Hier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dieven forceren voordeur in Bilzen

Nadat ze de voordeur hadden geforceerd, zijn dieven in een huis op de Eikenlaan binnengedrongen. De inbraak werd zaterdag even voor middernacht ontdekt. (mm)

Politie en veiligheid

Omheining van schapenweide in Munsterbilzen vernield

In de Waterstraat in Munsterbilzen hebben jongeren de omheining van een schapenweide vernield. De feiten werden vrijdag rond 18.30 uur vastgesteld. (mm)

Nieuws

“Ik heb de knop omgedraaid”

“Ik had enkele dagen nodig om de knop om te draaien, maar ik heb me voorgenomen om positief te blijven en te focussen op volgend seizoen”, zegt de 28-jarige Martijn Dingenen die out is voor de rest van het seizoen.

Nieuws

Poging diefstal in Munsterbilzen

Op de Kieleberg in Munsterbilzen is vrijdagvoormiddag een diefstalpoging ontdekt. Een persoon had er een van de bedrijfsvoertuigen op een bedrijventerrein proberen te stelen. Er werd een gat in de schuifdeur gemaakt. Uiteindelijk maakte de dief niets buit. (mm)

Nieuws

Positieve drugstest voor jonge bestuurder

Een 18-jarige bestuurder uit Genk heeft vrijdagochtend zijn rijbewijs voor 15 dagen mogen inleveren. De jongeman werd op de Alden Biesensingel aan de kant gehaald. Hij testte positief op marihuana. Zijn passagier had ook een gebruikershoeveelheid marihuana en attributen om het te roken bij. Alles werd in beslag genomen. De jonge bestuurder had nog maar drie maanden zijn rijbewijs. De Genkenaar werd voor een bloedproef meegenomen naar het politiekantoor. Hij zal zich later voor de politierechter mogen verantwoorden. (mm)

Politie en veiligheid

Kabel weg na diefstal in Grote-Spouwen

Bij een diefstal in de Grote Spouwenstraat in Grote-Spouwen is een groot stuk van een kabel verdwenen. De feiten werden donderdag bij de politie gemeld. (mm)

Politie en veiligheid

Pallet vol materiaal uit truck gestolen

Onbekenden sneden woensdag in de vroege ochtend het dekzeil van een aanhangwagen die geparkeerd stond op de parking van de E313 in Bilzen open. Dat stelde de trucker rond 7 uur vast. De daders konden een pallet aan RVM-materiaal buitmaken. (ppn)

Politie en veiligheid

Twintiger verstopt drugs in zijn onderbroek om politie te ontlopen

Een 26-jarige automobilist uit Riemst zal zich binnenkort voor de rechter mogen verantwoorden omdat hij zijn marihuana op een wel heel intieme plaats probeerden te verstoppen voor de politie. Tijdens een verkeerscontrole maandag op de Alden Biesensingel in Bilzen gingen de agenten over tot het fouilleren van de twintiger en zij stootten daarbij op vijf gram cannabis die de Riemstenaar in zijn ondergoed had gestoken. De speekseltest was eveneens positief op het gebruik van wiet en de agenten namen hem mee naar het bureau voor een bloedproef, het nemen van vingerafdrukken en stelden de nodige pv’s op. De automobilist moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Politie en veiligheid

Ouder echtpaar uit Bilzen vermist na fietstocht

Een ouder echtpaar uit Bilzen is sinds dinsdag vermist. De 80-jarige man en zijn 72-jarige vrouw kwamen niet terug van een fietstochtje. Gevreesd wordt dat een van beide in het Albertkanaal gevallen is en dat de andere ook in het water gesprongen is om te proberen helpen.

Vrije tijd en hobby

Vijf Georgiërs op dievenpad door Tongerse onderzoeksrechter aangehouden

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft vijf verdachten van Georgische afkomst aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van het plegen van diefstallen met braak. Het vijftal werd maandag in Bilzen opgepakt door de lokale politie Bilzen-Riemst-Hoeselt, zo is vernomen van de politie van Bilzen.

Politie en veiligheid
Download