Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Dit is het echte Bocholt”

Huizenhoog titelfavoriet THES Sport krijgt geen cadeaus, zelfs geen laat sinterklaasgeschenk. Ook zaterdagavond op Bocholt niet. In een bijwijlen kolkende damburg ging geel-blauw ondanks de openingstreffer van Appeltans in het laatste halfuur toch nog kopje-onder. “Raar he, maar plots horen wij zelfs bij de titelkandidaten”, kon matchwinnaar Ruben Scheelen zijn pretoogjes nauwelijks wegsteken.

Nieuws

SLim-acties in Noordoost-Limburg

De politiezone Carma organiseerde een SLim-actie in de gemeenten Bocholt, Bree, kinrooi en Meeuwen-Gruitrode. Ze lieten donderdag tussen 13 en 21 uur in totaal 683 voertuigen stoppen. Alle auto’s werden gecontroleerd en ze namen evenveel alcoholtesten af. Twee bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een bestuurder negeerde het politiebevel en kreeg een pv. Drie automobilisten droegen geen gordel. (ppn)

Politie en veiligheid

Inbraak in Bocholt

Bij een inbraak in de Weerterweg in Bocholt konden inbrekers donderdag een tv, laptop en spelcomputer buitmaken. (ppn)

Politie en veiligheid

Er komen eindelijk veilige fietspaden langs N747 van Eksel tot in Kaulille: 213 percelen moeten deels worden onteigend

Het traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Over een afstand van 6,5 kilometer liggen immers 213 percelen waarvan een stukje moet worden overgekocht door het Vlaams Gewest.

Nieuws

Imkers opleiding voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.

Nieuws

"Geen makkie”

“Het zal geen makkie worden. De bekermatch enkele maanden geleden was al een dubbeltje op zijn kant en intussen is die ploeg enkel maar sterker geworden”, blikt trainer Mirko Licata met gemengde gevoelens vooruit op de trip naar Wijgmaal.

Nieuws

Bromfietser gewond in Kaulille

Op Kaulillerdorp zijn vrijdag rond 8.30 uur een auto en een bromfiets gebotst. Ibrahim Y. (3) uit Bocholt liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Kop-staartbotsing in Bree

Donderdag rond 15.45 uur zijn op de Peerderbaan twee auto’s bij een kop-staartaanrijding betrokken geraakt. Johanna J. (75) uit Overpelt en Robbie T. (36) uit Bocholt raakten lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer

Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Een 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.

Nieuws
Download