Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Joyce Wilms kroont zich tot kampioene

Joyce Wilms is op de jumping van de Kempische Regionale in Jesseren de verrassende eindlaureate geworden in Seniors A (90). Met haar paard Lupica JMG sprokkelde zij - zonder één overwinning tijdens de manches of de finale - voldoende punten bij elkaar om uiteindelijk een kleine voorsprong over te houden op Dorothy Paque (Virtuality) en Lisa Ceunen (Duke). “Paque stond constant aan de leiding, maar in de finale, waarin driedubbele punten te verdienen waren, kreeg zij in het basisparcours vier strafpunten achter naam. Kathleen Van Winnendael (Stef) won die finale, maar zij had dan weer te weinig punten verzameld tijdens de halve finales om mij alsnog te bedreigen. Vooraf had ik getekend voor een podiumplaats, maar in Jesseren stond het geluk aan mijn kant”, vertelt Wilms. De 19-jarige Lummense heeft in het verleden bij de junioren al een heel palmares bij elkaar gereden, met een dubbele winst in de Euregio in Kuringen, de eindzege in de winterchallenge en het kampioenschap Juniors A. Graag wil zij die prestaties bevestigen bij de Seniors. “De concurrentie is toch wel van een ander kaliber. Bovendien heb ik Lupica JMG nog maar een half jaar geleden gekocht van mijn trainer Jean-Marie Gregoor. ”

Nieuws

Halsbandparkiet maakt opmars in Limburg

In de buurt van Graeth in Borgloon strijken elke avond tientallen halsbandparkieten neer voor een fluitconcert. Buurtbewoners komen kijken en luisteren, maar niet iedereen is blij met de komst van deze exoot. “In 45 jaar ging het van amper veertig naar elfduizend parkieten. Er is niets meer aan te doen”, klinkt het bij Natuurpunt.

Vrije tijd en hobby

Met mazout vervuilde grond nog altijd niet gesaneerd

Burgemeester Danny Deneuker (SP.A) wil dringend rond de tafel zitten met de milieu-inspectie en Afvalstoffenmaatschappij Ovam over de mazoutvervuiling in Hoepertingen.

Nieuws

Voetgangster gewond bij ongeval in Hoepertingen

In de Kasteelstraat in Hoepertingen is woensdag Liesbeth V. (37) uit Borgloon gewond geraakt. De voetgangster werd er door een lichte vrachtwagen aangereden. (mm)

Wegen en verkeer

Tot 30 maanden cel voor koppel dat op politieblokkade inreed na dolle rit

Een 36-jarige Tongenaar en zijn zes jaar jongere vriendin uit Hasselt, die voor de politie op de vlucht gingen, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk dertig en twintig maanden en een boete van 8.000 euro. Het koppel was ook in het bezit van een geladen wapen en drugs.

Politie en veiligheid

Geld en laptop gestolen

Bij een inbraak in de Martinusstraat in Borgloon konden dieven dinsdagochtend een geldsom en laptop buitmaken. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Hielden deze brandstichters gemeente vier jaar lang in de ban?

De politie van Borgloon heeft een 37-jarige brandstichtster uit Kuttekoven gearresteerd. Zij wordt ervan verdacht de pyromaan te zijn die de laatste maanden verschillende keren brand stichtte in het dorp. Ook een 69-jarige man werd aangehouden. Kuttekoven wordt al sinds 2013 geteisterd door brandstichting. Speurders onderzoeken nu bij welke branden beide verdachten al dan niet betrokken zijn.

Politie en veiligheid

Vrouw (37) gearresteerd na meerdere brandstichtingen in Kuttekoven

De politie van de zone kanton Borgloon heeft donderdag een 37-jarige vrouw uit Kuttekoven gearresteerd. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar een reeks brandstichtingen in het dorp. De vrouw werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren, die haar na het verhoor onder voorwaarden liet beschikken.

Politie en veiligheid

Voertuig rijdt tegen steen

Frederik B. (33) uit Wellen verloor zondag om 5 uur de controle over het stuur van zijn voertuig en kwam tegen een steen tot stilstand. Het was Corine V. (19) uit Oostende die bij het ongeval gewond raakte. (ppn)

Wegen en verkeer

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws
Download