Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Geldtransport in panne op snelweg

Op de E313 tussen Tongeren en Bilzen raakte een geldtransport gisteren defect ter hoogte van Rijkhoven. De takeldienst kwam ter plaatse om de wagen gevuld met muntgeld weg te slepen. Meteen trad de voorgeschreven veiligheidsprocedure in werking. De federale wegenpolitie kwam ter plaatse om het gestrande transport te beveiligen en te escorteren naar de transportfirma in Tongeren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Bilzenaar bedreigt ex-werknemer met mes na slagen aan broer

Een 29-jarige man uit Bilzen, die maandag reeds veroordeeld werd tot zes maanden cel voor onder andere slagen aan zijn broer, moest zich vandaag opnieuw verantwoorden voor het toebrengen van slagen. Deze keer was zijn ex-werkgever het slachtoffer. De twintiger riskeert acht maanden opsluiting.

Nieuws

Controles zwaar vervoer

In de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zijn dinsdag controles gehouden op het zwaar vervoer in de gemeenten. Vier automobilisten kregen 116 euro boete omdat ze geen gordel droegen. Een trucker die de verboden doortocht van Munsterbilzen negeerde, moest 174 euro betalen. Er waren ook nog boetes voor fouten in de banden (58 euro) en het rijden zonder inschrijving (116 euro). Twee wagens waren niet gekeurd. Een bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs. Een chauffeur die een rijverbod van een maand had, zat toch achter het stuur.

Politie en veiligheid
Nieuws

Broers uit Bilzen gaan elkaar te lijf met bijl en koevoet

Een 29-jarige man uit Bilzen en zijn vier jaar jongere broer uit Genk werden maandag voor de Tongerse rechtbank veroordeeld voor zware geweldpleging en vernieling van de woning van hun moeder. Omdat ze ook elkaar hardhandig aanpakten moeten ze elk 1.500 euro schadevergoeding aan elkaar betalen.

Nieuws

Broers moeten elkaar evenveel schadevergoeding betalen na vechtpartij

Een 29-jarige Bilzenaar is door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro. Zijn vier jaar jongere broer werd voor een onderlinge vechtpartij veroordeeld tot een werkstraf van 59 uur. Beiden moeten elkaar 1.500 euro schadevergoeding betalen.

Nieuws

“Stress neemt het over van het voetbal”

Met 5 op 9 is rode lantaarn Sterrebeek aan een opmerkelijke remonte bezig. “Die hebben weer wat vleugels gekregen. Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden meer in deze fase van de competitie”, zegt coach Eric Eurlings. “Als ze niet voor het kampioenschap spelen, dan is het voor de eindronde of tegen de degradatie. Ploegen als Sterrebeek hebben niets meer te verliezen, maar alles te winnen. In deze beslissende fase van competitie neemt de stress het soms over van het voetbal. Vorige week werden we door twee individuele fouten op achterstand geplaatst. Het worden nog zes harde weken, maar ik klaag niet. Integendeel, als promovendus is het geweldig dat we dit nog allemaal mogen meemaken.”

Nieuws

“Nog nooit zo een stabiel seizoen beleefd”

Spouwen-Mopertingen krijgt morgen met Tempo Overijse - vierde in de rangschikking - een taaie klant op bezoek. “Ze hebben de laatste tijd veel punten gepakt”, weet Tom Grootaers. De 31-jarige doelman miste dit seizoen nog geen seconde en voelt zich naar eigen zeggen uitstekend bij zijn club. “Ik heb nog nooit zo’n stabiel seizoen meegemaakt. Ik zou mijn carrière hier best willen afsluiten. Met alle respect voor de provinciale reeksen, maar ik zie me niet op een lager niveau uitbollen. Nee, ook niet voor het geld. Ik vind tweede amateurklasse een mooie reeks. Je speelt elke week tegen een degelijke ploeg en het valt nog net te combineren met het werk.”

Nieuws

“Titel liefst vieren tegen Herk”

"De vraag is niet of we kampioen spelen, maar wel wanneer", zegt William Vanvoorden. De topschutter van Helson weet dat het dit weekend al kan gebeuren, maar eigenlijk wil hij liever wachten tot volgende week tegen Herk FC. “Op die manier krijg ik een beetje revanche.”

Nieuws

Twee gewonden bij botsing op Westerring

Donderdag even na middernacht zijn op de Westerring twee auto’s gebotst. Ömer U. (33) uit Genk en Ertugrul A. (28) uit Bilzen liepen lichte verwondingen op. (mm)

Nieuws
Download