Curious about what your neighbours are saying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Tot 10 jaar cel voor cannabisbende met 13 plantages in heel Limburg

Het Antwerps hof van Beroep heeft donderdag de gevangenisstraf van Maaseikenaar M.F. die aan het hoofd stond van een 29-koppige cannabisbende, opgetrokken van 6 tot 10 jaar. De rechter tilde vooral zwaar aan het feit dat de man al vijf eerdere veroordelingen opliep voor gelijkaardige misdrijven en er niets uit leerde.

News

Botsing in Hoogstraat

Twee wagens botsten dinsdag rond 18.20 uur op de Hoogstraat in As. Bij dat ongeval raakte Evelien M. (18) uit As lichtgewond.

Traffic

Gevangenisstraf voor Afghaan die verstandelijk gehandicapte vrouw verkrachtte in Genk

Een 18-jarige Afghaanse man uit As moet veertig maanden de gevangenis in omdat hij begin dit jaar een verstandelijk gehandicapt vrouw aanrandde en verkrachtte. De man is ook levenslang zijn burgerrechten kwijt.

News

Duo richt spoort van vernieling aan met kalasjnikovs op luchtdruk

Veertien beschadigde voertuigen, drie bushokjes en twee huizen. Twee vandalen hebben het maandagavond- en nacht wel heel bont gemaakt. Gewapend met nepkalasjnikovs en ijzeren bolletjes trokken ze op pad. Vanuit hun auto namen ze talloze doelwitten onder vuur in Opglabbeek, As en Bilzen. Ze werden gespot door getuigen en dankzij een slimme camera kon het duo vlak na de feiten al worden gevat.

Alert

Twee mannen richten ravage aan met luchtdrukpistool: 14 voertuigen, 3 bushokjes en 2 woningen beschadigd

Afgelopen nacht zijn in Limburg twee mannen gearresteerd nadat ze met een luchtdrukpistool beschadigingen aanbrachten aan voertuigen, bushokjes en woningen. Er is voorlopig sprake van negentien schadegevallen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Alert

Twee mannen met luchtdrukpistool richten ravage aan in Bilzen, As en Opglabbeek

Twee mannen zijn afgelopen nacht gearresteerd nadat ze met een luchtdrukpistool beschadigingen aanbrachten aan voertuigen, bushokjes en woningen. Er is voorlopig sprake van negentien schadegevallen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Alert

Man uit As krijgt 2 jaar cel voor jarenlang verkrachten van stiefdochter

Een 53-jarige man uit As werd donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het jarenlang verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Telkens wanneer haar moeder werken was, vergreep de man zich aan het meisje.

News

Fotografe haalt borstvoeding uit taboesfeer: “Herinnering aan een mooie maar korte periode”

Fotografen zijn er genoeg, maar er zijn er maar weinig die een taboe willen doorbreken. Evelien Sniekers (39) uit As is er zo eentje en legt moeders die hun baby’s borstvoeding geven vast op de gevoelige plaat. “Meer en meer mama’s willen een blijvende herinnering hebben aan deze mooie, maar korte periode. Vroeger deed ik drie tot vier borstvoedingshoots per jaar, nu twee per maand.”

News

Brandwonden

n Neeroeteren in de Dennenstraat heeft een 42-jarige man uit As maandagmiddag brandwonden opgelopen door een brand in de laadruimte van zijn lichte vrachwagen. Rond 14 uur merkte de bestuurder J.E. uit As dat er rook uit zijn Opel Movano kwam. De man zette zijn vrachtwagen langs de weg en opende de deuren van de laadruimte. Op dat moment onstond er een steekvlam. De man liep hierbij lichte brandwonden op. Een ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Traffic

Controles drugs

De politie heeft zaterdagmiddag in de Misweg een 27-jarige man gecontroleerd. Die verstopte zich toen de politie passeerde. Dat was toch verdacht. De man werd meegenomen naar het commissariaat. Daar bleek dat hij drugs op zak had. In Bleumerhoven is zaterdag rond middernacht een auto gecontroleerd die op het terrein van Dragetra stond. De 19-jarige inzittende uit As had cannabis bij. Een pv is opgesteld.

Alert
Download