60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Slagerij viert jubileum dankzij keukenhulp van tachtig jaar

Nog maar weinig winkeliers houden het 25 jaar vol en al zeker slagers niet. Daarom is het te begrijpen dat Patrick Dhollander en Mireille Leemans de 25ste verjaardag van hun zaak niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ook ‘keukenhulpje’ Jeannie Van Oevelen (80), Patricks moeder, wordt bij de feestelijkheden betrokken.

Nieuws

Bestuurster gewond na botsing tegen verkeerslicht

In de Damiaanstraat in Wommelgem gebeurde dinsdagvoormiddag een ongeval.

Wegen en verkeer

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws

Dankzij kleurencodes rijdt niemand nog verloren in deze industriezone

De uitgestrekte bedrijvenzones langs de E313 en het Albertkanaal kregen een intelligente bewegwijzering op basis van kleurcodes. Een handig initiatief van bedrijvenvereniging Bewora, met steun van de provincie en gemeente.

Nieuws

Brandweer moet zwarte smurrie van rijbaan halen

Nadat een vrachtwagen vermoedelijk zijn lading verloor, lag de omgeving van het rondpunt in Wommelgem vol met pek. De brandweer en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Politie en veiligheid

Werken aan E313 richting Hasselt

Tijdens de nachten van 8, 9 en 10 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgebreide werkzaamheden uitvoeren aan het wegdek van de E313.

Wegen en verkeer

Minder Mobielen Centrale Mimosa al twintig jaar op de baan

Mimosa is een door vlinders geliefde bloem, maar ook de naam van de intergemeentelijke Minder Mobielen Centrale van Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem en Boechout die 20 jaar geleden werd opgericht. “Met 295 leden spelen we duidelijk in op een behoefte”, aldus OCMW-voorzitter Ann Baele (Gemeentebelangen), die de 35 chauffeurs in de bloemen zette.

Nieuws

Sportschepen Alex Helsen ziet Wommelgemse Acht liever in dorpscentrum

Na het succesvolle BK voor wielertoeristen gaan stemmen op om de Acht van Wommelgem naar de dorpskern te verhuizen. Maar organisator Björn Geysels vindt bedrijvenzone Koralenhoeve bij nader inzien een prima locatie.

Nieuws

VIDEO. Succesvol project woonbegeleiding wordt uitgebreid

Zoersel, Malle, Schilde, Wijnegem, Wommelgem en Zandhoven ondertekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst rond woonbegeleiding. Twee jaar geleden startte de gemeente Zoersel als eerste met het project. Mensen die kwetsbaarder zijn, en bijvoorbeeld psychische problemen hebben, worden begeleid bij hun zoektocht naar een woning en eens ze een woning gevonden hebben worden ze ook opgevolgd. Het initiatief bleek zo'n succes dat nu ook 6 buurgemeenten ermee van start gaan.

Nieuws

Antwerpse waterskiër (34) crasht tijdens BK: “Hij werd de kant op gekatapulteerd”

Tijdens een manche van het Belgisch Kampioenschap Waterski Racing in Genk is deelnemer Steven Malot (34) uit Wommelgem zwaar ten val gekomen. Hij houdt aan de valpartij een zware hersenschudding over. “Het had erger kunnen aflopen”, zegt zijn teamgenoot Kelly.

Nieuws
Download