Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drie processen-verbaal bij controles zwaar vervoer

48 bestelwagens werden dinsdag aan de kant gehaald bij controles op zwaar vervoer in de gemeenten Heers en Borgloon. Er werden drie pv’s opgesteld voor het ontbreken van een vervoersvergunning (2) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Nog eens twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel. (mm)

Nieuws

Test je verkeerskennis met de Grote Verkeersquiz

Van 16 oktober tot en met 30 november kan je online deelnemen aan de Grote Verkeersquiz 2017. Dit is een sensibiliserende wedstrijd van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Nieuws

Whisky Club proeft van exclusieve whisky’s

De Heerse Whisky Club liet vorige maandag de liefhebbers proeven van exclusieve whisky’s van Gordon & MacPhail, een wereldspeler op het vlak van malt whisky’s.

Nieuws

‘Dit is nog maar het begin”

Floretschermer Mathieu Nijs (15) uit Heers heeft op het Europese circuit in Manchester een knappe elfde plaats gehaald bij de kadetten. Hij haalde hiermee een eerste selectienorm voor het EK in Sochi binnen en ook het WK 2018 in Verona ligt binnen handbereik. “Ik moet de norm nog één keer halen om zeker te zijn van het EK en WK”, aldus Nijs.

Nieuws

Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

Nieuws

VIDEO. Honderden gezinnen plukken zelf appels omdat die anders toch maar wegrotten

Driehonderd gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten.

Nieuws

Stiefvader (25) riskeert vier jaar cel voor breken van beentjes baby

De procureur eiste een celstraf van vier jaar met gedeeltelijk probatie-uitstel voor een 25-jarige man uit Heers omdat hij verdacht wordt van de mishandeling van zijn tien maanden oude stiefdochtertje. De artsen stelden in 2014 verschillende arm- en beenbreukjes vast bij het kindje. “Ik heb de baby een keer iets harder in haar bedje gelegd”, gaf de man schoorvoetend toe. De moeder van het kindje riskeert 12 maanden cel met uitstel omdat zij geen hulp zocht.

Nieuws

Martine Kindermans leest elke maand voor in bibliotheek

De gemeentelijke bibliotheek is vanaf september gestart met een maandelijks voorleesuurtje. Schrijfster Martine Kindermans uit Veulen wil de kinderen van 4 tot 7 jaar een uurtje een goed gevoel geven.

Nieuws

Sluikstorters beboet

In september zijn in het Kanton Borgloon liefst 142 meldingen van sluikstorten en zwerfvuil binnengelopen. Acht overtreders kregen een Gemeentelijke Administratieve Sanctie. De actie tegen zwerfvuil en sluikstorten van de Mooimakers kende daarmee een groot succes. De politie, gemeenschapswachten en ook de jachtwachters waren alert en konden zo 142 gevallen van zwerfvuil en sluikstorten vaststellen. Het ging van het dumpen van asbestplaten, tientallen autobanden en het achterlaten van huisvuil. Burgers laten vooral huisvuil achter in de buurt van glasbollen en openbare containers, zo blijkt.

Politie en veiligheid

Bewegingslessen voor kids in De Bammerd

De gemeente, gezondheidsraad Gezond Heers en het Huis van het Kind organiseren vanaf maandag, onder de noemer ‘Kids Energy’, vier bewegingssessies voor kinderen en tieners.

Nieuws
Download