For me the daily special!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Drie gewonden bij ongeval in Borgloon

Drie auto’s zijn maandag rond 8 uur bij een ongeval op de Sint-Truidersteenweg betrokken geraakt. Drie personen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden zijn Romain B. (70), Esther C. (58) en Adrienne V. (63), allen uit Borgloon. (mm)

News

15 maanden geëist voor man die exen jarenlang terroriseert: “568 telefonische oproepen”

Een 45-jarige man uit Borgloon riskeert een opsluiting van vijftien maanden, eventueel met probatieuitstel, omdat hij zijn ex-vriendinnen niet met rust laat. De bedreigende sms’en, vernielingen en fysieke aanvallen blijven volgens de vrouwen duren. Ook een moeder en nieuwe partner van een van de slachtoffers werd volgens de procureur geterroriseerd. “Een vrouw kreeg maar liefst 568 telefonische oproepen van de man”, aldus het openbaar ministerie.

News

Politiezone Borgloon krijgt externe korpschef

In een persmededeling laten de drie ex-burgemeesters Eric Awouters, Hugo Philtjens en Gerald Kindermans weten dat er een externe korpschef zal worden gezocht voor de politiezone Borgloon. Dat betekent dat de huidige waarnemende korpschef Maes plaats moet maken.

Alert

Bestuurder mist bocht en richt grote materiële ravage aan

Op de Rullecovenstraat in Borgloon zijn zaterdagnacht om 0.45 uur twee families brutaal uit hun slaap gewekt nadat de bestuurder van een BMW met zijn wagen uit de bocht vloog, een huisgevel ramde, een geparkeerd voertuig raakte en eindigde in de vangrails.

News

Cannabisplantage aangetroffen in woning van Loonse militair

Het openbaar ministerie heeft gevangenisstraffen van vijftien tot dertig maanden gevraagd en boetes tot 8.000 euro gevorderd voor een vijftal personen die een cannabisplantage onderbrachten in de woning van een militair uit Borgloon.

News

Fusiegesprekken Zuid-Limburg zitten in het slop

Welke gemeentes in Limburg stappen binnenkort met elkaar in het huwelijksbootje? In het zuiden van Limburg zijn Hasselt en Sint-Truiden alleszins bijzonder onpopulaire bruidegoms. “We willen geen aanhangsel worden”, klinkt het bij de buurgemeentes.

News

Waarom meer jobs in Polen stilaan een ramp zijn voor de Limburgse fruittelers

Het aantal Poolse fruitplukkers neemt af. Boerenbond schat dat er dit jaar “zeker duizenden” minder zullen zijn. In Sint-Truiden zijn er al meer plukkers uit Roemenië dan uit Polen. “De Polen vinden werk in eigen streek”, zegt Chris Botterman, hoofd sociale zaken van de Boerenbond. “Ook vanuit de andere Oost-Europese landen zien we de instroom dalen. We moeten bekijken of we ook mensen van buiten Europa kunnen inzetten in de tuinbouw.”

News

Politiezone Borgloon zoekt korpschef

Alert

Auto's botsen

Twee voertuigen botsten woensdag om 12.20 uur op het Abeelplein in Borgloon. Cynthia G. (22) uit Diepenbeek was lichtgewond.

News

“Grote Sven Sleypen-show”

Coach Nassen van Hoepertingen gaf na de derby een analyse waar eigenlijk niets meer aan toe te voegen viel. “Voetbaltechnisch is Zepperen Brustem de verdiende winnaar. Halfweg kon het 1-3 zijn, maar kort na de rust ook 3-2. Het was de grote Sven Sleypen-show. Twee goals en een assist, we hebben hem niet kunnen afstoppen. Voor de rest hebben we goed gevochten en onze kansen wel afgedwongen. Maar Zepperen Brustem is een goede ploeg. Zij gaan bovenaan meedraaien.”

News
Download