Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gedrogeerde chauffeur rijdt met nagemaakte nummerplaten

In de Kerkhofstraat in Oostham heeft de politie donderdag even voor middernacht een auto met Tsjechische nummerplaten aan de kant gezet. De chauffeur - een Belg - bleek nagemaakte buitenlandse nummerplaten op zijn auto niet verzekerde auto te hebben hangen. Het voertuig was ook niet ingeschreven of gekeurd. Daar boven op testte hij positief op drugs. Zijn rijbewijs moest hij meteen voor 15 dagen afgeven. Zijn passagier bleek ook al een tijdje door de politie te worden gezocht. Na verhoor mocht hij beschikken. (mm)

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Man krijgt vrijspraak voor steekpartij carwash Ham

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, vrijgesproken van een vermeende steekpartij in een handcarwash in Ham. Het openbaar ministerie had eerder zes jaar cel gevorderd, maar de rechtbank achtte de feiten niet bewezen.

Nieuws

Uitbater carwash in Ham vrijgesproken van poging doodslag

Een 43-jarige Afghaanse uitbater van een hand carwash in Ham is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank vrijgesproken van een poging doodslag op een Indiër die medezaakvoerder wilde worden. Het openbare ministerie had 6 jaar cel gevorderd, maar de rechtbank oordeelde dat er in het dossier geen bewijzen zaten om aan te tonen dat beklaagde de Indiër had neergestoken.

Nieuws

Tessenderlo Group onteigend in China

De Belgische groep Tessenderlo wordt onteigend in China. Een gelatinefabriek moet er plaats ruimen voor een nieuwe weg. Dat heeft de groep dinsdag bekendgemaakt.

Nieuws

Inbreker die croque en gehaktballetjes klaarmaakte, veroordeeld tot half jaar cel

Een hongerige inbreker is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een half jaar effectieve celstraf veroordeeld. De 27-jarige man was op 9 maart 2015 sporthal ‘t Vlietje in Ham binnengedrongen, waar hij gehaktballetjes had opgewarmd en een croque klaargemaakt.

Politie en veiligheid
Nieuws

Het strooibeleid toegelicht

De eerste sneeuw is gevallen en de strooidiensten in Ham stonden meteen dag en nacht paraat. Het gemeentebestuur ontving opnieuw een aantal vragen over het strooibeleid in onze gemeente. Waarom wordt in de ene straat wel, en de andere straat niet gestrooid is zo’n vraag die vaak opduikt.

Nieuws

Was steekpartij in carwash Ham doodslag of zelfverminking?

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt zes jaar cel voor een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, gevorderd voor een vermeende steekpartij in een handcarwash in Ham. De feiten dateren van 29 juni vorig jaar. Aanleiding zou een gelddiscussie geweest zijn over de uitbating van een carwash. De verdachte gaat voor de vrijspraak.

Nieuws

Winteruur op het recyclagepark

Vanaf dinsdag 31 oktober geldt de winterregeling op het recyclagepark in Ham. Hierdoor is het park een uurtje minder lang open.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Gemeenteraad

Op donderdag 26 oktober om 20.00 uur vindt de volgende gemeenteraad plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De agenda kan je raadplegen op www.ham.be onder de rubriek bestuur.

Nieuws

Auto tegen boom

Op de Geneberg in Oostham is zaterdag even na middernacht een auto tegen een boom terechtgekomen. De inzittende moest door de brandweer worden bevrijd. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download