When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Panne legt industrieterrein Genk-Noord twee uur lam

Een elektriciteitspanne heeft gisteren gedurende zo’n twee uur een deel van het industrieterrein in Genk-Noord lam gelegd. Die werd veroorzaakt toen middenspanningslijnen werden stukgetrokken tijdens graafwerken.

News

Elektriciteitspanne op industrieterrein in Genk-Noord: verschillende bedrijven en buurtbewoners zitten zonder stroom

In een deel van het industrieterrein in Genk-Noord is een elektriciteitspanne ontstaan. De oorzaak daarvan was het stuktrekken van twee kabels tijdens graafwerken. Verschillende bedrijven maken melding van een productiestop.

News

Brand aan elektrische kabels in Boxbergheide

Op het Kleinven in Boxbergheide is zaterdag rond 20.30 uur een brandje aan de elektrische stroomdraden die naar een huis toegaan, opgemerkt. De brandweer schakelde ook de mensen van Infrax in om het probleem op te lossen. (mm)

Alert

Winkeldieven zetten het op een lopen

De politie spoort een koppel uit Genk op dat in aanmerking komt voor een winkeldiefstal zaterdagavond in Maaseik. De twee waren de winkel ‘New Generation’ in de Eikerstraat binnengestapt. De vrouw nam wat kledingstukken mee het pashokje in en verliet even later de winkel zonder iets te kopen. De winkeluitbaatster had snel in de gaten dat er een enkele kledingstukken ontbraken, liep naar buiten en zag het koppel voor een Grieks restaurant staan. Ze sprak de vrouw aan en zag dat zij een vestje uit de winkel onder haar jas wilde verstoppen. De uitbaatster probeerde de goederen te recupereren. Twee stukken wist ze nog terug te nemen voordat het koppel het op een lopen zette. Op de Markt stapten ze in een auto en reden weg. De vermoedelijke verdachten zouden uit Genk zijn. (mm)

Alert

Orgelconcertseizoen eindigt met orgel, klavecimbel en blokfluiten

Werkgroep Orgel in Genk organiseert op 7 oktober, in samenwerking met de stad Genk en kerkfabriek Sint-Martinus, een concert met orgel, klavecimbel en blokfluit. Met Carine Rinkes en Joost Vermeiren nodigen de organisatoren twee ervaren Limburgse musici uit Peer uit. Beiden hebben een bijzondere voorkeur voor historische instrumenten en oude muziek. En voelen zich thuis op de orgel, de klavecimbel en blokfluiten. Het concert geldt als laatste in de reeks orgelconcerten van de werkgroep in 2018 en sluit af met een glaasje cava. Voor wie dit wenst is er gelegenheid om de stadsbeiaard gratis te bezoeken.

News

Meter uit elektriciteitskast gestolen

Uit een elektriciteitskast aan een huis op de Weg naar As is de meter verdwenen. De diefstal werd donderdagnamiddag vastgesteld. (mm)

News

Joodse gemeenschap boos op Zuhal Demir: “Ons onderwijs vergelijken met groepen die terrorisme financieren, kan niet door de beugel”

De Joodse gemeenschap reageert verbolgen op het optreden van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir in Terzake. De NV-A-vrouw uitte woensdagavond opnieuw stevige kritiek op de mogelijke komst van een islamschool in Genk, maar desgevraagd liet ze weten zich ook zorgen te maken over ultraorthodoxe joodse scholen. “Weet ze wel waar ze over spreekt?”, klinkt het een dag later onder meer.

News

De ongelooflijke zwangerschap van Vlaamse Natasja: “Mijn dochters zijn op dezelfde dag geboren, en toch is het geen tweeling”

Natasja Pilozzi uit Genk heeft twee dochters die op dezelfde dag ter wereld kwamen. En toch zijn ze geen tweeling. In een paar dagen tijd werd Natasja twee keer zwanger. Een uiterst zeldzaam fenomeen. “De gynaecoloog dacht eerst dat er iets mis was”, vertelt de mama van twee, die nu andere mama’s oproept om hun bijzondere zwangerschapsverhaal te delen.

News

Ondanks politieke heisa: eerste islamschool in Vlaanderen is niet tegen te houden

Krijgt Vlaanderen straks zijn eerste islamitische school? Zo ziet het ernaar uit, nu de Turkse beweging Mili Görüs in Genk een gebouw koopt om er een islamschool in onder te brengen. Maar kan dit zomaar? En wat is die Turkse beweging precies?

Alert

Zuhal Demir opnieuw fel over islamschool in Genk: “Gevaarlijke cocktail die toekomst van kinderen naar de knoppen helpt”

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft opnieuw felle kritiek geuit op de mogelijke komst van een islamitische school in Genk. “Ik ben zeer bezorgd over de toekomst van de kinderen die naar zo’n school zullen gaan.”

News
Download