Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Enkel nog rond Bree hoge ozonwaarden

Nu in West-Vlaanderen de eerste regendruppels zijn beginnen te vallen, is de luchtkwaliteit in het westen van het land gevoelig verbeterd. Er worden, in tegenstelling tot in het oosten van het land, weer lagere ozonwaarden gemeten. In Aarschot (Vlaams-Brabant) en in Bree (Limburg) werd de Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht overschreden, zo blijkt uit gegevens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).

Nieuws

Slachtoffer tractorongeval

Het slachtoffer van het ongeval met de tractor woensdagavond in Beek is de 54-jarige Jaak K. uit Bree. De tractor met aanhangwagen begon rond 19 uur te slingeren en schoof van de talud aan de brug in de Mariahofstraat.

Wegen en verkeer

Brand door bestrijden van processierups

De brandweer van Bree moest maandag om 16 uur een in brand staande boom blussen naast het jaagpad van de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van de kanaalbrug. Daar waren ze processierupsen aan het verbranden en dat liep eventjes uit de hand. De brandweer kreeg het vuurtje snel onder controle. (ppn)

Politie en veiligheid

Buschauffeur krijgt kopstoot omdat hij twintiger niet laat instappen

Een 29-jarige man uit Maaseik moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor geweld aan een buschauffeur. Deze kreeg een kopstoot omdat hij de man weigerde te laten instappen toen deze enkele seconden te laat aan de halte arriveerde. De twintiger riskeert 7 maanden cel.

Nieuws
Download