Be sure to check out the Hoplr house rules
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

‘Boer Guy’ geeft honderd leden scouts onderdak tijdens storm: “Sommigen sliepen zelfs op toilet”

Jeugdbewegingen die geëvacueerd worden tijdens een kamp, worden meestal opgevangen in sporthallen of parochiezalen. Niet zo bij de Diepenbeekse scouts afgelopen nacht, die door de storm hun kampterrein moesten verlaten. Zij gingen met 90 leden en 10 leiding slapen bij de Geelse boer Guy. In de living, in de slaapkamer van Guy, op de gang en zelfs op de wc.

News

Brandweer haalt dode ree uit Albertkanaal

De brandweer heeft het voorbije weekend een dode ree uit het Albertkanaal gehaald. Fietsers hadden het dier opgemerkt.

Alert

Heraanleg Strobandersplein begint met kiosk

Volgende week starten de renovatiewerken die de kiosk op het Strobandersplein in Diepenbeek weer haar grandeur van vroeger moeten bezorgen. “Dat is meteen de aanloop naar de volledige opwaardering van het plein”, zegt schepen van Openbare Werken Jos Leroi (CD&V).

Traffic

Deur van huis opengebroken

Inbrekers sloegen woensdag overdag toe op de Varkensmarkt in Diepenbeek waar ze de deur van een huis openbraken. De buit is niet gekend.

Alert

310.000 euro voor logies die investeren in kindvriendelijkheid

Toerisme Vlaanderen investeert 310.000 euro in negen Limburgse logies die hun infrastructuur kindvriendelijk en toegankelijk willen uitbouwen of camperplaatsen willen aanleggen.

News

Tachtigjarige Yvonne komt voor het eerst op bij Open VLD

Enkele weken geleden pakte lijsttrekker Lode Vereeck in Diepenbeek nog uit met een flink verjongde Open VLD-lijst. Maar in één klap is er nu voldoende tegengewicht: de 80-jarige Yvonne Vandegaer versterkt de lijst. Yvonne is in Diepenbeek wijd en zijd bekend na 45 jaar geschenkenhandel te hebben uitgebaat op het Marktplein. Voor het eerst in haar leven doet ze aan de verkiezingen mee. Als ze verkozen geraakt, zetelt ze.

News

Moordenares moet twee maanden langer zitten voor drugsbezit in de gevangenis

De in 2014 wegens roofmoord veroordeelde Nathalie Saltalamacchia (46) moet twee maanden extra zitten bovenop de gevangenisstraf van 28 jaar die zij al uitzit in de gevangenis van Hasselt. De moordenares van de 46-jarige militair Marc Hertenweg uit Diepenbeek werd op 8 september met heroïne betrapt door het gevangenispersoneel.

News

Moordenares Diepenbeekse militair krijgt twee maanden extra cel

De Hasseltse strafrechter heeft donderdag de 46-jarige Nathalie Saltalamacchia zes maanden cel, waarvan vier met uitstel, opgelegd voor heroïnebezit in de gevangenis. Ze zit er momenteel een celstraf van 28 jaar uit voor de roofmoord op de Diepenbeekse militair Marc Hertenweg (46).

News

Koevoet gevonden in auto gedrogeerde bestuurder in Bilzen

In de auto van een 36-jarige Diepenbekenaar heeft de politie maandagochtend een koevoet gevonden. Omdat die werktuig kan worden gebruikt om in te breken, werd het in beslag genomen. De man was bij een controle aan het station in Bilzen aan de kant gehaald. Uit een speekseltest bleek dat hij onlangs nog speed had gebruikt. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Van zowel de bestuurder als zijn passagier werden op het politiekantoor vingerafdrukken genomen. De bestuurder zal later ook voor de politierechter moeten verschijnen. (mm)

Alert
Download