Nodig je buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

13 boetes voor niet dragen van gordel

13 bestuurders hebben woensdag een boete gekregen omdat ze hun veiligheidsgordel niet om hadden. Bij de controles werden nog 9 onmiddellijke inningen opgesteld voor het gebruik van de mobiele telefoon en geen fietslicht. Zes jongeren kregen nog een jongeren-pv. Er werden twee processen-verbaal opgeteld voor niet verzekering en keuring van een aanhangwagen.

Nieuws

Rookontwikkeling door oververhitte verwarmingsketel

De brandweer is vanmorgen uitgerukt naar een appartement op de derde verdieping in het centrum van Hamont. Aan een oververhitte verwarmingsketel was isolatie beginnen smeulen wat voor rookontwikkeling zorgde. De brandweer was geruime tijd in de weer om de ketel af te koelen en de woonruimten te ventileren. De hoofdstraat van het centrum was eventjes gedeeltelijk afgesloten.

Politie en veiligheid

Stadsbestuur Hamont-Achel reageert: “Villa zal niet worden afgebroken voor winkel”

Het stadsbestuur van Hamont-Achel sluit uit dat de notarisvilla Eyben aan de Lozen zal plaatsmaken voor handel. Daarmee reageert het op geruchten dat de iconische woning uit 1930 zou plaatsmaken voor een Lidl.

Nieuws

Motorrijder gewond na botsing in Hamont-Achel

Zondag rond 12.45 uur zijn in de Stationsstraat in Hamont een motorfiets en een auto - die klaarstond om vanaf het Stationsplein de weg op te rijden - gebotst.

Wegen en verkeer

Dieven stelen geld en juwelen

Dieven pleegden tussen zondag 17.45 en maandag 10.15 uur een inbraak in de Jeugdstraat in Hamont. Ze forceerden een houten raamkader van een zijgevel en doorzochten alles. De onbekenden gingen er met cash geld en juwelen vandaar. (ppn)

Politie en veiligheid

Brandje door pannetje op vuur

Een bewoner van de Sint-Odilialaan in Achel had vrijdag om 11.50 uur een pannetje te lang op het vuur laten staan. Ze was even vertrokken en bij thuiskomst rook ze een brandgeur. De brandweer kwam ter plaatse en ventileerde het huis. De schade bleef beperkt tot het pannetje op het fornuis. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Open Monumentendag in het teken van De Groote Oorlog

Aan de Achelse Kluis bewaakten Duitse soldaten vandaag de Belgisch-Nederlandse grens. Maak u geen zorgen, het ging om het naspelen van de Eerste Wereldoorlog in het kader van Open Monumentendag. Een Belgisch legertje verdedigt er zoals 100 jaar geleden het laatste stukje Limburg.

Vroeger en nu

Nieuwe katholieke gemeenschap neemt intrek in Achelse Kluis

Patrick Hoogmartens, de bisschop van Hasselt, heeft zijn zegen gegeven over de komst van een nieuwe katholieke gemeenschap in de Sint-Benedictusabdij van Achel, ook wel bekend als de Achelse Kluis. De leefgemeenschap “Fazenda da Esperança” (boerderij van de hoop, nvdr.) neemt in het voorjaar van 2018 haar intrek in de abdij van Achel. Dat meldt het bisdom Hasselt in een persbericht.

Vroeger en nu
Download