Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vrijwilligers houden lentepoets in dorp

Wie vorige zaterdag ging wandelen of fietsen in Herstappe, de kleinste gemeente van het land met 37 woningen en vierkantshoeves en 89 inwoners, ontmoette er zonder twijfel een heuse poetsploeg.

Nieuws

VIDEO. Herstappe krijgt nieuwe wijkagent

Het zal u misschien verwonderen, met slechts 86 inwoners heeft Herstappe, de kleinste gemeente van Vlaanderen, een nieuwe wijkagent. En dat terwijl de criminaliteit er 0 is. In Herstappe kent iedereen iedereen. De politie staat dicht bij de burger en de wijkagent moet weten wat er leeft in zijn buurt. En in het geval van Herstappe moet hij ook Frans spreken, want Herstappe is een faciliteitengemeente.

Melding

Leuke Halloween happening in Herstappe

Herstappe-Halloween nodigt alle liefhebbers van het genre uit op een kind- en hondvriendelijke Halloweenwandeling en happening op zondag 29-10-17 (vertrek tussen 13.00 en 16.00 uur).

Nieuws

Willy Sommers in zaal Jan zonder Vrees

Herstappe beleeft op donderdagavond 28 september een speciale gebeurtenis. In het zaaltje Jan zonder Vrees in de Dorpsstraat zal Willy Sommers optreden in het kader van het VTM programma “Geniet van het leven want het duurt toch maar even”.

Nieuws

Criminaliteit in Tongeren en Herstappe met 20 procent afgenomen in 2016

Het totaal aantal misdrijven in de politiezone Tongeren-Herstappe is in 2016 afgenomen met 501 feiten, ofwel 20 procent, ten opzichte van het jaar 2015. Dat laten de burgemeester en de politiezone weten in een persbericht.

Melding

In de kleinste gemeente van ons land legt de burgemeester zelf de stoeprand: “Wegenwerken, strooien van zout, da’s allemaal voor mij”

Met zijn 89 inwoners is Herstappe de kleinste gemeente van het land. Gemeentepersoneel is er niet en daarom voert burgemeester Claudy Prosmans de werken zelf uit. Wegenwerken, lentepoets, het strooien van zout, hij doet het allemaal.

Wegen en verkeer

Engeltjes en Duiveltjes op Halloween in Herstappe

Op zondag 30 oktober vanaf 13.00 uur organiseert het Halloweenteam van Herstappe voor de 6de maal een kind- en hondvriendelijke Halloween wandeling en happening in Herstappe. "Angels and Demons", (voor de kindjes "Engeltjes en Duiveltjes") is het thema van deze uitgave.

Voetbal

Dorpskern kleine Herstappe verkeersvrij

Op de autoloze zondag werd het centrum van Herstappe, het kleinste dorp van Limburg, verkeersvrij gemaakt. Tijdens een rommelmarkt en garageverkoop was het gezellig kuieren in het kleine dorp.

Rommelmarkt

Twintiger kritiek na klap tegen elektriciteitspaal in Herstappe

Bij een zwaar verkeersongeval op de Hoeise Kassei in Herstappe is maandagnamiddag een automobilist levensgevaarlijk gewond geraakt. Om een onbekende reden week de persoon met zijn voertuig van de rijbaan af en knalde tegen een elektriciteitspaal.

Politiek

Sint Jan De Doperkerk zet deuren open

De Kerkfabriek Sint-Jan Baptist van Limburgs kleinste zelfstandige gemeente Herstappe organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 een “open kerkendag”.

Cultuur
Download