Search in the list of neighbours by name, address, interests or occupation
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kalf in beslag genomen

Op de Lillerbaan nam Politie CARMA maandagavond een kalf in beslag. Het kalf was gewond aan een poot en kon niet meer lopen. Het domein was bezaaid met afval. Een aantal andere dieren waren niet voorzien van voedsel noch drinkwater. Het kalf is ondergebracht in het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. De eigenaar zal nog verhoord worden en mag een PV voor verwaarlozing verwachten. De Inspectie Dierenwelzijn is op de hoogte voor opvolging.

Alert

Bocholtse in tweede ‘Bake Off’

Volgende maand start op Vier het tweede seizoen van Bake Off Vlaanderen, met Wim Opbrouck als presentator. Woensdag werden in Schoten de tien kandidaten voorgesteld. Onder hen ook Deborah Eben (35) uit Bocholt.

News

Blauwalg kan nog maanden Limburgse kanalen en vijvers teisteren

De giftige blauwalgen die verschillende kanalen en vijvers in Limburg teistert, kunnen nog tot eind september voor problemen zorgen. Tot nader order blijven wateractiviteiten daarom verboden in de kanalen van Bocholt-Herentals en Beverlo en in de jachthaven Heerenlaak in Maaseik.

News

Auto vliegt in brand na botsing

De Hamonterweg in Bocholt was voor de tweede dag op rij het decor van een zwaar ongeval. Bij een botsing vloog dinsdagochtend een van de voertuigen in vuur. Niemand raakte ernstig gewond.

Traffic

Vrouw zwaargewond na botsing

De 78-jarige Theodora C. uit Bree liep gisteren rond 11.30 uur zware verwondingen op bij een botsing op het kruispunt van de Sportlaan met de Hamonterweg in Bocholt.

Traffic

Meer dan honderd woningen op Hutsboske

De sociale huisvestingsmaatschappij Landwaarts werkt samen met het gemeentebestuur van Bocholt aan de realisatie van een nieuw woongebied op Hutsboske aan de Damburg. Het wordt een nieuw stukje Bocholt waar vooral wonen centraal staat. Het gebied, bijna 6 hectare groot, is gelegen tussen Brogelerweg, Damburg- en de Vinkstraat. “Op termijn kunnen we hier meer dan honderd nieuwe woongelegenheden realiseren”, bevestigen Jos Camps van Landwaarts en schepen Jan Schrijvers (Open VLD).

News

Beweging “zonder politieke kleur”

Bocholt Beleeft is een nieuwe politieke beweging die zich vooral op het lokale wil focussen. Een politieke kleur heeft ze niet. Niet de politici vindt ze belangrijk, wel de toekomst van Bocholt en de Bocholtenaar.

Alert

Bakermat van Bocholt ligt mogelijk in Veldhoven

Studiebureau Archeologie voerde een archeologische opgraving uit aan de Oudeweg-Hamonterweg. Het onderzoek past in de ontwikkeling van een kmo-zone in het gehucht Veldhoven. “We troffen kampementen, boerderijerven, aardewerkscherven en een vierkante houten bekisting van een Romeinse waterput aan”, zegt archeoloog Liesbet Van den Bruel.

News

310.000 euro voor logies die investeren in kindvriendelijkheid

Toerisme Vlaanderen investeert 310.000 euro in negen Limburgse logies die hun infrastructuur kindvriendelijk en toegankelijk willen uitbouwen of camperplaatsen willen aanleggen.

News
Download