Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bestuurster die vrouw (58) met hondje aanreed niet aangehouden

In de Ternesselei werd donderdagavond een 58-jarige buurtbewoonster overreden. Gerda Gielen was haar hond aan het uitlaten en werd gegrepen door een auto. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Alert

Voetganger komt om het leven bij aanrijding: vrouw door wagen gegrepen bij oversteken

In de Ternesselei in Wommelgem is donderdagavond een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een voetganger, een vrouw van 58, stak er de straat over met een hond. Een auto die kwam aanrijden, kon hen niet meer ontwijken.

Traffic

Vakantiewerking AxieMaxie viert tiende verjaardag

AxieMaxie, de gemeentelijke vakantiewerking, was jarig. Schepen Ann Baele, die destijds het initiatief nam, is begeleidster Anita Vlaminck dankbaar. “Niemand die zo creatief is als zij”, zegt ze.

News

Wesley Snoeys gaat met Ternesse op bezoek bij zijn ex-club Rupel Boom: “Hopelijk kunnen we een pandoering vermijden”

Vijf seizoenen speelde Wesley Snoeys voor Rupel Boom. Morgen keert hij met zijn nieuwe club Ternesse nog eens terug naar het Parkstadion voor de derde ronde van de Beker van België.

News

Spaanse toptrainers geven voetballes in Wommelgem

Twee Spaanse toptrainers streken maandag neer in Wommelgem. 88 voetballertjes leren er tijdens het Valencia-voetbalkamp een hele week lang de kneepjes van ’s werelds populairste sport van Alfredo Ramos en Juan Antonio Lopez.

News

Buurgemeentes bezorgd over verkeersimpact Albert Heijn

Op de Herentalsebaan in Deurne wordt er gewerkt aan de nieuwe vestiging van Albert Heijn, wellicht de grootste van Vlaanderen. Borsbeek en Wommelgem vrezen voor verkeersoverlast.

News

Zomerbar Wommelgem baadt in Spaanse sfeer

Een weide aan Fort 2 vormt vanaf dit weekend het decor van de nieuwe Zomerbar Wommelgem. Elke zondag brengen Eric Caluwé en Candice Meeusen aan de Fortbaan Spaanse sfeer naar hun geparkeerde cavabar. De lancering van de zomerbar is een primeur voor Wommelgem. “We hadden graag in het fort gestaan, maar de toestemming van de gemeente kwam pas half juli binnen waardoor we onze ambitieuze plannen om ook met een grote barbecue te werken, niet kunnen waarmaken. Maar we maken er een relaxte zuiderse sfeer van”, beloven ze. De Spaanse sfeer aan de Fortbaan wordt verder in de hand gewerkt door de muziekkeuze en door de aanwezigheid van een tapasbar en vishapjes. “Dit is een try-out”, vertelt Eric. “We zullen de hele maand augustus present zijn, elke zondag van 12 tot 19 uur. We hebben een grote tent voor de schaduw. Er zijn tafels en stoelen, maar bezoekers mogen eigen strandlakens meebrengen.”

Leisure and hobby

Antwerpenaar Jos Wouters (58) nieuwe Generaal Abt norbertijnen

De 58 jarige Jos Wouters, tot 8 februari van dit jaar abt van de abdij van Averbode, is dinsdagnamiddag tijdens het generaal kapittel van zijn orde in het Nederlandse Kerkrade verkozen tot Generaal Abt van de norbertijnen. Sinds 2006 was hij al lid van het dagelijks bestuur van zijn orde.

News

Lang leve de hitte: chirokamp brengt op originele wijze verkoeling voor leden

Mocht er een prijs bestaan voor leukste anti-hitte-activiteit op kamp, dan is de kans groot dat Chiro Woka uit Wommelgem die in de wacht sleept. Die installeerde op haar kampterrein een gigantische opblaasbare waterglijbaan. Een initiatief dat -hoe kan het ook anders- zeer in de smaak valt.

News

Lang leve de hitte: chirokamp installeert grote waterglijbaan

Mocht er een prijs bestaan voor leukste anti-hitte-activiteit op kamp, dan is de kans groot dat Chiro Woka uit Wommelgem die in de wacht sleept. Die installeerde op haar kampterrein een gigantische opblaasbare waterglijbaan. Een initiatief dat -hoe kan het ook anders- zeer in de smaak valt.

News
Download