Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto op z'n dak in Heusden

Op de Beringersteenweg in Heusden is donderdag rond 5.15 uur een auto over de kop gegaan. Een 24-jarige man uit de gemeente raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

Houthalense Hells Angel voor de rechter voor slaan ex-partner

Drie maanden na zijn veroordeling tot twee jaar cel voor de uitbouw van twee cannabisplantages stond een voormalige Hells Angel (48) uit Houthalen woensdag opnieuw in de rechtbank terecht. Nu moest hij zich in Hasselt verantwoorden voor belaging en het toebrengen van slagen en verwondingen aan een vrouw.

Nieuws

Boete van 175 euro voor ontbreken van kinderzitje

Een bestuurder moet een boete van 175 euro betalen omdat hij een kind zonder zitje op de passagierszetel had gezet. De man werd betrapt bij verkeerscontroles in Heusden-Zolder. Er werd ook een niet verzekerde auto in beslag genomen. Vijftien bestuurders kregen een boete voor fout parkeren, gsm’en aan het stuur of het niet dragen van de gordel. (mm)

Nieuws

Twee rijbewijzen ingetrokken bij snelheidscontroles in Viversel

Bij snelheidscontrole in de Veldstraat in Viversel zijn twee rijbewijzen ingetrokken. Van de 68 bestuurders die daar de camera passeerden, reden er 23 sneller dan de toegelaten 50 km/uur. Ook op de Sluisbamd en de Laambroekstraat in Zolder, de Beringersteenweg en de Edward Staintonstraat in Heusden werd geflitst. Van de in totaal 735 gecontroleerde voertuigen reden er 108 te snel. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Collega’s voorkomen erger nadat arbeider komt vast te zitten in chapemachine: “Gelukkig hoorden ze hem roepen”

In de Grotestraat in Glabbeek kwam een werknemer vrijdagmiddag vast te zitten in de wormwielen van een machine. Het snelle optreden van zijn collega's en de hulpdiensten voorkwam erger. Mogelijk verliest de man een teen.

Nieuws

Controle op verkeersbelasting

De politie van Heusden-Zolder voerde samen met de Vlaamse belastingdienst controles uit in de zone. Ze deden dat met de anpr-camera en konden 21 autobestuurders betrappen die samen nog voor 26.130 euro aan niet-betaalde verkeersbelasting hebben openstaan. Een iemand was goed voor 11.387 euro van dat bedrag. Hij kon niet meteen betalen waarna ze zijn wagen in beslag namen. Er werden nog tal van andere overtredingen vastgesteld. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Bestuurder moet nog 11.387 euro verkeersbelasting betalen

De verkeersdienst van de politie van Heusden-Zolder heeft in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst een grote controle gehouden. Er werd voor 26.130 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Vooral één bestuurder bleek nog een grote rekening te hebben openstaan bij de fiscus.

Politie en veiligheid
Nieuws

Sluikstorter excuseert zich: “Had geen auto om naar containerpark te rijden”

Een 40-jarige man uit Tessenderlo hangt een boete van 6.400 euro boven het hoofd voor sluikstorten.

Nieuws

Onbekenden stelen materiaal uit busje

Onbekenden pleegden een inbraak in een werkbusje. Deze stond op de Vogelsancklaan in Zolder geparkeerd toen de melder het feit maandag om 5.30 uur opmerkte. De daders stalen allerhande gereedschappen. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Straatracer rijdt 140 km/u

De verkeersdienst van de politie flitste een straatracer die 140 km/u haalde op Sluisbamd. De agenten onderschepten de hardrijder. Tijdens de anonieme controles werden nog 32 andere verkeersinbreuken vastgesteld. (ppn)

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws
Download