Belgian chocolate, french fries and hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee inbraken in Koersel

Donderdag tussen 18 en 22 uur is ingebroken in een kapsalon op de Albert I-laan in Koersel. De dieven stalen scharen en kleingeld. Ook in de woning langs de zaak deden ze een ronde. Daar zijn juwelen en geld verdwenen. Nog in Koersel hebben dieven donderdagavond een raam van een huis in de Reigerstraat opengebroken. Vermoedelijk gingen de dieven daar uiteindelijk niet naar binnen. (zb)

Alert

Lancering website Beringen Groeit

Beringen groeit niet alleen in Beringen-centrum en be-MINE maar over haar hele grondgebied. Overal in Beringen ontstaan nieuwe stukjes stad voor ons allemaal. Nieuwe plaatsen om te ontdekken, te gebruiken en om van te genieten en dit voor mensen van binnen en buiten de stad.Met de website www.beringengroeit.be worden deze projecten in beeld gebracht.

News

Arbeider (42) van Engie overleden na elektrocutie bij werken op hoogspanningssite van Elia

Bij werken op de site van Elia, beheerder van het hoogspanningsnet, in Beringen is dinsdagmorgen een 42-jarige arbeider van energiebedrijf Engie om het leven gekomen. De man uit Vilvoorde werd geëlektrocuteerd. Het is nog onduidelijk hoe het arbeidsongeval precies is kunnen gebeuren.

News

130.452.532 euro aan geldboetes voor ontkleuren en doorverkopen rode huisbrandolie in Limburg

Vijf jaar, een geldboete van 21.427.323 euro en een beroeps- en koopmansverbod van tien jaar. Dat is de straf voor de Genkse M. S. (40) die samen met zijn broer maar liefst 7,1 miljoen liter rode brandstof ontkleurde en doorverkocht via tankstations in onder andere Hechtel-Eksel, Genk, Zwartberg, Beringen en Maasmechelen. Ze ontdoken zo 1,6 miljoen euro aan accijnzen en BTW. Bij het miljoenenhandeltje stonden nog dertien andere personen voor de rechter waaronder de ex-president van de Hells Angels, die samen met een andere beklaagde geniet van de vrijspraak. Voor alle overige betrokkenen samen sprak de rechter buiten gevangenisstraffen maar liefst 130.452.532 euro aan geldboetes uit.

News

16.000 vrachtwagenritten minder dankzij containerterminal

Transportbedrijf Gheys heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe containerterminal. Daarmee wil het bedrijf jaarlijks 16.000 vrachtwagenritten tussen de havens Antwerpen, Zeebrugge en Roterdam van de weg halen. De operatie is goed voor bijna 10.000 containers op jaarbasis.

News

Kelly Meykens nieuwe voorzitter van sp.a

Op 7 december kwamen de leden van spa Beringen samen in een algemene vergadering naar aanleiding van het ontslag huidig voorzitter Abdulkadir Yilmaz. Daarop werd een nieuw partijbestuur en een nieuwe partijraad gekozen. Kelly Meykens wordt de nieuwe voorzitter. Fractieleider wordt huidig burgemeester Maurice Webers.

News

Duo steelt 123 pakken scheermesjes uit de Colruyt

Een 35-jarige Let en een Georgiër van 41 hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd voor de diefstal van scheermesjes in meerdere Colruyt-vestigingen. In juni sloegen ze in negen winkels over het hele land toe. Ze passeerden onder meer in Beringen, Geel, Grobbendonk en Leopoldsburg. Op 17 juni liep het mis in Hasselt.

News

Bakker Kemal is Turks en moslim, maar bakt toch kerststronken

De Beringse straten baden in kerstsfeer, zelfs de etalage van de Turkse bakkerij Liman van Kemal Aydin. Hij is moslim, maar voor Kerstmis bakt ook hij kerststronken. “Voor het eerst”, geeft hij toe. “Maar Kerstmis is een traditie die we niet mogen kwijtspelen. Al dat gedoe of ‘wintermarkten’ in plaats van ‘kerstmarkten’, daar zitten moslims niet op te wachten.”

News

Inbrekers stelen 96 rollen wc-papier

Onbekenden drongen donderdagochtend een garage in Paal-Dorp binnen en konden vervolgens met 96 rollen toiletpapier aan de haal gaan. Niet ver van de inbraak af gebeurde er nog een tweede. Dit keer op een bouwwerf. De daders forceerden een raam nadat ze een ladder hadden gezet en stalen twee metselkuipen en een brander voor roofing te plaatsen. Dat feit moet tussen woensdag 15.30 en donderdag 8 uur gebeurd zijn.

Alert

Bedreigen van Zuhal Demir kost Beringenaar 674 euro: “Ik kon me niet beheersen”

Een 37-jarige Beringenaar moet 674,58 euro ophoesten voor het aanzetten van haat tegen staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). Begin oktober riep hij in het Turks op Facebook op om haar huis te slopen.

News
Download