Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Doorbraak in Oosterweeldossier: Procedures bij Raad van State gestopt

In het Oosterweeldossier zijn de laatste procedures voor de Raad van State definitief stopgezet. Bovendien is er ook meer duidelijkheid over het Haventracé. Eerder werd ook een samenwerkingsakkoord gesloten met de gemeente Zwijndrecht. “De molenstenen rond de nek van het Oosterweeldossier worden nu 1 voor 1 weggenomen. De weg is nu vrij voor de start van de eerste werken”, zegt een tevreden Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Nog dit jaar gaat de eerste schup in de grond”.

Wegen en verkeer

Afval op twintig plaatsen onder de grond: minder geluidsoverlast en geurhinder

Op twintig plaatsen in Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht kunt u vanaf volgend jaar met uw afval in ondergrondse containers terecht.

Nieuws

13-jarige moordverdachte vrijuit maar getekend voor leven volgens advocaat: “hard aangepakt door tegenpartij”

De minderjarige moordverdachte die zich niet voor assisen moest verantwoorden in de moord op Brenda Rollier (zie hierboven), werd vrijgesproken door de jeugdrechter. Toch kwam de tiener, die op het moment van de feiten 13 jaar was, niet ongeschonden uit het proces. Dat zegt zijn advocaat Steven Henderickx (foto). “Mijn cliënt stelde die bewuste avond op commando een paar kleine handelingen in het huis van Brenda Rollier”, schetst Henderickx. “Zaken waarvoor je als dertienjarige niet verantwoordelijk gesteld kan worden. Tussen het moment van de feiten en de eerste bekentenissen heeft hij daar zwaar onder geleden. Zijn schoolresultaten gingen achteruit, hij keerde in zichzelf en zijn karakter begon te veranderen. Twee jaar lang heeft hij alles op zichzelf verwerkt.”

Politie en veiligheid

Lezer klaagt over “onzichtbaar” kruispunt Oeverkant/Heirbaan

In een brief aan de Zwijndrechtse burgemeester Van de Vyvere klaagt lezer Paul Maes over het fietspad Oeverkant/Heirbaan. “Ik wil u er op wijzen dat de wijziging die u uitvoerde ronduit gevaarlijk is.”schrijft hij.

Nieuws

Fiat voor akkoord Oosterweel

Het samenwerkingsakkoord tussen de gemeente Zwijndrecht en de Vlaamse overheid, dat de leefbaarheid in de gemeente moet garanderen, is gisteravond goedgekeurd door de gemeenteraad.

Nieuws

Vlaanderen belooft maatregelen voor leefbaarheid in Zwijndrecht

Het gemeentebestuur van Zwijndrecht en de Vlaamse regering hebben een overeenkomst gesloten die met de komst van de Oosterweelverbinding de leefbaarheid in de gemeente garandeert.

Nieuws

Deme mag kabel naar stopcontact op zee trekken

Netbeheerder Elia gunt het contract voor de aanleg van een onderzeese kabel naar een energieplatform op de Noordzee aan Deme Groep. Elia Asset en Dredging International, dat deel uitmaakt van Deme Groep, ondertekenden woensdag een contract met een waarde van 130 miljoen euro.

Nieuws

Twee keer brons op wereldspelen voor Ippon Zwijndrecht

Op de wereldspelen in Wroclaw hebben beide duo’s van Ippon Zwijndrecht een bronzen medaille weten te behalen. Een knappe prestatie als je weet dat de hele wereldtop present was op deze alternatieve Olympische spelen voor 31 sporten met atleten uit 111 landen.

Nieuws

Fietspad langs Schelde met gevaarlijk eindpunt

Er is een nieuw aangelegd fietspad naast de Schelde in Burcht. Een lezer van uw krant vindt het onbegrijpelijk dat het eindpunt van het fietspad ter hoogte van Ytong, plots stopt zonder afrit.

Wegen en verkeer

Fietspad langs de Schelde met gevaarlijk eindpunt

Er is een nieuw aangelegd fietspad naast de Schelde in Burcht. Lezer Maes vindt het onbegrijpelijk dat het eindpunt van het fietspad ter hoogte van Ytong, plots stopt zonder afrit.

Wegen en verkeer
Download