Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uitbreiding Goolderheide

De provincieraad heeft het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Goolderheide definitief goedgekeurd. Hierdoor kan het familie- en vakantiepark Goolderheide uitbreiden.

Nieuws

Genkse (24) probeert met drugs op zak grens over te steken

De politie CARMA heeft zaterdagavond een 24-jarige vrouw betrapt met cocaïne op zak, restanten van cannabis en een grinder in haar auto en drugs in haar lichaam. De Genkse probeerde omstreeks 21.30 uur ter hoogte van de Hamonterweg met hoge snelheid de grens met Nederland over te steken. Ze werd gearresteerd.

Politie en veiligheid
Nieuws

Politie klist smurf die met auto’s aan de haal ging in Bocholt

Donderdag is een jongeman uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd voor twee pogingen en drie effectieve autodiefstallen. Hij zal voorgeleid worden bij de jeugdrechter. De man pleegde de diefstallen terwijl hij verkleed was als smurf.

Politie en veiligheid
Nieuws

Limburgse politie zoekt smurf die auto’s steelt en ze vernielt

De politiezone Carma is op zoek naar een jong persoon die dinsdagochtend in Bocholt mogelijk meerdere voertuigen stal en ze vervolgens beschadigd ergens achterliet. Of het telkens om dezelfde dader gaat, maakt deel uit van het onderzoek. De stelende brokkenpiloot is nog niet gevat, maar staat wel op camerabeelden van een buur. Pittig detail: hij was verkleed als smurf.

Politie en veiligheid
Nieuws

Dubbele autodiefstal

De politie kreeg dinsdagochtend een melding van de diefstal van een auto in de Kapelstraat in Bocholt. De wagen stond op de oprit voor de woning. Er werd ook nog een tweede wagen gestolen, ditmaal aan een huis in de Balkenstraat. Dat stelden de eigenaars eveneens dinsdagochtend vast. (ppn)

Politie en veiligheid
Nieuws

Oudste Bocholtenaar overleden

De oudste Bocholternaar Alfhonsus Peters, 102 jaar, is in familiekring overleden. In oktober 2017 vierde Alfhonsus nog zijn 102de verjaardag met de ganse familie en ontving hij nog gelukwensen van burgemeester en schepenen. Alfhonsus was erg positief ingesteld werkte tot vorig jaar nog in zijn tuintje. Hij woonde in bij zijn dochter, net voor de grensovergang in Lozen en had twee wereldoorlogen meegemaakt. Oorspronkelijk was hij uit Nederland afkomstig.

Nieuws

Geen confetti, wel feestkoek

De Kauliller Poederladers hebben altijd zin een feestje met Kauliller prinsenpaar Kevin en Fanny. Het kinderprinsenpaar Bram en Valerie openden de lange stoet. Met 22 feestwagens en zonder confetti, en extra politie die een oogje in het zeil hield, maar wel met divers snoep- en speelgoed. De Kauliller brandweer kwam de blussen met een frisse Martenspils en de buurtpolitie hield een oogje in het zeil. De Werrekleuuj vanne Revue lieten de carnavalisten nog een laatste keer zondigen. ”Met een grote koek, vele taarten en vlaaien en zelfgebakken cake, want wij vieren 1 x 11jaar. Met een speciale Vette dinsdag luiden we het einde van de carnavalsperiode in en dat wordt bourgondisch gevierd”, klonk het bij de Werrekluuj vanne revue.

Politie en veiligheid
Nieuws

Lege kluis weg bij inbraak in Kaulille

Bij de politie is vrijdag een inbraak in de Meesstraat in Kaulille gemeld. De dieven gingen aan de haal met een lege kluis. (mm)

Politie en veiligheid
Nieuws

Man uit Bocholt die naaktfoto’s verzond naar Britse zestienjarige krijgt 14 maanden cel met uitstel

Een 31-jarige man uit Bocholt is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden met uitstel. Bijna vijf jaar geleden wisselde hij naaktfoto’s uit met een Brits meisje van net zestien jaar. De zaak ging aan het rollen nadat de ouders van het meisje klacht indienden tegen de man bij Interpol.

Nieuws
Download