Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

VIDEO. 'Beverst heeft het' hangt vlaggen op aan stadhuis van Hasselt

Beverst heeft het nog steeds en Hasselt heeft het gepikt. Dat is de boodschap van de comitéleden van de vzw 'Beverst Heeft Het'. Woensdagavond hing de Bilzerse vzw haar vlaggen op aan het Hasseltse stadhuis.

Nieuws

Twee lichtgewonden bij botsing

Bij een kop-staartbotsing vrijdag om 16.50 uur in de Maastrichterstraat raakten twee personen lichtgewond. Het gaat om een man (31) uit Genk en een vrouw (36) uit Bilzen. (ppn)

Wegen en verkeer

VIDEO. Kleine deelgemeente boos op grote stad: "Hasselt heeft onze slogan gepikt"

Beverst is boos. De Bilzerse deelgemeente gebruikt sinds 26 jaar de slogan 'Beverst heeft het'. Met verstomming hoorden de inwoners dat Hasselt vanaf vandaag dezelfde leuze gebruikt: Hasselt heeft het.

Nieuws

VIDEO. Hier was het zo heet dat het personeel vroeger naar huis mocht

Het containerpark van Bilzen past door de extreme hitte een noodscenario toe. Van dinsdag tot zaterdag is het park gesloten in de namiddag. Omwille van de betonnen platen die warmte afgeven, loopt de temperatuur er op tot boven de 50 graden. Ook de wegarbeiders en de medewerkers van de groendiensten in Bilzen mogen tot zaterdag in de namiddag thuis blijven, maar ze starten 's morgens wel enkele uren vroeger.

Vrije tijd en hobby

Inbraak in Kleine Spouwen

Op de Riemsterweg in Kleine-Spouwen is zondag in de late namiddag een inbraak in een huis vastgesteld. De buitendeur van de kelder werd geforceerd. De bewoners konden niet meteen zeggen wat er allemaal was verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid

VIDEO. Internationale topketen stelt hotel voor in rentmeesterswoning

Tegen de zomer van volgend jaar opent in de oude rentmeesterswoning in Bilzen een tophotel met 70 kamers. Het gaat om de eerste vestiging van de internationaal bekende Martin's Hotels. Vlaams minister-president Geert Bourgeois kwam de eerste steen leggen. Symbolisch, want de werken zijn al goed opgeschoten. Via Toerisme Vlaanderen pompt de Vlaamse regering 6,3 miljoen euro in het project. En daar was in het begin veel kritiek op.

Nieuws

Procureur acht subsidiefraude Genkenaar Angelo Bruno niet bewezen

De Genkse schepen Angelo Bruno van Bruno Invest moest zich woensdag samen met Belisol, een keurder en twee andere bedrijven verantwoorden voor subsidiefraude bij de installatie van 4 hectare zonnepanelen op het dak van zijn Bruno Safe Parking in Bilzen. Door te sjoemelen met de datum van in diensttreding van de installatie zouden ze zo’n 5 miljoen euro aan groenestroomcertificaten extra in hun zakken kunnen steken. De procureur stelt echter dat er niet bewezen kan worden dat het keuringsverslag vals is, waardoor hij geen celstraffen vraagt en zich gedraagt naar de wijsheid van de rechter.

Nieuws

VIDEO. Binnenkijken in nieuwe rentmeesterswoning Alden Biesen

In Alden Biesen krijgt het hotel aan de oude rentmeesterswoning stilaan vorm. Zeventig kamers, twee suites, een wellness, en een luxueus restaurant, allemaal moet het komen in een aan het 17de-eeuwse gebouw bovenop de heuvel van Alden Biesen. Bilzen zet zich hiermee helemaal op de toeristische kaart, zegt het stadsbestuur.

Nieuws

VIDEO. Bibliotheek Bilzen in de running om beste van Vlaanderen te worden

De Kimpel in Bilzen is door een vakjury van collega's genomineerd voor de prijs van beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. De bibliotheek is de enige nominatie uit de provincie en mag zich dus al de nummer één van Limburg noemen.

Nieuws

Hout gestolen in Eigenbilzen

Bij de politie is vrijdagvoormiddag een diefstal in de Kanaaldijkstraat in Eigenbilzen gemeld. Op een houtontginningsterrein bleek ongeveer 20 m³ hout te zijn verdwenen. (mm)

Politie en veiligheid
Download