Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dit is de straf voor cafébaas die man met elf kogels doodschoot in zijn zaak

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 56-jarige Kenan Temelli uit Heusden-Zolder veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Ersin Caliskan (38) uit Beringen. Temelli, de uitbater van café Las Vegas aan de Hasseltse Bampslaan, schoot Caliskan in zijn zaak dood met elf kogels.

Nieuws

Agressieve Heusdenaar molesteert been vrouw tussen autodeur

Een man uit Heusden-Zolder hangt 18 maanden cel boven het hoofd voor zware feiten van partnergeweld. Hij moest woensdag via de snelrechtprocedure voor de Hasseltse strafrechter verschijnen, maar daagde niet op.

Nieuws

Veertiger intimideert en dreigt 10 vrouwen telefonisch af

Een 45-jarige man uit Heusden-Zolder moet vrezen voor 14 maanden cel omdat hij 10 vrouwen, onder wie drie minderjarigen, meermaals telefonisch afgedreigd en geïntimideerd heeft. De contacten waren allemaal afkomstig uit een verdwenen gsm van een jonge vrouw. Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en vroegen een morele schadevergoeding van 500 euro elk.

Nieuws

96 km/uur te snel in Zolder

Een laagvlieger is dinsdag zijn rijbewijs bij controles in de Dekenstraat in Zolder kwijtgespeeld. Hij passeerde een camera met een snelheid van 146 km/uur. Wat 96 km/uur sneller is dan de toegelaten 50 km/uur. In de straat werden nog 11 andere snelheidsovertredingen vastgesteld. De controles kwamen er na klachten van bewoners over het rijgedrag in hun straten. Ook in Heuvelstraat in Heusden, de Veldstraat in Viversel, Beringerheide in Heusden en de Edward Staintonstraat in Heusden werd geflitst. Van de 254 voertuigen die de camera passeerden, reden er 122 te snel. De meeste snelheidsovertredingen werden in de Heuvelstraat - 72 - vastgesteld. (mm)

Wegen en verkeer

Politie haalt bingotoestellen uit café

De politie van Heusden-Zolder heeft bij controles in zaken waar goktoestellen staan op een locatie twee onwettig geplaatste bingotoestellen laten weghalen. In de zaak was er ook onvoldoende toezicht op de toestellen.

Politie en veiligheid

9 bestuurders testen positief op alcohol

Bij alcoholcontroles zijn afgelopen weekend negen bestuurders tegen de lamp gelopen. De controles gebeurden op vier locaties. Er werden ook nog drie niet verzekerde auto’s getakeld. Ook de opgefokte en niet verzekerde bromfiets van een bromfietser zonder rijbewijs, werd aan de ketting gelegd. Bij de controles werden nog 10 andere overtredingen vastgesteld. (mm)

Wegen en verkeer

Tweede brandje in Heusdens huis in drie dagen tijd

Zondagochtend is de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand op de Oudstrijderslaan in Heusden. Vrijdag had het op het zelfde adres ook al eens gebrand bij werken op het dak. Nu was de oorzaak een kortsluiting in een kabel die door de vorige brand was komen bloot te liggen. Het brandje was snel geblust. (mm)

Politie en veiligheid

Poging om fietsen te stelen in Zolder

Bij de politie is zondag rond 3.30 uur een oproep binnengekomen vanuit de Kanunnik Davidslaan in Zolder. Een tiental jongeren probeerde er over een hek te klimmen om fietsen te stelen. Toen een politiepatrouille arriveerde was er van de jongeren geen spoor meer te bekennen. Er werd uiteindelijk ook niets gestolen. (mm)

Politie en veiligheid

Dak begint te smeulen tijdens roofingwerken

Tijdens werkzaamheden aan een dak in de Oudstrijderslaan in Heusden is vrijdagmiddag de isolatie net onder de dakbedekking beginnen smeulen. De dakwerkers probeerden het vuur nog onder controle te krijgen, toen ze de rookontwikkeling zagen. Ze sloegen ook meteen alarm bij de hulpdiensten.

Wegen en verkeer

Voor ruim 15.000 euro onbetaalde belastingen geïnd

Bij een controle van de Vlaamse Belastingdienst In Heusden-Zolder zijn 30 bestuurders betrapt die hun verkeersbelastingen nog niet hadden betaald. Ze hadden in totaal nog 15.118 euro belastingschulden. De nummerplaatscanner controleerde in totaal 1.363 wagens. De politie beboette nog 15 bestuurders voor rijden zonder gordel, zonder keuring, kale banden en ontbreken van kinderzitje. Twee wagens werden getakeld. Van de 64 ademtesten waren er twee positief. Drie opgefokte bromfietsen werden in beslag genomen.

Politie en veiligheid
Download