Goeiemorgen morgen, goeiedag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dieven stelen geldkistje en juwelen

Dieven forceerden de deur van een huis in de Tapuitstraat in Lanklaar en doorzochten de woning. Ze gingen er vandoor met juwelen en een geldkistje. (ppn)

Politie en veiligheid

Blaffende hond redt leven van vrouw tijdens wurging door vriend

Een 44-jarige man uit Dilsen-Stokkem riskeert een celstraf van drie jaar met volledig uitstel voor poging doodslag op zijn vriendin. Tijdens een psychose door overmatig druggebruik, probeerde hij de keel van zijn partner dicht te knijpen. Omdat de hond begon te blaffen, kwam hij tot inzicht. Hij gaf zichzelf aan.

Nieuws

Veel schade, maar niets gestolen bij inbraak

Bij de politie werd woensdag om 6 uur een inbraak gemeld. Onbekenden wilden een firma naast de Energielaan bestelen, maar konden enkel veel schade aanrichten. Buit was er niet. (ppn)

Politie en veiligheid

Stafford valt fietser en loopster aan in Lanklaar

De politie heeft een eigenaar van de Stafford een gas-pv gegeven nadat zijn hond een fietser en een loopster had aangevallen. De feiten gebeurden op de Nijverheidslaan in Lanklaar. (mm)

Politie en veiligheid

Fietser van 14 jaar gewond in Dilsen

Op de Vlesssersweg in Dilsen is maandag rond 12.30 uur een fietser door een auto die uit een onverharde veldweg kwam, geraakt. De jongen van 14 jaar raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

Dronken mannen zorgen voor problemen

De politie Maasland is afgelopen weekend enkele keren opgeroepen voor moeilijkheden met dronken personen. Op de Acht Meilaan werd zondag werd een dronken man opgepakt omdat hij problemen maakte bij zijn ex. Hij werd ter ontnuchtering in de amigo opgesloten. Ook op de Burgemeester Philipslaan in Maaseik en de Kantonsweg in Dilsen was alcoholmisbruik de oorzaak van problemen. Telkens werd een proces-verbaal van openbare dronkenschap opgesteld. (mm)

Politie en veiligheid

Tot drie jaar cel voor wapensmokkel via darknet

Een 18-jarige man uit Dilsen-Stokkem, zijn vader en twee handlangers werden maandag voor de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot celstraffen van twee en drie jaar en geldboetes tussen 600 en 6.000 euro voor handel in Glockwapens. De tiener ging via het darknet op zoek naar kopers en verkopers om zo een handeltje op te starten. Uiteindelijk konden undercoveragenten de mannen ontmaskeren.

Politie en veiligheid

Vakbondsactie bij betonbedrijf Tripan in Dilsen-Stokkem

De vakbonden bij betonbedrijf Tripan in Dilsen-Stokkem gaan vrijdag actievoeren. “De vakbonden willen een ander personeelsbeleid, betere en veiligere arbeidsomstandigheden”, zegt ABVV-secretaris Yannick Urbain donderdag. Het bedrijf is naar eigen zeggen “verrast door de plotse actie van het ABVV”.

Nieuws

Twee homokoppels krijgen 18 en 12 maanden cel voor drugs op seksfeestjes

Twee homokoppels uit Dilsen-Stokkem en Leopoldsburg hebben donderdag in Hasselt straffen met uitstel gekregen voor het bezit en dealen van GHB, xtc, ketamine en speed.

Nieuws

Dertiger krijgt werkstraf voor verkoop gestolen hemden Stijn Helsen

Een 33-jarige man uit Dilsen-Stokkem kreeg voor de correctionele rechtbank van Tongeren een werkstraf van 70 uur voor het doorverkopen van gestolen designerhemden van het merk Stijn Helsen op tweedehandssites. Zelf ontkende hij de diefstal: “Ik vond de doos met kleding aan het skatepark in Genk.”

Politie en veiligheid
Download