Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Nonkel betast zijn vier kleine nichtjes, grootmoeder laat hem begaan

Een 55-jarige man uit Bocholt riskeert een celstraf van vier jaar waarvan de helft effectief omdat hij zijn vier nichtjes jarenlang misbruikte. De zusjes werden gestreeld en betast aan intieme lichaamsdelen terwijl ze bij hun nonkel en grootmoeder logeerden. “Ik vertrouwde op mijn oma, die zei dat hij gewoon wat affectie nodig had”, verklaarde een van hen, ondertussen een moeder van twee, in tranen.

Nieuws

Zigeuners strijken neer op de Damburg in Bocholt

Een groep zigeuners is dinsdagavond laat neergestreken op sportzone de Damburg in Bocholt. De gemeente staat hun verblijf toe, maar stelt wel tijdelijk een alternatieve locatie voor. “Donderdag moet het terrein vrij zijn voor een activiteit van Kiwanis. De zigeuners zullen daarom enkele dagen naar Kaulille verhuizen. Voor het weekend kunnen ze terug naar de Damburg”, zegt burgemeester Stijn Van Baelen (VIA).

Nieuws

Kop-staartbotsing met gewonden in Bree

Bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s op de Opitterpoort is donderdagvoormiddag een persoon gewond geraakt. De gewonde is Maria H. (76) uit Bocholt. Het ongeval gebeurde rond 9 uur. (mm)

Wegen en verkeer

Limburgse lekkernij krijgt erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct

Zes Vlaamse streekproducten hebben het Vlaamse label Streekproduct.be gekregen en worden zo erkend als traditioneel streekproduct. Het gaat om vijf gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en één unieke traditie aan de kust, de Oostendse oesters. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) dinsdag.

Nieuws

Enkele tientallen aren bos beschadigd bij brand in Bocholt

In de Bocholtse Bergerheidestraat heeft vrijdagavond een bosbrand gewoed. De brandweer van Bree was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Het vermoeden bestaat dat de brand werd aangestoken. De schade bleef beperkt tot enkele tientallen aren bos.

Politie en veiligheid

VIDEO. Kippenhouderij krijgt geen milieuvergunning voor uitbreiding

De deputatie heeft een milieuvergunning geweigerd voor de uitbreiding van kippenhouderij Ergo in Bocholt. Tegen de vergunningsaanvraag werden bijna 100 bezwaren ingediend, onder meer van buurtbewoners die vrezen voor meer stank en meer verkeershinder.

Nieuws

Inbeslagname van verwaarloosd paard dat nog nauwelijks kan rechtstaan

De politiezone Carma nam dinsdagavond een Shetlander in beslag in een weide in de Bosstraat op Hees in Bocholt. De politie ging ter plaatse het paard controleren naar aanleiding van een melding over verwaarlozing.

Politie en veiligheid

Trofee voor de Langste Erehaag is van Bocholt

Tijdens de slotmanifestatie van Kom op tegen kanker werd zondagavond de prijs voor de langste erehaag uitgereikt. Het volle wiel ging naar Bocholt. Met 2832 inwoners waren ze er in Bocholt in geslaagd om de langste erehaag te vormen. “Het kleine Bocholt steekt grotere steden als Ninove, Ingelmunster en Bornem de loef af. Wij zijn heel erg fier op de prestatie van onze inwoners”, zegt burgemeester Stijn Van Baelen. Ninove werd tweede met 2700 mensen.

Nieuws

VIDEO. Kom op tegen Kanker-peloton rijdt onder luid applaus Bocholt binnen

Bocholt is vrijdag 'middagstad' van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Enkele duizenden enthousiaste supporters verzamelden 's middags aan de Damburg en gaven het peloton van 850 fietsers een warm welkom.

Nieuws

Eenzame zwaan broedt in Yachthaven

Aan de passanten- en Yachthaven in Bocholt heeft een zwaan haar nest gemaakt en eieren gelegd. Haar 'echtgenoot' zorgt dat moeder de zwaan van alles voorzien is. Buurtbewoners voederen ondertussen de zwaan bij. Maar de trotse zwaan kan zich perfect alleen redden.

Nieuws
Download