Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leuke Halloween happening in Herstappe

Herstappe-Halloween nodigt alle liefhebbers van het genre uit op een kind- en hondvriendelijke Halloweenwandeling en happening op zondag 29-10-17 (vertrek tussen 13.00 en 16.00 uur).

Nieuws

Willy Sommers in zaal Jan zonder Vrees

Herstappe beleeft op donderdagavond 28 september een speciale gebeurtenis. In het zaaltje Jan zonder Vrees in de Dorpsstraat zal Willy Sommers optreden in het kader van het VTM programma “Geniet van het leven want het duurt toch maar even”.

Nieuws

Criminaliteit in Tongeren en Herstappe met 20 procent afgenomen in 2016

Het totaal aantal misdrijven in de politiezone Tongeren-Herstappe is in 2016 afgenomen met 501 feiten, ofwel 20 procent, ten opzichte van het jaar 2015. Dat laten de burgemeester en de politiezone weten in een persbericht.

Politie en veiligheid
Nieuws

In de kleinste gemeente van ons land legt de burgemeester zelf de stoeprand: “Wegenwerken, strooien van zout, da’s allemaal voor mij”

Met zijn 89 inwoners is Herstappe de kleinste gemeente van het land. Gemeentepersoneel is er niet en daarom voert burgemeester Claudy Prosmans de werken zelf uit. Wegenwerken, lentepoets, het strooien van zout, hij doet het allemaal.

Wegen en verkeer
Nieuws

Engeltjes en Duiveltjes op Halloween in Herstappe

Op zondag 30 oktober vanaf 13.00 uur organiseert het Halloweenteam van Herstappe voor de 6de maal een kind- en hondvriendelijke Halloween wandeling en happening in Herstappe. "Angels and Demons", (voor de kindjes "Engeltjes en Duiveltjes") is het thema van deze uitgave.

Voetbal
Nieuws

Dorpskern kleine Herstappe verkeersvrij

Op de autoloze zondag werd het centrum van Herstappe, het kleinste dorp van Limburg, verkeersvrij gemaakt. Tijdens een rommelmarkt en garageverkoop was het gezellig kuieren in het kleine dorp.

Rommelmarkt
Nieuws

Twintiger kritiek na klap tegen elektriciteitspaal in Herstappe

Bij een zwaar verkeersongeval op de Hoeise Kassei in Herstappe is maandagnamiddag een automobilist levensgevaarlijk gewond geraakt. Om een onbekende reden week de persoon met zijn voertuig van de rijbaan af en knalde tegen een elektriciteitspaal.

Politiek
Nieuws
Nieuws

Sint Jan De Doperkerk zet deuren open

De Kerkfabriek Sint-Jan Baptist van Limburgs kleinste zelfstandige gemeente Herstappe organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 een “open kerkendag”.

Cultuur
Nieuws

Herstappe wordt kleurrijkste dorp

Meer dan twintigers Herstappenaren, minstens één inwoner op vier, gingen samen aan de slag voor de jaarlijkse lentekuis: het zwerfvuil werd opgeruimd en de oudere houten bloembakken werden geruimd. Nieuwe bloembakken zorgen deze lente en zomer voor kleurrijke straten.

Nieuws

Vier procent blaast positief tijdens SLim-actie

Afgelopen weekend was er opnieuw een SLim-actie in onze provincie. In vijf Limburgse politiezones werd gecontroleerd op alcohol achter het stuur en overdreven snelheid. Vier procent van de gecontroleerde chauffeurs blies positief.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download