Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee gewonden bij ongeval in Herk

Een auto en een lichte vrachtwagen zijn woensdag rond 15 uur op de Steenweg gebotst. Ella Z. (10) en Diana V. (51), beiden uit Hasselt, raakten lichtgewond. (mm)

Nieuws

Parkeerverbod naast de Sint-Martinuskerk

Op de Markt in Herk-de-Stad is het morgen, vrijdag 16 maart, verboden te parkeren en stationneren op de plaatsen evenwijdig aan de Sint-Martinuskerk in Herk-centrum.

Nieuws

Negen bestuurders testen positief op alcohol of drugs

Bij alcohol- en drugscontroles in Diepenbeek, Hasselt en Herk-de-Stad heeft de politie 9 bestuurders die onder invloed van drugs of alcohol waren uit het verkeer geplukt. Ze moesten allemaal hun rijbewijs inleveren. De drie chauffeurs die positief testten op drugs zijn hun rijbewijs 15 dagen kwijt. De andere chauffeurs konden na enkele uren hun rijbewijs al ophalen. In totaal werden 343 bestuurders aan de kant gehaald. Er werden nog verschillende processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld. Dit voor onder andere drugsbezit. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Infovergadering ‘Belang van gemeenteraadsverkiezingen’

‘Het belang van gemeenteraadsverkiezingen’, is het thema van een voordracht vandaag, maandag 12 maart, om 14 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Gastspreker is een docent van de afdeling ‘Bestuursrecht’ van de Universiteit Hasselt.

Nieuws

Parkeer- en stationneerverbod vlakbij de kerk Herk-centrum

In het centrum van Herk-de-Stad is het vandaag verboden te parkeren en te stationneren op de plaatsen evenwijdig aan de Sint-Martinuskerk.

Nieuws

Vrijdag parkeerverbod vlakbij kerk Herk-centrum

Morgen, vrijdag 9 maart, is het tijdelijk verboden om te parkeren en de stationneren op de plaatsen evenwijdig aan de Sint-Martinuskerk in Herk-de-Stad. Aanleiding is het weghalen van de fietsenstallingen in de buurt.

Nieuws

Inbraken gemeld

Onbekenden verschaften zich toegang tot een huis in de Korpse Straat in Herk-de-Stad. Of ze iets stalen is nog niet bekend. De melding kwam woensdag om 16.10 uur bij de politie binnen. Een tweede melding volgde om 19.20 uur van bewoners uit de Kerkstraat, maar hier is evenmin duidelijk of er een buit is. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Vier buizerds vergiftigd in Herk-de-Stad

Zondag kreeg het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder voor de tweede keer in twee weken tijd melding van dode buizerds. De vogels werden vergiftigd.

Nieuws

Rock Herk beloont snelle beslissers met gratis campingticket

De officiële ticketverkoop voor Rock Herk is vandaag van start gegaan. Net als vorig jaar krijgen snelle beslissers een cadeautje van de organisatie. De eerste 500 festivalgangers die een combiticket kopen, krijgen een gratis ticket voor de camping of een gratis drankvoucher, goed voor vijf bonnetjes.

Nieuws

Ongevallen

Maandagmorgen rond 7.30 uur zijn twee auto’s gebotst op de Prins-Bisschopssingel in Hasselt. Daarbij is de 57-jarige Maria P. uit Zonhoven gewond geraakt.Zondag rond middernacht is een ongeval gebeurd op de Diestersteenweg in Hasselt. Een auto belandde tegen een paal. De 82-jarige Roger M. en de 83-jarige Marie B., beiden uit Herk-de-Stad, raakten gewond.

Nieuws
Download