Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cash geld en juwelen gestolen

Bij de politie kwam dinsdagavond een melding binnen van een inbraak op Overeinde. De daders stalen cash geld en juwelen. (ppn)

Politie en veiligheid

Twee jaar voor man die mes tegen keel van vrouw houdt

Een 21-jarige man uit As is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft uitstel, omdat hij een mes tegen de keel van een vrouw hield tijdens een overval aan een bankautomaat. De man verscheen ook voor smaad aan de politie. Hij moet een geldboete van 3.000 euro betalen.

Politie en veiligheid

Vijf supercamera’s flitsen in twee richtingen

Vanaf vandaag is het opletten voor de superflitsers in Opglabbeek op de Weg naar As en de Weg naar Zwartberg, in Houthalen-Helchteren op de Ringlaan en de Weg naar Zwartberg en in As in de Hoogstraat. De digitale camera die in de flitspalen wordt geplaatst, flitst in twee rijrichtingen. De politie Carma heeft de flitspalen laten plaatsen op locaties waar vaak te snel wordt gereden. Dit werd vastgesteld na analyses van snelheidsmetingen en ongevallencijfers. Voor de vijf nieuwe flitspalen en de digitale camera is 150.000 euro betaald.

Wegen en verkeer

Limburgse politiezone neemt politieboot in gebruik

De politiezone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Zutendaal) in Limburg heeft vrijdag haar politieboot voorgesteld. Het grondgebied van de politiezone omvat een jachthaven en heel wat waterlopen en vijvers. De boot wordt ingezet voor preventief toezicht en gerichte opdrachten. Dat meldt de politiezone in een persbericht.

Politie en veiligheid

Diefstal uit paardenstallen

Inbrekers konden in de nacht van maandag op dinsdag uit paardenstallen achter een huis in de Wervenstraat in As zadels, kopstukken en bitten stelen. (ppn)

Politie en veiligheid

Diefstal

Dieven hebben een aanhangwagen en tuinmeubelen gestolen op het terrein van een winkel in de Bevrijdingslaan in As.

Politie en veiligheid

As, waar zelfs treinen geen lawaai maken

Een doorgangsweg naast de dorpskern, weinig tot geen nachtlawaai en zelfs treinen die het geruisloos doen. Voor de Limburgse stiltezoeker is As het walhalla.

Nieuws

Drie lichtgewonden bij ongeval in As

Woensdag rond 18 uur zijn op de Bilzerweg twee auto’s gebotst. Dirk H. (38) en Elsa H. (80) uit As en Kris M. (35) uit Lummen raakten lichtgewond. (mm)

Nieuws

Drie auto's botsen

Drie auto’s botsten zaterdag om 0.15 uur in de Hoogstraat in As. Bij dat ongeval raakte Bernd D. (36) uit Genk lichtgewond. Hij was een van de bestuurders. (ppn)

Wegen en verkeer

Vier lichtgewonden bij botsing in As

Drie kinderen en een vrouw zijn donderdagvoormiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Steenweg. Daar botsten rond 8.30 uur twee auto’s. De gewonden zijn Tanja H. (37), Anna V. (7), Mathis V. (2) en Kai S. (5), allen uit Genk. (mm)

Nieuws
Download