Te veel e-mails? Je kan ze eenvoudig uitschakelen bij instellingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kolenwasserij van Beringse mijn op shortlist van meest bedreigde historische gebouwen

De steenkolenwasserij in Beringen staat op de shortlist van een Europees programma voor de zeven meest bedreigde historische gebouwen. Dat maakte de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) dinsdag bekend. De voorbije jaren doken geregeld geruchten op dat projectontwikkelaar BE-MINE plannen had kolenwasserij 1 geheel of gedeeltelijk te slopen, maar het Beringse gemeentebestuur heeft de sloopvergunning geweigerd. De provincie Limburg buigt zich momenteel over de beroepsprocedure. Het massieve gebouw bestaat uit kolenwasserij 1, 2, 3 en 4.

Nieuws

“Terugkeer van wolf in Vlaanderen is goed nieuws, zeker geen reden tot paniek”

Dat er opnieuw een wolf gesignaleerd is in Vlaanderen, is in de eerste plaats “goed nieuws en zeker geen reden voor angst of paniek”. Dat zegt Marie-Laure Vanwanseele van het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Dat ANB heeft samen met het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) van Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) de opdracht gekregen een wolvenplan uit te werken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

VIDEO. Wolf verbleef afgelopen dagen in Beringen, vlakbij speeltuin.

De wolf die in onze provincie opgedoken is, verbleef de afgelopen dagen in het natuurdomein Koersel-Fonteintje, in Beringen. Dat blijkt uit de laatste gegevens die via een halsbandzender verstuurd werden. Want het dier kreeg een gps-zender van de universiteit van het Duitse Dresden, zodat het op de voet gevolgd kan worden. Het is een uniek moment. Want voor het eerst na meer dan een eeuw kunnen we met zekerheid zeggen dat een wolf is opgedoken in Vlaanderen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Jonge Beringenaar trekt naar Oostende om designkoffiebar te openen

Het lijkt een grote stap, maar voor de 22-jarige Limburgse jurist Tom Truyens lijkt het bijna een evidentie: de man trekt van Beringen naar het verre Oostende om er een koffiebar te openen. De Limburger doet dat niet alleen: één van zijn beste vrienden, Robin Lefever, zelf afkomstig uit Oostende en Truyens’ ouders stappen mee in de zaak ‘Expo&Kafie’.

Nieuws

Hond die twaalf kinderen beet op speelplaats deze week opnieuw thuis

Uscko, de Mechelse herder die drie weken geleden in basisschool De Buiteling in Paal twaalf kinderen aanviel, mag ten vroegste eind deze week terug naar huis. “De afgelopen twee weken hebben we de ren van Uscko aangepast zodat hij niet meer kan ontsnappen”, zegt eigenares Marleen Orens. “Eind deze week komt de politie langs om de omheining te keuren.

Politie en veiligheid
Nieuws

5.800 handtekeningen om English Bulldog Resort in Beringen open te houden

In enkele dagen tijd hebben bijna 5.800 mensen hun handtekening gezet onder een petitie om The English Bulldog Resort in Beringen open te houden. Dat hondenasiel van Heidi Swerts, die ooit nog het vtm-programma ‘Superhond’ won, dreigt door de politie gesloten te worden omdat het zesjarige zoontje van Swerts er in “problematische omstandigheden” tussen 24 honden leeft. De politie maakte een proces-verbaal op en het is nu aan het parket om te oordelen wat er moet gebeuren met het asiel. “We zijn momenteel bezig met verbouwingen aan het asiel, zodat er meer ruimte voor de honden komt”, zegt Heidi Swerts. “Hopelijk kan ik het asiel alsnog openhouden.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Onderzoek naar jongentje (6) dat tussen 24 honden leeft

De politie dreigt met de sluiting van hondenasiel The English Bulldog in Paal omdat het zesjarig kind van de eigenares er in “problematische omstandigheden” tussen 24 honden leeft. Eigenares Heidi Swerts, die ooit nog het VTM-programma ‘Superhond’ won, begrijpt niet wat het probleem is. “Mijn zoontje is net heel gelukkig tussen de honden.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Zestiger riskeert 1 jaar cel voor aanranden van twee poetsvrouwen en moet nu zelf kuisen

Een 65-jarige man uit Beringen stond donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht voor het aanranden bij hem thuis van twee poetsvrouwen. De openbare aanklager vorderde een effectieve celstraf van 1 jaar. Bovenop hun kleding betastte hij de vrouwen aan hun achterwerk, borsten en schaamstreek. De man bekende de feiten en zei dat hij nu zelf de schoonmaak doet.

Politie en veiligheid
Nieuws

Projectontwikkelaar helpt door brand getroffen gezin aan woning want OCMW had er geen

Twee gezinnen met vijf kinderen werden afgelopen weekend plots dakloos na een zware brand in Paal. Eén gezin kon meteen terecht in een noodwoning in de Laakstraat, maar de andere familie moest opvang zoeken bij vrienden. Slachtoffer Vanessa Pawo heeft nu wel goed nieuws gekregen. Ze kan met haar vijf kinderen voor een jaar terecht in een woning aangeboden door een projectontwikkelaar. “Men slaagt er niet in een gezin met vijf kinderen op te vangen, schandalig”, fulmineert Meral Ozcan (Groen).

Politie en veiligheid
Nieuws

Spoedarts (41) overleden na ongeval op weg naar het ziekenhuis

De 41-jarige spoedarts Nele Tiels uit Beringen is dinsdagmorgen bezweken aan een hoofdwonde die ze opliep bij een ongeval vrijdagmorgen in Diest. Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur ’s morgens op de Beringenbaan in Diest.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download