Go on a discovery today
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inbrekers stelen juwelen

In de Zepstraat hebben dieven donderdagavond om acht uur het raam van een huis opengebroken. Ze gingen aan de haal met juwelen. (siol)

Alert

Voetgangster aangereden op Grote Markt

Op de Grote Markt in Diest is een 65-jarige vrouw uit Bekkevoort gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht toen zij op het zebrapad aangereden werd door een auto. De bestuurder van de auto, een 55-jarige man uit Halen, had de voetgangster bij het achteruit rijden niet opgemerkt, meldde de politie Demerdal maandag. (tb)

Alert

Hertelling verandert rangorde CD&V-verkozenen in Halen

Geen grote verschuivingen in de hertelling van een deel van de naamstemmen van de CD&V-kandidaten in Halen. Al verliest CD&V-kandidaat Martin Zeeuws door de hertelling zijn zitje in de raad ten voordele van Lore Hoebrekx. Zij haalde uiteindelijk 9 stemmen meer. De hertelling na een klacht bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen van een gedeelte van de voorkeurstemmen van CD&V-kandidaten was dus terecht. Aan de zetelverdeling tussen de partijen en de absolute meerderheid voor CD&V verandert er niets.

News

“Ook de non-believers uit de jaren negentig hebben we eindelijk bereikt”

The Blue Chevy's bestaan 30 jaar. Drie studenten van Don Bosco Haacht verkozen destijds roots, rockabilly- en rhythm & bluesmuziek boven populaire popdeuntjes, en met succes. Inmiddels zijn ze met acht en hebben ze een verzamelalbum klaar. Volgend jaar volgt nieuw werk.

News

Windmolens nergens geliefd

Het schepencollege van Halen gaf een negatief advies voor de plaatsing van twee windturbines in Loksbergen op de grens met Bekkevoort. Tegen de aanvraag waren zeventig bezwaren ingediend.

News

Zeventig bezwaren tegen nieuwe windmolens

Bij het stadsbestuur van Halen zijn zeventig bezwaren ingediend tegen de aanvraag voor twee nieuwe windturbines in Loksbergen. Het schepencollege van Halen heeft over die zaak een negatief advies gegeven.

News

Diefstal kleding

Bij een inbraak in een pand in de Staatsbaan in Halen is kleding gestolen. De diefstal werd maandag rond 23.15 uur vastgesteld.

Alert

Zeventig bezwaren van boze buren tegen twee windturbines op provinciegrens: “Dit is onaanvaardbaar”

De gemeente Bekkevoort heeft bij de Limburgse buurstad Halen bezwaar aangetekend tegen de aanvraag voor twee nieuwe windturbines op de grens met Bekkevoort. In totaal heeft Halen zeventig bezwaarschriften ontvangen.

News

Inbrekers viseren scholen

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft dinsdagavond alle scholen uitgenodigd voor een infosessie over de beveiliging van hun gebouw. Dit initiatief komt er omdat de politie vaststelt dat inbrekers de scholen viseren. “We proberen kort op de bal te spelen. Onze patrouilles werden geheroriënteerd,” zegt korpschef Philip Pirard. Volgens de politie blijft de piek in woninginbraken voorlopig uit in de zone Limburg Regio Hoofdstad. Het gaat dan om de gemeenten Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad en Lummen. “Vorig jaar stelden we in november 93 inbraken vast, dit jaar zijn er dat voorlopig 42. Een halvering dus”, aldus de korpschef. November is de maand waarin traditioneel de meeste inbraken gebeuren. Sinds begin dit jaar telt de zone 405 inbraken en pogingen. In dezelfde periode vorig jaar stond de teller al op 600 en in 2016 al op 620. De politie maant de burgers wel aan om alert te blijven

Alert

Ongevallen

Zondagmorgen is een zwaar verkeersongeval gebeurd op de Staatsbaan in Halen. Een auto reed over de rotonde en belandde uiteindelijk tegen een verlichtingspaal. De 29-jarige Chloë P. uit Opglabbeek werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond 1 uur ’s nachts. Zaterdagavond rond 18.45 uur was er een kop-staartaanrijding op de Staatsbaan in Halen. Daarbij liep de 39-jarige Lisbeth P. uit Geetbets verwondingen op. (maw)

News
Download