Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dertig maanden cel voor aanranding stiefdochter en partnergeweld

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel wegens de aanranding van zijn stiefdochter en voor partnergeweld tegen zijn ex-vriendin veroordeeld tot 30 maanden cel en 1.200 euro boete. De rechtbank verleende de man wel uitstel voor de volledige gevangenisstraf, omdat hij nog een blanco strafblad heeft. Het intussen 31-jarige slachtoffer van de aanranding is verstandelijk beperkt. De man, die de vrijspraak vroeg, is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Nieuws

Rechter doorprikt meelijwekkend cannabisverhaal van zestiger

Een 66-jarige man uit Hechtel-Eksel is vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel voor het opzetten van een cannabisplantage.

Nieuws

VIDEO. Six Hands: "Geen woorden nodig om emoties te tonen"

Het ouderlijk huis verlaten en een job zoeken om zo op je eigen benen te staan. Het is een moeilijk en stressvolle periode voor heel wat jongeren.

Nieuws

Limburger verkoopt gestolen e-bikes van “overleden oma’s”

Twaalf maanden cel met uitstel is het verdict voor een 25-jarige man uit Hechtel-Eksel die 9 gestolen elektrische fietsen via het internet te koop aangeboden heeft. Het ging allemaal om e-bikes van de Hasseltse winkel Itek.

Nieuws

VIDEO. Worden dit, 25 jaar na de sluiting van de laatste mijn, de nieuwe Limburgse mijnzetels?

De ex-mijnwerkers van KS vragen een heropstart van de steenkoolwinning in Limburg. Op een diepte van 800 tot 1200 meter zijn na de sluiting van KS hoogwaardige kolenlagen - de beste van Europa, heet het - achtergebleven.

Nieuws

65-jarige man die zijn ex-stiefdochter vanuit kleerkast filmde riskeert celstraf

De openbare aanklager heeft vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank een strenge bestraffing gevraagd voor een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel. De man riskeert 18 maanden cel en een ontzetting uit de rechten wegens aanranding van de eerbaarheid van zijn verstandelijk beperkte ex-stiefdochter. Voor partnergeweld werd nog eens 4 jaar cel gevraagd.

Nieuws

Motorrijder gewond na val

Zaterdag is een 33-jarige man uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een ongeval in de Gerard Mercatorstraat. Hij was er rond 18.45 uur met zijn motorfiets gevallen. De dertiger werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Nieuws

Brandweer rukt uit voor keukenbrand

De brandweer is donderdagavond moeten uitrukken naar de Lochtstraat in Hechtel-Eksel voor een keukenbrand. Door het juiste handelen van de bewoonster bleef de schade beperkt tot vooral rookschade.

Politie en veiligheid

VIDEO. 40ste editie van Sanicole Airshow trekt 40.000 kijklustigen

De internationale Sanicole Airshow lokte dit weekend liefst 40.000 bezoekers naar Hechtel-Eksel. Voor haar veertigste verjaardagseditie haalde de organisatie alles uit de kast: alle grote airshowteams van over de hele wereld waren present aan de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel. Het driedaagse topevenement verliep vlekkeloos en ook het weer zat mee zondag.

Nieuws

Sanicole Sunset Airshow vliegt op aangepast programma door regen

In Hechtel-Eksel wonen een paar duizend toeschouwers de Sanicole Sunset Airshow bij. Door het slechte weer vliegen sommige teams een aangepast programma. Voor de hoofddag nu zondag van de airshow die zijn veertigste verjaardag viert, wordt beter weer verwacht.

Nieuws
Download