Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uitslaande bedrijfsbrand in Alken

Bij een dakwerkersbedrijf op het industrieterrein Kolmen in Alken heeft het gebrand. Het vuur ontstond woensdagavond omstreeks 22 uur.

Nieuws

Twee verdachten opgepakt na inbraken in Vliermaal

De politie heeft twee verdachten opgepakt na inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen in Vliermaal (Kortessem). Het gaat om twee mannen uit Alken. Een van hen mocht na verhoor door de onderzoeksrechter onder strikte voorwaarden beschikken, de andere werd opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

Politie en veiligheid

Bernard Knapen: “Investering van 25.000 euro”

Voor toptennis moet je de volgende dagen afzakken naar het Tenniscentrum Alken. In België worden slechts vijf vijfsterrentornooien georganiseerd in het kader van het Belgian Circuit. Twee van de vijf worden in Alken georganiseerd. Geen enkele club doet beter.

Nieuws

VIDEO. Parochies Wimmertingen en Alken repeteren ommegang voor Virga Jessefeesten

De meer dan 2.000 deelnemers van de Virga Jessefeesten in Hasselt leggen de laatste hand aan hun voorbereiding. Zondag lopen ze mee in de eerste van in totaal vier ommegangen. Een speciaal moment waar velen naar uitkijken, onder wie de deelnemers uit de parochies van Wimmertingen en Alken die dinsdag voor de eerste keer zelf hun ommegang oefende.

Nieuws

Inbrekers breken kluis open in Alken

In een gebouw in de Groenmolenstraat zijn dieven in de nacht van woensdag op donderdag binnengedrongen. De kluis werd opengebroken. Of er iets uit werd gestolen, moet nog worden onderzocht. Bij de politie kwam even later ook nog een inbraak in een gebouw in de Nijverheidsstraat binnen. Wat er werd gestolen, moet uit een inventaris blijken. (mm)

Politie en veiligheid

Tot 30 maanden cel voor koppel dat op politieblokkade inreed na dolle rit

Een 36-jarige Tongenaar en zijn zes jaar jongere vriendin uit Hasselt, die voor de politie op de vlucht gingen, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk dertig en twintig maanden en een boete van 8.000 euro. Het koppel was ook in het bezit van een geladen wapen en drugs.

Politie en veiligheid

'Jingle bells' in juni: Deze Vlaming nu al bezig met gigantisch kerstdorp in zijn tuin

Het is nog maar net Juni, maar toch is Alkenaar Jurgen Bollen al bezig met Kerstmis. Hij is helemaal gek van Kerstmis en is nu al gestart met de voorbereiding van een groot kerstdorp in zijn tuin. Jurgen doet dit al enkele jaren, maar dit jaar ziet hij het grootser dan ooit. Zijn ambitie is om Winterland in Hasselt te overtreffen.

Nieuws

Woninginbraak vastgesteld

Onbekenden braken maandag overdag de dag de deur van een huis in de Hameestraat in Alken open. Het is niet bekend of er ook een buit is. (ppn)

Nieuws

Lichtgewond na botsing op N80

Brendan S. (32) uit Maasmechelen hield lichte verwondingen over aan een ongeval dat hij dinsdag om 6.45 uur op de N80 in Alken had.

Nieuws

Inbrekers verbrijzelen raam

Inbrekers verbrijzelden een raam van een huis in de Laagsimsestraat in Alken. Dat stelden de bewoners maandag om 10.15 uur vast. De omvang van de buit is nog niet bekend. (ppn)

Politie en veiligheid
Download