Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Criminaliteit in Sint-Truiden daalt dankzij cameranetwerk

De criminaliteit in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is het afgelopen jaar met 12 procent gedaald in vergelijking met 2016. Vooral de diefstallen kenden een sterke daling van meer dan twintig procent. Volgens de zone is de uitbreiding van het cameranetwerk een belangrijke oorzaak van de daling.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Limburg vergrijst, maar Gingelom verjongt

25 van de 44 Limburgse gemeenten is sterk aan het vergrijzen dat blijkt uit een doorlichting van de bank Belfius. Maar niet in alle gemeenten blijkt dat zo te zijn, tegelijkertijd zijn er juist gemeenten aan het verjongen zoals bijvoorbeeld Gingelom. Onder meer de ligging en de goedkope bouwgronden spelen daarin een rol.

Nieuws

Inbraak in tuinhuis in Kortijs

In de Paul Snyersstraat in Kortijs is dinsdagvoormiddag een inbraak in een tuinhuis ontdekt. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Twee inbraken vastgesteld

Bij de politie stelden ze zondag twee inbraken in Gingelom vast. Het eerste feit gebeurde in de Bronstraat. De buit is niet bekend. Op Oude Katsei ging het om een woninginbraak, maar er is geen buit. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Houten palen voor fruitplantages gaan in vlammen op

Bij het fruitbedrijf Jadoul in Hoogstraat in Vorsen-Gingelom is vrijdag even over 10 uur een stapel met geïmpregneerde palen voor fruitplantages in vlammen opgegaan. De opgestapelde palen lagen naast een loods van het bedrijf achter de woning.

Nieuws

Inbrekers dringen huis binnen

Inbrekers forceerden een toegang tot een huis in de Klein-Jeukstraat. Dit werd dinsdagavond vastgesteld, maar de buit is nog niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Bestuurder slaat met wagen over de kop in Gingelom

Op de Naamsesteenweg in Gingelom was een 25-jarige bestuurder uit de gemeente betrokken bij een zwaar ongeval. Omstreeks 1 uur dinsdagmorgen verloor hij vermoedelijk de controle over het stuur verloren en raakte van de weg. De wagen ging daarbij over de kop en verloor daarbij drie van de vier wielen. De bestuurder werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. Hij werd voor medische bijstand naar het ziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid
Nieuws

Kruimeldief wil burgerlijk ingenieur worden: “Mijn moeder kan eindelijk trots op me zijn”

“School is niets voor mij. Ik kap ermee”, zei Habbib Henia (19) anderhalf jaar geleden. Na een coachingprogramma van YAR studeert hij vandaag voor burgerlijk ingenieur.

Nieuws

VIDEO. Kinderen van school in Gingelom zetten de zotskap op

De krokusvakantie kan beginnen. En dan bereikt traditioneel ook het carnaval een hoogtepunt, want volgende week is het vette dinsdag. In heel wat scholen in Limburg is carnaval vandaag uitbundig gevierd. Leerlingen gingen verkleed naar school. De collega's van TV Limburg gingen een kijkje nemen in Gingelom.

Nieuws

Inbraak en twee inbraakpoging in Gingelom

Bij een inbraak in Niel-bij-Sint-Truiden zijn juwelen gestolen. De feiten in de Nielstraat werden donderdag even na 21 uur ontdekt. In de Mottestraat - in hetzelfde kerkdorp - werd vrijdagochtend nog een inbraakpoging vastgesteld. Ook in de Truilingenstraat in Buvingen probeerden dieven in een huis binnen te geraken. Ook daar mislukte de inbraak. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download