Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tank van 30 ton staat nu wat verder

Na het bouwverlof wordt de oude pastorij aan de Kamperbaan in Hechtel gesloopt voor de bouw van het Huis van het Kind, twintig assistentiewoningen en zestien appartementen. De iconische Sherman-tank, het bekende monument voor De Slag om Hechtel in 1944, werd gisteren verhuisd om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen.

Nieuws

Opvallend beeld: legertank zweeft door de lucht

Wie dinsdag langs de Kamperbaan in Hechtel reed, zag een impressionant beeld. Een 30 ton zware Sherman-tank werd er met een speciale hijskraan verplaatst. Niet erg ver: de tank werd van de Kamperbaan nauwelijks 100 meter verder neergepoot, vlak aan ‘De Schans’. De verplaatsing kadert in het project rondom de bouw van het ‘Huis van het Kind’.

Nieuws

Beperkt deel Eksel zonder stroom

De inwoners van de Vanderheydenweg en een deel van de Bosveldweg zit donderdagavond een tijdje zonder elektriciteit. De reden is een afgeknapte elektriciteitspaal in de Vanderheydenweg. “Infrax probeert de overlast tot een minimum te beperken”, laat burgemeester Jan Dalemans weten.

Nieuws

VIDEO. Arena Hechtel organiseert beachhandbaltornooi

In Hechtel werd voor het tweede jaar op rij een beach handbaltornooi georganiseerd. Beach handbal is bijzonder populair in Nederland en is de perfecte afsluiter van het handbalseizoen. In Hechtel waren 50 teams aanwezig. Iedereen kon deelnemen: handbalervaring of niet.

Nieuws

Fietser aangereden

Een fietser hield donderdag om 8.20 uur lichte verwondingen over aan een aanrijding met een auto op de Peerderbaan in Hechtel. Een ziekenwagen bleek echter niet nodig. (ppn)

Wegen en verkeer

Grote heidebrand in Eksel

Aan de Nieuwstraat in Eksel heeft donderdagnamiddag een grote heidebrand gewoed. De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder uitbreidde. Ondertussen zijn de vlammen gedoofd.

Politie en veiligheid

Terreinwagen slipt op N74

In de voormiddag raakte op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Hechtel-Eksel een terreinwagen van de baan en ging door de berm. De bestuurder kon zich zelf bevrijden uit het wrak en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijke slipte hij in de harde regen.

Nieuws

Twee gewonden bij harde klap

Vannacht zijn twee bestuurders gewond geraakt in Eksel toen ze met hun wagens tegen elkaar botsten op het kruispunt van de Overpelterbaan en de Winnerstraat. Eén van de wagens ramde hierbij een omheining.

Nieuws

VIDEO. Zweten en puffen op beachsoccertornooi in Hechtel-Eksel

IN Eksel werd dit weekend een beachsoccertornooi gehouden, zeg maar voetballen op een strand. Voor deze tweede editie schreven 32 mannenteams in en was er ook een competitie met vier vrouwenploegen. Om te voetballen op zand, maar vooral om plezier te maken.

Nieuws

Hechtel-Eksel naar Raad van state tegen kaart 'kwetsbare bossen'

Zoals bekend loopt tot 14 juli een openbaar onderzoek over de kaart van 'meest kwetsbare waardevolle bossen'. De gemeente Hechtel-Eksel wordt overstelpt door ongeruste eigenaars en kandidaat-kopers. In totaal gaat het om 504 eigenaars en 900 percelen.

Nieuws
Download