Hoplr is 100% Belgian!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Speurders doen bijzondere vondst van drugssmokkel: cocaïne in de ovenschaal en in kleding

De speurders van politiezone CARMA (Limburg) stootten vrijdagavond op een bijzondere vondst van cocaïne. De drugs werden gesmokkeld door ze te verstoppen in kledingstukken. De agenten sloegen drie verdachten in de boeien, van wie er twee zijn aangehoudenen.

Alert

Snelheidsremmer maakt geen indruk op snelheidsduivels

De bewoners van de Wolstraat in Beek zijn het beu. De snelheidsremmer die nog maar enkele maanden geleden geplaatst werd, is zaterdagochtend geramd. Het is al de derde keer dat dit gebeurt, terwijl de snelheidsremmer er net kwam op vraag van de buurt om bestuurders aan te manen snelheid te minderen.

News

Fiets uit gemeenschappelijke garage in Opitter gestolen

Uit een gemeenschappelijk garage van een appartement in de Bosstraat in Opitter is een fiets gestolen. De feiten werden vrijdag vastgesteld. (mm)

Alert

Plastic zakken, bloempotten en een bankje: natuurgebied in Bree is plots sluikstort

Wandelaars, fietsers en joggers in ’t Schoot -het natuurrijk gebied tussen de Breese deelgemeente Beek en buurgemeente Reppel bij Bocholt- worden wel vaker geconfronteerd met achtergelaten troep van sluikstorters, maar de laatste weken krijgt een plekje langs de Vennestraat, vlak bij de Sportlaan en Hamonterweg, wel heel veel aandacht van sluikstorters.

Alert

Cafébazen beginnen met cannabisplantage boven hun café in Bree

Een man en een vrouw die een café in Bree hadden, hebben van de Tongerse strafrechter een zware werkstraf gekregen van 210 uur en een boete van 8.000 euro omdat ze boven hun café met een cannabisplantage begonnen waren. Als ze de werkstraf niet uitvoeren moeten ze respectievelijk zestien en achttien maanden de gevangenis in.

News

Celstraffen van 12 tot 24 maanden voor vier wietplantages in Bree en Meeuwen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag drie wiettelers uit Bree en een Nederlander veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 22 maanden en elk een boete van zesduizend euro, waarvan de helft effectief. Het dossier ging over een viertal wietplantages, waarvan drie in Bree en eentje in Meeuwen-Gruitrode. Een andere plantage in opbouw bevond zich in Halen. Via deze locatie in Halen werden de verdachten ontmaskerd. Het ging in totaal om 1.568 cannabisplanten verspreid over de verschillende locaties.

Alert

Gevaarlijk verkeerspunt Hamonterweg wordt weggewerkt

De herinrichting van het kruispunt Sportlaan-Hamonterweg is gestart. De werken zullen ongeveer drie weken duren.

News

Bewakingscamera filmt... hoe hij zelf gestolen wordt

Op camerabeelden is te zien hoe privécamera's gestolen worden aan een woning in Bree. De bewoners kregen de dieven op 28 september al eens over de vloer en zondagavond sloegen ze opnieuw toe.

Alert

ANALYSE. Van der Auwera blijft burgemeester in Bree

In Bree is de beslissing gevallen. CD&V en N-VA doen door en nemen Bros mee in het bestuur. Samen 15 van de 25 zetels. Liesbeth Van der Auwera blijft burgemeester.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Bree

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgde toenmalig schepen van onder meer Cultuur Liesbeth Van der Auwera (CD&V) voor een verrassing van formaat: ze maakte een eind aan 36 jaar burgemeesterschap van Jaak Gabriels. Herhaalt dat scenario zich op 14 oktober?

News
Download