Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een maand lang schaatsen en genieten in gezellig Winterdorp

Door enkele sierlijke pirouettes van Rune Wandels en andere kunstschaatsers van schaatsclub Ruggeveld, werden vrijdagavond de eerste krassen gezet in de 400 vierkante meter grote ijsbaan van Wommelgem Winterdorp. Dat baadt dit jaar opnieuw in feestelijk kerstlicht.

Nieuws

Geen woorden maar tekeningen

Inspelend op het feit dat steeds meer hengelaars de Nederlandse taal niet machtig zijn, heeft de gemeente het reglement voor bevissing van de gracht rond Fort 2 vertaald in kleurrijke pictogrammen.

Nieuws

DOVO brengt projectiel direct tot ontploffing

Arbeiders hebben tijdens graafwerken in de Eenhoornstraat een obus gevonden. Het opgegraven projectiel was van Engelse makelij en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat de arbeiders het niet vertrouwden, alarmeerden ze de politie. Vijf politieploegen en DOVO kwamen vervolgens ter plaatse. “Het voorwerp stond op scherp, en moest zo snel mogelijk tot ontploffing gebracht worden. Het nog transporteren naar de thuisbasis van DOVO was geen optie”, zegt burgemeester Ivo Wynants (N-VA). “Er werd gezocht naar een veilige plaats vlakbij. Die werd uiteindelijk gevonden op de voormalige terreinen van De Leeuw, waar vroeger de tennisvelden zich bevonden.” De obus werd probleemloos tot ontploffing gebracht. “We hebben gecheckt of de koeien in de buurt niet in shock waren door de knal, maar dat bleek niet het geval te zijn.”

Politie en veiligheid

Toch examen voor nieuwe gemeentesecretaris

Binnenkort verschijnt de vacature voor gemeentesecretaris van Wommelgem. Het wordt een open examen. Gemeentebelangen-CD&V wilde OCMW-secretaris Aline Mauer graag de leiding van de administratie geven, maar stond alleen met die visie.

Nieuws

Medicatie halen zoals bij Quick

Halen we straks naast hamburgers ook geneesmiddelen bij een drive-in? Wel als het afhangt van Pieter De Maeyer en Elly Montrieux van de nieuwe apotheek Rondpunt in Wommelgem. Binnenkort opent hun drive-in, nu zijn er al kluizen voor drukbezette klanten.

Nieuws

Sponsortocht voor Wapper volbracht

Marc Verret is gisteren aangekomen in het Oostenrijke Scheffau am Wilden Kaiser, goed vijf weken nadat hij vanuit zijn woonplaats Wommelgem te voet vertrokken was. De opbrengst van deze 1.100 kilometer lange sponsortocht gaat naar Wapper, de sportclub voor mensen met een motorische beperking.

Nieuws

In sportcentrum Brieleke gaan sport en cultuur hand in hand

Sportcentrum Brieleke wordt uitgebreid met een theater, lokalen voor buitenschoolse kinderopvang en een jeugdontmoetingscentrum. De plannen zijn klaar en Cultuurschepen Ann Theys (N-VA) hoopt dat de werken nog voor de zomer van volgend jaar kunnen starten.

Nieuws

Lucht rond Antwerpen kleurt volledig paars: wat is er aan de hand?

Wie dinsdagmorgen in de buurt van Boechout, Wommelgem of Mortsel reed, kon misschien een vreemd tafereel aanschouwen. De lucht kleurde daar volledig paars. Ook onze fotograaf was getuige van het spectaculaire plaatje.

Nieuws
Download