Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Limburgenaar ontpopt zich met artisanale delicatessen tot merk in Vlaanderen??

Vijf jaar ondertussen verkoopt Gunther Craninx in zijn eigen winkel diverse streekproducten onder de merknaam Marie-Thérèse, artisanale delicatessen. Ondertussen raken zijn producten bekend in heel België. “We zoeken naar unieke smaken en combinaties, dat is één van onze troeven”, vertelt Craninx.

Leisure and hobby

Tiener ontkent verkrachting van stomdronken meisje (14)

Een negentienjarige man uit Gingelom ontkent een stomdronken meisje van veertien jaar verkracht te hebben tijdens een uitgaansavond in Leuven bijna twee jaar geleden. Hij riskeert een celstraf van achttien maanden.

News

Inbraak vastgesteld

Bewoners van een huis aan de Kriekelstraat in Gingelom stelden dinsdag om 11.30 uur een inbraak vast. De daders geraakten wel binnen, maar maakten niets buit. (ppn)

Alert

Batterijen van hagelkanon gestolen

Bij de politie kregen ze dinsdagochtend een melding dat onbekenden de batterijen van een hagelkanon opgesteld in de Heiseltstraat in Gingelom buitmaakten. De zaak wordt onderzocht. (ppn)

Alert

Drie jaar cel voor extreem hardleerse stalker

De Hasseltse strafrechter heeft woensdag een 50-jarige Gingelommenaar drie jaar cel opgelegd voor het hardnekkig stalken van zijn ex en hun zoon. De dader heeft intussen een abonnement in de rechtbank, want vorig jaar is hij ook al drie keer voor de rechter verschenen omdat hij het slachtoffer maar niet los kan laten.

News

VIDEO. Criminaliteit in Sint-Truiden daalt dankzij cameranetwerk

De criminaliteit in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is het afgelopen jaar met 12 procent gedaald in vergelijking met 2016. Vooral de diefstallen kenden een sterke daling van meer dan twintig procent. Volgens de zone is de uitbreiding van het cameranetwerk een belangrijke oorzaak van de daling.

Alert

VIDEO. Limburg vergrijst, maar Gingelom verjongt

25 van de 44 Limburgse gemeenten is sterk aan het vergrijzen dat blijkt uit een doorlichting van de bank Belfius. Maar niet in alle gemeenten blijkt dat zo te zijn, tegelijkertijd zijn er juist gemeenten aan het verjongen zoals bijvoorbeeld Gingelom. Onder meer de ligging en de goedkope bouwgronden spelen daarin een rol.

News

Twee inbraken vastgesteld

Bij de politie stelden ze zondag twee inbraken in Gingelom vast. Het eerste feit gebeurde in de Bronstraat. De buit is niet bekend. Op Oude Katsei ging het om een woninginbraak, maar er is geen buit. (ppn)

Alert

Houten palen voor fruitplantages gaan in vlammen op

Bij het fruitbedrijf Jadoul in Hoogstraat in Vorsen-Gingelom is vrijdag even over 10 uur een stapel met geïmpregneerde palen voor fruitplantages in vlammen opgegaan. De opgestapelde palen lagen naast een loods van het bedrijf achter de woning.

News
Download