Hoplr is a private initiative that is initiated by neighbourhood residents
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Auto tegen paal in Schulen

Zondag even voor middernacht is in de Neerstraat in Schulen een auto tegen een haag en een verlichtingspaal gebotst. Daan S. (20) uit Diest raakte lichtgewond. (mm)

News

Doodrijder Herkse (79) ontkent straatracen

Een jongeman uit Geetbets heeft zich vrijdag voor de Hasseltse politierechter moeten verantwoorden voor een dodelijk ongeval op 16 maart vorig jaar in Herk-de-Stad. De verdachte knalde met zijn Opel Astra op de Renault Clio van de 79-jarige Paula Bex toen ze linksaf wilde slaan op de Sint-Truidersteenweg. De vrouw overleed ter plaatse. Volgens een getuige was de jongeman aan het straatracen. Hij ontkende dit, zeer tegen de zin van het parket.

Traffic

Tot 10 jaar cel voor cannabisbende met 13 plantages in heel Limburg

Het Antwerps hof van Beroep heeft donderdag de gevangenisstraf van Maaseikenaar M.F. die aan het hoofd stond van een 29-koppige cannabisbende, opgetrokken van 6 tot 10 jaar. De rechter tilde vooral zwaar aan het feit dat de man al vijf eerdere veroordelingen opliep voor gelijkaardige misdrijven en er niets uit leerde.

News

VIDEO. Leerlingen helpen bij wijnoogst in Herk-de-Stad

De oogst van de druiven is dit jaar uitstekend. Zo ook op wijndomein Caybergh, waar men in 2011 startte met het oogsten van druiven en waar dit jaar, naar eigen zeggen, het beste jaar ooit is. Vandaag werden de laatste druiven geplukt op de Caybergh en daarbij kreeg het de hulp van enkele studenten.

News

1.435 automobilisten houden zich aan snelheid

De politie controleerde vrijdag op snelheid op verschillende locaties in Herk-de-Stad. Van de 1.509 bestuurders hielden zich 1.435 mensen aan de snelheid.

Alert

Aanleg randparking verhit gemoederen op gemeenteraad

Het perceel in de Houwijkerstraat waar de stad een randparking wil aanleggen, wordt voorlopig niet aangekocht. De principiële beslissing werd op de gemeenteraad eerst afgezwakt en daarna afgevoerd. Dat gebeurde na een zeer woelige vergadering.

News

Fietsster gewond in Herk-de-Stad

Annelies E. (38) uit Herk-de-Stad is dinsdagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Guldensporenlaan. Ze werd er rond 16.45 uur door een auto geraakt.(mm)

News

Geen buit bij inbraak in Herk

In de Smolderstraat in Herk is donderdagavond een inbraak in een huis vastgesteld. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (mm)

Alert

Bezwaar tegen woontoren met zeven verdiepingen: “Te hoog voor Herk-de-Stad”

Projectontwikkelaar Glaudis is van plan om drie blokken met 46 appartementen op te trekken tussen het Amandinacollege en de rotonde. De hoogste woontoren telt liefst zeven verdiepingen. Er zijn intussen al tientallen bezwaren ingediend.

News

Gedeelte Driespoortweg voorbehouden voor kermisvoertuigen

Op een gedeelte van het parkeerterrein aan de Driespoortweg in Herk-de-Stad is het nu verboden te parkeren. Het gaat om het voorste gedeelte dat het dichtste bij het Pater Van Wingplein aansluit.

Traffic
Download