Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Supportersclub KRC Genk mag met maximum vijf rolstoelgebruikers in Anderlecht stadion

De supporters van KRC Genk bouwden afgelopen zondag een feestje na de onverhoopte 0-1 overwinning tegen voetbalclub Anderlecht. Maar niet iedereen deelde mee in de vreugde. Zo bleven een aantal supporters van Blue Army on Wheels (BAOW), de supportersclub van KRC Genk voor mensen met een beperking, gedwongen thuis. De supportersclub kreeg in de loop van 2017 van de Brusselse club te horen dat er niet meer dan vijf rolstoelgebruikers welkom waren op het daartoe gebouwde platform in het stadion. De beslissing werd enkele dagen voor de wedstrijd door Anderlecht aan de supportersclub bevestigd en gecommuniceerd. BAOW is verbouwereerd over de beslissing van Anderlecht.

Nieuws

Juwelen en geld gestolen

Onbekenden sloegen dinsdag toe in de Zandoerstraat op Boxbergheide. Ze drongen er een huis binnen en gingen aan de haal met juwelen en cash geld. (ppn)

Nieuws

Vrijspraak voor aannemer die lokalen Genkse Welzijncampus vandaliseerde

Een 57-jarige aannemer uit Kortenaken is door de correctionele rechtbank van Tongeren vrijgesproken voor de schade die hij veroorzaakte in twintig lokalen van de Welzijnscampus in Genk. Een burn-out zorgde ervoor dat de aannemer zijn zelfbeheersing verloor en de muren bekladde met verf en gaten sloeg in de gyprocwanden en plafonds.

Nieuws

Dief licht Genkse wandelaar (67) voetje om geld te stelen

Een 67-jarige man uit Genk is maandagavond het slachtoffer geworden van een overval in de fietstunnel van de Europalaan en Westerring.

Nieuws

VIDEO. BMX-rijders krijgen nieuwe piste in Genk

Aan het sportpark in Genk opende woensdag een gloednieuw BMX-parcours. De sport is aan een enorme opmars bezig en daar wil het Genkse stadsbestuur op inspelen. Het is een laagdrempelig parcours om zoveel mogelijk jongeren en scholen van de sport te laten proeven.

Nieuws

Beloften KRC Genk winnen streekderby tegen STVV

De U21 van KRC Genk knoopt weer aan met de overwinning. Na het nipte 0-1 verlies van vrijdagavond tegen Club Brugge, versloeg blauw-wit maandagavond provinciegenoot Sint-Truiden met 2-1. STVV'er Bourard opende de score in de twaalfde minuut, maar Nikolaos Karelis kroonde zichzelf tot man van de match. De spits van KRC Genk scoorde tweemaal: een eerste maal via een strafschopdoelpunt (59'), en een tweede maal met een beslissend doelpunt net voor het eindsignaal. Het luidde meteen de vijfde overwinning van het seizoen in voor Genk.

Nieuws

Vrouw rijdt met wagen in berm

Een automobiliste belandde dinsdag om 14.50 uur met haar wagen in de berm van de Europalaan in Genk. De vrouw, Fatma K. (40) uit Maasmechelen, raakte hierbij lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Werkmateriaal en machines weg bij inbraak

Bij een inbraak in een huis op de Weg naar As zijn meerder werkmaterialen en machines gestolen. De politie werd maandag op de hoogte gebracht. (mm)

Politie en veiligheid

Lasertoestel op werf in Waterschei gestolen

Op een werf op de André Dumontlaan in Waterschei is een lasertoestel gestolen. De diefstal werd maandag vastgesteld. (mm)

Nieuws

Vijftig bestuurders aan kant gezet na snelheidsovertreding

Vijftig bestuurders zijn maandag meteen aan de kant gezet bij snelheidscontroles op de Europalaan. Het rijbewijs van een bestuurder, die 165 km/uur reed waar als maximumsnelheid 90 km/uur geldt, werd meteen ingetrokken. Van de 854 voertuigen die werden gecontroleerd, reden er 112 te snel. De politie nam bij de controles nog twee niet verzekerde auto’s in beslag. Er werden 18 onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de gordel. (mm)

Wegen en verkeer
Download