Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Spookrijder test positief op drugs en verliest rijbewijs

Een 26-jarige man uit Bilzen is vrijdagochtend zijn rijbewijs kwijtgespeeld bij een BOB-controle. De man werd vlakbij zijn huis aan de kant gehaald nadat hij het verkeersbord ‘verboden rijrichting’ had genegeerd. In de auto vonden de agenten 5 gram marihuana. De drugs werden in beslag genomen. De twintiger kreeg ook een speekseltest opgelegd. Daaruit bleek dat hij recent nog marihuana had gebruikt. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. (mm)

News

116 euro boete voor vier stoepparkeerders

Vier stoepparkeerders hebben woensdag een boete van 116 euro gekregen voor foutparkeren. Een vijfde gecontroleerde bestuurder moet 58 euro betalen omdat het keuringsbewijs van zijn auto sinds augustus niet meer geldig was. (mm)

News

Toekomstig burgemeester Steegen verbolgen: “Stop sfeermakerij”

Toekomstig burgemeester Bruno Steegen is verbolgen dat Johan Sauwens beweert dat tientallen kiezers in Bilzen geen oproepingsbrief hebben gehad voor de verkiezingen in oktober. “Jammer dat Sauwens voorzitters, bijzitters en medewerkers van de stad telkens opnieuw onder vuur neemt. “Laten uitschijnen dat er gesjoemeld is bij de verkiezingen, is pure negatieve sfeermakerij. Dat mag stoppen.”

News

En de winnaar is… Vandersanden

Vicepremier en federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft gisteren de titel ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’ uitgereikt aan Jean-Pierre Wuytack, CEO van Group Vandersanden uit Bilzen. Hij won nipt het pleit van de twee andere genomineerden Paul Kerkhofs van APK en Bob Verbeeck van Golazo.

News

Auto gaat door middenberm en botst op tegenligger

De hulpdiensten rukten deze ochtend iets na 7 uur uit voor een ongeval op de Alden Biesensingel in Bilzen. Daar ging een automobilist om een onbekende reden door de middenberm en eindigde met zijn wagen tegen een tegenligger. Niemand werd afgevoerd. De brandweer voorzag wel bijstand voor verlichting voor de verdere afhandeling van het ongeval.

Alert

Inbraak in Gansbeekstraat

Bij de politie van Bilzen kregen ze woensdag om 20.45 uur een melding binnen van een inbraak in de Gansbeekstraat.

Alert

Zeven pv's voor alcohol en drugs

De politie organiseerde in de nacht van zaterdag een actie waarbij een projectploeg van de lokale zone zeven pv’s opstelde voor sturen onder invloed van alcohol of drugs. Bij de betrapte mensen was ook een man uit Hasselt die in het bezit was van dealershoeveelheden GHB, xtc en speed en veel cash geld op zak had. Hij werd gerechtelijk gearresteerd nadat hij met twee kompanen zes uur lang ter ontnuchtering werd opgesloten.

Alert

Veertiger lichtgewond

F.M. (46) uit Bilzen hield woensdag om 7.15 uur lichte verwondingen over aan een ongeval op Biesenveld in Bilzen.

News

Duizend jonge gelovigen brengen licht in de duisternis

Meer dan duizend jonge gelovigen stapten vrijdagavond vanaf het Jazz Bilzenplein met fakkels door het Bilzense centrum. De fakkeltocht van jongerenpastoraal Vlaanderen (IJD) bracht zo’n 50 groepen op de been. “Deze jongeren komen van over heel Limburg, vooral van jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen”, verduidelijkt Mariet Grouwels van de organisatie.

News

Druggebruikers aan het stuur

bilzenDe politie heeft donderdag in vijf uur tijd twee bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. In het centrum van Bilzen liep een 22-jarige bestuurder rond 14.30 uur tegen de lamp. De man uit Tongeren had amfetamines genomen. De jongen had nog maar een maand een rijbewijs. Hij zal later voor de rechter moeten komen. In de Waterstraat in Munsterbilzen is het rijbewijs ingetrokken van een 35-jarige bestuurder uit Bilzen die marihuana had gebruikt. De politie moest er tussenbeide komen voor intrafamiliaal geweld. De man zijn auto was niet verzekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd. In 2014 was hij zijn rijbewijs al eens kwijtgespeeld voor drugs in het verkeer. Twee bestuurders kregen nog een boete van 116 euro voor rijden met gsm in de hand.

Alert
Download