Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietspad langs Schelde met gevaarlijk eindpunt

Er is een nieuw aangelegd fietspad naast de Schelde in Burcht. Een lezer van uw krant vindt het onbegrijpelijk dat het eindpunt van het fietspad ter hoogte van Ytong, plots stopt zonder afrit.

Wegen en verkeer

Fietspad langs de Schelde met gevaarlijk eindpunt

Er is een nieuw aangelegd fietspad naast de Schelde in Burcht. Lezer Maes vindt het onbegrijpelijk dat het eindpunt van het fietspad ter hoogte van Ytong, plots stopt zonder afrit.

Wegen en verkeer

Drie jaar cel voor reeks woninginbraken

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ismet B. (45) veroordeeld tot drie jaar cel voor zes woninginbraken en drie pogingen daartoe. De Montenegrijn maakte deel uit van een rondtrekkende Oost-Europese bende, die aan bijna zestig feiten kon gelinkt worden.

Nieuws

Poldercafé maakt muzikale doorstart voor hele gezin

Zaterdag opent De Smoutpot opnieuw de deuren. Niet alleen van het café, maar ook van de tuin en de speeltuin. Nieuwe uitbaters Anneke Buytaert en Nelis Hiel gaan voor een gezellige ontmoetingsplek voor het hele gezin, waar ook plaats is voor muziek.

Nieuws

Vrouw van Oost-Vlaamse gouverneur doopt waterbus

Grietje François, de echtgenote van de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers doopte vanmorgen de nieuwe waterbus die ingezet wordt op de lijn Antwerpen-Kruibeke-Hemiksem. Het 24,5 m lange schip vaart een half uur op het traject tegen een snelheid van 40 km per uur.

Nieuws

VIDEO. Burcht opent federaal forensisch psychiatrisch centrum

In Burcht bij Zwijndrecht is donderdag een gloednieuw Forensisch Psychiatrisch Centrum geopend. Een speciale instelling voor gedetineerden die speciale opvang nodig hebben en niet thuishoren in een gewone gevangenis. >

Nieuws

Zwemmen als een zeemeermin: zo ziet dat er onder water uit

Manou Roa Estrada (14) uit Zwijndrecht start in september met haar eigen zwemschool. Niet zomaar een, maar een zeemeerminzwemschool. “Zwemmen met meerminvinnen is minder eenvoudig dan dat het op het eerste zicht lijkt”, vertelt Manou. “Het is niet zomaar wat met de vin in het water slaan. Er is wel een bepaalde techniek. De voeten, knieën en heupen moeten als één bewegen. Eens je de techniek onder de knie hebt, dan volgen de kunstjes onder water.”

Nieuws

Manou (14) richt Antwerpse zeemeerminschool op

Manou Roa Estrada (14) uit Zwijndrecht start in september met haar eigen zwemschool. Niet zomaar een, maar een zeemeerminzwemschool. “Het geeft een sierlijk, bijna magisch gevoel”, zegt Manou.

Nieuws

Jo De Backer Kamervoorzitter vanaf mei 2018

Jo De Backer, executive director van de Niko Group met zetels in Antwerpen én Sint-Niklaas, is de nieuwe voorzitter-elect van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Daarmee zet de Kamer de traditie verder om tijdig in de opvolging van haar voorzitter te voorzien.

Nieuws

Marijke doopt Minerva van Deme

Het nieuwste schip van DEME, de sleephopperzuiger ‘Minerva’, werd vandaag officieel gedoopt in de haven van Zeebrugge. Het schip werd gedoopt door Marijke Verboven, de echtgenote van Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn. Tijdens de doopplechtigheid van ‘Minerva’ stelde DEME ook ‘Mellina’ voor, de grindhopperzuiger die door dochteronderneming DEME Building Materials zal worden ingezet.

Wegen en verkeer
Download