You can also start a private chat with a neighbour
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Halenaar (29) 15 dagen zonder rijbewijs

Een man van 29 jaar uit Halen moet het veertien dagen zonder zijn rijbewijs doen. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

News

Dorpsraad en KVLV fietsen naar oorlogsmuseum

De Culturele Dorpsraad Waanrode en KVLV Waanrode organiseerden in samenwerking met de gemeente Kortenaken een fietstocht naar het ‘Museum Slag der Zilveren Helmen’ in het Limburgse Halen. Dat naar aanleiding van honderd jaar einde van de Eerste Wereldoorlog. De deelnemers, hoofdzakelijk vrouwen, kregen een zeer interessante rondleiding in het museum en genoten daarna van een verfrissend streekbiertje.

Leisure and hobby

Uitbreiding varkensbedrijf stoot tweede keer op njet

Het varkensbedrijf Top mag de vestiging aan de Struikstraat in Halen niet aanpassen en uitbreiden. De bestendige deputatie van Limburg heeft de omgevingsvergunning geweigerd.

News

Tweede weigering voor groter varkensbedrijf

Varkensbedrijf Top uit Halen mag niet uitbreiden. De bestendige deputatie van Limburg heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning geweigerd.

News

Groeiend verzet tegen uitbreiding varkensbedrijf

De SP.A-afdelingen van Kortenaken en Geetbets hebben de handen in elkaar geslagen met de SP.A-afdeling van het Limburgse Halen om te protesteren tegen de plannen van het varkensbedrijf Top om zijn vestiging in Halen uit te breiden.

News

Voetganger aangereden

Bij een botsing tussen een auto en voetganger René S. (87) uit Halen raakte de tachtiger dinsdag om 12.45 uur lichtgewond. De aanrijding gebeurde in de Zepbrugstraat.

Traffic

Woensdag gratis fiets laten graveren

Belangstellenden kunnen woensdag 1 augustus hun fiets laten graveren in dienstencentrum De Klapstoel, Diestersteenweg 42, in Halen. Ze zijn daarvoor welkom tussen 13 en 14.30 uur.

News

Roemeen breekt tweede keer in bij Halens bedrijf en wordt opnieuw gearresteerd

Woensdag zijn een Roemeen (40) en een Bosniër (28) voor de Hasseltse strafrechter moeten verschijnen voor een poging tot inbraak bij het elektrotechnische installatiebedrijf Louis Steven en co in Halen. De procureur vorderde voor de twee mannen gevangenisstraffen van achttien en vierentwintig maanden en een boete van 1.750 euro. De Roemeen is geen onbekende voor de eigenaar van de firma want vorig jaar probeerde hij er ook al tevergeefs in te breken.

News

Varkensbedrijf krijgt ook negatief advies van Halen

Het schepencollege van Halen geeft negatief advies voor de aanvraag tot aanpassing van varkensbedrijf Top aan de Struikstraat. Het schepencollege volgt in zijn bezwaren de argumentatie van buurgemeenten Kortenaken en Geetbets.

News
Download