Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Legerkamp herdenkt einde Eerste Wereldoorlog

De oud-strijdersbond en de gemeente Zoersel herdenken het einde van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) met tal van activiteiten. Daaronder: een expositie, een bevrijdingsbal en een heus legerkamp in en rond het administratief centrum, Handelslei 167 in Sint-Antonius.

News

Toneelkring ’t Jukschot voert ‘Vals plat’ op

Toneelkring ’t Jukschot voert dezer dagen het blijspel ‘Vlas plat’ van Luc Kerkhofs op in de parochiezaal van Sint-Antonius, Kapellei 1.

News

Nog geen witte rook in Zoersel: gaan N-VA en CD&V apart of in coalitie?

De coalitievorming in Zoersel zit in het slop. Alle partijen, behalve Vlaams Belang (twee zetels), zeggen dat gesprekken lopende zijn, maar een akkoord is er nog niet.

News

Bedrijfsleiders willen windmolenpark op en rond industriegebied

De bedrijfsleiders van Mintjens Group, Fingo en Tri uit Malle onderzoeken of er een draagvlak is om vier windturbines te plaatsen op en rond het industriegebied in Malle. Donderdag is er een infozitting.

News

N-VA is op zoek naar coalitiepartners(s) in Zoersel

Uittredend burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) is aan zet om coalitiegesprekken aan te gaan met andere partijen. Haar partij behaalde 11 van de 27 zetels.

News

N-VA grootste partij in Zoersel, maar lijdt licht verlies

Nu alle bureaus zijn geteld, wat in Zoersel enkele uren langer duurde dan in andere gemeenten, blijkt dat N-VA de grootste partij blijft. De partij zou kunnen samengaan met H-eerllijk Zoersel, maar eventueel ook met CD&V. De coalitiegesprekken moeten nog starten.

News

ANALYSE. N-VA grootste partij in Zoersel, maar lijdt licht verlies

Nu alle bureaus zijn geteld, wat in Zoersel enkele uren langer duurde dan in andere gemeenten, blijkt dat N-VA de grootste partij blijft. De partij zou kunnen samengaan met H-eerllijk Zoersel, maar eventueel ook met CD&V. De coalitiegesprekken moeten nog starten.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Zoersel op 14 oktober

Het ziet er ook nu weer naar uit dat N-VA en CD&V, die op dit moment een coalitie vormden, weer de grootste slokoppen zullen zijn qua aantal stemmen en zetels. Bij N-VA, die zes jaar geleden als een komeet de hoogte inschoot, hopen sommigen zelfs stiekem op een absolute meerderheid met opnieuw uittredend burgemeester Liesbeth Verstreken aan het roer.

News

Meer aandacht voor behoud begraafplaatsen

Erfgoed Voorkempen en de gemeenten Schilde, Wuustwezel en Zoersel laten een studie opmaken voor historisch waardevolle begraafplaatsen. Er wordt ook verder nagedacht over de bescherming en het beheer van de begraafplaatsen.

News

VIDEO. Erfgoed Voorkempen wil historische waardevolle begraafplaatsen beter beschermen

Schilde, Wuustwezel en Zoersel gaan samen laten onderzoeken hoe ze hun historisch waardevolle begraafplaatsen, in de toekomst beter kunnen beschermen...Onder andere de begraafplaats van de Sint-Guibertuskerk in Schilde wordt onder de loep genomen. 

News
Download