Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Juwelen weg bij inbraak

Bij een inbraak in een huis op de Steenweg zijn zaterdag juwelen gestolen. De daders hadden een deur opengebroken om in de woonst binnen te dringen.

Melding

VIDEO. Studenten UHasselt houden kleurrijk gevecht

Het zijn verkiezingsweken op de universiteit in Hasselt. Dat betekent dat er non-stop activiteiten en fuiven georganiseerd worden voor en door de studenten. Dinsdag vond er een heuse strijd plaats: de studentenvereniging Hermes organiseerde een 'colour fight'. De opbrengst van het gevecht gaat naar SOS Kinderdorpen.

Nieuws

Auto over de kop in Diepenbeek

Zondag rond 18.45 uur zijn in de Nieuwstraat een auto en een motorfiets licht gebotst. De auto ging na de aanrijding over de kop. De bestuurder van de motorfiets reed verder. David V. (49) uit Genk liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Gewonde bij botsing op Universiteitslaan

Zaterdag rond 18.45 uur zijn op de Universiteitslaan twee auto’s gebotst. Een persoon raakte gewond. (mm)

Nieuws

Kirsten Janssens brengt nacht door in politiecel

De 35-jarige Kirsten Janssens, ex van Jan Kriekels, heeft recent een nacht in een Hasseltse politiecel doorgebracht. Dat maakte ze zelf bekend in een Facebookbericht dat enkele uren later weer van haar profiel verdween.

Melding

Turkse trouwstoet eindigt in vangrails van E313 in Diepenbeek

Een wagen uit een Turkse trouwstoet is zaterdagmiddag in de vangrails beland op de E313 ter hoogte van Diepenbeek. Volgens getuigen lag roekeloos rijgedrag aan de basis van het ongeval.

Nieuws

Rel over opruimen duizend grafstenen nog maar net gaan liggen, of daar is de volgende: “Nu gaan ze zelfs de naambordjes verwijderen”

Er is opnieuw commotie ontstaan over het kerkhof in Diepenbeek. Net nu de gemoederen stilaan gaan liggen waren rond het opruimen van zowat duizend grafstenen, is er opnieuw heibel. Met aanplakbrieven heeft het gemeentebestuur laten weten dat de naambordjes aan de strooiweide na vijftien jaar zullen worden weggehaald. En dat zorgt voor hevige discussies.

Nieuws

Man krijgt een jaar voorwaardelijk voor bedreigen van zijn kotbazin met een BB-gun

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige man uit Hasselt veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar, omdat hij in Diepenbeek zijn kotbazin bedreigd had met een BB-gun, een luchtdrukgeweer.

Nieuws

Loslopende koeien maken centrum van Diepenbeek onveilig

Een kudde loslopende koeien heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het centrum van Diepenbeek onveilig gemaakt. De politie kwam ter plaatse en dreef de koeien samen op de parking van de Carrefour en de Brico in de Wijkstraat.

Wegen en verkeer

Dader vluchtmisdrijf Winterland veroordeeld tot 18 maanden cel

De politierechtbank in Hasselt heeft vrijdag de 57-jarige Eric L. uit Diepenbeek voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf aan het evenement Winterland in Hasselt veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes maanden met uitstel. De man kreeg ook drie jaar rijverbod en in totaal 9.440 euro aan boetes, waarvan 3.200 euro met uitstel. Uiteindelijk verklaarde de rechtbank Eric L. ook lichamelijk ongeschikt om nog met een wagen te rijden. Op 6 januari 2018 reed hij op de Boudewijnlaan drie voetgangers aan ter hoogte van Winterland.

Melding
Download