Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Inge Michielsen trekt lijst Open Vld

Provincieraadslid Inge Michielsen trekt de verkiezingslijst voor Open VLD in Zwijndrecht. Ze zal haar mandaat als provincieraadslid niet verlengen en kiest resoluut voor de gemeenteraad. Ze wordt gevolgd door de 22-jarige student Yanko Beeckman uit Burcht op plaats twee. Vier kandidaten zijn jonger dan 24. De jongste kandidaat, Anaïs Gelle, is gisteren 18 jaar geworden. “Ik voel me geruggensteund door onze leden en kandidaten om als lijsttrekster de uitdaging aan te gaan”, zegt Michielsen. “We stappen naar de kiezer met betrouwbare kandidaten uit Zwijndrecht en Burcht, jong en oud, die verantwoordelijkheid kunnen nemen en met gezond verstand de dingen willen aanpakken.

News

Man gearresteerd na poging om Aldi te overvallen in Zwijndrecht

Een 25-jarige man heeft woensdagochtend geprobeerd het filiaal van Aldi te overvallen aan de Heidam in Zwijndrecht. Een passant kon echter de politie verwittigen en de overvaller kon worden gearresteerd.

Alert

Minister steunt kleinschalige projecten

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) trekt 85.000 euro uit om kleinschalige projecten in Klein-Brabant en Zwijndrecht te steunen.

News

Waterbus naar het Noorden

DeWaterbus vaart sinds 1 juli vorig jaar op de Schelde als alternatief vervoermiddel voor wie vanuit Hemiksem en Kruibeke naar Antwerpen wil. Door het succes van de zuidelijke route en de nood aan mobiliteitsoplossingen breidt het Havenbedrijf het traject van De Waterbus dit najaar uit met een noordelijke route in het havengebied én tegen begin volgend jaar naar het Albertkanaal dankzij de inzet van zes nieuwe schepen.

News

Grote uitbreiding bij Aertssen Group en 100 vacatures

VERREBROEK/STABROEK - Familiebedrijf Aertssen Group zet haar uitbreiding verder en bouwt op Linkeroever een nieuw Logistiek centrum van 13 ha.Dinsdag werd het officiële startschot van de bouw gegeven met het slaan van de eerste paal. De groep blijft in een sneltempo groeien en zoekt momenteel nog 100 nieuwe medewerkers.

News

Grote hinder door Oosterweelwerken op Pastoor Coplaan én Statiestraat

Het wordt tanden bijten de komende maanden voor de Zwijndrechtenaren. Maandag startten de voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding op de Pastoor Coplaan en in juni wordt de Statiestraat, in het verlengde van de Pastoor Coplaan, onder handen genomen.

Traffic

Weer Zwijndrecht-Zwijndrecht

Op zaterdag 26 mei 2018 wordt de 41e editie van de wielertoerrit Zwijndrecht NL – Zwijndrecht B gereden, een toertocht van 216 km voor wielertoeristen.

News

Man achter café met wc-potten als stoelen komt nu met broodje baksteen

Peter Meyer, uit Zwijndrecht, is loodgieter en gek op zijn job, maar door een ongeval moet hij het voorlopig rustig aan doen. Zijn werk laat hem echter niet los en dus gebruikt hij zijn ervaring en werkmateriaal als inspiratie in de keuken.

News

Loodgieter verkoopt ‘bakstenen’ broodjes

Peter Meyer (55) verkoopt elke zondag speciale ontbijten in zijn zaak. De bakvormen die hij gebruikt, zorgen voor rechthoekige broodjes in de vorm van een baksteen. “Naar analogie met de Vlaamse gedachte: een baksteen in de maag.”

News

Mama van Emma (6) met zeldzaam syndroom van Rett getuigt in ‘Vandaag over een jaar’ over spraakcomputer

Emma (6) uit Zwijndrecht heeft het syndroom van Rett waardoor haar ontwikkeling op vroege leeftijd is gestopt. Zo kan ze niet praten. Maar dankzij een dure spraakcomputer, lukt dat wel. “Nu kan ze kiezen wat ze wil eten”, zegt haar mama.

News
Download