Place your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zes maanden cel voor leraar Arabisch die zwangere ex-leerlinge mishandelde

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 29-jarige Genkenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro omdat hij zijn zwangere vriendin had mishandeld.

News

Man riskeerde 14 maanden cel voor vinden glazen pot met vals geld maar krijgt toch vrijspraak

De procureur eiste een celstraf van veertien maanden voor een 24-jarige man die aan het station in Genk 75 valse bankbiljetten vond in een glazen pot. Volgens het OM wilde hij de centen in omloop brengen maar de rechter sprak hem uiteindelijk toch vrij.

News

VIDEO. Kunstenaar steekt alle Genkse flitspalen in een opvallend jasje

Wie maandagochtend in Genk rondreed heeft het ongtwijfeld gezien. Alle 40 Genkse flitspalen kregen in de nacht van zondag op maandag een nieuw, opvallend kleurtje. Het gaat niet om een vandalenstreek, maar om een guerilla-actie van de Genkse kunstenaar Georges Ocloo. Door de flitspalen een kleurrijk, nieuw jasje te geven hoopt hij dat ze extra opvallen en dat de automobilisten voorzichtiger gaan rijden.

News

Onbekenden vallen café aan in Genk, burgemeester overweegt sluiting

Een groep gemaskerde mannen heeft zaterdagavond rond 19 uur een aanval gepleegd op een café in de Genkse wijk Kolderbos. Ze kwamen te voet aan en sloegen met honkbalknuppels en andere voorwerpen de ramen en de inboedel aan diggelen, zo maakte de lokale politie zondag bekend. Een van de klanten raakte gewond. De politie arresteerde twee verdachten, die na verhoor weer in vrijheid werden gesteld.

Alert

Genk en Riemst horen bij nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten in Vlaanderen

Aarschot, Beersel, Brugge, Denderleeuw, Genk, Halle, Hoogstraten, Riemst en Sint-Katelijne-Waver mogen zich de komende zes jaar kindvriendelijke stad of gemeente noemen. Het label wordt toegekend aan steden en gemeenten die kinderrechten hoog in het vaandel dragen.

News

Op rotonde gereden

Een auto is vrijdagavond rond 21 uur tegen de rotonde gereden op het kruispunt van de Oosterring en de Zuiderring in Genk. Daarbij vielen drie gewonden: Abdüssamet K (19), Onur K. (21) en Bayram K. (22), allen uit Genk raakten gewond.

News

Fotoproject "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden": Luciano Del Bigallo en Ludo Vanhove

Senioren Luciano Del Bigallo en Ludo Vanhove weten het thema van het tiende fotoproject "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden" op een leuke manier te vereeuwigen. Met een actieve foto aan het keukenfornuis van Luciano Del Bigallo (foto 2), en een dynamische en winterse foto buitenshuis van Ludo Vanhove, is hun opzet geslaagd.

News

VIDEO. Tweeduizend bezoekers voor derde Suikerfeesten in Genkse Heempark

Zo’n tweeduizend mensen zijn zondagnamiddag naar het Heempark in Genk afgezakt voor de derde editie van de publieke Suikerfeesten. Opmerkelijk is dat eenderde van het aantal bezoekers niet-moslim is.

News

Moslims verwachten chaos op Offerfeest

De Raad van State heeft vrijdag de vergunningen vernietigd voor de slachthuizen van Genk en Beringen die in 2017 werden ingericht tijdens het Offerfeest. “Dit zal tijdens het Offerfeest voor chaos zorgen in Limburg”, zegt Mustafa Aytar, schepen in Houthalen-Helchteren.

News

“Everzwijn loopt overdag tussen speeltuigen van onze kinderen”

Het was even schrikken voor het gezin Bobbaers in de Rakestraat in Termien toen ze tijdens het middaguur geconfronteerd werden met een everzwijn in de tuin. Voordien liet de ever zich alleen ’s avonds laat spotten. Dat het wilde zwijn niet schuw is, zorgt voor nog meer angst bij het gezin.

News
Download