Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Werken op E313 richting Antwerpen bij rond punt Wommelgem: drie weekends hinder

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigt drie weekends hinder aan op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van het rond punt in Wommelgem. Daar moeten vier brugvoegen vernieuwd worden. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files.

Wegen en verkeer

Festival zonder alcohol trekt duizendtal bezoekers: “Je wordt hier alleen high van de muziek”

In tegenstelling tot de oude hippies uit het Woodstock-tijdperk, zoeken de ‘nieuwe hippies’ hun beleving níét in roesmiddelen. Afgelopen zaterdag vond het Suntribe festival plaats. Een pintje bier was er niet te vinden. Blote voeten, losse gewaden en lange haren daarentegen wel.

Nieuws

Dancefestival doet het zonder één druppel alcohol: “Uren dansen op water en fruitsap”

Een dancefestival waar drugs absoluut taboe zijn en waar zelfs geen pintje te verkrijgen is. Die Belgische primeur is voor Sun Tribe. Voor dat festival verwacht organisator Wim Demaere zaterdag een belegering van zo’n duizend bezoekers uit heel Europa.

Nieuws

Wommelgem in top vijf fiscaal meest gunstige Vlaamse gemeenten

Wommelgem staat stevig in de top vijf van de fiscaal gunstige Vlaamse gemeenten om in te wonen. Dat maakte schepen van Financiën Marc Dierckx trots bekend bij de presentatie van de jaarrekening 2017.

Nieuws

Klimmen op de spidertoren of de boksring in

Voor meer dan 570 glunderende kinderen mochten de kinderzenders gewoon uit blijven. De verzamelplek voor de Buitenspeeldag lag op het B-terrein aan het Scheersel. “Dé blikvanger was de spidertoren, waarvan je na een klim via een reusachtige glijbaan naar beneden kon roetsjen”, zegt schepen van Jeugd Ann Theys (N-VA). Er waren initiaties skateboarden, golfen, boogschieten, frisbeeën. Wie nog wat punch over had, kon de boksring in of op het Multimoveparcours.

Nieuws

Interieurzaak slachtoffer van overval met pepperspray

Twee mannen hebben maandagavond rond sluitingstijd een overval gepleegd op de vestiging van interieurwinkel Kwantum in Wommelgem. Het personeel werd afgevoerd naar het ziekenhuis met zwaar geïrriteerde ogen.

Melding

Porsche Centre Antwerpen prepareert Tour Amical-deelnemers

Voor haar jubileumeditie (15) trekt de oldtimerrally Tour Amical in mei naar Spanje waar de wegen van onder meer Ibiza, Palma de Mallorca, Granada, Andalusië, de Costa Del Sol en Marbella verkend zullen worden, afgewisseld met fijne culinaire ervaringen.

Nieuws

‘Voeldeken’ helpt mensen met dementie

Leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek verrasten de bewoners van woonzorgcentrum Wommelgheem met een lading zelfgemaakte ‘voeldekens’. “Het dekentje geeft mensen met dementie comfort en geborgenheid.”

Nieuws

Chauffeur van gekantelde tram ontslagen: “Onaangepaste snelheid”

De chauffeur van De Lijn die een maand geleden de gekantelde tram in Wommelgem bestuurde, is ontslagen. De chauffeur reed volgens de vervoersmaatschappij te snel in de keerlus.

Wegen en verkeer

Ambtenaren mogen opnieuw de stad binnen

De gemeenteambtenaren tuffen voortaan door Wommelgem en omgeving zonder er de lucht nog langer te bezoedelen. Schepen van Openbare Werken en Groen Bart Van Scharen (N-VA) nam de sleutels in ontvangst van de gloednieuwe dienstwagen Fiat 500L.

Wegen en verkeer
Download