Hoplr, spread the word!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vrijspraak door verjaring voor sjoemelende Herkse Centeabankier: Acht spaarders recupereren niets van hun 770.000 euro

Verrassing in de Hasseltse correctionele rechtbank vrijdagmorgen: de 70-jarige voormalige Centea-bankier V. C. (70) uit Herk-de-Stad krijgt de vrijspraak voor het bedrieglijk wegmaken van zijn vermogen. Acht spaarders hoopten na 18 jaar wachten via een veroordeling eindelijk wat van hun verdwenen 770.000 euro te recupereren en blijven nu in de kou staan. De beklaagde en zijn vrouw vielen elkaar huilend in de armen na het horen van de vrijspraak.

News

Een op 100 fietsers in fout

In het kader van de thema-actie rond fietsverlichting controleerde de politie dinsdag 20 fietsers in Herk-de-Stad en 80 in Lummen. Daar was een jongere in overtreding. Die zal naar de verkeersklas moeten gaan.

Alert

Achtergelaten handschoen verraadt dief met dertig aliassen: “Nodig voor mijn oogoperatie”

Een 39-jarige Algerijn heeft woensdag in Hasselt 30 maanden cel gekregen voor twee inbraken op oudejaarsavond 2017, een inbraakpoging en bendevorming. Hij sloeg toe in Lummen en Herk-de-Stad.

News

Vrouw vraagt 1,2 miljoen euro schadevergoeding van ex die haar met zes kogels probeerde te doden

Een vrouw die op 7 oktober 2014 in Herk-de-Stad slachtoffer was van een moordpoging door haar ex, vraagt ongeveer 1,2 miljoen euro schadevergoeding. De vrouw zit in een rolstoel en kampt met ondraaglijke zenuwpijnen. Soms verplaatst ze zich met een rollator.

News

Neergeschoten Herkse vraagt 1,2 miljoen euro schadevergoeding: “Ze voelt zich gevangen in haar woning”

1,2 miljoen euro schadevergoeding vraagt de Herkse Y. S. die op 7 oktober 2014 zes kogels incasseerde nadat haar ex Serdar T. (39) op haar vuurde. De vrouw overleefde wonderwel de schietpartij, maar doorstaat vier jaar later nog altijd helse pijnen. Verplaatsen kan ze zich enkel nog met een rollator of rolstoel. Serdar T. verblijft momenteel achter de tralies. In Hasselt kreeg hij eerder 12 jaar cel, maar ironisch genoeg is op vraag van het slachtoffer de straf in beroep teruggebracht tot 8 jaar cel. “Om voor de kinderen te zorgen.”

News

Meisje (8) gewond bij aanrijding

Een meisje van acht jaar uit Herk-de-Stad is zaterdag bij een aanrijding in Zichem zwaar gewond geraakt.

News

Inbrekers viseren scholen

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft dinsdagavond alle scholen uitgenodigd voor een infosessie over de beveiliging van hun gebouw. Dit initiatief komt er omdat de politie vaststelt dat inbrekers de scholen viseren. “We proberen kort op de bal te spelen. Onze patrouilles werden geheroriënteerd,” zegt korpschef Philip Pirard. Volgens de politie blijft de piek in woninginbraken voorlopig uit in de zone Limburg Regio Hoofdstad. Het gaat dan om de gemeenten Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad en Lummen. “Vorig jaar stelden we in november 93 inbraken vast, dit jaar zijn er dat voorlopig 42. Een halvering dus”, aldus de korpschef. November is de maand waarin traditioneel de meeste inbraken gebeuren. Sinds begin dit jaar telt de zone 405 inbraken en pogingen. In dezelfde periode vorig jaar stond de teller al op 600 en in 2016 al op 620. De politie maant de burgers wel aan om alert te blijven

Alert

1.300 bestuurders testten al positief in 2018

Met 1.300 bestuurders die positief op drugs of alcohol testten, heeft de politie LRH half november al meer bestuurders onder invloed uit het verkeer geplukt dan vorig jaar. In totaal gaat het om 752 dronken bestuurders en 536 bestuurders die positief op drugs testten. Vooral rijden onder invloed van drugs blijkt een toenemend probleem. Er werden al ruim 200 overtreders meer gepakt dan vorig jaar (312).Binnen Limburg heeft een dronken bestuurder het meeste kans om tegen de lamp te lopen in de zone LRH. “Vorig jaar deelden wij 6,4 boetes per 1.000 inwoners in onze zone uit”, zegt zonechef Philip Pirard. Toen bleek dat rijden onder invloed van drugs een enorm probleem aan het worden was, heeft de politie ook daarop ingezet. “Onze controles werden drastisch opgetrokken. En dat resulteert in al meer dan 200 meer gepakte overtreders dan in 2017. “De ambitie van de komende jaren is de pakkans in onze zone nog te verhogen. Dat i nodig als je wil inzetten op verkeersveiligheid”, aldus nog de zonechef.

Alert

Vandaag gemeenteraad Herk-de-Stad

De gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert vandaag, maandag 12 november. Het is de eerste zitting sinds de verkiezingen voor de gemeenteraad.

News

Tabernakel is weer terecht

Het tabernakel dat in oktober uit de kapel van het Amandinahuis in Herk-de-Stad werd gestolen is weer terecht. Na een anonieme tip werd het teruggevonden achter een haag in de buurt van de kapel.

News
Download