The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

N-VA behoudt vier zetels in nieuwe raad

Bij de jongste verkiezingen heeft N-VA vier zetels behaald. Dat is een evenaring van het resultaat van de partij in 2012, toen N-VA voor het eerst onder eigen naam opkwam.

News

School breidt uit met extra lokalen en polyvalente ruimte

De stad Halen heeft bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een dossier ingediend voor de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool Op Dreef in deelgemeente Zelem met een nieuwe vleugel. Daarin is plaats voor vijf klassen en een multifunctionele sportzaal, die ook openstaat voor verenigingen. De werken worden geraamd op 3 miljoen euro. 

News

ANALYSE. Erik Van Roelen wint met de ogen dicht: absolute meerderheid voor CD&V in Halen

Tegenstand heeft Erik Van Roelen (CD&V) weinig of niet ondervonden. Met ruime voorsprong laat hij coalitiepartner SP.A en oppositiepartijen Open VLD en N-VA achter zich. Hij wint nog twee zetels en behaalt zo de absolute meerderheid.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Halen

Haalt CD&V opnieuw de volstrekte meerderheid? Dat is de hamvraag voor 14 oktober in Halen. Indien niet, is de logische vraag natuurlijk wie in dat geval de partner van CD&V wordt? Zelfs een coalitie met drie en de CD&V naar de oppositie kan dan mathematisch ook.

News

Aanstelling financieel directeur

Halen neemt een financieel directeur in dienst. De aanstelling van de financieel directeur staat op de dagorde van de gemeenteraad van maandag 1 oktober.

News

Geen buit bij inbraak in Zelem

In de Goerebroekstraat in Zelem is woensdagavond in gebroken. De indringers forceerden een deur. Er werd niets gestolen. (mm)

Alert

Zelemnaar (55) zes uren zonder rijbewijs

Een man van 55 jaar uit Zelem moest afgelopen weekend zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

News

VIDEO. Boerderijstal in Halen brandt volledig uit

In Halen is woensdagavond een stal van een boerderij volledig uitgebrand. De rookpluim was van kilometers ver te zien. Niemand raakte gewond bij de brand, maar de materiële schade is wel groot. De stal is volledig vernield, en ook enkele werktuigen gingen verloren in de vlammen.

News

Halenaar (38) zes uren zonder rijbewijs

Een man van 38 jaar uit Halen moest afgelopen weekend zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

News

Vele Halenaren geregistreerd als orgaandonor

In Halen is gunstig gereageerd op de oproep tot registratie als orgaandonor. Het stadhuis was daarvoor zondagvoormiddag speciaal open.

News
Download