Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drugs

Een 21-jarige bestuurder uit Borgloon is zaterdag voor de tweede keer in een goed half jaar betrapt op rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken bij een controle in het centrum van Hoeselt. De bestuurder werd naar de kant gehaald omdat hij een defect achterlicht had. De jongeman zal voor de politierechter moeten komen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Inbraakpoging in Alt-Hoeselt

In de Molenstraat in Alt-Hoeselt is zondag in de late namiddag een inbraakpoging in een auto vastgesteld. De daders kregen de passagiersdeur niet opengebroken. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Eén op vier (!) chauffeurs rijdt te snel op Plasstraat

De politie heeft vrijdag 19 januari geflitst op de Plasstraat in Schalkhoven (Hoeselt). Met... resultaat. Van elke vier auto's die de snelheidscamera passeerden werd er één gefotografeerd.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Rijverbod en rijbewijzen ingetrokken bij controles in Hoeselt

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op twee plaatsen in Hoeselt controles gedaan: in de Nederstraat ter hoogte van de brug over de E313 en de Tongersesteenweg. Op de eerste locatie kregen twee bestuurders die positief op alcohol testten, een rijverbod van 6 uur. Dezelfde straf gold voor een overtreder die op de Tongersesteenweg tegen de lamp liep. Daar werden ook twee rijbewijzen ingetrokken: een voor alcohol en een voor drugs. Twee bestuurders moeten een boete betalen omdat ze hun gordel niet op hadden. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Heeft Hoeselt slechtst beveiligde website van Vlaanderen?

“Eén gemeentelijke website in Vlaanderen is nog niet beveiligd: deze van Hoeselt. Wij raden de Hoeselaar aan geen persoonlijke gegevens via mailverkeer kenbaar te maken aan de gemeente. Cybercriminelen kunnen die gegevens onderscheppen”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Fons Capiot (CDH). Heeft hij gelijk?

Nieuws

Twee snelheidsovertreders spelen rijbewijs kwijt

Twee bestuurders zijn bij snelheidscontroles in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst meteen aan de kant gezet en hebben hun rijbewijs moeten afgeven. De twee reden respectievelijk 139 km/uur in de Tipstraat in Beverst en 123 km/uur op de Rode Kruislaan in Grote Spouwen. De maximum toegelaten snelheid is er 70 km/uur. De controles gebeurden van zaterdag 18 tot zondag 2 uur op zes locaties, de Tongersesteenweg in Werm (Hoeselt), de Tipstraat in Beverst (Bilzen), de Maastrichterstraat in Waltwilder (Bilzen), de Burgemeester Marresbaan in Lafelt (Riemst), de Tongersesteenweg in Millen (Riemst) en de Rode Kruislaan in Grote Spouwen (Bilzen). Van de 1.279 voertuigen die de camera passeerden, reden er 124 te snel. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Kapsalon krijgt inbrekers over de vloer

Een kapsalon in de Hertstraat in Schalkhoven kreeg dinsdagochtend ongewenst bezoek. De dieven konden een geldsom buitmaken. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Controle

In de Industrielaan in Hoeselt is een auto uit het verkeer gehaald wegens bumperkleven en onverantwoord rijgedrag tijdens het drukke schoolverkeer. De bestuurder negeerde ook een oranje verkeerslicht. Bij die controle vrijdag bleek dat de boorddocumenten niet in orde waren. De bestuurder weigerde een speekseltest en bloedtest om te controleren of hij onder invloed van drugs reed. Het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder werd ingetrokken. Alles wees erop dat hij onder invloed van drugs was.

Nieuws

Inbrekers halen kasten open

Inbrekers sloegen dinsdag overdag toe in de Lindekapelstraat in Hoeselt. Ze betraden de woning en doorzochten de kasten en lades, maar op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Twee inbraken in Hoeselt

Nadat ze een hor van een slaapkamerraam hadden weggenomen, zijn dieven in een huis op de Sparrenlaan binnengedrongen. Er is een portefeuille met inhoud weg. De inbraak werd maandag rond 13.15 uur ontdekt. De middag voordien was ook in de Droogbroekstraat ingebroken. De indringers hadden daar een raam geforceerd. Het pand werd doorzocht. Op het eerste gezicht was daar niets verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download