Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zes pv's voor niet handenvrij bellen in buurt van scholen

Bij controles in de buurt van scholen heeft de politie zes bestuurders betrapt die niet handenvrij aan het bellen waren. Twee bestuurders kregen een boete van 174 euro omdat ze het kinderzitje niet gebruikten. Tien bestuurders passeerden de agenten zonder de veiligheidsgordel te hebben vastgemaakt. Aan basisschool Beekbeemden in Zolder werden nog 6 foutparkeerders betrapt. Aan het Molenholleke in Zolder werden 4 inbreuken vastgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

Man riskeert 18 maanden cel voor cannabisplantage in Bolderbergse feestzaal

In de Hasseltse correctionele rechtbank is vrijdag 18 maanden cel gevraagd tegen de uitbater van een cannabisplantage in de vroegere feestzaal van Holiday Shopping in Heusden-Zolder.

Nieuws

Inbraak in cafetaria sporthal Eversel

Donderdagochtend is een inbraak in de cafetaria van de sporthal in Eversel vastgesteld. De dieven waren de nacht voordien het gebouw langs de Padbroekweg binnengedrongen. Er is kleingeld verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

Bromfietsers rijden veel te snel

De politie van Heusden-Zolder hield tijdens de culturele markt een bestuurder van een opgefokte snorfiets staande. Zijn tweewieler haalde een snelheid van 83 km/uur terwijl het voertuig normaal slechts 25 per uur mag halen. Een bestuurder van een klasse B-bromfiets die 45 km/uur mag haalde dan weer 91 per uur. Beide bestuurders zijn hun brommer voor een maand kwijt. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Nascar-bolides paraderen door straten van Heusden-Zolder

Heel wat inwoners van Heusden-Zolder trokken donderdagnamiddag grote ogen. Niet minder dan 25 Nascar-bolides reden immers door de straten tussen Circuit Zolder en de oude mijngebouwen enkele kilometers verderop. De parade was een stunt om de finale van het Europese Nascar-kampioenschap aan te kondigen. Titelverdediger is Hasselaar Anthony Kumpen.

Nieuws

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer

Helft te snel door bebouwde kom

Tijdens het voorbije weekend heeft de politie Heusden-Zolder ’s nachts snelheidscontroles uitgevoerd. De resultaten zijn onthutsend. Meer dan de helft reed te snel door de bebouwde kom. In de Bieststraat reden 143 van de 267 gecontroleerden sneller dan 50 km/u. Zes bestuurders overschreden die limiet met meer dan 30 km/u. Hun rijbewijs werd ingetrokken. In de Meylandtlaan zijn 43 van de 116 gecontroleerden geflitst. Daar reed een racer 132 km/u in zone 70. Ook die zijn rijbewijs is ingetrokken. Verder waren er nog 8 snelheidsovertredingen in de Westlaan en 4 in de Mijnwerkerslaan. In totaal zijn 198 snelheidspv’s opgesteld op een totaal van 523 bestuurders. Dat is 38 procent.

Wegen en verkeer

VIDEO. Mijnschade? Het is stilaan je laatste kans om schadevergoeding te claimen

Eind 2018 loopt in Limburg de termijn af om een schadevergoeding in te dienen voor mijnschade. Dan treedt, 25 jaar na het stoppen van de mijnexploitatie, de verjaring is. De dienst Mijnschade bestaat nog altijd en is ondergebracht bij de investeringsmaatschappij LRM. Daar krijgen ze regelmatig nog vragen binnen, maar na onderzoek blijkt dat de schade meestal geen gevolg van de mijnactiviteit is. Dit jaar is er nog geen euro uitbetaald, klinkt het.

Nieuws

Inbraak bij Speel-o-theek

In de speel-o-theek in Berkenbos is ingebroken. De daders gooiden een raam in van de bibliotheek in de Minderbroederstraat om binnen te geraken. De inbrekers zijn weg met een metalen kistje met zo’n 50 euro. In Naaldert is donderdagmorgen een lichte vrachtauto gestolen. De Iveco stond ’s morgens niet meer voor het huis van de bestuurder.

Politie en veiligheid

Foutparkeerders

De politie van Heusden-Zolder heeft tijdens schooltoezicht vijf foutparkeerders beboet in de Beekbeemdenhof. Aan de basisschool ’t Molenholleke parkeerde een ouder onterecht op een gehandicaptenparking. De overtreder had noch rijbewijs noch identiteitskaart bij.

Vrije tijd en hobby
Download