Together for a better neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vandalisme aan auto in Jeuk

Op het Groenhof in Jeuk is donderdagavond vandalisme aan een auto vastgesteld. (mm)

Alert

Inbraak in Vorsen en in Buvingen

In de Hoogstraat in Vorsen is zaterdagavond een inbraak in een huis vastgesteld. Er is onder andere een computer weg. Zondagavond kwam bij de politie ook nog een inbraak in de Sint-Truidostraat in Buvingen binnen. Daar zijn onder andere juwelen buitgemaakt. (mm)

Alert

Auto en tractor botsen in Borlo

In de Emile Beauduinstraat in Borlo zijn maandag rond 12 uur een auto en een tractor bij een ongeval betrokken geraakt. Een 35-jarige inwoner van de gemeente raakte gewond. (mm)

News

VIDEO. Stemmenkampioen Patrick Lismont: "SP.A is voeling met man in de straat kwijt"

De SP.A is de voeling met de kleine man kwijt. Sommigen van onze mandatarissen moeten dringend uit hun ivoren toren komen en weer de straat op gaan. Dat zegt Patrick Lismont, de burgemeester van Gingelom. Lismont heeft recht van spreken. SP.A-Goesting is in Gingelom al 24 jaar met een absolute meerderheid aan de macht. En zondag steeg de partij nog met 3 procent.

News

Fietser lichtgewond

Fietser L.A. (11) uit Gingelom liep woensdag om 10.45 uur lichte verwondingen op bij een botsing met een auto in de Houtstraat in Gingelom.

News

Wildcrosser vernielt veld gerst

Landbouwer Kris Vanberwaer kon zijn ogen gisterochtend niet geloven. Wildcrossers hadden zijn perceel van 10 hectare aan de Hannuitstraat in Montenaken vernield. Over de volledige oppervlakte was met een vierwielig voertuig gecrost en de banden hebben diepe sporen in de mulle grond achtergelaten. De politie stelde een proces-verbaal op.

Alert

Gasgeur zorgt even voor onrust aan school in Jeuk

Dinsdagmorgen omstreeks 9 uur werd een gasgeur vastgesteld in de buurt van GO! BS De Groeiboog, in Jeuk (Gingelom). De kinderen werden uit voorzorg verzameld in de refter van de school.

News

SP.A krijgt rake klappen: “We missen voltijdse leider”

Wat is er aan de hand met SP.A in Limburg? Het aantal gemeenten waar een socialist burgemeester is, is geslonken tot vijf. Ze zijn ook uit het provinciebestuur gekegeld, waardoor Ludwig Vandenhove ineens geen gedeputeerde kan zijn. “We missen een voltijdse leider”, zegt Gui Abrahams die de campagne in Gingelom op poten heeft gezet. Daar haalde SP.A alweer de absolute meerderheid met eenvoudige, maar tijdrovende recepten als huisbezoeken en zitdagen.

News

ANALYSE. Al voor vijfde keer absolute meerderheid voor SP.A in Gingelom

Gingelom is een unicum in Limburg. Hier haalt SP.A al voor de vijfde keer op rij een absolute meerderheid, zonder dat dit aan één familienaam is gekoppeld. Met één stem meer hadden ze zelfs 12 zetels binnen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Gingelom

SP.A heeft al bijna dertig jaar de absolute meerderheid in Gingelom. De grote vraag is of de partij in oktober een succesvol vervolg kan breien aan vierde opeenvolgende volstrekte meerderheid, nu er enkele ervaren en populaire zwaargewichten wegvallen.

News
Download