Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tractorshow anno 1920

Zaterdag 26 en zondag 27 Augustus organiseert BTM VZW een oldtimershow met tractoren en machines gebouwd voor 1930. Een unieke kans om deze oude machines van kortbij en vooral werkend op het veld te bezichtigen.

Nieuws

Fietser zwaargewond na aanrijding

Fietser Jan T. (88) uit Peer liep woensdag rond 13.30 uur zware verwondingen op bij een aanrijding met een wagen op de Steenweg op Kleine Brogel. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de tachtiger met spoed over naar het ziekenhuis. (ppn)

Wegen en verkeer

Loods vol stro gaat in de vlammen op: brandweer moet uren blussen

Bij een boerderij op de Napoleonsdijk in Bocholt ging maandagnamiddag een loods met daarin grote balen stro in vlammen op. De brandweerkorpsen van Bree en Lommel kwamen ter plaatse om alles te blussen en dat werk nam uren in beslag.

Politie en veiligheid

VIDEO. Voor de allereerste keer broeden deze bijzondere vogels in Limburg

Voor het eerst broedt de uiterst zeldzame lepelaar in Limburg. De grote witte waadvogel kwam tot nu zelden voor in onze streek, en zag het al helemaal niet zitten om een nest te bouwen, maar in Bocholt hebben ze blijkbaar de ideale plek gevonden. Vier jongen zijn er al geboren.

Nieuws

Werken Brogelerweg

De heraanleg van de Brogelerweg en de aanleg van nieuwe riolen en fietspaden zit op schema. "Momenteel is het traject van de Eikenlaan tot aanhuisnummer 84 aangelegd in asfalt", zegt schepen Jos Claessens.

Wegen en verkeer

Berlijnse kussens in de Galgenbergstraat

Om het sluipverkeer tussen de Reppelerweg en Brogelerweg te ontmoedigen en om de snelheid af te remmen heeft de verkeerscommissiebesloten om twee Berlijnse kussens te plaatsen in de Galgenbergstraat. "Dezelfde installatie zoals op de Weerterweg. Het eerste verkeerskussen komt in de buurt van het kruispunt met de Leukenstraat en het andere verkeerskussen komt ter hoogte van de voormalig stortplaats", zegt burgemeester Stijn Van Baelen.

Wegen en verkeer

Samana plaatst speciale incontinentiecontainers

Samana Bocholt haalt mensen uit hun sociaal isolement. Dat doen ze onder meer door op 10 locatie ’s in de gemeente in openbare gebouwen speciale containers voor incontinentiemateriaal te plaatsen.

Nieuws

Nachtbussen Pukkelpop

Vanuit Meeuwen-Gruitrode kan je vlot met de lijnbus naar Pukkelpop in Kiewit reizen. Via de routeplanner van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken. Op vertoon van een geldig PKP17-ticket is jouw busreis vanuit Meeuwen-Gruitrode naar Kiewit trouwens helemaal gratis.

Nieuws

Dieven brengen gestolen wasgoed terug naar wassalon

Twee mannen hebben donderdag een diefstal in een wassalon in de Brugstraat bekend. Het tweetal (29 en 30 jaar) waren ’s ochtends het gebouw binnengelopen om wasgoed en bewakingscamera’s te stelen. In de namiddag stapten twee Bocholtenaren binnen om het wasgoed terug te brengen. De uitbater verwittigde daarop de politie. Bij een huiszoeking bij een van de mannen werden ook de bewakingscamera’s teruggevonden. De twee werden voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor.  (mm)

Politie en veiligheid

Nonkel krijgt vier jaar met uitstel voor betasten van zijn vier kleine nichtjes

Een 55-jarige man uit Bocholt krijgt een voorwaardelijke celstraf van vier jaar omdat hij zijn vier nichtjes jarenlang misbruikte. Tijdens logeerpartijtjes bij hun grootmoeder en oom, werden de zusjes gestreeld en betast. De vijftiger moet een begeleiding volgen om van zijn uitstel te genieten.

Nieuws
Download