Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gewond

De 72-jarige Catherina G. uit Hasselt is dinsdag rond 16 uur gewond geraakt bij een ongeval. De voetgangster werd aangereden door een auto in de Hoogdorpsstraat in Alken.

Wegen en verkeer
Nieuws

Ouders van slachtoffer tiramisumoord geloven in onschuld van schoonzoon: “Misschien heeft onze dochter die pillen zelf in haar eten gemengd”

Al een jaar lang zit Karel B. in voorhechtenis op verdenking van de vergiftiging van zijn echtgenote Annick Haesevoets (45). En toch blijven de ouders van het slachtoffer rotsvast in de onschuld van B. geloven. Meer nog, ze gaan hem twee keer per week opzoeken in de gevangenis. “Ik snap niet waarom hij al zo lang vastzit. Misschien heeft onze dochter de slaappillen zelf wel in de tiramisu gedaan”, zegt Annicks moeder.

Nieuws

Limburger in cel omdat hij zijn vrouw vermoordde met potje tiramisu

Karel B. (52) uit Alken zit al een jaar in de cel op verdenking van de moord op zijn vrouw Annick Haesevoets (46). Het nieuws is nooit wereldkundig gemaakt: het duurde bijna tien maanden voordat de Alkenaar werd aangehouden en in de gevangenis belandde. Dat was op 7 februari vorig jaar. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw vergiftigd te hebben met pillen die hij in een potje tiramisu vermengde. De man ontkent, maar volgens een leugendetectortest liegt hij.

Nieuws

Nieuw bos met 4.300 bomen geplant op één dag achter brouwerij in Alken

Zondag zijn 4.300 bomen geplant in de Bengelbeemd achter de brouwerij Alken-Maes in Alken. Dat gebeurde tijdens een boomplantdag ‘Forest in One Day’ die het Jane Goodall Institute Belgium (JGI) en de Bosgroep Limburg met de steun van Luminus al voor de derde keer in Limburg organiseerden. Later wordt een gelijkaardig aantal bomen geplant in Burundi door de kinderen van het Roots&Shoots-jongerenproject van JGI.

Nieuws

OPLOSSING. Waar zit Pommelientje verstopt?

Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf bij de Vrije Basisschool St. Joris in Alken. Heb jij haar kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.

Nieuws

Auto uitgebrand

In de Nijverheidsstraat in Alken is vanmorgen rond 5.45 uur een auto uitgebrand. De Mercedes stond op een parking. Toen de brandweer toekwam, stond de wagen in volle vuur. De oorzaak is niet gekend.

Politie en veiligheid
Nieuws

Belgische top is present in Alken

Om de Vlaamse tennistop aan het werk te zien moet je tijdens de kerstvakantie naar Tenniscentrum Alken en TC Wimbledon afzakken. In Alken staan zestien A-spelers op de tabel waaronder enkele spelers uit de top tien en in het jeugdtornooi van Wimbledon kan je de toekomstige toppers ontdekken.

Nieuws
Download