Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Verkeerschaos in centrum Brussel door fietswedstrijd

De eerste editie van de fietswedstrijd BXL Tour brengt grote verkeersproblemen met zich mee in het hele stadscentrum. “Dit moeten we in de evaluatie bekijken voor mogelijke volgende edities”, stelt woordvoerster van Brussel Mobiliteit, Inge Paemen.

Nieuws

Identiteitskaart kwijt? Dat is dan 225 euro, alstublieft

Brusselaars verliezen maar beter niet drie keer op rij hun identiteitskaart. Een nieuwe kost dan 225 euro, ook als die gestolen werd. Het nieuwe tarief komt extra hard bij wie weinig financiële marge heeft, zoals daklozen.

Nieuws

Arbeiders van Brussel-Net lopen brandwonden op bij huisvuilophaling

Twee arbeiders van Brussel-Net hebben ernstige brandwonden opgelopen door zuren bij het ophalen van huisvuil. De incidenten gebeurden op 9 en 15 juni. Woordvoerder Etienne Cornesse bevestigde vrijdag berichtgeving op de website van Sudpresse.

Nieuws

Herschikking Brussels bestuur pas in september rond

Pas in september zal het Brusselse stadsbestuur in een definitieve plooi vallen. De nieuwe burgemeester, Philippe Close (PS), zit pas op 4 september zijn eerste gemeenteraad voor.

Nieuws

Grote verkeershinder in Brussel door grondverzakking op Franklin Rooseveltlaan

In Brussel is door een grondverzakking op het kruispunt van de Franklin Rooseveltlaan en Lloyd Georgelaan, de Franklin Rooseveltlaan afgesloten komende van het stadscentrum. Dat zorgt voor grote verkeershinder in beide richtingen, meldt Brussel Mobiliteit. De grondverzakking is te wijten aan een ondergronds waterlek.

Wegen en verkeer

Anderstaligen leren al zingend Nederlands in AB

Na de theatervoorstelling ‘Gelukkig Zijn’ sloegen Peter Schoenaerts van Theater van A tot Z en Ancienne Belgique - AB de handen in elkaar. Nu organiseren ze gelijknamige zangsessies waar anderstaligen Vlaamse en Nederlandse hits komen zingen. Halfweg deze maand vond de laatste sessie van dit seizoen plaats. Wij waren erbij.

Nieuws

Oude postkaartencollectie is Brusselse ‘Google Street View’ avant la lettre

Bozar viert de veertigste verjaardag van uitgeverij Plaizier met een tentoonstelling waarbij u aan de hand van de postkaarten van Plaizier door het oude Brussel wandelt.

Nieuws
Download