Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hasselt en Kortessem beschermen oude bomen

Een hele waaier aan oude, historische bomen in Hasselt en Kortessem zijn gisteren door Vlaams minister Joke Schauvliege uitgeroepen als laureaten van de Vlaamse projectoproep ‘Natuur in je Buurt’. Er waren dit jaar negen prijswinnaars die elk 50.000 euro krijgen voor de verdere uitbouw van hun project om de oude knarren te bewaren.

News

Vijf burgemeesters leggen eed af: “Ik heb gemengde gevoelens”

Gouverneur Herman Reynders mocht woensdag meteen flink aan de bak met de eedaflegging van vijf Limburgse burgemeesters. “Habitués, dus moet ik weinig uitleggen”, lachte Reynders. “Ik mag hier zelfs de baas van dit huis, voorzitter van de provincieraad Huub Broers (N-VA), in zijn eigen raadszaal aanstellen als burgemeester van Voeren.”

News

Tongenaar strikt Lionel Messi voor handtekening

Na 2,5 jaar is het Bart Uyttersprot (42) gelukt: Messi zette zijn handtekening op de houten voetbal. De kribbel van Maradona, Thierry Henry en onder andere Marco van Bastens had hij al.

News

Dode kalfjes opgegeten door evers: “Ze eten zelfs dode soortgenoten op”

In de afgelopen twee weken zijn in het natuurgebied Kiewit twee pasgeboren kalfjes dood en aangevreten door everzwijnen gevonden. Het is niet duidelijk of de kalfjes doodgeboren werden en daarna werden opgegeten, of dat ze door de everzwijnen werden aangevallen. Dat tweede scenario is minder waarschijnlijk. Natuurpunt neemt in ieder geval maatregelen om de galloways die nog moeten kalven tijdelijk extra bescherming te bieden.

News

Schitterend rapport en toch mag Maxime (17) niet in TSO blijven: “We hopen dat de administratie goede wil toont”

Ondanks een schitterend rapport belooft het geen zorgeloze vakantie te worden voor Maxime Bottin (17) uit Sint-Truiden. De leerling van het vijfde jaar TSO kreeg immers te horen dat hij helemaal niet in die richting mag zitten.

News

Diaken naar rechtbank voor aanranding

News

Hervallen terrorist riskeert zes jaar cel

Semir M. (23) uit Zonhoven riskeert zes jaar cel voor het voorbereiden van een aanslag in naam van IS op een seksclub in Amsterdam. Via de app Telegram wisselde hij berichten uit met gelijkgestemden. De man riskeert ook de Belgische nationaliteit kwijt te spelen.

News

Rijverbod na spectaculaire crash

De man die op 1 april met zijn wagen spectaculair crashte tegen een kunstwerk op het Kolonel Dusartplein in Hasselt heeft vier maanden rijverbod aan zijn broek. De politierechter verleende de dader een maand met uitstel.

Alert

“Hier is altijd wel ergens een vrije parkeerplaats”

Zes maanden na de uitrol van het verkeersmanagementsysteem zijn de cijfers bekend van de tellussen op de vijftien Hasseltse parkings. “Zo blijkt dat er altijd wel ergens een vrije parkeerplaats is in een van de op het systeem aangesloten openbare parkings, vaak zelfs gratis”, zegt mobiliteitsschepen Habib El Ouakili (SP.A).

News

VIDEO. Rijverbod voor Truienaar na spectaculaire crash in Hasselt

De man die op 1 april met zijn wagen spectaculair crashte tegen een kunstwerk op het Kolonel Dusartplein in Hasselt heeft vier maanden rijverbod aan zijn broek, waarvan één maand met uitstel.

News
Download