Your feedback is always welcome!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dorpsmolen maalt eindelijk weer

De waterturbinemolen midden in Alken zal zondag weer draaien als vanouds. Dat is te danken aan de werkgroep Molenzorg Zuid-Limburg, die de molen jarenlang restaureerde. Zondag is iedereen welkom om mee te vieren.

News

Klacht bij gouverneur … over plantvak

Het politiek debat over een plantvak aan een bakkerij in de Alkens Grootstraat loopt de spuigaten uit. N-VA-fractieleider Peter Bollen heeft nu zelfs een klacht ingediend bij de gouverneur. En dat voor een paar meter grond en wat schamele struiken.

Alert

66-jarige vrouw krijgt 2 maanden cel voor namaken gehandicaptenkaart

Een 66-jarige vrouw uit Alken werd woensdag door de correctionele rechter in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van twee maanden en een geldboete van 600 euro omdat ze een valse gehandicaptenkaart gebruikte. Ze werd betrapt toen ze zich schaamteloos parkeerde op de voorbehouden invalideparkings van de Carrefour in Alken.

News

Elektrisch materiaal en drank gestolen

Onbekenden stalen elektronisch materiaal en drank uit een gebouw op de Steenweg in Alken. Dat gebeurde woensdag in de vroege ochtend.

News

436.000 euro voor restauratie bewoonde historische hoeves

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) kent een premie van 436.000 euro toe voor de restauratie van drie historische hoeves in Limburg.

News

15 maanden cel voor stelen 10.000 liter diesel van Alkense burgemeester

Een 41-jarige Truienaar moet 15 maanden naar de cel nadat hij 10.000 liter diesel van zijn baas, Penxten Transport Solutions, gestolen had. Twee andere ex-werknemers van dezelfde firma kregen dertig en zes maanden cel voor diefstallen waarbij ze misbruik maakten van het bedrijf.

News

Inbraakpoging

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat hebben dieven proberen inbreken in een huis. Ze kregen de deur niet open.

Alert

3,4 promille alcohol in bloed, maar dronken was deze man niet

3,4 promille alcohol in je bloed, maar niet “dronken” zijn. Die twijfelachtige prestatie zette een 29-jarige vertegenwoordiger na een avondje stappen in Knokke neer. De politierechter besloot woensdag toch om hem te veroordelen.

Alert

Geen belastingverhoging, zolang het geld elders gevonden wordt

N-VA en Groen hebben in Alken hun bestuursakkoord voor de komende 6 jaar voorgesteld. Daarin belooft burgemeester Marc Penxten wel degelijk investeringen, ondanks de precaire financiële situatie van de gemeente.

News

Diefstal

Dieven hebben bouw- en werkmaterialen gestolen bij een kraak op een werf in de Oftingenstraat in Alken.

Alert
Download