Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweer rukt uit voor keukenbrand

De brandweer is donderdagavond moeten uitrukken naar de Lochtstraat in Hechtel-Eksel voor een keukenbrand. Door het juiste handelen van de bewoonster bleef de schade beperkt tot vooral rookschade.

Politie en veiligheid

VIDEO. 40ste editie van Sanicole Airshow trekt 40.000 kijklustigen

De internationale Sanicole Airshow lokte dit weekend liefst 40.000 bezoekers naar Hechtel-Eksel. Voor haar veertigste verjaardagseditie haalde de organisatie alles uit de kast: alle grote airshowteams van over de hele wereld waren present aan de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel. Het driedaagse topevenement verliep vlekkeloos en ook het weer zat mee zondag.

Nieuws

Sanicole Sunset Airshow vliegt op aangepast programma door regen

In Hechtel-Eksel wonen een paar duizend toeschouwers de Sanicole Sunset Airshow bij. Door het slechte weer vliegen sommige teams een aangepast programma. Voor de hoofddag nu zondag van de airshow die zijn veertigste verjaardag viert, wordt beter weer verwacht.

Nieuws

Fietsendief verkoopt e-bikes op kap van ‘overleden’ familieleden

Een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel heeft zich donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor de verkoop van 9 gestolen fietsen. Het ging allemaal om e-bikes van de Hasseltse winkel Itek. De man verkocht ze via zoekertjessites voor gemiddeld 800 euro per stuk terwijl de winkelwaarde schommelde tussen 1.750 en 2.500 euro. Wanneer de klanten zich vragen stelden over de prijs dan antwoordde de verdachte dat de fiets van zijn overleden oma of opa of een ander familielid was.

Vrije tijd en hobby

Wagen raakt van de baan op Noord-Zuid, gaat over de kop en belandt tegen boom

Zaterdagavond kort voor 21 uur is een autobestuurder van de weg gebracht op de oprit van de Noord-Zuidverbinding in Hechtel. De wagen sloeg over de kop en tegen een boom. Richie B. (26) uit Hamont-Achel werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Nieuws

Kind aangereden en bromfietser gewond

Een meisje (6) uit de gemeente werd vrijdag om 15 uur aangereden door een wagen in de Don Boscostraat in Hechtel. Ze raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis.Een bromfietser en auto kwamen vrijdag om 7.50 uur met elkaar in botsing in de Pater Malletstraat in Hechtel. De bromfietser (20) uit Leopoldsburg was lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

National Geographic maakt pakkende reportage over meisje (23) uit Hechtel-Eksel

De 23-jarige Imana Truyers uit Hechtel-Eksel werd geboren in een vluchtelingenkamp in Kigali aan de vooravond van de genocide van de Hutu’s op de Tutsi’s. Ze werd geadopteerd door een Vlaams gezin en is nu een topatleet in de Belgische atletiek. National Geographic interviewde haar over haar leven en over de eerste keer dat ze terugkeerde naar haar geboorteland.

Nieuws

Wie wil de 15.000 balpennen van Mathias overnemen?

Omdat hij met zijn vrouw binnenkort naar een serviceflat verhuist, zoekt de 81-jarige Mathias Bloemen uit Hechtel een overnemer van zijn omvangrijke verzameling. De voorbije 25 jaar wist hij naar schatting liefst 15.000 balpennen uit alle hoeken van de wereld te verzamelen. “Met pijn in het hart moet ik ze door plaatsgebrek wegdoen. Het lijkt of ik jaren van mijn leven overloop als ik ze bekijk”, mijmert hij.

Nieuws

Drie gewonden na “gewelddadig conflict” in Hechtel-Eksel

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een “gewelddadig conflict” dat woensdagnacht plaatsvond in een woning op de Oudstrijderslaan in Hechtel-Eksel. Er zou sprake zijn van geweld met een bijl en een mes.

Politie en veiligheid

Onderzoek naar home invasion in Hechtel-Eksel

Poltie en parket zijn een onderzoek gestart naar een home invasion woensdagnacht op de Oudstrijderslaan in Hechtel-Eksel.

Nieuws
Download