Ontvang binnenkort nuttige meldingen van stadsdiensten of nutsbedrijven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Veiligheid in zone LRH neemt toe

De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) is veiliger geworden op het vlak van verkeer en criminaliteit. Dat bleek dinsdag tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van 2017. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 16 procent, de criminaliteit met 5 procent.

Melding

Ongeval in Halen zorgt voor file op E314

Op de E314 in Halen is dinsdagnamiddag omstreeks 16.30 uur een ongeval gebeurd. Door de aanrijding tussen twee personenwagens kon het verkeer dat richting Lummen reed er maar moeilijk passeren.

Wegen en verkeer

Halense vrouw zes uren zonder rijbewijs

In de nacht van maandag op dinsdag moest een vrouw van 28 jaar uit Halen in Diest haar rijbewijs voor zes uren inleveren.

Nieuws

VIDEO. Nieuw peilmeetpunt moet overstromingen in Halen voorkomen

Tien nieuwe peilmeetpunten aan waterbekkens verspreid over Limburg moeten overstromingen voorkomen. Via een digitaal systeem kan de waterstand gecontroleerd worden. Indien nodig kunnen de verschillende instanties tijdig ter plaatse komen om zo overstromingen te vermijden. De tien extra meetpunten kosten de provincie zo'n 80.000 euro. Wij gingen een kijkje nemen aan het nieuwe peilmeetpunt in Halen.

Nieuws

Loksbergen stapt in 10.000-stappenstrijd Halen

In het kader van de 10.000-stappenclash van Groot-Halen stapt vandaag de deelgemeente Loksbergen in de strijd.

Nieuws

Halense motorrijder (37) raakt zwaargewond bij botsing met auto

Een 37-jarige motorrijder is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval aan Zandberg in Westerlo.

Wegen en verkeer

Inbrekers riskeren na straffen in 4 landen nu ook cel in ons land

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt vijf jaar cel gevraagd voor twee Albanese inbrekers van 43 en 45 jaar oud. Twee andere landgenoten (27 en 30 jaar oud) van de verdachten riskeren 40 maanden cel. Het parket acht ze verantwoordelijke voor de inbrakengolf tussen 30 maart en half mei vorig jaar die vooral Halen en Lummen teisterde.

Melding

Voor het eerst in 100 jaar parende ooievaars in Halve Maan

In de Halve Maan in Diest heeft een koppel parende ooievaars zich genesteld. Voor het eerst in meer dan honderd jaar zullen er binnenkort dus ooievaarsjongen geboren worden in natuurgebied het Webbekoms Broek.

Nieuws

VIDEO. Patrick Vangompel brouwt nieuw speciaalbier in Halense brouwerij

Triple 888, het nieuwe bier van VTM-journalist Patrick Van Gompel, werd woensdag gelanceerd. Het bier is gebrouwen in de Halense brouwerij Anders! De brouwerij is een uniek concept in Limburg. Ze brouwen zelf geen bier, enkel op vraag van de klanten. Wij mochten het bier als eerste proeven in de Halense brouwerij.

Nieuws
Download