Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politiek in Herstappe: niet voor doetjes

Komt het nog goed in Herstappe? De gemeenteraadsverkiezingen hebben oude vetes opgerakeld en nieuwe wonden geslagen in de kleinste gemeente van het land. “Het moet wel goedkomen, want niemand wil meemaken wat ik 25 jaar lang heb meegemaakt”, zegt oud-gemeentesecretaris Dragan Markovic over de soms meedogenloze gemeentepolitiek in Herstappe.

Alert

Incidenten in stembureaus: verdacht wit poeder, voorzitter aangevallen en clown als bijzitter

Op meerdere plaatsen in ons land hebben zich zondagmorgen incidenten voorgedaan in de stembureaus. Zo moest een Gentse basisschool hermetisch afgesloten worden na de vondst van een verdacht wit poeder. In Denderleeuw kreeg een voorzitter van een stembureau het aan de stok met een koppel.

News

Gewezen burgemeester van Herstappe raakt slaags met man van OCMW-voorzitster

Serge Louwet, de gewezen burgemeester van Herstappe, is zaterdag slaags geraakt met de man van de OCMW-voorzitster.

News

ANALYSE. Leon Lowet wint in Herstappe: “Er zijn geen winnaars in deze verkiezingen”

De eerste uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg is binnen. In Herstappe waren tegen 14.15 uur alle stemmen geteld. De partij Gemeentebelangen van Leon Lowet haalt het met vier zetels tegenover drie voor Herstappe+ .

News

Vechtpartij in Herstappe loopt uit de hand: oud-burgemeester belandt in gracht

De zenuwen in de kleinste gemeente zijn erg hoog gespannen. Zaterdag was er een handgemeen tussen oud-burgemeester Serge Louwet en de man van OCMW-voorzitter Mariëlla Creten. Aanleiding was de jaarlijkse dorpspoets.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Herstappe

Een donderslag bij heldere hemel. Die weerklonk toen begin september duidelijk werd dat er toch verkiezingen zouden komen in Herstappe. Voor het eerst in twaalf jaar is er dus nog eens een gemeentelijke stembusgang mét inzet. Kemphanen van dienst: Claudy Prosmans en Leon Lowet.

News

Burgemeester van dorp waar iedereen elkaar kent, beschuldigd van sluikstorten: “Ik heb het daar gewoon even gestockeerd want de container was al weg”

Hoogspanning op de gemeenteraad in Herstappe. Burgemeester Claudy Prosmans heeft puin van de afgebroken kerkhofmuur gestort in een berm op de Villersweg. “Om te stockeren, de container was al weg”, luidde zijn uitleg. Dat was koren op de molen van uitdager Leon Lowet. “Als burgemeester moet je toch het voorbeeld geven.” Maar ook oud-burgemeester Serge Louwet wordt beschuldigd van sluikstorten.

News

Stormloop na ‘Make belgium great again’

Zondag 23 september trekt Vlaanderen massaal naar de geopende stad- of gemeentehuizen om zich te laten registreren voor orgaandonatie. Het resultaat van de oproep van Frances Lefebure afgelopen week in Make Belgium Great Again. Een oproep die nu al een gigantisch succes is, want op dit moment lieten sinds de uitzending al meer dan 8.000 Vlamingen zich registreren als orgaandonor. Het resultaat van een kwart van de stad- en gemeentehuizen en een cijfer dat dus in de loop van de dag nog verder zal oplopen.

News

Na twaalf jaar, toch nog eens verkiezingen

De kogel is door de kerk: in Herstappe komen er dan toch verkiezingen. Uittredend burgemeester Claudy Prosmans trekt naar de kiezer met een aparte lijst met vijf kandidaten.

News

Dan toch verkiezingen in Herstappe

De kogel is door de kerk in Herstappe. Er komen verkiezingen. Aftredend burgemeester Claudy Prosmans komt met een eigen, tweede lijst. Na 12 jaar politieke rust zullen de Herstappenaren op 14 oktober dus opnieuw echt een keuze moeten maken.

Alert
Download