Keep your neighbourhood safe
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kerstballen gevuld met gin

Thomas Cuyvers van Sterkstokers pakt uit met een hebbedingetje voor Kerstmis. Hij vult glazen kerstballen met gin. Een bijzonder kerstgeschenk waarbij men niet alleen vrolijk kerstfeest kan wensen, maar meteen ook gezondheid kan zeggen.

News

Brand zet woning in lichterlaaie: geen gewonden

Verschillende brandweerkorpsen van zone Rand werden gisterenavond opgeroepen voor een woningbrand in de Hertendreef in de weekendzone van Wuustwezel. “Toen onze ploegen aankwamen, stond het pand al in lichterlaaie. De bewoner was niet aanwezig en er zijn dus geen slachtoffers gevallen”, zegt Jessica De Boeck van Brandweerzone Rand.

Alert

Sociale kruidenier pakt uit met gerecycleerde winkeltassen

De sociale kruidenier voor mensen met een kleine portemonnee neemt drie nieuwe initiatieven om de toegankelijkheid te verhogen.

News

“Zonde als we Wims dossierkennis niet gebruiken”

Als lijstduwer was Edwig Van Hooydonck rechtstreeks verkozen voor de nieuwe gemeenteraad. Toch staat hij zijn plaats af aan opvolger Wim Vorsselmans. “Hij heeft meer dossierkennis dan ik.”

News

Boer compleet geruïneerd: 184 van zijn 200 koeien sterven gruwelijke dood, en hij krijgt geen schadevergoeding

“De ergste catastrofe met botulisme ooit”, zo omschrijft Vanessa Saenen van Boerenbond het drama dat zich begin oktober in enkele dagen tijd voltrok bij boer Rudy Anthonissen in Wuustwezel. Van zijn circa 200 koeien en kalveren stierven er 184 een gruwelijke dood. Hij is nu geruïneerd, want de melkveehouder kan op geen enkele vergoeding aanspraak maken.

News

"Dankzij Coda hebben we alleen maar positieve herinneringen aan Ellen"

Antwerpen en rand kleuren deze weken geel van de vlammetjes. Op de website van de Warmste Week krijgt u een globaal overzicht waar de meeste acties plaatsvinden. Koploper is weinig verrassend Antwerpen en zijn districten met 839 geregistreerde acties. Mortsel (334), Schoten (153), Kontich (151) en Brasschaat (93) maken de top vijf van de warmste gemeenten compleet. Omdat initiatiefnemers zelf hun acties moeten ingeven, zitten er wel dubbeltellingen bij. Studio Brussel zet zelf acties extra in de kijker. In Antwerpen gaat het onder meer om O'Life, een actie voor Coda in Wuustwezel, waar Ellen Van Ginneken uit Mariaburg (Ekeren) in september 2016 op 36-jarige leeftijd overleed na een strijd van tien jaar tegen uitgezaaide borstkanker.

News

Brand achter woning, rijbaan tijdelijk versperd door brandweerwagens

In Loenhout rukte de brandweer deze morgen uit naar de Wuustwezelseweg. Daar was brand ontstaan naast een garage achter een woning.

Alert

Ballon van Floris vliegt van Loenhout naar Tsjechië

De ballon die Floris Rombouts opliet ter gelegenheid van het bloemencorso van Loenhout vloog 622 km ver en kwam in Tsjechië terecht.

News

Elke oorlogsheld z’n eigen 100-jarige boom

In de Voorkempen werden naar aanleiding van honderd jaar Wapenstilstand helden uit WO I geëerd met een veteranenboom. Dat zijn bomen die minstens 100 jaar oud zijn. Aan de bomen werden infoborden geplaatst met tekst en uitleg over de boom en de oorlogsheld. Dat gebeurde in Zoersel, Essen en Wuustwezel.

News

Hommels en bijen worden lekker verwend

Dit najaar organiseert het gemeentebestuur de actie ‘Behaag…Natuurlijk’ om tuin of erf te voorzien van streekeigen planten. Tot31 oktober kan men via een formulier in het infoblad planten bestellen.

News
Download