Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Waardevol bos moet wijken voor bungalowpark in Limburg: “Ecologische ravage”

In het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een “ecologische ravage” en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek, zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing en beschuldigt Groen van “pure stemmingmakerij”.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

LRM: “We willen wandelaanbod op oude mijnsite net versterken”

De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) gaf zaterdag ook verduidelijking over het wandelgebied, waarover de laatste tijd de vrees ontstond dat bepaalde wandellussen afgesloten zouden worden door de komst van het vakantiepark Terhills Resort, dichtbij de oude mijnsite van Eisden. “We willen het wandelaanbod net gaan versterken. Het klopt niet dat het domein volledig omheind gaat worden. Er zal gewoon een controle gebeuren als wandelaars het gebied in en uit willen”, legt head of corporate affairs Jeroen Bloemen uit.

Nieuws

“Indertijd als natuurvereniging woord gegeven voor Terhills en dat breek je niet”

Natuurpunt vindt dat ze zich aan de afspraken moet houden die in het verleden gemaakt zijn over de inplanting van een vakantiepark in bosrijk gebied in Dilsen-Stokkem. “Het is een kwestie van woord te houden, want als onbetrouwbare of ongeloofwaardige partner bemoeilijken we in de toekomst de samenwerking met de overheid”, klinkt het bij de milieuorganisatie.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Bos moet wijken voor Terhills: “Ecologische ravage”

In Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een “ecologische ravage” en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek, zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing en beschuldigt Groen van “pure stemmingmakerij”.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Aanhouding van 23-jarige vrouw bevestigd voor doden van eigen baby

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 23-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem, die verdacht wordt van doodslag op haar eigen baby.

Nieuws

Vrouw die baby doodde, blijft in de cel

De 23-jarige moeder uit Lanklaar die half februari haar pasgeboren baby doodde, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Tongeren vrijdag beslist.

Nieuws

Maasmechelaar speelt rijbewijs kwijt na positieve alcohotest

Een 39-jarige Maasmechelaar heeft woensdagavond zijn rijbewijs moeten afgeven na een positieve alcoholtest op de Rijksweg in Dilsen. (mm)

Nieuws

Daniel K. staat terecht voor moord op Inge Jonkers

In Tongeren is de rechtszaak begonnen van Daniël K. (50), die terechtstaat voor de moord op zijn vrouw Inge Jonkers (45) in Dilsen-Stokkem in 2015. De man, die momenteel onder elektronisch toezicht staat, riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar. Bij de start van de zaak werd K. uitgebreid ondervraagd.

Nieuws

Dilsen-Stokkem: “Wandellus rond plas en terrils moet open blijven”

Wandelen rond ‘Het mooiste panorama van Limburg’ zal er vanaf 15 juni anders uitzien. Door de komst van Center Parcs zal de wandellus die rond de plas en terrils in Eisden-Lanklaar loopt, verlegd worden. Jammer, vinden Jan Van Reusel en Dirk Gielen die al 600 handtekeningen verzamelden om de wandelroute te behouden.

Nieuws

VIDEO. Extreem vandalisme: twee huizen onder water nadat onbekende sluis saboteert

Onbekenden hebben de sluis aan de Zuid-Willemsvaart in Dilsen-Stokkem gesaboteerd. Waarom ze dat deden is niet duidelijk. Doordat de sluis volledig openstond, stroomde het water onophoudelijk naar het Oud Kanaal in Lanklaar. Maar omdat het water daar niet weg kon, stroomde het straat op en zette het twee woningen volledig onder water.

Nieuws
Download