Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Terugkeer Walter Van der Plaetsen (Open VLD) in schepencollege ligt gevoelig bij N-VA

Dat N-VA voor Open VLD kiest als coalitiepartner, lijkt plots niet meer zo zeker. Onder meer de comeback van oud-burgemeester Walter Van der Plaetsen (Open VLD), die in aanmerking komt voor een schepenmandaat, ligt gevoelig.

News

Politiezone Minos vat vier illegalen en drie zwartwerkers bij de lurven

De lokale politie Minos (Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Boechout) voerde in het kader van “Actieplan Sociale Fraude 2018” verschillende controles uit in hun zone bij twee handcarwashes en twee garages voor tweedehandsvoertuigen. In het verleden werden er ook al nachtwinkels en gokkantoren gecontroleerd.

Alert

Wagen over de kop op Autolei in Wommelgem

Op de Autolei in Wommelgem is een wagen over de kop gegaan en op het dak terechtgekomen. “Het ongeval gebeurde nadat de auto een manoeuvre maakte, en zo een andere auto aanreed die in de richting van Wijnegem ging”, zegt Sven Verbaenen van politiezone Minos.

Alert

Mariyam (27) arriveerde als analfabete vluchteling in ons land, evolueerde in geen tijd tot intellectueel en is nu gemeenteraadslid

In Kaboel, waar ze tot haar dertiende woonde, mocht Mariyam Safi niet naar school gaan van de taliban. Sinds de Afghaanse in 2004 als vluchtelinge in ons land arriveerde, is ze in ijltempo geëvolueerd van analfabeet tot intellectueel. Haar masterdiploma rechten is voor juni volgend jaar, maar in januari al zal Mariyam (27) de eed afleggen als gemeenteraadslid voor Groen in Wommelgem. “Ik ben blij dat ik iets kan terugdoen voor deze samenleving”, zegt de studente over haar stunt.

News

ANALYSE. N-VA gaat opnieuw in coalitie met Open VLD

N-VA heeft de verkiezingen in Wommelgem afgetekend gewonnen. De partij van burgemeester Frank Gys, die zelf liefst 1.415 voorkeurstemmen haalt, komt zelfs uit op ruim 37% en haalt liefst elf zetels binnen. N-VA heeft Gemeentebelangen de wacht aangezegd en gaat verder in een coalitie met Open VLD.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Wommelgem op 14 oktober

Na jarenlang liberaal bestuur sloten N-VA en Gemeentebelangen zes jaar geleden een bondgenootschap, ook al bleef Open VLD de grootste partij in Wommelgem met 30 procent van de stemmen. N-VA haalde ruim 28 procent en met de 22 procent van Gemeentebelangen erbij konden zij een coalitie maken en de liberalen in de oppositie duwen. Nieuwkomer Frank Gys (N-VA) werd ineens burgemeester.

News

Het Buitenhof stopt,Loof & Bezen start op

Het Buitenhof stopt ermee. Maar wat verder in Wommelgem start een gelijkaardige CSA-zelfoogstboerderij dit weekend de werking op: Loof & Bezen.

News

Golf van solidariteit voor gezin met vijf kinderen dat alles verliest bij brand

Omdat haar eigen moederhart bloedde bij het nieuws over de brand in Wommelgem, die vrijdag een gezin met vijf jonge kinderen dakloos maakte, zette Vicky Van Rompaey (33) uit Borsbeek op haar eentje een solidariteitsactie op het getouw. “Wommelgem en Borsbeek laten zich echt van hun warmste kant zien”, staat Vicky versteld van de grote respons.

News

“Mij moet je echt niet meer overtuigen dat we zo snel mogelijk van die kerncentrales af moeten”

“Onze kerncentrales mogen van mij liever nog vandaag dan morgen gesloten worden. Mijn tweevoudig bezoek aan Tsjernobyl, waar ik een reportage maakte, heeft van mij een overtuigd tegenstander van kernenergie gemaakt.” Dat zegt dakwerker en amateurfotograaf Willy Versmissen.

News

“Oude rode beuk zal niet worden omgehakt”

“De oude rode beuk aan ’t Kallement gaat niet om.” Dat beweert schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Scharen (N-VA) erg stellig. 

News
Download