Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik sta nu steviger op mijn benen”

Leider Termien ontvangt vanavond (20.30u.) Esperanza Pelt voor een nieuwe Limburgse derby. Over het uitvallen van de ervaren Koen Hustinx met een achillespeesletsel wordt amper gesproken aan ‘t Heke. Dat is de verdienste van zijn vervanger centraal in de verdediging, de 19-jarige Steffen Pulinx, die net als de rest van het team blaakt van vertrouwen.

Nieuws

Play-offs wijzigen wedstrijdkalender van beloften KRC Genk

De wedstrijdkalender van de beloften van KRC Genk is (noodgedwongen) gewijzigd. Aanleiding van de wijziging is het samenvallen van de beloftenwedstrijd KRC Genk - Anderlecht op 2 april, en de eerste speeldag van Play-off 1 (PO1) in de Jupiler Pro League. Eersteklasseclub Racing Genk speelt met name diezelfde dag haar eerste PO1-wedstrijd in Brugge. Ook voor de uitgestelde beloftenwedstrijd KRC Genk-Lokeren is een nieuwe datum bekend.

Nieuws

Hoeseltse gewond bij ongeval in Genk

Op de Europalaan zijn woensdag rond 16.30 uur twee auto’s bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. Rebecca R. (23) uit Hoeselt liep lichte verwondingen op. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Twee gewonden bij botsing op Westerring

Donderdag even na middernacht zijn op de Westerring twee auto’s gebotst. Ömer U. (33) uit Genk en Ertugrul A. (28) uit Bilzen liepen lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Gemeenteraad Genk verzamelt op 15 maart

De gemeenteraad van Genk verzamelt op donderdag 15 maart om 20.00 uur in de stadsbibliotheek. Op de agenda staan 23 agendapunten en acht bijkomende agendapunten ingediend door raadsleden: Vlaams Belang (1), PVDA+ (5), Open VLD Iedereen (2). Het eerste punt van de agenda omhelst een "verzoekschrift van de burger" omtrent een petitie voor buitenschoolse opvang. De zitting is openbaar en vrij bij te wonen.

Nieuws

Twee kettingzagen bij bedrijf gestolen

Bij een bedrijf op de Troisdorflaan in Genk werd woensdag een inbraak vastgesteld. De daders gingen met twee kettingzagen aan de haal. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Twee voertuigen gebotst

Twee voertuigen botsten woensdag om 8.30 uur op het kruispunt Geraertsstraat-Oude Driesstraat in Genk. Bij dat ongeval raakte Alihan Y. (13) uit Genk lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer
Nieuws

Limburgse hogescholen houden reanimatiemarathon: “Die eerste minuten zijn cruciaal”

In zestien steden in Vlaanderen en Brussel, waaronder Genk en Hasselt, hebben hogescholen en het Rode Kruis Vlaanderen woensdag een “reanimatiemarathon” gehouden, in aanloop naar de Dag van de Zorg op zondag 18 maart. Studenten van zorgopleidingen demonstreerden er reanimatietechnieken aan passanten op pleinen en in verschillende hogescholen zelf konden studiekiezers en omwonenden een rondleiding krijgen bij de zorgopleidingen.

Nieuws

Man zwaargewond door messteek in de rug. Dader nog spoorloos

In Genk is maandagavond een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer (28) wist op eigen kracht naar een café te wandelen om hulp te vragen. De politie zoekt de dader.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Beloften van AA Gent en KRC Genk delen de punten

Op de achtste speeldag van de play-offs speelden de beloften van KRC Genk voor de tweede maal op een rij gelijk. Na het 2-2 gelijkspel op 5 maart in Luik veroverden ze maandagavond opnieuw een punt. Ditmaal op verplaatsing bij AA Gent. In de 65ste minuut opende de thuisploeg de score via Andreas Burssens. Nauwelijks twee minuten later zette een doorgebroken Manuel Benson de bordjes gelijk met een knappe goal vanop de rand van het strafschopgebied.

Nieuws
Download