Neighbours get to know each other, share things and start initiatives
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Man randt jonge vrouw aan na eerste glas alcohol in 100 dagen: “Normaal doe ik zoiets niet”

Een 25-jarige Hasselaar hangt tien maanden cel boven het hoofd nadat hij op 22 mei 2016 een jonge vrouw betastte en haar vriend had geslagen. De verdachte had meegedaan aan 100 dagen zonder alcohol en om het einde te vieren, had hij het op een drinken gezet.

News

PEP! wil ook Limburgse jongeren uit kansengroepen in hoger onderwijs krijgen

Na de opstart in Antwerpen gaat PEP! (Positieve Educatie Psychologie) ook in Limburg van start om de onderwijskansen van jongeren uit kansengroepen te bevorderen. De organisatie brengt jongeren in contact met succesvolle rolmodellen. Het project, dat maandagavond in Genk werd voorgesteld, is een samenwerking van Limburgse middenveldorganisaties, onderwijs en openbaar bestuur.

News

Uitbaters stoppen na 45 jaar met ‘De Volksmacht’: “ ’s Middags snel een paar pintjes drinken, toen kon dat nog allemaal”

De goei tijden zijn voorbij, de tijden dat de mannen van De Post en het Spoor hier meer op kantoor zaten dan aan de overkant. Met pintjes. In een sluier van rook, toen dat nog mocht. Zij was 13 jaar toen ze begon, hij net 15. Maar na 45 jaar trekken Willy en Viviane de deuren van De Volksmacht in Hasselt definitief achter zich dicht. Zowat alles hebben ze meegemaakt, van woeste mijnwerkers en drugsklanten tot een tettenmenu en gratis toiletten die te populair werden. En een scheiding. “Uit elkaar gegroeid. Door de zaak. En toch werken we nog elke dag samen.”

News

Steeds meer roofvogels bij trek naar zuiden

HASSELT De vogeltrek naar het zuiden leverde dit najaar opnieuw spectaculaire beelden op in de Limburgse lucht. De passage van de honderden kraanvogels is een evenement. Maar ook de vluchten van de groepjes rode wouwen, de zeearend en de ruigpootbuizerd zijn indrukwekkende waarnemingen. De bonte kraai, vroeger een bekende trekker, lijkt zich minder en minder richting West-Europa te verplaatsen. “Door de opwarming van de aarde lijkt deze soort zo’n trek te vermijden’, zegt Gerald Driessens van Natuurpunt.

News

Treinverkeer tussen Hasselt en Genk onderbroken door persoonsaanrijding in Kiewit

Het treinverkeer tussen Hasselt en Genk is sinds zondag 11.45 uur onderbroken door een persoonsaanrijding op het grondgebied van Kiewit (Hasselt).

News

Deze man beslist over de toekomst van SP.A in Limburg

Vandaag komt het provinciaal bestuur van SP.A-Limburg samen om de opvolger van Peter Vanvelthoven als voorzitter aan te duiden. Iedereen houdt de lippen stijf op elkaar, maar alles wijst erop dat die job voor Alain Yzermans is, huidig en toekomstig burgemeester van Houthalen-Helchteren. Hij wordt voorgedragen als voorzitter ad interim tot aan de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van mei en zal dus ook bepalen wie welke plaats krijgt op de lijst.

News

Proces brengt geen opheldering over rellen: “Niemand kan de stenengooiers identificeren”

Wie gooide de stenen waardoor de politiecombi van de Lummense agent Mario Ghijs tijdens de rellen in Meulenberg crashte? Niemand die het weet. En mogelijk zal niemand het ooit weten. Want hoewel er op sociale media beeldmateriaal genoeg circuleert van die fatale 11 oktober 2013, is er nergens duidelijk te zien wie de stenen wierp.

Alert

Hasselaar krijgt brief om zich te laten testen op TBC

Hasselaar Michel Beuls vond onlangs een brief in de bus van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid dat hem oproept om een preventief tuberculoseonderzoek te ondergaan. “Volgens de brief zou ik in contact gekomen zijn met iemand die een besmettelijke longtuberculose heeft opgelopen”, zegt Beuls. “Maar ik weet van niks.”

News

Aanleg fietspad verspert weg voor… fietsers

De aanleg van de fietsstrook rondom de Groene Boulevard in Hasselt zorgde deze week voor nogal wat ongemak ter hoogte van de Koning Albertstraat. Daar wordt, vanaf het parkje op het Leopoldplein tot aan de weg die richting nieuwe stadhuis leidt, een fietsstrook aangelegd. Maar het hekwerk dat de aannemer rond de werf plaatste, is zo hermetisch afgesloten dat alleen een geoefend cyclocrosser er kan passeren.

News

Zwakbegaafde man sticht brand in nachtwinkel

News
Download