Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verpleegkundige riskeert jaar cel voor verkeersagressie

Het openbaar ministerie heeft dinsdag in Hasselt een jaar cel gevorderd tegen een 40-jarige Halense verpleegkundige voor een geval van verkeersagressie.

Nieuws

Controles met ANPR-camera

Een ANPR-camera scande deze week bij verkeerscontroles in Halen en Lummen 1.620 voertuigen en daarbij werden in totaal 105 pv’s en onmiddellijke inningen opgesteld. In 30 gevallen ging het om het niet-betalen van de verkeersbelasting. Twee voertuigen zijn getakeld en de Vlaamse Belastingdienst inde tijdens de actie voor meer dan 12.000 euro aan achterstallig belastinggeld. (ppn)

Nieuws

Twee gewonden bij botsing in Zelem

Twee auto’s zijn dinsdag rond 19.30 uur in de Tuinwijkstraat in Zelem gebotst. Johan H. (56) uit Halen en Dries T. (26) uit Hasselt werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Nieuws

Inbraak gemeld

De politie kreeg woensdag om 7.10 uur een melding van een inbraak in de Kruisstraat in Halen, maar of de daders ook iets konden meenemen is onduidelijk. (ppn)

Politie en veiligheid

Landbouwschade melden tot 28 augustus

28 augustus is de uiterste datum dat Halense landbouwers een dossier kunnen indienen voor een vergoeding van de schade die ze hebben geleden door de aanhoudende droogte in het voorjaar. Als de droogte als ramp wordt erkend, wordt hen een schadevergoeding uitgekeerd.

Nieuws

Twee gewonden bij botsing

Twee auto’s botsten zondag om 9.45 uur op de Staatsbaan in Halen. Daarbij raakten Gerarda H. (68) uit Herselt en Daisy H. (61) uit Scherpenheuvel-Zichem lichtgewond. (ppn)

Nieuws

Halenaar onder invloed in aanrijding

Een man van 26 jaar uit Halen is zondag bij een ongeval in Diest gewond geraakt. Hij reed zelf wel onder invloed.

Nieuws

Landbouwschade melden bij stadsbestuur

Halense landbouwers die schade hebben geleden door de aanhoudende droogte in het voorjaar maken kans op een vergoeding uit het rampenfonds. De eerste stap die ze daarvoor moeten doen is de schade aangeven.

Nieuws
Download