Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

N-VA trekt ook met jong geweld naar verkiezingen

Op de Alkense N-VA-lijst staan drie kandidaten die nog geen vijfentwintig jaar oud zijn: Tine Kellens (19), Dagmar Ottenbourgs (21) en Jorg Stas (23).

News

Alkenaar (51) bereikt als eerste Belg ooit de top van de K2

Nooit eerder was een Belg erin geslaagd de top van de K2 te bereiken. Tot Alkenaar Paul Hegge (51) zaterdag, op de nationale feestdag nota bene, een Belgische vlag plantte op de op één na hoogste berg ter wereld. Een niet te onderschatten prestatie, want slechts een 300-tal klimmers deden het de Limburger voor.

News

Man bedreigt ex met besmette HIV-spuit en foltert haar urenlang: “Beestachtige feiten”

Een 50-jarige man riskeert een celstraf van zeven jaar voor een poging moord en foltering van zijn ex-vriendin. Hij wachtte de vrouw op in haar appartement in Sint-Truiden waar de gruwel begon. Hij sloeg haar op het hoofd, trok haar haren uit en reed met haar naar het kanaal in Diepenbeek waar hij haar in het water dreigde te duwen. De vrouw werd door de politie bijna levenloos aangetroffen in zijn bestelwagen.

Alert

Alkenaar (50) foltert ex urenlang tot ze bijna dood is: “Ze baadde in het bloed”

Een 50-jarige man moet vrezen voor een celstraf van zeven jaar voor een poging tot moord en foltering van zijn ex-vriendin. Hij wachtte de vrouw op in haar appartement in Sint-Truiden waar de gruwel begon. Hij sloeg haar op het hoofd, trok haar haren uit en reed met haar naar het kanaal in Diepenbeek waar hij haar in het water dreigde te duwen. De vrouw werd door de politie bijna levenloos aangetroffen in zijn camionette.

Alert

15 kilometer extra trajectcontrole in Limburg

Om snelheidsduivels te vatten komen er binnenkort nieuwe trajectcontroles tussen Alken en Sint-Truiden, in Hoeselt en in Lanaken. Dat heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aangekondigd. Eerder was al bekendgemaakt dat ook in Dilsen de snelheid op twee plekken permanent zal gemeten worden. Met de extra 14,8 kilometer erbij zal er nu op 32,2 kilometer Limburgse gewestwegen trajectcontrole gebeuren.

Traffic

Inbraak via venster

Onbekenden verschaften zich via een venster toegang tot een huis in de Nachtegaalstraat in Alken en gingen vervolgens aan de haal met juwelen. De feiten zijn donderdag om 13.40 uur vastgesteld. (ppn)

Alert

Vrouw die xtc-pillen “verzamelde” moet 16 maanden naar de cel

Een 40-jarige vrouw uit Alken moet voor zestien maanden de cel in voor het dealen en bezit van drugs. “Die xtc-pillen? Ik verzamelde ze”, gaf ze als uitleg voor de rechter. Een 53-jarige vriend uit Bilzen moet voor twee jaar naar de gevangenis.

News

VIDEO. Politie LRH niet bereikbaar in Hasselt door verhuis

Dinsdag en woensdag is de politie Limburg Regio Hoofdstad niet bereikbaar in het kantoor van Hasselt. Wie dan aangifte wil doen, moet naar het wijkkantoor in Alken.

Alert

Vier inbraken in Terkoest

In Terkoest zijn donderdagmorgen een inbrekers op ronde geweest. Ze sloegen toe in de Koningsveldstraat. Daar werd een deur opengebroken. De buit bestond uit geld. In de Acialaan is een raam van een huis geforceerd om binnen te geraken. De buit is niet bekend. In dezelfde buurt, in de Klein Koosterstraat is geld gestolen. Een deur werd opengebroken. Op dezelfde manier probeerden de daders binnen te geraken in een huis in de Ruiterstraat. Dat lukte daar niet. De eerste melding van een inbraak kwam om 2 uur ’s morgens. De overige bewoners stelden de inbraak pas ’s morgens bij het ontwaken vast

Alert
Download