What has the day in store for us
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VTM-ploeg aangevallen met rookbommen en voetzoekers in ‘Mars tegen Marrakech’

Enkele duizenden manifestanten zijn vandaag samengekomen op het Brussels Schumanplein om in een statische ‘Mars tegen Marrakech’ hun ongenoegen te uiten over het migratiepact. Journaliste Hannelore Simoens en haar cameraploeg stonden er klaar voor een live-interventie in VTM Nieuws, toen ze met rookbommen en voetzoekers belaagd werden door betogers die liever niet in beeld kwamen.

News

Theo Francken spreekt steun uit voor beladen ‘Mars tegen Marrakech’: “Ik deel die woede en frustratie”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en MigratieTheo Francken (N-VA) heeft in een video zijn steun uitgesproken voor de ‘Mars tegen Marrakech’ die zondag in Brussel plaatsvindt. “Ik denk dat het belangrijk is een signaal te geven: ‘Wij zijn tegen het huidige model, die chaos en illegale migratie.’ Maar hou het netjes.”

News

Politie schiet man dood die ouders bedreigde en agenten aanviel met sabel in Brussel

De politie heeft zaterdagochtend een man doodgeschoten in Brussel. Hij gedroeg zich extreem gewelddadig tegen zijn ouders en bedreigde later agenten met een zwaard. Eén van de agenten opende daarop het vuur. De belager overleed aan zijn verwondingen.

Alert

Nieuwe protesten van gele hesjes trekken zich op gang in Brussel en Parijs: mannen met maskers en voetzoekers opgepakt

De actie van de gele hesjes heeft zich zaterdagnamiddag op het Luxemburgplein opnieuw op gang getrokken. Nadat het protest over leek, kwamen enkele nieuwe groepen van gele hesjes het protest vervoegen.

News

Arts UZ Leuven betrapt op implantatenzwendel: mogelijk meer dan 100 gedupeerden

Het gerecht vervolgt een chirurg die jarenlang patiënten opereerde met ongekeurde implantaten. Dat gebeurde in het UZ Leuven, het grootste academisch ziekenhuis van ons land, schrijft De Tijd zaterdag.

News

Bankbediende Joos (64) laat als kampioen-trappenloper veel jongere tegenstrevers achter zich

Bankbediende Joos Aelbrecht uit Opwijk neemt elk jaar deel aan de ‘Belfius Tower Stairs for Life’. Donderdag werd hij gehuldigd als de man die het hoogste aantal keren de trappen beklom. Zijn droom - 3.000 hoogtemeters halen - behaalde hij met verve.

News

Kunstenfoyer in metroBeurs zal QARTIER heten

De gloednieuwe kunstenruimte in premetrostation Beurs krijgt de naam QARTIER mee. De naam werd gekozen uit 83 inzendingen.

News

Gewestelijke projectoproep voor schoolstraten gelanceerd

De negentien Brusselse gemeenten hebben tot 31 januari tijd om schoolstraatprojecten in te dienen bij Brussel Mobiliteit. Zo kunnen ze de luchtkwaliteit, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de omgevingen van scholen verbeteren.

News

Miljoen euro om verkeersveiligheid te verhogen

Het Brussels Gewest maakt een mooi bedrag vrij van 974.608 euro om een aantal werkzaamheden uit te voeren om de verkeersveiligheid in negen Brusselse gemeenten te verhogen.

News

Onze redactrice spreekt een dag lang halsstarrig Nederlands in Brussel: één keer werd het té gênant

Negen op de tien Vlamingen spreken Frans als ze in onze hoofdstad in die taal worden aan­gesproken. Maar hoe voelt het om er halsstarrig Nederlands te blijven spreken? Ongemakkelijk. Onbeleefd. En je moet geduld hebben. Dat ondervond onze reporter die zich in hartje Brussel een dag lang enkel behielp in het Nederlands met een vleugje West-Vlaams. Behalve die ene keer, omdat het echt té gênant werd.

News
Download