We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Afbraak Mariagrot zet Diepenbeek in rep en roer

Een grijpkraan heeft woensdagochtend de Mariagrot in de tuin achter het leegstaande klooster van de Ursulinen in Diepenbeek deels gesloopt. Daar komt binnenkort een nieuw woon-zorgcentrum.

News

Elf rijbewijzen ingetrokken bij controles

Bij alcohol- en drugscontroles heeft de politie vrijdagochtend elf rijbewijzen voor minimum 3 uur en maximum 15 dagen ingetrokken. Ze hadden allemaal te veel alcohol gedronken. In totaal werden 513 bestuurders aan de kant gehaald. 502 testten er negatief. De controles gebeurden op drie locaties. Bij de controles werden nog verschillende onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het fout gebruiken van de fietsverlichting. (mm)

Alert

Pas verkozen Pipeleers stopt met foodcorner Sanseveria

Na drie jaar stoppen de pas verkozen Ilse Pipeleers en haar man David met hun foodcorner Sanseveria in Diepenbeek. Vanaf januari focust Ilse zich voor Open VLD op haar nieuwe uitdaging als schepen. “De sluiting staat hier los van. Die beslissing was al gevallen. Mijn lichaam smeekt om rust.”

News

69 bestuurders rijden te snel

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft woensdag op vier locaties geflitst. Van de 2.944 voertuigen die een camera passeerden, hielden er zich 2.875 aan de snelheidslimiet. (mm)

Alert

Twee gewonden bij kop-staartbotsing in Diepenbeek

Twee auto’s zijn woensdag rond 17.45 uur in de Nieuwstraat bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. Jesse F. (17) uit en Dian M. (17) uit Nederland raakten lichtgewond.

News

Werfdiefstal in Diepenbeek

Op een werf in de Nieuwstraat is bouwmateriaal gestolen. De feiten werden donderdagmiddag bij de politie gemeld. (mm)

Alert

Vier gewonden bij ongeval in Diepenbeek

Twee auto’s zijn zondag rond 21.15 uur bij een ongeval op de Boudewijnlaan betrokken geraakt. Een auto kwam tegen de vangrail terecht. Vier personen raakten gewond: Peter V. (22) uit As, Kris P. (27) uit Opglabbeek, Islam D. (19) uit Hasselt en Diar R. (21) uit Hasselt. (mm)

News

In opspraak gekomen Lode Vereeck binnen drie jaar schepen in Diepenbeek

Open VLD’er Lode Vereeck zal binnen drie jaar schepen worden in Diepenbeek. Dat schrijft De Tijd.

News

Rik Kriekels (N-VA) dan toch burgemeester van Diepenbeek

Na een dagenlange impasse is er duidelijkheid over een coalitie en burgemeester in het Limburgse Diepenbeek. CD&V heeft donderdagavond dan toch gekozen om het getekende akkoord met N-VA en Open VLD te respecteren. Ook Groen maakt deel uit van de coalitie, waarin Rik Kriekels (N-VA) burgemeester wordt.

News

VIDEO. Diepenbeek stevent af op onbestuurbaarheid. CD&V betreurt voordracht N-VA-kandidaat als burgemeester

Stevent de gemeente Diepenbeek af op de onbestuurbaarheid? De partij PUUR van burgemeester Patrick Hermans mag dan wel een intentieverklaring hebben ondertekend met CD&V en PRO3590, de N-VA van kandidaat-burgemeester Rik Kriekels beschikt wel over de getekende voordrachtaktes die hem tot burgemeester kronen. Bij de CD&V betreuren ze intussen dat ze deze akte mee hebben ondertekend.

News
Download