We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeester Lowet geeft over drie jaar sjerp al door

De eed afleggen is al een bijzondere gebeurtenis, maar voor Frank Smeets (CD&V) was het gisteren ook echt historisch. Hij werd officieel aangesteld als eerste burgemeester van fusiegemeente Pelt. Zijn collega uit Herstappe bracht nog verrassender nieuws: over drie jaar geeft Leon Lowet (Gemeentebelangen) de sjerp door aan eerste schepen Marlutje Jackers.

News

Kleinste gemeente wil opnieuw vrede na woelige verkiezingsperiode: “We moeten toch samen een pint kunnen drinken”

Nu de verkiezingsstrijd is gestreden, willen de lijsttrekkers in Herstappe dat de rust terugkeert. Leon Lowet wil komaf maken met alle media-aandacht. Opponent Claudy Prosmans heeft wat meer tijd nodig om alles te laten bezinken.

News

Politiek in Herstappe: niet voor doetjes

Komt het nog goed in Herstappe? De gemeenteraadsverkiezingen hebben oude vetes opgerakeld en nieuwe wonden geslagen in de kleinste gemeente van het land. “Het moet wel goedkomen, want niemand wil meemaken wat ik 25 jaar lang heb meegemaakt”, zegt oud-gemeentesecretaris Dragan Markovic over de soms meedogenloze gemeentepolitiek in Herstappe.

Alert

Incidenten in stembureaus: verdacht wit poeder, voorzitter aangevallen en clown als bijzitter

Op meerdere plaatsen in ons land hebben zich zondagmorgen incidenten voorgedaan in de stembureaus. Zo moest een Gentse basisschool hermetisch afgesloten worden na de vondst van een verdacht wit poeder. In Denderleeuw kreeg een voorzitter van een stembureau het aan de stok met een koppel.

News

Gewezen burgemeester van Herstappe raakt slaags met man van OCMW-voorzitster

Serge Louwet, de gewezen burgemeester van Herstappe, is zaterdag slaags geraakt met de man van de OCMW-voorzitster.

News

ANALYSE. Leon Lowet wint in Herstappe: “Er zijn geen winnaars in deze verkiezingen”

De eerste uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg is binnen. In Herstappe waren tegen 14.15 uur alle stemmen geteld. De partij Gemeentebelangen van Leon Lowet haalt het met vier zetels tegenover drie voor Herstappe+ .

News

Vechtpartij in Herstappe loopt uit de hand: oud-burgemeester belandt in gracht

De zenuwen in de kleinste gemeente zijn erg hoog gespannen. Zaterdag was er een handgemeen tussen oud-burgemeester Serge Louwet en de man van OCMW-voorzitter Mariëlla Creten. Aanleiding was de jaarlijkse dorpspoets.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Herstappe

Een donderslag bij heldere hemel. Die weerklonk toen begin september duidelijk werd dat er toch verkiezingen zouden komen in Herstappe. Voor het eerst in twaalf jaar is er dus nog eens een gemeentelijke stembusgang mét inzet. Kemphanen van dienst: Claudy Prosmans en Leon Lowet.

News

Burgemeester van dorp waar iedereen elkaar kent, beschuldigd van sluikstorten: “Ik heb het daar gewoon even gestockeerd want de container was al weg”

Hoogspanning op de gemeenteraad in Herstappe. Burgemeester Claudy Prosmans heeft puin van de afgebroken kerkhofmuur gestort in een berm op de Villersweg. “Om te stockeren, de container was al weg”, luidde zijn uitleg. Dat was koren op de molen van uitdager Leon Lowet. “Als burgemeester moet je toch het voorbeeld geven.” Maar ook oud-burgemeester Serge Louwet wordt beschuldigd van sluikstorten.

News

Stormloop na ‘Make belgium great again’

Zondag 23 september trekt Vlaanderen massaal naar de geopende stad- of gemeentehuizen om zich te laten registreren voor orgaandonatie. Het resultaat van de oproep van Frances Lefebure afgelopen week in Make Belgium Great Again. Een oproep die nu al een gigantisch succes is, want op dit moment lieten sinds de uitzending al meer dan 8.000 Vlamingen zich registreren als orgaandonor. Het resultaat van een kwart van de stad- en gemeentehuizen en een cijfer dat dus in de loop van de dag nog verder zal oplopen.

News
Download