Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bromfiets Beringenaar uit het verkeer gehaald

De bromfiets van een man van 46 jaar uit Beringen werd in beslag genomen. Hij beschikte niet over de nodige papieren.

Nieuws

Vrienden en familie laten laatste berichten na aan overleden Sofie: “Ik hoop dat je weet wat je hier betekend hebt”

Sofie Bertrands was amper 25 toen ze tijdens een van haar vele reizen plots overleed in Londen. De jonge Limburgse werd vorige week onwel en moest opgenomen worden in het ziekenhuis, daar liet ze het leven. Sofie stond bekend als een reislustige vrouw die vele mensen inspireerde, zo blijkt uit de berichten die vrienden en familie voor haar achterlaten op Facebook.

Nieuws

Beringse (25) sterft tijdens verblijf bij vriendin in Londen

Aan het avontuurlijke leven van de 25-jarige Sofie Bertrands uit Beringen is tijdens een verblijf in Londen onverwacht en tragisch een einde gekomen. Sofie werd begin vorige week onwel en overleed later in het ziekenhuis. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Het is het tweede overlijden van een jonge Limburgse vrouw op vakantie in één week tijd.

Nieuws

50.000 euro subsidie voor Hoeve Genemeer

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 1,2 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch infrastructuur voor logies. "Ook Beringen profiteert hier mee van", zegt Gosha Rosinska-Peeters, voorzitter van N-VA Beringen. "Zo krijgt vakantiecentrum Hoeve Genemeer een subsidie van 50.000 euro."

Nieuws

Inbraak bij tegelbedrijf

Inbrekers sloegen tussen maandag 19 en dinsdag 7 uur toe in de Zwanenbergstraat in Paal. Ze drongen het gebouw binnen van een tegelbedrijf via de achterdeur en maakten luidsprekers en de sleutels van een appartement aan de zee buit. (ppn)

Politie en veiligheid

Vuurgevecht tijdens wilde achtervolging in Limburg

De politie is zondag in de vooravond binnengevallen in een huis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Twee tot drie personen werden bij de inval ingerekend. De aanleiding zou een conflict binnen de familiale sfeer zijn.

Politie en veiligheid

Vlaamse wielrenner Gert Claes overlijdt aan gevolgen van zware val

Gert Claes, de Beringse wielrenner die in juni zwaar ten val kwam tijdens een wedstrijd voor elites zonder contract in Tienen, is overleden. Dat meldt zijn familie op Facebook. “Onze papa heeft vannacht zijn laatste rit verloren”, klinkt het. “Maar we hebben in schoonheid afscheid mogen nemen. Hij heeft vijf weken gevochten, maar de form was weg. Op voorhand bedankt voor alle steunbetuigingen, maar we wensen wat rust nu. Het zijn vijf ontzettend zware weken geweest.”

Nieuws

Vaste verplaatsbare camera's

De stad Beringen en de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo zetten samen vaste verplaatsbare camera’s in.

Politie en veiligheid

Kort, maar hevig onweer zorgt even voor wateroverlast in Limburg

Een kort, maar hevig onweer heeft in onze provincie voor problemen gezorgd. In Beringen stonden de Beverlosesteenweg en de Schemkensstraat aan het industrieterrein blank. Het water stond er kortstondig tot 30 cm hoog, maar vloeide ook weer snel weg. In Heusden-Zolder is er bij een bedrijf instortingsgevaar door het gewicht van het water op het dak.

Nieuws

Zes voertuigen branden uit in één nacht

Liefst zes voertuigen zijn maandagnacht uitgebrand in Beringen, Genk en Lommel. In alle gevallen is er sprake van brandstichting. Het gerechtelijk labo vond tijdens de eerste vaststellingen geen aanwijzingen voor een link tussen de branden.

Nieuws
Download