60% of your neighbours view the feed on a weekly base
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Twee wallaby’s zijn nog altijd vermist

Meer dan een week nadat een grote tak het dierenverblijf van feestzaal-taverne De Lamme Goedzak in Zoersel heeft vernield, is de verzekeringsexpert nog altijd niet langsgeweest. De toestand van de dieren is intussen zorgwekkend.

News

Niels (22) start crowdfunding om het weer nog nauwkeuriger te voorspellen voor zijn buren

Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen.

News

Frédéric Caudron strijkt in New York 150.000 dollar op na winst tegen Eddy Merckx: “Dat geld is leuk, maar het sportieve blijft primeren”

150.000 dollar. Jawel, u leest het goed: Honderdvijftigduizend dollar! Dat is het bedrag dat Frédéric Caudron zaterdag op zijn rekening mocht bijschrijven. De nummer één van de wereld won in New York de finale van het MC Creer Champion of Champions met 50-35 tegen Eddy Merckx.

News

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe boodschappendienst van gemeente en OCMW

Boodschappen doen, het lijkt voor de meesten de gewoonste zaak van de wereld. Voor wie moeilijker te been is, ziek is of een beperking heeft, is het soms echter een grote opgave om naar de winkel te gaan en te moeten sleuren met volle zakken. Gemeente & ocmw heeft voor deze groep een oplossing uitgedokterd en doet daarvoor beroep op vrijwilligers.

News

VIDEO. Dierenverblijf feestzaal Lamme Goedzak zwaar beschadigd

Donderdag was er een grote ravage in de tuin van restaurant en feestzaal "Lamme Goedzak" in Zoersel. Door de hevige windstoten, verwoestte een dikke tak het volledige dierencomplex achterin de tuin. Enkele dieren in het verblijf overleefden het drama niet. De zaakvoerder is diep geraakt door het voorval.

News

‘Sus en Klus’ weer vervolgd voor 16 inbraken: "Karma is coming"

Dylan F. en Damon V.H. zijn ondanks hun jonge leeftijd goede bekenden van justitie. Dinsdag hoorden ze opnieuw celstraffen vorderen tegen hen, veertig maanden opsluiting vroeg de procureur. Het duo pleegde nog maar eens ­zestien inbraken. “Ze noemden zich de Bende van Karma. Wel, vandaag is karma coming.”

News

Vlaamse B&B-uitbaters in Portugal zijn alles kwijt: “Het hele gebied is herschapen tot een maanlandschap”

De bosbranden in de Algarve hebben ook hun tol geëist bij twee B&B-uitbaters uit Antwerpen. Luc Wauters en Freya Missoorten uit Antwerpen zagen één van de twee huizen op hun domein uitbranden. Bij Gerrit Wouters en Ann S’heeren uit Zoersel zijn drie van hun vier gastenkamers vernield.

News

Emotioneel afscheid van kleine Vic (6): “Vaarwel nieuwsgierige potvis. Je zal altijd ons Very Important Child blijven”

Ruim vijfhonderd mensen, waaronder zijn klasgenootjes en scoutsvriendjes, onderbraken gisteren hun vakantie om afscheid te nemen van Vic Wanzeele (6). Het jongetje verdronk op reis in Portugal na een tragisch zwembadongeval. “Hoe kort je ook mocht leven, je zal altijd een Very Important Child en grote inspiratiebron blijven”, sprak onder meer zijn juf Sofie tijdens de afscheidsviering in de volgelopen Sint-Guibertuskerk in Schilde.

News

500 mensen nemen afscheid van kleine Vic: “Vaarwel, nieuwsgierige potvis”

Ruim vijfhonderd familieleden, klasgenootjes en scoutsvriendjes namen maandag afscheid van Vic Wanzeele (6). Het jongetje uit Halle-Zoersel verdronk na een tragisch zwembadongeval op reis in Portugal.

News

Speciale boktor ontsnapt uit terrarium

Na de ontsnapping van dertig witte kanaries vorig weekend in Malle en de ontsnapping van een melkslang in Halle half juli, staat er opnieuw een oproep voor een merkwaardig ontsnapt dier op de Facebookpagina ‘Ge zijt van Zoersel, Sinteunes, Halle, Malle en omstreken’.

News
Download