Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Vakantietoezicht

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis? Zorg er dan via enkele eenvoudige ingrepen voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers. Ook het vakantietoezicht door de politie is erg doeltreffend.

Politie en veiligheid

Drie wagens botsen

Drie wagens waren vrijdag om 13.30 uur betrokken bij een ongeval in de Stationsstraat in Ham. Bij de botsing vielen twee lichtgewonden. Het gaat om een vrouw (53) uit Lanaken en een man (45) uit het Vlaams-Brabantse Aarschot. (ppn)

Wegen en verkeer

Opendeur serviceflats

Het OCMW van Ham organiseert op zaterdag 24 juni een opendeurdag in de serviceflats langs de Speelstraat in Kwaadmechelen. Iedereen is welkom om van 13.30 tot 16.30 uur een kijkje te komen nemen. Er zijn immers opnieuw enkele flats beschikbaar.

Nieuws

Processierupsen aanpakken

De eerste haarden van processierupsen staken inmiddels de kop op. De afgelopen weken voerde een externe firma alvast preventieve behandelingen uit in de gemeente. Merk je toch nog een haard op, geef dit dan zeker door aan de groendienst. Haarden op het openbaar domein worden gratis verwijderd.

Nieuws

Kakje hoort in een gratis hondenpoepzakje

Niets is zo vervelend als een drol onder je schoen of je kind dat in de zandbak uitwerpselen vastheeft. Om alle hondenliefhebbers aan te moedigen om hondenpoepzakjes te gebruiken stelt de gemeente gratis biozakjes ter beschikking. Deze zakjes kan je afhalen aan de loketten van de technische dienst.

Nieuws

Inbraak in flat

Op het Heldenplein in Ham stelde een flatbewoner zondag vast dat bij hem op het appartement werd ingebroken; De dader doorzocht alles, maar op het eerste zicht is er geen buit. De feiten deden zich tussen 12 en 19.50 uur voor. (ppn)

Politie en veiligheid
Download