Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Gewonde bij ongeval in Heks

Op de Hekslaan in Heks zijn maandagnamiddag een fietser en een auto bij een ongeval betrokken geraakt. Tim B. (21) uit Duitsland raakte gewond. Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur. (mm)

Wegen en verkeer

Gemeente stapt in alarmeringssysteem BE-Alert

Ook de gemeente Heers treedt toe tot het nieuwe informatiesysteem BE-Alert. Dat moet inwoners bij noodgevallen automatisch waarschuwen via gesproken berichten, sms, e-mail en sociale media.

Nieuws

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws

Gemeente start met weggeefwinkel en luierbank

De gemeente opent vanaf september een weggeefwinkel voor kinderspullen en een luierbank in het gemeentehuis. Deze nieuwe ‘weggeefkidsshop’ wordt in de vroegere lokalen van Kind en Gezin ondergebracht.

Nieuws

Agressieve stalker uit Heers veroordeeld tot 1 jaar celstraf

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 22-jarige man uit Heers veroordeeld tot 1 jaar effectieve celstraf en 600 euro boete. De man had zijn ex-vriendin geslagen en nadien ernstig gestalkt.

Nieuws

Stelende werknemer verraden door luxueuze levensstijl

Een 48-jarige man uit Heers heeft zich dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor onder meer valsheid in geschrifte en loondiefstal. Het parket verdenkt hem ervan tussen 2011 en 2014 gesjoemeld te hebben met de aankoop van europaletten bij het bedrijf Power Tools nv.

Politie en veiligheid

Geknutselde vogeltjes vragen aandacht voor pleegzorg

Sinds vorige week, de Week van de Opvoeding, hangt het gemeentehuis vol vogeltjes die op zoek zijn naar een warm nest. Op die manier wil de gemeente pleegzorg in de kijker zetten.

Nieuws
Download