Gebruik jij onze mobiele applicatie al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen getrouwd

Volksvertegenwoordiger en schepen Nele Lijnen is in het gemeentehuis van Hechtel-Eksel in het huwelijksbootje gestapt met Tom Dieltiens. Dat gebeurde gisteren in kleine kring, juist op de dag dat beiden al twintig jaar een koppel vormen.

Nieuws

Ref kop van jut in topper

De clash in 3A tussen leider Bolderberg en eerste achtervolger Hechtel is gisteren geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Een uitslag, waar vooral de bezoekers tevreden mee waren. De thuisploeg wees met een beschuldigende vinger naar scheidsrechter Jacobs.

Nieuws

Kluis uit kapperszaak gestolen

Inbrekers drongen dinsdag binnen bij een kapperszaak op de Lommelsebaan in Hechtel. De eigenaar stelde om 8.50 uur vast dat de kassa werd doorzocht en de onbekenden een kluis meenamen. De grootte van de buit is niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Politie klist op heterdaad afpersers met grote zak geld in Hechtel

In Hechtel-Eksel heeft de politie twee Nederlandse afpersers op heterdaad betrapt. Een slachtoffer uit Nederland werd gedwongen om een zak met geld achter te laten op de parking van een fietsenwinkel in Eksel.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Nederlands duo pikt tas vol afpersingsgeld op in Hechtel-Eksel, maar wordt meteen gearresteerd

Afgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen. TVL kon de hand leggen op de beelden van hun aanhouding.

Nieuws

Er komen eindelijk veilige fietspaden langs N747 van Eksel tot in Kaulille: 213 percelen moeten deels worden onteigend

Het traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Over een afstand van 6,5 kilometer liggen immers 213 percelen waarvan een stukje moet worden overgekocht door het Vlaams Gewest.

Nieuws

Dertig maanden cel voor aanranding stiefdochter en partnergeweld

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel wegens de aanranding van zijn stiefdochter en voor partnergeweld tegen zijn ex-vriendin veroordeeld tot 30 maanden cel en 1.200 euro boete. De rechtbank verleende de man wel uitstel voor de volledige gevangenisstraf, omdat hij nog een blanco strafblad heeft. Het intussen 31-jarige slachtoffer van de aanranding is verstandelijk beperkt. De man, die de vrijspraak vroeg, is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Nieuws

Rechter doorprikt meelijwekkend cannabisverhaal van zestiger

Een 66-jarige man uit Hechtel-Eksel is vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel voor het opzetten van een cannabisplantage.

Nieuws

VIDEO. Six Hands: "Geen woorden nodig om emoties te tonen"

Het ouderlijk huis verlaten en een job zoeken om zo op je eigen benen te staan. Het is een moeilijk en stressvolle periode voor heel wat jongeren.

Nieuws

Limburger verkoopt gestolen e-bikes van “overleden oma’s”

Twaalf maanden cel met uitstel is het verdict voor een 25-jarige man uit Hechtel-Eksel die 9 gestolen elektrische fietsen via het internet te koop aangeboden heeft. Het ging allemaal om e-bikes van de Hasseltse winkel Itek.

Nieuws
Download