Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Europese ambtenaar slachtoffer van zware agressie in hartje Brussel, komt pas in ziekenhuis weer bij

Een Europese ambtenaar is afgelopen week het slachtoffer geweest van zware agressie op de Vismet in Brussel. Handelaars en bewoners van de buurt zijn intussen een petitie gestart.

News

Meer geld voor succesvolle fietsbrigades: “Wij lieten nog geen enkele overtreder ontsnappen. Wij kennen de weg en zij rijden zich vast in de file”

De fietsbrigades in Brussel zijn een schot in de roos. Vooral de grootste, die van de zone Brussel Hoofdstad Elsene, rijgt de successen aan elkaar. Het Gewest wil daarom extra investeren. Toch weigeren twee politiezones mee op de kar te springen.

Alert

Velomuseum toont 150 jaar Brusselse fietscultuur

Op de Arduinkaai opent vandaag het Velomuseum. Dat pop-upmuseum is een overzichtstentoonstelling over 150 jaar fietscultuur in Brussel. “Hiermee willen we aantonen dat er in Brussel altijd gefietst werd.”

Leisure and hobby

Stadsbeweging in beroep tegen milieuattest voor winkelcentrum op Heizel

Stadsbeweging Bral gaat samen met enkele andere organisatie in beroep tegen het milieuattest voor winkelcentrum Neo 1 op de Heizel. De beweging vindt dat de verkeersknoop die een nieuw shoppingcenter creëert zwaar wordt onderschat.

News

Zeventien arrestaties na halskettingdiefstallen

De Brusselse politie heeft maar liefst zeventien arrestaties verricht in een dossier rond halskettingdiefstallen.

Alert

Bende dieven opgepakt die kettingen van de hals van hun slachtoffer rukten

De politie van Brussel heeft een bende opgepakt die halskettingen afrukte van voorbijgangers. Een juwelier die het goud smolt, is aangehouden. Zijn winkel is op bevel van het parket gesloten.

Alert

Volvo Gent verhoogt wegens groot succes productie XC40

De productie van het belangrijkste automodel in de Volvo-fabriek van Gent, de compacte SUV XC40, wordt volgend jaar met meer dan de helft verhoogd. Dat zegt Volvo-topman Geert Bruyneel in een weekendinterview met De Tijd.

News

Koninklijk Circus zwaait deuren open na renovatie van miljoenen

Het Koninklijk Circus opent dit weekend na een jaar werkzaamheden opnieuw de deuren. De zaal kreeg een facelift en ontvangt de komende maanden onder ander Kylie Minogue en Editors.

News

Brusselse ex-schepen Ans Persoons niet klaar met politiek: van ‘bitter en boos’ naar gloednieuwe burgerlijst

De burgerlijst Change.Brussels wil met lijsttrekster Ans Persoons op 14 oktober voor dé verrassing zorgen. Maar hoe concreet wordt zo'n lijst dan wel gedragen door burgers? “Sommige mensen waren in het begin achterdochtig.”

Alert

Koning Filip neemt eerste Museumpas in ontvangst

Koning Filip nam donderdag in het Koninklijk Paleis de eerste Museumpas in ontvangst.

News
Download