Introduce yourself to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Een jager schoot Josephs papegaai dood: “Het voelt alsof hij mijn kind uit de lucht heeft geknald”

Een jager heeft zaterdag de speciaal afgerichte papegaai Rambo uit de lucht geschoten op een veld aan de Sint-Jobbaan in Westmalle. Eigenaar Joseph Verdyck (61) uit Zoersel deed aangifte bij de politie. De jager beroept zich op ‘exotenbestrijding’.

Alert

Bert Kruismans met 'De Notaris en uw Testament'

Het Davidsfonds Zoersel-Sint-Antonius-Malle bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een conférence van Bert Kruismans op zaterdag 26 januari.

News

Genieten aan levende kerststal

In het domein van psychiatrisch centrum Bethanië in Sint-Antonius staat een mooie kerststal met levende dieren: twee ezels, twee geiten en een koe.

News

Wandelen in winterlandschap

Gezellig wandelen met vrienden en familie door een mooi winters landschap, onderweg genieten van lekkere proevertjes en hier en daar een beetje opwarmen… Dat is het recept van de winterwandelingen van het Land van Playsantiën. Aan deze negende editie van de winterwandelingen kunnen zowel recreatieve wandelaars en de meer geoefende wandelaar deelnemen, maar ook gezinnen met kinderen. Deelnemen kost 5 euro per persoon (inclusief proevertjes onderweg). Voor sommige wandelingen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven.

News

Bioboer met verlamming plant nu weer 1.400 teentjes look in een uur, “dankzij ‘de Sputnik’ van Team Scheire”

Bart Gysels (38) uit Zoersel brak op zijn 22ste zijn rug bij een ongeval met een snowboard. In het tuinieren vond hij een nieuwe passie. In de laatste aflevering van Team Scheire, die gisteren op Canvas werd uitgezonden, was te zien hoe de uitvinders van Lieven Scheire voor Bart een landbouwvoertuig - ‘de Sputnik’ - maakten om in zijn ecologische samentuin deVeldstraat te werken. “Ik heb er al 1.400 teentjes look mee geplant.”

News

Koers op rollen voor wielrenster Lynn Mariën werd een succes

De koers op rollen in Sint-Antonius, bedoeld om wielrenster Lynn Mariën (links) een duwtje in de rug te geven, heeft zo’n 3.000 euro opgeleverd.

News

Zo'n 500 toehoorders op infozitting burgerplatform Windstil rond gepland windmolenpark

Zo'n vijfhonderd geïnteresseerden woonden donderdag de informatieavond van het burgerplatform Windstil bij in Malle over de vier geplande windturbines in Malle en Zoersel. Blijkbaar is het draagvlak in beide gemeenten bij de burgers voor het project klein.

News

De NetZak zamelt voedingswaren in

De gemeente en het OCMW willen dat ook inwoners die het met minder moeten stellen Kerstmis en Nieuwjaar kunnen vieren. Daarom organiseren ze in samenwerking met sociale kruidenier De NetZak een inzamelactie van voedingswaren.

News

Cadeau- en kerstmarkt voor drie goede doelen in Senegal

Heel wat kinderen en volwassenen bezochten de cadeau- en kerstmarkt in Zoersel.

News

Politiezone Voorkempen zet vrijwilligers in voor diefstalpreventie

Bij de lokale politiezone Voorkempen gaan vandaag twaalf vrijwilligers van start als preventieadviseur. Ze zullen geïnteresseerde burgers tips geven over hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. “Preventie is het beste wapen tegen inbraken”, klinkt het bij de politiezone.

Alert
Download