Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Tank van 30 ton staat nu wat verder

Na het bouwverlof wordt de oude pastorij aan de Kamperbaan in Hechtel gesloopt voor de bouw van het Huis van het Kind, twintig assistentiewoningen en zestien appartementen. De iconische Sherman-tank, het bekende monument voor De Slag om Hechtel in 1944, werd gisteren verhuisd om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen.

Nieuws

Staande ovatie voor Limburgse blazers

Fanfare Kempenbloei uit Achel heeft jury en publiek omvergeblazen op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. ’s Werelds beste harmonieën, fanfares, brassbands en slagwerkgroepen strijden er nog tot eind juli om de wereldtitel. De Volksgalm uit Riemst staat voorlopig op één bij de harmonieën.

Nieuws

Link tussen historische kern, Wal en Stadspark krijgt vorm

Op het terrein zijn de eerste stappen gezet in de nieuwe ontwikkelingen aan de Wal in Hamont. De leidraad is de link tussen de historische kern, de Wal en het Stadspark.

Vrije tijd en hobby

Drie jongeren slaan en schoppen man in Achel, politie zoekt getuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een vechtpartij plaatsgevonden in de Witteberg in Achel. Een man kreeg er rond 2.50 uur een slag in het aangezicht en verschillende schoppen van drie jongeren.

Politie en veiligheid

Ruit van bushokje in Achel verbrijzeld

Zondag werd bij de politie een feit van vandalisme op het Eind in Achel gemeld. De ruit van een bushokje was er de nacht voordien verbrijzeld. (mm)

Politie en veiligheid

Politie ontdekt wietplantage in riante villa

Bij een inval in een villa in de Raamstraat in Begijnendijk heeft de federale gerechtelijke politie donderdagochtend een cannabisplantage ontdekt. De 43-jarige bewoner is opgepakt.

Politie en veiligheid

Fietser uit Hamont-Achel gewond in Beek

Woensdag rond 15.30 uur is in de Veeweidestraat in Beek een fietser door een auto geraakt. Kamiel B. (17) uit Hamont-Achel raakte lichtgewond.(mm)

Wegen en verkeer

Inbraak in vrachtwagencabine

Bij de politie kwam woensdagnamiddag de melding binnen dat onbekenden een inbraak in een vrachtwagen hadden gepleegd. De daders sneden het glas uit de cabine van de truck die in de Kloosterstraat geparkeerd stond. Of er iets gestolen werd was nog niet duidelijk. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Benefiet voor piepjong kankerpatiëntje levert enorm bedrag op

118.305 euro. Dat is het totale bedrag dat de benefiet voor de 3-jarige Charlotte Gijbels uit Hamont heeft opgebracht. Dat is dus ruimschoots boven de 40.000 euro die er nodig is voor de operatie om de complexe tumor uit het hoofdje van de kleuter te verwijderen.

Nieuws

VIDEO. Schoolkameraadjes houden benefiet voor zieke Charlotte

Charlotte Gijbels uit Hamont-Achel is 3 jaar en heeft een zeer zeldzame tumor in haar hoofdje. Een chirurg uit Milwaukee moet speciaal uit de Verenigde Staten naar het UZ in Leuven komen om de complexe tumor operatief te verwijderen.

Nieuws
Download