rond 17 uur een oproep van een autobrand die ze zelf hadden aangestoken. Het korps organiseert namelijk vandaag een demonstratiedag en had een wrak in een weide gezet om te tonen hoe ze met voertuigbranden omgaan.

Alert

30, 50, 70 of 80? Verkeerschaos in Hern en Schalkhoven

In de bocht van de Hernerweg richting Schalkhoven kalkten onbekenden dinsdagnacht een grote 30, in de hoop dat auto- en tractorverkeer zich daaraan zou houden. Grappenmakers maakten daar woensdagnacht 80 van. Het cijfer werd ’s namiddags al door de gemeente weggefreesd. “Niemand snapt het snelheidsbeleid hier nog”, vindt buurman Stulens.

News

Blokje om niet voldoende om politie af te schudden

De auto van een 30-jarige Tongenaar is vrijdagavond in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldig rijbewijs kon voorleggen na een positieve drugstest. De man was rond 22 uur een politiecontrole met een vlotte rijstijl tegemoet gereden. Hij dacht de agenten te slim af te zijn door een blokje om te rijden. Tevergeefs, want hij werd alsnog aan de kant gezet.Uit een speekseltest bleek dat hij recent nog marihuana had gebruikt. Zijn rijbewijs of identiteitskaart kon hij niet voorleggen. En daar boven op had hij 4 kleine blokjes hasj bij. De gevonden drugs werden in beslag genomen.Op het commissariaat van Bilzen werden vingerafdrukken en foto’s genomen. Ook werd een bloedproef uitgevoerd. Pas wanneer de eigenaar van de auto zijn geldig rijbewijs kan voorleggen, krijgt hij de auto. (mm)

Alert

Tuinhuis gaat in de vlammen op

In de Sint-Hubertusstraat in Sint-Huibrechts-Hern (Hoeselt) heeft een brand een tuinhuis dinsdag volledig verwoest. Hoe de brand is ontstaan, is niet geweten. Bij aankomst van de brandweer hadden de vlammen al heel wat schade aangericht.

Alert
Download