Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbraak in auto

In de Kluizerdijk op de parking van de Achelse Kluis is ingebroken in een zwarte Kia Sportage. De ruit aan de passagierskant werd ingeslagen. Een handtas is gestolen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Woning onbewoonbaar na uitgelopen schoorsteenbrand in Hamont

In Hamont in de Vloedstraat is een woning onbewoonbaar verklaard na uitgelopen schoorsteenbrand die eerste verdieping en zolder heeft beschadigd. Ook het dak liep schade op en werd door de brandweer afgedekt met zeil. Heel de woning liep blus- en rookschade op.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Tom Helsen stelt nieuwe cd voor in Achelse bakkerij

Om zijn nieuwste cd ‘Cupcakes’ aan de man te brengen ging muzikant Tom Helsen (41) woensdag tegen een hels tempo op tournée langs acht Vlaamse bakkerijen. Telkens ging het om een blitzbezoek, maar de fans smulden ervan. Ook van het gratis lekkers dat overal werd aangeboden.

Nieuws

Uitslaande garagebrand in Achel

In Achel in de Hooghaag heeft deze namiddag een uitslaande brand gewoed in een losstaande garage naast een woning. De eigenaar was niet thuis, maar een vrouw in de buurt sloeg alarm. Toen de hulpdiensten aankwamen, sloegen de vlammen reeds door het dak. Vooral het dak leed brandschade. De woning kon volledig gevrijwaard worden.

Nieuws

Minderjarig meisje aangerand door groep jongens na fuif

De recherche van de politiezone HANO is op zoek naar vijf jongens die na de fuif Liller Giganacht in Sint-Huibrechts-Lille bij Neerpelt een zeventienjarig meisje aanrandden. De feiten, die als ernstig worden beschouwd, vonden vorige week zondag 28 januari plaats buiten op de parking van de parochiezaal in Lille. Het tienermeisje had het feest net verlaten toen ze door de groep benaderd werd en vervolgens aangerand. Dat gebeurde tussen 1.30 en 2 uur.

Politie en veiligheid
Nieuws

Verkeersagressor bewerkt Bocholtenaar met gradenboog

Twee vijftigers uit Hamont-Achel en Bocholt hebben zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een geval van verkeersagressie.

Nieuws

Man geeft leraar van dochter (12) vuistslagen in aangezicht

Een man die op 29 april 2015 een 23-jarige leraar lichamelijke opvoeding van basisschool De Horizon in Hamont twee vuistslagen in het aangezicht verkocht, hangt een celstraf van 14 maanden boven het hoofd. De verdachte moest zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden, maar stuurde zijn kat.

Politie en veiligheid
Nieuws

Treinverkeer tijdlang onderbroken tussen Neerpelt en Hamont-Achel

Een vrachtwagen is maandagnamiddag tegen de spoorwegbrug gereden in de Heerstraat in Neerpelt. Daardoor kon er anderhalfuur lang geen trein rijden op het traject Hamont-Achel en Neerpelt.

Wegen en verkeer
Nieuws

Inbraken in bedrijven

Tijdens het voorbije weekend is bij drie bedrijven in Hamont ingebroken. De firma’s liggen in de Klöcknerstraat, in de Heesstraat en in de Bosstraat. Telkens werd een gat in de omheining gemaakt. De daders zijn weg met zestien meter koperkabel op een haspel en met zo’n 15 houten planken.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws
Download