Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bus en twee auto’s botsen aan werken E314 in Heusden-Zolder

Op de E314 in Heusden-Zolder zijn woensdagnamiddag een bus en twee auto’s gebotst. Het verkeersongeval gebeurde kort voor 18 uur in de richting van Lummen, net voor de werkzaamheden aan de kanaalbrug.

Wegen en verkeer

Organisatie 24 uur van Zolder maakt mooi gebaar na fipronilcrisis

De organisatie achter de Eleven Sports 24 Hours of Zolder organiseert op 20 augustus een wel erg opmerkelijke actie: ze trakteren op 1.000 gratis roereieren met spek “om de zwaar getroffen pluimveebedrijven een hart onder de riem te steken na de fipronilcrisis”, aldus Sven Prybilla, algemeen directeur van het Circuit van Zolder.

Nieuws

Ongevallen

De 48-jarige Peter R. uit Heusden-Zolder is maandagnamiddag gewond geraakt toen hij met zijn motor in aanrijding kwam met een auto. Het ongeval gebeurde rond 14.15 uur op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. In de Rode-Rokstraat in Hasselt zijn maandag rond 17 uur een fietser en een auto gebotst. De 24-jarige Evelien V. en de 17-jarige Marlien S., beiden uit Hasselt, raakten gewond.

Wegen en verkeer

VIDEO. Hier geraken ze maar niet van de stank verlost

In Viversel in Heusden-Zolder klagen de inwoners over een aanhoudende stankhinder. Boosdoener is het asfaltbedrijf APL. De geur is niet giftig, maar de mensen krijgen er hoofdpijn van. Het gemeentebestuur doet er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ook de milieuinspectie is ingeschakeld, maar het bedrijf is niet in overtreding en werkt mee aan een oplossing. Tot nog toe wil het maar niet lukken.

Nieuws

VIDEO. Dit weekend Mirakelspel in Heusden-Zolder

Het is 700 jaar geleden dat het mirakel van de bloedende hostie plaatsvond in Viversel, bij Heusden-Zolder. De hostie begon te bloeden terwijl een kapelaan de laatste sacramenten aan toedienen was. Jaarlijks is er een processie om deze gebeurtenis te herdenken, maar nu gaan de bewoners van Viversel een stap verder en maakten ze een groot Mirakelspel dat dit weekend in première gaat.

Nieuws

VIDEO. Vogels vernielen vuilniszakken, maar wat doe je ertegen?

U hebt het misschien zelf ook al ondervonden. U zet uw vuilniszak ’s avonds buiten voor de ophaling en 's morgens ligt de hele voortuin vol met afval. Vuilniszakken geplunderd door vogels, meestal eksters of kraaien. Maar wat kan je hier nu tegen doen? De redactie van TV Limburg zocht het uit.

Nieuws

4 op 10 te snel op Sluisbamd

Bij snelheidscontroles in zes straten in Heusden-Zolder werden 727 voertuigen gecontroleerd en 120 automobilisten negeerden de snelheidslimiet en mogen een flitsboete verwachten. Op Sluisbamd werden 40 op 100 bestuurders geflitst. Op de Beringersteenweg trokken de agenten dan weer twee rijbewijzen in van bestuurders die snelheden van 120 en 134 km/uur haalden. (ppn)

Wegen en verkeer

Vuurgevecht tijdens wilde achtervolging in Limburg

De politie is zondag in de vooravond binnengevallen in een huis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Twee tot drie personen werden bij de inval ingerekend. De aanleiding zou een conflict binnen de familiale sfeer zijn.

Politie en veiligheid

Kort, maar hevig onweer zorgt even voor wateroverlast in Limburg

Een kort, maar hevig onweer heeft in onze provincie voor problemen gezorgd. In Beringen stonden de Beverlosesteenweg en de Schemkensstraat aan het industrieterrein blank. Het water stond er kortstondig tot 30 cm hoog, maar vloeide ook weer snel weg. In Heusden-Zolder is er bij een bedrijf instortingsgevaar door het gewicht van het water op het dak.

Nieuws

Betrapt

Twee jongeren zijn maandagmorgen rond 3.45 uur betrapt toen ze een ticketautomaat kraakten op het perron van het station in Zolder. Ze probeerden geld uit het toestel te halen. De politie heeft de jongeren meegenomen voor verhoor in het politiekantoor. Ze konden geen geld buitmaken.

Politie en veiligheid
Download