Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ongevallen

Motorrijder Ronny L. uit Lommel is zondagmiddag rond 13.45 uur gewond geraakt bij een ongeval. Op de Kempische Steenweg in Hasselt kwam hij in aanrijding met een auto.Bij een aanrijding in de Diesterstraat in Hasselt is vrijdagavond de 57-jarige voetganger Ronald B. uit Borgloon gewond geraakt.

Traffic

Discussie over parkeren voor nachtwinkel leidt tot vechtpartij

Een discussie tussen de uitbater van een nachtwinkel en een klant van een tegenoverliggend café heeft vrijdagavond geleid tot een vechtpartij, waarbij de klant een slag van een cricketbat achter het oor moest incasseren. Er zijn al langer moeilijkheden over het parkeren van wagens voor de nachtwinkel. De politie van de zone Kanton Borgloon arresteerde tijdelijk de twee zonen van de Indische winkeluitbater. Zij waren binnen in de winkel van hun vader een cricketbat en een kirpan gaan halen, een klein soort zwaard dat een traditioneel religieus voorwerp is. De politie stelde een proces-verbaal op wegens wederzijdse slagen en verwondingen.

Alert

Na zeventien maanden eindelijk beweging in zaak van vervuilend tankstation

De inwoners van het gehucht Graeth bij Borgloon zijn de overlast van het intussen failliete tankstation All Trend Petrol SBI op de Hulsberg meer dan beu. In januari vorig jaar vielen douane en politie binnen en werden de gebouwen verzegeld omdat de eigenaars er mazout ontkleurden. Buurtbewoners klagen dat er sindsdien niets meer gebeurd is, maar volgens burgemeester Danny Deneuker (SP.A) komt daar snel verandering in.

Alert

Rapport concludeert: wanbeleid in politiezone

Het politiecollege van de zone kanton Borgloon heeft een actieplan klaar om het personeelsbeleid binnen de organisatie te verbeteren. Dat plan komt er na een formele individuele klacht van commissaris Vansimpsen tegen waarnemend korpschef Rohnny Maes. Idewe, dat de klacht onderzocht en ongegrond heeft verklaard, stelt in een eindrapport dat er sprake is van ‘wanbeleid op het vlak van people management’. Vansimpsen wordt nu overgeplaatst, en dat pikken enkele vakbonden niet.

Alert

Wellense fietser gewond in Rullingen

Maandag rond 9.30 uur zijn op Rullingen een auto en een fietser gebotst. Chris V. (39) uit Wellen raakte lichtgewond. (mm)

News

Voetganger gewond in Borgloon

Zaterdag rond 18 uur is op de Ervaert in Borgloon een voetganger door een auto geraakt. Jacek S. (35) uit Heers liep lichte verwondingen op. (mm)

News

Woon-zorgcentrum Puthof opent in september

In de Tramstraat in Borgloon bouwt Orelia de woon-zorgcampus Puthof. Ouderen kunnen er vanaf september wonen, deelnemen aan activiteiten of even op adem komen in het dagverzorgingscentrum. Ook wie tijdelijk ondersteuning nodig heeft na een ziekenhuisopname of om de mantelzorger wat te ontlasten, kan er terecht.

News

Bibliothecaris vrijgesproken van seksueel misbruik

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de bibliothecaris (65) van Borgloon over de hele lijn vrijgesproken van ongewenste intimiteiten en schending van de eerbaarheid. De Tongerse rechtbank had de man eind 2015 hiervoor nog veroordeeld tot drie jaar cel.

News

Klap tegen rotonde

Een 28-jarige Luikenaar heeft zaterdagnacht rond 2 uur de controle over zijn wagen verloren op de Nieuwesteenweg. De wagen raakte de boordstenen van de rotonde en kwam op zijn flank tot stilstand. Mike W. werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

News

Motorfietser aangereden

Motorfietser Richard L. (59) en Yana B. (16), beiden uit Tongeren, raakten maandag om 20.30 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Tongersesteenweg in Haren. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)

Traffic
Download