Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Directie waarschuwt Herks personeel Jessa voor deelname aan protestactie

Enkele uren voor de start van de protestactie voor het behoud van het Jessa-revalidatiecentrum in Herk-de-Stad zondagmiddag, heeft een groot deel van het personeel een mailtje ontvangen van hun leidinggevende, de zorgmanager geriatrie. “Pure intimidatie”, klaagt een personeelslid.

News

Zondag actie voor behoud revalidatiecentrum in Herk

Op zondag 17 juni wordt op het parkeerterrein van campus Ursula een actie gehouden voor het behoud van het revalidatiecentrum in Herk-de-Stad.

News

VIDEO. Studio Mattes verkozen tot ambachtelijk bedrijf van het jaar

Studio Mattes uit Herk-de-Stad mag zich het ambachtelijke maatbedrijf van het jaar noemen verkozen door UNIZO. Het bedrijf produceert ambachtelijk serviesgoed voor toprestaurants. Zaakvoerder, Charlie Martens, wil op deze manier ambachten terug op de kaart zetten.

Leisure and hobby

Herk-de-Stad krijgt kans om te pleiten voor behoud revalidatiekliniek op campus Sint-Ursula

Herk-de-Stad krijgt nog een kans om te pleiten voor het behoud van de revalidatiekliniek op campus Sint-Ursula. Dat heeft de raad van bestuur van Jessa gisteravond beslist. Volgens berekeningen zou de verhuizing naar de nieuwbouw op campus Salvator in Hasselt elk jaar 500.000 euro besparen, maar dat wordt nu toch in beraad gehouden.

News

8,6 miljoen minder investeren en jaarlijks 500.000 euro besparen

Als het Jessaziekenhuis het revalidatiecentrum van Herk-de-Stad naar de nieuw te bouwen campus in Hasselt overbrengt, moet het 8,6 miljoen euro minder investeren en kan het jaarlijks 500.000 euro besparen op werkingskosten.

News

VIDEO. Nieuwe trend: yoga in open lucht in Herk-de-Stad

Steeds meer mensen, en ook mannen doen aan yoga. En dat hoeft zeker niet altijd binnen te gebeuren. Zo nam een honderdtal mensen zaterdag deel aan een yoga-evenment in de open lucht. Dat gebeurde in Herk-de-Stad. Organisator Fit en Co zag dat het een succes was en wil ook de komende jaren inzetten op outdoor yogasessies. Maar dan wel op andere locaties in Limburg.

News

Groot sluikstort ontdekt: zeventig autobanden gedumpt langs weg

In de Gulkerveldstraat in Schulen ontdekte een natuurliefhebber woensdag een groot sluikstort. Het gaat om een zeventigtal oude autobanden.

News

Extra gemeenteraad over verhuizing revalidatiekliniek

Morgenavond vrijdag wordt bij hoogdringendheid een extra gemeenteraad in Herk-de-Stad ingelast om protest in te dienen tegen de mogelijke verhuizing van de revalidatiekliniek naar Hasselt.

News

Extra gemeenteraad in Herk-de-Stad over verhuizing ziekenhuis

In Herk-de-Stad wordt er vrijdagavond, bij hoogdringendheid, een extra gemeenteraad ingelast tegen de mogelijke verhuizing van de revalidatiekliniek van Jessa naar de Salvator-campus in Hasselt.

News

Excelsior feest na promotie naar derde provinciale

Omdat ze met 1-3 wonnen op het veld van Kalken, verzekerde Excelsior Donk zich van de promotie naar derde provinciale. Een feestje volgde en dat duurde tot in de late uurtjes. “Dat Donk lange tijd kon meedoen voor de titel en nu alsnog via de eindronde de promotie mag vieren, had niemand bij aanvang van het seizoen durven dromen”, klinkt het bij het bestuur.

News
Download