We are from Lokeren, and you?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Identieke tweeling, verschillende partijen

Hanne en Anneleen Mengels (36) mogen dan al een identieke tweeling zijn, ze komen bij de gemeenteraadsverkiezingen niet op voor dezelfde partij. Hanne staat op de lijst van SP.A in Maasmechelen en haar zus Anneleen op die van Groen in Bilzen.

News

Limburg beste leerling in nieuw rapport Gaia

Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft onderzocht of gemeentes een diervriendelijk bestuur hebben. Met een gemiddelde score van 66 procent presteert Limburg als beste van alle Vlaamse provincies. Op het Limburgs erepodium staan Bilzen (86 procent na herevaluatie), Zutendaal (85 procent) en Nieuwerkerken (84 procent) te kwispelen.

News

Lanakense drugsdealer loopt tegen lamp in Rijkhoven

Een 22-jarige Lanakenaar en zijn passagier zijn donderdagochtend in de boeien geslagen bij een controle in de Bammestraat in Rijkhoven. De twee waren door de buurtbewoners opgemerkt. Zij belden de politie dat er een verdachte auto in de buurt rondreed. Toen de auto aan de kant werd gehaald, bleek uit een speekseltest dat de bestuurder onlangs nog marihuana had gebruikt. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.Bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten nog 10 gram marihuana, 40 gram hasj, een weegschaal, lege zakjes en 500 euro cash. Volgens de agenten duidelijk aanwijzingen dat de man drugs dealt. Alle drugs, attributen en geld werden in beslag genomen. De auto werd getakeld en doorzocht door een drugshond. Na verhoor en de nodige vingerafdrukken en foto’s mochten de twee beschikken. Ze zullen later voor de rechter verschijnen.  (mm)

Alert

Zutendaal is meest diervriendelijke gemeente van Limburg, Bilzen scoort het minst

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen de Vlaamse steden en gemeenten bevraagd in zake dierenwelzijn. In Limburg kwam Zutendaal als meest diervriendelijke gemeente naar voren. Bilzen scoort het slechts binnen onze provincie.

News

Twaalf miljoen voor nieuw medisch centrum

Gisteren werden de plannen bekendgemaakt voor het nieuwe medisch centrum in Bilzen waarvan de bouwwerken starten in januari 2019, pal tegenover het oude ziekenhuis.

News

VIDEO. Omstreden dokter Duchateau krijgt opnieuw massa volk op consultatie na schorsing

Na 4 maanden schorsing heeft de omstreden dokter Duchateau uit Bilzen zijn praktijk weer geopend. En zijn patiënten hebben duidelijk op dit moment gewacht. Op twee dagen tijd kwam er al een massa volk op consultatie. Duchateau kreeg in mei een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De uitloper van een vechtscheiding. Tijdens dezelfde periode werd hij ook geschorst door de Orde van Geneesheren.

News

Labrador en twee katten komen om bij keukenbrand

In de Schoolsteeg in Grote-Spouwen is dinsdag rond 16 uur brand uitgebroken in een woonhuis. Wellicht lag een elektrische storing in de keuken aan de basis van de brand. Brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse. “Er waren geen personen aanwezig. Drie huisdieren zijn overleden door de hevige rookontwikkeling”, zegt brandweerkapitein Frank Parthoens.

Alert

Drie huisdieren overleven keukenbrand niet

In de Schoolsteeg in Grote-Spouwen is dinsdag rond 16 uur brand uitgebroken in een woonhuis. Wellicht lag een elektrische storing in de keuken aan de basis van de brand. Brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse. “Er waren geen personen aanwezig. Drie huisdieren zijn overleden door de hevige rookontwikkeling”, zegt brandweerkapitein Frank Parthoens.

Alert

Voetganger overleden na aanrijding met bestelwagen in Bilzen

Een voetganger is dinsdag in de vooravond in de Genkse campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg bezweken aan de gevolgen van een aanrijding in Bilzen.

News

VIDEO. Iedere dag file op pechstrook op E313 in Bilzen

Aan de afrit Bilzen/Hoeselt op de E313 is er dagelijks een fileprobleem. Voertuigen moeten daar op zo’n 800 meter van de afrit al voorsorteren op de pechstrook en dat levert levensgevaarlijke situaties op. Voor de burgemeesters van Bilzen en Hoeselt is de maat vol. Ze eisen dringend een oplossing.

Traffic
Download