Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man uit Borgloon valt echtgenote aan nadat hij haar in bed aantreft met minnaar

Een 44-jarige man werd maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 800 euro nadat hij zijn vrouw en haar minnaar enkele slagen had toegediend. Het koppel stond op scheiden maar toch kon de man het niet verkroppen dat zijn ex een andere vriend had.

Nieuws

18-jarige drugsdealer in de gevangenis

Een 18-jarige man uit Kortessem zit sinds zondag in de gevangenis van Hasselt. De man dealde drugs vanuit een pand in het centrum van Borgloon. De politie onderschepte er zaterdag nog een klant die even ervoor drugs had gekocht. Toen de recherche van het kanton Borgloon een huiszoeking uitvoerde, werd de 18-jarige in de boeien geslagen. Hij woonde sinds kort in het huis. Er werden dealershoeveelheden cannabis en cocaïne in beslag genomen. De onderzoeksrechter liet de man zondag aanhouden.Het onderzoek was na klachten van overlast door verschillende druggebruikers in het centrum gestart. Het onderzoek wordt door de speurders van de lokale recherche van de Pz kanton Borgloon voortgezet. (mm)

Politie en veiligheid

Loonse vrouw van 60 test positief op alcohol

Een 60-jarige bestuurster uit Borgloon heeft zondag haar auto 3 uur aan de kant moeten laten staan na een positieve ademtest. De vrouw werd in de Tongersestraat aan de kant gehaald omdat haar remlicht niet werkte. Uit de ademcontrole bleek dat ze net boven de limiet zat. Ze moet een boete van 179 euro betalen. (mm)

Nieuws

Politiezone kanton Borgloon koopt elektrische fietsen aan

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden voor de wijkinspecteurs van PZ kanton Borgloon zes elektrische fietsen geleverd, waarvan vier herenmodellen en 2 damesmodellen. Het politiecollege en de korpsleiding wilden de wijkinspecteurs de mogelijkheid geven om zich te verplaatsen met een elektrische fiets in hun wijk. Op die manier kan de zichtbaarheid in de wijk verbeterd worden en zijn de wijkagenten gemakkelijker aanspreekbaar

Politie en veiligheid

VIDEO. Hij verbrandde een peperduur werk van een collega, nu opent spraakmakende kunstenaar nieuwe expo

Nadat hij een schilderij van Luc Tuymans verbrandde stond de Borgloonse kunstenaar Gert Robijns in het oog van de storm. Maar het zette z'n kunstencentrum Resethome ook meteen op de kaart. Na Tuymans, komt Robijns opnieuw met een gerenommeerde naam op de proppen. Robijns haalt enkele topwerken van Bernd Lohaus naar Limburg. De Duitser wordt aanzien als één van de belangrijkste kunstenaars uit de jaren '60.

Nieuws

UPDATE - Nog steeds geen spoor in zoektocht naar onrustwekkende verdwijning van Andy Peetermans

De zoekactie van de politie woensdag met speurhonden en de helikopter leverde nog geen spoor op. De wijde omgeving rond de woning en het kasteel van Heers werd uitgekamd. Rond 19 uur is de zoekactie stopgezet. Morgen wordt opnieuw een zoekactie gepland. De Politie vraagt iedereen die tips heeft of kan geven over de vermiste persoon Andy Peetermans zich te melden bij de lokale politie van Borgloon. De politie meldt ook dat de familie vandaag bezocht werd door slachtofferhulp.

Politie en veiligheid

Het peperdure kunstwerk van Luc Tuymans is dan toch in de fik gegaan ... in een buurtbarbecue

Het is dan toch in de fik gegaan. Of toch een klein stukje ervan. De Limburgse kunstenaar Gert Robijns heeft ‘The Swamp’ van zijn collega en vriend Luc ­Tuymans maandagavond ­vernietigd in de tuin van zijn kunstencentrum. Het onbeschilderde kader diende als brandstof voor een buurtbarbecue. Uit koppigheid gooide hij ook – tegen de afspraak in – een klein beschilderd stukje in het vuur. “Waar gaat de wereld naartoe als een kunstenaar zijn goesting niet meer mag doen?”

Nieuws

Verbranding peperduur kunstwerk afgeblazen

De omstreden verbranding van het kunstwerk The Swamp van Luc Tuymans door beeldend kunstenaar Gert Robijns gaat dan toch niet door. Rond de verbranding van het kunstwerk met een geschatte waarde van een half miljoen euro was de afgelopen dagen heel wat commotie ontstaan.

Nieuws

Kunstenaar mag topkunstwerk van Tuymans dan toch niet verbranden

Kunstenaar Gert Robijns zal dan toch geen werk van topschilder Luc Tuymans in de vlammen van een kampvuur laten verdwijnen. Een schilderij is immers bewerkt hout en dat mag niet verbrand worden volgens de milieuwetgeving. Na een klacht legt de stad Borgloon nu een verbod op. Kenners schatten de verzekeringswaarde van het vloerschilderij getiteld ‘The Swamp’ op minstens 1 miljoen euro. Robijns laat het niet aan zijn hart komen en zoekt tegen maandag een creatieve oplossing.

Nieuws

Inbraak op bedrijventerrein

Onbekenden verschaften zich toegang tot een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Borgloon. Of ze ook iets konden buitmaken is niet bekend. De melding gebeurde dinsdag om 9.30 uur. (ppn)

Politie en veiligheid
Download