You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Man uit As krijgt 2 jaar cel voor jarenlang verkrachten van stiefdochter

Een 53-jarige man uit As werd donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het jarenlang verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Telkens wanneer haar moeder werken was, vergreep de man zich aan het meisje.

News

Fotografe haalt borstvoeding uit taboesfeer: “Herinnering aan een mooie maar korte periode”

Fotografen zijn er genoeg, maar er zijn er maar weinig die een taboe willen doorbreken. Evelien Sniekers (39) uit As is er zo eentje en legt moeders die hun baby’s borstvoeding geven vast op de gevoelige plaat. “Meer en meer mama’s willen een blijvende herinnering hebben aan deze mooie, maar korte periode. Vroeger deed ik drie tot vier borstvoedingshoots per jaar, nu twee per maand.”

News

Brandwonden

n Neeroeteren in de Dennenstraat heeft een 42-jarige man uit As maandagmiddag brandwonden opgelopen door een brand in de laadruimte van zijn lichte vrachwagen. Rond 14 uur merkte de bestuurder J.E. uit As dat er rook uit zijn Opel Movano kwam. De man zette zijn vrachtwagen langs de weg en opende de deuren van de laadruimte. Op dat moment onstond er een steekvlam. De man liep hierbij lichte brandwonden op. Een ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Traffic

Controles drugs

De politie heeft zaterdagmiddag in de Misweg een 27-jarige man gecontroleerd. Die verstopte zich toen de politie passeerde. Dat was toch verdacht. De man werd meegenomen naar het commissariaat. Daar bleek dat hij drugs op zak had. In Bleumerhoven is zaterdag rond middernacht een auto gecontroleerd die op het terrein van Dragetra stond. De 19-jarige inzittende uit As had cannabis bij. Een pv is opgesteld.

Alert

Frontaal gebotst

Twee auto’s zijn frontaal gebotst in de Stationsstraat in As. Bij dat ongeval vrijdag rond 16.45 uur is de 45-jarige Bianca D. uit Maaseik gewond geraakt.

News

Bromfietser gewond bij ongeval in As

Leon V. (56) uit As is donderdagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Hoogstraat. Rond 11 uur botsten daar een auto en een bromfiets. (mm)

Traffic

Man uit As riskeert twee jaar cel voor jarenlang verkrachten van stiefdochter

De procureur eist een celstraf van twee jaar voor een man die zijn minderjarige stiefdochter jarenlang verkrachtte in hun woning in As. Het meisje moest tot drie keer per week de fysieke aanrandingen ondergaan terwijl haar moeder werken was.

News

Limburgse ‘killerclown’ na veroordeling: “Zo eng was ik toch niet?”

Omdat hij verkleed als clown de straat optrok en met knuppels en ballonnen mensen de stuipen op het lijf joeg, is een 24-jarige man uit het Limburgse As gisteren veroordeeld tot vijftig uur werkstraf. Samen met een vriend wandelde K. R. in oktober 2016 ’s avonds rond in Genk en As, verkleed als clown (foto). Ze sprongen voor auto’s en zwaaiden naar voorbijgangers.

News

Lid van winkeldievenbende krijgt 18 maanden cel

Een 30-jarige Georgiër heeft vrijdag in Hasselt 18 maanden cel voor 22 diefstallen in Okay-buurtwinkels gekregen. Tussen 25 maart en 13 april 2016 sloeg hij onder meer toe in As, Beringen, Bilzen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode, Tessenderlo en in de Antwerpse Kempen.

News
Download