Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Renovatie Boudewijnlaan gaat woensdagavond van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer start woensdagavond met de renovatie van een gedeelte van de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek. Hierbij wordt de toplaag van het wegdek vervangen. Om de hinder te beperken wordt er gewerkt tussen 21 en 6 uur.

Wegen en verkeer

VIDEO. 16-jarige ontsnapte bij politieactie in Diepenbeek

Bij een spectaculaire politie inval in Diepenbeek is een 16-jarige gezochte jongeman uit Hasselt aangetroffen. De minderjarige was op 7 augustus, samen met een kompaan van 17, ontsnapt uit de jeugdinstelling van Everberg. Op de beelden die TV Limburg maakte van de inval is te zien hoe de jongeman naar buiten wordt gebracht.

Politie en veiligheid

16-jarige na derde ontsnapping uit instelling opgepakt in Diepenbeek

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft maandagnamiddag in Diepenbeek de minderjarige opgepakt, die begin deze maand gevlucht was uit de gesloten instelling in Everberg. De zestienjarige uit Hasselt was samen met een kompaan gaan lopen. Het was al de derde keer dat de minderjarige uit een jeugdgevangenis wist te ontsnappen.

Politie en veiligheid

Juwelen gestolen

Inbrekers maakten juwelen buit nadat ze een woning in de Stationstraat in Diepenbeek waren binnengedrongen. Dat gebeurde voorbije zaterdag en raakte nu pas bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

Vonnis moordende kapelletjesvandaal uitgesteld naar 1 september

De Hasseltse strafrechter heeft woensdag nog geen eindvonnis geveld in de zaak rond de kapelletjesvandaal. De 35-jarige man die exact een week geleden zijn Poolse moeder (60) in Diepenbeek onthoofde, vernielde in het najaar van 2015 en begin 2016 tot 16 keer toe een kapelletje.

Nieuws

VIDEO. Dit is de jongste band op Pukkelpop

Amper 16 jaar, maar toch al op Pukkelpop staan. Het overkomt de Limburgse band Casual Trip. De bandleden zijn piepjong, maar zien toch al hun grote droom uitkomen. Op de kunstschool Pikoh in Hasselt besloten de vier artiesten enkele maanden geleden om een groep te starten. Wij volgden Casual Trip tijdens hun laatste repetities in Diepenbeek.

Nieuws

Vrachtwagen verliest lading frisdrank op Verbindingslaan

Een vrachtwagen maandagnamiddag op de Verbindingslaan in Diepenbeek zijn lading frisdrank verloren. Dat gebeurde toen de chauffeur wilde draaien ter hoogte van de carpoolparking. De brandweer kwam ter plaatse om de flessen op te ruimen.

Wegen en verkeer

Zijn vriendin werd onthoofd door haar eigen zoon: “Hoe gek moet je in België zijn voor je wordt geïnterneerd?”

Een dag na de onthoofding van Ludmila Zwierzewicz (60) door haar zoon Bartosz (35) blijft haar partner zich afvragen of dit drama niet vermeden had kunnen worden. “Hoe gek moet je in België zijn voordat je wordt geïnterneerd, of op zijn minst grondig wordt opgevolgd?”, zucht Dirk. “Bij mijn weten was er na zijn gedwongen opname in 2016 geen enkele medische begeleiding meer. Dat kan toch niet?”

Nieuws

Deskundigen gaan geestestoestand onderzoeken van man die zijn moeder onthoofdde

De 35-jarige verdachte van de moedermoord in Diepenbeek is door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden en opgesloten. Dat meldt het parket van Limburg. Bartosz Z. stapte woensdag rond 6.45 uur zelf - bebloed - naar de politie met het verhaal dat hij ernstige feiten gepleegd had op zijn moeder. Een college van deskundigen moet zijn geestestoestand onderzoeken.

Politie en veiligheid

“Net niet gek genoeg” voor internering, maar nu zijn moeder onthoofd

Hij noemde zichzelf een satanist, en hij was er zo van overtuigd dat dé christenen hem bespioneerden, dat hij vorig jaar in half Limburg Mariabeeldjes ging onthoofden. Toch mocht de Limburgse Pool Bartosz Z. (35) na een gedwongen behandeling in de psychiatrie weer naar huis. “Net niet gek genoeg”, was het uiteindelijke oordeel. Tot hij zich gisterochtend bebloed aanbood op het politiekantoor met de melding dat hij zijn moeder Ludmila (60) had onthoofd.

Politie en veiligheid
Download