Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gestolen bestelwagen

De politie Maasland heeft dinsdagavond een 47-jarige Nederlander uit Helmond opgepakt omdat die in een gestolen VW Transporter reed met duplicaat nummerplaten. De man werd naar de kant gehaald in de Oude Kerkstraat in Dilsen. De zwarte VW Transporter bleek in mei te zijn gestolen in het Nederlandse Groesbeek. De bestuurder had een vouwmes op zak. De man is verhoord. De bestelwagen is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Politie en veiligheid

Verdachte van diefstallen

De politie Maasland heeft zondag rond middernacht een 19-jarige uit Halen verhoord. De politie is die gaan ophalen nadat de collega’s van de zone Limburg Regio Hoofdstad de verdachte hadden aangetroffen. De Halenaar wordt verdacht in enkele dossiers rond inbraken.

Politie en veiligheid

Snelheidsduivel

De politie heeft een 32-jarige bestuurder uit Houthalen uit het verkeer geplukt op de Boslaan in Dilsen. De chauffeur reed 150 km/u op zondagmorgen, rond 2 uur. Het rijbewijs werd ingetrokken. Het was een anonieme politieploeg die de hardrijder opmerkte.

Politie en veiligheid

Inbraak

Inbrekers hebben een raam losgeschroefd bij een pand in de Borreshoefstraat in Dilsen. Er werden meerdere zaken gestolen.

Politie en veiligheid

Illegaal feestje in bos

Midden in het bos aan de Stokkemerweg in Dilsen hebben zo’n 40 tot 50 feestvierders een party gehouden. De politie kwam bij de illegale fuif uit op zaterdagmorgen rond 3 uur. Het feestje werd stilgelegd. Een 30-jarige man uit Diepenbeek had het fuifke georganiseerd. Een dj met een heuse muziekinstallatie, gevoed door een stroomgroep, draaide plaatsjes. In een weide was een kampvuur met barbecue aangestoken. Er waren tentjes opgesteld. De politie liet het feestje ophouden en de plaats moest worden ontruimd. Er is een GAS-boete opgesteld.

Politie en veiligheid

“We gaan voor een medaille”

De enige ploegsport waarin ons land een team afvaardigt tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) is het volleybal. De U19-Red Dragons van head coach Mieke Moyaert reizen met gezonde ambities af naar Hongarije. De enige Limburger in de selectie is Berre Peters. “We gaan voor een medaille”, klinkt het bij het talent uit Dilsen-Stokkem.

Nieuws

Onderzoek naar vechtpartij in Dilsen

De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij in de Eindestraat in Dilsen. In een café kwam het daar woensdag even na 22 uur tot een ruzie. Een 58-jarige man uit Dilsen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén verdachte werd verhoord. (mm)

Politie en veiligheid

Cannabis gevonden bij controle in Dilsen

Vrijdag rond 3 uur ’s ochtends heeft de politie op de Rijksweg in Dilsen een BMW aan de kant gehaald. Zowel de 23-jarige bestuurder uit Dilsen-Stokkem als zijn 24-jarige passagier bleken cannabis bij de hebben. (mm)

Politie en veiligheid

Vriend krijgt 3 jaar voor wurgpoging vriendin, blaffende hond houdt hem tegen

Een 44-jarige man uit Dilsen-Stokkem moet voor drie jaar de cel in voor poging doodslag op zijn vriendin. De man kampte met een psychose door overmatig druggebruik. Hij probeerde zijn partner te wurgen. Zijn blaffende hond deed hem tot inkeer komen.

Nieuws

VIDEO. Brand bij aluminiumbedrijf in Lanklaar

Bij E-Max Aluminium in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem heeft dinsdagmiddag een hevige brand gewoed. De brandweer had de situatie snel onder controle maar kon niet verhinderen dat dertig zonnepanelen in de rook zijn opgegaan. Er vielen geen gewonden.

Politie en veiligheid
Download