Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Groepje joggers doet akelige ontdekking in Limburgs natuurgebied

Een groepje joggers stootte dinsdagnamiddag op een levenloos lichaam op de Connecterra-site tussen Lanklaar en Eisden in Limburg. Zij verwittigden de hulpdiensten en die kwamen ter plaatse, maar konden de persoon niet meer helpen.

Nieuws

Zwaan vliegt onder auto op Boslaan in Lanklaar

Een zwaan is maandagvoormiddag op het nippertje aan de dood ontsnapt. De vogel werd rond 9 uur in de grasberm tussen het fietspad en de weg gesignaleerd. Ineens schoot ze de lucht in en vloog rakelings over de burg. Een aankomende bestuurster kon een aanrijding niet meer vermijden. De wagen raakte bij de klap licht beschadigd. De zwaan leek er in eerste instantie erger aan toe. Ze werd door medewerkers van het Natuurhulpcentrum opgehaald. Het 11 kilo zware dier had een hersenschudding. In de vooravond stelde het slachtoffer het al goed en zwom in een buitenvijver. De mensen van het centrum uit Opglabbeek moesten ook nog drie reeën gaan ophalen die waren aangereden. Deze ongevallen gebeurden in Genk, Overpelt en Zonhoven.(mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Maasmechelaars dumpen vracht afval in Lanklaar

Twee twintigers uit Maasmechelen hebben een boete gekregen voor sluikstorten. De twee hadden op de Bekaertlaan in Lanklaar op een zandvlakken tientallen zakken huisafval, bidons ruwe motorolie, kattenbakvulling, enzovoort gedumpt. De twee konden bij onderzoek van het afval maandag worden geïdentificeerd. (mm)

Nieuws

Man met openstaande gevangenisstraf uit verkeer geplukt in Rotem

In de Kempenstraat in Rotem heeft de politie maandag een geseinde man van de weg gehaald. De man verplaatste zich in een verdacht voertuig. De Nederlander had geen rijbewijs en moest nog een gevangenisstraf uitzitten. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Restanten van wietplantage aan Dilserbos

Zondag zijn aan de ingang van het Dilserbos in Dilsen de restanten van een wietplantage gevonden. De locatie ligt langs de Europalaan. De resten werden opgeruimd. De politie is een onderzoek gestart. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

8 rijbewijzen ingetrokken bij alcoholcontroles

Bij de Slim-controles van afgelopen weekend werden in de politiezone Maasland acht rijbewijzen ingetrokken na een positieve alcoholtest. In totaal werden 479 bestuurders aan de kant gehaald. Er werd nog een proces-verbaal voor het bezit van drugs opgesteld. Drie bestuurders kregen een onmiddellijke inning. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Inbraakpoging in Lanklaar

Bij de politie is zaterdag een inbraakpoging op Mulheim in Lanklaar gemeld. De daders kregen de deur niet open. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Diefstal van bouwmaterialen in Lanklaar

Op de Berkenlaan in Lanklaar is donderdagavond een diefstal van bouwmaterialen vastgesteld Op een bouwwerf zijn isolatiemateriaal en gevelstenen gestolen. Getuigen lieten weten dat er een grijze bestelwagen was opgemerkt. De politie is een onderzoek gestart. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Auto total loss na crash tegen verhoogde berm

Woensdag rond 21.30 uur is op de Europalaan in Dilsen een auto tegen de verhoogde berm terechtgekomen nadat hij door een ander voertuig de pas werd afgesneden. De 33-jarige bestuurder uit Maasmechelen raakte als bij wonder niet gewond. De auto is wel total loss. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Gevel in Dilsen met eieren bekogeld

Op de Lodderkuil in Dilsen hebben onbekende eieren tegen een gevel van een huis gegooid. De bewoners contacteerden woensdag rond 20.30 uur de politie. Er is een proces-verbaal tegen onbekende opgemaakt. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download