Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hernieuwde boerenmarkt laat proeven van lokale lekkernijen

Op zaterdag 30 juni start niet alleen de zomervakantie, maar ook een nieuw seizoen van de Boerenmarkt die voortaan ‘Merwt’ zal heten. Initiatiefnemers zijn Noortje De La Haye en Willem Kissenbeek, twee jonge Hasselaren die zich op dit project hebben gesmeten.

Nieuws

“Volg de pijlen… of neem gewoon eens de fiets”

De leden van Fietsfront Hasselt hebben donderdagnacht een tiental borden van het nieuwe verkeersmanagementsysteem van de stad bekleefd met profietsstickers. “De auto mag niet vanzelfsprekend de eerste keuze zijn. Investeringen in mobiliteit moeten ook gaan naar fietsen, wandelen en openbaar vervoer.”

Wegen en verkeer

Niemand vindt oplossing voor grachten en dat zorgt voor “ratten, vliegen en stank”

De open grachten die langs sommige percelen aan beide zijden van de Genkersteenweg lopen, zorgen voor steeds meer hinder. En een oplossing is er voorlopig niet.

Nieuws

Moeder van ex-Miss België Virginie Claes die echtgenoot neerstak, schuldig aan doodslag, maar moet niet naar de gevangenis

V. D., de moeder van ex-miss België Virginie Claes, is veroordeeld tot 5 jaar met uitstel. In dronken toestand had ze haar man tijdens een hoogoplopende ruzie een messteek in de linkerborststreek gegeven. Volgens de man, die geen schadevergoeding eiste, berustte alles op een misverstand. “In onze relatietherapie heb ik veel over mezelf geleerd”, zei de man eerder op het proces.

Nieuws

VIDEO. Inwoners Hasselt ontdekken nieuwbouw kunstencentrum Z33

In het centrum van Hasselt is de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwbouw van kunstencentrum Z33. Opvallend: het werd gekoppeld aan een werfbezoek voor de naaste buren.

Nieuws

VIDEO. Politie onderschept vijf illegalen in vrachtwagen in Hasselt, 1 persoon nog voortvluchtig

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft vrijdagochtend aan de Luikersteenweg in Hasselt vijf illegalen kunnen onderscheppen die zich verstopt hadden in een vrachtwagen. Eén persoon kon vluchten en is nog steeds niet gevonden.

Melding

Controles

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft donderdag alcohol- en drugscontroles gehouden op de Heuveneindeweg in Zonhoven en op de Universiteitslaan in Hasselt. Van de 129 gecontroleerde bestuurders reden er 9 onder invloed. Ze kregen een tijdelijk rijverbod opgelegd. De agenten stelden ook boetes op voor niet correct gebruik van fietsverlichting.

Melding

Zou praten met je nabestaanden er zo uitzien? Studenten maken regenprinter voor theatermakers

Het Leuvense theatergezelschap Het nieuwstedelijk heeft een verrassend extraatje in zijn volgend theaterstuk: een regenprinter van acht meter lang die woorden vormt met vallende waterdruppels, een concept gemaakt door Leuvense studenten.

Nieuws

VIDEO. Muzikanten van morgen tonen wat ze kunnen op Vuurdoop in Hasselt

Vrijdagavond vindt aan de Muzikodroom in Hasselt de derde editie plaats van Vuurdoop. Dit is een gratis muziekfestival waarbij de studenten van PXL Music de organisatie voor zich nemen; zowel het management als de techniek als de performance. Alle muziekliefhebbers zijn trouwens welkom vanaf 16 uur.

Nieuws

Regenbooghuis Limburg en Hasselt openen regenboogpad in winkelstraat

Na het regenboogzebrapad in Genk heeft ook de stad Hasselt een regenboogpad aangelegd. Het regenboogpad ligt in het midden van een winkelstraat en werd donderdag op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie ingehuldigd.

Nieuws
Download