Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Weekendcontroles

Tijdens de politiecontroles voor veilig weekendverkeer (SLim-actie) zijn vorig weekend 21 bestuurders betrapt op dronken sturen. Dat is 5 procent op een totaal van 420 ademtesten. Twee van de 55 drugstests tekenden positief. Bij snelheidsmetingen heeft de politie 247 hardrijders geflitst. Het overtredingspercentage was 17 op een totaal van bijna 1.500 gecontroleerden. De controles gebeurden op de snelwegen door de Wegpolitie Limburg en in de rest van de provincie door de zones Limburg Regio Hoofdstad, Loon, Voeren, Tongeren-Herstappe en LaMa.Op de Limburgse wegen zijn vorig weekend 10 ongevallen met gewonden gebeurd. Alle bestuurders die betrokken waren bij een aanrijding moesten blazen. Daarbij hadden er vier te veel gedronken. Eén van hen moest het rijbewijs inleveren. In totaal zijn tien rijbewijzen ingetrokken voor overtredingen.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Dieven weg met kleding en geld

Op de Steenweg is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. De daders hadden een raam van een huis verbrijzeld en kledingstukken, een tablet en geld buitgemaakt.

Politie en veiligheid
Nieuws

Stroomstoring in Heers en Borgloon

Inwoners van Heers en Borgloon hebben het maandagavond even zonder stroom moeten stellen. Omstreeks 22.30 uur ging in enkele straten in onder andere het centrum van Heers, in Veulen, in Horpmaal, in Broekom en in Voort het licht (letterlijk) uit. Volgens Infrax waren de problemen tegen 23 uur opgelost.

Nieuws

Vandaal vernielt veldkapel in Gutschoven

In Gutschoven is door een vandalenstreek een kapelletje op een veldweg vlakbij de Bekstraat beschadigd. Het raam en Mariabeeldje werden vernield door een dikke steen.

Nieuws

Prins Sylvain I zwaait de scepter

Zoals de carnavalstraditie het wil, werd zaterdag de sleutel van de gemeente door burgemeester Dumont overhandigd aan gemeenteprins Sylvain I van carnavalsvereniging De Klompenridders.

Nieuws

Inbraak in leegstaand huis

Inbrekers sloegen toe op de Nieuwe Steenweg in Heers waar ze een venster van een leegstaande woning insloegen. De melding dateert van zaterdag 9.30 uur. Er is geen buit. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Nocturne aan kasteel van Heers

Vzw Heerlijkheid Heers organiseert nu zaterdag (3 februari) de eerste kasteelnocturne aan het kasteel van Heers. Bezoekers kunnen er komen luisteren naar lokale vertellers of muzikanten en meteen een kaarsje kopen om het verkommerde kasteel te helpen redden.

Vroeger en nu
Vrije tijd en hobby
Nieuws

Ongevallen

Op Schurhoven in Sint-Truiden zijn zondag rond 19.30 uur twee auto’s gebotst. Daarbij is de 34-jarige M.S. uit Sint-Truiden gewond geraakt. Twee auto’s zijn zondag rond 19.15 uur gebotst op de Hasseltsesteenweg. De L.K. uit Sint-Truiden liep verwondingen op. De andere bestuurder reed onder invloed van alcohol.Bij een botsing zondagmiddag rond 12.30 uur is de 52-jarige A.S. uit Heers gewond geraakt. Twee auto’s kwamen in aanrijding op de Luikersteenweg in Sint-Truiden.

Nieuws
Download