hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Tot 30 maanden cel voor koppel dat op politieblokkade inreed na dolle rit

Een 36-jarige Tongenaar en zijn zes jaar jongere vriendin uit Hasselt, die voor de politie op de vlucht gingen, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk dertig en twintig maanden en een boete van 8.000 euro. Het koppel was ook in het bezit van een geladen wapen en drugs.

Politie en veiligheid

'Jingle bells' in juni: Deze Vlaming nu al bezig met gigantisch kerstdorp in zijn tuin

Het is nog maar net Juni, maar toch is Alkenaar Jurgen Bollen al bezig met Kerstmis. Hij is helemaal gek van Kerstmis en is nu al gestart met de voorbereiding van een groot kerstdorp in zijn tuin. Jurgen doet dit al enkele jaren, maar dit jaar ziet hij het grootser dan ooit. Zijn ambitie is om Winterland in Hasselt te overtreffen.

Nieuws

Inbrekers verbrijzelen raam

Inbrekers verbrijzelden een raam van een huis in de Laagsimsestraat in Alken. Dat stelden de bewoners maandag om 10.15 uur vast. De omvang van de buit is nog niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid

Vijf jaar cel voor vrouw die vriend dodelijk shot heroïne gaf

Vijf jaar, dat is de celstraf die de rechter woensdag uitsprak voor de vriendin van een 28-jarige man die stierf na een overdosis heroïne. De vrouw bekende dat ze hem twee shotjes toediende nadat ze het spul samen in Maastricht hadden gekocht. Een vriend van het koppel kreeg twee jaar met uitstel omdat het drugsfeestje op zijn appartement in Lanaken plaatsvond.

Nieuws

Geen treinverkeer tussen Alken en Hasselt na ontdekking lichaam langs spoor

Het treinverkeer tussen Alken en Hasselt is zaterdagvoormiddag in beide richtingen onderbroken, nadat een treinbestuurder rond 8 uur nabij Sint-Truiden een levenloos lichaam opgemerkt had langs het spoor.

Wegen en verkeer

Laptop en verzamelmunten gestolen

Inbrekers sloegen toe in de Grootstraat in Alken waar ze een raam van een huis openbraken en vervolgens een laptop en verzamelmunten buitmaakten. De vaststellingen gebeurden vrijdag op 0.20 uur. (ppn)

Politie en veiligheid

Twee gewonden bij botsing

Een auto en lichte vrachtwagen botsten vrijdag om 8.30 uur op de N80 in Alken. Bij dat ongeval raakten Carina N. (55) uit Sint-Truiden en Carlina B. (51) uit Wellen lichtgewond. (ppn)

Wegen en verkeer

Hasseltse inbreker voor tweede keer verraden na verlies handschoen

Een 34-jarige Hasseltse veelpleger is dinsdag in de correctionele rechtbank veroordeeld tot acht maanden cel voor een inbraak en een -poging. Opmerkelijk was dat de man voor de tweede keer tegen de lamp liep nadat hij opnieuw een handschoen verloren had op de plaats van het misdrijf.

Politie en veiligheid
Download