You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hamse burgemeester vraagt ‘ontlener’ van zijn fiets om voorzichtig te zijn

Burgemeester Dirk De Vis is zijn oude fiets kwijt. Hij werd gestolen aan zijn woning. “Ik zou de ‘lener’ willen vragen om de fiets terug te brengen want ik ben serieus ontriefd”, zo vertelt de onfortuinlijke Hamse burgemeester. “Ook zou ik de dader willen vragen heel voorzichtig te zijn met mijn oude tweewieler, want er mankeert van alles aan. Het is een gevaarlijk object.”

Leisure and hobby

Inbraak bij bandencentrale Eddy Byloos

Donderdagmorgen is er omstreeks 5.15 uur ingebroken bij bandencentrale Eddy Byloos. Hierbij ging de dief aan de haal met autovelgen die hij uit de etalage meenam nadat hij de ruit had ingeslagen. Voor Byloos was het al de zevende keer dat hij inbrekers over de vloer kreeg.

Alert

Hammenaar (32) vluchtte voor verkeerscontrole en raakte invalide: “Ik was bang en raakte in paniek”

16 maanden cel met volledig uitstel is het verdict voor een 32-jarige man uit Ham die op 8 januari 2016 op de vlucht sloeg bij een verkeerscontrole in Tessenderlo.

News

VIDEO. Burgemeester Ham razend: vrachtwagenchauffeur verwijdert wegversperring

Op Facebook doken woensdag hallucinante beelden uit Ham op. Een vrachtwagenchauffeur gebruikte de kraan op zijn voertuig om een wegversperring in de Veldstraat te verplaatsen en reed vervolgens door. Een alerte buurtbewoner legde alles vast op beeld. Burgemeester Dirk De Vis is niet te spreken over het onverantwoorde gedrag van de chauffeur.

Traffic

Over de kop

Een automobilist ging zondag rond 16 uur met zijn auto over de kop op Geneberg in Ham. Net daarvoor had hij nog een boompje naast de weg geraakt. Een ziekenwagen werd niet opgeroepen. (ppn)

News

Studente Sanaa Belghali (20) heeft eigen kledinglijn

De Hamse Sanaa Belghali (20), die in haar tweede jaar marketing zit aan de PXL, heeft een eigen kledinglijn op de markt gebracht. Ze droomt ervan om over tien jaar in New York hét merk te zijn voor streetwear. Ze doet ook een oproep aan alle jongeren die het willen maken in de modewereld.

News

Ook Beringen deelt nu GAS-boetes uit

Beringen zal vanaf 1 oktober dan toch GAS-boetes uitdelen, samen met Ham en Tessenderlo. “We kunnen niet anders”, zegt burgemeester Maurice Webers. Door de gerechtelijke achterstand kan het parket kleine inbreuken op de politiereglementen niet meer vervolgen.

Alert

Nachtelijke snelheidscontroles: snelheidsduivels geflitst

Tijdens de zomermaanden bindt de politie Beringen/Ham/Tessenderlo de strijd aan met snelheidsduivels. Er zijn dan ook nachtelijke snelheidscontroles. In de nacht van donderdag op vrijdag was dat het geval. Op de Sparrenweg in Tessenderlo zijn toen 10 bestuurders geflitst die meer dan 100 km/u reden waar maximaal 70 km/u mag. Enkelen haalden snelheden van 129 en 135 km/u. In totaal zijn 86 overtreders geflitst in de Sparrenweg. Ook in Ham werden hoge snelheden gehaald op de Heppensesteenweg (70 km/u). Daar zijn 45 van de 266 gecontroleerden beboet. Drie reden er sneller dan 100 km/u. Op de Diestersteenweg in Beringen werden donderdagnacht snelheden gehaald van 127 en 130 km/u. Die bestuurders mogen zich aan een rijverbod verwachten. Daarnaast waren er nog boetes voor 43 snelheidsovertreders. 186 wagens werden er gecontroleerd. Tenslotte werd nog een snelheidsduivel geflitst aan 158 km/u op de Koolmijnlaan in Beringen. Die reed meer dubbel zo snel dan de toegelaten 70 km/u. Drie andere bestuurders haalden snelheden van 100 tot 113 km/u. In totaal werden er 37 overtreders geflitst op een totaal van 151 gecontroleerden.

Traffic

Beringse zaalvoetballer riskeert werkstraf voor klappen aan doelman

Boven het hoofd van een Beringse zaalvoetballer hangt een werkstraf van 90 uur en 480 euro boete. In maart 2016 verkocht hij samen met een minderjarige enkele vuistslagen aan de doelman van de tegenstander tijdens de zaalvoetbalwedstrijd De Warande tegen Beverlo in Ham. Het slachtoffer was twee dagen werkonbekwaam.

News

VIDEO. Gezin met twee kinderen met zeldzame ziekte

Enkele bezorgde ouders van zieke kinderen hebben een open brief geschreven naar minister van Volksgezondheid, Maggie de Block. De kinderen lijden aan de ziekte PID. Een zeldzame aandoening die het immuunsyteem aantast. In de open brief vragen enkele ouders uit Ham om een multidisciplinair team op te richten. Nu worden de patiënten nog te veel van het kastje naar de muur gestuurd.

Babysitting
Download