Tournée Générale
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ook Beringen deelt nu GAS-boetes uit

Beringen zal vanaf 1 oktober dan toch GAS-boetes uitdelen, samen met Ham en Tessenderlo. “We kunnen niet anders”, zegt burgemeester Maurice Webers. Door de gerechtelijke achterstand kan het parket kleine inbreuken op de politiereglementen niet meer vervolgen.

Alert

Beringenaren vervalsen geld om drugsdealers op te lichten

Twee Beringenaren van 25 en 28 jaar riskeren elk een jaar cel voor het vervalsen van 50 euro biljetten.

News

Helft te snel aan schoolpoort

De politie heeft donderdag in de schoolomgeving van de Picardschool snelheidscontroles gehouden. Op de Heerbaan reden 75 van de 163 bestuurders te snel. De bestuurders werden geflitst op het moment dat de school uit was. Dat betekent dus dat bijna de helft te snel rijdt aan de school.

Traffic

Geflitst

Bij snelheidscontroles in de Koolmijnlaan in Beringen zijn 8 van de 1.216 gecontroleerden geflitst. Een bestuurder reed 100 km/u op de weg waar maximaal 70 mag. Op de Heppensesteenweg overschreden 11 van de 86 gecontroleerden de snelheidslimiet van 50 km/u. In de Everselstraat reden 35 bestuurders sneller dan 50 km/u tijdens de controle. Er passeerden 151 wagens. Eén reed 95 km/u. Op de Schaffensesteenweg zijn 6 van de 97 passanten geflitst tijdens controles in de zone 70 km/u.

Traffic

Nachtelijke snelheidscontroles: snelheidsduivels geflitst

Tijdens de zomermaanden bindt de politie Beringen/Ham/Tessenderlo de strijd aan met snelheidsduivels. Er zijn dan ook nachtelijke snelheidscontroles. In de nacht van donderdag op vrijdag was dat het geval. Op de Sparrenweg in Tessenderlo zijn toen 10 bestuurders geflitst die meer dan 100 km/u reden waar maximaal 70 km/u mag. Enkelen haalden snelheden van 129 en 135 km/u. In totaal zijn 86 overtreders geflitst in de Sparrenweg. Ook in Ham werden hoge snelheden gehaald op de Heppensesteenweg (70 km/u). Daar zijn 45 van de 266 gecontroleerden beboet. Drie reden er sneller dan 100 km/u. Op de Diestersteenweg in Beringen werden donderdagnacht snelheden gehaald van 127 en 130 km/u. Die bestuurders mogen zich aan een rijverbod verwachten. Daarnaast waren er nog boetes voor 43 snelheidsovertreders. 186 wagens werden er gecontroleerd. Tenslotte werd nog een snelheidsduivel geflitst aan 158 km/u op de Koolmijnlaan in Beringen. Die reed meer dubbel zo snel dan de toegelaten 70 km/u. Drie andere bestuurders haalden snelheden van 100 tot 113 km/u. In totaal werden er 37 overtreders geflitst op een totaal van 151 gecontroleerden.

Traffic

Vluchtelingen opgepakt na klopjacht, maar ze mogen waarschijnlijk gewoon beschikken

Op de E313 tussen Beringen en Tessenderlo zijn vrijdagochtend vijftien vreemdelingen uit een vrachtwagen gesprongen. Na een intense klopjacht kon de politie negen personen inrekenen, die allemaal aangaven afkomstig te zijn van Eritrea.

Alert

Verdachte van diefstal opgepakt

In een huis op de Korspelsesteenweg in Beringen is woensdagavond rond 23 uur een diefstal gepleegd. Er zou een machine zijn verdwenen. Een verdachte is opgepakt. De politie was gisteren nog bezig met het onderzoek.

Alert

24 maanden cel voor smijten autokrik naar combi

Een Beringenaar (43) en een man uit Mol (33) zijn woensdag in Hasselt tot elk 24 maanden cel veroordeeld voor een opmerkelijk geval van weerspannigheid tegenover de politie.

Alert

Buizerd valt achttienjarige jogger aan

Beringenaar Thomas Postelmans (18) werd zaterdagavond tijdens het joggen aangevallen door een buizerd in de buurt van Beverlo. De vogel zette op verschillende plaatsen zijn klauwen in het hoofd van de jonge loper. “Buizerds vallen mensen alleen aan als ze een nest met jongen beschermen”, zegt Joris Ganseman van Natuurpunt.

Leisure and hobby

Tijdlang aanschuiven op E313 in Lummen na botsing

Door een botsing op de E313 aan de afrit Beringen staat er maandagmiddag een file tot in Lummen. In de richting van Antwerpen is het aanschuiven. Het verkeer kan er over een rijstrook.

Traffic
Download