Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Busverkeer in Limburg opnieuw ernstig verstoord door vakbondsactie: slechts helft van bussen rijdt

Het busverkeer in onze provincie is woensdagochtend opnieuw ernstig verstoord door een vakbondsactie. Eerder deze week legden de chauffeurs al het werk neer in de stelplaats in Beverlo. Woensdagochtend wordt in alle Limburgse stelplaatsen actiegevoerd. “Vanuit die stelplaatsen rijdt geen enkele bus uit. De ritten gereden door onderaannemers van De Lijn rijden wel nog. Dat betekent dat in Limburg 1 op 2 bussen niet rijdt”, klinkt het bij de openbaarvervoersmaatschappij.

Nieuws

“De rijtijden voor chauffeurs van De Lijn zijn niet meer menselijk”

Het busverkeer van De Lijn in Limburg is naast maandag ook dinsdag nog verstoord door een vakbondsactie in de stelplaats van Beverlo. Volgens ACV-vakbondssecretaris Geert Witters staken de chauffeurs omdat de rij- en rusttijden “niet meer menselijk zijn”. Dinsdagvoormiddag komen directie, vakbonden en personeel opnieuw samen voor een overleg.

Nieuws

Hinder op buslijnen in West-Limburg door staking bij De Lijn

In de stelplaats van Beverlo hebben chauffeurs van De Lijn maandagochtend spontaan het werk neergelegd. Ze zijn niet tevreden over het werkschema voor het najaar. Maandagmiddag volgt overleg, zo meldt woordvoerster Sonja Loos van De Lijn Limburg.

Nieuws

Twee ongevallen

Een automobilist reed zaterdag om 6.15 uur tegen een verlichtingspaal op de Koolmijnlaan in Beringen. Bij dat ongeval raakte de man (23) uit Leopoldsburg gewond. Hij had een polsbreuk en moest naar het ziekenhuis.Een kind van 8 jaar uit de gemeente liep zaterdag om 13 uur lichte verwondingen op bij een aanrijding in de Leysestraat in Beverlo. Dat gebeurde tijdens het oversteken van de weg. (ppn)

Wegen en verkeer

Inbraak via dakkoepel van bedrijf

Inbrekers sloegen vrijdag rond 1.45 uur toe bij een bedrijf in de Schemkensstraat in Beringen. Daar waren onbekenden op het dak gekropen om vervolgens een van de koepels open te breken. Zo geraakten ze het gebouw binnen en konden ze alles doorzoeken. Uit een brandwerende kast stalen ze een geldkoffer met onbekende inhoud. (ppn)

Politie en veiligheid

Dit is de straf voor cafébaas die man met elf kogels doodschoot in zijn zaak

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 56-jarige Kenan Temelli uit Heusden-Zolder veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Ersin Caliskan (38) uit Beringen. Temelli, de uitbater van café Las Vegas aan de Hasseltse Bampslaan, schoot Caliskan in zijn zaak dood met elf kogels.

Nieuws

Jongen aangereden na uitstappen

I.K. (13) uit Beringen hield woensdag om 12.40 uur lichte verwondingen over aan een aanrijding met een wagen in de Motstraat in Beringen. De tiener was even daarvoor uit de bus gestapt en wilde voor de bus de straat oversteken toen hij door een auto die een inhaalmanoeuvre uitvoerde werd aangereden. De ambulanciers brachten hem over naar het ziekenhuis. (ppn)

Wegen en verkeer

VIDEO. Provincie moet gemeenten ondersteunen bij GAS-boetes

Burgemeester Webers van Beringen roept de hulp van de provincie Limburg in om de GAS-boetes af te handelen. Kleine inbreuken, zoals overlast of sluikstorten worden niet meer vervolgd door het parket.

Nieuws
Download