Hoplr is a safe and private neighbourhood network
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inbrekers steken toonzaal in brand

Onbekenden stichtten donderdagochtend rond 4 uur brand bij het bedrijf Vivandi op het industrieterrein van Hamont. De daders verbrijzelden eerst de glazen toegangsdeur van de toonzaal om vervolgens een vuur te maken, met behulp van brandversnellers. De inbraak deed het alarm afgaan waardoor politie en brandweer snel ter plaatse waren. Het vuur was snel onder controle en de schade beperkt, al was er wel veel rookhinder. De daders waren verdwenen. Vermoedelijk braken ze enkel binnen om brand te stichten. Vivandi werd in mei van dit jaar al eens het slachtoffer van een agressieve inbraak.

Alert

Auto getakeld omdat chauffeur rijverbod aan laars lapt

Een 42-jarige man uit Hechtel-Eksel is donderdagavond te voet naar huis gewandeld toen zijn auto werd getakeld. De man was rond 22.45 uur op de Maaseikerlaan in Neeroeteren naan de kant gezet. Hij negeerde in eerste instantie het stopbevel en reed snel weg. Na een korte achtervolging werd hij klemgereden. De veertiger bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Na de vaststelling vertrok de patrouille. Een tijdje later werd de man in zijn auto door een ploeg van de politie Maasland en Carma opnieuw aan de kant gezet. Deze keer werd de auto getakeld waarop de bestuurder zijn weg te voet verder zette. (mm)

Alert

Hechtel-Eksel heeft nieuwe algemeen directeur

De aanstelling gebeurde in geheime vergadering, maar liep naar verluidt niet van een leien dakje. Er hadden zich 17 kandidaten gemeld voor de functie, maar nadat alle proeven achter de rug waren bleef alleen Verheyen over. Volgens raadslid De Pachter (SP.A) zou de Breeënaar echter een politieke achtergrond hebben en kandidaat geweest zijn voor de Open VLD in Bree. Dat was nieuws voor de meerderheid (HE en CD&V), en daarom werd de geheime zitting voor een kwartier geschorst. Uiteindelijk bereikten ze een consensus: Verheyen wordt de nieuwe algemeen directeur met proeftijd en ziet af van enig politiek mandaat.

Alert

Paalkampeerplaats in het bos

Op de grens van Hamont en Achel werd in het domeinbos ‘De warande’ een paalkampeerplaats aangelegd. Het initiatief richt zich vooral op langeafstandswandelaars die een overnachtingsplaats zoeken.

News

Slagboom tussen Hamont-Achel en Budel sluit voor grensfeest

Komende zondag gaat de grensslagboom tussen Hamont-Achel en het dorp Budel een dag lang dicht. De cultuurraad en de collega’s van de Nederlandse gemeente Cranendonck organiseren dan samen een evenement pal op de grens. Met de medewerking van lokale verenigingen willen ze de banden aanhalen onder de noemer ‘Botert ’t Nog?’, een verwijzing naar het smokkelverleden tijdens de oorlogsjaren.

News

Twintig militairen krijgen gewond everzwijn niet te pakken tijdens klopjacht

Een aangereden everzwijn vlakbij het centrum van Leopoldsburg heeft gisterochtend voor heel wat beroering gezorgd op de nabijgelegen militaire basis. Het dier vluchtte een bos in en kwam terecht in het water van een oefenbassin van de militairen. Intussen had een twintigtal militairen een klopjacht ingezet. Ook het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum kwam ter plaatse.

Alert

Studenten schrijven kookboek met recepten van slechts 4 euro

Een anderhalf ton ‘afgedankte’ groenten en fruit mag Depot Margo uit Diepenbeek elke week op de veiling gaan halen. Die verdeelt de vereniging aan mensen die het niet breed hebben. “Met die voedselpakketten in ons achterhoofd hebben we nu een kookboek geschreven”, vertellen UCLL-studenten Ruth Vanderheyden (22) en Jana Hindrikx (22).

News

“Bouw Exelshof start deze zomer”, ondanks gerechtelijk onderzoek

Twee weken geleden kreeg Alain Cloet, bouwpromotor uit Nieuwpoort, zestig speurders over de vloer omdat hij verdacht wordt van onder meer fiscale fraude. Toch start de bouw van het nieuwe vakantiepark Exelshof in Eksel gewoon na het bouwverlof.

News

Extra veiligheidsmaatregelen bij Sint-Oda na aanranding

Het buitenhuis van Sint-Oda in Achel zal extra veiligheidsmaatregelen invoeren nadat in april een man het centrum binnendrong en een vrouw met een meervoudige beperking aanrandde.

News

Boslandtrail vier maanden voor start eerste editie al uitverkocht

“Is dat nu al uitverkocht?” Deze vraag zullen Lennert Lodewijks en zijn drie compagnons van de Boslandtrail de komende vier maanden nog vaak horen. Op de tocht van 50 kilometer doorheen Bosland in het laatste weekend van september staat intussen een stop. Voor de 100 kilometer is er nog wel wat plaats.

News
Download