hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zelfs als zwartrijders begrip tonen, toont vervoersmaatschappij geen begrip voor hen

Op het MIVB-net werd een grote controleactie gehouden. Dit jaar zijn er zes zulke grootscheepse acties van de politie in samenwerking met de MIVB gepland. Deze zogenoemde FIPA-acties moeten het aantal zwartrijders terugdringen.

Nieuws

Ex-directeur en spil in Samusocial-schandaal eist 280.000 euro ontslagvergoeding

De gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L’Echo en De Tijd dinsdag.

Nieuws

Binnenstad kleurt groen voor Saint Patrick's Day

Dit weekend werd ook in Brussel Saint Patrick's Day gevierd. De feestdag van de patroonheilige van Ierland wordt wereldwijd gevierd met parades, vuurwerk en muziek. Ook in Brussel vond een optocht plaats en werd het stadhuis een avond lang in het groen gehuld, de kleur die met Ierland wordt geassocieerd.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Laurent Monnier: “Vier blessures vormen geldig excuus”

Na de verrassende overwinning in Aalst trok Brussels met vernieuwde moed naar de Spiroudôme, maar dit keer kwam een door een blessuregolf geteisterde coach Laurent Monier van een kale reis thuis.

Nieuws

Onbekende vrouw dood aangetroffen in werftoilet op Brouckèreplein

Op het Brouckèreplein is maandagmiddag het levenloze lichaam aangetroffen van een onbekende vrouw. Dat meldt het Brusselse parket.

Nieuws

Brussel pas 27ste meest leefbare stad: lucht niet proper genoeg en te veel files

Brussel is niet de beste stad ter wereld om in te leven. Daarvoor is de lucht niet proper genoeg, staan er te veel files en is er te vaak politieke instabiliteit. In de jaarlijkse lijst van “meest leefbare steden ter wereld” van consultancybedrijf Mercer blijft onze hoofdstad dan ook hangen op de 27ste plaats.

Politie en veiligheid
Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...
Nieuws

Hicham (47) maakt droom waar: “Eerst poetste ik toiletten, toen werd ik agent en nu heb ik een film gemaakt”

Het gaat de 47-jarige politieagent Hicham Mabrour voor de wind. Afgelopen weekend stelde hij zijn kortfilm La Fille d’Allochtone voor, en daarmee realiseert hij zijn grote droom. “Maar ik heb er diep in eigen zak voor moeten tasten”, zegt de Marokkaanse Merchtemnaar.

Politie en veiligheid
Nieuws

Buren verenigd in verdriet en ongeloof na nieuw dodelijk ongeval

Op het Liedtsplein in Schaarbeek is zaterdag een wake gehouden voor de 85-jarige vrouw die er een dag eerder was doodgereden. Het collectief 1030/0 bracht er een honderdtal bewoners op de been. Niet enkel verenigd in hun verdriet, maar ook in hun ongeloof.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download