Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Trio bekent vandalisme en belletje-trek in buurt rond schutterij Stokkem

De politie heeft drie jongeren geïdentificeerd die vandalenstreken uithaalden op de weide van de schutterij op het Molenveld in Stokkem. Een van de jongeren had er zaterdag een raam vernield. Bij hun verhoor bleek ook dat ze verantwoordelijk waren voor veelvuldige meldingen van belletje-trek in de buurt. Ze zullen de schade aan het gebouw van de schutterij vergoeden. (mm)

Politie en veiligheid

Twintiger speelt rijbewijs kwijt na positieve drugstest in Lanklaar

Een 24-jarige bestuurder is zondag in de vooravond zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld na een positief drugstest. De man werd rond 17 uur op de Boslaan in Lanklaar aan de kant gehaald. (mm)

Nieuws

Niet verzekerde auto getakeld

De politie heeft zaterdagnamiddag op de Rijksweg een niet verzekerde Seat aan de kant gezet. De auto werd getakeld. (mm)

Politie en veiligheid

Vuurtje stoken in Elen

In de Langstraat in Elen heeft de politie woensdag in de vooravond een GAS-PV opgesteld. Een jong meisje had er rond 17.15 uur een kartonnen doos in brand gestoken. De dame in kwestie zette het na de feiten op een lopen maar kon worden gevat. (mm)

Politie en veiligheid

Nederlander plaatst valse kledingcontainers in Limburg om winst te maken

Een 39-jarige Maastrichtenaar kreeg dinsdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren een geldboete van 12.000 euro, waarvan 9.000 euro met uitstel, voor het onwettig plaatsen van kledingcontainers in Limburg. Het ingezamelde textiel probeerde hij nadien door te verkopen.

Nieuws

Bijwerkingen van medicatie mogelijk oorzaak van brandstichting

De advocaat en de bewindvoerder van een 71-jarige man uit Bree, die in april 2014 een boerderij in Dilsen-Stokkem in brand heeft gestoken, vragen de vrijspraak. Volgens hen zorgden de zware medicijnen die de man na zijn hartoperatie moest slikken ervoor dat hij sindsdien te kampen heeft met waanideeën.

Nieuws

Zandhoven enkele maatjes te groot in eenzijdige topper

Wie gehoopt had op een boeiende topper tussen twee ongeslagen leiders, keerde zaterdag ontgoocheld huiswaarts. Wat een aanvallend bijzonder onmondig Dilsen-Stokkem aan het publiek serveerde, deed bij momenten pijn aan de ogen. Zandhoven nam het geschenk met de glimlach aan.

Nieuws

Jetski gestolen

Onbekenden pleegden een diefstal naast de Rijksweg in Dilsen. De daders stalen er een jetski. De feiten zijn zaterdag om 21 uur bij de politie gemeld. (ppn)

Politie en veiligheid

Fietser gegrepen

Fietser J.B. (79) uit As wilde zaterdag rond 15 uur de Europalaan ter hoogte van de Driepaalweg in Dilsen oversteken toen een autobestuurder uit Tessenderlo hem aanreed. De fietser werd gegrepen en raakte gewond. De ambulanciers brachten de zeventiger over naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. (ppn)

Wegen en verkeer

Speed gevonden

De politie ging woensdag om 16 uur over tot de controle van M.D. die zich op de Rijksweg in Dilsen verdacht gedroeg. De 36-jarige was in het bezit van enkele zakjes speed. De agenten voerden daarop nog een huiszoeking bij enkele kompanen uit en ook dat leverde nog een hoeveelheid drugs op. Vier betrokkenen zullen zich hiervoor op een later tijdstip bij de rechter moeten verantwoorden. (ppn)

Politie en veiligheid
Download