Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Contacteer de hulpdiensten nu ook via de app 112BE

De app 112BE is één van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en dat het je locatie kent.

Politie en veiligheid

Man met Ligier rijdt voetgangsters aan

Een 68-jarige bestuurder uit Ham reed woensdag om 9.30 uur met zijn brommobiel in achteruit van de KBC-parking in de Stationsstraat en raakte daarbij twee voetgangsters. De vrouwen, een 76-jarige uit Ham en een 59-jarige uit Antwerpen, hielden lichte verwondingen aan de aanrijding over. (ppn)

Nieuws

Hammenaren met de camera in de hand

De gemeente Ham organiseerde onlangs een workshopreeks "portretfotografie met natuurlijk licht". “Dit gebeurde in samenwerking met Vormingplus Limburg”, zo vertelt deelneemster Josee Reyners. “De cursisten leerden omgaan met (dag)licht en gebruik van reflectie. Ook kregen ze tips over compositie, standpunt en camera-instellingen.”

Nieuws

Nike legt 8.136 zonnepanelen

General manager Kurt Van Donink van het distributiecentrum van Nike in Ham heeft gisteren samen met Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein (Open VLD) het laatste zonnepaneel op het dak gelegd. Met 8.136 zonnepanelen os dit de grootste installatie sinds de herziening van de subsidies in 2013.

Nieuws

Auto tegen boom op Heppensesteenweg in Ham

Op de Heppensesteenweg in Oostham was er vrijdagvoormiddag een tijd lang verkeershinder door een ongeval. In de richting van Heppen kwam een Jaguar tegen een boom terecht.

Nieuws

Sirenetest SEVESO alarm

Ham ligt in de buurt van enkele SEVESO- en nucleaire bedrijven. In geval van nood wordt de bevolking gealarmeerd via een speciaal alarmsysteem. Op donderdag 6 juli worden de sirenes op het grondgebied van Ham opnieuw getest.

Nieuws

Inbraakpoging in Kwaadmechelen

In de Dorpsstraat in Kwaadmechelen is zaterdagavond een inbraakpoging vastgesteld. De achterdeur is beschadigd. (mm)

Politie en veiligheid

Twee zwaargewonden na frontale botsing in Ham

De Olmensesteenweg in Ham is donderdagochtend even volledig versperd geweest na een frontale botsing. Getuigen zagen kort voor negen uur een bestuurster plots van haar rijvak afwijken. Één tegenligger kon nog door de struiken rijden om een aanrijding te voorkomen. Maar een tweede auto knalde wel frontaal op haar.

Wegen en verkeer

Koperdieven slaan hun slag

Koperdieven sloegen hun slag op Nieuwendijk in Ham waar ze voor 300 meter aan koperkabel konden stelen. Dat werd woensdag om 11.15 uur vastgesteld. (ppn)

Nieuws

Vakantietoezicht

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis? Zorg er dan via enkele eenvoudige ingrepen voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers. Ook het vakantietoezicht door de politie is erg doeltreffend.

Politie en veiligheid
Download