Virtuele cityhopping!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in Limburg beschermen

Dertien Haspengouwse gemeentes, de provincie Limburg en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben in Bilzen een intentieverklaring ondertekend om de hoogstambomen in Haspengouw te beschermen.

Nieuws

VIDEO. Vermiste man uit Hasselt is terecht

De 66-jarige Rasoul Momayez is terug thuis. De man verdween vrijdagmiddag in Borgloon, sindsdien was er van hem geen spoor meer. De familie van Momayez startte een zoekactie.

Nieuws

VIDEO. Familie van verdwenen Hasselaar start zoekactie

Sinds vrijdag is er geen spoor van de 66-jarige Rasoul Momayez uit Hasselt. De man verdween vrijdag in Borgloon, hij was daar met zijn vrouw en wilde een korte wandeling maken. Maar sindsdien heeft niemand hem nog gezien. De man lijdt aan dementie en heeft dringend medische hulp nodig. Al het hele weekend is zijn familie op zoek naar hem, ze hebben op veel plaatsen foto's opgehangen. Mogelijk heeft Rasoul Momayez een bus genomen, en is hij dus elders in Limburg.

Vrije tijd en hobby

Truienaar in de cel voor dealen van heroïne

Een 32-jarige Truienaar zit sinds woensdag in de gevangenis. De man wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De recherche van de lokale politie kanton Borg-loon kwam de man op het spoor toen hij nog in Hoepertingen, een deelgemeente van Borgloon woonde en startte een onderzoek naar de drugshandel. Toen de verdacht woensdag werd gecontroleerd vonden de speurders in de auto een kleine dosis heroïne. Ook bij de daaropvolgende huiszoeking, die werd uitgevoerd met bijstand van een drugshond van de federale politie, werd drugs gevonden. De verdachte werd woensdag bij de Hasseltse onderzoeksrechter voorgeleid, die hem liet opsluiten in de gevangenis. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. 2017 wordt rampjaar voor fruitboeren

Voor de fruitboeren in onze provincie dreigt 2017 een rampjaar te worden. Voor de appels zal het de slechtste oogst in 25 jaar worden. Vorig jaar strooide de juni-storm roet in het eten, dit jaar is de late vrieskou de boosdoener. Vooral Jonagold krijgt klappen. Er hangt nog amper 10 procent aan de bomen.

Nieuws

Ontploffingsgevaar dreigde even in oude stroopfabriek Borgloon

In Borgloon wordt de stroopfabriek gerestaureerd, maar tijdens de ontmanteling van de oude stroopinstallatie daarnet ging het mis. Omstreeks 11.30uur, tijdens las- en snijwerken bij het verwijderen van oude strooptanks is een fles met acetyleen oververhit geraakt. De brandweer heeft de fles tijdig kunnen afkoelen zodat alle ontploffingsgevaar geweken was. Er vielen geen gewonden.

Politie en veiligheid

VIDEO. Is er een pyromaan aan het werk in Borgloon?

Is er een pyromaan aan het werk in Kuttekoven bij Borgloon? De politie en het parket zijn op zoek naar de dader die in de nacht van woensdag op donderdag brand stichtte in de Kleestraat. Het is al het zevende geval van brandstichting in vier jaar tijd in het kleine gehucht in Borgloon. De politie roept de buurtbewoners op om extra waakzaam te zijn.

Politie en veiligheid

VIDEO. Borgloon heeft eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens

De eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in Limburg staat in Borgloon. De voorzitter van Infrax Limburg, Eric Awouters, heeft de laadpaal vandaag ingehuldigd samen met de burgemeester van Borgloon.

Nieuws

VIDEO. Brandweer rukt al voor zevende keer uit voor brandstichting

Donderdag zijn de brandweerkorpsen van Sint-Truiden en Tongeren moeten uitrukken voor een brand in de Kleestraat in Borgloon. Volgens de brandweer is er sprake van kwaad opzet.

Politie en veiligheid

Voormalig korpschef Borgloon weer voor rechter voor gesjoemel

In de nasleep van het dossier uit 2013 komt er nu een nieuwe zaak voor de correctionele rechtbank in Tongeren over gesjoemel met openbare aanbestedingen bij politiezone Borgloon. Woensdag werd het dossier ingeleid.

Politie en veiligheid
Download