What do you think of a group purchase?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee keer in twee maanden betrapt op rijden onder invloed van cocaïne

Voor de tweede keer in twee maanden is een cocaïnegebruiker met zijn auto betrapt. Vrijdag was dat in de Winterbergstraat in Bilzen. De 43-jarige man wilde nog snel zijn gordel inklikken toen de politie achter hem reed. De agenten haalden hem naar de kant. De man had cocaïne gebruikt en zijn versleten rijbewijs was nog altijd niet vernieuwd.Op de Maastrichterstraat werd een bestuurder betrapt die onder invloed van amfetamines en cocaïne reed. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Traffic

Een op drie te snel op Taunusweg

Bij snelheidscontroles op de Taunusweg in Bilzen zijn afgelopen zaterdag 111 bestuurders geflitst. Ze reden sneller dan 70 km/u. Eén van hen haalde 136 km/u en moest het rijbewijs meteen inleveren. De politie controleerde er 308 wagens. Met 111 snelheidsboetes ligt het overtredingspercentage op 36 procent.De politie heeft ook geflitst op de Maastrichterweg in Riemst. Van de ruim 1.000 gecontroleerden reden er 21 sneller dan 70 km/u. Op de Tongersesteenweg in Hoeselt werden 22 snelheidsovertredingen vastgesteld op 224 gecontroleerden.

Traffic

Bilzense peuter is geboren zonder oortjes en kan enkel horen met prijzige hoorapparaten: “Sam laten horen is peperduur”

Op 20 juni 2017 werd Sam Remans uit Bilzen geboren met het uiterst zeldzame syndroom van Goldenhar. “Hij kan enkel horen met de hulp van hoorapparaatjes, maar die zijn peperduur”, zeggen zijn ouders Martino Remans (46) en Hanneke De Ridder (35).

News

Tien katten en vijf kittens weggehaald op boerderij

Op een boerderij in Mopertingen heeft de dienst Dierenwelzijn gisteren tien katten en vijf kittens in beslag genomen. De eigenaars hadden in april al een waarschuwing gehad. Omdat de situatie onveranderd was, werden de katten weggehaald. Dat dik tegen de zin van de eigenaars die zich verzetten tegen de volgens hen onterechte inbeslagname. “De hele familie is er het hart van in. De meeste katten hier zijn gewoon afgezet door mensen die ze niet wilden”, zegt Joeri Coninx (24).

Leisure and hobby

Vader laat minderjarige kinderen in cannabisplantage slapen: twee jaar cel

Een failliet verklaarde Nederlander (46) die in een gehuurde woning in Bilzen een cannabisplantage onderbracht, is donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Vooral dat zijn twee minderjarige kinderen verschillende keren in de buurt van de plantage met een zevenhonderdtal planten bleven slapen en de man geen onbekende is bij het gerecht, komt de Nederlander nu zwaar te staan.

News

VIDEO. Van Bilzen naar de Noordkaap voor het goede doel

Raf en Peter fietsen voor het goede doel langs de fjorden én met uitzicht op de Barentszzee. Binnenkort komt ook hun derde kompaan Raf hun team versterken. De mannen fietsen naar de Noordkaap en zamelen met hun fietstocht geld in voor een crèche in Kenia. Bereiken ze het noordelijkste punt in Noorwegen binnen de 19 dagen? Volg hun avonturen op tvl.be!

Leisure and hobby

Minderjarigen opgepakt voor inbraken

De politie van Tongeren heeft donderdag even voor het middaguur drie Franse minderjarigen kunnen arresteren. Een alerte burger verwittigde de politie omdat er een verdacht voertuig in zijn straat stond. Het ging om een wagen met Franse nummerplaten. De wagen bleek inderdaad verdacht. Er lag inbrekersmateriaal in de auto. In de buurt was er ook een inbraakpoging. De jongeren worden ook verdacht van inbraken in Bilzen. Het onderzoek is overgedragen aan het korps van Bilzen.

Alert

Muur valt op verdeelkast: meer dan 100 gezinnen uren zonder stroom

Bij de afbraak van een vroeger autobedrijf op de Lochtstraat in Eigenbilzen viel donderdagnamiddag een muur op een centrale verdeelkast van Infrax. De kast werd verbrijzeld onder het vallende beton. Een 100-tal gezinnen in vier omliggende straten zaten tussen 14 uur en 17 uur zonder stroom.

News

Actieplan moet hoogstamboomgaarden redden van de ondergang

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH), de Nationale Boomgaarden Stichting en het Agentschap Onroerend Erfgoed trekken samen aan de alarmbel: de ooit zo typische hoogstamboomgaarden verdwijnen uit het Limburgse landschap. “We stappen daarom met een actieplan naar de Vlaamse regering”, zegt An Digneffe (RLH).

News

Overvallers verstoppen zich op dak naast krantenwinkel en bespringen uitbater

Twee gemaskerde mannen hebben gisterochtend krantenwinkel De dauw in de Maastrichterstraat in Mopertingen overvallen. Ze hadden zich verscholen op het dak van de garage naast de winkel. Toen de eigenaar zijn auto in de garage reed, sprongen de mannen op de uitbater en probeerden hem de winkel in te trekken. Eigenaar Gurmukh Geurts (50) kon de overvallers van zich afduwen en ontkomen. Het duo sloeg zonder buit op de vlucht.

Alert
Download