Hoplr, spread the word!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee inbraken in Paal

Vrijdag in de vooravond is bij de politie een inbraak in een garage op de Fazantenlaan in Paal gemeld. De poort was geforceerd. Er zijn allerlei handgereedschap en een hogedrukreiniger verdwenen. Even daarvoor was ook al een inbraak in een stal in de Biezenstraat gemeld. Ook daar werd gereedschap zoals een bosmaaier, een kettingzaag en een slijpschijf gestolen. (mm)

Alert

Tiener maakt wandeling op terreinen oude mijnsite en belandt in ziekenhuis met stuk plastic in haar been

De zeventienjarige Alessia Reale heeft een flinke wonde aan haar been overgehouden na een wandeling op de terreinen van be-Mine in Beringen. Donderdagavond zakte ze plots met haar been in een verdoken open afvoerbuis. De tiener werd meteen geopereerd en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Be-Mine betreurt het incident en zegt dat de afvoerbuizen maandag opnieuw worden afgedekt.

Leisure and hobby

Tweede inbraak in week tijd bij Club 9

Al voor de tweede keer deze week kreeg jeugdhuis Club?9, dat tijdelijk in het gebouw van feestzaal Cor in Koersel is ondergebracht, ongewenst bezoek. Van de daders is nog geen spoor.

Alert

Politie ontmantelt cannabisplantage in Koersel

In de Pastorijstraat in Koersel (Beringen) heeft de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo donderdag een cannabisplantage ontdekt. De 730 oogstrijpe planten werden gevonden op de eerste verdieping van een appartement. Tot nu toe zijn er geen verdachten opgepakt.

Alert

Vandalen vernielen maisdoolhof: “Stel je voor dat er op dat moment kinderen aan het wandelen waren”

Het maisdoolhof aan De Merelhoeve in de Maalbeekstraatheeft ongewenst bezoek gehad. Vandalen hebben er lelijk huisgehouden, vermoedelijk met een tractor.

News

Wilde dieren in Beringen

Gratis lezing: wilde dieren in Beringen.Donderdag 27 september om 20.00 uur in de bib De terugkeer van de wolf lokte heel wat reacties uit in heel België!. Maar ook andere soorten meldden zich reeds in onze buurt; zoals de zwarte ooievaar en de raaf. De terugkeer van deze dieren is niet zo vanzelfsprekend in de versnipperde natuurgebieden van Vlaanderen.

News

Jeugdhuis bestolen en werfdieven slaan toe

Dieven stalen 350 euro uit de kassa van het jeugdhuis in de Pastorijstraat in Beringen. Dat gebeurde zondag tussen 7.30 en 18.30 uur.Aan de werf van de autosnelweg nabij de Paalsesteenweg in Beringen kregen ze voorbije weekend ongewenst bezoek. Dieven pleegden een inbraak in een werfcontainer en stalen twee verlengkabels, lasapparatuur en een grote drilboor.

Alert

Buurt wist niets van asfalteringswerken

De bewoners van de Steenbergwijk in Paal zijn boos. “De asfalteringswerken zouden pas vrijdag beginnen, maar plots wordt hier al volop geasfalteerd. Overal in de wijk staan ook borden met verboden te parkeren. Maar waar moeten we onze auto’s laten? Communicatie is er niet.”

Traffic

Antidiscriminatie voor holebi's

De voorbije maanden werd Vlaanderen opnieuw opgeschrikt door een aantal gevallen van fysieke agressie tegen holebi-koppels. Ook andere vormen van discriminatie en agressie blijven schering en inslag. Wesley Jeunen (N-VA° vroeg daarom op de afgelopen gemeenteraad om extra aandacht voor de problematiek. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met zijn voorstel..

News

Overal stroomversnellers: help Beringen aan 45.704 eurio

Verminderen van ons energieverbruik staat in de toekomst centraal.Steden en gemeenten willen een voortrekkersrol opnemen in deze energie transitie. Hiervoor is het project ‘Overal stroomversnellers’ opgestart.

News
Download