Gezinsleden kunnen zich aanmelden op hetzelfde adres
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Docent PXL is bij de vijftig beste leerkrachten ter wereld

Hasselaar Koen Timmers is één van de 50 beste leerkrachten ter wereld. Zijn nominatie is woensdag bekendgemaakt.

Nieuws

Verkeersdienst Heusden-Zolder heeft opvallend nieuw lid

De verkeersdienst van Heusden-Zolder mocht vanochtend een opvallend nieuw lid verwelkomen, maar die bleek niet echt een aanwinst. De korpschef heeft dan maar meteen beslist om zijn contract te laten beëindigen, zo liet de politiezone weten. En wellicht is de werkkracht tegen het eind van de dag helemaal verdwenen, maar de politiemannen hebben toch weer plezier gehad.

Politie en veiligheid

16 procent te snel in Heusden-Zolder

Bij snelheidscontroles in zes straten bleek ruim 16% van de passanten zich niet aan de snelheidslimiet te houden. De controles gebeurden in de Elf Novemberstraat, de Viverselweg, de M. Scheperslaan, de Slogen, de Ringlaan en de Heuvelstraat. Op de eerste twee locaties reed de helft van de bestuurders te snel. In totaal passeerden 758 de camera, 126 reden te snel. Nog eens acht bestuurders kregen een boete omdat ze ofwel hun gordel niet droegen ofwel aan het stuur aan het gsm’en waren. (mm)

Wegen en verkeer

Vrachtwagen en auto gebotst

Een vrachtwagen en auto botsten dinsdag om 6.50 uur op het kruispunt van de Bieststraat met de Meylandtlaan in Zolder. Bij het ongeval raakte een persoon lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

VIDEO. Limburgs gezin wordt 'gepest' door groep everzwijnen: al tien dagen na elkaar tuin omgewoeld

Een gezin uit het Limburgse Heusden-Zolder wordt nu al tien dagen op rij geteisterd door everzwijnen. De schade aan hun tuin loopt zo op in de tienduizenden euro. En telkens als ze de schade willen herstellen, ploegen de everzwijnen een nieuwe lap grond om. Het gezin heeft het probleem nu al verschillende jaren aangekaart bij de gemeente, maar nooit werd er iets aan gedaan klinkt het.

Nieuws

Inbraak in leegstaand huis van onlangs overleden persoon

Dieven zijn in een huis op de Michel Scheperslaan in Zolder binnengedrongen. De feiten werden zaterdag rond 10 uur ontdekt. De bewoner van het huis is recent overleden. Een inventaris van de gestolen goederen opstellen, wordt daarom moeilijk. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. Ief Postino maakt theatervoorstelling over brieven aan Italiaanse migranten

Met 16 brieven in zijn tas, trok Ief Gilis uit Heusden-Zolder een jaar geleden naar Italië. 16 brieven van Limburgse Italianen aan hun familie, vrienden, buren en mensen in Italië die ze uit oog verloren waren. Voor Ief werd het het begin van een ingrijpende tocht, met verhalen over heimwee, maar ook de zoektocht naar traagheid. Nu staat Gilis in de theaterzalen, met zijn voorstelling Ief Postino.

Vrije tijd en hobby

Zes pv's voor niet handenvrij bellen in buurt van scholen

Bij controles in de buurt van scholen heeft de politie zes bestuurders betrapt die niet handenvrij aan het bellen waren. Twee bestuurders kregen een boete van 174 euro omdat ze het kinderzitje niet gebruikten. Tien bestuurders passeerden de agenten zonder de veiligheidsgordel te hebben vastgemaakt. Aan basisschool Beekbeemden in Zolder werden nog 6 foutparkeerders betrapt. Aan het Molenholleke in Zolder werden 4 inbreuken vastgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

Man riskeert 18 maanden cel voor cannabisplantage in Bolderbergse feestzaal

In de Hasseltse correctionele rechtbank is vrijdag 18 maanden cel gevraagd tegen de uitbater van een cannabisplantage in de vroegere feestzaal van Holiday Shopping in Heusden-Zolder.

Nieuws

Inbraak in cafetaria sporthal Eversel

Donderdagochtend is een inbraak in de cafetaria van de sporthal in Eversel vastgesteld. De dieven waren de nacht voordien het gebouw langs de Padbroekweg binnengedrongen. Er is kleingeld verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid
Download