Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Imkers opleiding voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.

Nieuws

Jonge vrouw in levensgevaar na verkeersongeval in As

Bij een zwaar verkeersongeval op de Europalaan (N75) in As is maandagmorgen een jonge vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat is vernomen van de lokale politie. De klap gebeurde rond 8.15 uur, terwijl de vrouw met haar auto in de richting van Genk reed. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam ze links van de rijbaan in de middenberm terecht, waar ze tegen een verlichtingspaal botste.

Politie en veiligheid

Nationaal Park Hoge Kempen uitgebreid met 50 km aan wandelgebied

Het wandelroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen is uitgebreid met 50 kilometer aan wandelpaden, verdeeld over 11 lusvormige wandelingen. De uitbreiding is de eerste stap in een groot project. In 2018 zal het Nationaal Park Hoge Kempen immers uitbreiden met 10 vierkante kilometer in de gemeenten As, Opglabbeek en Genk. Dat laat het Regionaal Landschap Kempen en Maasland weten in een persbericht.

Vrije tijd en hobby

“Ik geef nooit op”

Na het vertrek van aanvoerster Lotte Schaekers (naar Datovoc Tongeren) moest Jaraco As op zoek naar een nieuwe leidster. Het duidde routinier Joke Hoeyberghs (26) aan. “Ik ken het reilen en zeilen binnen de club en ben binnen deze jonge groep één van de oudsten”, aldus de Leuvense, die aan haar vierde seizoen toe is in As.

Nieuws

Bromfietser lichtgewond

Bromfietser Patrick B. (57) uit Opglabbeek hield maandag om 19.15 uur lichte verwondingen over aan een aanrijding met een wagen op de Steenweg in As. (ppn)

Nieuws

Carma rolt grote cannabisplantage op in voormalige slagerij in As

In voormalig slagerij ‘t Rondpunt aan de Bevrijdingslaan in As heeft de politie van de zone Carma een grote professionele cannabisplantage opgerold. In totaal werden er 900 cannabisplanten aangetroffen.

Politie en veiligheid

Cash geld en juwelen gestolen

Bij de politie kwam dinsdagavond een melding binnen van een inbraak op Overeinde. De daders stalen cash geld en juwelen. (ppn)

Politie en veiligheid

Twee jaar voor man die mes tegen keel van vrouw houdt

Een 21-jarige man uit As is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft uitstel, omdat hij een mes tegen de keel van een vrouw hield tijdens een overval aan een bankautomaat. De man verscheen ook voor smaad aan de politie. Hij moet een geldboete van 3.000 euro betalen.

Politie en veiligheid

Vijf supercamera’s flitsen in twee richtingen

Vanaf vandaag is het opletten voor de superflitsers in Opglabbeek op de Weg naar As en de Weg naar Zwartberg, in Houthalen-Helchteren op de Ringlaan en de Weg naar Zwartberg en in As in de Hoogstraat. De digitale camera die in de flitspalen wordt geplaatst, flitst in twee rijrichtingen. De politie Carma heeft de flitspalen laten plaatsen op locaties waar vaak te snel wordt gereden. Dit werd vastgesteld na analyses van snelheidsmetingen en ongevallencijfers. Voor de vijf nieuwe flitspalen en de digitale camera is 150.000 euro betaald.

Wegen en verkeer

Limburgse politiezone neemt politieboot in gebruik

De politiezone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Zutendaal) in Limburg heeft vrijdag haar politieboot voorgesteld. Het grondgebied van de politiezone omvat een jachthaven en heel wat waterlopen en vijvers. De boot wordt ingezet voor preventief toezicht en gerichte opdrachten. Dat meldt de politiezone in een persbericht.

Politie en veiligheid
Download