Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie-klokkenluidster Vera Vrancken krijgt 45.000 eurschadevergoeding

Hazodi-klokkenluidster Vera Vrancken krijgt na een beslissing van het arbeidshof in Hasselt 45.113 euro schadevergoeding van de vroegere politiezone Hazodi. Volgens het arbeidshof heeft zij recht op die vergoeding omdat de politiezone nalatig is geweest om preventieve en curatieve maatregelen te nemen om een hyperconflict te ontmijnen tussen de vroegere korpschef Michel Beckers en Vrancken.

Politie en veiligheid
Nieuws

Pukkelpop zonder bomenrij: bomen gekapt maar pas vervangen na festival

Op de Pukkelpopweide in Kiewit zijn de bomen neergehaald die zelf al de vorige bomenrij in het midden van de weide vervingen. “De oorspronkelijke bomenrij behouden was te gevaarlijk geworden na de Pukkelpopstorm van 2011. Daarom zijn er destijds nieuwe bomen geplant, die nu dus ook gekapt zijn”, legt schepen van Groen Valerie Del Re (sp.a) uit.

Nieuws

PXL-studenten nemen MNM over

Van maandag 19 februari tot en met woensdag 21 februari nemen enkele studenten journalistiek aan hogeschool PXL een uur lang de jongerenzender MNM over. Dat doen ze in het kader van het project ‘MNM Student Late Night’, dat zes hogescholen de kans biedt om te proeven van het echte radiowerk. “Het is echt een unieke kans. Misschien is het zelfs een stap in de goede richting voor een radiojob”, vertelt presentator Hanne De Tant.

Nieuws

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

Met de lente voor de deur, duiken er weer allerlei klusjes op die we moeten afwerken. Voor sommige daarvan schakelen we al eens graag de hulp in van zelfstandigen. Maar pas op met wie u in zee gaat voor snoei-, asfalterings- of tuinonderhoudswerken. Daarvoor waarschuwt de politie Limburg Regio Hoofdstad op Facebook.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Onrust door krijtstrepen op brievenbussen

In Runkst (Hasselt) zijn de bewoners ongerust doordat meerdere brievenbussen met een witte krijtstreep zijn gemarkeerd. De politie is maandagmiddag ter plaatse gegaan voor verder onderzoek. De bewoners vrezen dat inbrekers hun huis hebben gemarkeerd als doelwit. Daar zijn nog geen bewijzen of aanwijzingen voor. Mogelijk gaat het om vandalisme.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hasseltse cipiers dreigen met staking door overbevolking

De vakbonden ACOD en ACV hebben een stakingsaanzegging voor de Hasseltse gevangenis ingediend. De cipiers willen met de actie protesteren tegen de overbevolking in de gevangenis. Dat melden de vakbonden maandag.

Nieuws

Buurtbewoners starten petitie tegen bouwproject op historische site: “Woontoren van 30 meter hoog is hier volledig misplaatst”

De Hasseltse Sofie Hias (39) verzet zicht samen met andere buurtbewoners tegen het nieuwbouwproject in de 16de-eeuwse Herkenrodekazerne. “Onbegrijpelijk dat die project er kan komen, want een woontoren van 30 meter is hier volledig misplaatst.”

Nieuws

“Hebben iets recht te zetten”

Hades aast na een pijnlijke 0 op 6 vanavond tegen Wijgmaal op revanche. “Het mag duidelijk zijn dat we iets willen rechtzetten”, zegt doelman Dries Gijbels (31).

Nieuws

Man en vrouw riskeren verbeurdverklaring van 176.000 euro voor cannabisteelt

Het parket van Limburg vroeg vrijdag in de correctionele rechtbank in Hasselt de verbeurdverklaring van bijna 176.000 euro van een 46-jarige man uit Heusden-Zolder en zijn vriendin uit Ham. De twee waren betrokken bij de telt van 520 cannabisplanten in haar woning aan de Olmensesteenweg. Ze riskeren ook elk 18 maanden cel en een boete van 6.000 euro.

Politie en veiligheid
Nieuws

Prins Carnaval vliegt 9.000 km om in Zuid-Korea pak van atleten te finetunen

9.000 kilometer. Dat is de afstand die de 54-jarige Hasselaar Marc Wilms aflegde om in Pyeongchang in allerijl aanpassingen door te voeren aan de schaatspakjes van een hele hoop olympiërs. Vrijdag stapt de patroonontwerper op het vliegtuig terug naar huis, want hier gaat Wilms weldra nog een andere belangrijke functie vervullen: die van… de Hasseltse prins carnaval.

Nieuws
Download