Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politie steeds vaker kop van Jut bij interventies

Uit de jaarcijfers 2017 van de zone HANO blijkt dat ook in landelijke gemeenten de politie het steeds vaker moet ontgelden. Zestien keer werden agenten tijdens interventies geconfronteerd met weerspannigheid of smaad, een verviervoudiging. “We merken dat het respect voor de politie vaak zoek is”, zegt korpschef Paul Claes.

Alert

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in ‘Lo en Haag is vorig week een bestuurders geflitst die veel te snel reed: 46 km/u sneller dan toegelaten. Hij moet voor de politierechter verschijnen.

Traffic

Klacht over verkoop van gemeentegronden

Oppositiepartijen Pro Hamont-Achel en N-VA dienen klacht in bij de gouverneur omdat er volgens hen geknoeid is bij de verkoop van gemeentegronden. “Verkiezingskoorts”, reageert burgemeester Theo Schuurmans (CD&V).

News

Extra veiligheidsmaatregelen bij Sint-Oda na aanranding

Het buitenhuis van Sint-Oda in Achel zal extra veiligheidsmaatregelen invoeren nadat in april een man het centrum binnendrong en een vrouw met een meervoudige beperking aanrandde.

News

Inbrekers zetten boel overhoop in Hamont

In de Waterstraat in Hamont zijn dieven woensdag in een huis binnengedrongen. De inboedel werd overhoop gehaald. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)

Alert

Inbraak op 't Lo

Op ’t Lo pleegden onbekenden maandag overdag een woninginbraak. De vaststellingen gebeurden om 17.20 uur. De dieven braken het glas van het keukenraam en maakten twee laptops, geld en juwelen buit. (ppn)

Alert

Twee licht gewonden bij botsing

In het Achelse centrum botsten twee wagens in de Thomas Watsonlaan. De twee bestuursters werden licht gewond, maar moesten niet worden overgebracht naar het ziekenhuis. De blikschade is wel aanzienlijk. Bij uitwijken werd ook nog een geparkeerde bestelwagen geraakt.

News

Drie diefstallen in Hamont

In Hamont zijn zondag drie diefstallen vastgesteld. In de Erkstraat en de Jeugdstraat werden de nummerplaten van een auto gedraaid en meegenomen. In het Mulkerbos is een fiets uit een fietsenhok meegenomen. (mm)

News

Uitspraak in zoutzuurproces: “Ik hoopte dat ze nooit vrij kon komen”

Berlinah Wallace (48), de Britse vrouw die haar ex Mark Van Dongen met zoutzuur overgoot, is door de rechtbank in Bristol veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dat komt in Groot-Brittannië neer op 24 jaar cel. Na 12 jaar kan Wallace wel al een aanvraag doen om vervroegd vrij te komen. “Veel te weinig, maar ik zal ermee moeten leren leven”, zegt de vader van het slachtoffer.

News

Vrouw die Achelaar met zoutzuur overgoot, vrijgesproken van moord

Berlinah Wallace, de 48-jarige vrouw die haar ex en Achelaar Mark Van Dongen met zoutzuur overgoot, is vrijgesproken van moord. Dat heeft de jury in Bristol vandaag beslist. Ze is wel schuldig bevonden aan het gooien van zoutzuur met intentie. De politie van Bristol gaf na afloop van het proces het dossier vrij. Daarin zaten enkele foto’s die de gruwel verduidelijken.

Alert
Download