Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dubbele inbraak

De politie stelde donderdag om 20.15 en 21 uur inbraken in Alken vast. Op de Olmenlaan braken de daders een deur open en stalen ze juwelen. Op de Beukenlaan gingen de daders raakten de daders op dezelfde manier binnen en bestaat de buit naast juwelen ook nog uit een hoeveelheid cash geld. (ppn)

Politie en veiligheid

VIDEO. Alkenaar bouwt opnieuw indrukwekkend kerstdorp in eigen tuin

Ook al is Sinterklaas nog in het land, in Alken is het al volop Kerstmis. De Alkenaar Jurgen Bollen heeft zijn huis en tuin opnieuw omgetoverd tot Kersthuis. Het hele jaar is hij eraan bezig geweest en sinds 1 december is Jurgens Christmas House, zoals hij het zelf noemt, open voor het publiek.

Nieuws

Dit is het Beste Café van Limburg

De grote cafétest loopt op zijn einde en vanavond maken we de winnaar van het Beste Café van Vlaanderen 2017 bekend. In aanloop naar die bekendmaking maakten we ook elke dag één van de provinciewinnaars bekend met een video van het jurybezoek. In Limburg was het café Sportwereld uit Alken dat het meeste stemmen haalde van de provincie.

Nieuws

VIDEO. Nina Derwael op WK Turnen: opa is haar grootste fan

Allroundfinale, finale op de brug met ongelijke leggers en straks misschien nog een turnelement dat naar haar vernoemd is. Het gaat hard voor de amper 17-jarige Nina Derwael uit Sint-Truiden. "Ze hoort nu al bij de wereldtop en een medaille zit er zelfs in", vertelt haar grootvader Benny die haar prestaties op het thuisfront volgt.

Nieuws

Sluikstorters beboet

In september zijn in het Kanton Borgloon liefst 142 meldingen van sluikstorten en zwerfvuil binnengelopen. Acht overtreders kregen een Gemeentelijke Administratieve Sanctie. De actie tegen zwerfvuil en sluikstorten van de Mooimakers kende daarmee een groot succes. De politie, gemeenschapswachten en ook de jachtwachters waren alert en konden zo 142 gevallen van zwerfvuil en sluikstorten vaststellen. Het ging van het dumpen van asbestplaten, tientallen autobanden en het achterlaten van huisvuil. Burgers laten vooral huisvuil achter in de buurt van glasbollen en openbare containers, zo blijkt.

Politie en veiligheid

VIDEO. Oude gebouwen van brouwerij verdwijnen voor nieuw woonproject

De oude gebouwen van de brouwerij van Cristal Alken verdwijnen voor een nieuw woonproject. Over enkele weken start de bouw van 39 appartementen in het centrum van Alken.

Nieuws

Politiezone kanton Borgloon koopt elektrische fietsen aan

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden voor de wijkinspecteurs van PZ kanton Borgloon zes elektrische fietsen geleverd, waarvan vier herenmodellen en 2 damesmodellen. Het politiecollege en de korpsleiding wilden de wijkinspecteurs de mogelijkheid geven om zich te verplaatsen met een elektrische fiets in hun wijk. Op die manier kan de zichtbaarheid in de wijk verbeterd worden en zijn de wijkagenten gemakkelijker aanspreekbaar

Politie en veiligheid

Hasseltse politie betrapt straatracers die 170 km/u haalden

Agenten van de politie Limburg-Regio-Hoofdstad hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee straatracers betrapt die snelheden tot 170 kilometer per uur hadden gehaald. De politie merkte de twee bestuurders op in de omgeving van de Ikea. Pas in Alken konden ze worden gestopt. Hun rijbewijzen werden meteen ingetrokken.

Politie en veiligheid

VIDEO. Meteen verwarring in klas met drie tweelingen

En we komen nog even terug op de eerste schooldag, want in Alken zat het eerste kleuterklasje vol met dezelfde gezichtjes. Er zitten maar liefst drie tweelingen in de klas van juf An en Sarah. 6 blonde jongetjes uit Alken. En dat zorgde even voor verwarring.

Nieuws

Uitslaande bedrijfsbrand in Alken

Bij een dakwerkersbedrijf op het industrieterrein Kolmen in Alken heeft het gebrand. Het vuur ontstond woensdagavond omstreeks 22 uur.

Nieuws
Download