Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lonenaar valt dierenarts aan met riek en kettingzaag

Een 68-jarige man uit Borgloon moet voor acht maanden de cel in omdat hij zich uiterst weerspannig gedroeg tijdens een bezoek van een inspecteur-dierenarts. Het slachtoffer werd bedreigd met een kettingzaag en riek terwijl hij kwam kijken of de man nog huisdieren hield nadat zijn vrouw van de rechter een verbod kreeg opgelegd.

Nieuws

Auto tegen boom in Borgloon

Vrijdag rond 16.15 uur is in de Neremstraat een auto tegen een boom terechtgekomen. Bruno K. (60) uit Borgloon raakte lichtgewond. (mm)

Nieuws

Drie processen-verbaal bij controles zwaar vervoer

48 bestelwagens werden dinsdag aan de kant gehaald bij controles op zwaar vervoer in de gemeenten Heers en Borgloon. Er werden drie pv’s opgesteld voor het ontbreken van een vervoersvergunning (2) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Nog eens twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel. (mm)

Nieuws

23 nieuwe assistentiewoningen in Residentie Groenpark

VBK Real Estate gaat midden in het centrum van Kortessem een residentieel woonproject realiseren voor bewoners met zorg op maat. Residentie Groenpark ligt in de Omstraat, de inplanting is uniek, gezien de parkligging met groene vergezichten gecombineerd met de centrale ligging van het project waardoor de bewoners de gelegenheid hebben om alles op wandelafstand te bereiken.

Vrije tijd en hobby

Levenloos lichaam van man aangetroffen op rommelmarkt in Borgloon

Tijdens de openlucht rommelmarkt van Bommershoven (Borgloon) ontdekten voorbijgangers zondagochtend het levenloze lichaam van een oudere man. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Rommelmarkt

Inbraak bij bedrijf

Onbekenden verschaften zich donderdag toegang tot een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Borgloon en maakten vervolgens klein elektro en een hoeveelheid oude metalen buit. (ppn)

Nieuws

Sluikstorters beboet

In september zijn in het Kanton Borgloon liefst 142 meldingen van sluikstorten en zwerfvuil binnengelopen. Acht overtreders kregen een Gemeentelijke Administratieve Sanctie. De actie tegen zwerfvuil en sluikstorten van de Mooimakers kende daarmee een groot succes. De politie, gemeenschapswachten en ook de jachtwachters waren alert en konden zo 142 gevallen van zwerfvuil en sluikstorten vaststellen. Het ging van het dumpen van asbestplaten, tientallen autobanden en het achterlaten van huisvuil. Burgers laten vooral huisvuil achter in de buurt van glasbollen en openbare containers, zo blijkt.

Politie en veiligheid

Kunstproject Gert Robijns haalt het nieuws in Rusland

Het kunstproject En Route van Gert Robijns uit Borgloon heeft nu ook het nieuws op de Russische televisie gehaald. Robijns maakte met En Route een werk rond de perenboycot. Al sinds enkele jaren kunnen er namelijk geen Haspengouwse peren meer geëxporteerd worden naar Rusland. En dat daarover kunst gemaakt kan worden, interesseert dus ook de Russen zelf.

Nieuws

Man uit Borgloon valt echtgenote aan nadat hij haar in bed aantreft met minnaar

Een 44-jarige man werd maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 800 euro nadat hij zijn vrouw en haar minnaar enkele slagen had toegediend. Het koppel stond op scheiden maar toch kon de man het niet verkroppen dat zijn ex een andere vriend had.

Nieuws

18-jarige drugsdealer in de gevangenis

Een 18-jarige man uit Kortessem zit sinds zondag in de gevangenis van Hasselt. De man dealde drugs vanuit een pand in het centrum van Borgloon. De politie onderschepte er zaterdag nog een klant die even ervoor drugs had gekocht. Toen de recherche van het kanton Borgloon een huiszoeking uitvoerde, werd de 18-jarige in de boeien geslagen. Hij woonde sinds kort in het huis. Er werden dealershoeveelheden cannabis en cocaïne in beslag genomen. De onderzoeksrechter liet de man zondag aanhouden.Het onderzoek was na klachten van overlast door verschillende druggebruikers in het centrum gestart. Het onderzoek wordt door de speurders van de lokale recherche van de Pz kanton Borgloon voortgezet. (mm)

Politie en veiligheid
Download