Do you already use our mobile application?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bromfietser gewond

Bromfietser Mike B. (27) uit Sint-Truiden hield woensdag om 18.30 uur lichte verwondingen over aan een ongeval op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Hij reed met zijn scooter toen hij met een wagen in aanrijding kwam.

News

Botsing

Twee wagens zijn zondag rond 17.15 uur gebotst op de Tongersesteenweg in Borgloon. De 35-jarige Bikham S. uit Tongeren raakte gewond.

News

Verkeersdeskundige aangesteld voor dodelijk ongeval

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden na te gaan van het dodelijk verkeersongeval in Sint-Truiden zondagavond. Rond 21.30 uur gebeurde een kop-staartaanrijding op Nachtegaal. Daarbij overleed de 42-jarige T.W., een man van Poolse nationaliteit die in Borgloon woont. Bij het ongeval vielen nog vier gewonden: de 20-jarige K.C. uit Linter, de 19-jarige K.P. uit Sint-Truiden en nog twee Poolse mannen R.M. (38) en R.H. (43) die in Borgloon wonen.

News

Verschillende scholen ontruimd door … rottende bladeren

In Borgloon en Kortessem werden vrijdagochtend leerlingen geëvacueerd en ook in Hasselt heerste even later paniek bij twee scholen omdat ze gas meenden te ruiken. De brandweer rukte met de meettoestellen uit, maar de teller bleef stil. Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden bij … een herfstverschijnsel.

Alert

Twee scholen even ontruimd wegens vermeende gasgeur

Vrijdagvoormiddag zijn een school in Kortessem en een school in Borgloon tijdelijk ontruimd geweest nadat er een vermeende gasgeur was waargenomen. De onbekende geur was ook in Hasselt opgedoken. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg deed allerlei metingen, maar van gas was er geen sprake. Er was dus geen gevaar.

Alert

Kasteelheer klaagt uitbreiding boerderij aan

Er rijst protest tegen de uitbreiding van het varkensbedrijf van Jean-Paul Haesen in Gors-Opleeuw (Borgloon). De eigenaar van het tegenoverliggende kasteel – de vastgoedfamilie Tans – vindt de uitbouw niet kunnen.

News

Kantine-inbrekers met alcoholprobleem krijgen tot 30 maanden cel

Twee Hasselaren en een man uit Borgloon zijn donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor een tiental diefstallen van drank en etenswaren. De dertigers sloegen tussen mei en juli onder meer toe in de voetbalkantines van Torpedo Hasselt en Godsheide vv. Twee aangehouden daders kregen 30 maanden met uitstel. Een 37-jarige kompaan uit Hasselt is veroordeeld tot 15 maanden, eveneens met uitstel.

Alert

Oliespoor

De brandweer is dinsdagnamiddag opgeroepen voor het reinigen van een spoor diesel op de Bovelingenstraat in Borgloon. Het ging over een lengte van 3 kilometer.

Alert

Bromfietser zwaargewond bij ongeval in Hoepertingen

Aan de verkeerslichten van de Tongersesteenweg en de Helshovenstraat in Hoepertingen (Borgloon) raakte maandagmiddag een bestuurder van een bromfiets zwaargewond bij een aanrijding met een personenwagen. Vermoedelijk had die omstreeks 14 uur de aankomende bromfietser, die op het fietspad hem langs rechts wilde voorbijsteken, te laat opgemerkt.

News

Waterlek zorgt voor problemen in Borgloon

Maandagavond heeft en waterlek op de Graeth aan het restaurant d’ Entrecote in Borgloon voor tijdelijke problemen gezorgd. Het is onduidelijk hoe het lek ontstaan is.

News
Download