Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee gewonden bij botsing in Opglabbeek

Twee auto’s zijn woensdag rond 16.30 uur op de Weg naar Niel gebotst. Stef M. (20) en Carl C. (45) uit As raakten lichtgewond. (mm)

News

Gemeentebestuur As investeert fors in zonne-energie

Tegen eind november zullen vijf gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Deze investering kost de gemeentekas 260.000 euro, maar die zal in minder dan acht jaar terugverdiend zijn. De installatie van de zonnepanelen zorgt tegelijk voor een vermindering van 44 ton CO² per jaar.

News

Jeugdauteur verliest dozen met boeken tijdens het rijden

News

Politie zoekt getuige van geval van verkeersagressie in As

Politie en parket zijn op zoek naar de getuige van een geval van verkeersagressie op de Bevrijdingslaan in As, op vrijdagnamiddag 2 november omstreeks 16.30 uur.

Alert

Kinderen krijgen eigen ruimte rond vrijetijdscampus

De gemeente As heeft bij de heraanleg van de omgeving rond de vrijetijdscampus een centrale ruimte vrijgehouden die gebruikt kan worden als multifunctioneel speel- en sportveld voor kinderen.

News

Vier gewonden bij ongeval in Diepenbeek

Twee auto’s zijn zondag rond 21.15 uur bij een ongeval op de Boudewijnlaan betrokken geraakt. Een auto kwam tegen de vangrail terecht. Vier personen raakten gewond: Peter V. (22) uit As, Kris P. (27) uit Opglabbeek, Islam D. (19) uit Hasselt en Diar R. (21) uit Hasselt. (mm)

News

Vijfde boekentil geïnstalleerd aan gemeentelijke basisschool

News

Tom Seurs (Voluit-As) behaalt absolute meerderheid

Tom Seurs haalt met 51,9 % van de stemmen een monsterscore met Voluit in As en kan het dus ook zonder ex-burgemeester Miel Craeghs. CD&V moet achtervolgen met 22,3%. N-VA haalt 13,5% en sp.a 12,4%.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in As

Lokale partij Vooruit kon As zes jaar lang zonder al te veel tegenstand besturen, maar wordt nu door de verzamelde oppositie een gebrek aan inspraak verweten.

News

VIDEO. NMBS verkoopt kolenspoor aan provincie

Provincie Limburg heeft het oostelijke deel van het oude kolenspoor van de NMBS gekocht voor 14,2 miljoen euro. Het Kolenspoor zal onder andere worden uitgebouwd tot een recreatieve fietsverbinding en fietssnelweg.

News
Download