Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto tegen boom

Op de Geneberg in Oostham is zaterdag even na middernacht een auto tegen een boom terechtgekomen. De inzittende moest door de brandweer worden bevrijd. (mm)

Politie en veiligheid

Koppel uit Leopoldsburg gewond in Oostham

Twee auto’s zijn donderdag rond 11.30 uur op de Zeventig Zillenweg in Oostham gebotst. Een 80-jarige man uit Leopoldsburg en zijn 76-jarige vrouw raakten lichtgewond. (mm)

Nieuws

SLim-controles

Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.

Wegen en verkeer

VIDEO. Op wandel met alpaca's in Ham

In Ham kan je wandeltochtjes maken met alpaca's. Dat zijn berglama's die afkomstig zijn uit Peru. In Ham is zelfs een heuse alpaca-boerderij, waar de dieren gekweekt worden. In groep kan je er sinds kort wandelen met de dieren in de vrije natuur.

Vrije tijd en hobby

Diefstallen

Bij een firma in de Bergstraat in Ham is ingebroken. Een raam werd ingeslagen. De daders zijn weg met een som geld. Ze sloegen ook toe bij een andere firma in de straat. Daar werd het glas van een deur ingeslagen. Daar is de kluis gestolen. In de Ambachtstraat hebben inbrekers de burelen werden doorzocht. Er werd niets gestolen. Ze waren binnengedrongen door een ruit stuk te slaan.

Politie en veiligheid

Jeugddienst trapt het nieuw werkjaar Kids Café op gang

In jeugdhuis De Stip ging het nieuwe werkjaar van Kids Café van start. "Op onze eerste dag mochten we een veertigtal tieners verwelkomen waaronder heel wat nieuwkomers", zo vertelt John Ooms van de Hamse jeugddienst.

Nieuws

“Vuile joden” kan man uit Ham 15 maanden cel kosten

Een 33-jarige Turkse man, woonachtig in Ham, is donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen voor inbreuken op de racismewet. Op 3 augustus 2014 zag de verdachte een groep van 21 kinderen tussen 0 en 14 jaar samen met twee begeleiders in Lommel over straat wandelen toen zijn stoppen doorsloegen.

Nieuws

39 bestuurders spelen rijbewijs kwijt bij zomer BOB

Tijdens de zomer BOB-campagne zijn in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo 2.391 bestuurders aan de kant gehaald voor een alcoholcontrole. 23 bestuurders moesten hun rijbewijs meteen afgeven omdat ze ver boven de limiet zaten. 14 bestuurders die positief testten op drugs, kregen dezelfde straf. Net zoals twee bestuurders die en een ademtest en een bloedproef weigerden.Nog eens 24 bestuurders leverden hun rijbewijs voor 6 uur in omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Tien bestuurders raakten hun rijbewijs voor 3 uur kwijt. (mm)

Wegen en verkeer

Burgemeester De Vis bedolven onder kritiek na het wegwuiven van klachten over exhibitionist: “Mijn kinderen durven niet meer naar school fietsen. En hij lacht dat weg”

“Totaal misplaatst en onaanvaardbaar.” Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) van Ham krijgt zowat het halve land over zich heen na zijn uitspraak dat hij wel wat beters te doen heeft dan op exhibitionisten te jagen. Slachtoffers, experten, coalitiepartners én zijn eigen partij geven fors tegengas. Maar De Vis blijft bij zijn standpunt. “Ik noem dit zelfs geen seksuele agressie.”

Nieuws

Fietsster gewond in Oostham na ongeval

Op de Nijverheidsweg in Oostham is donderdagvoormiddag een 19-jarige vrouw uit Ham gewond geraakt. Rond 11.30 uur werd de fietsster door een auto geraakt. (mm)

Nieuws
Download