Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dieven stelen buxus

Dieven gingen aan de haal met tien buxussen die in een voortuin in de Beversstraat in Tongeren stonden. De buxus werd samen met de pot waar ze in stonden gestolen. Ook in Kleine-Spouwen gebeurde een gelijkaardige diefstal. Langs de Riemsterweg verdwenen twee terracotta potten met buxus erin. (ppn)

Politie en veiligheid

Drie mensen uit verkeer gehaald

De politie haalde tussen woensdagavond en donderdagochtend in Bilzen drie mensen uit het verkeer die in de fout gingen vanwege alcohol, drugs of roekeloos rijgedrag. Zo controleerden de agenten in de Nieuwstraat een zwalpende bromfietser (38) die promille alcohol in het bloed had. Hij mocht een nachtje ontnuchteren in de cel. Op de Rode Kruislaan haalden ze iemand uit het verkeer die onverantwoord rijgedrag vertoonde. De bestuurder uit Bassenge was niet dronken, maar beschikte evenmin over de juiste papieren en zijn wagen werd getakeld. Tot slot controleerden ze in het centrum van Bilzen een automobilist (51) die positief testte op het gebruik van speed. In zijn bezit trof de politie eveneens gebruikershoeveelheden speed en wiet aan, alsook attributen om de drugs te gebruiken. Alles werd in beslag genomen en de vijftiger speelde zijn rijbewijs kwijt. (ppn)

Politie en veiligheid

Jongeren vernielen oorlogsbunkers

Een aantal jongeren heeft de dikke stalen poorten van minstens twee oorlogsbunkers in Bilzen vernield. De bunkers werden jaren geleden ingericht als winterverblijfplaats voor vleermuizen. “We hebben hier speciale deuren tegen vandalisme geïnstalleerd, maar de vandalen hebben er bruut met betonnen palen op ingewerkt tot ze het begaven”, zucht Ghis Palmans van de vleermuizenwerkgroep. In de bunkers naast de spoorweg in Eigenbilzen zijn de muren volgeklad en werd er behoorlijk gedronken en gefeest aan de hoop afval te zien.

Nieuws

Geen keuring, geen verzekering, heroïne in de auto en bloedproef geweigerd: ook dit rijdt rond op Limburgse wegen

Gisteren heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst in het centrum van Bilzen een voertuig aan de kant gezet omdat de keuring verlopen was sinds mei. Na een speekseltest bleek dat de bestuurder onder invloed was van heroïne én dat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen.

Politie en veiligheid

“Tevreden ondanks uitschakeling”

Voor Spouwen-Mopertingen eindigt het bekeravontuur al na twee wedstrijden. De thuisploeg kwam een kwartier voor het eindsignaal nochtans op voorsprong, maar in de laatste acht minuten scoorde FC Knokke (eerste amateurklasse) drie keer. “Ondanks de uitschakeling ben ik tevreden over onze match”, zei trainer Jan Schoefs na afloop.

Nieuws

Martijn Theunissen: “Ik weet niets van onze opponent uit Henegouwen”

Met twee relatief gemakkelijke thuiswedstrijden voor de boeg, lijkt Bilzen-Waltwilder op koers te liggen om in de vijfde ronde thuis de confrontatie aan te gaan met Roeselare uit de Proximus League.

Nieuws

HEMA-keten bouwt filialen om naar nieuw internationaal concept

De Nederlandse warenhuisketen HEMA bouwt al haar winkels om naar het voorbeeld van haar internationale winkels in Barcelona, Parijs en Londen. Het nieuwe winkelconcept slaat aan en rolt nu ook uit in Nederland, België en Luxemburg. De keten vormde alvast haar winkel in de Koninginnelaan in Maasmechelen om naar het nieuwe winkelconcept, en vierde dit vorige week met een feestelijke opening. In de loop van de komende weken krijgen andere HEMA-filialen in de regio - zoals Genk, Maaseik, Lanaken en Bilzen - een make over.

Nieuws

Bilzenaar krijgt drie maanden voor stalking ex-vrouw

Een 44-jarige man uit Bilzen kreeg donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een geldboete van 800 euro omdat hij zijn ex-vrouw sinds hun breuk belaagde.

Nieuws

Speurders zoeken naar vermiste Genkenaar in Lanaken

De gerechtelijke politie is samen met enkele Nederlandse collega’s in Lanaken op zoek naar de vermiste Genkenaar Ronald Vandereycken.

Politie en veiligheid

Fout uitrijden parking

De politie heeft dinsdag in de vroege namiddag in een halfuur tijd tien bestuurder beboet die de parking op de Tongersestraat in Bilzen foutief verlieten. De parking aan het winkelcomplex Lidl en Action moet verlaten worden richting de rotonde van Bilzen om daar dan terug te rijden in de richting van Hoeselt. In een halfuur namen tien bestuurders gewoon de richting Hoeselt ondanks het verkeersbord. Allen krijgen een boete van 58 euro. Twee bestuurders kregen ook een waarschuwing voor een verouderd rijbewijs. Een passagier zonder veiligheidsgordel moest nog 116 euro boete betalen.

Politie en veiligheid
Download