Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Uitslaande brand verwoest opslag stroloods

Een hevige brand heeft dinsdagmorgen om 0.30 uur de loods van een landbouwbedrijf op de Bulsstraat in Alken volledig vernield. In de loods, ongeveer 900 vierkante meter groot, lag stro gestapeld voor de veestapel van de landbouwer.

Nieuws

Nieuwe campus De Wiekslag zorgt voor thuisgevoel

In de Wetzerstraat in Alken opent De Wiekslag, een organisatie voor jongeren in de bijzondere jeugdzorg, dit weekend een splinternieuwe vestiging. Waar jongeren vroeger werden opgevangen in verschillende panden in Alken en Sint-Lambrechts-Herk, kunnen ze nu terecht op één centrale locatie.

Nieuws

Twee gewonden op N80

Bij een botsing tussen twee auto’s op de N80 zijn zaterdagochtend rond 8.30 uur twee personen lichtgewond geraakt: Yassine E. (26) uit Bilzen en Rob S. (37) uit Kortessem.

Nieuws

Fietser gewond in Alken

Vrijdag rond 8.15 uur is in de Stationsstraat een fietser door een auto geraakt. Joris V. viel. De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)

Wegen en verkeer

Gereedschap weg bij inbraak in Alkens bedrijf

Vrijdagochtend is een inbraak in een bedrijf in de Meerdegatstraat vastgesteld. Onbekenden hadden een deur geforceerd en waren zo in een hal terechtgekomen. Ze namen er handgereedschap en andere machines mee. (mm)

Melding

2.000 cannabisplanten ontdekt in uitgebrande loods in Alken

In de uitgebrande loods in de Lindestraat in Alken is een omvangrijke wietplantage ontdekt. In het gebouw groeiden vermoedelijk zo’n 2.000 cannabisplanten. De restanten zijn gevonden tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezone van het Kanton Borgloon.

Melding

Loods gaat in vlammen op

Een uitslaande brand heeft gisterochtend omstreeks 4 uur een loods in de Alkense Lindestraat volledig in de as gelegd. Ook het aanpalende bedrijfsgebouw werd verwoest. Het is nog niet duidelijk wat in de loods lag opgeslagen, maar vermoedelijk gaat het om hout. Volgens buren werd er geregeld met potgrond gesjouwd, wat zou kunnen wijzen op een cannabisplantage. Omdat er asbestgevaar was, werd de Lindestraat in beide richtingen afgesloten.

Wegen en verkeer

Mogelijk asbestgevaar na zware brand in loods

In een grote loods aan de Lindestraat in Alken brak maandagochtend kort na 4 uur een zware brand uit. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De lokale politie van de zone Kanton Borgloon heeft de Lindestraat tussen de Kapelstraat en de Bosveldstraat volledig afgesloten, omdat passerend verkeer de vezels en deeltjes kan doen opwaaien en verspreiden. Er zal maandagvoormiddag een meting worden uitgevoerd. Bij de brand vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot.

Melding

VIDEO. Woning en loods in Alken branden volledig uit

In Alken heeft een uitslaande brand in de nacht van zondag en maandag een woning en een loods volledig verwoest. Omstreeks 4 uur brak er brand uit in een loods in de Lindestraat. De vlammen sloegen al snel over naar de aansluitende woning.

Nieuws

VIDEO. Zware brand verwoest loods en woning in Alken

In de Lindestraat in Alken heeft een uitslaande brand maandagochtend omstreeks 4 uur een loods volledig in de as gelegd. Ook de woning die aansloot op de loods werd verwoest. Het is nog niet duidelijk wat in de loods lag opgeslagen, maar vermoedelijk gaat het om houtopslag.

Melding
Download