Welcome home!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Hartverwarmende beelden: brandweer redt merrie Pinoche uit beek

De brandweer van Zandhoven is er zaterdag in geslaagd om een merrie uit de Tappelbeek in Massenhoven te redden. Met een kraan werd het dier voorzichtig uit het koude water gehesen. Ze komt er gelukkig met de schrik vanaf.

Alert

Wereldkampioenschap Wiezen komt er weer aan

Wie wordt de opvolger van Paul Van den Eynde uit Bevel (Nijlen), regerend wereldkampioen wiezen?

News

Zwembadseizoen start weer voor Fire Divers: duikinitiaties in oktober

Duikschool Fire Divers organiseert in oktober elke maandagavond tussen 20 en 22u gratis duikinitiaties in het Igean-zwembad in Pulderbos. De duiksport zit in de regio Antwerpen sterk in de lift.

News

"Frans sneuvelde maand voor Wapenstilstand"

Onder impuls van de werkgroep Groote Oorlog en de gemeente, werden woensdag op de kerkhoven van Zandhoven, Massenhoven en Pulderbos de vergeten helden uit de Eerste Wereldoorlog herdacht.

News

Politie kan gestolen bestelwagen recupereren na achtervolging

De politiezone ZaRa (Zandhoven en Ranst) heeft zondag een gestolen bestelwagen kunnen recupereren. In de laadruimte zaten verschillende airco’s die nog in de verpakking zaten. Alles was gestolen bij een firma uit Pulle.

Alert

Venstraat nog tot 1 oktober open

De Venstraat in Massenhoven wordt pas op 1 oktober afgesloten, en nog niet onmiddellijk voor de bouw van de nieuwe brug zoals vorige week werd gemeld door de Vlaamse Waterweg.

Traffic

Geert Van Laer stopt na zes jaar met lokale politiek

Geert Van Laer (42) was de voorbije legislatuur de steekvlam in de Zandhovense politiek. Hij haalde voor N-VA uit het niets 920 voorkeurstemmen. In 2017 ging hij als onafhankelijke zetelen, en nu stopt hij.

Alert

Clash tussen N-VA en CD&V: Wie behaalt meerderheid?

Enkel in het kieskanton Zandhoven scoorde N-VA bij de afgelopen verkiezingen zo sterk. Alleen in de gemeente Zandhoven zelf hield CD&V stand. Burgemeester Luc Van Hove wil zijn absolute meerderheid zelfs nog vergroten.

News

Honderden feestvierders komen windmolen gelukkige 175ste verjaardag wensen

De windmolen van Pulderbos was getooid met vlaggetjes, en dat mocht ook wel voor zijn 175ste verjaardag. De Molenfeesten hadden zoals gewoonlijk geluk met het weer. Zaterdag kon er gehapt en gestapt worden en zondag demonstreerden onder meer Jan De Voght (23) als schaapscheerder en Jorn Ceulemans (23) als hoefsmid - beiden uit Pulderbos - dat niet alleen de molen maar ook de oude ambachten in Pulderbos levendiger dan ooit zijn.

News

Strijd om de kiezer is losgebarsten

Zaterdag was de laatste dag voor de indiening van de kieslijsten. In Zandhoven stappen vier partijen naar de kiezer met een volledige lijst: CD&V, N-VA, Groen en Vlaams Belang. Het links project Zandhoven2018 en Open Vld komen ieder met een onvolledige lijst op. Ook de eenmanslijst GemeenteBelangen van jonker Thierry van de Werve is weer van de partij. In totaal kan de Zandhovenaar dus kiezen tussen zeven lijsten.

News
Download