Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tot veertig maanden celstraf voor drie Poolse inbrekers

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 32-jarige Pool veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf voor het plegen van inbraken. Zijn twee Poolse kompanen van 21 en 20 jaar kregen elk 30 maanden effectief. Het drietal zit momenteel nog vast in de Hasseltse gevangenis. Ze wisten onder meer in Bree en Opglabbeek twee opleggers te stelen met in totaal 61 ton staal. Voor de buit hadden ze al een afnemer in het Duitse Mönchengladbach gevonden.

Melding

“Actiegroep, grappenmaker of vroege verkiezingsstunt?”

Het ‘stilleven’ van de verzonken fiets in de zachte berm op de hoek van de Gerdingerstraat en de Kruittorenwal, vlak bij het centrum van de stad, gaat steeds meer een eigen leven leiden. Het plekje kreeg nachtelijk bezoek van enkele ‘Arabieren’ doe er onkruid wiedden en ’s anderendaags stond er een verzonken plaat die de fietser RIP (Requiescat In Pace, wat in het Latijn ‘moge hij of zij in vrede rusten’ betekent, nvdr) toewenst.

Wegen en verkeer

Bestrijding eikenprocessierups gaat van start

Bij een terreincontrole in Bree en Maaseik werden woensdag eikenprocessierupsen in het derde vervellingsstadium aangetroffen. Tot het einde van dat stadium kan de bestrijding van de rups uitgevoerd worden.

Nieuws

Motorrijder gewond bij ongeval in Meeuwen

Zaterdag rond 16.15 uur zijn op de Genkerbaan in Meeuwen een auto en een motorfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Levi S. (30) uit Bree raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

Drie gewonden bij ongeval op Opitterkiezel

Bij een ongeval op de Opitterkiezel zijn zondagnamiddag drie personen lichtgewond geraakt. Rond 14.30 uur botsten er drie auto’s. De gewonden zijn Liesbeth D. (41) uit Bocholt, Rachida A.R. (39) uit Bree en Ruth A. (24) uit Maaseik. (mm)

Nieuws

Zeventienjarige bromfietser in Bree omgekomen na aanrijding met auto

Bij een verkeersongeval in Bree is donderdagmorgen een zeventienjarige man uit Opglabbeek om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie aan onze redactie.

Melding

Gigantisch edelhert doodgereden, dader spoorloos

Nog in Bree is een groot volwassen edelhert doodgereden. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft het kadaver opgehaald. Van het voertuig dat het dier heeft aangereden ontbreekt elk spoor.

Nieuws

Poolse bende aan de haal met 60 ton staal en Louis Vuittonhandtassen

Drie aangehouden Polen tussen 20 en 32 jaar zijn woensdag voor de Hasseltse rechtbank verschenen voor het plegen van acht diefstallen op anderhalve maand tijd in Limburg. In juli en augustus vorig jaar sloegen ze onder meer toe in Bree, Hasselt, Maaseik en Opglabbeek.

Nieuws

Vrouw rijdt zoontje buurvrouw bijna omver en dreigt met broodmes: “Tegenpartij hangt zielenpoot uit”

De procureur eiste een celstraf van drie maanden met uitstel voor een vrouw uit Bree. Zij bedreigde haar buurvrouw met een broodmes. De verdachte zou het zoontje van het slachtoffer bijna omvergereden hebben, waardoor zijn moeder verhaal ging halen. De buren zouden al jaren met ruzie naast elkaar wonen.

Nieuws

Twee auto's botsen

Maria D.L. (82) uit Meeuwen-Gruitrode hield lichte verwondingen over aan een ongeval voorbije maandag om 16.30 uur op de Meeuwerkiezel in Bree. Daar botsten twee auto’s. (ppn)

Nieuws
Download