Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jarig Absolutely Free Festival trakteert op gratis taart en koffie

Het Absolutely Free Festival (AFF) viert op 4 en 5 augustus zijn tiende verjaardag aan C-Mine in Genk. Naar aanleiding van die verjaardag trakteert het festival de bezoekers op lekkere Limburgse taart en koffie.

Nieuws

Wouters behoudt de leiding

In de tweede wedstrijd van de Euregiocompetitie voor eliten z/c en beloften heeft Rutger Wouters zijn leiderstrui, die hij in Kortessem veroverde, kunnen behouden. Daarvoor volstond een vijfde plaats. De dagzege ging naar de Brit Adam Lewis van het Truiense United Cycling team.

Nieuws

Tuur Vos speelt tornooien aan de lopende band

Het seizoen mag dan nog pril zijn, Tuur Vos werkte gisteren zijn 62e, 63e en 64e wedstrijd van het seizoen af. Een heren 4-finale in Romers-hoven en de heren 3-eindstrijd in Winterslag, waar hij met vader Jan als klap op de vuurpijl ook nog de finale speelde in de dubbelreeks tot 90 punten.

Nieuws

Vierde zondagsmarkt met Afrikaanse ritmes en klanken

De vierde Zondagsmarkt van 2017, de veertigste editie sinds haar ontstaan in 1977, brengt op 23 juli Afrikaanse ritmes en klanken naar het centrum van Genk. Naast de traditionele rommelmarkt én versmarkt én optredens én gezellige terrasjes, is er gewoontegetrouw ieder jaar één Noord-Zuiddag op de zondagsmarkt. Zo organiseren de stad en enkele Genkse verenigingen uit de Noord-Zuidraad jaarlijks samen een Noord-Zuidmarkt met infostandjes over hun projecten en activiteiten in Genk en de rest van de wereld.

Rommelmarkt

Alleen meisjes houden de Limburgse eer hoog in Leopoldsburg

Net als twee jaar geleden was organisatorisch het kampioenschap van Vlaanderen in Leopoldsburg weer een voltreffer. In tegenstelling tot toen, moet Limburg het nu wel zonder Vlaamse kampioenen stellen en waren het enkel de meisjes Anna Vanderaerden (2de) en Elvia Peeters (3de) die met eremetaal gelauwerd werden. Anders dus dan in 2015 toen Milan Fretin in het tijdrijden, Dina Scavone en Quinten Vandermeer op het hoogste schavotje mochten.

Nieuws

Donorcentrum zet deuren wagenwijd open voor donoren

Het donorcentrum in de Schiepse Bos in Genk zet van 24 tot en met 28 juli de deuren wagenwijd open voor donoren. Rode Kruis Vlaanderen hoopt op die manier om de Genkenaren warm te maken om bloed te doneren. "Elk jaar opnieuw blijkt de zomer een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden", zegt Rode Kruis Vlaanderen. Het donorcentrum in Genk telt in het totaal vijftien bedjes: vier voor bloed, zeven voor plasma en vier voor bloedplaatjes. Het donorcentrum mikt tijdens die periode op tien extra bloeddonoren per dag.

Nieuws

Zes voertuigen branden uit in één nacht

Liefst zes voertuigen zijn maandagnacht uitgebrand in Beringen, Genk en Lommel. In alle gevallen is er sprake van brandstichting. Het gerechtelijk labo vond tijdens de eerste vaststellingen geen aanwijzingen voor een link tussen de branden.

Nieuws

Genks koppel zet kindje (2) op dak ‘als straf’

In een appartement in de wijk Kolderbos in Genk heeft maandag een tweejarige peuter huilend op een plat dak van drie meter hoogte gestaan. Voorbijgangers zagen het kind en belden aan bij de ouders om hun attent te maken van de levensgevaarlijke situatie. “De ouders zeiden dat ze het kind op straf hadden gezet en dat niemand zich moest moeien,” vertelden getuigen tegen Het Laatste Nieuws. De politie onderzoekt de zaak.

Politie en veiligheid

“Ik hoop nog op een WK-selectie”

Met de Ronde van Luik is voor de ronderenners onder de beloften een belangrijke periode gestart. Nadien volgen nog de Ronde van Namen en de Ronde van Vlaams-Brabant. Wie zich in de schijnwerpers van de profploegen wil rijden, moet nu op post zijn. En dat is Milan Menten. Hij won zondag alvast de openingsrit van de Ronde van Luik.

Nieuws

Ina Meylaerts wint op Gold League in Hasselt

Ina Meylaerts heeft op de Gold Leaguejumping in Hasselt de openingsproef op haar naam geschreven. Voor de 28-jarige amazone was het haar tweede nationale zege van het jaar, want ze won eerder ook al in Diepenbeek. “Nu zet ik mijn zinnen op de Beker van België, die in Opglabbeek verreden wordt”, aldus Meylaerts.

Nieuws
Download