Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zwijndrecht krijgt eigen infopunt rond Oosterweelwerken

In Zwijndrecht opent zaterdag een infopunt waar bewoners terechtkunnen voor al hun vragen rond de Oosterweelverbinding en de werken die daarvoor momenteel en de komende jaren plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente en in de ruimere omgeving. Er staan infopanelen, je kan er brochures meenemen en gebruikmaken van een interactieve applicatie. Een team van medewerkers staat klaar om persoonlijk meer uitleg te geven.

Traffic

VOKA blij met waterbus naar industrieterreinen

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is blij dat De Waterbus eindelijk de industrieterreinen in de haven zelf zal bedienen.

News

Britse chemiereus investeert 150 miljoen euro in Zwijndrecht

Het Britse chemiebedrijf Ineos investeert in de komende jaren 150 miljoen euro in de site in Zwijndrecht. Dat geld gaat naar betere installaties zodat de productie efficiënter kan verlopen. In Zwijndrecht worden ethyleenoxide en afgeleide producten gemaakt, die onder meer worden gebruikt in cosmeticaproducten en geneesmiddelen.

News

Dirk Cordeel in Galerij der Prominenten

Voor zijn opvallende verdienste op economisch vlak, heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vanavond CEO Dirk Cordeel van bouwbedrijf Cordeel Group opgenomen in haar Galerij der Prominenten. "Ik ben enorm dankbaar en erkentelijk voor deze eer’, sprak de Wase topondernemer bij de officiële inhuldiging van de bijhorende gouden plaat.

News

Weer twee N-VA’ers in opspraak door racisme

Opnieuw zijn twee N-VA’ers aan de kant geschoven voor racistische en antisemitische uitspraken online.

News

Tien dagen geleden gevraagd,vandaag al nieuwe directrice

De prijs voor meest flexibele onderwijskracht geven wij aan Ine De Paepe. Zij begon gisteren als nieuwe directeur in de Vrije Basisoefenschool, maar werd daarover pas tien dagen eerder ingelicht.

News

Toegankelijk openbaar vervoer in Zwijndrecht

Op 23 augustus ging de gemeenteraad niet in op een vraag van N-VA om de Zwijndrechtbus volledig rolstoeltoegankelijk te maken. De gemeente legt deze minibus sinds eind 2017 zelf in, omdat de Lijn niet bereid is de frequentie van de gewone bussen te verhogen. Nochtans is dit nodig. Het gemeentelijk initiatief kan bij de inwoners dan ook op veel bijval rekenen.

News

N-VA-voorstel voor toegankelijke Zwijndrecht-Bus afgewezen

N-VA lanceerde een voorstel om de Zwijndrecht-bus toegankelijker te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit als rolstoelgebruikers of ouderen die moeilijk te been zijn, maar ook voor jonge gezinnen of grootouders met een kinderwagen.

News

Vlaamse Katty is eerste erkende kattenfotografe van Europa: “Dankzij mij hebben baasjes een blijvend portret van hun lievelingsdier”

Katty Plevoets uit Zwijndrecht is de eerst erkende kattenfotografe van Europa. Met haar bedrijf Katsign fotografeert zij al vier jaar katten en andere huisdieren. “Baasjes zijn altijd blij als ze een blijvend portret hebben om hun vriend te gedenken”, vertelt ze.

News

Met de elektrische fiets tegen verkeersbord

Vrijdagavond is een fietser op een elektrische fiets tegen een verkeersbord gereden. Het slachtoffer kwam vanuit de richting van Zwijndrecht in de richting van Antwerpen gereden.

News
Download