Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inbrekers vaker weg met e-bikes en koersfietsen

Er is vorig jaar niet meer ingebroken in politiezone Voorkempen dan in 2016. Volgens korpschef Geert Smet komt dat onder meer door de uitbreiding van het ANPR-netwerk en de buurtinformatienetwerken.

Melding

Dure Buurtbus wordt bijna de helft goedkoper voor gebruikers

De Buurtbus, die door veel gebruikers als vrij duur werd beschouwd, wordt bijna de helft goedkoper. De gebruikers betalen nu 0,70 euro per kilometer. Hopelijk vanaf juni - als alles tijdig goedgekeurd raakt - zal die prijs worden verlaagd naar 0,40 euro per kilometer.

Nieuws

Puuur werft nieuwe huishoudhulpen aan

Het regionale huishoudhulpkantoor van Puuur in Zoersel, een afdeling van Landelijke Thuiszorg, organiseerde in samenwerking met VDAB, de gemeente en het OCMW een praktische opleiding poetshulp. Drie dames kregen zopas hun getuigschrift en kunnen direct aan de slag.

Nieuws

Eerste klimaatcafé is succes: “Veel technische kennis aanwezig”

Bij Dieter Coppens komt er geen choco- of speculoospasta met palmolie meer op de tafel, dat hebben zijn kinderen zelf beslist. De Zoerselse presentator vertelde dat tijdens het eerste klimaatcafé dat de gemeente en het OCMW van Zoersel organiseerden.

Nieuws

OCMW bouwt tien nieuwe flats voor iedereen met zorgvraag :“Niet enkel voor bejaarden”

Er komen tien zorgwoningen en een buurthuis in de Smissestraat, achter woonzorgcentrum De Buurt. De OCMW-raad keurde het project goed. In het najaar start de bouw.

Nieuws

Man uit Zoersel verdwenen uit instelling

De politie is op zoek naar Philippe Mattelaer (57), een man die sinds woensdag verdwenen is. Toen verliet hij de instelling Bethaniën in Zoersel, in de Andreas Vesaliuslaan.

Melding

“Zelfs uit een hondendrol moet je inspiratie kunnen halen”

De bekende juweelontwerpster Danielle Goffa (66) pakt vier weekends lang uit met een overzichtstentoonstelling van haar werken in zaal De Bijl in haar thuisgemeente Zoersel. Ook tekeningen uit haar studententijd staan er op een originele manier te pronk.

Nieuws

Waterbuffels reageren dolenthousiast op hun eigen zwembad

Op de koe- en waterbuffelboerderij Keysers in Zoersel ging zondag de eerste waterbuffelvijver van Vlaanderen open. Burgemeester Liesbeth Verstreken, met haar been in een brace door een ski-ongeval, mocht het lintje doorknippen, en meteen ook een vaarsbuffelkalf adopteren, dat ze de naam Gerba gaf.

Vrije tijd en hobby

Dauwtrippels lokt driehonderd joggers naar Halle

De eerste editie van Dauwtrippels lokte ruim 300 joggers uit de hele Voorkempen naar Halle-Zoersel.

Nieuws
Download