Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bestuurder voor zesde keer betrapt voor rijden onder invloed van drugs

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft maandag in Bilzen op de Appelveldstraat in Bilzen een 39-jarige bestuurder tegengehouden die al voor de zesde keer betrapt is op rijden onder invloed van drugs. De man zal zich dit jaar opnieuw bij de politierechter moeten verantwoorden. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Auto in beslag genomen in Munsterbilzen

Zondagochtend is bij een controle op het Waaierplein in Munsterbilzen een auto in beslag genomen omdat de bestuurder zich niet aan een rijverbod hield. Een chauffeur kreeg ook een rijverbod van 3 uur na een positieve alcoholtest. Er werd nog een boete opgesteld voor het niet dragen van de gordel. (mm)

Nieuws

“Soms moet je geduld hebben”

Ook Vlijtingen heeft Helson de eerste nederlaag niet kunnen toedienen. Beide teams tastten mekaar geduldig af en de doelkansen waren op één hand te tellen. De beslissing viel halverwege de tweede spelperiode. Vanvoorden gaf tweemaal in twee minuten tijd haarjuist aan en Remans werkte telkens perfect af. Vlijtingen was niet meer bij machte om op deze 2-0-achterstand te reageren.

Nieuws

Helft van Bilzerse fietsers niet in orde met verlichting

De verkeerspolitie van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst controleerde donderdag de verlichting van 52 (brom)fietsers. Maar liefst de helft daarvan bleek in overtreding en moet binnenkort naar de verkeersles.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Twee keuringsbewijzen ingetrokken

De politie heeft donderdag bij controles op de Tongersesteenweg in Riemst en de N700 en Vrankrijk in Bilzen twee keuringsbewijzen ingetrokken. Eentje omdat het voertuig 7 centimeter was verlaagd. Een tweede omdat de vrachtwagen bijna 900 kilogram overladen was. De maximaal toegelaten lading was 3.500 kilogram. De chauffeur moest de lading ter plaatse lossen. De twee kregen ook een boete. Bij de controles werden nog 10 onmiddellijke inningen opgesteld voor een verlopen keuring (2), rijden zonder veiligheidsgordel (3), fout parkeren (2), niet houden aan de rij- en rusttijden, negeren van het verbod om linksaf te draaien en rijden met een sleep zonder de noodkoppeling aan te sluiten. Tien bestuurders op wiens rijbewijs een niet- gelijkende foto stond, kregen een waarschuwing. (mm)

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Mysterieus hok wordt na veertig jaar gesloopt en nog steeds weet niemand van wie het is of waarvoor het dient

Het had heel wat voeten in de aarde, maar het veertig jaar oude en vervallen schuilhokje met asbest golfplaat in de Hoogbrugstraat in Bilzen wordt binnenkort gesloopt. “Geen dag te vroeg”, zegt buurtbewoner Davy Vanspauwen. Hij had de stad gevraagd om de constructie af te breken, maar werd vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd.

Nieuws

Jan Schoefs is op zijn hoede voor duel met team van Alex Czerniatynski

Spouwen-Mopertingen moet een weekje vroeger dan gepland weer aan de slag. "Jammer", zegt coach Jan Schoefs, wiens team het opneemt tegen Duffel.

Nieuws

Dertiger moet derde keer in zes maanden tijd rijbewijs inleveren

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft dinsdagochtend rond 01.30 uur op de Tongersestraat in Bilzen een 35-jarige man tegengehouden, die na controle voor de derde keer in zes maanden tijd zijn rijbewijs moest afgeven. Hij werd telkens betrapt met drugs achter het stuur. Op de vraag van de politie om een geldig rijbewijs te tonen, moest hij toegeven dat hij een rijverbod van vijftien dagen had lopen.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Automobilist onder invloed van speed moet negende keer rijbewijs inleveren

De politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft dinsdag in Bilzen een hardleerse automobilist onderschept die onder invloed van speed reed. De man speelde maar liefst voor de negende keer zijn rijbewijs kwijt.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws
Download