The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politiezone Borgloon krijgt externe korpschef

In een persmededeling laten de drie ex-burgemeesters Eric Awouters, Hugo Philtjens en Gerald Kindermans weten dat er een externe korpschef zal worden gezocht voor de politiezone Borgloon. Dat betekent dat de huidige waarnemende korpschef Maes plaats moet maken.

Alert

Zus en broer riskeren celstraf na acht inbraken in Limburg: “Beroepsdief, al bezig sinds 1998”

Een 39-jarige man uit Wallonië riskeert een celstraf van 37 maanden omdat hij acht inbraken pleegde in woningen in onder andere Gingelom en Heers. Zijn zus moet vrezen voor een straf van 10 maanden met uitstel omdat ze hem met haar Dacia Duster rondreed. Dat de man al gekend was bij het gerecht voor diefstallen met braak was duidelijk. “Hij heeft er sinds 1998 zijn job van gemaakt”, aldus de procureur.

News

Fietser gewond

Bij een aanrijding maandag om 17.45 uur tussen een fietser en bromfietser raakte Pir S. (18) uit Sint-Truiden gewond. (ppn)

Traffic

Fusiegesprekken Zuid-Limburg zitten in het slop

Welke gemeentes in Limburg stappen binnenkort met elkaar in het huwelijksbootje? In het zuiden van Limburg zijn Hasselt en Sint-Truiden alleszins bijzonder onpopulaire bruidegoms. “We willen geen aanhangsel worden”, klinkt het bij de buurgemeentes.

News

Inbraakpoging in Klein-Gelmen

Maandagavond is in de Engelmanshovenstraat in Klein-Gelmen een inbraakpoging vastgesteld. De daders slaagden er niet in een deur te forceren. (mm)

Alert

Gemaskerde inbrekers bedreigen vrouw in haar slaap

Josepha Massa (54) uit Heers ontwaakte afgelopen nacht in een levensechte nachtmerrie. Zij werd in haar slaap overvallen door inbrekers. Onder bedreiging van een vuurwapen moest ze haar juwelen en waardevolle spullen afgeven.

Alert

“Wedstrijd had gespeeld moeten zijn aan de rust”

Met drie beauty’s van goals, gepenseeld door Niels Vanhaeren en Lennard Lemmens (2x), heeft Gravelo zich tegen de buren én neofieten uit Heers naar een verdiende 2-3-zege gevochten en gewroet, getuige de ene rode kaart en de zeven gele kartonnen.

News

Kleuterschool Ploem zkt. drie kleutertjes

Gemeentelijke kleuterschool Ploem in Vechmaal is dringend op zoek naar nog drie kleuters. Maandag starten directrice Ingrid Royer en juf Tanja Biets met 9 kinderen, maar tegen 1 februari moeten er 12 kinderen ingeschreven zijn of er dreigt na ruim 60 jaar een einde te komen aan een van de kleinste schooltjes in Limburg.

News

Een van de kleinste schooltjes in Limburg lanceert oproep: “Nog 3 vriendjes gezocht”

In kleuterschool Ploem in Vechmaal (Heers) zijn ze nog op zoek naar drie kleuters die volgende week zouden kunnen starten. De school focust op het zo klein mogelijk houden van de klassen om het kind centraal te plaatsen, maar de minimumvereiste van 12 kinderen moet wel behaald worden.

News

Wekelijkse rommel- en antiekmarkt in Bovelingen

Vanaf augustus vindt er iedere zaterdagmorgen een rommel- en antiekmarkt plaats in Mechelen-Bovelingen.

Jumble sale
Download