Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Honderden truckers met een hart rijden naar Fordsite

Hoe ‘warm’ en gul is de Limburgse transportsector? De vzw Limburgse Truckers wil dit samen met 450 truckers ontdekken op de “Warmste Truckrun”, nu zaterdag . Ze rijden die dag ten voordele van vzw Rondpunt, een organisatie die instaat voor jonge verkeersslachtoffers. “Het is volledig gelinkt met ons beroep,” zegt organisator Danny Meertens. “Benieuwd hoeveel geld we kunnen ophalen in één dag.”

News

Gewonde bij ongeval in buurt C-mine

Op de Westerring in Genk zijn vrijdagnamiddag ter hoogte van C-mine twee auto’s gebotst. Een chauffeur werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

News

Houthalenaar riskeert vijf jaar cel voor verkrachten en opsluiten minderjarige

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt vijf jaar cel gevorderd tegen een man uit de Houthalense wijk Meulenberg voor de verkrachting en opsluiting van een 17-jarig meisje.

News

Genk wil erkenning als toeristisch centrum met meer koopzondagen

Genk gaat een aanvraag indienen om erkend te worden als toeristisch centrum. Dat zou vooral betekenen dat de stad meer koopzondagen kan organiseren, vandaag is dat aantal nog beperkt tot vijftien per jaar. Als de erkenning er komt, dan is Genk de zesde Limburgse gemeente met zo’n toeristisch statuut. De invulling ervan moet tot stand komen in samenspraak met de handelaars.

News

Twee inbraken in appartementen in Genk

Bij de politie zijn woensdagavond twee inbraken in appartementen gemeld: op de Europalaan en op de Dieplaan. De buit bestaat uit juwelen en geld. (mm)

Alert

Vuile messen en varkensfrigo: Het Slachthuis in Genk riskeert 60.000 euro boete

Het Slachthuis in Genk riskeert een geldboete van 60.000 euro omdat de hygiënemaatregelen tijdens het slachten van dieren niet nageleefd werden in 2016. Controleurs troffen vuile messen, haken en rugzagen aan en ook de varkensfrigo’s werden niet gereinigd.

News

Wegpiraat maakt het bont op E314: “Manoeuvre is levensgevaarlijk”

Er zijn beelden opgedoken van een wegpiraat die het gisteren wel heel bont maakte op de E314, ter hoogte van Genk. Een bijzonder roekeloze chauffeur duwt bij een inhaalmanoeuvre bijna een andere wagen in de vangrail en steekt vervolgens een vrachtwagen langs rechts, via een invoegstrook, voorbij. “Levensgevaarlijk”, zegt de man die de beelden maakte met zijn dashcam.

News

Genk vraagt erkenning als toeristisch centrum aan

De stad Genk wil erkend worden als een toeristisch centrum en gaat daarvoor nog voor het einde van het jaar een aanvraag indienen. Een van de voornaamste voordelen van die erkenning is dat de stad zich niet meer moet houden aan een maximum van vijftien koopdagen.

News

VIDEO. Appartementsgebouw Zonneweelde in Genk geëvacueerd voor brand

Zonneweelde, het hoogste appartementsgebouw in Genk werd dinsdagavond geëvacueerd voor een brand. Het vuur ontstond in een keuken op de elfde verdieping. Een oververhitte frituurpan vatte er vuur. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kon de brand snel onder controle krijgen. De bewoners van het appartementsgebouw hadden zelf het gebouw al verlaten, de brandweer heeft enkel één dame in een rolstoel moeten evacueren. Er raakte niemand gewond bij de brand, het appartement waar de brand ontstond is wel tijdelijk onbewoonbaar. 

Alert

Bende moet monsterboete van 130 miljoen euro betalen voor ontkleuren en verkopen rode mazout: “Straf is wat ze is”

De rechter heeft dinsdag monsterboetes uitgesproken voor een bende die 7,1 miljoen liter rode brandstof ontkleurde en doorverkocht via tankstations in onder andere Beringen, Genk, Maasmechelen en Hechtel-Eksel. In het dossier stonden vijftien personen terecht, waaronder de ex-president van de Hells Angels. Hij werd samen met een andere beklaagde vrijgesproken. Voor alle overige betrokkenen waren er behalve gevangenisstraffen voor maar liefst 130.452.532 euro in totaal aan geldboetes.

News
Download