Boom! The site is down! No, no, it's just a joke...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inbraakpoging in Montenaken en twee inbraken in Borlo

In de Ridderstraat in Montenaken is zaterdagavond een inbraakpoging vastgesteld. In de Thewitstraat in Borlo raakte de dieven wel binnen. Daar is op het eerste gezicht niets verdwenen. Zondagnamiddag werd in dezelfde straat nog een inbraak ontdekt. Ook daar werd geen buit gemaakt. (mm)

Alert

VIDEO. Partij Leef in Gingelom wil kiezers overtuigen met opvallende videoclip

In Gingelom proberen de liberalen van de partij Leef op een wel heel originele manier hun campagne te voeren. Zo vatte de partij hun standpunten samen in een zelfgeschreven lied. Maar daar stopt het niet bij. De kandidaten boksten ook een videoclip in elkaar die intussen al meer dan 30.000 keer bekeken is op het internet.

News

Zus en broer riskeren celstraf na acht inbraken in Limburg: “Beroepsdief, al bezig sinds 1998”

Een 39-jarige man uit Wallonië riskeert een celstraf van 37 maanden omdat hij acht inbraken pleegde in woningen in onder andere Gingelom en Heers. Zijn zus moet vrezen voor een straf van 10 maanden met uitstel omdat ze hem met haar Dacia Duster rondreed. Dat de man al gekend was bij het gerecht voor diefstallen met braak was duidelijk. “Hij heeft er sinds 1998 zijn job van gemaakt”, aldus de procureur.

News

Eigenaar woedend nadat paardenbeul jonge merrie heeft gedood: “Als ik de dader tegenkom, doe ik graag hetzelfde met hem”

Een paardenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen in een afgelegen weide. De dader sneed de halsslagader over van een eenjarige merrie, die doodbloedde. “Als ik degene tegenkom die dit gedaan heeft, doe ik graag hetzelfde met hem. Hiervoor wil ik met plezier twee jaar in de gevangenis zitten”, zegt de eigenaar die anoniem wenst te blijven.

News

Berouwvolle dieven brengen gestolen hangertje terug

De inbrekers die vorige week in Gingelom een hangertje met de foto van een overleden meisje hebben gestolen, hebben berouw getoond en het waardevolle sieraadje teruggebracht. “Ze hebben het hangertje afgelopen weekend in onze brievenbus gestopt”, zegt Sabrina Bollen, de mama van het overleden meisje. “Ik ben superblij. Blijkbaar zijn er toch nog dieven met een hart.”

Alert

Gewapende man (48) verschanst zich in woning in Gingelom

Maandagmorgen rond 6.30 uur is bij een gecoördineerde interventie door Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een gewapende 48-jarige man V.T. uit Gingelom overmeesterd in zijn woning op de Steenweg in Gingelom. Er vielen geen gewonden tijdens de interventie. De problemen situeren zich in de familiale sfeer.

News

“Met diefstal komt dood van Axana weer helemaal boven”

De rondtrekkende dievenbende die maandagochtend toesloeg op verschillende plaatsen in Gingelom heeft ook een sieraad met grote emotionele waarde meegenomen. “Ze hebben een ketting gestolen met een hangertje waarop een foto van mijn overleden dochtertje Axana staat gegraveerd”, zegt Sabrina Bollen (40) uit Jeuk. “Dit doet ons heel veel pijn. Hopelijk hebben de daders een hart en brengen ze de ketting terug.”

News

Gemeente telt 20 inbraakpogingen in één nacht

Criminelen hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd in bijna twintig huizen in te breken in het Zuid-Limburgse Gingelom. Op enkele plaatsen geraakten de dieven effectief binnen. Op twee adressen maakten ze enkele spullen, maar vooral juwelen, buit. Dat meldt de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

Alert

Blikseminslag zet de helft van Gingelom zonder water

Door een blikseminslag op de pompinstallatie donderdag was in de deelgemeenten Montenaken, Vorsen, Kortijs, Niel en Gingelom plots de waterdruk op het leidingwater weggevallen.

News

200 gezinnen zonder water: “Zitten met handen in het haar”

Na een blikseminslag in een pompinstallatie in het Limburgse Gingelom donderdag, zat er de hele avond amper druk op het leidingwater. Burgemeester Patrick Lismont beloofde op Facebook dat de problemen in de loop van de nacht opgelost zouden zijn, maar vrijdagochtend zitten 200 gezinnen in deelgemeente Montenaken nog steeds zonder water.

News
Download