Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man die echtgenote wilde doodspuiten met insuline moet vijftien jaar cel in

Het Antwerpse hof van beroep heeft Etienne F. (64) uit Zwijndrecht veroordeeld tot vijftien jaar cel, omdat hij zijn echtgenote (60) twee jaar geleden proberen doden had met een overdosis insuline. Het hof bevestigde daarmee de straf die de bruggepensioneerde in eerste aanleg had gekregen.

Nieuws

Militairen oefenen reddingsactie langs de Schelde

Schrik niet als u de volgende dagen geweerschoten hoort en legerwagens ziet rijden: het leger oefent in de regio voor operatie ‘Storm Tide’.

Nieuws

VIDEO. Geen natte voeten meer in Burcht

Binnenkort geen natte voeten of vochtige kelders meer bij de bewoners van de Krijgsbaan in Burcht. De provincie Antwerpen investeert bijna twee en een half miljoen euro om er de overstromingen van de Zwaluwbeek tegen te gaan. Er wordt een pompstation gebouwd die het overtollige water naar de Schelde overbrengt. En er komen bijkomende bufferbekkens.

Nieuws

Vrachtwagenbestuurder verliest tankwagen in Waaslandhaven

Een vrachtwagenchauffeur is donderdagmiddag om 11 uur zijn tankwagen verloren in de Keetberglaan in de Waaslandhaven.

Wegen en verkeer

Opnieuw zwaar ongeval met fietser: 80-jarige zwaargewond bij oversteken in Melsele

Een 80-jarige fietser uit Zwijndrecht is woensdagmiddag omstreeks 13.45 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Kruibekesteenweg in Melsele bij het Oost-Vlaamse Beveren.

Wegen en verkeer

Warmste kerstconcert van Lions Club Linkeroever

Om hun Centennial jaar 2017 mooi af te sluiten organiseert Lions Club Antwerpen Linkeroever in samenwerking met SCALA “Het warmste kerstconcert”, op 23 december in de concertzaal van deSingel.

Nieuws

Prins Boudewijnstraat krijgt als eerste buurtstalling voor fietsen

Zopas zijn aan de Prins Boudewijnstraat de werken gestart voor de bouw van een buurtstalling voor fietsen. In deze afgesloten en overdekte berging zullen stevige beugels staan waaraan je je fiets kan vastmaken met je eigen slot. Er zal plaats zijn voor zo’n veertien fietsen. De huurprijzen variëren van vier tot acht euro per maand, afhankelijk van je keuze om een dubbele plek of een individuele plek te nemen, dan wel een bakfiets te willen stallen.

Wegen en verkeer

Oud-schepen Walter De Wulf (74) overleden

Dinsdag 10 oktober is Walter De Wulf aan de gevolgen van een ziekte overleden. Hij was schepen (Open VLD) te Zwijndrecht in de periode 1994 tot 2006 en was bevoegd voor sport en openbare werken.

Wegen en verkeer

Slachtoffer schrijft emotionele brief aan fietsendief: “Het is onzeker of mijn zoon ooit zal fietsen, maar dankzij de bakfiets konden we wel samen genieten”

Aan het station van Zwijndrecht werd vorige week een bakfiets gestolen. Niets bijzonders, zal u denken, dat gebeurt ergens in Vlaanderen vast iedere dag? Maar deze diefstal is anders, vooral omdat de eigenares zich in een emotionele post op Facebook rechtstreeks tot de fietsendief richt. “Ik weet niet of mijn zoon zal kunnen fietsen, maar dankzij onze bakfiets konden we daar toch al samen van genieten.”

Nieuws

VIDEO. Ook Zwijndrecht wil halte waterbus

Burgemeester André Van de Vyver van Zwijndrecht wil dat de waterbus ook in zijn gemeente een stopplaats krijgt. Daarvoor moet er dan wel een nieuwe aanlegsteiger gebouwd worden. Van de Vyver wil over de plannen een gesprek met de rederij die de waterbus uitbaat en met het havenbedrijf. eerder vroeg ook de gemeente Boom al zo'n halte.

Nieuws
Download