Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Aangetaste muur van Hasselts Oud-Kerkhof wordt hersteld

Vandaag starten renovatiewerken aan een deel van de muur rond het Oud-Kerkhof aan de Kempische Steenweg in Hasselt. De kostprijs wordt geraamd op 130.000 euro. De muur, een beschermd monument, dreigt al een tijd om te vallen. “De werken gaan over een lengte van 30 meter, waar de Hasseltse gesneuvelden van WO I begraven liggen”, zegt schepen Valerie Del Re (SP.A). “Dit deel van de muur verkeert al enige tijd in slechte staat. Zure regen tastte doorheen de jaren het klakcement in de voegen aan en een metalen verstevigingsbalk roestte op diverse plaatsen door. Hierdoor kwam de stabiliteit in gevaar. In afwachting van de herstelwerken, werd de muur gestut.”

Then and now

Parket onderzoekt mogelijke aanranding 16-jarig meisje op Pukkelpop

Tijdens het Pukkelpopfestival in Kiewit, bij Hasselt, zouden zich feiten hebben voorgedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bruno Coppin van het Limburgse parket, afdeling Hasselt, bevestigde vrijdag aan Nieuwsblad.be dat er aangifte is gedaan van de feiten. Een 18-jarige verdachte zou intussen verhoord zijn.

News

Protest op sociale media tegen woonblok van 79 flats tegenover Hasselts zwembad

De immogroepen Kolmont en Van Helmont zijn van plan om een nieuw woonproject te bouwen tussen de Veldmansbrugstraat en de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Maar op sociale media rijst meteen protest tegen het kappen van het bosje dat vandaag de omgeving nog groen kleurt.

News

Maandag gaan werken aan tram- en bustunnels van start

Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt. Tegelijk worden daar ook bijkomende fiets- en voetgangerstunnels voorzien. De tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams.

Traffic

Stad Hasselt test slimme persvuilbakken

Hasselt gaat gedurende enkele weken in de binnenstad persvuilnisbakken testen. Het eerste exemplaar staat op de hoek van de Demerstraat en de Paardsdemerstraat. “Het gaat om demo-modellen die afkomstig zijn van twee verschillende leveranciers”, zegt schepen van Reiniging Michel Froidmont (SP.A).

News

Kevin brengt sportwagen binnen bij garage, maar valt van ene verbazing in andere als hij beelden bekijkt

Kevin Huyghebaert viel van de ene verbazing in de andere nadat hij zijn snelle sportwagen, een Chrysler Crossfire, voor onderhoud naar de garage had gebracht. Volgens het gps-trackingsysteem reed een medewerker van garage Br. tijdens een testritje op de Hasseltse ring 161 km/uur met zijn auto. En toen hij de dashcambeelden bekeek, viel hij pas echt van zijn stoel.

News

VIDEO. Hasselt test nieuw soort vuilnisbakken in centrum

De stad Hasselt test nieuwe vuilnisbakken uit. In de vuilbak wordt het afval samengeperst zodat er tien keer meer vuilnis in kan. De persvuilbakken zijn ook uitgerust met een sensor die aangeeft wanneer de bak vol zit en dat is ook online te volgen. Het eerste exemplaar staat in de Demerstraat en als het proefproject meevalt, volgen er nog meer.

News

VIDEO. Pukkelpop start woensdag: "Deze nacht wordt de Kempische Steenweg afgesloten"

Woensdag is het zover. Dan start Pukkelpop. Vanaf twaalf uur 's middags kan iedereen de campings op. Om zeven uur 's avonds opent de Limburgse rapper Daniël Busser officieel het festival. De Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye is verantwoordelijk voor de veiligheid van het festival. "We overleggen drie keer per dag om eventuele gebeurtenissen snel en preventief af te handelen."

News

Twee jaar cel voor brieven schrijven vanuit de gevangenis

Een 27-jarige Nederlander is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf omdat hij zijn ex-vriendin uit Leopoldsburg zelfs vanuit de gevangenis bleef belagen.

News

Vechtersbazen Winterland en tankstation krijgen tot 18 maanden cel

Twee agressievelingen uit Meulebeke en Tessenderlo zijn dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 18 en 14 maanden cel voor enkele vechtpartijen. Net als de boete van 300 euro is de gevangenisstraf met uitstel.

News
Download