Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Samentuin De Veldstraat viert vijfde jubileum tijdens Oogstfeest

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan, wordt het jaarlijks Oogstfeest van de ecologische samentuin de Veldstraat in Zoersel zaterdag 26 augustus extra speciaal. Inslaan in zandweg naast nummer 79.

Nieuws

Hidrodoe verwelkomt 600.000ste bezoeker

Het interactieve waterdoecentrum Hidrodoe van Pidpa in Herentals heeft zaterdagmiddag de 600.000ste bezoeker in de bloemetjes gezet. De gelukkige winnaar is een gezinnetje uit Halle-Zoersel.

Nieuws

“Ik twijfel eraan dat onze kleinkinderen nog vlinders gaan zien”

Natuurpunt organiseert morgen en overmorgen voor de elfde keer het Grote Vlinderweekend. Iedereen wordt opgeroepen om vlinders te tellen. De kampioen is Ludo uit Zoersel.

Nieuws

1400 fietsers smullen in de Voorkempen

De toeristische cluster Land van Playsantiën pakte uit met een tocht voor recreatieve fietsers. De afstand bedroeg 40 kilometer.

Nieuws

Sterretjesweiden krijgen vleugje poëzie op gedenksteen

Sinds vorig jaar tref je op elk van de drie begraafplaatsen in Zoersel een sterretjesweide aan. Die werden zopas verrijkt met een rechtopstaande steen met daarop een gedicht.

Nieuws

Fietsen met hapjes

Lekker fietsen in de regio. Dat kan zondag 30 juli in Zoersel en Zandhoven, letterlijk en figuurlijk.

Nieuws

Zoe Fm krijgt twee zenders: “Nu kunnen we meer mensen bereiken”

Zoe FM krijgt vanaf 2018 twee zenders: een in Zoersel op 104,9 en een in Brecht op 107,6. Die laatste is nieuw. “Met de twee frequenties kunnen we de ruime regio van de Voorkempen bereiken”, zegt productmanager Diederik Van Der Veken opgetogen. Zoe FM is ook een van de 35 gelukkigen die als eersten een erkenning kregen. “Nu kunnen we een periode van onzekerheid afsluiten”, zegt Diederik Van Der Veken. “De concurrentie is groot, want er zijn meer dan 290 lokale frequenties op de FM-band. Met het nieuwe frequentieplan zullen twee op de drie zenders verdwijnen.” Maar Zoe FM mag blijven, met twee zenders zelfs. Ook worden er twee extra themakanalen gelanceerd, die alleen online te beluisteren zullen zijn: Zoe Vintage met muziek uit de jaren 1950 en 1960 en radio Zoe Eighties, met muziek uit de jaren 1980. Nieuw is ook dat er een zenderpark komt in de ambachtszone De Ring in Brecht: louter een technisch filiaal. “Onze doelgroep zijn 45-plussers”, zegt Van Der Veken. “In onze regio bereiken we nu al 53 procent van hen. Met onze extra themazenders willen we dat percentage nu nog verhogen.”

Vroeger en nu

Tweemaal Leon: 97 jaar verschil

Leon Gabriëls (bijna 97) is de trotse overgrootvader van… Leon Gabriëls (geboren 11 juli 2017), een flinke baby van een viergeslacht in mannelijke lijn.

Nieuws

Fietsdrieluik ‘Komdispruuvebaosmoemoe’

De toeristische cluster Land van Playsantiën pakt ook deze zomer in de Antwerpse Kempen uit met een driedaags fietsevenement met proevertjes van ‘ba os moemoe’ (‘bij ons moemoe’). Je geniet van hapjes uit de tijd van toen tijdens gezellige tochten. 

Nieuws

11 juliviering

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap vindt dinsdag 11 juli vanaf 18u plaats in de Kapel van het administratief centrum, Handelslei 167 in Sint-Antonius.

Nieuws
Download