Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rock Herk genomineerd voor Limburgse cultuurprijs

Het muziekfestival Rock Herk maakt kans op de Limburgse cultuurprijs. Het festival komt in aanmerking voor de prijs in de categorie ‘organisaties’.

Nieuws

Woonzorgcentrum heeft unieke manier om bewoners aan het bewegen te krijgen

Een originele stunt in Herk-de-Stad. Daar is in het woonzorgcentrum de "Tour de Bleuk" gehouden: een heuse wielerwedstrijd tussen de bewoners en hun familieleden. Niet buiten, de oudjes bleven er voor binnen, om rondjes te draaien op... de hometrainer. Een idee van het kine- en ergoteam, met één doel: iedereen aan het bewegen krijgen.

Nieuws

Ongeval met tractor en twee auto's in Schulen

Woensdag rond 11.15 uur zijn op de Kiezelweg in Schulen een auto en een tractor gebotst. Na de klap komt de tractor nog tegen een andere auto aan. Ingrid B. werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Nieuws

Bromfietser uit Ukkel gewond

Bromfietser Geoffrey S. (20) uit het Brusselse Ukkel liep woensdag om 8.45 uur lichte verwondingen op bij een aanrijding met een wagen in de Kasteelstraat in Herk-de-Stad. (ppn)

Wegen en verkeer

Schandalige beelden uit provinciaal voetbal: speler Turkse Rangers gaat twee keer door het lint

De wedstrijden van het provinciaal voetbal zijn nog maar net gestart, en bij BS Sport hebben ze al een tumultueuze match achter de rug. De vierde provinciale ploeg speelde afgelopen weekend tegen de Turkse Rangers, en dat verliep niet zonder slag of stoot.

Nieuws

Inbrekers forceren raam in Donk

Via een raam zijn dieven in een gebouw in de Nieuwstraat in Donk binnengedrongen. De feiten gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag. Alle ruimtes werden doorzocht. Er lijkt niets te zijn verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. KMI laat zwaarst getroffen fruittelers in de kou staan

Een financiële catastrofe dreigt voor de fruittelers van Herk-de-Stad en Hasselt. Zij komen mogelijk niet in aanmerking voor vergoeding, na de vorstschade van 19 op 20 april. Het KMI beschouwt de nachtvorst als uitzonderlijk, maar tot grote verbazing zijn Herk-de-Stad en Hasselt niet opgenomen in de lijst van het KMI van getroffen steden en gemeenten.

Nieuws

Gemeenschapscentrum Markthallen dicht tot 15 augustus

Gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad is gesloten. Je kan er niet terecht tot en met dinsdag 15 augustus.

Nieuws

Jeugddienst stad weer open

De dienst Jeugd van Herk-de-Stad is vanaf vandaag, maandag 24 juli, weer open. De dienst is een week gesloten geweest voor de zomervakantie.

Nieuws

Twee bestuurders gewond bij frontale botsing

Op de Sint-Truidersteenweg zijn dinsdagavond twee auto’s frontaal op elkaar gereden. Daarbij raakten de twee bestuurders gewond. Voor Tjorven Bolling uit Gingelom gebeurde het ongeval net op van zijn 34ste verjaardag.

Wegen en verkeer
Download