Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verlovingsring weg na inbraak in Bree

Woensdag is bij een inbraak in een appartement op Malta een gouden verlovingsring gestolen. (mm)

Politie en veiligheid

1.760 euro boete voor niet respecteren rij- en rusttijden

Een vrachtwagenbestuurder met een boete van 1.760 euro betalen omdat hij niet in orde was met de tachograaf. Het geld moest ter plaatse worden betaald. De man liep tegen de lamp bij een controle zwaar vervoer donderdag tussen 9 en 13 uur in Genk en Bree. Twaalf vrachtwagens werden in Genk aan de kant gehaald. Een Litouwer mocht niet opnieuw vertrekken met zijn combinatie omdat de remmen slecht werkten. De trekker-oplegger werd rechtstreeks naar een garage gebracht. Nog een andere vrachtwagen zal door de eigenaar aan de kant worden gehouden tot meerdere gebreken zijn hersteld. Van een andere vrachtwagen werden de lichten ter plaatse hersteld. In Bree bleken twee van de dertig gecontroleerde truckers niet in orde te zijn met de rij- en rusttijden. Ze moesten 198 en 220 euro betalen. (mm)

Wegen en verkeer

Breese fietser gewond in Kinrooi

Op de Raamdijk zijn donderdag rond 14.30 uur een auto en een fietser bij een ongeval betrokken geraakt. Joseph V. (56) uit Bree raakte lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer

Personenwagen botst met lijnbus met leerlingen

Op de Gerkenberg in Bree is een personenwagen in aanrijding gekomen met een lijnbus met leerlingen. Het ongeval gebeurde bij het oversteken van de drukke weg naar Bree. Daar kwam een kleine personenwagen in aanrijding met een lijnbus. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Er was wel materiële schade.

Wegen en verkeer

Nederlander krijgt jaar cel voor inbraken in Limburgse scholen

De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde een 37-jarige Nederlander tot een celstraf van een jaar met onmiddellijke aanhouding en een geldboete van 600 euro wegens inbraken in twee scholen. Hij ging aan de haal met iPad’s, een kluis en een geldsom.

Nieuws

Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Een 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.

Nieuws

Sofie Geusens doet gooi naar Limburgse titel: “Graag meer hogere reeksen”

Na de Masters voor de enkelreeksen organiseert het gewest voor de eerste keer de Masters van het dubbelcriterium op De Boneput. In de hoogste reeks dubbel gemengd doet Sofie Geusens met Johan Gielkens een gooi naar de Limburgse titel.

Nieuws

Breese bieb neemt digitale start

De medewerkers van de Breese bibliotheek startten het nieuwe werkjaar met een waaier van activiteiten met onder meer misdadige lezingen vol van suspense, thema’s uit de Groote Oorlog en een workshop striptekenen.

Nieuws

Oudere vrouw betrokken bij ongeval in Bree

Een ambulance rukte deze middag uit voor een ongeval op de Meeuwerkiezel in Bree. Daar was een oudere vrouw achterop een bestelbusje met aanhangwagen gereden.

Nieuws

Breese oppositie stapt op en gaat kermispint pakken

Opmerkelijke gemeenteraadszitting in Bree waar de hele oppositie na tien minuten al zijn biezen pakte. Eerst stapte Jos Drykoningen (VB-LB) op omdat de gemeenteraad op dezelfde dag als de geitenmarkt en de kermismaandag door ging -zijn collega Kathleen Reekmans was toen al kermis aan het vieren- en even later hielden ook de fractieleden van Verjonging het voor bekeken. “Als jullie als meerderheid hier op de raad openlijk ruziën, dan gaan ook wij liever een kermispint pakken”, aldus Ronny Savelkoul. De fracties van CD&V en BROS stemden vervolgens alle agendapunten vervolgens op een drafje goed.

Vrije tijd en hobby
Download