No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Joke Baptist (27) overleden: “Ze was mijn beste maatje”

Donderdag is de Diepenbeekse Joke Baptist op 27-jarige leeftijd overleden. Joke leed al een tijd aan een ongeneeslijke vorm van kanker. “We hebben met de hele familie nog Kerstmis gevierd”, vertelt haar nonkel Danny Baptist, die ook ongeneeslijk ziek is. “Maar de dag nadien ging het snel bergaf. Nu moet ze niet meer afzien, maar ikzelf ben mijn beste maatje kwijt”, zegt hij.

News

Afghaans meisje (12) heeft al drie jaar een foute naam: “Het is vervelend want er worden mopjes over gemaakt”

Ze is twaalf, afkomstig uit Afghanistan en heet Pariwash. Al wringt bij dat laatste het schoentje. Op haar identiteitskaart werd Pariwash, wat Engel betekent, Dariwash. “Door een fout van het Commissariaat voor de Vluchtelingen bij haar erkenning”, zegt Anna Van Houtte, de begeleidster van Pariwash.

News

Zeven burgemeesters leggen de eed af bij gouverneur Herman Reynders

Dinsdag hebben opnieuw zeven burgemeesters de eed afgelegd in handen van gouverneur Herman Reynders. Voor Rik Rijcken (Pro Hamont-Achel), Rik Kriekels (N-VA, Diepenbeek) en Thomas Vints (CD&V, Beringen) was het de eerste keer. Tom Seurs (Voluit, As), Stijn Van Baelen (VIA, Bocholt), Wim Dries (CD&V, Genk) en Veerle Heeren (CD&V, Sint-Truiden) mochten de sjerp eerder al omgorden.

News

Fietser gewond na ongeval in Diepenbeek

Maandagochtend om half zes is in de Nieuwstraat in Diepenbeek een voertuig gebotst op een fietser. Daniel S. (55) uit Diepenbeek raakte gewond.

News

Diepenbekenaar riskeert werkstraf voor roepen ‘bruine aap’

Een 23-jarige Diepenbekenaar heeft zich maandag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor racisme. “Het gaat om bijzonder laakbare feiten die we niet kunnen tolereren,” sprak de procureur.

News

Deze ‘zwarte lijn’ is dodelijk voor vogels

De hoogspanningsleiding tussen het Albertkanaal en de Boudewijnlaan in Diepenbeek kost jaarlijks het leven aan honderden vogels. Dat blijkt uit een onderzoek van Natuurpunt in opdracht van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Het 4.785 meter lange traject krijgt daarmee de bedenkelijke eer de dodelijkste hoogspanningsleiding van Limburg te zijn. Vooral meeuwen, duiven en spreeuwen vinden er de dood. Natuurpunt vraagt om deze ‘zwarte lijn’ van bakens te voorzien.

News

Diepenbeekse tweelingbroers veroordeeld voor cannabisplantage nadat ze toevallig tegen de lamp lopen

Twee Diepenbeekse tweelingbroers van 36 en een 45-jarige Kortessemenaar zijn vrijdag in Hasselt veroordeeld voor het opzetten van een cannabisplantage in Diepenbeek. De daders liepen op 17 juli 2016 eerder toevallig tegen de lamp.

News

Onteigende huizen afgebroken voor de veiligheid

Langs de spoorweglijn Hasselt-Bilzen in Diepenbeek heeft spoorwegbeheerder Infrabel drie huizen afgebroken. De huizen waren eerder al onteigend in het kader van het Spartacusplan en stonden al een tijdje leeg. Van buren kwamen vaak klachten dat de panden gekraakt werden.

News

Diepenbeek heeft weer een echte bushalte

News

Sint maakt noodlanding in Rozendaal

Zoals afgesproken zou de Sint met een luchtballon een bezoekje brengen bij de kleuters in het schooltje van Rozendaal . Maar omwille van de slechte weersomstandigheden werd dit een misrekening en diende er een noodlanding te worden gemaakt .

News
Download