Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mijn benadering is altijd persoonlijk”

In heel Vlaanderen zijn veel jonge ruiters actief . Die jonge mensen komen in hun hippische loopbaan vaak vele hindernissen tegen. Johan Philippaerts wil graag een bijdrage leveren aan de sportambities van jonge ruiters, ze ondersteunen met trainingen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen in de sport. “Paard én ruiter trainen tot een succesvolle combinatie, dat vinden we pas een uitdaging”, zegt hij. “Samen een traject uitstippelen en via intensieve begeleiding een doel bereiken.”

Nieuws

Geld uit kassa benzinestation gestolen

Uit de kassa van een benzinestation op de Bochtlaan is zaterdag rond 16.30 uur geld gestolen. Twee personen hadden de uitbater afgeleid terwijl een derde man het geld stal. De diefstal werd maandag bij de politie gemeld. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Bestuurder vertrekt na positieve alcoholtest met auto

Bij een controle op de Evence Coppéelaan in Genk is een bestuurder na een positieve alcoholtest doodleuk terug in zijn auto gaan zitten en vertrokken. De man kon even verderop worden tegengehouden. Hij is zijn rijbewijs en auto voor 15 dagen kwijt.

Nieuws

Fotoproject "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden": André Hofkens en André Koonings

Het thema van het tiende fotoproject: "Dynamisch naar morgen – actief ouder worden" is een onderwerp met legio mogelijkheden en voorbeelden. Senioren André Hofkens en André Koonings maakten er dankbaar gebruik van: ze stuurden elk een foto binnen waarin de woorden "senioren, dynamisch en actief" centraal staan.

Nieuws

INGESTUURD. Samana Genk Centrum viert Driekoningen (met drie koningen)

Samana Genk Centrum (Samana: voorheen Ziekenzorg) organiseerde op driekoningendag haar jaarlijkse driekoningenfeest. De lokale mantelzorgvereniging verwelkomde de deelnemers in ontmoetingscentrum De Crypte. Met een eucharistieviering in de kapel, en een mooie kerststal en orgelmuziek, was de sfeer gezet. In de ontmoetingszaal kregen de aanwezigen, na een kleine receptie, een feestmaal aangeboden. En geheel onverwacht kregen de aanwezigen bezoek van Caspar, Melchior en Balthasar, de drie wijzen uit het Oosten. Peter Sterkmans stuurde namens Samana Genk Centrum een verslag en foto's binnen van het driekoningenfeest. Bewerkt: Belgin Özgünes.

Nieuws

Gewonde bij botsing in Genk

Op de Dieplaan zijn donderdag rond 16.45 uur twee auto’s gebotst. Maria B. (50) uit Meeuwen-Gruitrode raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

VIDEO. Politie CARMA doet niet mee aan alcoholvrij weekend

Vanaf vrijdagavond loopt u een grotere kans om te moeten blazen als u met uw wagen onderweg bent. De federale politie houdt een grote actie in het kader van Weekend zonder Alcohol achter het stuur. Maar niet alle zones doen mee. In de grote zone CARMA in de regio rond Genk is men dit weekend niet bij machte om mee te doen. Al wil dat niet zeggen dat u er niet gecontroleerd kan worden.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Zonhovenaar stak 46-jarige vader van zijn ex-liefje dood

De 24-jarige Luciano W. uit Zonhoven riskeert 20 jaar cel voor de dood op de vader van zijn ex-vriendin. De Zonhovenaar stak in juni 2015 de 46-jarige Genkenaar neer met enkele messteken. Het slachtoffer wilde de jongeman duidelijk maken dat hij zijn 22-jarige dochter gerust moest laten. De ruzie ontaardde in een dodelijke steekpartij.

Nieuws

Hersenoperatie Genkse Indi (11) goed verlopen

De operatie van Indi Blocken (11), die gisteren onder het mes moest om een hersentumor te laten verwijderen, is goed verlopen. “Indi moet nu herstellen”, zegt haar vader.

Nieuws

Ouders boos nadat Katholieke school islamlessen afschaft: “Ik haal mijn kind hier weg”

Basisschool ’t Schoolke in Oud Waterschei schaft vanaf september de islamlessen af. Tegen de zin van zo’n veertig ouders, die zich inmiddels hebben verenigd. Volgens mama Sahizer Alacaoglu hebben de ouders net gekozen voor de school omdat er islamlessen worden geven. Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, zegt dat de islamlessen een experiment waren.

Nieuws
Download