Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gewonden bij ongevallen

Drie voertuigen kwamen maandag om 14.15 uur met elkaar in botsing in de Bovelingenstraat in Bovelingen. karolien P. (23) uit Sint-Truiden was lichtgewond.Een auto en motorfiets waren maandag om 16.45 uur betrokken bij een aanrijding op de Steenweg. Daniel J. (56) en Yves J. (36), beiden uit Luik, waren lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Eerste sneeuw geen bezwaar tijdens opknapwerk van kasteeldomein in Heers

Zondagmorgen was het verzamelen geblazen op domein van het kasteel van Heers voor de eerste ‘Blij in de wei- opruimdag’. Ruim 40 vrijwilligers gingen in op de oproep van vzw ‘De heerlijkheid Heers’ om de handen uit de mouwen te steken en het domein opnieuw toonbaar te maken.

Vrije tijd en hobby

Twee auto's botsen in Horpmaal

Twee auto’s zijn maandag rond 8 uur op de Haspengouwlaan in Horpmaal gebotst. Iris M. (37) uit Gingelom liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Inbraak in Rukkelingen-Loon

Dieven hebben in de Breedpadstraat in Rukkelingen-Loon een ruit van een woning verbrijzeld. De feiten werden zondagavond bij de politie gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

Drie processen-verbaal bij controles zwaar vervoer

48 bestelwagens werden dinsdag aan de kant gehaald bij controles op zwaar vervoer in de gemeenten Heers en Borgloon. Er werden drie pv’s opgesteld voor het ontbreken van een vervoersvergunning (2) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Nog eens twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel. (mm)

Nieuws

Test je verkeerskennis met de Grote Verkeersquiz

Van 16 oktober tot en met 30 november kan je online deelnemen aan de Grote Verkeersquiz 2017. Dit is een sensibiliserende wedstrijd van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Nieuws

Whisky Club proeft van exclusieve whisky’s

De Heerse Whisky Club liet vorige maandag de liefhebbers proeven van exclusieve whisky’s van Gordon & MacPhail, een wereldspeler op het vlak van malt whisky’s.

Nieuws

‘Dit is nog maar het begin”

Floretschermer Mathieu Nijs (15) uit Heers heeft op het Europese circuit in Manchester een knappe elfde plaats gehaald bij de kadetten. Hij haalde hiermee een eerste selectienorm voor het EK in Sochi binnen en ook het WK 2018 in Verona ligt binnen handbereik. “Ik moet de norm nog één keer halen om zeker te zijn van het EK en WK”, aldus Nijs.

Nieuws

Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

Nieuws

VIDEO. Honderden gezinnen plukken zelf appels omdat die anders toch maar wegrotten

Driehonderd gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten.

Nieuws
Download