Just a second, I'm going to get something...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Viversel verdeeld over nieuwe vergunningsaanvraag Circuit

Het Circuit van Zolder heeft een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend. De dorpsraad van Viversel heeft hiertegen een bezwaarschrift ingediend. Toch zijn er vanuit hetzelfde dorp ook stemmen te horen voor het Circuit.

News

Stiefgrootvader die tienjarig meisje betastte op kerstavond kent zijn straf

Een 54-jarige man uit Heusden-Zolder is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan de helft met uitstel, voor het seksuele misbruik van een tienjarige stiefkleindochter en een achtjarig nichtje. De stiefopa is ook vijf jaar lang zijn rechten kwijt.

News

180 bezwaarschriften tegen vergunning APL

Het openbaar onderzoek voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor asfaltproducent APL is afgelopen. In totaal werden 180 bezwaarschriften ingediend bij het gemeentebestuur van Heusden-Zolder.

News

Everzwijn raakt ernstig gewond en sterft nadat het vast komt te zitten in strop: “Heel gevaarlijk en zeer dieronvriendelijk”

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder kreeg donderdag een oproep voor een everzwijn dat vastzat in een val. Het jonge dier raakte verstrikt in een strop die door mensen gemaakt werd. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat uiteindelijk werd beslist om het everzwijn te laten inslapen.

News

Dieven aan de haal met quads van Xander (8) en Lennart (12): “Al hun verjaardagscentjes staken erin”

Op de Padbroekweg in Heusden-Zolder zijn dieven aan de haal gegaan met twee quads voor kinderen. Xander (8) en Lennart (12) Pollaris hadden de quads voor hun verjaardag gekregen, maar de jongens hebben er maar één week plezier van gehad. “Ik vind het zo erg voor de kinderen”, zegt mama Mira Geraerts, die een beloning belooft voor een gouden tip.

Alert

Internering voor man die thuisverpleegster neerknuppelde, vrouw bezweek later aan haar verwondingen

Matouf L. (48), de man die in 2016 thuisverpleegster Lisette Meerten (54) neerknuppelde, wordt geïnterneerd. Dat heeft de correctionele rechtbank van Hasselt beslist. Het slachtoffer bezweek nadien aan haar verwondingen.

News

Zesduizend vakantie-wensen belanden in verkeerde gemeente

De lokale afdeling van de N-VA in Heusden-Zolder liet onlangs 12.000 postkaarten met vakantiewensen drukken voor de inwoners van hun gemeente. Dat gebeurde via het ontwerpbureau dat hun verkiezingscampagne beheert. Alleen zijn die postkaarten nog altijd niet in Heusden-Zolder aangekomen.

News

Een op vijf te snel bij grote snelheidscontrole in Heusden-Zolder

Een op vijf bestuurders die woensdag een flitscamera passeerde in Heusden-Zolder reed sneller dan toegelaten. Bij de grote snelheidsactie - er werd op 14 verschillende locaties geflitst - werden 3.684 voertuigen gecontroleerd. 736 waren in overtredingen. Drie bestuurders moeten hun rijbewijs inleveren.Opvallend is dat er vooral in de namiddag te snel wordt gereden. Toen werden 73% van de overtredingen vastgesteld. Veel als u weet dat in die tijdspanne nog niet de helft van het totaal aantal voertuigen werd gecontroleerd. De meeste overtredingen gebeurden op de Kanaalweg in Heusden. 48% - waaronder acht vrachtwagens - reed sneller dan de toegelaten 50 km/uur. En ook in de Bieststraat in Zolder hield bijna de helft zich niet aan de maximum snelheid. (mm)

Traffic

VIDEO. Code Rood: terril Zolder is uitkijkpunt voor bosbranden

De brandfase in onze provincie blijft op rood staan. Dat is de hoogste code. Door het acute brandgevaar wordt afgeraden de Limburgse natuurgebieden te betreden. Jeugdverenigingen die hier kamp zijn, mogen geen kampvuur maken. Agentschap voor Natuur en Bos zet brandwachters in. Zo wordt half Limburg overschouwd vanop de mijnterril in Zolder.

Leisure and hobby

Geen buit bij inbraak in Zolder

Inbrekers zijn in de nacht van zondag op maandag binnengedrongen in een huis op de Inakker in Zolder. Ze namen niets mee. (mm)

Alert
Download