Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wachtdienst bellen kost geld

De dokter van wacht in de wachtzone Meeuwen-Gruitrode/Bree contacteren via het nummer 0903 39 669 kost geld. "Dit betreft een nummer dat betalend is. De kostprijs is per minuut 1,50 euro, een schande", zegt Jan Schonkeren (MG).

Nieuws

SLim-acties in Noordoost-Limburg

De politiezone Carma organiseerde een SLim-actie in de gemeenten Bocholt, Bree, kinrooi en Meeuwen-Gruitrode. Ze lieten donderdag tussen 13 en 21 uur in totaal 683 voertuigen stoppen. Alle auto’s werden gecontroleerd en ze namen evenveel alcoholtesten af. Twee bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een bestuurder negeerde het politiebevel en kreeg een pv. Drie automobilisten droegen geen gordel. (ppn)

Politie en veiligheid

Imkers opleiding voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.

Nieuws

Verlovingsring weg na inbraak in Bree

Woensdag is bij een inbraak in een appartement op Malta een gouden verlovingsring gestolen. (mm)

Politie en veiligheid

1.760 euro boete voor niet respecteren rij- en rusttijden

Een vrachtwagenbestuurder met een boete van 1.760 euro betalen omdat hij niet in orde was met de tachograaf. Het geld moest ter plaatse worden betaald. De man liep tegen de lamp bij een controle zwaar vervoer donderdag tussen 9 en 13 uur in Genk en Bree. Twaalf vrachtwagens werden in Genk aan de kant gehaald. Een Litouwer mocht niet opnieuw vertrekken met zijn combinatie omdat de remmen slecht werkten. De trekker-oplegger werd rechtstreeks naar een garage gebracht. Nog een andere vrachtwagen zal door de eigenaar aan de kant worden gehouden tot meerdere gebreken zijn hersteld. Van een andere vrachtwagen werden de lichten ter plaatse hersteld. In Bree bleken twee van de dertig gecontroleerde truckers niet in orde te zijn met de rij- en rusttijden. Ze moesten 198 en 220 euro betalen. (mm)

Wegen en verkeer

Breese fietser gewond in Kinrooi

Op de Raamdijk zijn donderdag rond 14.30 uur een auto en een fietser bij een ongeval betrokken geraakt. Joseph V. (56) uit Bree raakte lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer

Personenwagen botst met lijnbus met leerlingen

Op de Gerkenberg in Bree is een personenwagen in aanrijding gekomen met een lijnbus met leerlingen. Het ongeval gebeurde bij het oversteken van de drukke weg naar Bree. Daar kwam een kleine personenwagen in aanrijding met een lijnbus. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Er was wel materiële schade.

Wegen en verkeer

Nederlander krijgt jaar cel voor inbraken in Limburgse scholen

De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde een 37-jarige Nederlander tot een celstraf van een jaar met onmiddellijke aanhouding en een geldboete van 600 euro wegens inbraken in twee scholen. Hij ging aan de haal met iPad’s, een kluis en een geldsom.

Nieuws

Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Een 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.

Nieuws

Sofie Geusens doet gooi naar Limburgse titel: “Graag meer hogere reeksen”

Na de Masters voor de enkelreeksen organiseert het gewest voor de eerste keer de Masters van het dubbelcriterium op De Boneput. In de hoogste reeks dubbel gemengd doet Sofie Geusens met Johan Gielkens een gooi naar de Limburgse titel.

Nieuws
Download