Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dieven stelen geld en juwelen

Dieven pleegden tussen zondag 17.45 en maandag 10.15 uur een inbraak in de Jeugdstraat in Hamont. Ze forceerden een houten raamkader van een zijgevel en doorzochten alles. De onbekenden gingen er met cash geld en juwelen vandaar. (ppn)

Politie en veiligheid

Brandje door pannetje op vuur

Een bewoner van de Sint-Odilialaan in Achel had vrijdag om 11.50 uur een pannetje te lang op het vuur laten staan. Ze was even vertrokken en bij thuiskomst rook ze een brandgeur. De brandweer kwam ter plaatse en ventileerde het huis. De schade bleef beperkt tot het pannetje op het fornuis. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Open Monumentendag in het teken van De Groote Oorlog

Aan de Achelse Kluis bewaakten Duitse soldaten vandaag de Belgisch-Nederlandse grens. Maak u geen zorgen, het ging om het naspelen van de Eerste Wereldoorlog in het kader van Open Monumentendag. Een Belgisch legertje verdedigt er zoals 100 jaar geleden het laatste stukje Limburg.

Vroeger en nu

Nieuwe katholieke gemeenschap neemt intrek in Achelse Kluis

Patrick Hoogmartens, de bisschop van Hasselt, heeft zijn zegen gegeven over de komst van een nieuwe katholieke gemeenschap in de Sint-Benedictusabdij van Achel, ook wel bekend als de Achelse Kluis. De leefgemeenschap “Fazenda da Esperança” (boerderij van de hoop, nvdr.) neemt in het voorjaar van 2018 haar intrek in de abdij van Achel. Dat meldt het bisdom Hasselt in een persbericht.

Vroeger en nu

Bestuurder lichtgewond na klap tegen boom

Op ’t Lo in Hamont is zaterdagavond rond 22.30 uur een auto tegen een boom terechtgekomen. Bij de klap viel een lichtgewonde.

Nieuws

Diefstal uit bestelwagen in Hamont

Op de Burg in Hamont zijn donderdag uit een bestelwagen twee handwerktuigen gestolen. De eigenaar was in de buurt aan het werk. (mm)

Nieuws

SLim-controles

De politiezones HANO en LRH hebben vorig weekend controles gehouden voor veilig verkeer in Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt, Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Lummen, Herk-de-Stad en Halen. Van de ruim 500 bestuurders die moesten blazen hadden er 10 te veel gedronken, dat is 2 procent. Zes bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt omdat ze onder invloed van drugs reed. Nog een bestuurder had daarbij alcohol gedronken en ook dat rijbewijs werd ingetrokken. Verder waren er ook nog pv’s voor rijden zonder gordel. Tijdens het weekend gebeurden 12 ongevallen met gewonden. Wanneer de politie vaststellingen doet van een weekendongeval moeten alle betrokkenen blazen. Van de 35 ademtesten waren er 5 positief. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven.

Wegen en verkeer

Tank van 30 ton staat nu wat verder

Na het bouwverlof wordt de oude pastorij aan de Kamperbaan in Hechtel gesloopt voor de bouw van het Huis van het Kind, twintig assistentiewoningen en zestien appartementen. De iconische Sherman-tank, het bekende monument voor De Slag om Hechtel in 1944, werd gisteren verhuisd om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen.

Nieuws

Staande ovatie voor Limburgse blazers

Fanfare Kempenbloei uit Achel heeft jury en publiek omvergeblazen op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. ’s Werelds beste harmonieën, fanfares, brassbands en slagwerkgroepen strijden er nog tot eind juli om de wereldtitel. De Volksgalm uit Riemst staat voorlopig op één bij de harmonieën.

Nieuws
Download