Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na anderhalf jaar puzzelen aan dino Ben, moet Aldo ander werk zoeken: “Het zwarte gat dreigt”

Na anderhalf jaar werk staat Plateosaurus Ben te schitteren in het museum voor Natuurwetenschappen. Het fossiel van 210 miljoen jaar oud vervoegt de andere dino's naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de dinogalerij.

Nieuws

Vereniging vraagt uw hulp om te helpen zoeken naar woningen voor daklozen

De vereniging ‘400Daken’ start begin volgend jaar met de tweede fase van haar zoektocht naar woningen voor daklozen. Daarbij doet ze een oproep aan burgers die zich engageren om mee te denken over mogelijke oplossingen.

Nieuws

“Winnen is de beste remedie”

De Europese campagne werd afgesloten in de hoofdstad waar vanaf nu alle aandacht naar de Belgische competitie gaat. Assistent-coach Wim Van Peteghem beseft dat de huidige rode lantaarn niet strookt met de ambitie bij de huidige vicekampioen.

Nieuws

Politie lanceert ‘most wanted’-lijst voor verdachten van Brusselse rellen

De federale politie heeft een lijst gepubliceerd met daarop negen mannen die gezocht worden voor de rellen van enkele weken geleden in Brussel.

Politie en veiligheid

Tommelein huldigt mini-waterstofcentrale en ziet “goed alternatief voor kernenergie”

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) heeft in Putte een mini-energiecentrale op waterstof ingehuldigd. De Antwerpse gemeente pioniert door overheidsgebouwen, een sportaccommodatie en een buitenschoolse opvang van energie te voorzien via mini-energiecentrales van het bedrijf Elugie. Tommelein beschouwt de technologie als een mogelijk alternatief voor kernenergie.

Nieuws

Moeder die peuter doodde en lichaam in brand stak, blijft twee maanden langer in de cel

De 27-jarige vrouw wiens peuter op 24 september verkoold werd aangetroffen in Zemst, blijft nog minstens twee maanden in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer donderdag beslist. De vrouw heeft intussen bekend dat ze het kind gedood heeft maar hoe ze dat precies gedaan heeft, is nog niet duidelijk.

Nieuws

Schaarbeek raadpleegt inwoners om naam “goede kant” van straat te veranderen

Het deel van de Aarschotstraat waar geen raamprostitutie is, zou van naam kunnen veranderen. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Bernard Clerfayt. De gemeente Schaarbeek gaat de betrokken inwoners raadplegen.

Nieuws

Gewest lanceert parking betalen met smartphone

Het Brussels parkeeragentschap lanceerde gisteren het gewestelijk parkeerplatform BIPaSS. Daarmee kan je in het gewest je parkeerplaats betalen met je smartphone.

Vrije tijd en hobby

Handelaars krijgen geld voor schade na rellen

De federale overheid springt bij om de handelaars te steunen die getroffen werden bij de rellen. Veel dossiers van handelaars zijn echter onvolledig.

Nieuws
Download