Op een 2018 vol geluk!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tongerse gewond bij botsing in Borgloon

Twee auto’s zijn zondag rond 18.152 uur op de Tongersesteenweg gebotst. Vanessa D. (33) uit Tongeren raakte gewond. (mm)

Nieuws

Gewond bij ongeval in Rijkel

Zaterdag rond 11.45 uur is in de Helshovenstraat in Rijkel een auto langs de kant van de baan beland. Tom M. (33) uit Gingelom raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

Verschillende kamers doorzocht bij inbraak in Borgloon

Donderdagnamiddag is op de Tongersesteenweg een inbraak in een huis vastgesteld. De indringers doorzochten verschillende kamers. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Tongerse gewond bij ongeval in Borgloon

Drie auto’s zijn donderdagnamiddag betrokken geraakt bij een ongeval op de Sint-Truidersteenweg. De botsing gebeurde rond 13 uur. Cindy D. (32) uit Tongeren raakte gewond. (mm)

Wegen en verkeer
Nieuws

Veertiger uit Jesseren in cel voor resem diefstallen

Een 40-jarige man uit Jesseren zit sinds donderdag in de gevangenis van Hasselt opgesloten. De man werd woensdag na een huiszoeking in Jesseren in de boeien geslagen. Tijdens de zoeking door de lokale recherche van de politie kanton Borgloon werden enkele spullen afkomstig van diefstallen in Diepenbeek, Hoeselt en Bilzen gevonden. De man komt nog in aanmerking voor de inbraken in de nacht van 19 op 20 december in Borgloon - er werd op zes plaatsen ingebroken - en handel in drugs. Deze onderzoeken worden nog voortgezet. De verdachte, geen onbekende voor het gerecht, werd donderdag bij de Tongerse onderzoeksrechter voorgeleid. Die liet hem aanhouden en naar de gevangenis brengen. (mm)

Politie en veiligheid
Ik zoek een...
Nieuws

“Nog eens grondig praten met speelsters”

Al na een handvol speeldagen diende Sylvain Pinsart begin oktober zijn ontslag in als T1 van Dievoc Diepenbeek. Een vervanger vond de club uit eerste divisie tot dusver niet, maar toch mag de zoektocht worden gestaakt. Pinsart neemt het roer immers verrassend opnieuw in handen.

Nieuws

Ruzie over blikjes bier ontaardt in steekpartij

Het parket heeft woensdag in de Tongerse correctionele rechtbank de internering gevraagd van een dertigjarige man uit Borgloon nadat hij in maart 2016 een Poolse seizoensarbeider tweemaal met een keukenmes stak. Inzet van de ruzie waren twee blikjes bier. De procureur voelt zich gesterkt in zijn vraag door het psychiatrisch onderzoek dat waarschuwt dat de man ook in de toekomst een gevaar voor de maatschappij kan zijn.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hommeles in carnavalsland omdat ridder uitgedost is als prins

De Ridders van de Ceuleman, de organisatoren van het carnaval in Borgloon, eisen het ontslag van Eddy Rochus als voorzitter van De Stroopmennekes. “De groep pakt tegen de afspraken in uit met iemand in een prinsenkostuum. Als Rochus niet opstapt willen we de groep in geen enkele stoet waar wij aan deelnemen”, zegt opper Jos Lowette.

Nieuws

VIDEO. Bijzonder experiment zet Borgloon onder water

Een bijzonder experiment in Borgloon. Daar hebben de provincie en de stad bij wijze van test een nieuw aangelegd waterbekken laten vollopen.

Nieuws

Fiets gestolen en inbraak in tuinhuis

Bij de politie stelden ze woensdag twee inbraken vast in Borgloon. De eerste melding kwam om 6.30 uur binnen. Onbekenden drongen een huis in de Kroonstraat binnen en stalen een fiets. Op Graaf werd in een tuinhuis ingebroken. Hier verdween niets. De vaststellingen gebeurden om 10 uur. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws
Download