Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

"Geen makkie”

“Het zal geen makkie worden. De bekermatch enkele maanden geleden was al een dubbeltje op zijn kant en intussen is die ploeg enkel maar sterker geworden”, blikt trainer Mirko Licata met gemengde gevoelens vooruit op de trip naar Wijgmaal.

Nieuws

Bromfietser gewond in Kaulille

Op Kaulillerdorp zijn vrijdag rond 8.30 uur een auto en een bromfiets gebotst. Ibrahim Y. (3) uit Bocholt liep lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws

Kop-staartbotsing in Bree

Donderdag rond 15.45 uur zijn op de Peerderbaan twee auto’s bij een kop-staartaanrijding betrokken geraakt. Johanna J. (75) uit Overpelt en Robbie T. (36) uit Bocholt raakten lichtgewond. (mm)

Wegen en verkeer

Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Een 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.

Nieuws

Alphonsus Peters moppert niet

De eer van 'oudste Bocholternaar' is weggelegd voor Alfhonsus Peters. “Hij heeft ondertussen 102 lentes op de teller en is goed op weg om er nog enkele jaartjes bij te doen”, zegt burgemeester Stijn Van Baelen.

Nieuws

Controles op Jenevernacht

Tijdens de druk bezochte party Jenevernacht in Kaulille heeft de politie controles gehouden op drugs en wapens. Agenten hebben 94 bezoekers grondig gecontroleerd. Daarvan waren er 14 in overtreding. Twee bezoekers hadden wapens bij, de anderen hadden cannabis op zak. In totaal zijn voor 1.475 euro boetes opgesteld. Aan de overtreders werd gevraagd om meteen te betalen. De meesten deden dit waardoor de staatskas al 1.000 euro binnen heeft.

Politie en veiligheid

Verkaveling Hütsboske

Landwaarts is haar woningproject gestart in het woonuitbreidingsgebied ‘Hütsboske’: de driehoek tussen Damburgstraat, Brogelerweg en Vinkstraat.

Nieuws

Koppositie als inzet in duel tussen Bocholt en Hasselt

In eerste nationale vrouwen wordt zaterdag om 18 uur de topper tussen Bocholt en Hasselt gespeeld. Inzet van dit duel: de leidersplaats.

Nieuws

Digitaal stemmen

In 2018 zal er in kanton Bree digitaal gestemd worden met stemcomputers. “In Bocholt gaat het om de uitrusting van 12 stembureaus, o.a. 48 stemcomputers, telcomputer en printers. Op alle vlakken, inzet van mensen en middelen, een besparing”, aldus burgemeester Stijn Van Baelen (VIA). De totale kost is geraamd op 135.748 euro.

Nieuws

Brand

Een stapel hout voor het haardvuur heeft dinsdagavond rond 20.30 uur vuur gevat achter een huis op de Kiezel op Kleine Brogel in Kaulille. Het hout lag tegen een tuinhuis. Door snel optreden van de brandweer werd schade aan het tuinhuis vermeden. Het is onduidelijk hoe het hout in brand kon vliegen.

Politie en veiligheid
Download