Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Speurders stootten op bijzondere vorm van cocaïnesmokkel in Genk

Op vrijdag 26 oktober vielen speurders van Politie CARMA binnen in drie woningen in Alken, Genk en Opglabbeek, in samenwerking met de speciale eenheden en een arrestatieteam van Politie LRH. In één van de woningen werd cocaïne ontdekt die vermoedelijk gesmokkeld werd door het impregneren van kledingstukken.

Alert

Alkense fietser gewond in Sint-Lambrechts-Herk

Robert B. (73) uit Alken is vrijdagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Pastorijstraat in Sint-Lambrechts-Herk. Rond 8.30 uur werd de fietser er door een auto geraakt. (mm)

News

Power to the people: medewerkers inspireren bouwbedrijf Vandebos

Om te weten welke richting het bedrijf in de komende jaren uit moet gaan, organiseerde het management van bouwbedrijf Vandebos in Alken een bevraging onder de medewerkers. Het resultaat is een actieplan dat door de hele organisatie is gedragen en de basis vormt om de komende 90 jaar op verder te bouwen. “Om de continuïteit voor de toekomst te verzekeren, moet je op regelmatige tijdstippen de vinger aan de pols houden om te weten wat er leeft bij de medewerkers”, vindt gedelegeerd bestuurder Krijn Henrotte.

News

Monstercoalitie vs. eenmansoppositie

Kris Franssens, lijsttrekker bij CD&V Alken, zal hoogstwaarschijnlijk zes jaar lang in zijn eentje oppositie moeten voeren tegen een meerderheid van N-VA, Open VLD en Groen. Als eenmansoppositie mag hij de 20 andere raadsleden het vuur aan de schenen leggen.

News

Inbraak in Alkense school

Bij de politie is maandag een inbraak in een school in de Dieregaertstraat gemeld. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt. (mm)

Alert

Jonge bestuurder (21) rijdt vijf geparkeerde wagens in de prak

Zaterdagmorgen op de Steenweg in Alken heeft de 21-jarige Huseyin G. uit Alken vijf geparkeerde wagens plus de eigen wagen in de prak gereden. De man werd naar het Jessa ziekenhuis in Hasselt overgebracht maar is niet levensgevaarlijk gewond.

News

Bestelwagen belandt op auto na botsing in Alken

Bij een botsing met drie voertuigen op de Steenweg in Alken, is deze namiddag een bestelwagen bovenop een personenwagen terechtgekomen.

News

VIDEO. N-VA viert verpletterende overwinning in Alken

In Alken heeft N-VA 44 procent van de stemmen gehaald. Dat is bijna 20 procent meer dan de Open Vld van Igor Philtjens. Burgemeester Marc Penxten is dus een tevreden man.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Alken

Na zes jaar vrede tussen de drie meerderheidspartijen wordt de verkiezingsstrijd toch op het scherp van de snee gespeeld. De verwachtingen zijn dat Open VLD en Groen erop vooruitgaan.

News

Kettingbotsing op de N80 in Alken

Maandagmorgen omstreeks 8 uur waren vijf wagens betrokken bij een kettingbotsing tijdens het aanschuiven voor de verkeerslichten aan het kruispunt van de Meerdegatstraat en de N80 in Alken. De MUG en enkele ziekenwagens kwamen ter plaatse. Of er ook gewonden vielen is niet duidelijk. Het ongeval veroorzaakte ernstige verkeershinder en een lange aanschuiffile richting Hasselt.

Traffic
Download