Belgian chocolate, french fries and hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gewapende overvaller vlucht met fiets, maar wordt snel gevat

Een 24-jarige man uit Houthalen pleegde woensdagavond net voor sluitingstijd een gewapende overval op de Carrefour Express aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk. Hij bedreigde de uitbater en twee personeelsleden met een wapen. De onderzoeksrechter liet hem donderdag aanhouden.

Alert

Koperdieven stelen regenpijpen van schoolgebouw

Koperdieven hebben woensdagnacht toegeslagen aan het schoolgebouw van Het Wezeltje in Veldwezelt. “Het is al de tweede keer in enkele maanden tijd dat ze alle leidingen hebben gestolen”, zegt directeur Daisy Hermans.

News

Zeven pv's voor alcohol en drugs

De politie organiseerde in de nacht van zaterdag een actie waarbij een projectploeg van de lokale zone zeven pv’s opstelde voor sturen onder invloed van alcohol of drugs. Bij de betrapte mensen was ook een man uit Hasselt die in het bezit was van dealershoeveelheden GHB, xtc en speed en veel cash geld op zak had. Hij werd gerechtelijk gearresteerd nadat hij met twee kompanen zes uur lang ter ontnuchtering werd opgesloten.

Alert

Vrouw (24) gewond na botsing op afrit E313

Op de afrit van de E313 in Hoeselt zijn woensdagavond rond 23 uur twee auto’s gebotst. Mogelijk was een van de bestuurders afgeleid door zijn gsm waardoor die tegen de voorligger botste. Die wagen draaide daardoor rond zijn as en belandde in de verhoogde berm. Een 24-jarige vrouw uit Leopoldsburg raakte bij het ongeval gewond.

News

Veel schade en weinig buit bij inbraken sportpark

Een dievenbende sloeg zondag toe op sportpark Pietersheim in Lanaken. Zowel bij voetbalclub KLVV als bij atletiekclub Atla konden ze op brutale wijze binnenbreken. In de kantine van de atletiekvereniging braken ze de kluis uit de muur. “Gelukkig zat daar niets in van waarde. Wel hebben ze veel vernielingen aangericht. Zo werd de jetonautomaat kapotgeslagen om bij het kleingeld te geraken”, aldus voorzitter Mark Coolen.

News

Hoogtewerker valt van aanhangwagen op E313

Op de E313 richting Diepenbeek is in Hoeselt een hoogtewerker op de snelweg terechtgekomen. Twee rijstroken waren er versperd waardoor het verkeer over de pechstrook moest.

News

Auto van vluchtende bestuurder in beslag genomen

De politie spoort een bestuurder op die zondagochtend van een controle wegvluchtte. Na een kilometerslange achtervolging liet hij zijn auto achter in het veld. Hijzelf liep weg. Het voertuig werd in beslag genomen. De controle kaderde in het provinciaal controleweekend. De agenten stonden opgesteld op de Maastrichtersteenweg in Riemst, de Bilzersteenweg in Hoeselt en de Waterstraat in Bilzen. Vijf bestuurders moesten hun auto enkele uren aan de kant laten staan. Twee bestuurders testten positief op drugs. Zij zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. (mm)

Alert

Duizend euro boete omdat lading niet was gezekerd

Een vrachtwagenbestuurder heeft vrijdag een boete van 1.000 euro gekregen omdat zijn lading niet gezekerd was. De man vervoerde gevelstenen die los op de oplegger stonden en bij een bruusk manoeuvre simpelweg op de rijbaan konden vallen. De politie stelde nog een proces-verbaal op omdat een container zonder vergunning op de openbare weg was gezet. De vrachtwagenbestuurder die de container op bevel van de politie kwam opladen, zijn rijbewijs bleek niet in orde te zijn. De medische schifting was al verlopen op 18 oktober van dit jaar. De bestuurder moest zijn vrachtwagen ter plaatse laten staan toen hij de container van de weg had verwijderd. (mm)

Alert

Inbrekers slaan tweede keer deze maand toe in Hondenschool De Meute

Amper twee weken geleden werden de zwaar vergrendelde sloten van hondenschool De Meute opengebroken en werd er voor duizenden euro’s aan apparatuur en materialen gestolen uit de kantine. Afgelopen weekend sloeg een bende dieven opnieuw toe.

Alert

Huishoudproducten uit garagebox in Hoeselt gestolen

In de Oude Melkerijstraat is woensdag een diefstal in een garagebox van een appartement vastgesteld. Er zijn allerlei huishoudproducten zoals huisvuilzakken, frisdrank en waspoeder verdwenen. (mm)

News
Download