Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijf gewonden bij ongeval op E313

Bij een ongeval op de E313 in Beringen zijn zondagochtend vijf personen gewond geraakt. Rond 4 uur botsten er twee auto's. De brandweer en de ambulances gingen ter plaatse om de gewonden te helpen en het wegdek brokstukken vrij te maken. (mm)

Wegen en verkeer

Lichtbaken op Avonturenberg

Woensdag is op de Avonturenberg in Beringen-Mijn een lichtmast geplaatst die zowel aan de Avonturenberg als aan de hele site be-Mine een extra uitstraling moet geven. Het gevaarte dat 20 meter lang is, heeft de vorm van een schuin baken en werd vroeg in de morgen met een speciaal transport ter plaatse gebracht.

Nieuws

Bom gevonden op terrein van scoutsfuif

De Powell Party van de scouts Tervant is al jaren een vast begrip. Maar niemand wist dat het dansfestijn eigenlijk bovenop een bom plaatsvond. De bom, wellicht een exemplaar uit de Tweede Wereldoorlog, werd toevallig ontdekt tijdens een ‘schattenjacht’ met een metaaldetector.

Nieuws

Drie inbraken in handelszaken

De politie is een onderzoek gestart naar drie inbraken in handelszaken in de nacht van woensdag op donderdag. Telkens werd een deur geforceerd en verdween er geld uit de kassa. De feiten gebeurden in Beverlo-Dorp, Paal-Dorp en de Koolmijnlaan. Vermoedelijk gaat het telkens om dezelfde daders die op de drie adressen toesloegen. (mm)

Politie en veiligheid

Fietser lichtgewond

Fietser V.M. (57) uit Beringen hield woensdag om 15 uur lichte verwondingen over aan een aanrijding met een wagen op de Alfred Habetslaan in Beringen. Ze brachten hem over naar het ziekenhuis van Heusden. (ppn)

Nieuws

Gepensioneerde agent krijgt celstraf voor verwaarlozing 57 honden

Een 58-jarige gepensioneerde Beringse politieagent is woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot drie maanden cel voor inbreuken op het dierenwelzijn. In zijn woning liepen liefst 57 verwaarloosde honden in de meest erbarmelijke omstandigheden rond. “De stank was niet te harden”, luidde het. De strafrechter legde de zelfverklaarde dierenvriend ook nog 3.000 euro boete en het verbod op het houden van honden gedurende drie jaar op.

Politie en veiligheid

Knock-out na discussie over loslopende hond aan Paalse Plas

Een 26-jarige Looienaar moet vrezen voor tien maanden cel met uitstel nadat hij twee keer zijn vuisten heeft laten spreken. Op 9 juli 2015 kwam hij in aan de Paalse Plas in Beringen in aanraking met een vader die op een terras zat.

Nieuws

VIDEO. Bestuurder raakt levensgevaarlijk gewond bij ongeval op E313 in Beringen

Bij een ongeval op de E313 in Beringen raakte een bestuurder levensgevaarlijk gewond. Door een zware klap tegen een vrachtwagen, werd de auto via de middenberm tegen een verlichtingspaal geslingerd.

Wegen en verkeer

Tienerbroers knallen tegen omheining na achtervolging

De politieagenten van de zones Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland en de federale wegpolitie namen vrijdagavond deel aan een politieachtervolging die voor de vluchters tegen een omheining in Beringen eindigde. Ze vluchtten nog te voet, maar werden toch gevat. Ze waren in het bezit van drugs en verboden wapens.

Politie en veiligheid
Download