Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oud gemeentehuis Niel-bij-As te koop

Het oude gemeentehuis van Niel-bij-As krijgt een nieuwe bestemming. Het gemeentebestuur denkt aan een woon-zorgcentrum, kinderdagverblijf of project voor begeleid zelfstandig wonen. Er wordt nu een wedstrijd uitgeschreven, maar elke inzending moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Nieuws

Politie waarschuwt voor goed nagemaakte biljetten van 50 euro

Er zijn in onze provincie namaakbiljetten van 50 euro in omloop die van “uitstekende kwaliteit” zijn. Dat meldt de politiezone Carma, die al meerdere meldingen heeft ontvangen over het vals geld. “Zelfs een valsgelddetectorstift ontmaskert deze biljetten niet”, klinkt het.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Twee zwaargewonden na klap tegen boom in As

Op de Bilzerweg in As is zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur een wagen tegen een boom gereden. Daarbij raakte zowel de bestuurder als een passagier ernstig gewond. De slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar campus Sint Jan van het ZOL.

Nieuws

Controles

Tijdens SLim-controles voor veilig weekendverkeer in As, Genk, Houthalen-Helchteren en Opglabbeek zijn vorig weekend vier auto’s in beslag genomen. Ze waren niet verzekerd. Zeven bestuurders kregen een boete voor rijden zonder gordel, zonder kinderzitje of zonder verlichting. De controles waren zondag tussen 13 en 21 uur. De politie controleerde ruim duizend bestuurders op alcohol. Acht bestuurders hadden te veel gedronken. In Houthalen probeerden twee bestuurders zich aan de controle te onttrekken. Een van hen werd nog ingehaald, een tweede kon ontkomen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Ongeval zorgt voor heel wat verkeershinder op Europalaan tussen As en Genk

Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk is vanmorgen rond 7.30 uur een ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Daarbij viel een gewonde. De aanrijding zorgde voor heel wat verkeershinder richting Genk.

Wegen en verkeer
Nieuws

VIDEO. Politie CARMA doet niet mee aan alcoholvrij weekend

Vanaf vrijdagavond loopt u een grotere kans om te moeten blazen als u met uw wagen onderweg bent. De federale politie houdt een grote actie in het kader van Weekend zonder Alcohol achter het stuur. Maar niet alle zones doen mee. In de grote zone CARMA in de regio rond Genk is men dit weekend niet bij machte om mee te doen. Al wil dat niet zeggen dat u er niet gecontroleerd kan worden.

Politie en veiligheid
Nieuws

Kabouters maat te klein

Net als in de heenronde (1-2) was fusieclub As-Niel nu ook voor eigen publiek net iets te sterk voor een onmondig Kabouters Opglabbeek. Een flits van de broertjes Muto en een kopbal van Drijkoningen zorgden voor de 2-0-eindcijfers. “Als je niks weggeeft, verdien je de volle buit”, genoot Francesco Muto.

Nieuws

Gewapende mannen vallen woning binnen, knevelen bewoners maar maken niks buit

In het Limburgse As zijn drie onbekende gewapende mannen dinsdagnacht een woning binnengedrongen. Eén bewoner raakte lichtgewond bij de home invasion. De daders konden geen buit maken.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. As stelt herinrichting centrum voor

Het gemeentebestuur van As is begonnen met de vernieuwing van het oude centrum. Begin 2018 begint men met de bouw van een nieuwe bibliotheek op het Kerkplein. Daar worden ook een aantal appartementen en handelsruimten voorzien. De bouw gebeurt in samenwerking met projectontwikkelaar Group GL.

Nieuws
Download