Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee zware ongevallen met trams op amper één kilometer van elkaar

Aan de oprit van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram ontspoord en gekanteld. Daarbij vielen vier lichtgewonden. Amper één kilometer verder in Deurne was eerder op de ochtend al een tram frontaal met een bus gebotst, bij dat ongeval vielen 25 lichtgewonden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Turkse stenen eruit, Hollandse erin"

De Kerkplaats blijft nog heel even het schots en scheve hindernissenparcours dat het plein al jaren is. “Maar half februari starten de werken om de broze bestrating volledig te vervangen door mooie én dit keer stevige betonstraatstenen”, kondigt schepen van Openbare Werken Bart Van Scharen (N-VA) aan.

Wegen en verkeer
Nieuws

Auto knalt tegen vangrail aan rotonde, inzittenden proberen weg te vluchten

Op de rotonde aan het op- en afrittencomplex in Wommelgem is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto gebotst tegen een afsluiting. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de vier inzittenden van het voertuig op de loop.

Politie en veiligheid
Nieuws

SP.A doet voorstel voor ondertunneling E313

“Ondertunnel de E313.” Dat is het voorstel dat Maurice Vonckx (Groen-Rood) morgen op de gemeenteraad zal doen om er bij de Vlaamse overheid gezamenlijk op aan te dringen de E313 te ondertunnelen vanaf de Ring.

Nieuws

Tandem Gys-Theys trekt N-VA-lijst

N-VA trekt met hetzelfde duo bovenaan de lijst naar de kiezer als zes jaar geleden: Frank Gys op één en Ann Theys (foto) op twee. Dat werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de lokale N-VA-afdeling in zaal Familia, waar voorts Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau te gast was. Dat Frank Gys, momenteel burgemeester, uit is op een verlenging van zijn mandaat, was al bekend. En ook Ann Theys wil graag nog zes jaar langer schepen blijven. Momenteel heeft ze de bevoegdheden van Jeugd, Cultuur en Informatie. “Verdere namen geven we momenteel nog niet vrij, maar de lijstvorming loopt vlot”, aldus Ann Theys, die naast haar politiek werk nog steeds lesgeeft in de Sint-Johannaschool. Ze wil de twee taken ook in de toekomst blijven combineren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hevige rukwinden blazen vrachtwagen van de weg

Op de E313 ter hoogte van Wommelgem is maandagnacht een vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig in de zijberm beland. De hevige rukwinden waren de oorzaak van het ongeval.

Wegen en verkeer
Nieuws

Kerkplaats wordt helemaal aangepast voor rolstoelgebruikers

De gemeente Wommelgem gaat de hobbelige Kerkplaats aanpakken. Die is vaak een heus obstakel voor rolstoelgebruikers. Maar niet alleen de Kerkplaats is aan vernieuwing toe, vindt ervaringsdeskundige Rudy Geysels.

Nieuws

Restauratie Fort 2 start in maart

In maart start het in erfgoed gespecialiseerde aannemingsbedrijf Verstraete|Vanhecke met de restauratie van Fort 2. Meer bepaald het officierengebouw en het hoofdfrontgebouw op het buitenfort worden aangepakt. “Eind dit jaar zal het fort er al een heel stuk beter en comfortabeler uitzien”, aldus Ann Baele (Gemeentebelangen-CD&V), schepen van Fort 2.

Nieuws

Mobiele camera’s voor politiezone Minos

Aan het begin van het nieuwe jaar toont Borsbeeks burgemeester en voorzitter van de politieraad van de zone Minos, Dis Van Berckelaer, zich trots op de werking van het politiekorps.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download