Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Breese marktkramers zien de toekomst rooskleurig in

Elke vrijdagochtend wordt het centrum van Bree ondergedompeld in een gezellige drukte. Gemiddeld zo’n 120 marktkramers beginnen, sommigen al voor 7 uur, hun koopwaar uit te pakken in de straten van Bree. Tot 12 uur proberen ze hun producten aan de man te brengen.

Nieuws

Marktkramers trakteren met proevertjes

De wekelijkse vrijdagmarkt in Bree lokt, zeker in de zomer, heel wat mensen naar het Breese stadscentrum.

Nieuws

Kwaad opzet niet uitgesloten na zware brand aan Mercedes-garage

Op de parking van een Mercedes-garage aan de Gruitroderkiezel in Bree werd vrijdagochtend rond 2.45 uur een hevige brand opgemerkt. Het brandweerkorps van Bree van de hulpverleningszone Noord-Limburg kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de garage zelf. Een tiental wagens liep schade op. Politie en gerecht houden rekening met kwaad opzet.

Politie en veiligheid

Ontwikkeling kleinhandelszone Gerdingen wordt concreet

Er komt behoorlijk wat beweging in de ontwikkeling van een kleinhandelszone in Gerdingen. Nadat de gemeenteraad in de zomer van 2015 reeds een overeenkomst hierover bereikte met projectontwikkelaar Immo Bree Invest, bleef het lange tijd windstil in dit dossier. Projectontwikkelaar Immo Bree Invest heeft nu een concreet voorstel overgemaakt aan het schepencollege. Daarbij werden ronkende namen zoals McDonalds, Brico en ZEB aangekondigd.

Nieuws

Man onderhoudt cannabisplantage in ruil voor 100.000 euro gokgeld

Een 31-jarige man uit Bree werd woensdag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro, beiden met uitstel, voor het opstellen van een cannabisplantage. Hij deed dit in opdracht van twee kennissen uit het gokmilieu die hem in ruil een som van 100.000 euro zouden betalen.

Nieuws

Verwaarloosde parkieten

Bij een huis in de Bocholterkiezel in Bree zijn zaterdagnamiddag drie parkieten in beslag genomen. Bij de politie was een melding van dierenverwaarlozing binnengelopen. De eigenaar was verhuisd en liet zijn vogels achter. De parkieten waren al enkele weken niet meer verzorgd. Zowel de vogels als hun verblijf zagen er onverzorgd en ongezond uit. De parkieten zijn overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Vrije tijd en hobby

Nieuw logo stad Bree is “bescheiden en uitnodigend”

Op het Breese Vrijthof is het nieuwe stadslogo onthuld. Langs de gevels van het stadhuis werden twee banners afgerold met daarop het woord ‘bree’ in gouden letters met de korte slagzin ‘nodigt uit’.

Nieuws

Kinderopvang vernieuwt en breidt uit

Goed nieuws voor Breese gezinnen die een beroep doen op kinderopvang: het Wiekersnestje in de Sint-Jacobstraat wordt helemaal vernieuwd en breidt zelfs uit. Op korte termijn zal ook de kinderopvang op de Gerkenberg naar het Wiekersnestje verhuizen. Op die manier wordt alle stedelijke kinderopvang op één locatie ondergebracht.

Nieuws

Twee inbraken en drie pogingen op Brees bedrijventerrein

Twee bedrijven op het Industrieterrein Kanaal Noord hebben in de nacht van donderdag op vrijdag inbrekers over de vloer gehad. Telkens werd er geld uit de kantoren gestolen. Bij drie bedrijven in de buurt werd een inbraakpoging vastgesteld. De politie onderzoekt de zaak. (mm)

Politie en veiligheid

Fietstas en kleding gestolen uit garage

Uit een garage op het Stift zijn woensdag een fietstas en kleding gestolen. De elektrische fiets die er stond, werd ook beschadigd. (mm)

Nieuws
Download