Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tuin WZC Craeyenhof wint prijs Groene Lente

ZWIJNDRECHT – Het nieuwe woonzorgcentrum Craeyenhof van het OCMW Zwijndrecht komt als winnaar uit de bus in de categorie Buurgroen van de wedstrijd Groene Lente. De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) organiseert deze wedstrijd reeds meer dan 30 jaar.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

14 bodybuilders veroordeeld tot celstraf voor hormonenhandel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft veertien beklaagden uit het bodybuilding- en fitnessmilieu veroordeeld voor de handel en het gebruik van hormonen.

Nieuws

Buxusmot vernietigt aanplanting.

Dat de buxusmot in tuinen schade heeft aangebracht hebben vele mensen moeten ondervinden. Ook de gemeentelijke aanplantingen hebben ernstige schade opgelopen, in 't bijzonder op de begraafplaatsen en vóór het administratief centrum. Iedereen kent wel die grote buxuspartij. Aldus schepebn Bruno Byl.

Nieuws

Voka misnoegd over extra financiële druk op bedrijven

Voka en Zwijndrecht liggen op ramkoers. Oorzaak is de afschaffing van vrijstellingen op de zogenaamde drijfkrachtbelasting in de gemeente. Volgens Voka moeten de zes grootste lokale industriële bedrijven daardoor gezamenlijk 3,2 miljoen euro extra betalen.

Nieuws

Sarcofaag rond vervuild Fort Filip moet 48 miljoen liter olie inkapselen

Het Antwerpse Havenbedrijf wil begin 2019 het gigantisch vervuilde Fort Filip onder handen nemen. Meest waarschijnlijk is dat het ‘gif-fort’ tot 35 meter diep zal worden ingekapseld. Een voorstel daartoe wordt binnenkort ingediend bij OVAM die het laatste woord heeft.

Nieuws

Voka niet te spreken over extra belasting voor bedrijven in Zwijndrecht: “De politieke ambities van één persoon primeren hier”

Zwijndrecht verhoogt vanaf begin volgend jaar de lokale drijfkrachtbelasting, een belasting op motoren en machines die in een onderneming worden gebruikt. De gemeente zegt die maatregel te moeten nemen omdat er anders een financiële put achterblijft. Werkgeversorganisatie Voka is niet te spreken over deze maatregel en vermoedt dat burgemeester André Van de Vyver de personenbelasting niet wil optrekken omwille van de verkiezingen in 2018.

Politie en veiligheid
Nieuws

Kiel van nieuwe baggerboot voor Deme gelegd

Woensdag vond de kielleggingsceremonie plaats voor de ‘Spartacus’ op de scheepswerf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel in Nederland. De ceremonie is een nieuwe mijlpaal in de bouw van de krachtigste snijkopzuiger ter wereld. Die zal aan het werk gaan voor de Antwerpse baggermaatschappij Deme met hoofdkwartier in Zwijndrecht

Nieuws

Moskee houdt benefiet om te kunnen uitbreiden

Moskee Safa op de Krijgsbaan in Zwijndrecht wil uitbreiden. “Naast onze gebedsruimte, willen we een centrum voor de jeugd oprichten met een sportclub, klaslokalen en een snackbar”, klinkt het.

Nieuws

Celstraffen tot drie jaar gevorderd voor cannabisplantages

Het openbaar ministerie heeft vrijdag celstraffen tot drie jaar gevorderd voor vijf beklaagden die betrokken waren bij twee cannabisplantages in Zwijndrecht en Hamme. Er werden in totaal 1.600 planten aangetroffen.

Nieuws

DP World Antwerp brengt eerste duurzaamheidsverslag uit

Als eerste containerterminal in de haven van Antwerpen brengt DP World Antwerp een duurzaamheidsverslag uit. Het verslag geeft de realisaties van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid in de periode van 2013 tot en met 2016 weer. Ook de komende jaren wil DP World Antwerp koploper op het vlak van duurzaamheid blijven.

Nieuws
Download